DOKTORA SORUN
İSİM
YAŞ *
CİNSİYET *
E-POSTA ADRESİ *
ŞEHİR
SORUNUZ
Lütfen resimde gördüğünüz güvenlik kodunu oluşturan harfleri, aralarında boşluk bırakmadan giriniz. Okuyamıyorsanız yenile butonuna basıp değiştiriniz.
Lütfen dikkat: Sorularınız tarih sırasında yanıtlanmaktadır. Size özel tanı ve tedavi önerileri ancak ayrıntılı bir muayene ile mümkün olabilir. Sanal ortamda genel bilgiler verilebilir.
çiğdem
13/04/16

MERHABA. Ben 18 yaşındayım kendimi bildim bileli sol ayağımda kılcal damarlarım hep belirgindi çocukluktan beri ayağımda kramplar olurdu o zamanlar pek önemsemezdim haliyle 2 yıl önce yani 16 yaşımda iken kalp damar hekimine gittim ve o ameliyat olmamı ve varisler yaşıma göre fazla olduğunu söyledi bu aralar havaların ısınmasıyla ağrılarım ve gece kramplarım arttı ve bacaklarımda belirgin damarlarda arttı hem benim günlük yaşamımı olumsuz etkilerken hem de görüntü olarak rahatsız oluyorum sizce ben ne yapmalıyım. Beni aydınlatırsanız sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim..
Yaş:18
Cinsiyet:kadın

Kılcal damarların belirgin olması yapısal bir durumdur ve varis demek değildir. Varsi ayrı bir hastalıktır. Varis teşhisi için muayene olmanız gerekli, eğer varis teşhisi doktor tarafından zaten konduysa bunun için önce tıbbi tedavi verilmesi, yeterli olmazsa diğer tedavilerin uygulanması gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
abdullah
09/04/16

hocam 1987 yılında babamın kalp kapakçığı değişmiş. coumadin 5 mg kullanıyor. hemoroid rahatsızlığı var daflon 500 mg ilaç verdi doktor sizce babam için bir sıkıntı oluştururmu kullanması. teşekkürler.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Hayır bu iki ilacın birlikte kullanılması önemli sorun oluşturmaz. Ancak en doğrusu babanızı takip eden hekime doğrudan sormanız. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
cemil ilker
08/04/16

Hocam merhaba, bir süredir spor yapıyorum ve yaklaşık 8 dakika kadar hafif tempolu koştuktan sonra koşmayı bıraktığım anda yaklaşık 40 saniye boyunca kalbimde birkaç atımda bir VES oluyor. (yaklaşık6-8 kere) Bir kardiyoloji uzmanına gittim ve koşu bandında koşmayı bıraktığım anda aynı şey oldu. Doktor çok üzerinde durulacak birşey olmadığını koşmayı bıraktıktan sonra herkeste bu durumun yaşanabileceğini söyledi. Ancak ben spor yapmaya korkar hale geldim. Gerçekten bu durumun tehlikesi yokmu? Verdiğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

Bu anlattığınız öenmli bir kalp sorununa benzemiyor. Ancak sizin bünyeniz hakkında bilgi sahibi değilim, kesin bir yorum yapamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
01/04/16

Merhaba.Hikayemi size kısaca anlatayım.Bilgi verirseniz sevinirim.Yaklaşık 1 senedir Göğüs ve Sırt ağrıları çekmekteydim.Bu sene yapılan Efor testi Pozitif çıkınca Sintigrafi çekildi o da pozitif çıktı.Bunun üzerine Anjiyografi yapıldı.Anjiyografi sonucuna Lad%40-50 darlık şeklinde bir sonuç alındı.Kalp damarlarımın biri kas içinden çıkıyormuş.Angina Pectoris tanısı kondu.Diltizem 90 mg.Ayrıca Coraspin 100 mg.Ağrılar geçti ama şöyle bir sorun var.Aynı zamanda Primer Hipertansiyonum var.1 aylık ölçüm sonuçları şu şekilde 6 ölçüm ortalama 164-90.En düşük 150-90 En Yüksek 180-110 şeklinde.Ayrıca bir kaç kere 170-60 gibi bir rakam çıktı.Sizce tansiyonum çok mu yüksek.Her ölçen acile git diyor.Birde şimdi bana 2 sene tansiyon için ilaç raporu verildi.Şimdi ben doktora gitsem büyük ihtimal başka bir ilaçta başlyacak.Bu rapora geçiyormu.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Kalbi besleyen kalp atardamarınızın bir bölümü kalp kası içinden geçiyor ve kas içinde sıkışıyor. Göğüs ağrılarınızıın sebebi anjiyo raporunuza göre bu durum olabilir. Bunu önlemek ve kalb,inizin kanlanmasını artırmak için kalp kasuılmasını azaltan ilaçlar almanız gerek. Diğer yandan aldığınız ilaçlara rağmen kan basıncınız hala çok yüksek. heHem kalp damarınız için hem de genel sağlığınız için bu durum çok sakıncalı. Tansiyon için daha etkin bir tedavi almanız gerekli. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
hanım
01/04/16

merhaba 3ay önce anjü oldum 2ay sonra kötü oldum akciğerler sıvı birikmiş dediler yogun bakımda kaldım 5gün sonra tansiyonum bi yükseliyor bi düşüyordu tekrar gidince sıvı birikmiş ve böbrelerdede sorun başlamış dediler akçiger enfeksiyonu için hastanede yatıyorum kalp yetersizligi dediler ve yüzde kırkı çalışıyormuş kalbim hayati telikem ne kadar ana damarın biri de tıkalı ne yapmsm ğerekli lütfen bana yardım edin teşekur ederim
Yaş:78
Cinsiyet:bayan

Anlattıklarınıza göre sizde kalp yetersizlği var. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler mevcut. Yararlanabilirsiniz. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Tedavi ve ilaç önerisi için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mukaddes
30/03/16

Merhaba hocam.yasim 34 benimsorunum iki gogus ortasında dalgalanma şeklinde bir şeyler oluyor ve kalbime baski yapip carpintiya sebep oluyor..bazı anlar bu carpintiya göğsümü yüzünü ates basıyor..kardiyolojiye gittim ekg eko holter sadece kalp atisim biraz yüksek çıktı emzirdigin için ilac verilmesi..ve TANSIYONUM genelde dusuk.nasıl bir yol izlemeliim tesekkurler
Yaş:Yenikaya
Cinsiyet:Kadin

Bu durumun başka bir çok sebebi olabilir (kan eksikliği vb.). Öncelikle iç hastalıkları doktoruna muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

esra
24/03/16

Merhaba hocam.30 yaşındayım daha genc yaşlarda ara ara çarpıntılar hissediyordm ve 6 yıl önce kızımın hamıleliğinin 9.ayında ek atımlarla tanıstım malesef.tabı ne oldugunu bilmiyordum doktor doktor gezdim psıkolojik denildi neticede tanı konuldu aritmiymiş klınıkte ves.Ancak Ankarada işin ehli hocamda eps oldum yakalanamadığı için ablasyon yapılamadı.Rytmonorm 150mg sabah aksam alıyordum gıttıgım doktor sadece belok25 mg la devam etmemı söyled.her gün beloc 25mg içiyorum nabzım 60/90 arası değişiyor.ve hergün bu ek atımları yaşıyorum.ritm holterlerde 12bin ors kompleks yazıyor.ancak bu rahatsızlıkla hamilelik yaşayabilirmiyim?Teşekkür ederim
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınızdan kesin bir sonuca varamadım. Holterde 12000 dolayında VES varsa, bu çok fazla bir sayı. Sadece VES için genelde EPS yapılmaz; ancak bazen VES sayısı çok fazla ise (sizde olduğu gibi) VES odağını bulup ablasyon ile yakmak bir çözüm olabilir; bunun için aritminin "yakalanmaması"nı anlayamadım. Çünkü 12000 dolayında olan sayı mutlaka EPS de bulunur. Eğer böyle değilse başka bir aritminiz daha olmalı. Bu bilgilerle size net bir yorumda bulunmam mümkün olamayacak. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
rrefefigul
23/03/16

Hocam iyi gunler..bende sprmustum ama cvplarda benim sorum yok...belki tarih sirasi gelmemistir ama bir sorum daha var...edremit devlt hastanesine tekrar gittim. Kalbim bogazima cikip uc kere guclu atim yapti devam etmedi sukur...zaten 1yildir concor 5mg yarim iciyorum..nabzim hep 70lerdeydi ara ara yukseliyordu ama o guclu uc atim ve bir gece carpintiyla uyanmamla yeniden gittim.dr.eko da bakti sadece ve ilaci bire cikar dedi..suan emzirdigi icin kestikten sonra cikar dedi..yani ayaga jalkip mutfaga gidiyorum nabiz 100u geciyor o an oturuyorum 80dusuyor..gece yataktayim yani efor yok nabuz80...ama bazen kizim kucagimda geziyorum nabiz okadar yuksek dwgil...nabzida bilekten olcuyorum..bazen nabzi hic bulamiyorum.bazwn cok duzensiz nabiz aralari vuru guc...yani bir yildir bukadar olmuyoru..ilac kullandigim halde nie cogaldi anlamadim..ilk panik atak denmisti..spnra ozelde ritom bpzuklugu dendi concor verilnisti...yapilan tetkikler akciger filmi tiroid kan tahlili seker kolestrol kan yaglari holte ekg bi xokkez birde eko uc kez...ama holteri takilali7ay olmustur ve sadece bir ekstra atim cikmisti ama ogun hic ne carpinti ne vuru hissetmemistim...korkuyorum siz ne onerirsiniz...kucuk bi yer ve yerdeyim ve devlete ve ozele gitmistim..13ay oncesinde kalbimin farkinda bile degilmisim...bazen sol kpl bazen sol pmuz bazen spl cene bazen gogus ortasinda agri..bazen carpintiyi hissetme...gogus ortasinda vurular hep oluyo..ama o guclu uc atim cok kotuydu..yni bi yorgunluk coktu..babiz yuksekligini bazen kalp atisini duyarak bazen de nefes nefese kaldigimdan anliyorum hemen bilekten olcuyorum...cok uzattim belkide ondan cvp gelmiyo:-) hakkinizi helal edin...
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz şikayetler doğrudan kalp hastalığına ait şikayetlere benzemiyor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Hatice avcı
21/03/16

Gebelere holter vb işlemler yapılabilir mi? Sakıncaları var mı hangi aylarda yapılabilir?
Yaş:42
Cinsiyet:Kadın

Gebelere Holter EKG (ritim Holter) ve Holter kan basıncı (tansiyon Holter) işlemleri yapılabilir. Anneye ve bebeğe hiç bir zararı yoktur. Gebeliğin her döneminde yapılabilir. Bu konuda ayrıca www.evdeholter.com dan da bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
19/03/16

Merhaba Ali Serdar Hocam Aritmojenik Sağ Ventrikül Displazisi Pulmoner Arterde genişleme (39-40 mm) Kardiyomegali Akciğer'de hafif düzeyde bronşektazi Hafif düzeyde yetersizlik ( aort,mitral,triküspit) orta düzeyde yetersizlik (pulmoner) kapak. tek kullandığım ilaç vardı Beloc Zok 25 mg . 7 ay kullandım. sonra kendi kararımla ilacı bıraktım. muayene olduğum doktorlar kullanmamı tavsiye ediyorlar. kalp hızın yüksek diyorlar. ama ben tavsiyelerine uymuyorum. ilacı kullanmamaya devam ediyorum. ilacı kullanırken ki şikayetlerimde gözle görülür azalma var. halsizlik,çarpıntı,göğüs ağrısı gibi şikayetlerimde büyük oranda azalma mevcut. Sizce hocam kullanmamaya devam edersem ciddi bir problem ortaya çıkar mı ? yoksa tekrardan ilacıma devam edeyim mi ? Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Aritmojenik sağ ventrikül kardiyomiyopatisi çok önemli bir hastalıktır. Sitemizde bu konud genel bilgi vardır.

1. Beloc ismli ilacı mutlaka kullanın.

2. Şikayetiniz olmasa bile en az 6 ayda bir mutlaka doktor takibinde olun, muayene olun.

3. Ağır spor ve yarışmalı sporlardan uzak durun.

4. Birinci derecedeki akrabalarınız da muayene olsun ve eko çektirsin.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
 
Hasan sevgili
16/03/16

Kendimin hissetmediğim göğüs bölgede bir dalganma sonucu hastanede kalp krizi geciriyorsunuz diyerek başlayan anjiyografi ile devam edip anjiyo sonucu temiz çıkan ve anjiyodan beş ay sonra kalbimde çarpıntılar meydana gelmeye başladı hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi koyuldu en kötü çarpıntı halinde bile tansiyonun 13-8 idi belloc 50 mg verildi.bu hapı kullanmaya başladım kalbimde bir ağrı ve tansiyonum 8-5 düstü.doktoruna gittim daha düşük doz kullan dedi sonuç yine aynı sonra doktorum ilacı yavaş yavaş bırak dedi bir şey kullanma altı ay bekleyelim dedi hiç bayılma olması çarpıntı azaldı titreme de var hafif hafif sizce ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim iyi çalısmalar
Yaş:46
Cinsiyet:Erkek

Hipertrofik kardiyomiyopati doğumsal-ailesel bir kalp kası hastalığıdır. Sitemizde bu konuda genel bilgi vardır.

Bazen tesadüfen teşhis edilir. Sanırım sizde de bu şekilde olmuş. Belki şikayetleriniz kalp ile ilgili değil. Ancak hiç şikayetiniz olmasa bile mutlaka takipte olun. Bu hastalık uzun yıllar sessiz kalabilir; bazen ani aritmilere neden olabilir, bazen de kalp yetersizlğinde sebep olabilir. Birinci derece akrabalarınız da muayene olsun ve eko çektirsin. İlaç kullanmanız konusunda sizi muayene etmeden kesin bir öneride bulunamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
 
RAMAZAN TANIDIM
15/03/16

Hocam iyi günler. Mesane kanseri olduğumu Ekim ayı başında öğrendim. Bir süre tedavisi ile ilgilendim. En son karar olarak mesanenin alınması gerektiğini söylediler. Bununla ilgili kontrollerimi yaptırırken kalbimde sorun olduğunu ve sintigrafi çektirmemi istediler. Sintigrafi sonucunda kalp EF sinin 27 olduğunu ve bu ameliyatı kaldıramayacağımı bildirdiler. Çok aşırı yoruluyorum ve mesanemdeki sorun sebebiyle sıkıntı yaşıyorum. Kalp doktorum kalbimdeki sorunun geçmeyeceğini sadece sıkıntı olmaması adına pil taktırmamı söyledi. Ben ilaç tedavisi veya pil taktırdığım zaman mesane ameliyatımı olabilir miyim? Ameliyat olma konusunda sizin görüşünüz nedir??
Yaş:66
Cinsiyet:ERKEK

Bu konuda, bu bilgilerle kesin bir yorumda bulunamam. Muayene etmem gerek. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

 
zumra
10/03/16

Hocam benim sorum babamla ilgili olacak. Babam 58 yasında kendisi kalp hastası 6 yıl önce stand takıldı. Aynı zamanda böbrek yetmezliği var. Şuanda sallanan bir dişinden dolayı dış ağrısı çekiyor. Dış hekimine gittik kan sulandırıcı kullandığı için çekim yapılamadı. Dış hekimi kalp doktorunun onayını istedi. Babam kalp doktoruna gittiğinde kalp doktoru 5 gün boyunca kan sulandırıcı kullanmamasını söylemiş ayrıca çekim sırasında kalbinin üstüne yapistirilmak üzere bir bant vermiş kalbini korumak için olduğunu söylemiş. Ama bu bant bizi çok tedirgin etti. Siz ne tavsiye edersiniz ne yapsın babam bu banti yapistirsinmi. Yoksa böyle bir şeye gerek yokmu.
Yaş:33
Cinsiyet:kadin

Babanızın kalp durumunun ayrıntılıarını bilmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
 
Mehmet
08/03/16

Hocam merhabalar 23 yaşındayım eko sonucumda anterior ivs orta ve apıkalı hafif hipokinetitkir çıktı.Önemli bir şey mi doktor bey anju olmam gerektiğini söyledi sonucum hakkında beni bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkür ederim
Yaş:23
Cinsiyet:Bay

Elbette önemlidir, bu bulgu kalp krizi geçirmiş veya kalp krizi geçirme riski olan duruma işaret eder. Ancak yanıltıcı da oabilir; hasta ile birlikte değerlendirmek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
Mustafa UÇAR
04/03/16

Hocam Mrb sizden bir ricam olacak. Uzun zamandan beri Günlük OLARAK 100mm Beloc ile cardura XL 4 Kullanıyordum. cardura XL4 ÜRETİMİ DURDUĞU İÇİN Doktorum onun Yerine Beloc 100 mm ile COVERSYL 5mm/125mg PLUS Kullanmamı istedi. Beloc ile COVERSYL ikisi bir arada kullanılırmı?. Değerli zamanınızı aldığım için kusura bakmayın cevap verebilirseniz Çok sevinirim. İyi Çalışmalar Kolay gelsin.
Yaş:65
Cinsiyet:Erkek

İlaç / tedavi hakkında sanal ortamda ve muayene etmediğim hastalarda yorum yapmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Lütfen bu soruyu reçeteyi yazan meslektaşıma sorun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
Nurcan Ziyaretli
27/02/16

13 yaşındaki kızımin kalbinde minimal vsd ve yani sigara aort kapakciginda bozulma var.Merdiven inip çıkarken nefesini tikandigini ve çarpıntı si olduğunu söylüyordu. Şimdi 10 gundur ani ve kisa sureli nefes durması şikayeti oluyor o anda nabzını olctugumuzde 120 civarı olup hemen nefes açıcı inhale veriyorum fakat şikayetleri devam edince doktorları gezmeye başladık. Durum kardiyak değil dendi ancak Ekg ve eko dan başka işlem yapılmadı. Aritmi yok dendi ancak cep telefonundan nabiz ölünce bazen 120 olup bazen 56 nabzin düştüğünü ve hatta bir keresinde nabiz 90 iken bir an 0 olup sonra tekrar 76 olduğunu gördüm ama cep telefonu programınin yanlış olctugumuzde düşündüm. Şimdi çocuk göğüs hastalıkları doktoru astim ilaclari yazdı. psikiyatri ise kalple ilintili bir fizyolojik durum dedi efor önerdi. Siz ne onerirsiniz? Saygilarimla....
Yaş:44
Cinsiyet:Kadin

Bu sorunuzu çocuk kardiyolojisi uzmanına sormanızı öneririm. Benm alanımın dışındadır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

ELİF IŞIK
25/02/16

Doktor bey merhaba, küçük yaşta kalp romatizması geçirdim. Aralıklarla kalbime sanki iğne batırıyorlar, nefes alırsam şiddeti daha çok ağrıyor o an nefesi tuttuğumda acının şiddeti daha aza iniyor. ayrıca eklem yerlerimde agrı baş dönmesi mide bulantılarım oluyor ve bunlar ayda bir iki kez mutlaka oluyor,son aylarda sırt ağrısıda çekmeye başladım. Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.Bir uzmana görünmelimiyim. Şimdiden teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:BAYAN

Şikayetlerinizin kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

MUSTAFA GÖKMEN
25/02/16

Sağ lateral ventrikül'ün sol lateral Periventriküler derin beyaz cevherde kronik iskemik gliotik değişiklikler Olması hangi rahatsızlıkları meydana getirir? III. ve lateral ventrikül geniştir.Bilateral hemisferik kortikal sulkuslar geniş ve derindir. (atrofiye sekonder). Bu bulgulara göre bana tıbben ne yapmamaı önerirsiniz? ventrikül'e göre inceliği ne anlama gelir?
Yaş:64
Cinsiyet:ERKEK

1. Bu sorular nöroloji ile ilgili, ben kardiyoloji uzmanıyım.

2. Tıbbi tetkiklerinize lütfen sanal ortamda yanıt aramayın, sizi muayene eden hekimlere sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

TUĞÇE BAKANAY
24/02/16

merhaba hocam ; benim bu yaşıma kadar herhangi bir kalp şikayetım olmadı başka şikayetlerle gittiğimde 1.derece mitral yetmezlik teşhisi konuldu ve kalp kapakçık kalınlaşması denildi ilk seviyeymıs ancak bu durum ılerlermı ? sık sık göğüs agrısı yasıyorum son zamanlarda ilerki yaşlarımda kağakçık amelıyatı rıskım varmı ? teşekkürler.
Yaş:26
Cinsiyet:KADIN

Konuyla ilgili "mitral valv prolapsusu" ve "romatizmal kapak hastalıkları" hakkında sitemizde bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

ilhan
24/02/16

iyi günler gögüs agrısı şikayetiyle eko yapıldı sonuc eser my ve 1ty ayrıca efor testi sonucu stage 4(10.dk)da St depresyon max 0.30 mv çıktı max kalp hızına ulaşıldı ve sonuçta negatif test sonucu çıktı.bu st depresyon 0.30 olması önemli bir bulgu mudur?
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkiklerinize lütfen sanal ortamda yanıt aramayın, sizi muayene eden hekimlere sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

AYŞE ÇELEBİ
23/02/16

İyi günler Ali bey Çalıştığım kamu kuruluşunun anlaşmalı hastanede yaptırdığı checkup' ın eko sonucu: anormal EKG Sinüs ritm Olası sol atriyal genişlemesi yazıyor. Belirgin bir şikayetim yok.Bundan sonra nasıl bir tetkik-tedavi izlememi tavsiye edersiniz ? İlginiz için teşekkürler. Ayşe Çelebi
Yaş:56
Cinsiyet:KADIN

Tıbbi tetkik sonuçlarınızı tetkiki yapan doktora veya sizi muayene eden doktora sorun lütfen. Tetkik sonuçları hastanın muayene bulguları ile birlikte değerlendirilmelidir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gökçe
17/02/16

Merhaba hocam bende yüksek tansiyon vardı 1 sene norvasc 10 ve beloc 50 kullandım yakın tarihte farklı bi doktora gittim bu ilaçların çok ağır olduğunu söyledi norvaac yerine başka bir. Antihipertansif verdi belocu da 3 gün yarım sonra gün aşırı 3 gün içip bırak dedi 2 gündür içmiyorum belocu bırakmak bi sorun teşkil eder mi ? Şimdiden tşkler
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Norvasc 10 mg ve Beloc 50 mg için neden çok ağır dediğini anlamadım, bu iki ilaç orta-hafif derecede ilaçlardır. Ancak yine de her hekim kendi hastasına hakimdir. Bu şekilde azaltarak bırakmanızda bir sakınca yok, endişe etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com

 

mutlu
17/02/16

hocam merhaba mitral kalp kapakçığı hastalığım var aylık deposilin oluyorum ameliyat gerekirmi fiyat nedir hocam teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:bay

Kalp kapakçığı hastalarının ancak çok az bir kısmında ameliyat gerekir. Uzun dönem takip sonunda karar vermek mümkündür. Sitemizde bu konuda bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
11/02/16

sayın hocam göğüs ağrılarım ve nefes darlığı sorunuyla kardiyologa gittim eforda birşey çıkmadı holter sonucumda 750 supraventrikul ekstralar çıktı.Efor anında bir sorun yok fakat istirahat halinde ekstralarım başlıyor ve anlık nefes darlığım oluşuyor yanında da çarpıntı hissi başlıyor ekoda eser mıtral ve 1. derece trikuspit yet. çıktı.Doktorum ilaç önermedi sizin tavsiyeniz var mı? yıllık kontrole gerek var mıdır?şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi var. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

AHMET
10/02/16

Hocam son 1 haftadir. Kalbimde carpinti oluyor. Kalbim cok guclu atiyor.Kalp atis sayim 80 civarlarinda 36 yasindayim 85 kiloyum yasima gore bu sayi normalmi.2hafya once sag bobregimden lazerle ameliyat olup tas kirdirdim bazi ilaclar kullaniyorumm carpintinin nedeni bu olabilirmii saygilar
Yaş:ATES
Cinsiyet:ERKEK

Hayır, böyle bir neden söz konusu değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali
10/02/16

hocam ıyı gunler bana yardımcı olun lutfen sol gogusumun orda bı agırı war cok kötu kardojıye gıttım egk efor testı yaptık bısey cıkmadı ama jılet gıbı agırılar gırıoy ve benı cok rahatsız edıyor hocam goguse gıttım tomografı falan cekıldık yok dedı bısey yardım cı olurmusun hocam bana
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz tetkikler yapıldıysa ağrınızın kalp hastalığına bağlı olması söz konusu değil. İç hastalıkları uzmanına muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

04/02/16

İyi günler.Sizi tekrardan rahatsız ediyorum.Eforlu Mps de iskemi saptanması üzerine anjiyo yapıldı.Rapora göre Lad damarında %40-50 darlık yapan M.bridge yazıyor.Doktor kalpteki ana damarımın kas içinden çıktığını bununda efor sırasında göğüs ağrısına yol açtığını söyledi.Ömür boyu ilaç kullanmalıymışım.Diltizem 60 mg 48 tab.2.1 başlandı. Bu seferde sorunum tansiyonum çok yüksek. 5 Dk aralıkla 3 defa ölçüldü.180-90,180-80,160-90.Bu rakamlar bana çok yüksek geldi.Neden olabilir.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon hakkında sitemizde genel bilgi var. yararlanabilirsiniz. Tedavi olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa erçevik
02/02/16

hocam benim eşimin kalp kapakçığında büzüşme varmış doktora götürdük o söyledi ve doktor ilaç yazmadı psikiyatrise gidin dedi neden bizi yönlendirdi anlamadım hocam o kalp büzüşme esnasında kesinlikel nefes alamıyor kendini böyle parçalamak istiyor ama bir türlü nefes alamıyor ne yapmamız lazım hocam bir ilaç tedaviniz olabilirmi veya başka bir tavsiyeniz varmı ne olur yardımcı olun hocam lütfen
Yaş:33
Cinsiyet:ERKEK

Kalp kapağındaki durum ile eşinizin şikayetleri arasında ilişki olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

beyaz kelebek
27/01/16

selam sayın hocam ben 3 ay önce kriz geçirdim bir damar anjıo yla açıldı bir damarda baypas yapıldı beloc coraspin ve ator kullanıyorum ameliyattan sonra sertleşme sorunu yaşıyorum.uyarıcı ilaç kullanabilirmiyim teşekür ederim..
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Uyarıcı ilaçlar konusunda sitemizde genel bilgi var, yararlanabilirsiniz. Kişiye özel öneride bulunmam için muayene olmanız gerekli, bünyenizi bilmeden öneride bulunamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

selin bayar
25/01/16

iyi günler hocam. yıllardır tremor hastası olmama karşın ilaç kullanmıyosdum. şikayetlerim artınca doktor esansiyel tremor olduğunu söyledi ve saneloc yarım tablet verdi. aynı zamanda haftada 3 gün plates yapıyorum. bu ilaç nabız yavaşlatıcı olduğu için plates yaparken kalbimde herhangi bir sorun yapa mı?
Yaş:30
Cinsiyet:k

Bu dozda olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum. Yine de en doğrusu sizin bünyenizi tanıyan ve bilen kendi hekiminize sormanız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali ismet timurözü
23/01/16

iyi günler hocam 2 kez by-pass oldum 2nci bayy pastan sonra kalp büyümesi ve yetmezliği başladı doktorum delix 5 mg başlattı şikayetlerim bitti fakat boğmaca gibi kuru öksürük başladı tekrar gittim delixi kesti cozo or başladı 15 gün içinde öksürük kesildi bu kez tekrar kalp büyümesi başladı tekrar gittim yapacak bir şey yok dedi öksürüğe katlanacaksın dedi hocam sizin bilgileriniz doğrultusunda öksürük için ne önerirsiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler saygılar hocam
Yaş:56
Cinsiyet:erkek

Delix ve benzeri ilaçlar bazı hastalarda % 5-10 sıklıkla kuru ve gıcık şeklinde öksürüğe neden olur, bu nedenle kullanımı çok zordur. Bunun yerine benzer etkiye sahip ve öksürük yan etkisi olmayan ilaçlar kullanırız. Aslında cozaar da bu ilaçlardandır. Ancak cozaar hafif bir ilaçtır. Size yeterli gelmediyse dozunu artırmak mümkün; veya bu  grupta başka seçilecek ilaçlar var. Bunlardan kullanmanız mümkün. Öksürüğe katlanmak zorunda değilsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nihat
21/01/16

Sayın hocam beloc50 ile glukofen1000 aynı anda birlikte kullanımı uygunmudur Saygılarımla
Yaş:52
Cinsiyet:Erkek

Kullanılabilir. Ancak sizde kullanılıp kullanılmayacağını sizi muayene eden hekim söylemelidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

20/01/16

Yine geçen yazmıştım diyerek başlayacağım.Eforlu Mps sonucuna göre Stres görüntülerinde Anterior duvar apikal kısmı ve septum bazali hipoperfüze izlenmiştir.Diğer segmentler normaldir.İstirahat görüntülerinde anterior duvar apikal kısmındaki ve septum bazalindeki hipoperfüze düzeldiği tespit edilmiştir.Duvar hareketleri normaldir.Sonuç:Anterior duvar apikal kısmında ve septum bazalinde iskemi ile uyumlu myokard pefüzyon sintigrafisi.Doktorum bu sonuca koroner anjiyografi yapılmalı dedi.Büyük ihtimal kalp damarlarında tıkanıklık var dedi.Bundan sonra ne olacak. Ayrıca efor bilgileri Hedef kalp hızı 202 Ulaşılabilen kalp hızı 176 (%87) Göğüs ağrısı:Olmadı Testi sonlandırma nedeni:Yorgunluk Şimdiden verebileceğiniz bilgiler için teşekkürler.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Makul miktarda efor yapmışsınız, göğüs ağrınız olmamış. Bu bulgular 17 yaşındaki bir kişi için beklenen bulgular değil. Sintigrafideki bozukluk bu yaş itibarı ile damar tıkanıklığından çok doğumsal bir soruna bağlı olabilir; ancak laboratuvar veya yorum hatası da olabilir. Muayene etmeden kesin yorum yapmak zor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

17/01/16

Geçen size yazmıştım.Özellikle yokuş çıkarken göğsümde ve sırtımda omuzlarıma yayılan sıkıştırıcı bir ağrı var bu ağrı dinlenince geçiyor demiştim.Onun için tekrar kardiyoloji doktoruna gittim.Efor testi yapıldı.Fakat ben 3 dk yürüyemeden göğsümün ortasında bir sıkıntı belirdi.Tansiyon istirahat 150-76 2.Ölçüm 174-94 İstirahat KH 87 En yüksek KH 115 %71 Beklenen KH 202.Sonuç bölümünde Efor step 1 esnasında St elevasyonu max 0.36 mv St depresyonu kanal avl -.0.07 Hastanın şikayeti test sonlandırıldı.Bu sonuca göre Eforlu Mps istendi.Bundan sonra ne olacak.Genel bilgi verirseniz memnun olurum.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Efor testi sırasında "ST elevasyonu" çok seyrek ancak önemlibir bulgudur. Bu durum, eğer hatalı bir ifade olarak yazılmadıysa önemli kalp hastalıklarına, ritim bozukluklarına işaret edebilir. Ancak EKG lerinizi görmeden yorum yapmam sağlıklı olmaz. En doğrusu testi yapan doktordan bilgi almanızdır. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Ahmet
15/01/16

Mrb hacam bnde brugada sendromu hastalığı var bayılma olmadı ailede de yok şimdilik takip dediler yanlız son zamanlar nefes darlığı göğüs ağrısı var birde merdiven çıkarken nefes nefese kalıyorum rampa yı zor çıkıyorum yururkende ayaklarından diz kapağına kadar olan damar lar sanki sıkışıyor agriyor ayak kaslarim agriyor lütfen beni bilgilendirir hocam
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Bu şikayetlerinizin Brugada sendromu ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Cesur
15/01/16

Hocam Merhaba ben 5_6 yıldır epilepsi teşhisi ile ilaç kullanıyorum. Ama geçen ay izmirde kendi doktorum dan başka bir doktor a gittim . Bana brugada olabileceğini söyledi . Bir kaç teklif yaptı ama net birsey söylemedi. Bu hastalığın teşhisi tam olarak nasıl konulur, ne yapmalıyım .şimdiden teşekkürler.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Brugada sendromu genelde ailesel bir hastalıktır. Brugada sendromu EKG tanısında EKG bulguları çok önemlidir. Buna ilaveten başka hastalıkların olmadığını göstermek için ekokardiyografi yaparız. Diğer yandan EKG bulguları çeşitlidir ve bazen maskelenmiştir; her zaman görülmez. EKG bulgularını görünür kılmak için bazı özel testler yapmak gerekebilir. Daha fazla bilgi ve teşhis için 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa Akbulut
13/01/16

Platel,Coversyl 5mg,Diltizem SR90mg,Ecopirin,Lansor,Ator40mg ilaclarini 4 aydir surekli kullaniyorum.Son gunlerde vucudumda kasintilar cogaldi.Bu konuda bilgi vermrenizi arz ediyorum.Saygilarimla.
Yaş:69
Cinsiyet:erkek

İlaçlar ve yan etkileri konusunda sanal ortamda bilgi vermek hukuken ve tıbben doğru değildir. Lütfen sizi takip eden hekime başvurun. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Burhan Ispalar
09/01/16

Merhaba Hocam Babam ile ilgili sorum olacak. Bursa Kalp Aritmi Hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda tanı: Konjestif kalp yetmezliği Kronik böbrek yetmezliği Primer hipertansiyon Göğüs ağrısı ,tanımlanmamış) Çarpıntı Paroksismal taşikardi ,tanımlanmamış Atrial fibrilasyon ve flutter Venöz emboli ve tromboz diğer Vakit kaybetmeden kalp pili takılması önerildi. 3 ay kadar önce kalp anjiyosu yapılması önerilmiş ancak böbrek yetmezliği nedeniyle riskli görülmüş ve yapılmamıştı. Aynı risk kalp pili takılması için de var mıdır? Yardımınız için çok teşekkür ediyorum
Yaş:82
Cinsiyet:erkek

Sitemizde kalp pilleri ve elektroşok cihazları hakkında ayrıntılı genel bilgiler mevcuttur. Yararlanabilirsiniz. Kişiye özel bilgi için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

07/01/16

Merhaba.Size bir kaç konuda danışmak istiyorum.Benim tansiyonum yüksek.(İlaçsız en düşük 130-80 En yüksek 170-90)Kimisi bu yaşta tansiyon olmaz diyor.Kimisi her yaşta olur diyor.Yapılan incelemeler sonucunda Esansiyel Hipertansiyon teşhisi kondu.İlaç olarak Beloc Zok 25 mg verildi.Bu değerlerle 15 gün izlenecem.Bir başka danışmak istediğim konu uzun bir süredir özellikle koşarken veya yokuş tırmanırken göğsümde sıkışma ve yanma tarzı ağrı beliriyor.Bu ağrılar istirahat edince 5 dk içinde geçiyor.Geçen sene sürenin uzaması ve ağrıların mideye yayılım göstermesi sonucu doktora gittim.Oradaki doktor Eko raporuna bakarak ufak bir mitral kapak sorunu var ağrı yapmaz 1 sene sonra tekrar gel dedi.Kasım ayına geldik.Havalar soğumaya başladı.Ağrılar yokuş çıkarken gelmeye başladı.Bu sefer ara sıra yemekten sonra sırtımın ortasında omuzlara yayılan sıkıştırıcı bir ağrı var.İlacımı içersem bir sorun olmaz dendi.Fakat bir sonraki kontrolde Eforlu Ekg yapılabilir dendi.Bu ağrılar kalptenmi geliyor.Şüphelendiğim konu şu aralar(mesela geçen gün)yürüyorum gideceğim yer hafif yokuş ki ben her zaman aynı yerden geçerim.Yokuş tırmanmaya başladım.Orada bir şey unuttuğum aklıma geldi.Ulaşmak için koşmaya başladım.Ama daha yokuşun ortasında sırtımda bir ağrı başladı.Zorlamaya çalıştım.Omuzlarıma baskı yaptı.(Havada soğuktu.)Durmak zorunda kaldım.Ağrı biraz uzun sürdü.Normalde dinlenince 5 dk içinde geçen ağrı 10 dk içinde hafifledi.Bu aklıma bir sorun mu var ihtimalini getiriyor. Sizin görüşünüz nedir. Teşekkürler.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon her yaşta olabilir. farkıl farklı sebepleri vardır. Ağrılarınıza gelince bu yaş için kalpten kaynaklanan göğüs ağrısı çok seyrektir, reflüde de benzer ağrılar olabilir. Ancak anlattıklarınız kalp ağrısına benziyor. Yüksek tansiyon ile birlikte düşünüldüğünde bazı olasılıkları göz ardı etmemek gerek. Kardiyoloji muayenesi olun, yaşınız çok erken, ancak uygun bir şekilde efor testi vb. yapılması gerekebilir. Son kararı sizi muayene eden kardiyolog vermeli. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 

Hasan can
02/01/16

Hocam merhabalar. Ben 115 kilo 23 yasinda bir ogrenciyim. 2 hafta once cok agir agrili bir bademcik hastaligi gecirdim. Bademciklerim bembeyaz olmustu. Atesli titremeli bir hastalik geciriyordum. Hastaligimin 3.gecesi nefes darligi cekip acile gittim. Acilde kalbimle alakali testler yaptilar kalp ritmimde birsey cikmadi ancak kan degelerimde triponin i 5,62 cikti. Kanimdaki iltihap keza bu sekildeydi. Baska bir hastaneye sevk edildim. Buradaki kardiolog kalbimde bisey olmadigini iltihap coklugundan oldugunu soyledi. Bugune kadar sol gogsumde hafif bir batma hissi yasiyorum. Bu his arada durup arada basliyor. Sinav doneminde oldugumdan ve onume gelen ozel doktor ekokardiografi bile yapmadan anjiyo deyip paraya goz koydugu icin kardiologa gitmedim. Ailemde kalp hastasi yok bademcigimi usutmeden once spor salonunda 1 saate yakin kardio yapiyordum hic sikayetim yoktu. Agrim koluma veya baska biyere vurmuyor. Hafif kosarak deneme yaptim kalbimde agri artmasi nefessizlik olmuyor. Cogu zaman unutuyorum agriyi. Ancak her aksam hissediyorum. Sabah kalktigimda ilk 15 20 dakika agri yokken sonra basliyor. Size sorum kaygilanmali miyim? Kendimi dinleyen bir insanim ve cok pimpirikliyim. Bu huyum bazen bana cok dezavantaj sagliyor. Ozel kurumlarda saglik sektoru bile kar elde etme uzerine kuruluyken kime guvenip kimden kacinmaliyim. Bu agrinin kaynagi nedir? Eminim size yazan yuzlerce hastaniz vardir. Umarim gorup de cevaplarsiniz.
Yaş:23
Cinsiyet:E

Ağrılarınız kalple ilgili ağrılara benzemiyor. Nezle, grip, bpğaz ağrısı sırasında göğüs-sırt kaslarında buna benzer ağrılar olabilir. Yine de en doğru yorum için muayene olmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Recep Akgl
30/12/15

Merhaba hocam benim sorum şu olacaktı 1 ay öncesinde gece yemekten sonra kalbim aniden sıkıştı nefes darlıgı ve kolumda uyuşma oldu hemen hastaneye gittik ekg çektiler kalp çarpıntısı oldu dediler.ertesi gün eko cektiler bise cikmadı tahliller yaptılar b12 eksikligi cikti.2 gün öncede göğüsümde halk arasında iman tahtası denilen yerde bi baskı hissi kusma çenemde uyuşma ve kolum ağırdı ve bu sefer farklı bir hastaneye acile gittim ekg çektiler temiz çıktı kanımda troponine baktılar 0 çıktı göğüs röntgeni cektiler hicbisey cikmadı ve doktor kalbimde bise olmadigini söyledi midemde yanma olup olmadigini sordu bende evet dedim midemde yemkten sonra siskinlik olup olmadigini sordu oluyo dedim ve sende reflü var dedi acaba dogrumudur bu olaylar reflüden olurmu.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YÜKSEL TAŞKOPARAN
30/12/15

2009 yılından beri günde 1 co-diovan 160 12.5 ve sabah akşam olmak üzere dilatrend 12.5 ayrıca akşamları 1000 mg lik glucophage'nin yarısını doktor tavsiyesi üzerine kullanıyorum.Bir birbuçuk yıl sonra kulakta devamlı fıslamalar başladı ayrıca eklemlerimde ağrı ve ürik asit 7.3 sebeb ne olabilir tansiyonların normal SAYGILAR 30.12.2015
Yaş:52
Cinsiyet:E

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim. Teşhis için lütfen hekiminize başvurun ve muayene olun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

suat
28/12/15

HR : 81 BPM P Süresi : 133 ms PR aralığı : 162 ms QRS Süresi : 147 ms QT/QTC ara : 338/394 ms P/QRS/T eksen : 47/ 62/27 RV5 /SV1 amp : 0. 889/0.283 mV RV%+SV1 amp : 1.172 mV RV6/SV2 amp : 1.768/0.203 mV ekg mi yorumlar mısınız ?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

EKG yorumu ancak hastanın muayene bilgileri ile yapılabilir. Lütfen sizi muayene eden hekime başvurun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nejla polat
26/12/15

Hocam merhaba. Ben evde bir kere bayıldım ve bunun üzerine devlete doktora gittim. Ekg ve eko çektiler. Doktor ritm bozukluğu var dedi ve beloc50 mg verdi bi ay sonraya halter yazdı. Bende özel hastaneye gidip ekg eko efor yaptırdım ve ritm halter taktırdım. Özeldeki doktor haltr sonucuna göre çok önemli değil hafif çarpıntı var dedi ve ilaç yazmadı. Sonra devletteki randevum gelince ondada halter taktırdım ve doktor yoğun çarpntı var dedi ve rytmonorm150 mg yazdı günde iki kez iç dedi şu an 10 gündür içiyorum kendimi çok kötü hissediyorum mide bulantısı şişkinlik gaz aşırı halsizlik şakaklarımda ağrı var. Doktor bana 20 gün sonra gel dedi. On gün daha devam etmeli miyim ne yapmalıyım cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Yaş:41
Cinsiyet:Kadın

Rytmonorm önemli aritmiler için kullandığımız bir ilaçtır. Ancak hangi hastaya, hangi dozda verileceğine, ne kadar süre devam edileceğine ancak hastayı muayene eden ve bünyesini bilen hekim karar verir. Sitemizde bayılma (senkop) hakkında genel bilgi vardır. Buradan bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

GÖKHAN UZUN
25/12/15

hocam merhaba bende rıtım bozuklugu vardı bana kalpden ablasyon yaptılar ama daha once arada olan sımdı sureklı rıtımlerım 90-115 arası gıdıp gelıyor yatarken 80-90 arası holter takıldı uyuşukluk halsızlık baş donmesı ve şakaklarımda damar yolunda dısa vuran nabız atısı oluyor sureklı rıtmalorm ve komadın kullanıyorum alelıyat olalı 4 ay oldu ama bır duzen olmadı nefes alamıyorum doya doya nasıl yardımcı olabılırsınız ben kardıyolojıye gıdıyorum yoksa baska bır bolumemı gıtmem gerek lutfen cevap verırsenız sevınırım
Yaş:30
Cinsiyet:ERKEK

Ablasyondan sonra bazen hafif çarpıntı şikayetleri devam edebilir, her çarpıntı önemli aritmi demek değildir. Ancak ablasyon yapıldıysa neden rytmonorm kullandığınızı anlayamadım. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CENGİZ DEMİR
23/12/15

Hocam Merhabalar.34 yaşındayım. Bir yıl önce Kalbimde ve sol kolumda tüm enerjimi alan, uyutmayan ve uyuduğumda uykumdan uyandıran hiç geçmeyen bir ağrı başladı. Bulunduğum yerdeki hastanede efor testine girdim bir şey çıkmadı. O test sonuçlarıyla birlikte başka bir hastaneye gittim bu yaşta herhangi bir kalp hastalığı beklemiyoruz deyip gönderdiler. Uzman bir doktordan bu cevabı almak şok etti. Güvenim sarsıldı. Tekrar gitmek istemedim. Sonra kalp bölgesine uyguladığım kas gevşetici kremlerle rahatlama yoluna gittim. bir kaç ay sonra ağrılarım kayboldu. Bir yıl sonra 15-20 gündür ağrılarım tekrar başladı. Sorunum ne olabilir. Ne yapmalıyım.
Yaş:34
Cinsiyet:Erkek

Efor testi normal çıktıysa endişe etmeyin. Uzman doktorun dediklerinde de haklılık payı var, neden güveniniz sarsıldı Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nihat
21/12/15

Sayın HOCAM bir yakınım hipertansiyon ve taşikardi hastası pritor80 + beloc50 sabahları aynı anda alıyor uzun zamandır yorgunluk yaptığını söylüyor bu kombinasyon uygunmudur SAYGILARIMLA
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon tedavisinde onlarca farklı ilaç kullanırız. İlaç tedavinizin uygun olup olmadığına ancak sizi muayene eden hekim karar verebilir. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, sitemizde zaten hipertansiyon tedavisi hakkında bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telfondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

duran değerli
19/12/15

Hocam merhaba, hastaneye tanssiyon ve nefes yetersiz geldigi için gitmistim, doktor ekokardiyografi çektirdi çıkan sonuçta :Pulmoner velosite hafif artmiş, Sol ventrikül konsantrik hipertrofi, hafif triküspit yetersizligi çıktı ayrica tansiyonum büyük 14 ile 13 arası küçük 6 ile 8 arasinda çıkıyor, doktorum yıllık izne çikmiş sonuçlari gösteremedim.Bu sonuçlara göre ne yapmamı önerirsiniz yardimci olursaniz sevinirim.Teşekkür ederim.
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Genel olarak yüksek tansiyon kalbinizi etkilemiş, kalbinizde zorlanma işaretleri var.  Daha ayrıntı yorum yapmam zor. Tetkik sonuçlarının yorumu hastadan hastaya fark edebilir. Tetkikler hastanın muayenesi ile birlikte yorumlanmalıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali. Baran yektas
18/12/15

Hocam bende panik atak var doktorlar sana spor yasak diyor holter sonuçlarım 1.derce eko normal çok heyecan yapıyorum ne yaplazım hocam
Yaş:16
Cinsiyet:Erkek

Panik atakta sporun neden yasaklandığını anlamadım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SEVGİ YILDIZ
17/12/15

MERHABA HOCAM..HOCAM STRESE BAĞLI 8 AY ÖNCE TANSİYON ÇIKTI BENDE..HEYECANLANINCA,ÜZÜLÜNCE,SEVİNİNCE,YORULUNCA HER TÜRLÜ ÇIKIYOR BU TANSİYON..İLK ZAMANLAR ACİLE ÇOK GİTTİM..ŞİMDİ Bİ KAÇ DOKTORDAN SONRA BELOC SABAH YARIM AKŞAM YARIM VE PAXERA 10.MG VE TRANKO-BUSKAS ALIYORUM.AMA TANSİYON YİNE YÜKSELDİĞİ İÇİN ADANA'DA PROFESÖRE GİTTİM..DİLATREND 12,5 MG SABAH VE AKŞAM İÇMEK ÜZERE VERDİ.BETA BLOKER GRUBUNA GİRDİĞİ İÇİN BELOCU BIRAKTIM.KALP ATIŞIM DÜZELDİ FAKAT TANSİYON DÜŞMEDİ.PROF.SORMAK İSTEDİM YANINDA ÖNERECEĞİ İLAÇ VAR MI DİYE YURT DIŞINA GİTMİŞ.ECZACI ARKADAŞ COVERSYL 5 MG.ÖNERDİ.HOCAM YÜKSEK BİLGİLERİNİZE GÜVENEREK SORMAK İSTEDİĞİM DİLATREND VE COVERSYL BİRLİKTE İÇİLİRSE ETKİLEŞİM OLUR MU?HOCAM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM,İŞLERİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.
Yaş:55
Cinsiyet:KADIN

Tansiyon düşürücü ilaçlar birlikte kullanılabilir. Ancak hangi ilacın hangi hastada birlikte kullanılacağına ancak hastayı muayene eden hekim karar verir. Sizin bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nihat
15/12/15

Sayın hocam atacand8 ile beloc50 birlikte kullanımı uygunmudur ayrıca yeterli olurmu aynı anda alınırmı Saygılarımla
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon tedavisinde onlarca farklı ilaç kullanırız. İlaç tedavinizin uygun olup olmadığına ancak sizi muayene eden hekim karar verebilir. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, sitemizde zaten hipertansiyon tedavisi hakkında bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telfondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nida
15/12/15

Merhaba hocam ben yüksek ve düzensiz kalp atışı şikayeti ile doktora basvurdum EKG ve eko çekildi zaten EKGde de yüksek olduğu söylendi kalp atışlarımın. Ekoda ise sonuç bölümünde 1- eser derece 2- Ef %65 yazıyordu doktorum bana kalp kapakçığımda çökme olduğunu söyledi ve beloc-zok 50mg yazdı ve her 6 ayda bir kontrole gelmem gerektiğini söyledi. Ben ilacımı düzenli olarak kullanmaya başladım kalbim gerçekten yavaşladı bikac hafta sonra öyle ki bilekten ölçen tansiyon aletleri ile ölçtüğümde 120-140 arası olan nabzim 80-90lara geriledi fakat şimdi de kalbimde sıkışmalar meydana geliyor bu ilacın bir yan etkisimidir yoksa bir sorun mu olabilir?
Yaş:24
Cinsiyet:Bayan

Hayır, ilacın etkisi değildir, Kapağınızdaki durum da önemli bir sorun değil, endişe etmeyin. Şikayetinizkalp hastalığı ile ilgili olmayabilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ayşegül
15/12/15

Hocam merhaba.babamda 15 yıl önce mesane kanseri başladı hala devam ediyor.Şu anda akciğer kanseri. Onkolog bunun mesaneye bağlı olmadığını söyledi beyin mr çekildi sonucu çıkmadı henüz.2 yıl önce bypass oldu ve 4 damarı değişti dediler,3 ay önceki kontrolünde kalbi 45 çalışıyor demişlerdi bu günkü sonuç ise 30 çalışıyormuş.yarın yine yatıracaklar babamı.iki hafta önce taburcu olurken verdikleri kağıtta şunlar yazıyordu: folat eksikliği anemisi hiperlipidemi pulmoner embolizm koah ürtiker bulantı ve kusma esansiyel hipertansiyon pnömoi. 3 ayda 65 kilodan 44 kiloya geriledi kemoterapi alamayabilir dendi(kalpten dolayı).lasix beloc pek çok ilac alıyor ayaklarında iki hafta önce şişme vardi hala avuç içleri mor.nefeste çok zorluğu var yemek ve lavabo dışında sadece ev içinde iki tur atabiliyo.sürekli yatakta ve baş ağrısı sürekl. boyle bir durumda seyir nasıl olur,evde olduğumuzda hangi durumda acile başvuralım sağlıklı bir insan için bile yarı yarıya yaşama şansı varken babam için ne kadar kritik bir durumdayız ne yapabiliriz ailesi olarak? teşekkürler ve sağlıklı günler dilerim hocam.sevgiyle kalın :)
Yaş:33
Cinsiyet:bayan

Babanızın bu durumuna sanal ortamda, uzaktan yardımcı olabilmem çok zor; hatta sağlıklı olmaz. Kalbindeki gerileme kemoterapi ilaçlarının yan etkisi olabilir, kalp hastalığının kendisinden de kaynaklanabilir. Babanızda kalp yetersizliği var sanırım. Sitemizde bu konuuda ayrıntılı genel bilgi mevcut. Bu şartlarda babanızın tedavisini ancak kendisini takip eden hekimler yapmalıdır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Tuba Kırılmaz
14/12/15

Dedem yaklaşık 30 yıldır kalp hastası. Hastalığın seyri son bir yılda oldukça kötüleşti. Önce baş dönmeleriyle başlayan bu kötüleşme evresi, sonrasında ayak bileklerinde ve karın bölgesinde şişliklerle devam etti. Böbrekler ve ciğerlerde bu evrede kötüleşti. İştah azalması sürekli şişkinlik hissi var. Gece uyuyamama ama son bir ayda ise oturduğu yerde ani uyku hali, ve konuşmada zorluk gözlemliyoruz. Doktorlar herhangi birşey yapılamayacağını söylüyor. Eli kolu bağlı oturmak ve hergün kötüye gittiğini görmek oldukça üzücü. Sizin tavsiye ve yönlendirmelerinizi rica ederim. Saygılarımla
Yaş:34
Cinsiyet:Kadın

Dedenizin kalp yetersizlği, ritim bozukluğu olabilir. Dedenizin ayrıntılı bir şekilde muayene olması gerekli. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, sitemizi inceleyin. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaradan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kadri erten
12/12/15

Kalp krizi geçirdim hastanede 10 yattım 10.gün sonrası anjio oldum çık bir açıklama yapmadılar stend taktılar 2.5 cm e 16 mm 11. Gün taburcu oldum doktor çok birşey demedi sigara içme tuzsuz te vb. Değerlerin için dosya gondersem bana geri dinebilirmisiniz
Yaş:56
Cinsiyet:Erkek

Kadri bey, muayene olmanız çok daha iyi olur; size daha sağlıklı ve kapsamlı bilgi vermem ancak bu şekilde mümkün olabilir.

Yine de dosyanızı gönderirseniz genel bilgi verebilirim. Bu konuda 0216 688 0968 numaralı telefondaki asistanımdan bilgi ve adres yardımı vb. alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Abdi Can
11/12/15

Hocam Merhabalar Annem kalp yetmezliği tedavisi görüyor ve vucut su topluyor su topladigi zamanlar karinda ve ayaklarinda şişme oluyor bunun içinde doktor desal ilac verdi günde 1 tane kullaniyor ve son 2 senedir su toplamiyordu ama son 3 ay icinde 10 kilo birden aldi ve nefes alamaz oldu hastanede sürekli idrar sokuculerle 10 kiloyu geri verdi şimdi desal kullaniyor ama eskisi gibi cikamiyorum idrara diyor acaba ilacin etkisi kalmadi mi eskisi kadar, çok şükür bobreklerinde bi problem yok, ilacin dozunu mu attirmak lazim idrar için ya da başka bir idrar sökücü ilaclari onerirmisiniz. Ne yapmamizi onerirsiniz hocam simdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevap için
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Abdi Bey, sitemizde kalp yetersizliği kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi var, yararlanabilirsinzi. Ancak sanal ortamda tedavi veya ilaç önerisinden bulunamam, hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

refigul
11/12/15

hocam simdiden tesekkur ederim..en kisa sekilde anlaticam insaallah..daha once soyledigim carpinti olayindan sonra hergun degisik bisey hissediyorum..bazen sol omuzda cekme tarzi agri..solagim ve kizimi hep otarafta tasiyorum ama sol omuz olunca korkuyorumm..bazen sol cene iki uc gun ayda agriyor..bazen iki gogus ortasinda gun boyu bi agri yanma hissi gibi seyler yine korku..bazen dusuk tansiyonlu olmama ragmen tansiyon yukselnesi..ve gogus ortamda vurular .kalbim hizli atmiyor ama sert vuruyo iki vuru korkuyorum..hatta iki gundur vurular bile degisti sanki biri kalbimi sikiyi bogazima cikiyo zor atcak gibi iki vurus yapiyo ve oksuruk oluyo bu vurulardan sonra bi korku el ayak bosaliyo..yani bisey onerin ..daha once gittigimi soylemitim burdki krdiyolojiye..egk eko kan thlili bide holter takildi..ritim holter..sade e bir ektr atim cikti ama ozaman bu vurular cok azdi ve ogun hic olmadi..yani cok panik ve vesveseli bi yapim var tkintiliyim..cok duunurum..ne oneririniz..4kere gittim7ayda kardiojiye..enson ki ay once gittim..ama hep ayni dr..ne onerirsiniz..bu yasdigim vurular kalbi hissetmem ama yvas atimda bunlar ekstrmi..yine uzadi..Allah razi olsun..cok sgolun..
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Endişe etmeyin. Sitemizde çarpıntılar hakkında bilgi vardır; video bölümünde de ayrıca sunumlar var.  Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nihat
05/12/15

Sayın Hocam hipertansiyon hastasıyım cozaar50 ve beloc 50 sabahları alıyorum ilerleyen saatlerde yorgunluk ve halsizlik oluyorbu iki ilacı aynı andamı yada günün hangi dönemlerinde almalıyım birde Hocam cozaar50+ beloc50 yada diovan50+beloc 50 ile ilgili birlikte alınır ANCAK etkinlik açısından önerilmemektedir demiştiniz bu ne anlama geliyor Saygılarımla
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Bu iki ilacın birlikte kullanımı avantaj sağlamaz. Ancak bir hastanın tedavisini o hastayı muayene eden hekim belirler.  Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yucel
03/12/15

sol bacakta damarda pıtıdan dolayı komadin kullanmaktayım bugünkü kan değer ölçümünde comadinin yanında iğnesinide verdi doktor ikisi bir aarada kullanılrsa yan etkisi olurmu saygılarmla
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Coumadin dozu yetersiz olduğu için iğneyi destek olarak vermiş olabilir. Kısa bir süre kullanmanız gerekecektir. Coumadin ve iğne uzun süre birlikte kullanılmaz.

Doktorunuza süresini ve dozunu sorunuz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ALEV BAKAR
30/11/15

TANSİYONUM 4-5 GÜN YÜKSEKTİ. BİRAZ KORKTUM TANSİY0N PROBLEMİM YOKTU. TİROİD HASTASIYIM. KARDİYOLOĞA YÖNLENRİLDİM. EKG-KALP ULTRASONU VE EFOR TESTİ YAPILDI. DOKTOR SİSTOLİKTE GENİŞ BİR ATIM OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BELOC 25mg BAŞLATTI. TANSİYON ÖLÇÜM KONTROLÜ İÇİN KAĞIT VERDİ. EĞER İYİ GELİRSE RAPOR YAZACAĞINI SÖYLEDİ. MERAKIM BELOC İYİ BİR İLAÇMIDIR. LÜTFEN BİLGİLENDİREBİLİRMİSİNİZ.
Yaş:45
Cinsiyet:KADIN

Her ilacın hangi amaçla ve hangi bünyede kullanılacağına göre etkisi ve başarısı farklılık gösterir. Bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur inceoglu
28/11/15

hocam nadiren aritmi ama daha cok extrasistoller icn doktora gittim zaten concor 5 mg kullaniyordum yanina rtymonorm 150 mg 2×1 ekledi ve anksiyeten var diyerk cipralex verdi birinci sorum concor ve rtymojorm beraber kullanilir mi ikincisin cipralex prospektusunde aritminiz varsa kensinlikle kullanmayin yaziyor oneriniz nedir cok tesekkur ederim
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Eğer aritminiz anksiyeteye bağlı ise rytmonorm uygun bir ilaç değil. Ancak sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim, aksi hukuken ve tıbben doğru değildir. İlaç ve tedavi önerisini ancak sizi muayene eden doktordan almalısınız. Arzu ederseniz 0216 6880968 den bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Müberra
27/11/15

Ben 10 senedir tansiyon hastasıyım.ve her şey tansiyon yapımı ihmal etmekle başladı tansiyonu çok yükseldi, 10/20 oldu tekrar hanıma başlayınca normale döndü, tabiki doktora gittim .kardiyoloji ye bana renal arter incelemesi ?apïldï ondaki sonuç.sol böbrek hafif düzensiz parankim ekosu grade 1 artmış.sol, yerini böbrek boyutu, konforu ve parankim kalınlığı normal.sol böbrekte rezitif indeks 0.74olark õlçül?pnormalin ?stünde (Ras.) Böyle bir inceleme var ne yapmalıyım doktor anjiyo olup stent takılması gerektiğini söylüyor. Ben napalım bilemedim doğrusu.
Yaş:58
Cinsiyet:Bayan

Böbrekler tedavi edilmeyen hipertansiyondan etkilenir. Stent takılması böbreklerde mucizevi bir yarar sağlamaz; ilaçlara ilave bir katkı sağlayabilir. Hangi hastanın ne derecede yarar göreceğini ancak hastayı takip eden doktor ayrıntılı tetkiklerle öngörebilir. Stent takılsa da yine tansiyon düşürücü ilaçalmaya devam etmeniz gerekeceğini unutmayın. Kalbinize baktırmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Demir
21/11/15

Selam hocam 40 yaşındayım 4 yıl önce kroner anjiyo oldum,sol ana arter %50 buna bağlı iki arter %20 ve sağ ana arter %20 buna bağlı iki arter %20 yapısal darlık yani kalp kası arasında sıkışmış.o zaman ki yapılan eko hafif normal dendi EF %65 idi.iki yıl önce stres efor testi yükselme gösterdi dendi eko öncekinden farkı EF %54 çıktı.bu hafta rahatsızlanıp dr.gittim testler yapıldı anjiyo istedi ama kabul etmedim eko EF %49 septum ve apeks hafif hipokinetik dendi hastalık hızlı bi şekilde ilerlediğini söylediler beloc 50mg corasprin ve ator kullanıyorum yorumunuz nedir hocam teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bilgilere göre "koroner arter hastalığınız" var. Kalp damarlarınızda damar sertliğine bağlı daralmalar başlamış Bu durum genelde ilerleyicidir. Bu rakamlarla şimdilik stent / by-pas vb müdahalesi gerekli değil. Ancak ilerlemememesi için önlem alınması gerekli, bu konuda sitemizde genel bilgi var. Düzenli takip altında olmanız ve bazı ilaçları yaşam boyu kullanmanız (şikayetiniz olmasa bile) gerekir. Sanal ortamda, sizi muayene etmeden ilaçlarınız hakkında yorum yapamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

fatih
21/11/15

hocam selamlar, yaşım 40 , boy 1,84 kilo 80 civarı. daha önce hiç tansiyon sorunu yaşamadım.aşağıdaki sonuçlar için görüşünüz nedir. çok teşekkür ederim... sol ventrikül kavite genişliği normal sınırlarda olup , bazal segment M Mode kesitlerde diastolde 4,9 cm sistolde 2,9 cm ölçülmüştür. Duvar kalınlıkları normal sınırda olup IVS 1,0 cm posterior duvar 1,0 cm ölçülmüştür. Apikal 5-2-4 ve kısa eksen görüntülerde bölgesel duvar hareket bozukluğu saptanmamıştır. Ejeksiyon fraksiyonu M-Mode ile %65 hesaplanmıştır. Sol atriyum boyutu normal olup, antero-posterior duvar 3,8 cm , medio lateral 3,7 cm apiko-bazal 3,8 cmölçülmüştür. Kitle, trombüs görülmedi. Sağ atrium boyutları 4,4x2,4 normal genişliktedir. Sağ ventrikül boyutları Apikal 3,4 normal genişliktedir. Mitral kapak her iki leafleti normal yapıda açılım ve hareketleri normaldir.. Aort kök genişliği 2,3 cm sinüs valslva hizasında 4,2 cm olup asandan aort en geniş yeerinde 3,5 cm dir. Aort kapak 3 küspisli, yapısı, açılım ve hareketleri normaldir. Duvar kalınlıkve hareket amplitüdü normaldir. Trisküpik kapak ve yapısı ve hareketleri normal Pulmoner kapak, normal anatomik yapıda Perikard ekojenitesi normal olup, perikardiyal mayi, kitle yoktur IAS-IVS intakt PW,CV Renkli Doppler; PW Doppler ile Transmitral akım örneğinde EYaş:40
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkiklerinizi tetkiki yapan doktorun yorumlaması uygundur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
19/11/15

-Merhabalar hocam, 6 yaşında asd+vsd operasyon geçirdim kalp delikleri kapatıldı, 8 yaşında kalp pili takıldı (halen var dddr mod )20 yaşında pulmoner hipertansiyon tanısı kondu, ( 95-115 mmhg seyrinde 6 dk yürüyüş testi 550 mt ağrı nefes darlığı yok kullandığım ilaç tracleer 125 mg 2x1, tadalafil-departon 40 mg 1x1) -yaklaşık 2 ay önce arada bir olan çarpıntı nedeniyle pil firmasını arayıp kontrole gittim firmacı Atrial Fibrilasyona girmişsin deyip pilin modunu vvı'a alıp beni doktora yönlendirdi, sürekli kontrolümü yapan doktor bana Cordarone 200 mg 1x1 başladı yaklaşık 20 gün sonra tekrar pil firmacısına gittim kontrol yaparak Atrial Fibrilasyondan çıkmışsın deyip pilin modunu tekrar ddd 'ye aldı ancak nabzım gece yatarken bile 110 'un altına düşmedi 109 bile olmadı bir kaç gün böyle devam etti, ancak nabzım hiç düşmedi tekrar doktora gittim pili vvı'a alsın öyle kalsın dedi. sonra başka bir doktora gittim bana tekrar cordarone 200 mg 2x1, diltiazem 30 mg 3x1 ve xorelto 15 mg 1x1 başladı. pili ddd moduna aldı bir hafta ilaçları kullandım ancak nabzım yine 110 'un altına düşmedi tekrar gittim pili vvır moduna alıp bu nabız hiç düşmemişse bundan sonra düşmeside zor olur dedi. sizin görüşünüz nedir hocam kullanılan ilaçlarmı yanlış verilen tedavimi yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz pulmoner hipertansiyon varlığında atriyal fibrilasyon çoğunlukla önemli bir sorundur. Kalbiniz hızlıyken normal ritimde mi yoksa atiryal fibrilasyonda mı ? Kan sulandırıcı ilaç alıyor musunuz ? Bir çok önemli ayrıntı var. Kalp ritminizi, kalp pili ritim kayıtlarınızı ve EKG lerinizi görmeden sağlıklı yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

KÜBRA
17/11/15

HOCAM MERHABA BENİM DEDEM 74-75 YAŞLARINDA BUNDAN 4-5 SENE ÖNCE BYPASS AMELYATI OLDU ALMANYADA AMA HER SENE CİĞERLERİ SU TOPLUYO KALP TAM İŞLEVİNİ GÖRMEDİĞİNDEN GEÇENLERDE HASTANEYE KALDIRDIK KALBİNİN YÜZDE 25İ ÇALISTIĞI SOYLENDI YIKILDIK BU GERCEKTEN KORKULUCAK BİŞEYMİ NAPABİLİRZ HOCAM
Yaş:20
Cinsiyet:KADIN

Evet, bu önemli bir sorun. dednizde kalp yetersizliği var. Bu ilerleyici bir hastalıktır. Sitemizde bu konuda genel bilgi var. Düzenli ve sürekli tedavi alması gerek. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hüsnü
14/11/15

Ben iki haftadır coumadin 5 mg kulanıyorum küçük dilimde şişme ve Uzama oluştu bu hap yaparmı acaba cevabınız için şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Genelde böyle bir etkisi yoktur. Kanamaya dikkat edin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

koray
12/11/15

Merhaba adim koray 18 yasindayim, hocam bazen bir kere ventriküler ekstrasistol oliyor en fazla 2 kere hissediyorum gunde, bazen 4 gunde hic , boyle donem donem artiyor ve donem donem iniyor doktorlar holter takti efomu cektiler ve ekoda cekildim bunlar temiz cikti holterde ekstrasistol gorunuldu yalniz bunun tehlikesi olmadini soylediler, zorda olsa bir sure sonra ikna oldum tehlikesiz olduna ve normal bir hayat surmeye calisiyorum , yalniz bu VES hissetmeden once cok sportif biriydim sporu birakali 1,5 sene oldu , tekrar baslamak istiyorum ama arada bir olan bu VES spor esnasinda ani ölume sebeb olabilirmi oyle okudum birkac yerde , spor olarakda fitness yapmak istoyorum agirlikda kaldirmak istiyorum spor yapmakta bir sakinca varmi hocam ? Okudunuz icin tessekurler.
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi var. Yararlanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ercan
10/11/15

hocam 2 yıl önce bir kardiyoloji uzmanı kabi mercedes amblemi gibi düşün sende doğuştan bir çizgisi yok birleşik demişti.40 yaşına kadar sorun olmaz demişti.subay veya polis olmak için engel teşkil edermi bu durum.tıpta adı nedir?teşekkürler saygılar
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Ne kastettiğinizi anlamadım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

sait yilmaz
09/11/15

Sayin hocam benim cocugumu. 1.5 yaşında dilate kardiyomiyopati hastası bu hastalığın çaresi yok diyorlar sizin bana yardımcı olabilirmisiniz kalp nakliolurmu lütfen bana yol gösterin çocuğum gün geçtikçe eriyor
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Dilate kardiyomiyopati doğuştan gelen bir kalp kası hastalığıdır. Kalp yetersizliği ve ritim bozuklularına sebep olur. Çocuklardaki seyri konusunda, çocuk kardiyoloji uzmanları ile görüşmeniz gerek. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım, alanımın dışında bir konudur. Geçmiş olsun, kolay gelsin. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
refigul
06/11/15

sn hocam sorumu cvpladiginiz icin cok tesekkurler..bu sabah 7civarinda midemde degisik bi hisle uyandim.hemen korku wc ye gitme titreme mide bulantisi oldu tansiyon olctum iki dakka arayla13/8 ve15/10du..dha cok korktum limonlu su ictim az.esimi kaldirdi acile gidelim diye ..hazirlanana kadar gecti..ama yine dahiliyeye gittim..ve en son 10/7olctum tansiyonu..iyi gibi olunca..zaten duduk tansiyonu olan biriyim..bir kerede bebegim kucukken uzuntu yasadim dustu kolik bir bebekti ozaman tansiyonum yukselmisti..dr a concor kullandigimi ve olanlari anlattim..concoru yarim aliyorsum bir al dedi.oan heyecan yapmistim yanina girereken nabiz yuksek tansiyonda yuksek 13/9.5dedi..yani uykuda tansiyonum yukseldidemi bu belertiler oldu yoksa paniktenmi tansiyonu yukselttim..yani 6ay onceki carpinti ilk olan sert ve sddetliydi hizliydi..anlattimya olanlari iki kardiyologa gittim biri ritim bozuklugu biri panik atak dedi..ama kalbimi bazen hissediyorum gogsumde yada bogazimda vueular oluyo..ve hergun degidik fiziksel agrilar hisler.yani ne onerirsiniz..kucuk bi yerde yasadigim icin dr az..yani hep bi korku.bu arada 4gun once evime hirsiz girdi..bundan uzuldum ve korktum daha cok otuzden olurmu ?tesekkur ederim simdiden..
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Şikayetleriniz hakkında tanı ve tedavi için muayene olmanız gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

zeynep
05/11/15

eko kardiyografi sonucumu aldım doktor astım hastası olduğum için ilaç vermedi astımmı tetiklleyeceğiiçin 1 yılsonra tekrar test yapılıp aort damarımın ne kadar genişlediğine bakacakmış su andaki genişliği 4,3 cm miş raporda öyle yazıyor. sonucu bu çıktı. Dejeneratif Aort ve mitral kapak hafif mitral yetersizlik LV Diastolik Disfonksiyon (grade 1) Assendan Aort Dilate bu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Yaş:33
Cinsiyet:bayan

Aort damarınızın çapı normalden geniş. Bu durumun bir çok nedeni olabilir, hipertansiyon, damar sertliği, doğuştan gelen kalıtsal hastalıklar veya kapak hastalıklar vb. Takip ve tedavisi hastaya ve bünyeye göre değişir. Muayene bilgileri olmadan bunun ötesinde yorum yapamam. Arzu ederseniz 026688 0968 numaradn bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUNCAY ÖZEL
05/11/15

SAYIN DOKTORUM HER GÜN LEVOTİRON 25mg CO-DIOVAN 160mg/12.5mg ATENOLOL 50mg ve 1 AYDAN BERİ VASTAREL 35mg ALMAKTAYIM SON BİR HAFTADIR NEFES NEFESE HER İŞTEN SONRA VE AZ MERDİVEN ÇIKTIGIMDA YORULMAKTAYIM. ACABA ALDIĞIM HAPLAR TESİR EDİYORMU? BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. SAYGILARIMLA TUNCAY OZEL
Yaş:64
Cinsiyet:BAYAN

Sanal ortama,da, muayene etmediğim bir hastanın tedavisi ve ilaçları hakkında yorum yapamam. Etik değildir; size de yarar yerine zarar verebilirim. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

berkay
04/11/15

hocam merhaba başım dönüyo 2 kere bayıldım nöroloji ye gittim bir şey bulunmadı kardiyoloji kalp te hafif kaçak olduğunu söyledi penisilin verdi bende prof olan başka kardiyoloğa gittim hiçbirşey bulamadı herşeyimin normal oldugunu söyledi .şimdi ben kime güvenmeliyim
Yaş:15
Cinsiyet:erkek

Bayılmanın bir çeşitli sebebi olabilir. Sitemizde "senkop" adı altında genel bilgi vardır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
03/11/15

slm hocam benım 50 gunluk bır oğlum var kalpden ufleme var yanı delik ve erzurum ataturk ünıversitesine gittim ve bana kalpden gene bır damamr var gelişmesi yok dedı acaba bır gelişme olurmu hıocam ve bu rapordan böyle yazı yazmıs ben anlamıyorum yardımcı olsanız hipoplazik sol pulmoner arter atriyal septal defekt (sekundum küçük) böyle yazı var yardımcı olsanız hocam saygılar
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

refigul
01/11/15

iyi aksamlar hocam...ben6ay once sert ve siddetli kalp carpintisi nefes alamama carpintidan dolayi sikayetiyle acile gitmistim..orda ekg cekildi panik atak dendi...bigun sonra kardiyolojiye gittim ekoyla bakti oda panik atsk dedi..ama ben cabuk yorulmaya nefes yetmemsine sanki gogsum agriyo gibi hissetmeye hic bisey yapmak istememeye basladim..bebegim varonla bile anca ilgileniyodu..sanki yurudukce kalbim sallaniyordu yada islendikce..baska kardiyologa gittim oda ritim bozuklugu var dedi concor verdi .bir ay kullanip gittim yine ayni sikaetler ritim holter takti akciger filmi tiroyit kan yaglari seker kolestoral bakildi temiz dendi..daha sonra yorgunlugum gecti ama gogsumde bogaximda vurulsr hissettim hslada var bunlar..holterde birtane ekstra cikmisti ama ogun zaten hic vurum olmamosti...sabaha karsi uykumda sirt ustu yatarken iki kez baski hissettim uyandim..iki kez ruyamda bebegim kalbimin istundeymis gibi gorup uyandim ama uyandigimda baski yok...sol omuzumda cekilme gibi agri oldu zaman zaman sol cenemde zaman zaman agri bazen yok ama vurular var vurularla birlikte oksuruk oluyor..kalbime baktigimda tik tik tik atsrken tiktiktik oluyo bszen bulamiyorum nabzi.. bazen cok duzensiz bazen iyi ..sizce ne yapmaliyim hep korkum var zaten panik ve vesveseliyim..bebegim konususundada..bide yatarken bazen tam uykuya dalcam nefesim yetmiyo gibi oluyo..bazen sanki butun vucudum sallaniyo...sizce ne yapnaliyim.birde bugun esim tak kalp arkama gelcek sekilde sirtina vurdu sakayla ama resmen sallandi sanki kalbim ve iki dak sonra uc tane guclu vuru oldu korktum elim ayagim bosaldi..uc saat gecti sanki kalbim bogazimi sikiyo..yani bu darbenin zarari olurmu..uzun oldu anlatmsk istedim herseyi..geri yine unuttuklarim olmustur..daha once klbimi hissetmiyormusum bu6aydirda hep aklimda..tesekkur ederim simdien
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Anlattıklarınız gerçek kalp hastalığına veya ritim bozukluğuna ait sorunlara benzemiyor. Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi var. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neslihan elibal
01/11/15

Hocam eşim cabg×4 kalp ameliyatı oldu 3 ay önce bir çok kez doktora gitmemize rağmen ilaçlarda sorun yaşıyoruz suan diltize30×2 ecopirin100×1 plavix75×1 ultrox20×1 benexol günde 1 ve ferifer günde 2 kez kullanmakta beloc50×2 kullanıyordu kesildi diyabette ötürü diltizeminde kesilecegi söylendi plavix ömür boyu verildi burun kanamasi olunca ecopirinin kesilecegi söylendi tüm vucudunda cekilme hissi vardı tahlil yapıldı ferrittin 22 çıkınca ferifer verildi ama cekilmeler azda olsa hala var ve tedavinin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz yardimci olursaniz çok seviniriz
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

By-pas ameliyatı olmuş veya kalp sorunu olan her kişinin, hiç bir şikayeti olmasa bile koruyucu amaçla hayat boyu alması gereken üç-dört kalem ilaç vardır. Ancak bu ilaçlar hastaya ve bünyeye göre değişir. Sanal ortamda, muayene etmediğim bir hastaya tedavi veya ilaç önerisinde bulunanamam. Tıbben ve hukuken yanlış olur. Ancak eşinizin aldığı diltizem dozu erişkin bir kişi için yeterli bir doz değildir, bu dozda kullanılmaz; sadece bunu söyleyebilirim. Doktorunuza danışın. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Suzan
28/10/15

Hipertansiyon teşhisi kondu hocam 2003 te hala kontrola gitmedim beloc 25 kullanıyorum genel anlamda sıkıntı yok fakat geceleri uyku bozukluğu var. Belirtiler huzursuz bacak sendromu gibi ilacın yan. Etkisi olabilirmi bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:55
Cinsiyet:Kadın

Hipertansiyon ve tedavisi hakkında sitemizde genel bilgi var. Bir an önce kontrole gidin. Kalp krizi veya felç geçirmeyi beklemeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Canan akdemir
25/10/15

Hocam benim yirmi yıla yakın supraventrikül taşikardim var diltizem 120 lik kullanıyorum fakat göğüs ağrılarım bir yıl içnde artma başlayınca ekg,eko,efor pozitif çıkınca koroner anjiyo oldum iki damarda yarıyarıya daralmalar özellikle Lad ve cx denilen damarlarda doktorum bunu çok önemsedi ve damarlarda ciddi incelmeler olduğu için stent yapmadığını ilaçla şimdilik tedavi edecğini söyledi ama acilen ablasyon olmamı söylüyor ben siyami ersekten bunun için gün aldım ama şu korkuyor ve olmak istemiyorum ordaki doktor pil durumu var dedi bu beni çok korkutu .Aynı zamanda mitral yetmezlik ve mvp kapak var.Ne olu bana yardımcı olun ve beni aydınlatın ben ablasyon olmak istemiyorum buna gerçekten mecburmuyum çok darda kaldım ilaçlarımada başlayamadık doktor hemen başlanması gerektiğini çünkü sol ön inen arter damar çok önemliymiş acilen diyor ne yapacağım cevabınızı bekliyorum saygılar
Yaş:48
Cinsiyet:kadın

Sayın Canan Akdemir, öncelikle MVP ve MY çok öneli sorunlar değildir. Bunlardan yana endişle etmeyin. Ancak 48 yaşa göre koroner damarlarınızın ince yapılı ve bu denli dar olması ilginç. Genelde şeker hastalığı olanlarda ve ailesinde yaygın kalp hastalığı olanlarda bu kadar erken yaşta ciddi darlıklar olur. Eğer damarlarınız stent takılmasına uygun değilse, koruyucu ilaç tedavisi mutlaka almanız gerek. Çok da endişe etmeyin; stenler zaten tedavi edici değildir. Stent takılsa da zaten aynı ilaçları almanız gerekecek. Kolesterol, yüksek tansiyon kontrolü gibi tedaviler koroner damarları koruyan ve tedavi eden esas tedavilerdir. Bu arada taşikardi sorununu da halletmeniz gerek. Koroner damarlarınızda bu kadar darlık varsa sık gelen taşikardiler kalbinizde stres yaratabilir. Ablasyon olmanızda yarar var. Ancak kalp sağlığınız için, yüksek kolesterol, hipertansiyon, şeker, kilo sorunlarınız varsa esas bunları tedavi edin, mutlaka ve sürekli takipte olun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
narime
24/10/15

Hocam Merhabalar, Annemin kalp ekg'si çekildi ve şu sonuçlar çıktı... HR: 90 bpm P: 95 ms PR: 140 ms QRS: 100 ms QT/QTE: 381/440 ms P/QRS/T: 33/-29/2 RV5/SV1: 0,831/0,533 mV tansiyon: 130 / 80 annem 56 yaşındadır Şeklinde çıktı. Teşhis olarak kalp büyümesi teshisi kondu. Sonuçları yorumlayabilirmisiniz? Kolay Gelsin...
Yaş:56
Cinsiyet:

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Hastaya özel bilgileri ancak muayene edn doktor verir. Tıbbi tetkikleri lütfen hastayı muayene eden hekime yorumlatın. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

S. Gülnare
20/10/15

Kalbimde batma hissi var. Sol tarafıma ve sırt üstü yatamıyorum. Derin nefes almak istedigim zman ve öksürürken şiddeti artıyor. Geçen sene mitralkapak prolapsusu teşhiisi konmuştu. Doktorum gözünde büyütme ama ihmal de etme sakın demişti. Ben o günden sonra hiç kontrole gitmedim. Ama şu anki his o zaman yaşadıklarımdan daha farklı o sol trafa yayılıyordu bu tek bi noktada kalıyor. Sebebi farklı bi rahatsızlık mı yoksa m.p'na bağlı mı?? Şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:21
Cinsiyet:K.

Mitral valv prolapsusu ile ilgili olarak sitemizde genel bilgi vardır. 

http://www.kalpveyasam.com/mitral_valv_prolapsusu-196.html . Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim. Sanal ortamda teşhis konulamaz. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

 
 
 
alp
19/10/15

Merhaba Ali Serdar hocam İdiyopatik Pulmoner Arter Anevrizması ve mitral ve triküspit kapakta hafif pulmoner kapak'ta orta derece yetersizlik mevcut. Ayriyetten Sağ Ventrikül Dilate. günde 1 kez beloc zok 25mg kullanmaktayım. kontrolde hastalık değerlerimin aynı düzeyde devam ettiğini söylediler. şikayetin varmı dediler. var dedim. kat çıkınca nefes darlığı oluyor . ayaktaysam birden oturunca nefes darlığı oluyor. oturuyorsam ayağa birden kalkınca nefes darlığı oluyor. boğazıma gırtlağıma 4-5 saniye sürebilen basınç oluyor. kalpte çarpıntı olmuyor . ama çok nadirde olsa kısa süreli ve hafif olup geçiyor. doktorda o zaman 25mg yi 50mg ye çıkaralım dedi. fakat ben 25mg ye devam ediyorum. sizcede 50mg ye geçmeli miyim ? benim düşünceme göre beloc zok kalp hızını yavaşlatıyor. çarpıntıyı hafifletiyor yada ilacın etkisi süresinde engelliyor. tansiyonu düşürüyor vs. ilacın mg si yükselince hareketlerim dahada kısıtlanmaz mı ? sıkıntı olmazmı birde ordan bakmak lazım diye kendi kendime düşündüm. malum devlet hastahanelerinde bunları sormaya vakit kalmadan diğer hastayı alıyorlar. pab30mmhg pulmoner hipertansiyon mu demek ? eğer öyleyse ben tansiyon hastası mı oluyorum yoksa günlük tansiyonumu ölçtürüp ona göre mi belirlenir tansiyon hastası olup olmadığım ? birde hocam hastane tepede olduğu için dağ gibi yokuşu yürüyerek tırmanma şeklinde çıkıyoruz. ve bende çarpıntı başlıyor aşırı halsizlik. ara ara dinleniyorum. birde doktorun odasının önünde sıra beklerken ismim söylendiğinde içeri girerken aşırı derecede kalbim atıyor ve elim ayağımdan can gidiyor. bi süre kendime gelebilmek için dinleniyorum odasında sonra kendime gelince konuşuyorum. ben böyle olmasını istemiyorum aslında istem dışı oluyor kendimden geçiyorum. ayrıca meslek alma vaktim öğretmen olabilir miyim veya devlet memuru. ama kendime bakınca kısa sürede bir sıkıntı yaşıyorsun darlık halsizlik diyorum . ama devlet hastanesi doktoru yaparsın diyor. ama sıkıntılarıma çözüm yok yada anlaşılamıyorum. bu anlattığım vaziyetlerim için ne yapmamı önerirsiniz biraz uzun oldu ama internet üzerinden sizin gibi faydalı olan doktor çok nadirdir belkide yoktur. teşekkür ederim saygılarımla.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Anlattığınız şikayetlerin tamamının kalp-akciğer-pulmoner arter anevrizması ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Zaten pulmoner arter anevrizması tek başına uzun yıllar ciddi bir şikayete neden olmaz. Şikayetlerinizin bir kısmı psikolojik olabilir.

Diğer ilaçla ilgili sorularınız hakkında yorum veya öneride bulunamam. Tıbbi kuraldır; hekim ancak muayene ettiği hastaya tedavi / ilaç önerebilir; veya bu konuda yorum yapabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
merve
16/10/15

merhaba..ben 21 yasindayım ve akdeniz anemisi tasıyıcısım 4-5 yıldır carpıntım oluyor.biçok doktora gittim bir kısmı hafif mitral kapak yetmezliği ve ritim bozukluğu oldugunu bir kısmı ise stresten oldugunu daha yasım genç oldugu için ilac kullanmamam gerektiğini önerdiler fakat su aralar carpıntı sıklıgı arttı ve bugun gittiğim bir doktor rytmonorm 150 mg kullanmam gerektğini söyledi acaba kullanmalımıyım ? teşekkürler şimdiden..
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

Rytmonorm önemli aritmiler için kullandığımız bir ilaçtır. Her türlü çarpıntıda, özellikle genç bir kişideki çarpıntılarda hemen kullanılması gereken bir ilaç genelde değildir. EKG nizi görrmeden yorum yapamam. Onlarca farklı çarpıntı ve aritmi çeşidi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Semra
16/10/15

Bundan yaklaşık 1 yıl önce derin ven trombozu (DVT)geçirdim.Dün öğlen kulağımda bir uğultu hasıl oldu.Kulaktaki uğultunun akşamda devam etmesi üzerine Hasteneye Aci Servise gittik ve muayene olarak terkrardan INR ölçtürdük.INR değerimiz 2,60 Çıktı.(Yani normal Değer) Bu sabah uğultunun geçmemesi üzerine KBB Servisine gittik..Doktor kulağa baktı ve pislik olmadığını söyledi..Coumadin Kullandığımızı ve daha önce DVT olduğumuzu doktora dile getirdik.Bunun üzerine Doktor Bize KULAĞINA PIHTI ATMIŞ OLABİLİR dedi ve sefal ford 75mg ve Vastarel 20 mg ilaç yazdı..Birkaç gün kullan ve gel geçmezse gene bakalım dedi..Kalıcı işitme kaybı bile olabilir yoksa dedi.. Benim size sormak istediğim olay Coumadin kullanırken ve değerimiz 2,60 iken kulağa pıhtı atabilir mi? KBB Uzmanının yazdığı ilaçları Coumadin ile kullanabilir miyiz? Başka bir Hastaneye daha gösterelim mi ?
Yaş:28
Cinsiyet:KIZ

Coumadin kullanan bir kişide (INR 2 ve üzerindeyse) pıhtı olasılığı çok çok düşüktür. "Kulağa pıhtı gitme" durumunu ise anlamadım. Sanırım bir yanlış anlama  olmuş. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ELIF BUGATEKIN
15/10/15

merhaba hocam ,gogsumdeki ve sag kolumdaki sidetli agriyla doktora gittim tonsiyonumun 20 ye ciktigi ni tetkikler sonucunun LV DIASTOLK DISFONKSIYON 1-2 MY,MINIMAL AY-TY bilgilendirirseniz memnun olurum saygilar
Yaş:57
Cinsiyet:BAYAN

Hipertansiyon konusunda sitemizde genel bigi var. EKO raporunu sizi muayene eden doktora yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Damla
14/10/15

Merhaba doktor bey ben 29 yaşındayim yaklaşık 15 gün önce kalp krizi geçirdim doktor kalp kapakcigimin doğuştan küçük olduğunu söyledi beloc zok 25 mg yazdı 2 gündür kullanıyorum bugün dişçiye gitmem gerekiyor ilacımi icmeyi düşünmüyorum bi sorun olurmu ilaci icmedigim icin ayrica dişçinin disime yapacagi iğneler kalbime zarar verirmi tekrar kriz gecirirmiyim ? Simdiden teşekkür ederim
Yaş:29
Cinsiyet:Kadın

29 yaşında bir kadının kalp krizi geçirmesi çok sıradışı bir durum??.

Beloc isimili ilacı aniden bırakmanız doğru olmaz. Kalp krizi gerçekten geçirdiyseniz (?) 15 gün sonra (eğer acil değilse) diş tedavisi olmanızı önermem. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Leyla
13/10/15

Herkese geçmişolsun şifa diliyorum.degerli doktorumuz bir hafta önce anjou kldum ekstra atımlarım vardı.ablasyon yapıldı başarılı sonuçlandı.doktorum bir ay boyunca coraspirin kullanmamı önerdi ve hipertansiyon ilacı kullanıyorum.norvac ve corapririn kullanıyorum.nabzım çok yüksek ayaktayken 140 orurunca 110 a iniyor efor sarfederken çarpıntı hissediyorum ve çabuk yoruluyorum.nabzım neden yüksek oldugu ve yorgunlukla ilgili merakımı giderirseniz sevinirim hocam saygılarf
Yaş:31
Cinsiyet:Bayan

Ekstrasistol nedeniyle ablasyon yapılmaz, başka bir aritminiz olmalı. Ayrıca sorununuzun ne olduğunu tam anlayamadım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sevda
12/10/15

Salam.hekim, zehmet olmasa cavablandirardi z. men urekle bagli aparatlardan kecdim, quruluwda doyuntude hec bir problem.yoxdur, lakin bezen doyuntu cox guclu, qeyri deqiq, aritmiya kimi hallar baw verir, bu 24 saatliq holter qowulduqdan sonra melum oldu, diaqnoz-bele-ya zildi- urek vurgusunun 1 deg orta sayi 86, minimum 59, maximum 146, monitoring zanani 123346 defe olmuwdur. Monitoring zamani 1169 defe ventrikular EKS gunduzler, 7 defe bigeminiya ve 4 defe V-couplet izalenilib... Sizce buna gore men ne etmeliyem, esasen heyecan kecirende, pilleken qalxanda, agir fiziki iwde yaranir bu problem. Hal hazirda 8ayliq hamileyem, normal dogum istiyorum. bu halda tebii-normal doguw zamani hangi problem yaranar? Eks gosteriw deyil?  
Yaş:25
Cinsiyet:kadin

Sadece Holter sonuçlarına bakarak yorum yapmak olası değildir. Tıbbi tetkikleri sizi muayene eden hekim yorumlamalıdır. Özellikle normal doğum konusunda ancak sizi muayene eden ve kalp performansınızı bilen bir hekim yorum yapabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
09/10/15

kayinpederim bir yıl önce baypas ameliyati oldu 3 ana amarı ve kalbinin %25 çaliştiğini öğrendik idrar söktürücü kalp destekliyici ilaclar kullanmakta 1 yıldır surekli dr konturolunde ve sık sık hastanede yatiş yapmaktayız vücüd su topluyor kimi zaman atamiyor şişmeler oluşuyor şuanda ise böbrekler gene calişmadıgı için idrara çıkış az oluyur nefes darlığı nedeniyle yatamıyor idrar söktürücü ilaç ve serumlarla idare edebiliyorduk şu anda karacigerinde rahatsızlandını öğrendik benim öğrenmek istediğim kalp yetmezliğinin bu tür hastalardaki tedavi süresinin nasıl ilerdiği ve ne kadar oldugu
Yaş:78
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınıza göre kayınpederinizde kalp yetersizliği mevcut. Kalp yetersizliği hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: 

http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Ayrıca arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nagihan
08/10/15

Merhaba Hocam. Babam iki haftalık kontrollerle Coumadin ilacı kullanıyor. Birkaç ay önce kolunda uyuşma oldu doktora götürdük ilacın dozunda düzenleme yapıldı. Şimdide vücudunda morluklar oluşmaya başladı. Yanında sürekli olamadığımızdan bazen ilacı unuttuğu oluyor.Ameliyatla çözülebilir mi sıkıntısı yoksa bundan sonrası için Coumadini sürekli kullanmasımı gerekiyor? Annemizi genç kaybettik babamıza da her an birşey olacak korkusuyla yaşıyoruz. Saygılarımla...
Yaş:31
Cinsiyet:kadın

Coumadin felç riski olan hastalarda felç önleyici olarak kullanılan bir ilaçtır. Ancak doz ayarı çok önemlidir ve belirli aralıklarla kan tetkiki yapılarak takip edilmelidir.

Sitemizde coumadin kullanımı hakkında bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Coumadin kullanımını aksatmayın; daha önceki kolda uyuşma hali felç habercisi bir tabloya benziyor; babanızda felç riski için coumadin kullanımı çok önemli olabilir.

 Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
sezin
06/10/15

merhaba hocam..33 yaşında kalp krizi geçirdim..LADyüzde 70 CX yüzde 100 tıkalı çıktı..cx de ilaçlı lad de ilaçsız stentim var..plavix kesildi..coraspin ve atır kullanıyorum..1 aydır devam eden hazımsızlık gaz ve mide problemi için doktora gittim kalple ilgili bir sıkıntı olmadığı görüldü..endoskopi şu an yapılmadı..ultrasonda birşey çıkmadı..ferritn değerm 3 demir değerim 30 ..ve d vitamini eksikliği var...son 6 ayda bu değerlere indi..coraspin uzunu süre kullanımı böyle bir kansızlık yada gizli kan kaybo yaparmı? bir de meteospasmyl tribudat ve lansor verldi..bu ilaçlar kalp rahatsızlığım için zararlı olur mu? lansorun coraspin etkisini azalttığını okudum..teşekkür ederim cevabınız için
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Uzun süre aspirin ve plavix gibi ilaçlar kullanmak mide-barsaklardan kronik küçük kanamalara yol açabilir. Bu durum da demir eksikliğine neden olabilir. Ancak stent varlığı ve koroner hastalık nedneiyle bu tür ilaçları sürekli kullanmanız gerekir; bırakmayın. Barsaklarınızda demir kaybına,veya kanamaya sebep olacak başka bir durum varlığını ekarte etmek için endoskobi yapılması bence daha uygun. Çünkü rakamlara göre demir eksikliğiniz var. Yine de en iyi kararı sizi muayene eden hekim verir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

recai
06/10/15

merhaba hocam ben 5 yıldır böbrek hastasıyım,ve 5 yıldır co-diovan160/12,5 kullanıyorum her sabah 1 tane co-diovanın tansiyonum normal gibi 13-14 böbrek fonksiyonlarına co-diovan zararlımı sizin görüşünüz nedir co-diovan hakkinda..
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz ilaç tam tersine genelde böbrekleri hipertansiyonun vereceği zarardan koruyan bir ilaçtır. Bir çok tansiyon ilacı böbrekleri tansiyonun vereceği zarardan korur. Ancak bünyenize göre karar vermek gerekir; böbrek hastalığınızın derecesine göre yan etkileri ve zararları olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

Yasemin Bal
04/10/15

Merhaba Hocam. 13 haftalık ikiz gebeliğim var. Yaklaşık 10 gündür taşikardi sorunu yaşıyorum. Öğretim üyesi olmamdan dolayı özellikle ders anlatırken çok zorluk yaşıyorum ve nabzım 180'e kadar çıkıyor. İstirahat halinde de 120 civarı oluyor. EKO VE EKG bakıldı , kalp ile ilgili bir sorun saptanmadı. Ritm holter takıldı, aritmi çıkmadı ancak gün içinde sürekli devam eden çarpıntı var. Kansızlık veya tiroid sorunum da yok. Çarpıntımın tamamen gebeliğe bağlı olduğu belirtildi ancak yaşam kalitemi çok etkiliyor ve rahatsız ediyor. İsoptin veya Beloc zoc 25 kullanmam da bebekler için bir sakınca var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim hocam. Teşekkürler. Saygılarımla...
Yaş:37
Cinsiyet:Kadın

Bahsettiğiniz tetkikler normalse, bu durumda çarpıntınız gebeliğe bağlı olabilir. İkiz gebelikte bu tür durumlar sıktır, rahmin toplardamarlar üzerindeki etkisine baüğlıdır. İsoptin kullanımını önermeyiz. Beloz gebelikte kullanılabilir; ancak sizin durumunuzda yararı olur mu emin değilim, hatta tansiyonunuz daha fazla düşebilir. Duurş pozisyonları, destek bol sıvı vb daha çok yararlıdır. Yine de doktorunuza tekrar danışın. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ayhan
03/10/15

Hocam iyi günler. Nacizane bir sorum olucak , Ablamın büyük oğlu , Furkan'da ''muscular dystrophy duchenne'' hastalığı mevcuttur. Şuanki yaşı ise 24. 2 aydır nefes darlığı,uykusuzluk,iştahsızlık,asabiyet aşırı hassaslık ve aşırı ilgi bekleme gibi davranışları var. hastalığın seyirindenmi yoksa kalp ritminden mi pil takılsa durum düzelirmi düzelirse bünyesi kaldırırmı ? Teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:E

Bu kadar az bilgiyle yardımcı olabilmem mümkün değil. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
30/09/15

Merhaba Hocam sağ ventrikül dilatasyonu'na Aritmojenik Sağ Ventrikül Kardiyomiyopatisi denilir mi ? sağ kalp boşlukları artmış trabekülasyon artmış anterior süperior duvarda kinetik ve diskinetik bölgeler. sağ ventrikül ef %45 sol ventrikül ef %73
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Sağ ventrikülün her dilatasyonu aritmojenik sağ ventrikül kardiyomiyopatisi değildir. Başka "dilatasyon" sebepleri de vardır. Ancak, özetlediğiniz diğer eko bulguları aritmojenik sağ ventrikül kardiyomiyopatisine çok benzemekte. Bu hastalığın tanısında kalp MR tetkiki daha aydınlatıcıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ali
29/09/15

3 yıldır hiper tans. hastasıyım.sol ventrkul diastolic bozukluğu var..sabah coversyl plus 5 mg, akşam nexivol 5 mg.kullanıyorum..son 3 aydır kalbimde bıçak saplanır gibi ağrı oluyor bazen sırtıma da ağrı vuruyor..dahiliyede açlık şeker 108-110 arası çıkıyor..diğer değerler normal..bu şeker yüksekliği ağrı yapar mı..nexivol şekeri yükseltir diye duydum..nexivolu değiştireyim mi..hangi ilaç uygundur..nexivol den başka ilaca geçiş nasıl olmalıdır?
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Şeker yüksekliği ağrı yapmaz. Ağrınızın başka bir nedeni olmalı. İlaç konusunda öneride bulunamam. Sanal ortamda ilaç veya tedavi önerisinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Bünyesini bilmediğim bir kişiye ilaç öneremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sefika
29/09/15

Iyi calismalar carpinti sikayetiyle.gittigim holter sonucum yorumlarsaniz sevinirim holter 70 saat takili kaldi ventriculer.sonuclar top 4841 ventrikuler atim bunlardan olusan 4831 tekbatim 4 couplets 725 tane ventriculer bigeminy olayi vardir 10 toplam suoreventuler atim vardi bunlardan olusan 10vtekbatim rhythm sonuclar mak uzunlugu duraklatma 1.95 saniye oldu toplam izlem suresince 2 dak atrial fibrillattion algilandi Qt sonuclari 484 ms 57bmp idi mak Qtcaraligu 641ms idi mak QtAraligi 281 ms 102bpm mak Qtc araligi 317 ms61 idi pacemeker sonuclar izleme sirasinda 1738 atrial 792 ventriculer ve 187 dual paced beat oldu ayrica eko sonici mvp ve hafif my carpintilarimdan cok rahatsim yatinca cogaliyor kahve sigara cay ttuketmiyorum dr tensinor 50 verdi yarim sabah yarim aksam iciyorum bir haftadir faydasini gormedim sizce hastaligim ciddimi ne ypmaliyim
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Tıbbi tetkiklerin sonucunu raporu isteyen doktorunua yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

cigdem
22/09/15

Hocam merhaba, Kardiyoloji uzmani babamin EF %20 oldugunu bu hastalarin 1 yil yasadiginin bilgisini verdi.69 yasinda oldugu icin kalp nakli olamaz dedi,bacaklarinda odem ve cigerinde zature oldu.beloc disinda bisey kullanmiyor,konuyla ilgili yorumuz nedir hocam,Tesekkurler
Yaş:topac
Cinsiyet:kadin

EF % 20; kalbin kasılma kuvvetin önemli derecede bozulmuş olduğuna işaret eder. Bu durum büyükolasılıkla daha önce (farkında olmadan da olabilir) geçirdiği kalp krizine bağlıdır. Kalp kasılması bozulunca kalp yetersizliği başlar; bahsettiğiniz ödem de bunun sonucunda gelişir zaten. Kalp yetersizliğinde ne yazık ki ölüm (erken ölüm) riski yüksektir; ancak tedavi ile yine de hastalığın seyri biraz daha iyiye gidebilir. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında ayrıntılı bilgi vardır. Her hastaya farklı ve takibe göre değişen tedavi planlamak gerekir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu da alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Namık Bayer
22/09/15

Merhaba, benim prostatım var 2 senedir Tocas 0,4 ilacı kullanmaktayım.Bir ay evel sol ayağımda bir şişme rahatsızlığı başladı .... kalp ve damar cerrahisine gittim doktor bana Daflon 500mg ilacı yazdı.Bir kutu içtim...ikinci kutuya başladığımda aynı zamanda Tocas 0,4 de kullanmama rağmen aniden idrarımı çok zor ve sancılı yapmaya başladım.Bu Daflon ilacın etkisi olabilir mi? Saygılarımla
Yaş:61
Cinsiyet:erkek

Bu durumun bir çok farklı nedeni olabilir. Kesin bir yorum yapmak zor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kerim cihan kaba
18/09/15

hocam öncelikle merhaba,yaklaşık 8 aydır sağlık sorunlarım ile uğraşıyorum ama elle tutulur bir sıkıntım yokmuş ben ise buna bir türlü kendimi inandıramadım.nöroloji MR Tomografi (hepsi temiz) KBB Geniz eti (pataloji temiz) ameliyatı iç hastalıkları Endoskopi (peptik ülser ve kronik gastrit teşhisi)derken ben kendimi kardiyolojide buldum ve burda tıkandım kaldım.özel bir hastanede (ünlü) 2 şer kez ekg efor ekg eko ve ritim holter yapıldı en ufak bir problem yok raporlarımda ama göğüs ağrım geçmiyor.şiddetli değil ama var işte.kendimi çok dinleyen bir tipim kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor bazen heyecan yapınca.. bana dideral verdi yarım kullna dedi bu anksiyeteyi azaltır dedi kendini iyi hissedince kontrole gel dedi birde psikiyatriye git dedi.. öneriniz nedir hocam merakla bekliyorum
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu kadar tetkikten sonra kalp sağlığınızdan endişe etmeyi bırakın. En azından şimdilik. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Yasar caglayan
14/09/15

5 günlük bebeğimiz açık kalp ameliyatı geçirdi.aort damarı açıldı.kalpteki delik kapatılırken başarısızlık olmuş.alupent ilaç kullanıldı.su anda kalicikalp pili takıldı.ritim bozukluğu başlamış.bu piller omur boyu kullanılır mi?yas ilerledikçe kalp kendini yenileyebilir mi?çok uzulduk ama elden bisey gelmiyor.saygılar.
Yaş:40
Cinsiyet:E

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Evrim
12/09/15

Merhaba,ben hipotiroidi hastasıyım.8 aylık hamileyim.gunde 200 mg levitron kullanıyorum. Aynı zamanda kansızlık ve kanda pıhtılaşma hastalığım var.;bunlar içinde;;Clexan iğne 400 ul gunde bir ve Ferrum fort kan ilacı alıyorum.fakat t3 ve t4 ve kan değerlerim hala düşük ...duzenli dr kontrollerime gidiyorum .daha ne yapılabilir değerler nasıl normale getirilir?
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Kullandığınız tiroid ilacının dozunu artırmanız gerekebilir, ancak gebeliğe bağlı olarak T3 ve T4 kan düzeyleri farklı olabilir. Kadın-doğum doktorunuza danışın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YASEMİN KARSAN
10/09/15

Sayın Doktor. Çok fazla yorgun hissediyorum. Sürekli uyku halim var. Yorgun uyanıyorum ve çok fazla esniyorum. Kan gazı testi yaptırmam gerekirmi? diğer şeker kolestrol ve troid normal..
Yaş:42
Cinsiyet:kadın

Hayır gerekmez,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

serkan
09/09/15

mrb doktor bey genetik kalp nedir anne baba amca dayı bunlar önemli biliyorum ailede kaç yaşında kalp krizi çıktıysa dikkat edilmelidir sağolun
Yaş:gürhan
Cinsiyet:erkek

Kalp hastalıkları hakkında sitemizde bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Turgut
09/09/15

Hocam merhaba, Özetle, 2 ay önce benthall operasyonu geçirdim. Yapay aort takıldı. Çok şükür gayet iyi ve hızlı bir iyileşme gösteriyorum. Tansiyon, nabız, eko, ekg sonuçlarım normal. Genetik olarak marfan sendromu olma ihtimali de yüksek bir kişiyim. Benim sorum ise şu: Günde 8,75 mg coumadin ile INR 2,80 civarında oluyor. Ancak babam ve annemin kullandığı doz günde 2,5mg ila 5mg arasında ve INR 2,50 civarı. ikisi de kapak ve aort ameliyatları oldular. Neden benim bu kadar yüksek (8,75mg)ihtiyacım var? Bu miktar zamanla azalır mı? Azalma ihtimali var mı? Ayrıca Beloc 50mg 1x1 ve Delix 5mg 1x1 kullanıyorum. Bu ilaçlar ne işe yarıyor? Bu iki ilacı kullanmasam ne gibi bir sonucu olur? En önemlisi de ben bu ilaçları hayat boyu kullanacak mıyım? Sorularımı herkesin işine yarayacak ve sizi hukuki bir sıkıntıya sokmayacak şekilde sormaya çalıştım hocam. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Coumadin protez kapaktaki pıhtılaşmayı önler. Coumadin dozu her bünyeye göre farklıdır, endişe etmeyin. Evet, hayat boyu kullanmanız gerekecek. Beloc vb ilaçklar damar içindeki basıncı azaltır, kalbi ve damarlar korur.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Serpil
03/09/15

Ali Bey Merhaba, Prediabet sayılacak bir evredeyim. Sol tarafım, boyun damarlarından başlayıp, ayağıma kadar uzanan bir çizgide uyuşuyordu. Sırtımda da karıncalanma şeklinde uyuşmadan dolayı kalp hastalığı korkusuyla kardiyolojiye başvurdum. Mitral kapak uçları hafif kalın sklerotik sistolde atriuma prolabe, çıktı. Diğer veriler normal görünüyor. Efor testinin stage 3 ünde%97 hedef hızda tamamladım. Fakat iskemi yönünden şüpheli göründüğü için Kardiak BT Anjiografi yapılacak. Bu durumda siz anjiyografiyi yararlı görür müydünüz? Bir de tetkik öncesinde yarım, 1, 2, 1, yarım şeklinde günlere yayılmış BELOC 50 kullanımı isteniyor. Benim tansiyonum 9/6 seviyesindedir. Ayrıca tansiyonumu daha da düşürebilir mi? Beloc un diabet ilacıyla olumsuz etkileşimi oluyor mu. Çok teşekkür ederim.
Yaş:50
Cinsiyet:Kadın

Efor testinde % 97 ye ulaştıysanız aslında kalbinizde şu an için önemli / müdahale gerektiren bir sorun yok demektir. Ancak EKG kayıtlarınızı görerek kesin yorum yapmak mümkün değil. Beloc gibi ilaçların şeker metabolizması üzerine olumsuz etkileri olabilir. Sadece tetkik öncei kullanmanızda bir mahsur olmaz. Yakın takipte olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neslihan elibal
02/09/15

Merhaba hocam eşim 1 ay önce bypass ameliyatı oldu tansiyonu normal fakat nabzi yüksek beloc 50 mg ve diltizem 60 mg ile düşüyor fakat endişe ediyoruz birde ameliyat da kesilen sternum kemiğinde oynama var korse tedavisi verildi kemik ne kadar sürede kaynar yada sorun çıkarım tesekkurler
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Nabız yüksekliğinin çok çeşitli sebepleri olabilir. EKG çektirip bakılması gerekli. Atriyal fibrilasyon olabilir, dikkat edin. Bazen kalp yetersizliğinden de kalp hızı yüksek olabilir. Doktora danışın. Kemiklerin kaynaması bir aydan uzun sürebilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ebru
02/09/15

Merhaba hocam ben2yasinda kalbi delik dönüşüm fakat açık ameliyat oldum suan27yasndayim ve evliyim herhangi bi sknt yok şikayetim yalnızca anne olmak istiyorum suandada gebe kalmış ihtimalim var sizce bi sorun olurmu başka herhangi bi problem yok sağlayın coksukur
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Kalp deliklerinin onlarca çeşidi vardır.

Hangi çeşidi olduğunu bilmeden kesin yorum yapamam, ancak bu yaşınızda sağlıklı iseniz, günlük hayatta ir şikayetiniz yoksa TAHMİNEN bir sorun olmaz. Yine de kardiyoloji muayenesi olup ekokardiyografi çektirmenizde yarar vardır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

alp
26/08/15

Merhaba ali serdar hocam tekrar ben:D daha önce çok detaylı bilgi vermiştim cevap vermemiştiniz. şimdi genel bilgiler ile vereceğiniz öneri fikri ve yorumu mutlaka bekliyorum. şimdi şöyle birşey var gittiğimiz doktorlar a da soruyoruz lakin Türkiyede en önemli sorunlardan biride iletişimdir . iletişimin düzgün sağlanamaması sebebi ile ne sorularıma yanıt alabildim ne de dinlenildim. o yüzden umarım sizinle verilen bilgiler doğrultusunda öneri fikir kesin bir cevap olmasada iletişimimiz başarılı olur. :) Ali hocam ilk tanım idiyopatik pulmoner arter dilatasyonu ,kalp kapak rahatsızlıklarım : hafif ty, hafif my, orta py, + ritim bozukluğu ve sağ ventrikül dilatasyonu rahatsızlığım var sol ventrikül ef 73 sağ ventrikül 45 hocam yaşım 25. 24 sene ömrüm ilaçsız ve sağlıklı bir insan gibi geçti istediğim her türlü fiziki faaliyeti yaptım spor vb. 24,5 senesinde yolda yürüyemeyecek kadar göğüs ağrısı baskı sebebi şikayetlerim ile doktor beloc zok 25mg önerdi. bende ilbaşlarda red etsemde sonrasında kabul ettim çok şükür faydasını görüyorum. beloc zok kullanalı 5-6 ay kadar oldu dün beloc zok 25 mg yi aldıkdan 30 dk sonra 3 kat inip geri 3 kat çıktım içeri geçtim oturdum. hırıltılı nefes ile birlikte nefes darlığı ve sonrasında gelen çarpıntı ile 35-40 sn kadar sıkıntı çektim sonra su falan içtim geçti. daha sonra yürüyerek acile gittiğimde nabzım 130 du ekg çekinecektim ekg için uzandığımda yine patküt atıyordu ekg bozuk dediler diğer odaya götürdüler oraya uzandığımda kalp patküt etmedi normal attı ve ekg normal dedi görevlinin uyarması ile ilk geldiğinde nabzı cok yüksekti deyince kan falan aldılar beklettiler derken yine kötü oldum tekrar müşadeye falan yatırdılar bu sefer yine çarpıntı geldi makina öttü 110 a falan çıkmış kalp hızım ben o sırada nefes almakda güçlük çektim gözlerimden yaş geldi ve ölüm korkusu yaşadım ister istemez. 25 30 sn sürüp kendi kendine geçti . daha sonra 1 gün yoğun bakımda yatırdılar tekrar olabileceği şüphesi ile ertesi sabah ilçe devlet hastanesi uzman kardiyoloji ciye göründüm doktor muayenenin sonunda ilacımın etkili olmadığını 25 mg den 50 mg beloc zok a çıkarmayı ve ek olarak coraspirin kullanmamı istedi.ayrıca ritim bozukluğu yine olur büyük hastanelere git pil taktır dedi. karar senin dedi. bende a doktoru x b doktoru y c doktoru z diyor ben kimin benim için en iyi olanı istediğini nereden bileceğim dedim ? doktorda karar senin dedi. bende markete peynir almaya giderken kararımı kendim vererek istediğim peyniri alıyorum dedi. bu örnekten sonra kendim düşündüm eski 25 mg ye devam etmeye karar verdim. size sormak istediklerim ? kapak hastlaklarımın ileri seviyeye gelmesini beklemek mi doğru ? ileri seviyeye gelmeden müdahale edilmesi mi doğru? sağ ventrikül dilatasyonunun tedavisi yok mu ? sağ sol kalp yetersizliği olmamak için, kalp nakline mecbur kalmamak için ? hastalığımı aynı seviyede tutmak yada çok fazla ilerletmemek için yapılacak ne varsa onu uygulamak yada uygulatmak istiyorum ? bu konuda neler söyleyebilirsiniz ? teşekkürler hocam bu sefer inşAllah cevap olur yani.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Alp bey daha önceki mektuplarınıza genel bilgi çerçevesinde yanıt verdim. Israrla sorduğunuz bu ayrıntılı sorular bir hastalık hakkında genel bilgiler değil, hastalığın yönetimi, tedavisi ve seyri hakkında görüş gerektiyor. Bu konuda fikir belirtmek için bir hekimin hastayı muayene etmesi, hastanın TIBBİ ve HUKUKİ sorumluluğunu alması gerekir. Lütfen sanal ortamda daha fazla ısrarcı olmayın.  Muayene olduğunuz hekime başvurun, memnun değilseniz hekiminizi değiştirin. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

 

 
cumali
26/08/15

MERHABALAR BOYUM 1.74 KİLOM 124 HOCAM BENİM KALBİMDE TEKLEME OLUYOR BAZEN SIK SIK OLUYOR BAZEN BİR KAÇ GÜN SONRA BAŞLIYOR BAZEN 2 HAFTA SONRA TEKRAR OLUŞUYOR BU SORUN İÇİN 4 TANE KARDİYOLOJİ HEKİMİNE BAŞVURDUM SIKINTI YOK DEDİLER BİR HEKİM HOLTER TAKTI ERTESİ GÜN SONUÇTA SİNÜS BRADİKARDİSİ YAZILI VE KALICI KALP PİLİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ YAZIYOR BAŞ DÖNMEM YOK BAYILMAM YOK BAZEN NEFES DARLIĞI ÇEKİYORUM O DA KENDİLİĞİNDEN GEÇİYOR BU SONUÇTAN SONRA PROFESÖRE GİTTİM KALBİN OLMASI GEREKENDEN BİRAZ YAVAŞ ÇALIŞIYOR DEDİ KALPTE BİRAZ KALINLAŞMA VAR DEDİ KAN TAHLİLLERİM NORMAL ÇIKTI BİR ŞEY YOK DEDİ 10 MG LIK BİR TANSİYON HAPI YAZDI ONU KULLANIYORUM BU ATIMLAR BENİ KORKUTUYOR ÖLECEĞİM DİYE KALBİM SORUNLU MU ÇOK ENDİŞELİYİM UYKU APNE RAHATSIZLIĞIMDA VAR UYKU APNESİ İÇİN HER HANGİ BİR ŞEY KULLANMIYORUM BU RAHATSIZLIK NEYDEN OLABİLİR ACABA ÖLECEK MİYİM ZARARI VARMI İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Sinüs bradikardisi sağlıklı kişilerde de özellikle gençlerde sık olabilir. Çoğu zaman hastalık belirtisi değildir. Endişe etmeyin. Uyku apnesi açısından tedavi olmanızda yarar var. Uyku apnesi ileride kalp sorunlarına yol açabilir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
 
eren
23/08/15

Dil ucundaki morluk kalple ilgili problem olabilir mi
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Hayır, böyle bir ilişki beklenmez. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MURAT
19/08/15

saygılar ve selamlar: 8 yıldır tip2 diyabet hastasıyım efikas ve glifor kullanıyorum ayrıca mesanede ürik asit taşı oluşuyor bunun içinde ürosit-k kullanıyorum öncede bazen yükseliyordu ancak pek önemsemedim ancak 4 aydır co-diovan 80mg/12,5 kullanıyorum sabah bir tane ilacı kullanmaya başladıktan 1 ay sonra cinel sorunlar (ereksiyon zorluğu yada devam ettirmekte zorluk)ortaya çıktı şekerim açlık 90-130 arası tokluk 130-230 arası yediğim yemeğe göre değişiyor öneriniz nedir teşekkürler
Yaş:49
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda ilaç / tedavi öneremem. Tıbben ve hukuken uygun değildir. Anack ürik asit taşınız varsa, tansiyon ilacı olarak kullandığınız Co-Diovan isimli ilaç uygun değil. Sizi uyarmam gerekiyor. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
TUĞÇE
19/08/15

merhaba hocam ben 25 yaşına kadar herhangi bir şikayetim olmadı son zamanlarda tansiyon yüksekliğinden dolayı kardiyolojıye gıttım ve hafif mitral yetersizliği çıktı hayati bir risk oluştururmu endişeliyim teşekkürler.
Yaş:25
Cinsiyet:BAYAN

Mitral yetmezliği ile hipertansiyonun ilişkisi olmasa gerek. Ancak hipertansiyon başlı başına bir risk oluşturu, şikayetiniz omasa bile uygun şekilde tedavi olmanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet avci
18/08/15

Slm hocam nasilsiniz.benim kalbimde ritim bozuklugu yani kalp atis hizim 110 larda serediyor rytmonorm 150 mg sabah bir aksam 1 adet olmak uzere 5 gundur ama kalp hizim 105 den asagiya dusmuyor bana yardimci olabilirmisiniz
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Rytmonorm önemli aritmilerin tedavisinde kullandığımız bir ilaçtır. Sadece kalp hızı için değil, aritminizi çeşidine göre karar vermek gerekir. EKG nizi görmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali Serdar Fak FANI
13/08/15

Merhaba Sayın Ali Serdar Fak öncelikle böyle soru cevap programı yaptığınız ve sitenizde bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim işim yok haliyle maddi durum yok olsa size muayene olmak isterdim ; yaşım 25 Kalp Damar hastalığım sebebi ile kendimi kötü hissediyorum acaba çaresi şifası varmı ? Bana söylenilen, verilen çıktılarda gözüken, bildiğim hastalıklarım. 1. İdiyopatik Pulmoner Arter Anevrizması 2. Pulmoner Kapak Yetersizliği 3.Mitral Kapak Yetersizliği 4.Triküspit Kapak Yetersizliği 5. Kalbe kan götüren yada Kalp'ten kan götüren damarda genişleme 6.Ritim bozukluğu 7.Aritmi 8.Sağ Ventrikül Yetersizliği 9.Şüpheli Non Compaction bulguları. (Sağ Kalp Boşlukları Geniş,Trabekülasyonda Artış ) 10.Reflü 11. Dişlerimin 6 tanesi dolgulu 1X.Hatırlayamadıklarım olabilir. Dün gitmiş olduğum Kardiyoloji Uzmanı ; Şikayetin var mı dedi ? Bende 5 gündür ilaç kullanmadığımı söyledim. Sebebini sordu , bende gittiğim bazı Doktorlar ilaç kullanmama gerek olmadığını söylediklerine güvenerek bıraktım dedim. Bıraktıkdan sonra ne oldu dedi ? İlk 3 gün herhangi bir sıkıntım olmadığını 4.gün yatar haldeyken bile halsiz ve güçsüz olduğumu bu yatar halde güçsüz halsiz olma süremin yaklaşık 1 er saat 2 farklı zaman diliminde gerçekleştiğini ve 2 kez gün içinde farklı zaman aralıklarında hafif-orta karışımı bir çarpıntı yaşadığımı belirttim. Doktor : Ventrikül Taşikardi atağı olabileceğini ve hastaneye ulaşamadan ciddi bir sıkıntı olabileceğini bu nedenle Beloc Zok 25 mg ilacını kullanmaya devam etmemin yararlı olacağını söyledi. Hastalığımın çok nadir görüldüğünü ve hastalığımın adının ASVK ( Aritmojenik Sağ Ventrikül Kardiyomiyopatisi ) olduğunu söyledi. Doktor'a Google'da aramalarım sonucu ulaştığım bilgilere göre Pulmoner Kapak'ta orta veya ciddi yetersizilik var ve sağ ventrikülde yetersizlik oluşmuş ise müdahale edilmesi gerekebilir bilgisine ulaştığımı ve kendimde sağ ventrikül yetersizliği başladığını orta derecede Pulmoner Yetmezlik olduğunu ve neden müdahale edilmediğini sordum. Cevap olarak Doktor : Semptomlar sende gözükmüyor dedi Nefes darlığın varmı dedi . Hayır dedim ama yatarken ani oluyor boğazıma vuruyor . Yatak düzenine alışınca geçtiğini söyledim. Ayrıca doktor'a söylemeyi unuttuğum kat çıkarken yorulma , sürekli yorgunluk halsizlik hissi ve gerçekliği. İlaç kullandığım zamanlarda'da nadir de olsa çarpıntı yaşadığım oluyor. Kalp kapak'larımdaki kaçak ların en son ölçülen değerleri koruduğunu söyledi . Damarımdaki genişlemenin artıp artmadığı hususuna gelince bunu Eko ile anlayamayacağını Tomografi'de anlaşılabileceğini söyledi. Doktor'a söylemedim ama benim Tomografi'de verilen kontrast maddeye alerjim olduğu için Tomografi çekinemem başka türlü nasıl öğrenilebilir ? 2014 ve 2015 yılında yapılan tetkik sonuçlarını paylaşıyorum tedavisi çaresi var mıdır ? cevap yazarsanız sevinirim. YIL : 2014 AORT (asendan) (2,0 - 3,7 cm ) :3,1 LA (1,9 - 3,8 cm) : 2,9 LvDd (3,8 - 5,6 cm) :4,3 LvSd (2,2 - 4,1 cm) :3,3 IVSd (0,5 - 1,1 cm) : LvPWd (0,5 - 1,1 cm ) : LvEF (%) : 60 P/ A Velosite: 0,9 m/sn / 1,30 m/sn 6,8 mmHg Mitral Kapak: ESER MY Aort Kapak: 3k Triküspit Kapak: HAFİF TY PAB Sistolik: 30 mmHg Pulmoner Kapak: ORTA PY Ana Pulmoner çapı 24 cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. YORUM : Sağ kalp boşlukları genişlemiştir. Pulmoner arter gradyenti: 2m/sn 16 mmHg RV:29 Kalp normokardik. LV boyutları normal Sistolik fonksiyonları yeterli Perikart Normal, Segmenter duvar hareket bozukluğu izlenmedi. E > A ORTA PY Ana Pulmoner çapı 29cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. Pulmoner kapağın sağ ventriküle doğru ileri derecede bombeleştiği izlendi. Pulmoner kapak anomalisi ? İleri tetkik önerilir. YIL : 2014 işlem adı: r13 pulmoner arter bt anjiyografi klinik ön tanı: pulmoner arter anevrizması kontrol bta intravenöz kontrast madde verilerek gerçekleştirilen incelemede; pulmoner arter çapları; ana pulmoner arter çapı: 39 mm olup anevrizmatiktir. sağ pulmoner arter çapı: 25 mm olup geniştir. sol pulmoner arter çapı: 24 mm olup geniştir. ana pulmoner arter, sağ ve sol dalları ile izlenebilen lomber dallar açıktır. Segmenter ve sub segmenter dalları yetersiz opaklaşma nedeniyle optimal değerlendirilememiştir. pulmoner arterlerde trombon emboli saptanmamıştır. Torakal aorta çapları ; çıkan aorta çapı: sinüs valsalva düzeyinde 35,5 mm, pulmoner trunkus düzeyinde 30 mm arkus aorta çapı: 24 mm inen aorta çapı: 24 mm her iki tiroid parankimi heterojen nodüler yapıdadır. Usg ile değerlendirilmesi önerilir trekea normal konumda, çapı normal sınırlar içerisindedir. kalp normal pozisyonda, kalp boşluklarının boyutları artmış görünümdedir. paratrakeal, sub karinal ve hiler milimetrik lenf nodları izlenmiştir. her iki akciğer apekslerde fibrotik sekel değişiklikler mevcuttur. sağ akciğer üst lob posteriorda 3,5 mm çapında buzlucam nodülü izlenmiştir. her iki akciğer havalanması normaldir. toraks kemik yapıları ve cilt ve cilt altı yumuşak dokularda; her iki meme retroareolar alanda fibroglandüler doku yoğunluğunda artış dikkati çekmiştir. kesit alanına giren Abdominal yapılarda; karaciğer segment 4b'de öncelikle psödo lezyon lehine değerlendirilen 1 cm çapında hipodens görünüm dikkati çekmiştir. Usg ile değerlendirilmesi önerilir. t12 vertebra korpusunda 12 mm çapında hemanjiomla uyumlu olduğu düşünülen litik oluşum izlenmiştir. sağ Humerus başında milimetrik sklerotik odak izlenmiştir. ayrıca l1 vertebra korpusunda da kesitler dâhiline girmediği için optimal değerlendirilememekle birlikte 1 cm çapında litik lezyon izlenmiştir. YIL : 2015 Transtorasik ekokardiyografi Aortik Çap : 2,4 Kapağı : KALIN , KALSİFİK Mitral Kapak Ön Yaprak : ELONGE PULMONER ARTER ÇAPI : 4,4 CM SOL ATRİUM : 2,6 CM SAĞ ATRİUM : GENİŞ PERİKARD Perikardiyal Sıvı : ARKADA SOL VENTRİKÜL Diyastol Çapı : 4,8 Sistol Sonu Çapı : 3,0 Ejeksiyon Fraksiyonu : 68 Fraksiyonel Kısaltma : 38 SAĞ VENTRİKÜL Diyastolik Genişlik : 4,5 Peak Velosite (m/sn) PULMONER : 1,76 P.ARTER BASINCI : 25-30 MMHG YETERSİZLİK PULMONER : 2+, 3+ TRİKÜSPİD : ESER , 1+ DUVAR HAREKETLERİ : RV APEKS HİPOKİNETİK, RV TRABEKÜLASYONDA ARTIŞ NORMAL LV SİSTOLİK FONKSİYONLARI. GENİŞLEMİŞ PULMONER ARTER VE ORTA PULMONER YETMEZLİK GENİŞLEMİŞ SAĞ BOŞLUKLAR RV TRABEKÜLASYON ARTIŞI Klinik Bilgi: NONCOMPACTİON?,ÖNEMLİ PULMONER YETMEZLİK,PA DİLATE SAĞ VENTRİKÜL DİLATE, PY DERECESİ EK PATOLOJİ ? PDA? Kardiyak MRG, Ventrikül Fonksiyon ve Akım Değerlendirme Tetkiki Teknik: 2, 4, kısa aks, sağ ventrikül 2, pulmoner artere paralel cine BTFE, SS BTFE, pulmoner kapağa parelel cine faz kontrast, cine faz kontrast görüntülerden ve kısa aks görüntülerden pulmoner kapak akım analizi ve her iki ventrikülün fonksiyon analizi yapılmıştır. Bulgular: Kısa aks cine görüntülerden hesaplanan sağ ventrikül fonksiyonları: ejeksiyon fraksiyonu %45, diastol sonu hacmi 160 ml, sistol sonu hacmi 88ml, atım hacmi 72 ml, atım indeksi 38 ml/atım/m2, dakikalın kardiyak atım 5.1 l/dk, kardiyak indeks 2.7 //dk/m2, sağ ventrikül myokard kütlesi 91 gram, papiller kaslarla beraber myokard kütlesi 212 gram olarak ölçülmüştür. Kısa aks cine görüntülerden hesaplanan sol ventrikül fonksiyonları: ejeksiyon fraksiyonu %73, diastol sonu hacmi 134 ml, sistol sonu hacmi 36 ml, atım hacmi 97 ml, atım indeksi 51 ml/atım/m2, dakikalık kardiyak atım 6.9 l/dk, kardiyak indeks 3.6 l/k/m2, sol ventrikül diastol sonu kütlesi 103 gram, papiller kaslarla beraber sol ventrikül kütlesi 126 gram olarak ölçülmüştür. Cine faz kontrast görüntülerin değerlendirilmesinde pulmoner kapaktan ileri akım 133 ml, geri kaçış 39 ml, geri kaçış oranı %29.3 olarak ölçülmüştür. Pulmoner kapaktan orta derece geri kaçış mevcuttur. Kısa aks cine görüntülerin değerlendirilmesinde sol ventrikülün tüm segmentlerinde normal sitolik ve diastolik hareket izlenmiştir. Sol ventrikülde subendokardiyal trabekülasyonda lateral, anterolateral ve inferolateral duvarlarda midmyokardiyal apeksedek subendokardiyal trabekülasyonda artış mevcuttur. Non-kompakte subendokardiyal trabekülasyon kalınlığı diastol sonunda 10 mm, komşuluğunda kompakte myokard kalınlığı 7 mm olarak ölçülmüştür. Sağ ventrikül hacminde artış izlenmiştir. Trabekülasyonda da artış mevcuttur. Sağ ventrikülde bazal kesimde anteriyor-inferiyor duvarda harekette azalma ve midventriküler segmentte anterosuperior duvarda akinetik ve diskinetik bölgeler izlenmiştir. Ana pulmoner arter genişliği 40 mm olup normalden geniştir. Arkus aorta ve inen aorta normal görünümdedir. Sonuç: Pulmoner kapak, her iki ventrikül fonksiyonları rapor içerisinde verilmiştir. Pulmoner arterde genişleme, sağ ventrikülde anterior superior duvarda ve anterior inferior duvarda hareketsiz ve diskinetik bölgeler. Sağ ventrikül hacminde ve trabekülasyonda artış.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Bu kadar detaylı bilgiyi ancak hastayı gören / maueyen eden doktro yorumlayabilir. Lütfen sizi muayene eden veya bu tetkikleri yapan hekimlerden bilgi alınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Veda yavuz
13/08/15

Selamlar ve teşekkür.geçen ana damar tıkanıklığı sonucu kalp krizi geçirdim ve iki tane sten takıldı...bugün yanlışlık ile sabah içtiğim beloc ve corasprin ilaçlarını akşamda içtim,ve kalbimde farklı bir atım var hızlı olarak bu risk teşkil eder mi sevgiyle...
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Genel olarak önemli bir yan etki beklenmez. Ancak sizin bünyenizi bilmeden kesin bir yanıt vermem mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yeliz
05/08/15

Sayın hocam bir yıldır kalbim agrıyor ama ağrı hep ordasabah akşam sol kürek kemigimde çok agrıyor bazen sol serçe parmagımda ağrı oluyordu iş yaparken kalp agrım fazla olmuyo dinlenirken iki kere kardiyoloji ye gittim EKG efor eko hepsinden ikişer defa yapıldı hiç sorun çıkmadı ilaçlı akciğer tomografi de çekildi temiz ama kalbim hala agrıyor bazen az bazen çok agrıyor sizce bu testlere güvenmelimiyim neden hala kalbim agrıyor
Yaş:35
Cinsiyet:bayan

Kalple ilgili daha fazla tetkik yaptırmanıza gerek yok. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

şükrü
04/08/15

kratein oranının kan tahlilinde max hatta 1.32 çıkması kullandığım lasix ve şeedavisi ker haplarına rağmen tehlike arz ediyormu böbrek tedavisi görmem gerekirmi
Yaş:63
Cinsiyet:e

kreatinin düzeyiniz yüksek, şeker hastalığınız varsa bu durum şeker hastalığının böbreklere verdiği hasara bağlı olabilir. Bu hafif bir göstergedir, endişe etmeyin, ancak şimdiden önlem almak gerek. Şeker hastalığınızın daha iyi tedavi edilmesi gerek. Ayrıca nefroloji takibinie girmenizde de yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ışıl
04/08/15

merhaba. ben şubat ayında hızlı kalp atışı nedeniyle hastaneye acile gittim. beni yoğun bakıma almışlardı. çarpıntım 30 dk kadar sürmüş adenozin yapılmış. verdikleri kağıttada avnrt olarak değerlendirildi yazıyor. beloc ilacını yazdılar kullanmamı istediler. 3 kasım için ise anjio sırası verdiler. sizce anjio olmalımıyım. birde bi sorum daha olacak aritmi hastası olmam benim spor yapmamı engellermi. spora yazılmak istiyorum ama sorun yaşarmıyım diyede korkuyorum. doktorum yurt dışında bu yüzden ona da soramıyorum. yardımcı olurmusunuz? spor yapmamda sakınca varmı?
Yaş:16
Cinsiyet:kız

AVNRT yaşamsal risk oluşturan bir ritim bozukluğu değildir. Ancak spor sırasında ataklar gelebilir. Bu nedenle ablasyon olmanız yararlı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

HARAN
30/07/15

KALPTE EF % 65 OLARAK ÖLÇÜLMÜŞTÜR DENİLMEKTEDİR BU NE DEMEKTİR SONUÇ PFO % 65 CIKMIŞ
Yaş:46
Cinsiyet:KADIN

Tıbbi tetkik sonuçlarını lütfen tetkik yapan veya sizi muayene eden doktora sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

CİHAN YİĞİT
30/07/15

sayın hocam 7 yaşında oğlum var anne karnında extra sistolik vurular tespit edildi doğumdan sonrada biküspit aort teşhisi konuldu. 6 ayda bir rutin kontrolümüz var herhangi bir sıhhı problemi yok.herhangi bir ilaç önermediler . doktorumuz 50 birimden sonra cerrahi müdahale düşünülebilir dedi ve şu anda bizim değer en son ekoda 28 birimdi. bu rahatsızlığımız için bana bir öneriniz varmı .ileri bir merkez operasyon vs gibi . yada yapabileceğim başka şeyler varmı arzu ederseniz en son eko raporunuda size iletebilirim .bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Çocuklar hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Sitemizde biküspid aorta hakkında bilgi vardır, aşağıdak linkten ulaşabilirsiniz. Yine de çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanızı öneririm. 

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Sevdos
21/07/15

Sayın hocam eko sonucumu yaziyorum -1mitral kapak darligi MVA 1.56cm2 (pht) MAKS gr 18 mmhg ort gr :9 mmhg 2-mitral yetersizliği 1 .derece 3-aort darligi Max /mean gradient :68/41mmhg Ava ,0.8cm2 4-aort yetersizligi 2 derece(jet/LVOT<%35 5-triskuspit yetersizligi 1 derece pabs :30 mmhg 6-sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal -Ef %65 Sayın hocam 1 sene once mitral kapaga balon islemi uygulandı sizce tamir olabilme ihtimali varmi yada nasıl bir tedavi Şekli bana uygundur simdiden tesekkurler
Yaş:34
Cinsiyet:kadin

Tıbbi tetkik sonuçlarını lütfen tetkik yapan veya sizi muayene eden doktora sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Emin Fescioglu
21/07/15

By pass ameliyati oldum 2 damar degisti. Simdi tansyonum genelde 10/6 nabiz 83-93 arasi. Normalmidir acaba yoksa doktoruma basvurmalimidir? Tesekkurler.
Yaş:65
Cinsiyet:Erkek

Bu rakmalar normaldir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

EMRE
20/07/15

HOCAM ÖNCELİKLE İYİ TATİLLER DİLİYORUM. KALBİMDE EXTRADAN BİR ATIM FAZLADAN GELİYOR TEŞHİSİ KONDU HOLTER TAKILDIKTAN SONRA VERİLEN KARARDIR. BİRDEN ATIYOR HİSSEDİYORUM O ATIMI VE BENİ PANİK YAPTIRIYOR BU OLAY BELOK ZOK 50 MG GÜNDE BİR DEFA İÇİN DEDİLER AMA SİZE DANIŞMADN KULLANMADIM DOĞRU İLAÇ MIDIR BENİM İÇİN SAYGILAR SUNARIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM.
Yaş:YURDABAKAN
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda tedavi veya ilaç önerisinde bulunamam. Arzu ederseniz 02169880968 nuamaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Haluk
15/07/15

hocam miyokardit geçirmiştim 5 haziranda sonrasında anjiografi yapıldı normal 10 temmuzda eko,ekg ve sintigrafi sonuçları normalkan sonuçlarıda dahil ritim holterde ama bende sinüs bradikardisi ve taşikardisi oluyor ayrıca ekstra atımlar ve sürekli tansiyon düşüklüğü neden kaynaklı olabilir hocam
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Miyokardit zor ve uzun sürede iyileşen bir hastalıktır. İyileşme dönemi haftalar, bazen aylar süre ve bu döenmde bahsettiğiniz aritmiler olabilir. Takiplerinizi aksatmayın. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Tuğrul
12/07/15

Sayın Hocam, Babam (75 yaşında, 1994 yılında kalp krizi geçirdi, anjiyo oldu, karın bölgesinde 3.2 cm aort anevrizması var ve kalbin alt kısmında bir bölüm çalışmıyor.) iki hafta once Radikal sistektomi ameliyatı oldu. Gerek amaliyat öncesi gerekse sonrasında tansiyonu standart 12-7 ve nabzı 75-76 idi. Bir hafta once ameliyat yerinde fıtık olduğu için tekrar belden aşağısı uyuşturularak amaliyat edildi.Bu ameliyatı olduğundan beri tansiyon 14-8 veya 15-9 nabız ise 93-100 aralığında. Günde bir kere 25 Mg Beloc ve iki adet vastarel Mr kullanması tavsiyesi ile dün taburcu oldu. 3 gündür beloc kullanıyor. Vastareli ise daha iki adet kullandı. Ancak bugün tansiyonu 9.5-6. Bu kadar düşmesi bizi endişelendirdi. İlaçları kullanmaya devam etmelimiyiz, Ya da hangisini kullanalım? Tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Saygılarımla.
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda tedavi veya ilaç önerisinde bulunamk tubben veya hukuken uygun değildir. Her bünyenin ihtiyacı farklıdır. Arzu ederseniz 02169880968 nuamaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

mehmet
12/07/15

blok 25 mg hap kulanıyorum yeni başladım bu hapı doktor 2 yıl roporlu olarak verdi sebeb çok şiddedli değil ama ritim bozukluğu var bu hap ömür boyumu yoksa geçicimidir sizce bide bu hapı kullandığımda sürede cinsel içerikli performans artırıcı ilaçlar kullanılması sakıncalımıdır.
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Cinsel performansı artıran ilaçların kalp hastaları tarafından kullanımı  hakkında sitemizde bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ahmet
08/07/15

Merhaba hocam panik atak hastasıydım birden panikle başalyıp hızı en fazla 140 ları bulan çarpıntılar yaşıyordum psikiyatrinin ardından kardiyolojiye gittim ve holter takıldı çarpıntı atakları holter takılı ikende oldu svt teşhisi kondu beloc verildi kullanmaya başladım ve bir aydır kullanıyorum şuan bu yaşanan çarpıntılarda geçmiş durumda fakat bunun yanında bende wpw durumuda var fakat asemptomatik ve bazen kaybolup bazen ortaya çıkıyor tesadüfen geçen sene ekg de fark edildi ve yaşadığım çarpıntıların aşırı stres ve panikten kaynaklandığını aksesuar yoldan kaynaklanmadığı söylendi. beloc wpw için kötü olabilir dedi bir gittiğim doktorda şimdi de kafan karışmış durumda bir aydır kullanıyorum ve iyi de geldi nabzım düştü çarpıntılar büyük ölçüde geçti. Bende asemptomatik de olsa wpw olması nedeniyle Beloc kullanmakla bu durumumla yanlış mı yapıyorum sizce ve beloc, iletim aksesuar yoldan da olsa o yolda ki iletim hızınıda düşürerek wpw sendromlu hastada olası bi AF de VF ye geçişi englelleyerek ani kalp krizi içinde bir koruyuculuk sağlamıyor mu?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

WPW farklı çeşitleri olan bir hastalıktır. Her tipi beta blokerden etkilenmez. Yine de EKG nizi görmeden kesin bir şey söylemek doğru değil. En doğru bilgiyi sizi muayene edip EKG nizi gören doktor verir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Betül
06/07/15

Sayın hocam bende hafif litreler kapak darlığı teşhisi nedeniyle diltizem ve ağır geçirdim de kullandığım corasprin ilacım var . Ramazan girdiğinde sabah ilacım diltizemi sahurda kullanıyorum kendimim iyi hissetmedim şimdi almıyorum almayınca sanki daha rahat oldum gibi bir sıkıntı olur mu diye sormak istedim yada alamalımıyım ?yanıtladığınıx için teşekkürler şimdiden Yaş:48
Yaş:48
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda ilaç önerisinde bulnmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 02169880968 nuamaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ece
04/07/15

hocam 25 yaşındayım. gün içerisinde minumum 100, maksimum 200 defa oluşan ekstrasistollerim var. duraklamayı ve ardından gelen kuvvetli atımı hissediyorum. baş dönmesi, ağrı, nefes darlığı gibi şikayetlerim yok. duraklama da 1 saniyeyi geçmiyor. ard arda gelen ekstralarım da olmuyor. sadece o duraklamayı hissettiğim için kısa süreli bir rahatsızlık duyuyorum. önemli sayılabilir mi bu teklemelerim? ya da ekstrasistoller ne zaman tehlikeli olmaya başlarlar hocam.? şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

bahsettiğiniz şikayetlerle ilgili olarak sitemizde aritmiler bölümünde ayrıntılı bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Zafer
01/07/15

Ekstrasistollerden dolayi Ya klasik 1 yildir sanelog 50mg kullanıyorum herhangi bir yapısal kalp bozukluğun yok. ilaci birakmak istiyorum. Nazil bir yol izlemeliyim? teşekkürler
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. İlaç veya tedavi konusunda öneride bulunamam, hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sevgi
01/07/15

Merhaba hocam basarılar Esim 2010-11 gibi tansiyon ilacları almaya basladı atarax 5mg norvac gibi ilaclar yanlıs telafuzda etmis olabilirim esimin tansiyonu uzun metrobus yolculugu yorgunlugu uyku duzensizligi kendi isinin stresi ile dalgalanmalar gosteriyor hasta 39 yasında erkek coksukur esimin kalbinde bisey yok ama ara ara fenalastıgı olmustu 2-3 sene once capril dil altınıda hep tasıyor yanında ruhen depresif bir surec belki onunki is yapma stresi yol yorgunlugu parasızlık zaman icinde ayda 1 belki 2 bazen iki ayı bulan kısa sureli önsevismesiz birliktelikler suan 18aydır bitti hic birlikte degiliz artık esim sertlesme sorunu yasıyor.o sebeple yanasmıyor hic olmuyor sertlesme uyaranlara cok zor cvp veriyo ve hemen bitiyo iki dakka surmuyo sizce doktora gitmeye cekiniyor tansiyon kalp carpıntısı yapmıycak ama bu özel sertlesme sorunumuzu cozecek hangi ilacı alabiliriz ? Saygılar
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Tansiyon tedavisi için dilaltı ilaç kullanmak doğru değil. Yüksek tansiyonu varsa düzenli ve uygun ilaç alması gerek. Sertleşme sorununun çok çeşitli nedeni olabilir. her iki konuda da konuda doktora başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Hakan
30/06/15

merhaba oncelikle boyle bir sayfada insanlara yardimci oldugunuz icin tesekkur ediyorum. Ben 35 yasinda 1.78 boy 76 kilodayim 16 yildir sigara iciyorum ingilterede yasiyorum yakin akrabalarimda herhangi bir kalp kokenli olum yok. Benim sikayetim kalp teklemeleri bazen kalbim sanki durmus gibi olup gum diye bir ses cikarip tekrar atiyor sanirim siz buna tekleme diyorsunuz. Ve bu sorun benim hayatimi yasanmaz hale getirdi. Burda kardioloji bolumunde dosya actirdim ekg-eko-holter-kalpMRI testleri yapildi sonuclar genel olarak normal sadece MRI sonucu icin bana gonderilen mektupta hafif anormallik oldugu ama normal hayatina engel olacak bir durum olmadigi fakat arastirmaya devam edilmesi gerektigi yaziyor. Ve 3 ay sonrasina yeni bir randevu yapilmis. Bu mektuptan sonra daha cok panik yapmaya basladim ve teklemelerde bir hayli artma oldu. En cokta gece yatakta uzanirken oluyor. oyle bir hale geldim ki surekli nabiz kontrolu yapiyorum ve bunu o kadar cok yapiyorum ki boyun damarlarimin etrafinda artik agrilar hissediyorum. Hocam sizce bu anlattiklarim ciddi bir kalp hastaligina isaret ediyormu?
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınız önemli bir soruna işaret etmiyor. Ancak kalp MR tetkiki normalde yapılan bir tetkik değil. Çok özel durumlarda yaparız. Bu konuda doktorunuzdan bilgi alın. Rapor isteyin. Bu tetkikin bir nedeni olmalı. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Elif Elçin Ardıçlı
29/06/15

Merhabalar, bana yaklaşık 4 ay önce romatizmal aort yetmezliği teşhisi konuldu, bir doktor 1.derece diğer bir doktor ise 2.derece olduğunu söyledi.Şimdilik ilaç kullanmıyorum sadece takipteyim.Şikayetlerim ise kansızlık ve yorgunluk ile başlamıştı.Şimdi her boğazım ağrıdığında çok tedirgin oluyorum ve antibiyotik kullanmam söylendiği için hastalığı ilerletmeden ilaç kullanıyorum.Sizce bu doğru mu? Aylık penisilin iğne vurulmanın faydası olur mu?(Gerçi bu iğne beni biraz tedirgin ediyor)Rahatsızlığımın hamileliğe etkisi olur mu?Her iki kapakçığımdaki sorun nedeni ile kansızlığım hiç geçmeyecek mi hep aralarda kan ilacımı kullanacağım? İlginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar...
Yaş:33
Cinsiyet:Bayan

Romatizma kalp kapaklarınızı etkilediyes belirli bir yaşa kadar her ay penisilin iğnesi vurulmanızda yarar  vardır. Hangi yaşa kadar olacağını sizi muayene eden doktor belirler. kansızlık ile bu deredeki kapak hastalığının şimdlik bir ilişkisi yoktur. Her boğaz infeksiyonunda antibiyotik almanız doğru değil. Gebelik öncesi ve gebelik sırasında mutlaka kardiyolog kontrolünde olun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Şeyma
28/06/15

Merhaba hocam ben çarpıntı nefes darlığı ve ara sıra kalpde agrıma şikyeti ile kardiyoloğa gittim ekom çekildi ve üfürüm tespit edildi kalbimin delik oldugunu söyldi doktorum ve tee yapıldı ertesi gün kalbimde büyümenin başladığı ve deligin 2.9cm oldugu soyledi doktorum ameliyatdan korkuyorum olmak istemiyorum bu durum ciddi bir rahatsızlikmidir olmamâmın bir sakıncası varmidir?
Yaş:21
Cinsiyet:Bayan

Kalp deliklerinin kalpteki anatomik yerine bir çok çeşidi vardır. Bu bilgilerle sağlıklı yorum yapamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Şevket Sarıbudak
27/06/15

Hocam ben futbol oynuyorum.Konyaspora gidecem ama kalbimde aort yetmezliği var.Geçen sene adanada doktora gittiğimde 1. derece aort yetmezliği var ama düzenli beslenirsen dişlerini fırçalarsan 35 yaşında amaliyat olursun dedi fırçalamassan 16 yaşında ameliyat olursun dedi.Hocam bi de sigarada kullanıyorum ne yapmalıyım? , ameliyat olsam tekrar futbol oynama şansım var mı?
Yaş:14
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilerle yorum yapmam mümkün değil. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

EMRAH
25/06/15

MERHABA HOCAM MAÇ ESNASINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİM BRUGADA SENDROMU TEŞHİSİ KONULDU VE AKABİNDE KALP PİLİ ICD TAKILDI AMA ONUNDA SANIRIM VÜCÜDUMA TEMAS SEVİYESİ 4,5 ÇIKIYO DOKTORUN SÖYLEDİĞİ NORMALDE 10 14 OLMASI GEREKİRKEN 4,5 ORANDA ÇIKMASI DÜŞÜKMÜDÜR SİZCEDE SANIRIM DOKULARLA İLGİLİ OLARAK DÜŞÜK ÇIKIYO
Yaş:27
Cinsiyet:ERKEK

Doğru temas seviyesinin yüksek olmasını tercih ederiz. Eğer pil (ICD) ameliyatı olalı çok olmadıysa tercihen küçük bir ameliyatla kalp içindeki elektrodun (telin) yerini düzeltmek daha doğru olabilir. Ancak bu kararı sizi takip eden doktorla birlikte vermeniz daha doğrudur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Meltem
23/06/15

Sağda belirgin olmak üzere her iki safena Manga posterior ve anterior crural dallarında TIP II izole varikoziteler şeklinde bir Tanı koyuldu.ailemde varis var.ben hangi yolu izlemeli,ne yapmalıyım.yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:Kadıoğlu
Cinsiyet:Kadın

Tetkik raporlarınızı lütfen sizi muayene eden veya tetkiki yapan doktorlara sorun. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
neslihan
23/06/15

Merhaba hocam bende 1 ves 2 sves cikti bunun riski nedir
Yaş:34
Cinsiyet:kadin

Tetkik raporlarınızı lütfen sizi muayene eden veya tetkiki yapan doktorlara sorun. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
23/06/15

hocam merhaba, ben kafa travmasına bağlı sekel sol hemiparazi hastasıyım öncelikle bunu belirteyim. önceki hafta içerisinde; göğüs ağrısı, çabuk yorulma ve yüksek tansiyon şikayetleriyle kardiyoloji doktoruna gittim.eko sonucunda; BİKÜSPİT AORT, 2.DERECE AORT YETMEZLİK, LV DİASTOLİK DİSFONKSİYONU, EF:%65 verileriyle karşı karşıya kaldım. doktor arkadas 6 ayda bir kontrol önerdi. yardımcı olabilirseniz sevinirim. tesekkur ederım.
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Biküspid aort hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Süreyya Yavuz
20/06/15

Merhaba Hocam,Ben obs hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım.2005 yılında Çapa Tıp Fakültesinde septal ablosyon yapıldı.Şu anda bir sorun hissetmiyorum.Ama çok kilo aldım.Günde 1 defa,Beloc 25 mg ve panik atağım için degünde 1 defa Paxera 20 mg kullanıyorum.Diyetisyene gittim 5 kilo dan fazla veremiyorum.Acaba ödem ilacı kullansam kalbim için sorun oluşturur mu?Burası küçük yer danışacağım bir kalp doktoru yok yanıt verirseniz çok mutlu olurum hocam.Teşekkür ederim.
Yaş:41
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda tedavi veya ilaç konusunda öneride bulunamam. Tıbben ve hukuken doğru değildir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gülistan
20/06/15

Merhabalar ali bey benim 4 yıllık bi rahatsızlığım var ve halen devam ediyor kalp kaçakçığımda açılma var aylık deposilin 1.2 kullaniyorum doktorlar romatizmal olduğunu söylemişti ara ara ayaklarimda cekilmez sancılar oluyor dayanamıyorum bunun sebebi ne olabilir napmaliyim simdiden Teşekkürler
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Bahsettiğiniz şikayetlerinizin kalbinizdeki kapak sorunu ile ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hacer
20/06/15

vazoksen covarsil ve goz tansiyonum var oruc tutabilirmiyim
Yaş:53
Cinsiyet:kadın

Muayene etmeden ve bünyenizi bilmeden bu konuda öneride bulunmam doğru olmaz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Berkay Can
19/06/15

Hocam merhaba 2 sene önce çekilen EKG den Hipertropik Kardiyomiyopati hastalığı görünür müydü? Doktorum ondan şüphelendi de ben 2 yıl önce EKG çektirdim orda görünmeyip şimdi oluşmuş olabilir mi?
Yaş:16
Cinsiyet:Erkek

Mümkündür. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

deniz
18/06/15

Hocam Merhaba 25 yaşındayım panik atak bozukluğumu var psikiyatri gittim ilaç aldım ve psikoterapi almaya başladım ama en az günde 2 3 kez atak geçiriyorum kalp krizi geçiren die dusunuyorum ve kardiyoloji kontrole gittim ekg çektirdi ve gayet temiz çıktı fakat ultrason cihazıyla doktor kalbimi incelediginde normal sol ventrikul sistoklik fonksiyonu asendan aorta genişleme olduğunu 4.1dedi ve ilaç yazdı bu ilaç tansiyonun yükselmesine ve nabzını yükselmesine engel olucak dedi 5 veya 25 yıl sonra operasyon geçirebilirsiniz dendi sizce genişleme riski sizce daha varmi
Yaş:imrak
Cinsiyet:erkek

Bu konuda tahminde bulunmak zor. Ancak sizi muayene eden, tüm bulgularıızı bilen bir hekim belki "kabaca" bir tahminde bulunabilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

rencuzogullari roxana
18/06/15

ben romania yasiyorum 33 yasi bende adenom hipofiz var beinden ve lustral50 aldim 3 sene stop etim 3 hafta ama cok kotu hisediyorum hipofiz adenom lustral icin oldu?devam edegem?stop edegem?panik atak nasil stop edegem?
Yaş:33
Cinsiyet:woman

Bu konu benim uzmanlık alanımın dışındadır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

fahri coşkun
16/06/15

Bu sene doğuştan SEKUNDUM ASD teşhisi kondu .delik çapı 0,5 mm.Sağ kalp boşluğunda genişleme var.Ameliyat olmalımıyım.oruç zararlımı.
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Ameliyat kararını başka bir çok faktöre bakarak karar veririz. Sadece ASD için orucun bir olumsuz etkisi olmaz; başka sağlık sorununuz varsa ayrıca değerlendirmek gereklidir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ibrahim
14/06/15

merhaba hocam ben calisirken ve ya spo yaparken birden kalbim yavasca vurur ve hizlanir sanki kalbim saniyede 150 atar tikaniklilik gibi nefes alamiyorum kalbim tikliyor bu sorunu cozemiyorum hocam korkuyorum lutfen yardim edin kosamaz oldum
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınız normalde görülen bir durum olabilir (spor yaparken kalbin hızlanması doğaldır), ancak spor esnasında yavaşlama varsa normal olmayabilir. Muayene olmanızı öneririm. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ozan gazi
14/06/15

merhabalar benım size danışacağım konu beloc kullanıyorum süreklii mitral kapaklarda daralma varr askerlik için başvurcamm buu ilacı kullandığım kan testinde belli olurmu iyi çalışmalar
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Beloc kan tetkiklerinde özel olarak araştırılıp saptanan bir ilaç değildir. Ancak mitral darlığınız varsa ve bu darlık önemli bir derecede ise askerik yapmanız (ağır efor, egzersiz vb) sağlığınız için ciddi riskli olabilir. Bu durum daha önemlidir; gizlemek yerine doktorunuza danışmanızı öneririm.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sadem
10/06/15

selamlar. sayın hocam 25.05.2015 te size maltepe spor kaptanı ile ilgili yamıştım. ARVD tanısı vardı. ECHOMAR merkezinde 3d mr tekrar çekildi. ARVD yok dediler bu defa. birkaç kardiyolog baktı. maltepe araştırma ün. hast.nesi kard.serdar bey ilaç bile vermeden gidebilirsiniz 25 gün sonrada futbola başlayaBİLİR DEDİ.Yeni sonuç söyle: sağ vertikülün serbest kenarında belirgin yağ görülmedi. Sağ vertikül düşük ejeksiyon fraksiyon ve trabekülasyonda hafif artış ile karakteriz nonsepisifik kardiyomyopatik bulgular.Sağ vertikül displazi açısından diğer majör ve minör kriterlerle yorumlanması uygundur. SOL atriumda belirgin yer kaplayıcı lezyon saptanmadı. HOCAM SİZE ZAHMET BU NEDİR HAKİKATEN SORUN YOKMU. SAYGILAR.
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

ARVD hastalığı teşhisinde bazen tereddütler olabilir. Ancak şüphe varsa hastalık varmış gibi önlem almakta yarar vardır. Neticede tekrar ifade ediyorum; "hastayı muayene etmeden ve tüm bulguları değerlendirmeden kesin bir yorumda bulunmak doğru değildir"

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

abdullah
06/06/15

Merhabalar kullandığım ilaç belok 50mg iki saat sonra tansiyon ilaci kullanmam gerekiyor ama ramazan geliyor iftardan sonra kalp ilacını kullansam akşam olduğu için kullansam sakınca olurmu normalde sabah kullanıyorum teşekkür ederim
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Muayene etmediğim hastada tedavi / ilaç önerisinde bulunamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet
05/06/15

hocam merhaba benim kalbimde ritim bozukjluğu var ve bu sebebten kardiyoloji doktorum bana belock 25mg içememi önerdi ve size sorum bu ilacı içtikten sonra kilo almaya başladım acaba ilacın bi yan etkisi olabilirmi bu kilo alaımı ilaca başlayalı tam olarak 2ay oldu
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bazen olabilir, ancak her bünyede yan etkiler farklıdır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

özgür aymelek
03/06/15

Hocam merhaba ben 2 yıl önce pulmener emboli geçirdim altı ay boyunca comadin kullandım tedavinin bittiğini söyledi doktorum daha sonra 10 gün sonra tekrar rahatsızlandım Akdeniz Üniversitesi hastanesine başvurdum tetkitler yapıldı trampositler düşük çıktı ve 10 gün hastane de yattım şu comadin claxen kullanıyorum ınr değerlerim 1.26 protein v ve s düşük çıkıyor değerlerim dengeye gelmiyor ne yapmalıyım teşekkürler
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınızın bir çok nedeni olabilir. Verdiğiniz bu kadar bilgi ile yorum yapmam sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Süha
03/06/15

Sayın Hocam, Ben 2012 nısan ayında bay-pass amelıyatı oldum dört damarım değiştirldi.Devamlı kullamma için coversyl 5 mg,diloxol 75 mg ve belog 50 verildi.yaptırdığım kontrollerde kan değerlerim normal çıkmakta,sporuma ve diyetime dıkkat edeıyorum.kilo problemim yok,yılda bır kez yaptırdığım efor testinde de değerler normal çıkıyor.kısacası kendımı sağlıklı hıssedıyorum. Benim sorum şu hocam.4-5 ay oncesıne kadar cınsel yaşamımda her hangı bır problem yoktu ama ama 4-5 aydır sertleşme sorunu çekmeye başladım.Cınsel ılışkı sırasında ereksıyon olamama sıklığım arttı.Bu dururmu prostattan olabılır dıye kontrollere gıttım normal çıktı.Kulandığım beloc ilacının prospektusunu okuduğumsa seyrekte olsa iktidarsızlık dahıl cınsel problemler görülebileceği yazıyor. Hocam bendeki iktidarsızlığın sebebi kullandığım beloc ilacı olabılır mi? beloc adlı ılacı kullanmasaqm bır zararı olur mu? Verecğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.Iyı çaışmalar.
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

Sertleşme sorunu damar sertliği ile veya ilaçlarla ilgili olabilir. Pensi damarlar da damar sertliğinden etkilenebilir. Doktora sormadan ilaç değişikliği yapmayın. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nurdan Ulucinar
31/05/15

Merhaba hocam,dr.Kalp kapagimdaki gevsekligin dogustan oldugunu ve 3 yilda bir kontrole gelmemi soyledi.hafif geri kan kaciriyor dedi,Baska bursey onermedi.Simdilik herhangi bir sorunum yok.6aylik gebeyim.Kalp sagligi yonunden Normal veya sezaryen dogum sekli olarak sizce hangisi guvenlidir.?Tesekkurler.
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Doğum şekli ile öneriyi ancak sizi muayene edn doktor verebilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ziya
30/05/15

Merhaba hocam, göğsümün ortasında ezici,sıkıştırıcı ve yırtıcı bir yanma gibi ağrı gibi bir his oluşuyor ancak bu ağrılar eforla ilişkili değil, istirahat halinde daha çok oluyor.Bu ağrı sabit değil 1 sn lik girip çıkan kesik kesik bir ağrı.Ağrı noktasal değil yaklaşık el ayası kadar alanda dağınık hissediyorum.Ağrının hemen sonrası çarpıntı,fenalık hissi ve terleme oluşuyor.Ancak ben panik yaptığımdan mı oluyor bu durum yada ağrının sonucundanmı oluyor onu bilemiyorum.Kardiyoloji uzmanlarına defalarca gittim,EKG,Eforlu EKG,EKO,Hollter gibi testlere girdim hepsi temiz çıkıyor.Panik atak deyip yolluyorlar.Ama ağrım devam ediyor ve beni çok rahatsız ediyor.Acaba bu testlerle gözden kaçan bir şey olabilir mi, yani, kroner damarlarımda bu testlerin yakalayamadığı bir daralma olabilir mi?Eforlu EKG Maxsimal Negatif olması, benim ağrımın kalp kökenli olmadığını kesinlikle söyler mi?Anjiyo olmalımıyım? Saygılarımla...
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz tetkikler normal çıktıysa anjiyografi olmanıza gerek yoktur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

filiz
30/05/15

Hocam. Ben yaklik yedi yıldır çeşitli antidepresanlar kullandim. İlacı birakinca şiddetli çarpıntı oluyor. Geçtiğimiz kış ayında anidwn kalbimin ritmi bozuldu. Titreşim li atıyor amasanki her an duracak gibi bu beş dakika kadar sürdü. Eve kendimi zor attım. Yine ara ara oluyor ama en fazla 30 saniye kadar. . Hocam bu durum ciddimi hamilelik onerirmisiniz.
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında yeterince bilgi var. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Gürsel Karadağ
28/05/15

Hocam benim özellikle yemeklerden sonra karın şişkinliklerimin olduğu zamanda kalp teklemesi oluyor. Tekleme anında ve hemen sonra karnımda guruldamalar oluyor. Eko ekg ritim holter ve efor testi yapıldı birşey olmadığını söylediler sizce daha ayrıntılı test yaptırmalımıyım?
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Hayır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Fatih
28/05/15

Hocam öncelikle merhabalar Ben 6 ay önce anjiyo oldum. Anjiyo oldupumdan beri kendimi piskoloji olarak toparlıyamadım. Dün ise işyerinde çalışırken kalbim birden o kadar hızlı atmaya başladıki bir an ölücem sandım o ataktan sonra sürekli bir korku var üstümde. Ölüm korkusu sardı. Her aklıma geldikçe içime bir korku yayılıyor ve ardından tekrar kalbimin ayarı değişmeye başlıyor. Geçen hafta kalp kontrolüne gittim eko, ekg ve akciğer filmim temiz çıktı. Şu an ölücem diye çok korkuyorum ne yapmalıyım hocam yardım edin lütfen genç ölmek istemiyorum :(
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Psikolojik yönden destek almanızda yarar var. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

onur
27/05/15

merhaba babaannem 85 yaşında ve kalbindeki büyümeden kaynaklı kalp yetmezliği var. kalbin şuan % 15 ile çalıştığını söylediler ve ağır nefes darlığı çekiyor şuan. kalp pili tedavisi riski nedir ? ilaç tedavisinin dışında ne önerirsiniz ?
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Kalp pilleri ve kalp yetersizliği hakkında sitemizde genel bilgi var. Kalp yetersizliğinde temel tedavi ilaç tedavisidir. Sitemizdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zeynep
23/05/15

ALLAH rızası için doktor bey çok acil.ben mersindeyım annem karadenizde yaşıyor.annem kalp hastası ritim bozuklugu var komadın kullanıyor pıhtılaşma olduğu ıcın.doktoru kalbının % 30 unun çalıştıgını soylemıs annemın bundan haberı yok.kalbı bu kadar az çalışan insanın yaşama sansı yokmukı hiçbir tedavı onerilmemiş bu insanlar her üzüntude risk altındamıdır.nolur cevap verin.
Yaş:36
Cinsiyet:kız

Kalp yetersizliği hakkında sitemizde genel bilgi var. Kalp yetersizliğinde temel tedavi ilaç tedavisidir. Sitemizdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

seda
23/05/15

Hocam bana kalp kaçağı teşhisi kondu bu nedir tehlikeli midir doktorum önemsiz dedi ama çok korkuyorum
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

Kalp kapak kaçağı olsa gerek, bu durumun hangi kapakta ve hangi şiddette olduğuna göre çok fazla ayrıntısı vardır. Verdiğiniz bu bilgiyle doğru yorum yapmam söz konusu olamaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 


 
numan orhan
23/05/15

Selamunaleykum Sayın hocam bana bir yıl önce bikuspit aorta teşhisi konuldu, 6 ayda bir kontrole gidiyorum, son 2 aydır bulantı ve kusma şikayetim var acaba bikuspit aortadan kaynaklanabilir mi ? Hastalık ilerlediğinde hangi şikayetler artar? İleride kapak değişimi ameliyatı gerekirse bu ameliyatın riskleri nedir? İlginiz için şimdiden tesekkur ederim...
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Bulantı ve kusma biküspid aorta ile genelde ilgili olan bir durum değildir.

Biküspid aort hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır, linki aşağıdadır.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

 

Gozde
23/05/15

Hocam mrb ben dün kardiyoloğa gttim ve bana kaçak var dedi ama bilgi de vermedi ekg kan hepsi temiz ama ben çok korktum kaçak kötü bişey mi ilerde sorun çıkarır mı?
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Kalpteki kapak kaçağının hangiv kapakta ve hangi şiddette olduğuna göre çok fazla ayrıntısı vardır. Verdiğiniz bu bilgiyle doğru yorum yapmam söz konusu olamaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erkan
23/05/15

Hocam mrb sorum şu ben kalple ilgili bütün herşeyi yptırdım birşey çıkmadı herşey temiz benim dedem 55 yaşında kalp krizinden vefat etmiş annemde babamda krdeşlerde amcalarda dayılarda bir kalp hastalığı yok bwn dedemden dolayı genetik kalp riskim varmıdır tşler
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Evet kalp hastalığı genelde genetik bir hastalıktır, sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi vardır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

sadem
23/05/15

Sevgili hocam. Ben hastanın babasıyım.oğlum 23 yaşında Maltepespor kaptanı.Ani kalp durması ile 2 gün yoğun bakimda kaldı.5 günde yogun bakımdan servise çıktık.15 gün oldu.ARVD tanısı kondu ICD takilacak mis.Çok kazasız kaldık.Aile taraması yapıldı. Bizde yok.Futbola dönermi ne dersiniz.
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Öncelikle geçmiş olsun. Çok önemli ve hayati bir sorunu şimdilik atlatmış görünüyorsunuz. Bu dedikleriniz dahilinde tekrar profesyonel olarak spor yapmasını önermem. ARVD hastalığında aşırı fizik efor aritmileri tetikleyebilir. ICD takılması hastanın hayatını tehdit edecek aritmilere karşı güvencedir; merak etmeyin, ancak aritmilere sebep verecek durumlardan kaçınması gerekir. 

Sitemizde ARVD hastalığı ve ICD tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgi vardır.

Tekrar geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Mehmet Ali
21/05/15

İyi günler hocam bugün doktora gittim kapak çökmesi var dedi bi ilaç verdi geçer mi oruç tutmama engel olur mu? Tşkler..
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Hangi kapak ? ne kadar çökme ? Kalbin diğer fonksiyonları nedir ? Bunların yanıtı olmadan, kişiyi muayene etmeden bu soruların yanıtını vermem mümkün değil. Muayene eden hekime sorun lütfen. 

Tekrar geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zehra
16/05/15

Yasim 17 hocam kalbim agriyo diyr hastaneye gittim doktorlar kalbin 1 mm delik dediler ilaclar yondemiyle cozulur dediler ne yapmaliym yardimci olmanizi istiyorum ameliyata gerek varmi
Yaş:17
Cinsiyet:kız

Kalp delikleri çok çeşitlidir, kalbin neresidne olduğuna göre bir çok ayrıntısı vardır. Verdiğiniz bu bilgiyle yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ahmet
13/05/15

mrb ben 20 yaşındayım uzman çavuşlugun mülakatından geçtim genel saglıkta kalp kaçaçıgımda kan kaçagı varmış bunun yüzünden elendim şimdide deniz uzman çavuşlugu kazandım genel saglıkta yine elerlermi büyük bir sorunmu lVID:45MM /LVEF:%60/AO:18MM/LA:24MM TAHLİLİM BU serdar abi çokmu kötü
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Eko raporlarını ekokardiyografiyi yapan veya sizi muayene eden doktorun yorumlası uygundur. Askeriyenini kuralları konusunda benim yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

muammer
11/05/15

Hocam mrb 26 yaşındayım kalpte çarpıntı oluoyordu holter eko efor testi ve kalp sintigrafisi yptırdım hiçbirşey çıkmadı ama bende bir yorgunluk nefes daqrlığı varki anlatamam solunum testindede birşey çıkmadı sıkışma gibi şeyler oluoyr sol göğüste oda yorgunluk ypıyor sanki genetik kalp hastalığıda yok anne baba amca dayı vs..Bu yorgunluğun kalple kesin bi ilgisi varmıdır hocam tahliller temiz olsada kalp yorgunulğu gibi....tşkler..
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bu bilgilere göre şimdiki şikayetleriniz kalp hastalığı ile ilgili değil. Ancak ailede kalp hastalığı varsa ileride sizde kalp hastalığı olmaması için şimdedien dikkat etmenizde elbette yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

10/05/15

Merhaba doktor bey.Kiloluyum, 25 yaşındayım, 6 yıldır sigara içiyorum, günüm genelde bilgisayar başında oturarak geçiyor. 1.5 haftadır geceleri gözlerimi kapattığımda vücudumda bir ürperti ve ağırlık hissiyle hafif bir nefes darlığı oluyor. Hemen gözlerimi açıyorum 3-4 saniye nefes alınca geçiyor. Bu her gözlerimi kapattığımda oluyor. Gündüz ise sürekli bir derin nefes alma ihtiyacı yaşıyorum derin nefes alamadığımda ise karnımın üst kısmı ağrıyor. Kalple ilgili bir problem olduğunu düşünüp akşamları bana göre hızlı bir tempoda ?çünkü 10-15 dk da nefes nefese kalıyorum? 1 saat kadar yürüyorum. Bu seferde sol göğsümün ara ara farklı bölgelerinde sancı, iğne batması gibi ağrılar olmaya başladı. En şiddetlisi ise bugün otururken kalbimin biraz üstünde sanki biri orayı sıkmış gibi bir ağrı oldu. En fazla 5-10 saniye içinde tamamen geçti. Acaba bu durumlar stresten kaynaklı panik atak belirtileri olabilir mi? Fikirlerinizi söyler misiniz ?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Anlattığınız şikayetler kalp hastalığı ile ilgili şikayetlere benzemiyor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

doğukan
09/05/15

Hocam benim hic bi hastalığın yokken bir anda kalbim tekledi ve hızla atmaya başladı ölüm korkusu başladı doktora gittik bir şeyin yok dediler 3 sendedir kurtulamıyorum hocam psikolojik diyolar am hocam ben elim kalbime götürdüğünde kalbi tek attığını hissedebiliyorum nasıl psikolojik olabilir ki ? Simdi bira geçti hocam am hafta bir özellik aksamları tekleme oluyor bayılcak gibi oluyorum 1 dakikada düzeliyorum ne yapıcam Hocan lutfen yardım edin bi yol gösterin?
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Çarpıntı ve ritim bozuklukları hakkında sitemizde genel bilgi var. Buradan yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

cengiz erışık
09/05/15

2011 de rca sent takıldı,2013 yılında bir anjiyo daha yapıldı,lcx arterde %90 tıkanıklık tespit edildi.07/05/2015 acilden ambulansla ile hastaneye sevk edildim anjiyo yapıldı yine lcx arterde %99 tıkanıklık görüldü ancak ince damar sent uygulamanın imkansız olduğunu,kan sulandırıcı ilaçlar medikal tedavi yazılmış raporuma . hocam bu işin tedavisi nedir yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Stent uygulamaları ve by-pas ameliyatı damarlarda sadece darlık olan yere çözüm getirir.

Oysa damar hastalığı genel ve yaygın bir hastalıktır. Kalp damarlarının ve vücuttaki tüm atardamarların her yerinde görülür, kroniktir, önlem alınmazsa ilerleyicidir.

Yüksek kolesterol, hipertansiyon, şeker hastalığı varsa bu yönde sürekli tedavi olmanzı, sürekli ilaç almanız ve takip altında olmanız gerekldiri ki, damarlarınızda yeni darlıklar, tıkanmalar olmasın. Hatta, yukarıdaki hastalıklar tedavi edilmezse takılan stentler veya by-pas damarları bile daralıp tıkanabilir.

Esas olan ilaç tedavisidir. Sigara içiyorsanız sigarayı bırakın. Sitemizde bu yönde genel bilgi mevcuttur. Ayrıcatedavi için yardım almak isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

A.Nazmi
08/05/15

Bana Dilate Kardiyomiyopati ( EF % 20 ) + Hızlı Ventrikül yanıtlı Atrial Fibrilasyon teşhisi kondu. Pil takılması düşünülüyor. Hemen cevap verebilirseniz memnun olurum.
Yaş:55
Cinsiyet:Erkek

Sorunuz nedir ?

Ali Yiğit
06/05/15

Sayın hocam ben 2007 yılında kalp kapak ameliyatı oldum 6 ay öncede abdominal aort anevrizması ameliyatı oldum ilk ameliyatta olmayan durumlar meydana geldi tüm durumlar geçti ancak sadece kalp atışlarımı çok fazla hissediyorum küt küt küt beni çok rahatsız ediyor beta blockerlar da kullanıldı ama fayda etmedi doktora danıştığımda kalbin anatomik yeri göğüs kafesine çok yakın dedi ancak benim anlamadığım bi önceki ameliyaatta böyle bi durum yokken şimdi neden oldu ? o zaman anatomik yer farklımıydı sanki! bir diğer sorumda ben fitness yapmak istiyorum ama kafa olarak olmuyo ya şöyle olursa ya böyle olursa kalbi çok mu zorlarım diye bu konu hakkında da beni bilgilendirirseniz kısaca çok memnun olurum bi ufak daha sorum olacak coumadin kullanıyordum şimdi bir de ecopirin başlandı inr değerleri 1.55 e iyi denir oldu ecopirin kullandığımdan dolayı ecopirin i kesip sadece coumadinle devam etsem inr değerlerini de eskisi gibi 2.50 lere çeksem olmaz mı? . Şimdiden teşekkür ederim
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

kapak ameliyatı ve aort anevrizma cerrahisi varlığı nedeniyle sorularınızın yanıtını kolay değil. daha bir çok ayrıntıyı bilmeden sağlıklı yorum yapamam. Yarar yerine size zarar verebilir. Arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Nurdan Ulucinar
06/05/15

Merhaba hocam.3 yil once kardiyolog a gittim.Kapak gevsekligi ve buna bagli hafif geri kacak oldugunu soyledi.Tahlillerim iyi cikti.Suan 5'5 aylik hamileyim.Arasira kisa carpintilar oluyor.Sizce normal veya sezaryen dogum olarak hangisi benim durumuma daha uygundur.ilk dogumum oldukca zordu.kalp sagligi acisinan da hangisi uygundur.cvp bekliyorum.tesekkur ederim./Gebelikte kalp sagligi yaziniz acilmiyor okuyamadim./
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Hangi kapak ? Gevşeklik neye bağlı; doğuştan mı, kalp romatzimasına mı bağlı ? Kalbinizin kasılma gücünde azalma var mı ?

Bu soruların yanıtını bilmeden saüğlıklı yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

tamer
04/05/15

Mrb hocam ben 30 yaşinda bir erkeğim kalpde sızı innelenme göğüste ağrı sırtda ağrı sol kurak altında şiddetli ağrı sol kolda agrı uyuşma güc kaybı ve gece uyku esnasında serçe ve yüzük parmağında tam uyuşma halsizlik yorgunluk yüksek tansıyon sikayetiyle muayene oldum yapilan tahliller tetkikler sonucunda (LV SIST FONK IYI,MIN MY) sonuc'unu belirlediler banada kalp kapağında kacırma var dediler hiç bir ilacda vermediler beni bu konu hakkında aydınlatır sanır sevinirim hocam...!
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

EKO raporlarını tetkiki yapoan veya sizi muayene eden doktora sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

necdet
04/05/15

hocam merhaba 3 gün önce dedemi kaybettim bundan ötürü stres üzüntü yaşadım sol göğüsümde ağrı var var birazda üşüttüm sanırım bu neden kaynaklanır.ne yapmalıyım.?
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Başınız sağolsun. Bununla ilgili psikolojik destek almanızı öneririm. Uzmanlık alanımın dışındadır. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ADEM
04/05/15

Hocam öncelikle merhabalar ben kalp yetmezliği olan bir hastayım kalp yetmezliğimin sebebi kalp kaslarımdan dolayı bana pil takmayı önerdiler birde -80 derecede şoklama yapılarak tedavi edildiği konusunda söylentiler var bu konuda bana hangi tedaviyi önerirsiniz bilgileriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla ADEM AKCAN
Yaş:AKCAN
Cinsiyet:ERKEK

Kalp yetmezliğinde pil tedavisi ancak "sadece belirli bir grup hasta" için söz konusudur. Bu tedaviden her hasta yarar görmez. -80 derecedeki tedavi kalp yetersizliği değil, ritim bozukluğu tedavisi için yaptığımız bir tedavidir. Kalp yetersizliği tedavisinde en temel tedavi (pil tedavisi yapsak da) ilaç tedavisidir. Kalp yetersizliği ve tedavisi hakkında sitemizde ayrıntılı genel bilgi vardır. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html. Kendiniz hakkında öneri için 0216 688 0968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ramazan
29/04/15

hocam dedem 76 yasında daha önceden anjıo oldu. son kontrolde kalbinin yuzde 30 calıştıgı soylendı bu durumda ne yapılabilir. yaşam süresi varmıdır
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu kadar bilgi ile yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

aycan
26/04/15

hocam ben beş defa ablasyon oldum beş defasinda başarısız geçti şuan bile rahatsizim kalbin arkasında bir işlem yapacaklar nasıl olduğunu merak ediyorum
Yaş:21
Cinsiyet:kadin

Bu sorunuzun çok ayrıntısı var. Bu kadar bilgi ile sağlıklı yanıt veremem. İşlemi yapacak meslektaşlarıma sorun lütfen. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

dilek
19/04/15

Eşim 45 yasinda hergün saat 8:30 9:00 civarı tansiyon ilaci aliyor.ramazan ayi disinda bazi gunler oruc tutmak istediginde ilaci nasil almalı? Tesekkurler
Yaş:40
Cinsiyet:Kadın

Sabah erken saatler ilaç alınmasında yarar vardır. Oruca başlamadan önce ilaç alması uygun olabilir. Yine de bu durum her hastanın bünyesine göre değişir, kendi doktoruna sormanız daha doğru olur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
duygu
19/04/15

Hcm üçüz bebek bekliyorum ve nabzım sürekli yükseliyo bu beni çok rahats8z ediyor.2 defa kardiolojiye gittim herşey normal dendi benim endişem sezeryan esnas8nda bi problem olur mu..
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Muayene etmeden, bünyenizi bilmeden sağlıklı bir yanıt veremem. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

19/04/15

Selam hocam günde 5 mm 5 doz komadin kulllanırsa sağlam bir insanda yan etkisi ne olur
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Herkes için aynı durum söz konusudur Kanın pıhtışalma özelliği azalır, kanama riski artar. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hasan
18/04/15

Hocam yardici olursanin cok sevinirim esim kalpyetmezligi var bir kez anjio oldu soldan sonaloc ilac kullaniyor50mg yaklasik bir yiloldu ciddi bir sekilde cinsel isteksizlik var 2 3 aydir hic istemiyor ne yapmali bilemiyorum simdiden tskurler
Yaş:47
Cinsiyet:erkek

Bu durumun farklı sebepleri olabilir. Hastalığına bağlı olabilir, ilaçlara bağlı yan etki olabilir, psikolojik olabilir. Muayene olması gerekir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gizem
16/04/15

Merhaba hocam 2 gün önce salı günü erkek yiğenim doğdu ve doğar doğmaz doktorumuz kalp damarlarının kapalı olduğunu söledi ve acilen anjiyo olması gerkiyor dedi . Türkiyede armadığımız hastane kalmadı yer yok dendi çorumdan samsuna gittik ordada bieşey yapmadılar onlarda ankaraya gönderdiler çok zor bir şekilde yer bulduk ve yiğenim doğduktan 1 gün sonra hemen anjiyo oldu eğer anjiyo olmasaydı doktor en fazla 2 gün yaşar demişti çok şükür anjiyo oldu ve anjiyo olduktan sonra kalbi sertleşmiş ve 1 operasyon daha geçirebileceği fakat durumunun iyiye gittiği söylendi olumlu sonuç alabilecekmiyiz ? Bebeğimiz 3kilo 150gr. doğdu
Yaş:22
Cinsiyet:bayan

Bu dediğinizin çok çeşitli ayrıntısı vardır. Ayrıca bu durumu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerekir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YUSUF IŞIK
13/04/15

2012 yılında benthal(aort kapak ve kök ve ana damar değişimi)ameliyatı geçirdim.2013 yılı başında yapılan anjiyoda sağ omzumda ameliyattan kaynaklanan damar tıkanıklığı tespit edildi ancak müdahele edilemedi.halen,coumadin,beloc,coraspin,lansor,pletal ve coversly ilaçlarını kullanıyorum.3 yıldır bu ilaçları belirtilen dozda kullanmama rağmen göğüs ağrım var ve nedeni bulunamadı.Sorum bu ilaçları ömür boyu kullanmak zorunda mıyım?1 ay boyunca bu ilaçları hiç kullanmaz isem neler olabilir?saygılarımla..
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Evet, yaşam boyu kullanmanız gerekir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ipek
10/04/15

24 YAŞINDAYIM, hareketsiz bir yaşamım olduğu söylenebilir. çocuk hastalıkları dışında önemli bir rahatsızlık ameliyat geçirmedim. ailemde dedem dışında kalpten ölen yok. problemim 2,5 sene öncesine dayanıyor.aniden başlayan bir rahatsızlığım oldu. internetten araştırdım. ekstrasistole çok benziyordu. günde 200-300 defa yaşamaya başladım. kalbim bir an durup yeniden çalışıyordu sanki. bu şekilde 1 sene devam etti hocam. herhangi bir göğüs ağrısı, bayılma, uyuşma yaşamadım. sadece hafif sersemlik ve hazımsızlık yaşıyordum. ve 2-3 ay önce yine birgün başladığı gibi son buldu. şimdi yeniden nüksetti. 2 gün önce aniden akşam yine başladı şimdi günde 50 kez oluyor. sadece anlık rahatsızlık veriyor bayılma ağrım yine yok hocam. aynı zamanda reflü rahatsızlığım var. göğsümde zaman zaman yanma oluyor. ve reflüm nüksettiği zamanlarda bu teklemelerin daha arttığını farkediyorum. geçen ay çok uzun bir yürüyüş yaptım hocam. istanbulda hava karlıydı ve çok yorulmuştum. aniden bir çarpıntı başladı ve bayılacak gibi oldum. göğsüm yerinden fırlıyodu sanki ve bi baskı hissettim nefesim daralmıştı sanki. hemen en yakın hastaneye gittim. ekgmi çektiler -çarpıntı esnasında-. sonuçları size ek olarak gönderdim hocam. bu ekstrasistoller beni çok rahatsız ediyorlar. şuan yazarken bile oluyor hocam çok rahatsızım. sadece o durup tekrar çalışma hissi beni rahatsız ediyor başka bir sıkıntı vermiyor.ve günde 100 defa falan oluyor şuanda.kalbimde bir sıkıntı olmadığını söylediler ama sizden de yardım almak istiyorum. sonuçları değerlendirirseniz çok mutlu olurum. bu ekstralardan kurtulmak için ne yapabilirim. çok teşekkürler hocam şimdiden... (şuanda gündüzleri az olmakla beraber akşama doğru 1 saatte 10defa falan oluyor teklemeler,ekgmi de değerlendirirseniz memnun olurum) EKG SONUÇLARI P/PR 122/136 ms QRS 82 ms QT/QTc 298/417 P/QRS/T Axis 62/21/61 deg Heart Rate 128 BPM
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

EKG tetkiki hasta muayenesi ile birlikte değerlendirilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sinan
03/04/15

merhaba hocam benim 10 yaşında oğlum var35 kiloda kalbinde 8 mm delik olduğu tespit edildi bu delik zamanla kapanırmı hayati tehlikesi varmı diğer kalp değerleri normal çocuğumda şu an bir sıkıntı yok ne yapmamız gerekiyor şimdiden tşkler
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloğuna sormanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
burak ekinci
02/04/15

mrb hocam ben bu yıl martın 5 sinde ritim bozukluğu teşhisi kondu ve aynı ayın 12 sinde ablasyon yapıldı ve beloc 50 mg ilaç verildi bu ilacı ne kadar kullanacam dediğimde sürekli dedi bu ilacı neden kullanmak zorundayım ve ben zaten ablasyon yaptırdım ilaç tedavisi de vardı ben kesin çözüm değil diye istemedim ilacı kullanmam daki sebep nedir söyleyebilir misiniz ve neden sürekli
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Aritmi genel bir isimdir, aritmi adı altında onlarca farklı ritim bozukluğu çeşidi vardır. Her birinin tedavisi farklıdır. Bunları bilmeden, EKG nizi görmeden sorunuza doğru yorum yapmam mümkün olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

şefika
02/04/15

15 yıldır kalbimde degisik atimlar hissediyorum bazen hergun gun içinde bircok defa oluyor ozellikle gece yatinca bazende gunlerce olmuyor defalarca dr gittim ekg ekgholter eko yapildi fakat sadece mvp oldugunu onemli olmadigini soyluyorlar dr gitmekten usandim artik ama bu aralar beni yine cok rahatsiz ediyor ve cok korkuyorum aklim hep kalbimde beloc 25 iciyorum ama kalbimde ki gumleme gecmiyor baska bir seyle ilgisi olabilir mi tekrar dr gitmelimiyim teşekkürler
Yaş:35
Cinsiyet:bayan

Aritmi ve çarpıntılar hakkında sitemizde genel açıklamar var. Buradan bilgi edinebilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gamze
26/03/15

merhaba,ben 25 yaşındayım. benim aniden başlayan kalp çarpıntı problemim vardı. ayrıca bir de midemde hazımsızlık şişlinlik ve sıkıntı veren durumlar oluyordu. psikolojiye bağlamama rağmen kardiyoloji ve gastroenterolojiye gittim. kalbimde hafif baloncuklanma olduğunu fakat bunun bu yaşlarda sorun olmayacağını söyledi. midem için endoskopi yapıldı ve biraz asit fazlası görüldü. midem genelde her yemekten sonra rahatsız olur, hazmetmeye çalışırken de sanki kalbimle midem arasında bir yol var ve onu sıkıştırıyor gibi oluyor. bu durumda da hafif çarpıntı yaşıyorum. bu neden oluyor olabilir? teşekkürler.
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
can
24/03/15

Hocam merhabalar, Benim sorum 7 dakika ve üzerinde tempolu kostugumda nabzim 150 civarina cikiyor ve ventrikuler ekstrasistoller basliyor. Ben hemen kosmayi birakiyorum ve dinleniyorum. Sporla olusan ventrikuler ekstrasistoller tehlikelimidir?Bu durum spor yapmama engel teşkil eder mi ? Teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Ekstrasistoller her zaman hastalık belirtisi değildir. Ancak efor sırasında geldiği için ciddiye almakta yarar var. Bu nedenle muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Özlem Özcan
23/03/15

Merhaba Ali Bey; Benim sıkıntım, bir hafta önce tansiyonum 16/9 oldu bir anda evde otururken aynı zamanda grip olmuştum ve geçmemişti sinüzit olmuş. KBB Dr. gittim antibiyotik ve ağrı kesici burun damlası alerjim olduğu içinde bir allerji ilacı verdi. Bu arada kardiyoloji dr. gittim. kalp ultrason ve tahlillerde hiçbişey çıkmadı. dr. bir hafta tansiyonunu takip et dedi sonra Beloc 50mg ilaç hergün birtane iç dedi. ben ilk 4 gün beloc içmedim tansiyonum gece 24.00 çivari 14/9 yakın oldu ve 2 defa gün içinde 14/9 oldu kurum dr. dil altı verdi. 3 gündür beloc kullanıyorum hala başımın ağrısı(özellikle şakaklardaki ağrı) geçmedi ve yorgunluk hissi, uyku hali, kafamda uyuşukluk geçmedi. Nöroloji dr. gittim muaynede nörolojik bir sıkıntı yok dedi. Emar istedi emarda da sinüzitten başka bişey çıkmadı. 1) Benim sorum sinüzit tansiyonu tetiklermi? 2) Beloc içmelimiyim? aslında içtiğim için biraz tedirginim sanki ömür boyu kullanacakmışım gibi geliyor. 3) Beloc yan etki yapmış olabilirmi baş ağrısı gibi? veya bana tavsiyeniz nedir.? Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Özlem Hanım sinüzit tansiyonu tetiklemez. Ancak yüksek tansiyona eğiliminiz varsa bu sebeple ortaya çıkmış olabilir. Diğer sorularınızı yanıtlamam uygun olmaz. İnternet ortamında ancak genel bilgiler verilebilir. Kişiye özel bilgi ve özellikle ilaç / tedavi bilgisi ancak kişiyi muayene eden hekim tarafından verilebilir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

22/03/15

Merhaba sorunum çarpıntı yaklaşık 2 yıldır çarpıntı şikayetim var. 4 doktora gittim EKG dopler de bi sorun cikmadi.Ritim hol ter takıldı 2 defa tekleme olmuş dediler.panik atak rahatsızlığım var paxera 10mg yarısını içiyorum.ayrica kan tahlillerimdede bi sorun cikmadi.Teklemeler ara ara çoğalıyor.herhangi bi sorun yaratır teklemeler teşekkür ederim.
Yaş:25
Cinsiyet:

Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

dilek
19/03/15

Mrb hocam bana bundan 6 ay önce eps işlemi yapıldı işlem sırasında ritmi düzenleyen ana damar hasar gördü ve işlem sonucunda nabı 30 a kadar düştügü için pil takıldı.. fakat sıkıntım pil ritmi düzenlemek için takıldı ama herhangi bir efor sarf etmediğim normal zamanlarda nabız 130 a çıkıyor ve bunu günde bir kaç kez yaşıyorum buna sebeb ne olabilir bana bir zararı olur mu?? cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

EPS sırasında bu tür bir hasar olmaz, bu hasar sanırım ablasyon sırasında olmuştur. Talihsiz bir durum başınıza gelmiş. Şimdiki sorun takılan pil ayarları ile ilgili olabilir. Kalp pilleri takıldıktan sonra hastaya, hastanın bünyesine göre ayarlanması gereken cihazlardır. Doktorunuzla görüşüp pil programızın (yeniden) düzenlenmesini isteyebilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 

 

ali
19/03/15

Merhaba ben 16 yasındayım lise 2.sınıfa gidiyorum vücut geliştirme sporu yapıyordum 3 aydır fakat proteion tozu gainer yada steroid kullanmadan tamamen doğal şekilde çalışıyordum. yine salona gittiğimde daha üst bir ağırlığı denerken zorlandım ve kalbimde biraz acı hissettim. daha sonra evime geldim bir iki gün bu acı oldu ve doktora gitmeye karar verdim kardiyolojiye gittim üfürüm ve kalp deliği olduğunu samsun yada ankara büyük şehirlerde muayne olmamı söyledi doktor. sizce tehlikeli birşey midir ben yaptığım sporu vücut geliştirmeyi fitness i çok seviyorum artık yapamayacak mıyım? bu duruma çok üzüldüm ağladım :(
Yaş:16
Cinsiyet:erkek

Her üfürüm kalp hastalığı işareti olmayabilir. Sağlıklı kişilerde de özellikle gençlerde kalpte "masum" üfürümler duyulabilir. tekrar muayene olup ekokardiyografi çektirerek gerçek durumu öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Gülşah Çelik Gül
18/03/15

Merhabalar Hocam, eşime (27 yaş)4 ay önce 1. derece biküsbit aort teşhisi (aort genişliği 39 mm) konuldu. günlük olarak tek doz şeklinde dilatrend 6.75 mg kullanıyor o tarihten beridir. gittiğimiz üç uzmandan biri yarışmalı spor yapmaması gerektiğini, diğer ikisi yapmasında bir sakınca olmadığını söylediler. okuduğum bir yayında 40 mm altında sporun tehlikeli olmadığı belirtilmiş. bu durumda nasıl bir yol izlenmeli spor için? günlük olarak tükettiği tuz türü ve miktarının hangi değerle olması gerekiyor? yani katı tuzsuz bir diyet mi uygulanmalıdır? teşekkür ederim hocam. iyi çalışmalar.
Yaş:28
Cinsiyet:kadın

Biküspid aort hakkında sitemizde genel bilgiler var, bilgi edinebilirsiniz.

Hastaya özel bilgiler ancak hastayı muayene eden hekim tarafından verilmelidir. Muayene etmedğim bir hastaya ilaç ve tedavi önerilerini sanal ortamda vermem tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
seda
16/03/15

Iyi akşamlar Dr bey benim carpintim oluyor diye Dr gittim kan tahlilleri yaptılar bişey çıkmadı eko çekti bişey çıkmadı holter istedi ondada ritimde sıkıntı yok ama nabız 160 a kadar çıkmış beloc 25 verdi sabah akşam yarım iç dedi ama ayağa kalktığında az yurudugumde nabzim yükleniyor ve gözüm kar arıyor nefes testinde de bişeycçıkmadı acaba başka bransa gitmem gerekmi Teşekkürler.
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

İç hastalıkları hekimine muayen olmanızda yarar var. Yine de muayeniz normal bulunursa şikayetleriniz psikolojik olabilir. 

Geçmiş olsun,
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
mehmet
16/03/15

Ben yaklasik 1.5 yil önce trafik kazasi gecirdim ondan sonra hocam birden bire biyanda sürekli kalp carpinti oluor acile kalp hastanesine gidittim sorun yok dediler. Psikiyatriye yönlendirdiler psikiyatri doktoruda bana beloc zook 25 ve cipram 20 mg onerdi onu kullaniom ilerde bi kalp damar gibi rahatsizligim olurmu korkuom hocam tesekkurler...
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Bu anlattıklarınızdan dolayı olmaz. Endişe etmeyin. kalp hastalığı kimlerde olur ve kalp hastalığı risk faktörleri konusunda sitemizde genel bilgi mevcut. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
tolga
16/03/15

İyi Günler Hocam Anneme kalp yetersizliği ve aritmi teşhisi konuldu. Aritmi nedeniyle ablasyon işlemi yapıldı. İşlem çok kısa sürdü ve ilk atışda sorun çözüldü dendi. Ancak şu anda annemin nabzı genelde 35 olarak ölçülüyor. Ben bunu görünce gerçekten telaşa lapılıyorum, annemin tedavisinde en doğru şekilde ilerlendiğinden emin olmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Annenizin nabzını (kalp hızını) doğru ölçülüyorsanız 35 olması normal bir durum değildir. Zaman kaybetmeden tercihen ablasyon yapılan merkeze giderek bir an önce muayene olsun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özkal
16/03/15

mrb hocam ayağı kalktıgım an çarpıntı ve aşırı yorgunluk şikayetım vardı eko sonucumda eser mıtral yetmezlik ve eser triküspit yetmezliğim çıktı.eko sonucum ve değerlerimde hiçbir sorun yokmus holter sonucumda ise 675 adet sve ve 10 adet ves çıktı ekatımlar olduktan sonra kendimi çok halsiz hissediyorum geceleri olduğu zaman fenalık hissiyle uykudan uyandırıyor doktorum ilaç vermedi herhangi bir tavsiyeniz var mı? teşekkür ederim
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgi verebilirim; tedavi veya ilaç önerisinde bulunmak hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yaşar
16/03/15

merhaba hocam dilatrend 25 mg bu ilacı bana dahiliye doktoru önerdi bu ilacı kardiyolaji doktoru yazmadı bu ilacı kullanmamda bir sakınca var mı hocamdoktor bana karaciğer yağlanması ve kalp yetmezliği var dedi kardiyoloji doktoru bana bir ilac önermedi .bizi bilgilendirir misiniz hocam tşk ederim ...
Yaş:44
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgi verebilirim; tedavi veya ilaç önerisinde bulunmak hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erdal
13/03/15

Hocam merhaba.nabzim cogu zaman 80 kusur ve 90 kusurdan assagiya dusmuyor.bugun olctugumde 107 olmustu.sizce doktora gozukmem gerekirmi?tesekkur ederim.
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Sağlıklı erişkinlerde ortalama nabız 60-100 / dk dır. Eğer sıklıkla 100 / dk nın üzerindeyse muayene olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ramazan yüksel
12/03/15

elektroşok taktırdım dün medtronik cardıa vvr cihazı takdırdım.yazınızı okudum bu cihazın ne gibi etkileri olacak yazdığın gibi devreye girince bayılacakmıyım.bilgilerinize teşekkürler.
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Cihazla ilgili genel bilgiler sitemizde var. Bu kadar önemli bir cihaz takdırdıysanız cihaz ile ilgili bilgiler size verilmiş olmalı. Cihazı takan doktorla tekrar konuşup bilgi alın. Her hastanın vücudu ve hastalığı ile ilgili durumlar farklıdır. Sizin bünyenizi bilmeden size özel bilgi vermem sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Rashad
11/03/15

Selamun aleykum hocam ben 20yasindayim ve gecen hafta doktor bana kalp kulakciginda 2-3mm arasi delik oldugunu soyledi bu gune kadar kalbimde hic sikayetim olmadi simdide yok doktor tedavie ihtiyac yok dedi ama yinede rahat degilim doktor bunun dogarken oldugunu soyledi 20 yil gecmis biwey yok bundan sonra bisey olma riski varmidir? Amelyata ihtiyac varmi? Ben sporcuyum vucut gelistirme sporunun bir kotuluyu veya agirlasdirilmasi ola bilirmi ? Tesekkurler
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu durumun bir çok ayrıntısı vardır. Bu kadar bilgiyle kesin bir yorum yapmam sağlıklı olmaz. Sizi muayene eden doktorla tekrar konuşun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nevzat pandul
09/03/15

hocam iyi günler..toraks duvarını oluşturan kemik yapılar ve yumuşak dokular normal.trakea orta hatta.trakea ve her iki ana bronş açık.brakiosefalik vasküler yapılar ve pulmoner arterler normal torasik aora aortik kapak düzeyinde 35 mm çıkan aorta düzeyinde 45 mm arkus aorta ve inen aorta düzeyinde 30 mm çaptadır.kalp boşlukları doğaldır.mediastina istasyonlar ve her iki hilusta patolik lenf bezi saptanmamıştır.betirel plevral kalınlaşma,kalsifikasyon yada effüzyon izlenmemiştir. toraks bt raporunda böyle yazıyor yanlız beloc 25 ile exforce kullanıyorum göğüs ağrılarım devam ediyor ne önerirsiniz
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Tıbbi raporlar hasta muayenesi ile birlikte değerlendirilir. Sizi muayene etmeden sağlıklı yorum yapamam. Tıbben ve hukuken de doğru değildir. Tetkiki isteyen hekime veya tetkiki yapan hekime danışın lütfen.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
yusuf çoban
08/03/15

by paslıyım plavıx kullanıyordum yan etkısınden dolayı onu bırakıp coraspın kullansam olur mu
Yaş:70
Cinsiyet:erkek

Her iki ilaç da "kan sulandırıcı" ilaçtır" ancak hastalığınızın şiddetine göre birbirinin yerini tutmayabilir. Hastalığınızın şiddeti, damar yapınız, hastalığınızın süresi, kalp fonksiyonunuz vb gibi ayrıntıları bilmeden bu sorunuza kesin yanıt veremem. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kamer Kınık
07/03/15

Hocam bir onceki sorumda eser derece aort yetmezliğiyle hafif derece aort yetmezliği aynimidir diye sormustum ama siz eser hafiften de hafif yani daha az demektir demiştiniz hocam ben ilk kontrolume gittiğimde doktorum hafif derece yazmıştı fakat ikinci kontrolumdede eser derece yazmış rapora bu nedemek yani ben iyilesiyomuyum
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bu soruyu sizi muayene eden doktorunuz sorun lütfen. Sizi muayene etmeden kesin bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Geçmiş olsun,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zafer ulusoy
06/03/15

Hıcam merhaba, Annem (kalp pili taktınız)ve eşim (yüksek Tans.) sizin daimi hastanız. Ben bu sabaha karşı ortalama dakikada 1 şeklinde ve şu ana dek devam eden (yaklaşık 12 saat) ekstrasistol atımlardan çok rahatsızlık hissettim ve hemen en yakın Avcılar Hospital acile ve kardiyoloğuna gittim. EKG ve ilgili kan tahlilleri sonucu önemli birşey yok ama Kard. Dr.a muayene olmam istendi Efor Testi ve genel muayenede de BİR ŞEY yok dendi. Ama ekstrasistolum devam ediyor. Düzenli kullandığım (Taşikardi nedeneiyle doktor önerisi ile) 50 Saneloc kullanıyorum bunu bu aralar bir yarım kadar artırmamı istedi. Sizin Öneriniz nedir. Efor testinde SEYREK SVES ve EFORA TA YANITI HAFİF YÜKSEK yazıyor. Bu anlamlı mı. Saygılarımla
Yaş:55
Cinsiyet:E

Zafer Bey merhaba,

Bahsettiğiniz ekstrasistoller (erken atımlar) bazı önemli kalp hastalıklarının seyri sırasında görülmekle birlikte her zaman kalp hastalığı işareti olmayabilir. Özellikle muayeneniz yapıldı, EKG ve özellikle efor testiniz normal bulunduysa çok endişe etmeyin. Bu tür erken atımlar strese bağlı bile olabilir, nedensiz de olabilir. Tüm aileye selamlar, geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hulya
05/03/15

merhaba doktor bey benim arada sırada kalbim cok hızlı atıyor tansıyon aletinde koldan ölculende 161 oluyor tansıyonum 11 e 8 dusuk tansıyonum herzaman yuksek tansıyon hıc olmadı bundan 3 sene evel kosu bandına cıktım ekg cekıldı bır sey yok dediler acaba neden hızlı atıyor sanki bogazımdan can cıkacakmıs gibi oluyorum beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla
Yaş:42
Cinsiyet:bayan

Kalp hızınızın efor (koşma, spor vb) dışı durumlarda 160/dk ya ulaşması (ölçümler doğru ise) normal bir durum değil. 3 yıl önceki tetkikleriniz normal olabilir. Ancak bu durumda tekrar muayene olmanızı öneririm. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esra
05/03/15

merhaba, gecen yil tesadufen bir sikayetim olmadan mitral ve tricuspid kapakcik problemi tespit ddildi. herhangi bir sikayetim yok ve ilac tavsiye edilmedi.. sorum ben duzenli olarak spor yapiyorum ve bisiklete biniyorum... 50-60 dakikalik kalp ritmimi takip ederek spot salonunda bisiklete biniyorum... zorlanmiyorum... ama zararli midair onerir misiniz? tesekkurler
Yaş:34
Cinsiyet:kadin

Söz konusu kapak sorununuz nedir ? Bu kapaklara ait onlarca farklı sorun olabilir. verdiğiniz bilgiyle yorum yapamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Muhammed
04/03/15

Merhaba hocam.Hafif mitral yetmezliğinden dolayı yılda bir kez kontrole gitmekteyim (tedavi ilaç kullanımı yok) en son gittiğimde ekg de wolff parkinson white sendromu olduğunu söylediler daha önce gözükmüyordu tesadüf olarak yakalandığını söylediler.Kortuğum endişelendiğim anlarda bazen normalden daha fazla çarpıntım oluyor bazende oturup kalkarken hafif çarpıntılarım oluyor fakat bu anlarda nabız düzenli ve yüksek değil 80-100 arası. istirihat halinde birden başlayan başlayan çarpıntım olmuyor bayılma durumum yok nabzın 150 nin üstüne çıkmadı hayatımı etkileyen bariz bi yakınmam yok.Bir doktor eps ye yada herhangi bir tedaviye gerek yok dedi bir doktor eps-ablasyon yapalım dedi sanırım biraz tartışmalı bir durum Sizin tecrübelerinize danışmak istedim EPS-ablasyon riski binde 1 ölüm ve bazı istenmeyen komplikasyonlar bu şekilde yaşamanın riski net olarak binde 1 in üstünde midir yaşam kalitemi etkileyen bir durum yok eps-ablayon sizce yaptırmalı mıyım? Teşekkür ederim iyi çalışmalar
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Rastlantıyla saptanmış WPW olgularına her zaman tedavi 8ve özellikle ablasyon) gerekmez. Bazı olgularda (aritmi riski yüksek olan kişilerde) müdahale gerekir. Bu kişilerin de EKG bulgularına göre karar verilir. Hekiminize danışın, EKG nizi gören bir hekim ancak daha sağlıklı bir yorum bir yapabilir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

serkan
04/03/15

hocam eşim 14 haftalıkhamile ritim bozukluğu vardı önceden tam rahatsızlandığı an ekg çekıldı SVT dedıler bunun tedavısı için ilaç kullanabılır dedıler bebek ıçın bı tehlıkesı olurmu, sızce tedavı doğum sonrasına kalsa bı sorun yasarmıyız
Yaş:
Cinsiyet:

SVT genel bir kavramdır. Farklı çeşitleri vardır. Çeşidinie göre bazen tedavi gerekmeyebilir veya ilaçlar değişebilir. hastayı ve EKG yi görerek yorum yapmak mümkündür. Gebelikte kullanılan ve bebeğe zarar vermeyecek ilaçlar vardır. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kamer
02/03/15

Hocam hafif derece aort yetmezliği ile eser derece aort yetmezliği aynimi
Yaş:kınık
Cinsiyet:19

Eser "çok hafif derece", yani hafiften daha az demektir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SEDAT
27/02/15

26 eylül 2014 tarihinde py-pass oldum. Şu anda ilaç kullanmaktayım. Cinsel güç arttırıcı ilaç kullanabilirmiyim? Teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunarım efendim.
Yaş:EKİCİ
Cinsiyet:ERKEK

By-pas ameliyatınızın süresine göre kullanmanızda sakınca yok. Ancak kalbinizin durumunu bilmiyorum. By-pas olmuş olmanız kalbinizin performansının tamamen normal olduğu anlamına gelmeyebilir. Kalp sağlığınızın buna elverişli olup olmadığından emin olmanızda yarar var. 

Sitemizde bu ilaçların kullanımı hakkında genel bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152 Arzu ederseniz 0216 688 09 98 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

selim keçoğlu
27/02/15

39 yasındayım.kılom 100 son 1 aydır spor yapıyorum... günlük hayattakalp atışım 85 uzerı.. bu normal mı..
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Sağlıklı erişkinde ortalama istirahat kalp hızı 60-100 / dk arasındadır. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat
26/02/15

aritmi [af]den dolayı cordarone 200 mg.kullanıyorum ilsç yutmskts sıkıntım var acaba bu ilacı suda eriterek içebilirmiyim.bazı ilaçları eritmek dil altındaki sinirlerde hızlı şekilde vücuda nüzfuz ettiği için tehlikeli deniyor.cordarone suda eritilerek içilirmi?teşekkürederim.
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Hayır, ağız yolyula yutarak almalısınız,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Alperen
26/02/15

Iyi günler, benim eko'mda sonuç kısmında şunlar yazıyor; Normal sol ventrikül sistolik işlevi, sol ventrikül hipertrofisi, biatriyal ve asendan aort dilatasyon, ileri pulmoner, orta triküspit ve aort yetmezliği ,subaotik bölgede gradiyent artışı(109/69), septal hipertrofiye sekonder?, subaortik membran? Bunları anlamıyorum bana anlayabileceğim cinsten anlatırsanız sevinirim ve tedavisi ne olabilir bana aort kapak ameliyatı dediler bu kapağın onarılma şansı varmı ? Ameliyat riski ortalama nedir ve en önemlisi ameliyat olduktan sonra futbol oynayabilecek miyim?
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Tıbbi tetkik sonuçlarını tetkiki isteyen doktorunuza veya tetkiki yapan doktora sorun lütfen,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ülker
25/02/15

Sayın hocam EKO normal holter raporunda EKSTRASİSTOLİK ARİTMİ VE KISA AT ATAKLARI EFEOR TESTİNDE ANLAMLI EKG DEGİŞİKLİGİ OLMADI VE (NEGATİF) EFOR TESTİ YAZIYOR BANA AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR SUNARIM
Yaş:66
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkik sonuçlarını tetkiki isteyen doktorunuza veya tetkiki yapan doktora sorun lütfen,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

benhür
25/02/15

iyi günler. 1 haftadır sol göğsümde hafif sızı şeklinde sürekli olmayan ağrı var.ekg eko kan testleri efor hepsi normal çıktı hiç bir sıkıntı olmadığını söylediler.fakat birde koroner anjiyo için radyoloji servisine gönderdiler çektir diye.emin olmak için.Gerçekten bu koroner anjiyoya gerek var mı ? gerekli mi dir?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

GENEL olarak, efor testiniz ve diğer tetkikleriniz normal çıktıysa koroner anjiyografi gerekli değildir. Ancak en doğru kararı hastayı muayene eden hekim verir, tetkiklerinizi görmeden kesin yorum yapamam.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

turgay
24/02/15

merhaba iyi günler serdar bey bende hiper tansiyon var yaşın 51 kulandığım ilaçlar sabahleyin norvacs 5 mg belac zok 50 mg akşamleyin norvacs 5 mg atacand 32 mg kullanıyorum bir sıkıntı olur mu bu ilaçlardan 10 senedir kullanıyorum atacand 16 mg dı ancak yaklaşık 8 aydan beri 32mg a çıkardı buı ilaçların yan etkileri nasıldır teşekkür ederim kolay gelsin
Yaş:51
Cinsiyet:erkek

Turgay Bey, internet ortamında ancak genel bilgi verebilirim. Tedavi ve ilaçlara yönelik bilgi ve öneri vermek tıbben ve hukuken doğru değildir. Her ilaç her bünyede farklı etki gösterir; bünyenizi tanımadan size bu konuda öneride bulunamam.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
özlem
22/02/15

be mrb lar ben özlem 7 aylık hamileyim ve bebeğimde sol kalp senduromu darlık ve tıkanıklık ve delik var. ve sağ kalğ kapagına göre sol kalp kapagı kücük. tedavisi doğduktan sonra yoğun bakıma alıcaklar ve amelayat dedi doktor kafam çok karısık durumu ne olacak bebeğimin. şimdiden tşk ler
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Bu durumu çocuk kardiyolojisi uzmanına danışmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Mehmet
22/02/15

Hocam merhabalar.Uzandığımda ayağa kalktığımda çarpıntı oluyo ve yemek yerken geçen cuma namazında da Eğilip kalkarken çarpıntılarım oldu hocam korku ve panik var hocam
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Çarpıntı çeşitleri ve önemi konusunda sitemizde genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Kamer Kınık
22/02/15

Hocam merhaba ben 5 yıldır futbol oynuyorum fakat mac esnasinda yada antrenman esnası hariç diğer zamanlarda kalbimde çarpıntı oluyordu doktora gittik bikuspit aort ve hafif my var dedi toplamda 4 doktora gittim 2 tanesi meslek olarak yapabilirsin 1 tanesi hobi olarak yapabilirsin dedi 1 tanesinde temkinli konuştu ama oynama dedi hocam ben herhangi bisey hissetmiyorum futbol oynarken lütfen yardımcı olun sizce oynayabilirmiyim meslek olarak yapmak istiyorum
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Biküspid aort hakkında sitemizde genel bilgi var, okuyabilirsiniz. Bu hastalığın farklı dereceleri vardır, derecesine göre yaklaşım ve tedavimiz değişir. Ayrıntınızı bilmeden sağlıklı yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Sadig
21/02/15

Merhebalar doktor bey.bende poliminar valvular stenoz aşkar edildi.60 faizi geçmiş.tehlikeli oldugunu biliyorum.lutfen bana bir tavsiye verin.ne yapmam lazım.ameliyyatmı gerek.lutfen soruma cevaplıyın.
Yaş:10
Cinsiyet:bay

Pulmoner darlık doğuştan gelen bir hastalıktır. Her zaman ameliyat gerekmez, katerter ile de darlık genişletilebilir. Ancak kateter mi, ameliyat mı, karar vermek için tetkik edilmeniz gereklidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Halil
20/02/15

Hocam on bir ay once siddetli bas agrisi ile acile basvurdum beyin kanamasi gecirdigimi tespit ettiler beni baska hastaneye sevk etdiler orada acil olarak kisigimdan katarak yoluyla beyin kanayan damarimi kapatdilar ileri tetikler yaptilar ENFEKTIF ENKORDIT tespit ettiler ve acil amaliyata aldilar mitral kalp kapakcigimi biyotez kapakla degistirdiler hastaneden cikmadan once kulagimda ugultu olustu basimda sersemlik var KBB doktura basvurdum cesitli kulak testleri ve IMR den gectim birsey bulamadi hap verdi faydasini goremedim surekli kulagimda ugultu ve basimda sersemlik hissi var kendimi yorgun hissediyorum en yakin zaman da sizin ekibe muayne olmayi dusunuyorum hocam kulagimdaki ugultu ve basimda sersemlik hissinin caresi varmi bana bir on bilgi verirsen seviniri caresizlik icindeyim
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğniz bu şikayetin, hipertansiyon, damar sertliği, iç kulak yollarındaki kristal sorunu, ve sizdeki enfektif endokarditin ayrı bir bir sonucu, hatta bu hastalık nedeniyle kullandığınız ilaçların yan etkisi ???  olmak üzere muhtemel bir çok farklı sebepleri olabilir. Bu kadar bilgiyle size sağlıklı bir öneride bulunamam. Muayene olmanız ve tetkiklerinizle birlikte değerlendirilmeniz gereklidir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
ŞABAN PERÇİN
20/02/15

76 yaşında kalp yetmezliği,tansiyon, şeker ve 10 yıl önce baypas olan babam var. yıldan yıla hem zayıfladı hemde güç kaybı oldu.15 gün öce grip oldu ve halsizlik şikayetiyle acile gittik.ekokardiyografi ve tomografi çektiler bacaklarda ödem ve ciğerlerde su olduğu söylendi. birkaç hastane gezdikten sonra yatırdılar. yoğun bi lasix tedavisi uyguladılar ve 5 gün sonra çıkardılar.hastaneye yattığımızdan daha fazla halsizlemiş olarak çıktık.ne yatabiliyo bede oturuken rahat edebiliyo.ağrısı yok yemesi yinede iyi sayılır. biraz daha canlı olabilmesi için nasıl bir bslenme uygulamalıyız? şimdiden tşklr.
Yaş:47
Cinsiyet:ERKEK

Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler var. Buradan yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
ayşe
20/02/15

esim 28 yasında kalp krızı sonucu vefat ettı. hıpertrofık kardıyomyopatı mevcuttu. bır kızım var 5 yasında heryıl kontrole goturuyorum herhangıbır sorun yok. ne yapmalıyım nasılbır yol ızlemelıyım
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Başınız sağolsun. Bu önemli bir durumdur. Ancak çocuğunuzun yaşı gereği bu durumu çocuk kardiyolojisi uzmanına danışmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Ceren yeliz durmaz
19/02/15

Merhaba hocam; Size bnim için çok sıkıntı yaratan kafam da soru işaretleri bırakan bir problemım hakkında bılgı vermenızı rıca edicem . Yaklasık 1 sene önce çarpıntılarım ve halsızlık şikayetim için kardıyolojı doktoruna gitti o sıralarf aynı zaman da anksıyete ıle bas etmeye calısıyordum. ve asırı derecede agorafobım vardı. doktor 4 5 defa asırı heycanlı oldugumdan dolayı benı sakınlestırmeye calısırken yınede eko ile kalbıme bakmayı surdurdu ve daha sonra kalp kapakçıgımda sarkma oldugunu söyledı 1 yıl sonra kontrole gelmemı ve ılac tedavısı vermeyecegını söyledi. o gunden sonra anksıyetenın en agır zamanlaarını yasamaya basladım aradan gecen 2 hafta sonra çzel bir hastanede tekrar kardıyolojı doktoruna göründüm kan tahlılıme baktı holter cıhazı taktı 24 saat . eko cektı ve buna benzer bır sarkma görmedigini aşırı stresten kaynaklandıgını söyledı ve benı gönderdı kontrole gelmene gerek yok psikatrıst destek almamı söyledi ancak bana bu yıne yetmedı cunku ılk gıttıgım doktor bunu nasıl görebildi hala unutamıyorum lütfen bana yardımcı olunuz :((
Yaş:23
Cinsiyet:bayan

Çarpıntı hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
İLKER
14/02/15

Sayın hocam52 yıldır eksralarım var dr.zararsız dedi bu aralar arttı yeniden eko yaptırdım normal çıktı fakat holterde PVC 415 COUPLET23TRİBLET 2 BİGEMİNY 3 PAC 2416SVT TAŞİKARDİ 15MUTLAK ARİTMİ 3 DURAKLAMA1.5 DEN BÜYÜK 213 TEŞHİSTE EKSTRASİSTOLİK ARİTMİ İLE KISA AT ATAKLARI İZLENDİ YAZIYOR HOCAM BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİ,RİM SAYGILAR SUNARIM
Yaş:65
Cinsiyet:ERKEK

Tıbbi tetkikler hasta muayenesi ile birlikte anlam taşır. Size Holter tetkiki isteyen veya tetkiki yapan hekime danışmanızı öneririm.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
İlayda
11/02/15

Bugün kızım sınıf arkadaşı tarafından kalbine hızlı bir darbe almış.Eve geldiğinde bir kaç kere kalp çarpıntısı yaşadı.bir kaç saattir birşey yok. Ara sıra kalp ağrısı yaşıyordu. İnternetde araştırdığımda "Bir arkadaşım kalbine darbe aldı ve 3 gün sonra öldü." gibi yazılar gördüm biraz korktum napamalıyım?
Yaş:15
Cinsiyet:Bayan

Göğse gelen şiddetli darbeler önemli olabilir. Acile başvurup muayene olmasını sağlayın, sizi gerektiği şekilde yönlendirirler. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Zehra
11/02/15

Merhabalar doktor bey benm bi sorum olucakti benim stressli bi animda kalbim kötü bi şekilde carpinti oldu kuş gibi cirpindi sanki ve ondan sora birazda piskolojik olarak sol kolumda ağri hissettim ve goğsumde gercekten ağri oldu ama sirf sol değil sağ taraftada oldu bu sora doktora gidip baktirdim ultrasonda bakildi herşey vok normaldi yuruyuş bandina cikardilar ordada herşey ck normaldi sora bi günlük bi alet taktilar ve kalp atişim 100 cikti ortalama ve bana beloc zok 50 mg verdi doktor ama o gün benm balgamli öksürük astim hapşirik ve 39 derece ateşim vardi aletin takili olfuğu gün bu nedenden dolayi nabizda hizli atma olmuş olabilirmi??? Ben sürekli alerjiye bağli arka arkaya on yirmi kere bile hapşiran bi insanm buna bağli olanilir kalp atişin hizlanmasi ve tabi bide kolesteolum 220 doktora söyledğm halde bunlarla alakali olabilir dedi ama yinede ilac icin kulanma demedi benimde icime sinmio kullanmak dahada düşüğe cevirir diye busefer sizce bunlarla alakali olanilirmi şimdiden vok teşekkür ederim cevabiniz icin saygilar hayirli günler
Yaş:25
Cinsiyet:Kadin

Çarpıntı ve ritim bozuklukları hakkında sitemizde genel bilgi var, buradan yararlanabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nihal büşra
10/02/15

hocam merhaba, arkadaşıma askerlik muayenesinde taşikardi teşhisi kondu. kardiyolog eko ve ekg testlerine baktığında kalbinde bir sorun olmadığını heyecandan kaynaklı bi hızlı atım olduğunu söylemiş. dk da 140 atıyormuş. fakat kan ve idrar testi istemiş. bunun nedeni ne olabilir ? askerliğine engel olabilecek bi durum var mıdır ? teşekkürler,
Yaş:23
Cinsiyet:kadın

Taşikardi genel bir isimdir; onlarca farklı taşikardi çeşidi vardır. EKG yi görmeden yorum yapabilmem mümkün değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Şeyma
08/02/15

Hocam belirtmiş olduğuma göre 13 yaşımdayım kalbim dakika da 107 atıyor ve tansiyonumu ölçtüğüm de en düşük 70 en fazla 107 kalp atışım oluyor dakika da sizce bu sakıncalı mı ? Lütfen yardım edin..Şimdiden teşekkürler
Yaş:13
Cinsiyet:kadın

Bu rakamlar normal sınırlarda. Ancak sağlık durumunuzu bilemem.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
07/02/15

ana damar yırtık 6cm uzunlugunda amaliyat riskli diyorlar sizce ne onerirsiniz
Yaş:51
Cinsiyet:erkek

Sizi muayene eden doktorlarla görüşüp detaylı bilgi almanızı, başka doktorla da görüşüp, muayene olup, farklı görüş alıp, sonra karar vermenizi öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

BİLAL
07/02/15

HOCAM BEN 2 AY ÖNCE ŞİDDETLİ ÇARPINTI NEDENİYLE ESP OLDUM 2 AYDIR BELOC25 VE CORASPRIN 100 KULLANIYORUM GÜN İÇERİSİNDE UFAK TEFEK TEK ATIMLI DÜZENSİZ ÇARPINTILARIM OLUYOR İLAÇTANMI KAYNAKLI ANLAYAMADIM NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM.yani eskiden yılda 2 defa olan direk çarpınt 170 200 lere çıkan esp den sonra da ilaçla beraber böyle oldu anlamadım
Yaş:AKYER
Cinsiyet:ERKEK

Muayene, EKG ve ESP bigileriniz olmadan yorum yapmam zor, ESP yapan doktorlarınızla görüşmeniz daha uygun olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Tugba
05/02/15

Mrb hocam kalp atış hizim 224bpm çıktı ve supraventrikuler teşhisi kondu doktorlar EPS yapılması gerekli olduğu söylendi bunun ne gibi riskleri var bide olduktan sonra tekrarlama olasılığı varmi yada ilaçla tedavisi mumkunmu şimdiden tesekkur ederim cevablarsaniz çok sevinirim.
Yaş:25
Cinsiyet:kadin

EPS ve ablasyon konusunda sitemizde genel bilgi var, yararlanabilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yeliz temtek
04/02/15

Hocam Dayım anju oldu 1958 doğumlu. 3 Damarın tıkalı olduğu ve açık kalp ameliyatı olması gerektiğini söylüyorlar. Kütahya araştırma hastanesinde yatıyor şimdi ama biz korkuyoruz .Kalp Cd'sini Youtobr ye yükledim bakıp beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. https://www.youtube.com/watch?v=dsCNjNNjRzc&feature=em-share_video_user Tşk
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Hastayı görmeden, muayene etmeden uzaktan CD yi izleyerek öneride bulunamam. Tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
nezahat
04/02/15

eforlu mps testine omralmde pilatin var teste girbilirmiym
Yaş:39
Cinsiyet:kadın

Bu açıdan bir engel yoktur.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
mustafa
31/01/15

Merhaba ben bursaspor da oynuyorum ve bu sezon başı bir ultrasondan geçirdiler ve bende asd olduğu belirlendi beni şemsiye denilen bir yöntemle o deliği kapattılar benim doktorum bana 6 ay sonra futbola devam edicegimi söyledi ben ise emin olmak istiyorum benim merak ettiğim konu futbola devam edebilir miyim
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bu bilgiler dahilinde (başka bir sorununuz yoksa) evet devam edebilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat
30/01/15

Merhaba hocom ankara dan engelli olarak yazıyorum bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum yardımcı olursaniz hocom kalp ilgili sol göyüs amurgam agriyor doktora gittim efor testi yapıldi eko sonradan 24 saatlik tansiyon gibi cihaz takip di sonuçları gösterdim ilaç yazıl dı eko Mithat yetmezliği hafif yazın mış doktora dedim bu ne dedim önem li bir şey değil dedi korkuyorum kalp yetmezliği mi gösteriyor sigara yok biraz tansiyon çıkıyor hocom bana yardimci olur musunuz..
Yaş:aktürk
Cinsiyet:erkek

Mitral yetmezliği bir çok sağlıklı kişide bulunabilir. Tek başına önemli bir hastalık belirtisi değildir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
meltem
28/01/15

Doktor bey merhabalar, Bana yapılan kardiyolojik ultrasyon muayenesinde LV SIST FONK İYİ,1-2 MY,MIN TY,MAX PAP 30MMHG çıktı.Herhangi bir ilaç verilmedi.Kontrol önerildi.Alınan bulgular ciddi bir sorunmudur?teşekkür ederim.
Yaş:43
Cinsiyet:bayan

Tetkik sonuçlarını sizi muayene eden hekime veya tetkiki yapan doktora sorun lütfen. Sonuçlar muayene ile birlikte anlam taşır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ferzullah
23/01/15

Hocam bir yil once kalp kapak amaliyati oldum kalp foksiyonum normal olarak iyidir doktor iki ay once kontorol amacli kan testi BNP yaptirdi sonuc 35 pg/ml cikti bugunde yaptim kan testini 51 pg/ml cikti hocam bu sonuclar normalmi sizce vereceginiz bilgilere simdiden tesekur ederim
Yaş:51
Cinsiyet:

Tıbbi tetkikler hasta muayenesi ile birlikte değerlendirilir. Lütfen sizi muayene eden hekime başvurun. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
özcan böcek
22/01/15

hocam ben beloc 50mg ilacı içip efor testine girdım ama sonuçları etki edermi 4 dk efordan indirdiler hiç bir ağrım olmadıği halde ne yapmam lazım teşekkür ederim
Yaş:52
Cinsiyet:erkek

Normalde beloc vb ilaç alırken efor testi yapılmaz, yanıltıcı olabilir. Ancak sizin durmunuz hakkında bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Muayene eden hekime danışın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Kadir
22/01/15

Hocam merhaba. Ben 6 aydir panik atak hastaligi ile ugrasiyorum. Nobet gecirdigimde 2 kere doktora gittim. Ekg cektiler, tansiyona baktilar, kan degerlerine baktilar, akciger filmini cektiler, ultrasonla kalp kapaklarina baktilar ama bir sorun cikmadi. Benim korkum carpinti hocam. Mesela merdivenlerden felan cikarken cabuk yoruluyorum ve kalbim hizlaniyor, boynumda atan nabzi muthis sekilde hissediyorum. Sizce ben ne yapmaliyim? Bu psikolojik mi? Yoksa gercekten buyuk bir sorun mu var istiharat halindeyken nabzim dakika 58-65 arasinda atiyor. Sizce cok mu yuksek veya dusuk mu?
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Verdiğiniz kalp hızı rakamları normal. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
İLKNUR KAHRAMAN
21/01/15

Hocam 2014 ağustos ayında ASd teşhisi konuldu.kalbimdeki 2,4 mm delik 12.09.2014 şemsiye takılması yöntemi ile kapatıldı. 6 ay boyunca aspirin ve plavix içiyorum. Hocam sormak istediğim su son 10 gündür sol göğüs altında hafif ağrı ve batma hissediyorum. Ayrıca hamile kalmam da kalbimin açısından bir sakınca varmıdır.
Yaş:37
Cinsiyet:BAYAN

Bu bilgilerle kesin yorumda bulunmam sağlıklı olmaz. Kalbinizin genel fonksiyonu nedir, sağ kalp değerleriniz nedir vb, bir çok ayrıntıyı bilmek gerek. Bu önemli konuyu tüm bu işllemleri yapan hekimlere danışın lütfen. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
seher
19/01/15

iyi günler hocam eşim 30 yaşında sürekli kızılaya kan veriyodu 3 ay önce tekrar gitti düşük nabız dedi almadı kan. daha sonra bende gözetim altına aldım eşimi nabzı normalde 60 70 değişiyor ama istirehatte 45 50 oluyordu doktora gittik ekg,eko, efor, kan testleri yaptı ve holter takalım 1 gün dedi. ekgde de düşük çıktı nabız ama efora girince 180 falan oldu.doktorda normal ihtiyaç olduğunda zaten kalbin atıyor dedi holter takma gereğide duymadı. fakat tahlil sonuçlarında kolestrol çıktı TOTAL KOLESTROL 228, TLİGRİSERİT 133, HDL KOLESTROL 50, LDL KOLESTROL 155 ÇIKTI. doktor korkulacak bir şey yok dedi ilaç falanda vermedi ama şüphede kaldım birde size sormak istedim damarlarda sorun olsa eforda çıkardı değilmi çok korkuyorum teşekkür ederim şimdiden cevabınız benim için çok önemli.
Yaş:yılmaz
Cinsiyet:kadın

Bu bulgular normal. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
serdar
11/01/15

Ben bir ay ay önce bypass ameliyatı oldum ve üç damarımı değiştirdiler 2-3 ay sonra cinsel hayatıma geri döndüğmde viagra cialis gibi ilaçlar kullanabilirmiyim .saygılar...
Yaş:59
Cinsiyet:erkek

Bu konuda (cinsel destek ilaçları konusunda) sitemizde genel bilgi mevcuttur. Kendinize ait tavsiye için, sizin bünyenizi biklmem gerek. 0216 688 09 68 nuamardan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
selahattin
19/12/14

sayın hocam 1988de kapalı mitralkapak amlatı oldu m 2011 de balon lagenişlme yapıldı durumum iyidir cinsel foksyonumda bozulma var benim kulandıgım ilaçlardan acaba ilaçlar gomdin 05/digogsin altezim concor5mg corspirin 05mg bu ilaçlar beni etkliye bilirmi banayardımcı olursanız sevnirim
Yaş:58
Cinsiyet:erkek

Olabilir. Ancak kesin karar vermek ve cinsel yönden olumsuz yan etki yapmayacak ilaç seçimi için muayene olmanız gerekir. Kalp ilaçlarının cinsel yan etkileri konusunda genel bilgi sitemizde mevcuttur. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
 
ayşegül
19/12/14

hocam merhaba benim kalp sıkışmam var durup dı-ururken hiç birşey yok iken kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor bunun için sabah yürüyüşünün iyi geleceğini söylediler var mı doğruluk payı
Yaş:29
Cinsiyet:kadın

Her türlü hareket ve egzersiz kalp sağlığı için yararlıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ALI
18/12/14

HOCAM BEN DOKUZ AY ONCE ENFEKTIF ENKORDIT BULGUSUYLA KALP KAPAK AMALIYATI GECIRDIM GECENLERDE KAN TAHLILDE CPR 208 LEUCOCYTES 13500 CIKTI HEMEN BENI HASTANEYE YATIRDILAR KAN KULTURU YAPTILAR YARIN ANTIPIYOTIK TEAK EDIYORUM DAVISINE BASLIYACAGIZ DEDILER ARAGAN IKI GUN GECTI BANA ENFEKSIYON GETMIS DEDILER CPR 7.7 DUSMUS VE BENI HASTANEDEN CIKARDILAR BANA BIRSEY DEMEDILER HOCAM SANA SORMAK ISTEDIGIM SU KANDAKI ENFEKSIYON NEDEN KENDI KENDINE DUSTU COK MERERAK EDIYORUM CEVAPLARSAN SEVINIRIM
Yaş:51
Cinsiyet:ERKEK

İnfektif endokardit konusu ayrıntılı bir konudur, daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Verdiğiniz bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

EDA DEMİR
18/12/14

Merhabalar hocam ben geçen yıl asd kapama ameliyatı geçirdim sağ göğüs altından yapılan bir açık ameliyatla yalnız ameliyat sonrası belli aralıklarla perikardit oldum hala devam ediyor akut peikardit teşhisi konuldu hayatımı olumsuz yönde etkiliyor ve devamlı kolşisin kullanıyorum tedavisi mümkünmü merak ediyorum. şimdiden teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:KADIN

Açık kalp ameliyatları sonrası bazen perikardit gelişir. Bu bir çeşit vücut reaksiyonudur, kalp zarının ameliyata, travmaya bağlı yanıtıdır. Bazen kronik halde devam eder. Kolşisin iyi bir tedavidir. Yaşamsal bir olumsuzluğu yoktur. Endişe etmeyin. Ancak bir kaç yıl devam edebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
melek
18/12/14

Merhabalar doktor bey..babam 13 yil once baypas ameliyati gecirdi.daha sonralari psikolojik tedaviler gordu.panik atakta olustu.en son iki yil once kontrole gitti kalbinin yuzde 30 calistigi kalp buyumesinin durdugu iyisin bi kac ilacla yollandi..2 hafta once kalp ritmi bozuklugu ile acile kaldirildi kalbi durmus ve hayata tekrar dondurulmus.su an kalbi yuzde 13 calisiyor.doktorlar ilk etapta hicbir islem yapilamaz dediler.kalp yetmezligi var deniliyor.yarin kalp pili takma karari alindi.sizce yapilan islem dogrumudur.endiseliyim.lutfen yardimci olurmusunuz ..babam 59 yadinda...
Yaş:37
Cinsiyet:kadin

Babanızda kalp krizi sonrası (kalp hasarına bağlı) kalp yetersizliği oluşmuş durumda. Kalp pili sanırım ICD (elektroşok özelliği olan) türde cihaz olacak. Hem kalp yetersizliği, hem de kalp pilleri ve ICD ler hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur; okuyabilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_nas__l_tak__l__r_-127.html

Kalp yetersizliği hele hele ritim sorunu (ve kalp durması) üzerine eklendiyse bu çok önemli bir durumdur. Cihaz takılsa da hastalık tam olarak geçmeyecektir; uzun dönme de sürekli takipte olmalı ve ilaç kullanmalıdır. Ne yazık ki hayati tehlikesi yüksektir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 
Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

süleyman
17/12/14

Merhabalar bir sorum olucakti ali bey babam rahatsiz ve rapor almak istiyoruz fakat tahmini olarak % kac cikar sormak istedim 2003 yilinda bacagini kirdi platin takildi gectigimiz ayin icerisinde anjiyo oldu yeterli gelmedi 2 damar % 95 oraninda tikali cikti ve 2 gun sonra bypass ameliyati gecirdi bu kritellere gore % kac rapor alabiliriz
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sanal ortamda uzaktan yorum yapamam. Üniversite hastanelerinde heyete girmeniz gereklidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mert
14/12/14

hocam 31 yaşinda küçük subaortik vsd tanisiyla takip ediliyrum. lvedd 52 Lvesd 38 ölçuldu.my eser sadece.ef%68 kf 38 lvesd nin normal üst sınırına yakin olmasi bu yaşta normal mi? 14 yaşimda yapilan eko ve katater raporunda lvesd 29mm oldugunu gördüm.doktorum problem olmadiğini soyledi.ama bu deger bukadar hizli mi ilerler.ve spor yapabilir miyim? Teşekkurler.
Yaş:31
Cinsiyet:bay

Rakamlar normal görünüyor. Spor yapıp yapamayacağınız sorunuza sanal ortamda yanıt veremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ŞAFAK ÇİRAY
13/12/14

geçtiğimiz günlerede oğlumun kalp atış sayısını baktık normalde 80-90 olması gerekiyormuş fakat oğlumun 50 çıkıyor sebebi ne olabilir
Yaş:43
Cinsiyet:ERKEK

Erişkinlerde istirahat kalp hızı 60-100 arası normaldir. Uykuda 40-50 / dk olabilir. Oğlunuzun yaşına göre durum değişebilir. 16 yaşın altında ise çocuk doktoruna danışın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yağmur
12/12/14

mrhba dr bey bnde kalp yetmezlği var 2 doktora cıktm bırı anjıo olman dgerıde kalp nakil olman gerkyo dedı szce nakil şartmı sonuç:lv global agır hıpotenık mitral yetmezlği cvbınz ıcın teskkrler sayglarmla
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Burak
12/12/14

Mrb doktor bey annem 44 yasinda yaklasik 9 ay once beynine pihti attı bir sekel kalmadi ve kaninin pihtili olduğu teshisi kondu . Coumadin tedavisine basladindi hergun 2tablet iciyor fakat hala INR seviyesi 1.5 kani acilmiyor saatinede dikkat ediyor k vitamini kullaniminada ne yapabliriz ? DEĞERLER protein S 28.9 faktor 8 208.3 antitrombin 70.3 .. simdiden tesekkurler
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Hastaya özel tedavi ve ilaç konusunda sanal ortamda öneride bulunmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Korhan
11/12/14

Hocam merhaba ben 37 yaşındayım gögüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim kalp krizi geçirdiğimi söyleyip anjiyoya aldılar ve stent takıldı Aşağıda anjiyo sonuçlarını gönderiyorum.Bunların ne anlama geldiğini bundan sonra bir daha geçirirmiyim Tehlikedemiyim hala onları cevaplayabilir misiniz? Çok teşekkür ederim, KORONER ANJİYOGRAFİ EPİKRİZ RAPORU SOL VENTRİKÜLOGRAFİ RAO : Yapılmadı LAO : AORT KÖKÜ : SOL KORONER ANJİYOGRAFİ LMCA : Normal LAD : Plaklı LCK : %100 Total SAĞ KORONER ANJİYOGRAFİ : Plaklı KOMPLİKASYON : Olmadı SONUÇ : Akut Koroner Arter Hastalığı KARAR : CX'e Primer PTCA KORONER ANJİOPLASTİ EPİKRİZ RAPORU Lokal anestezi takiben Sağ femoral arterden seldinger yöntemiyle girildi.Sol koroner artere 6F JL 4.0 guiding kateter yerleştirildi. 0,014 inch soft steerable guide wire ile lezyon geçirildi. 1,5/20mm balon ile CX? gövde %100 totol oklüzyonu predilate edildi. Takiben 2,75x24 mm DES 12/20 atm sn ile implante edildi. Tam açıklık sağlandı. Referans damar çap/uzunluk 2,75/22mm Sonuç : CX?e Başarılı Primer PTCA+STENT İmplantasyonu Karar : Medikal Tedavi
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Rapor sonuçlarını lütfen anjiyoyu yapan doktora sorunuz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ESAT ÖYMEN
10/12/14

HOCAM MERHABA YORGUNLUK ŞİKAYETİ İÇİN MÜRACAAT ETTİĞİMDE İLERİ BİR TARİHTE KALP KRİZİ GEÇİRMİŞİM ACİLEN ANJİYO OLMAMI SÖYLEDİLER BENDE HEMEN KABUL EDİP ANJİYO OLDUM DAMARLARDA TIKANIKLIK YOKMUŞ FAKAT KALP KASLARINDA SIKINTI VARMIŞ.EF%40 ÇIKTI İLAÇ TEDAVİSİNE BAŞLADIM SİZ NE ÖNERİRSİNİZ.
Yaş:52
Cinsiyet:ERKEK

Hastaya özel tedavi konusunda sanal ortamda öneride bulunmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
murat
09/12/14

mrb doktor bey küçükken kalp romatizması geçirdim o zamandan beri eser derece mitral yetmezlik ve 1. dereceden trikuspit kapak yetmezliğim var ekg çekildim normal çıktı fakat yorulunca çarpıntım oluyor hiç ilaç kullanmadım fakat çok yorgunluk çekiyorum arada göz kararmalarım oluyor doktor bunlar normal diyip geri gönderiyor efor testine gerek var mı yada tavsiyeniz nedir cevabınızı bekliyorum
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Belirttiğiniz tetkik sonuçlarına göre bu şikayetlerinizin kalp romatizmasıyla ilişkisi olması mümkün değil. Şikayetlerinizin neye bağlı olduğu veya efor testine ihtiyacınızın olup olmadığı konusunda bu kadar bilgiyle sanal ortamda kesin yorum yapamam, ancak sizi muayene eden bir doktor bu sorunuza yanıt verebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hakan
09/12/14

Hocam merhaba, bir hafta önce nabız 130 olarak hastahaneye girdim. önce bir serum verdiler ve içine birkaç tane iğne nabız 140 tan aşağıya düşmedi. sonra yine bir serum ve birkaç iğne yine düşmedi. Son olarak narkoz vari uyuşturucu bir iğne vurdular (panik yapmışsın biraz rahatla dediler) sonra uzman doktora gittim kalp kapakçığında kireçlenme var ve bu doğuştan dediler. Guatır tedavisi gördüğüm için ilaç yazmadı ve endokronolıji doktoruna sevk ettiler. 4,55 olan TSH değerim 1 ay gibi bir sürede 0,007 ye düşmüş. bundan olur dediler ve levatron ilacını 75 mg düşürdü ve dideral verdi. Şimdi başım ağrıyor gibi dönüyor gibi tansiyonumu düzenli oalrak ölçtürüyorum 10-6 civarında nabız ise 100-120 arasında hocam sizce ne yapmalıyım. teşekkür ederim.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Guatr nedeniyle kullandığınız ilacın dozu fazla gelmiş olabilir. Bu konuyla ilgili doktora tekrar başvurun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

seren
08/12/14

Merhabalar 5 yıldır kalp yetmezliği tedavisi görüyorum.mitral kapak yetersizliği var ve bundan 6 ay önce mekanik kapak amaliyatı yapılıcaktı.MY-3 derece iken 1-2 dereceye düşünce kısa bir süre içinde ameliyata gerek duyulmadı.ve şuan kontrollerle sadece tedavim sürmekte bu ileride tekrar bir sorun haline gelip ameliyat gerektirir mi...
Yaş:18
Cinsiyet:kız

Bu önemli bir konudur, bu kadar az bilgiyle yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ramazan şenyurt
08/12/14

kalp teklemesi oluyor. merdiven cıktıgımda,heyecanlandığımda bazende otururken böyle tekliyo ardından hafif öksürme oluyor.bazen 15 20gün olmuyor..buyüzden acaba tekrar olacakmı ciddimi diye takılıp kendimi dinliyom ...ne yapmalıyım cevabınız için şimdiden teşekkürler doktor bey
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Endişe etmeyin. Çarpıntı konusunda sitemizde genel bilgi var, size yardımcı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yakup azak
07/12/14

Kalp kapak ameliyati gecirdik isoptin 120 lik ile beloc zok 100 ayni anda ictik belok zok icilmeyecekti birsey olurmu acele cevaplarmisiniz tesekkur ederim
Yaş:48
Cinsiyet:erkek

İlaçların etkileri bünyeye göre değişir. Doktorunuza danışmanızda veya acile başvurmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

06/12/14

hocam ben 6 aydır ekstrasistol şikayetiyle önce günde 25 mg sonra ise 50 mg beloc ve cipram tedavisine başladım fakat 10 gündür son verilen günde 1 beloc 50 de işe yaramadığı için akşamları da 50 mg almaya başladım o da geçirmiyor toplamda günde 100 mg beloc alıyorum şu anda fakat hala hiç aralıksız ekstrasistollerim devam ediyor holterde 20000 olarak sık bigemine ves trigemine ves ve quadrigemine vesler mevcut ekgler her çekildiğinde ekstrasistollerle dolu nabız tansiyon normal kapaklarda ve kalpte bir problem yok deniyor fakat 20000 ekstrasistol olmasına rağmen kalpte bir sorun yok denmesi beni endişelendiriyor 3 ayrı doktor da kalp normal dedi.görüşünüz nedir şüphe etmek yersiz mi ve beloc adlı ilaç gerektiğinde arttırılırsa daha iyi işe yararmı yoksa doktor mg olarak arttırmak isterse başka bir ilaca geçmek daha yararlı olabilir mi teşekkür ederim...
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Holter EKG de belirili bir sayıda erken atım bir çok sağlıklı kişide bulunabilir. Sizde bu sayı çok fazla. Bu durumda kalbinizle ilgili muayene bulgularını, eko vb diğer tetkikleri bilerek yorum yapmak gerekir. Bu bilgiyle uzaktan kesin yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mert
05/12/14

Merhaba hocam benim amcam 55 yaşında geçen gün kalpten dolayi doktora gitti.Kalbi 100 de 30 çalışıyormus.Bu aşamada ne yapabiliriz.Bize önerebileceğiniz bir şey varmı lutfen soylermisiniz.Amcam daha önce kalp krizi geçirdi.
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Bu çok önemli ve kalıcı bir kalp sorunudur. Daha önce kalp krizi geçirmiş olabilir. Kalp yetersizliği sorunu yaşayacaktır. 

Sitemizde "kalp yetersizliği" başlığında bölüm var. Hastanız hakkında buradan genel bilgi edinebilirsiniz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

adem
02/12/14

hocam benım kız cocugum var 11 aylık dılate kardomıyapatı rahatsızlıgı var onun tedavısı varmı kalp naklınden baska
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Bu konuyu çocuk kardiyoloğuna danışmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hilmiye
02/12/14

İyi gunler. Bana EKG çekildi. Sonucun da. PHT. ( 40-45 mmHg) bakarak kalbin delik olma ihtimali var dedi. Nefes darligi falan yok. Resim gönderme ihtimali olsaydi sonuclari resim çekerek yolliyabilirim. E postadan ulasrsaniz sevinirim.
Yaş:54
Cinsiyet:kadin

EKG ile böyle bir teşhis konması ihtimali yoktur; EKG, PHT rakamı veren bir tetkik değildir. Bu bilgilerle yorum yapamam. Doktorunuza danışın lütfen. Veya arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

02/12/14

merhaba sırtüstü yatınca kalp atışlarımı hissediyorum.hissettiğim anda nabzım 82 tansiyonum 11/8 sizce uzanınca ve sırtüstü yatınca kalp atışlarımı hissetmem duymam normal mi? teşekkürler
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Evet. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Tuğba
01/12/14

Hocam merhaba.kalbimde tekleme şeklinde birsey hissediyordum.kardiolojiye gittim halter takıldı.sonuçta 119 adet Atrial izole erken vuru çıktı.tehlikeli bir hastalıkmıdır.bebek emzirdiğim için ilaç kullanmak istemedim.bu Hastalığın Devamında neler yaşayabilirim bilgilerinize çok ihtiyacım var.tesekkürler
Yaş:29
Cinsiyet:Bayan

Sitemizde çarpıntılar hakkında genel bilgi mevcuttur. "Aritmiler" başlığı altında bilgi bulabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

A.S.
01/12/14

Annem 68 yaşındaydı. Kalbine 4 stent takıldıktan tam 17 gün sonra bir sabah uyandıktan sonra tansiyonu 25'e çıkarak beyin kanaması geçirdi ve aynı gün bitkisel hayata girdi ve 9 içinde de kaybettik. Bu ani tansiyon yükselmesi stent operasyonuyla doğrudan alakalı olabilir mi? Plavix ve coraspin kullanıyordu ancak kan testi (INR oranarına) yapılması doktoru tarafından tavsiye edilmemiş. Cevabınız için teşekkürler.
Yaş:46
Cinsiyet:Kadın

Kan basıncı yükselmesi ile stent takılmasının ilişkisi yoktur. Hipertansiyon ayrı bir hastalıktır ve ayrıca ve etkin bir şekilde tedavi edilmesi gereklidir. Stent nedneiyle aldığı (ve gerçekten alması gereken) aspirin ve plavix isimli ilaçlar kanama riskini artırabilir, bu ne yazık ki bilinen (olabilecek) bir durumdur. Stent vb durumlarda kar / zarar oranı gözeterek bu ilaçları önerir ve hastayla / hasta yakınları ile risk durumunu paylaşırız. Bu ilaçlar alınırken INR bakılmaz, gerekli değildir. INR coumadin alan hastalarda gereken tetkiktir. Başınız sağolsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gul
28/11/14

Merhaba hocam babam 6 ay gibi bi sure içerisinde ritim bozukluğu için tedevi gördü. Anju oldu anjusu temiz çıkınca beloc 100 mg ve digoksin verdiler bu sırada zaten coumadin ilacı kullanıyordu. Artik ilaclarda fayda etmemeye başladı. Kalbi kan pompolamada sorun yaşıyormuş. Kalp pili takıldı. Bizim bundan sonra dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir? Bir de babam kol saati kullanabilir mi kurmalı pilli kol saati ? Şimdiden teşekkürler.
Yaş:22
Cinsiyet:bayan

Kalp pili hastaları için sitemizde genel bilgiler var, bilgi edinebilirsiniz. Kurmalı veya elektronik kol saati kullanabilir.

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_hastalar__na_oneriler-128.html

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mürüvvet şimşek
28/11/14

hocam merhaba ben geçen sene holter takılarak erken atım ventüküler ve supraventiküler tespit edildi 1 yıldır beloc 50 m kullanıyorum bu sene yine kontrolde holter sonucumda beloc kullanmama rağmen 1130 adet erken atım ventüküler 157 adet supraventiküler tespit edildi ne yapmam gerekiyor üstelik sürekli nefes problemi yaşıyorum ve gün içinde kalp atışlarımdan ciddi anlamda rahatsizim babami ve babaannemi kapten kaybettik ne yapmam gerekiyor
Yaş:38
Cinsiyet:kadın

Endişe etmeyin. Çarpıntı konusunda sitemizde genel bilgi var, size yardımcı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ALI
21/11/14

selam hocam ben sekiz ay once kalp kapak amaliyati gecirdim fakat surekli halsiz ve grib benzeri hastalik oluyor kalp foksiyonun iyi oldugunu soylediler vucut direncim zayif hocam OZON tedavisinin faydasi olurmu boyle bir tedaviyi bana onerirmisiniz saygilarimla
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Vücut direnci veya kalp fonkiyonu açısından bilgim dahilinde bu yönde kanıtlanmış bir yararı yoktur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
nihan
19/11/14

Merhabalar bundan 2 ay önce kalbim hızlı attığı için doktora başvurdum tahlilleri normal çıktı ve beloc 25 mg adlı ilacı verdi çarpıntım olduğu zamanlarda içmem söylendi çarpıntılarim artinca üniversite hastanesine başvurdum ve bir gün boyunca bir cihaz verdi takmam için tekrar gittiğimde sonuclarimda kısa sureli stv atağı saptanmis yazıyordu ve doktorum damar yakma tedavisi uygulanması gerektiğini söyledi size sorum bu tedavi uygun mudur?
Yaş:47
Cinsiyet:bayan

Kısa süreli her SVT de yakma tedavisi gerekli değildir. Yakma tedavisi, daha çok ilaca rağmen devam eden veya uzun süren veya bayılmaya sebep olan çarpıntı atakları için önerilen bir seçenektir. Ancak sizdeki durumun ayrıntısını bilmediğim için bu yorumum genel bir yorumdur. Kesin öneri için EKG örneğinizi ve Holter raporunuzu göremek gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Tülay er
18/11/14

hocam merhaba babam 6gün önce kalp ameliyatı oldu yoğun bakımda 5 gündür kan pıhtılaşması yüzünden uyutuluyor canlı dönerlerden trombosit veriliyor kurtulma şansı nedir tedavisi mümkün müdür hocam ricam bilgilerdirseniz çok sevinirim endişe içindeyiz saygılar hocam Allaha emanet olun
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle herhangi bir yorum yapabilmem mümkün değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

melike
18/11/14

Selamun aleykum hocam benim sorum babam için olacak. Babam iki ay öncekalp krizi geçirdi iki damari tikaliymis anju oldu ve stent die bisey taktilar (babam sigara kesinlikle kullanmamaktadir) o gunden sonra ilaclarini duzenli sekilde kullandi .gecen hafta tekrar fenalasmis ve tekrar hastaneye götürmüşler takilan stent kayma yapmis ve damar tekrar tikanmis tekrar anju yaptilar simdi ise geceleri nefes darligi cekio uyuyamior bunun nedeni ne olabilir .burnunda ette var bu etkiler mi
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Takılan stent yerinden kaymaz. Büyük olasılıkla stent tıkanmıştır. Bu tıkanma esnasında babanız kalp krizi geçirmiş olabilir. Şikayetleri kalp krizine ve kalpte oluşan hasara bağlıdır. Ancak bu bilgiler genel yorumlardır. Daha doğru yorumları babanızı takip eden doktorlardan almanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Handan
18/11/14

Sorunumla ilgilendiginiz icin simdiden tesekur ediyorumrenkli doplerde kapak alanı yetmezlik eser my trikuspit kapak hafif ty diastolik fonksiyon grade dd bu nedemektir acıkca soylerseniz cok mutlu olurum
Yaş:60
Cinsiyet:Kadın

Tıbbi raporlarınızn yorumunu lütfen tetkiki yapan hekime veya sizi muayene eden hekime sorun. Her rapor hastanın muayenesi ile anlam kazanır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mehmet Edil
17/11/14

Merhaba Ali Serdar bey, Öncelikle ilginize ve alakanıza çok teşekkür ediyorum. Ben 3 yıl önce kalp krizi geçirerek sol ana damara bir adet stent takıldı. Bir ara sigarayı bırakmıştım ancak bazı olumsuz sebepler yüzünden tekrar başladım. Günde ortalama 7-8 adet sigara içiyorum ve haftasonları alkol alıyorum. Kalbimin sol üst bölümünde uzun zamandır ufak bir ağrı hissediyorum. Genelde derin nefes aldığımda veya dönüşlerimde oluyor. Nefes alış verişlerim sanki eskisi gibi sağlıklı değil. Ben sanal anjiyo yaptırmayı düşünüyorum. Damarlarımın durumunu öğrenmenin en kolay yolu diye düşünüyorum. Bundan 4-5 ay önce yaptırdığım tetkiklerde trigliserit 1080 di. Sonra spor ve biraz daha düzenle beslenme ile 500'lere düşürdüm. Kolestrol ise 230 seviyelerinde. Fakat sigara ve alkol dışında aşırı takıntılı ve sinirsel yapıya sahibim. Geçenelred dehşet derecede bir konuya üzüldüm ve sinirlendim. Tansiyonum hemen 17-11 oldu. Bu arada tansiyon hapımı almama rağmen tansiyornum sürekli 14-10 da. Ama sinirlenince 16-17 lere çıkıyor. Bana gelen hisler doğrultusunda sanki çok yakında tekrar bir kalp spazmı geçireceğimi düşünüyorum. Sizin firkrinizi düşüncelerinizi öğrenmek istedi. Teşekkür ediyorum Saygılar Mehmet
Yaş:46
Cinsiyet:Erkek

Verdiğiniz kolesterol ve trigliserit rakamları, sigara ve yüksek tansiyon nedeniyle kalp krizi riskiniz çok yüksek. Sanal anjiyo vb. yaptırmanıza hiç gerek. Sadace bu bilgilerle kadar risk taşıdığınız zaten açııkça ortada. Sadece kalp krizi değil, yüksek trigliserit nedeniyle pankreatit riskiniz de var. Bir an önce sigarayı bırakın. Zaman kaybetmeden yeterli, etkin ve düzenli tedavi altına girin. Düzneli ilaç kullanmanız gerekli. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

menderes kahraman
17/11/14

tansiyon ilacı kullanıyorum exforge sertleşme sorunum başladı bazen normale dönüyor siz ne tavsiye edersiniz ilaç ve yiyecek gibi şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda ilaç ve tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ebru
16/11/14

mrb hocam iki yıldır ekstrasistollerim var holter takıldı ekg çekildi,eko yapıldı.bi sorun yok dendi.bi akç drun fkrini aldım hepsi aynı şeyi söledi.bi ara beloc kullandım azaldı.en son gittiğim dr bırak at ded.kendini fazla dinleme dedi.gebe olduğumu öğrendim gebelikte bi sakıncası varmı arttı ve yaşam kalitemi çok düşürüyor bu yüzden gebeliğin bile tadını çıkaramıyorum çk korkuyorum sizce ne yapmalıyım
Yaş:29
Cinsiyet:k

Beloc vb ilaçlar gebelikte de kullanılabilen ilaçlardır. Ancak çok gerekli olmadıkça ilaç kullanmamak en doğrusudur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat saral
14/11/14

verdiğiniz cevaplar içn çok saolun yaş 25 infektıf endekatdıt bu yaşlarda olurmu bundan korunma yöntemlerı nelerdir .30 mm aort kökü 22 mm lvesd 30mm lvedd 45mm ef %60 ıvs 9mm pw9mm yetersizlik eser miktarda. Her iki kapak sistolde sol atriuma prolabe oluyor sonuç normal lv Sistolik fonksiyonları eser my.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

İnfektif endokardit hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Tıbbi raporlarınızn yorumunu lütfen tetkiki yapan hekime veya sizi muayene eden hekime sorun. Her rapor hastanın muayenesi ile anlam kazanır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

ilyas
13/11/14

selamun Aleyküm hocam kolay gelsin size bir sorum olucak kan pıhtılasması kalpte olusup bacagımı atar yoksa bacakta(kasık) tarafında olusup kalbe mi atar bunu merak ediyorum. Tesekkürler
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

İki türlü de olabilir. Kalp içinde oluşup, atardamarlar yoluyla vücuda gidebilir. Bu durum en çok ritim bozukluğu olan hastalarda görülür. Pıhtı en sık olarak beyne gider ve felce sebep olur.

Diğer yandan toplar damarlarda pıhtı oluşabilir, bu duruma "derin ven trombozu" adını veririz. Bu hastalıkta pıhtı sağ kalbe gidebilir ve buradan da akciğere gdip akciğer embolisi" dediğimiz hastalığa neden olur. Bu hastalıklar hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

guler
13/11/14

Merhabar ben reflu ve troid hastasiyim iki yildir doktorum hasimato troidi oldugunu soyledi ve ilac kullanmaya basladim fakat iki yildir kalp teklemesi ve ara sira carpinti hissediyorum defalarca bu sikayetimle kardiyolojiye muracat ettim ve hic bir sey bulunamadi ve troid rahatsizliklarinda ve reflu ataklarinda bu durumun olabilecegini soyledi gittigim tum kardiolojiler bazen teklemelerin ardi arkasi kesilmiyor ozelliklede kendimi cok yorar ve sitres yaparsam korkuyorum sebebide bulunmadigi icin ayrica yapilansonkan tahlilimde birde b 12 eksikligim cikti teklemelerimin sebebi troid reflu yada 12b eksikligi olabilirmi yalovadan sevgilerimle
Yaş:32
Cinsiyet:kadin

B12 eksikliği değil, ancak tiroid hastalıkları çarpıntı ve ritim bozukluğuna neden olabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali
13/11/14

değerli hocam dünkü yazıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim dünkü yazzımda sol mitral kapağımın değiştiğini yazmıştım aldığım ilaçlar dilatrend 6.25 digoksin aldactazide co diovan kullandığımı fakat coumadin kullandığımı yazmayı unutmuşum kalbimdeki hafif ritim bozukluğu nedeniyle doktorumdan buna çözüm bulmasını rica ettim doktor bana beloc 50 mg yazdı ilk üç günde yarımşar tablet onun akabinde günde bir tablette devam etmemi önerdi fakat belocu aldığım ilk günden itibaren sol göğsümde yanma ve batma oluşmağa başladı üç gün içinde göğüste yanma şikayetim arttığı için doktorumu aradım doktor beloc u bırakmamı yine dilatrende devam dedi kalbimdeki ritim bozukluğunun sebebinin ise geç ameliyat olduğum için kalbin hafif büyüdüğünü ve mitral kapağı değişmiş operasyon geçirmiş bir kalp için hafif bir ritim bozukluğu normal dedi bu konuda yorumunuzu eklerseniz sevinirim
Yaş:52
Cinsiyet:erk

Ali bey, sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim. Kişinin hastalığına veya tedavisine ait yorum ve önerilerin muayene edilmeden verilmesi tıbben ve hukuken uygun değildir. Her bünye farklıdır, hastalık ve ilaçlar farklı seyir gösterir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali
12/11/14

sol mitral kapağım değişmiş ef 50 hiper tansiyonum var dilatrend 6.25 digoksin aldactazide co diovan kullanırım kalbimdeki düzensiz atış tan dolayı doktoruma çözüm bulmasını rica ettim doktorum kalbimin normalden hafif büyük olduğunu kalbin operasyon geçirdiğini bu tarz kalplerde hafif ritim bozukluğu normal dedi fakat bana beloc 50 mg yazdı ilk üçgün yarımşar ondan sonra hergün tüm tablet almamı söyledi dilatrendi kesti digoksini yarım tablete düşürdü beni korkutan olay şu beloc co diovanla beraber alınabilirmi doktorum dahil danıştığım bir çok eczacı ve tıp adamının yorumu beloc dilatrend ten daha iyi bir kalp yetmezliği ilacı olduğu artı kalp ritmini düzenlemede etkisi olduğu söylendi bu konuda yorumunuzu bekliyorum değerli hocam şimdiden teşekkür ederim
Yaş:52
Cinsiyet:erk

Ritim bozukluğunun çok çeşitli tipleri vardır. Verdiğiniz bilgiye göre sizde "atriyal fibrilasyon" dediğimiz ritim bozukluğunun olma riski yüksek. Bu durumda esas sorun kalp iinde pıhtı oluşumu riski ve bunun da felce sebep olması riskidir. Böyle bir durum söz konusu ise kan sulandırıcı ilaç kullanmanız gerekir. Ancak buradan size genel bilgi verebilirim. İlaçlarınız konusunda sanal ortamda yorum yapamam. Bu durum tıbben ve hukuken doğru değildir. Atriyal fibrilasyon hakkında sitemizde genel bilgi var. Tedaviniz hakkında öneri almak isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu almanız gerekir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mine
11/11/14

merhabalar dr bey size sorum şöyle kayınvalidemn bi takım şikayetleri doğrultusunda kardiyolojye götürdüm kedisinden ekografi ve kalp sintigrafisi istendi ekografide aort kapak dejenerasyonu ve sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu evre 1 cıktı kalp sintigrafi raporu ise normal cıktı.ekografide alınan sonuç sintigrafide çıkarmı birde tedavisi hakkında bilgi almak istiyorum
Yaş:29
Cinsiyet:bayan

Hayır ikisi çok farklı tetkiklerdir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat saral
11/11/14

3 ay önceki eko raporumda şunlar yazıyor sol atrium 30 mm aort kökü 22 mm lvesd 30mm lvedd 45mm ef %60 ıvs 9mm pw9mm yetersizlik eser miktarda. Her iki kapak sistolde sol atriuma prolabe oluyor sonuç normal lv Sistolik fonksiyonları eser my. İki yılda bir kontrole gelmen yeterli dendi. Asıl korktugum dişlerımde çürük var endekartıt denılen bişey varmış tehlıkelıymiş buna yakalanma riskım nedir .teşekkürler
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Riskiniz düşük, ancak sıfır değil. Ayrıca sadece ekokardiyografi raporunuza bakarak bu risk hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kerim
10/11/14

hocam merhaba,size annemle ilgili soru sormak istiyorum kendisi 51 yaşında geçen gün karın ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye gittik sonucta eko testi 30 çıktı akciğerdeki su temizlendi bir ay kullanammız için 6 ilaç verildi sonra tekrar geri gelmemiz soylendi yapılan anjiyoda ve ekg de herhangi bir bulguya rastlanmadı kendisi bir kaç yıl önce akciğerdeki kitle içinde ameliyat olmustu ve verem ilaçları kullanmıştı tansiyon şikayeti ve kilo problemi yok... teşekkürler
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Sorunuz nedir ?

Fatma
07/11/14

Merhaba hocam,benim sorum 3 kere kalbime holter takılmasına karşın arada sırada nadir hissettiğim bir ritm bozukluğu varki o olduğun da sanki Bi iki saniye nefes alamıyomuş gibi hissediyorum.sonra geçiyor bu arada Bi korkup panikliyorum tabi ama bu hiç holter takılıyken denk gelmedi.boyu kısmımda hissediyorum.3drfa holter takılan da ise sonuç 93 defa supra ventikuler ritm.sizin öneriniz nedir?.bu birkaç saniyelik duruşların suresi uzar mı?supraventikuler ritm zararlı mı? Ve kalbimde doğuştan eser derecede kalp kapağımda çökme var saygılarımı sunuyorum.Rabbim bütün hastalara şifalar versin inşallah tabiki nu günümüze çok şükür diyorum....l
Yaş:31
Cinsiyet:kadın

Ritim bozuklukları konusunda sitemizde genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Yukarıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ilker
06/11/14

Sayın hocam 67 yaşındayım çucuklugumdan beri 50 yıldır ekstrasistollerim var zaman zaman tek bazen peşpeşe oluyor efor teslerim normal EKO normal Holterde VES 52 SVES 29 adet çıktı doktorum normal dedi kalbin sağlam dedi kilom normal spor yaparım yürürüm bir sıkıntı yok yine geçlik dönemimden beri aşırı aksiyeteli takıntılı beynim hiç dinlenme moduna geçmedi sitresli bir yapım var şeker tansiyon normal otonom sinirsistemim çocukluktan beri bozuk olduğunu söylediler beni aydınlatırsanız sevinirim SAYGILAR SUNARIM.
Yaş:67
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz ritim düzensizlikleri sağlıklı kişilerde de olabilir. Endişe etmeyin. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ulviye
05/11/14

eşim 35 yaşında Doppler sonucunda aort darlığı(ciddi), asendan aortada genişleme, aort yetmezliğ(1), koarktasyon yok devamlılık denklemi ile kapak alanı 0,55 cm2 çıktı bu sonuca göre ne zaman ameliyat olmamız gerekiyo
Yaş:33
Cinsiyet:BAYAN

Bu rakamlara göre ameliyat olması gerekli. Ancak sadece bazı basit rakamlara bakarak ameliyat kararı verilmez, hastayı şikayetleriyle, muayene bulgularıyla ve diğer kalp fonksiyonlarıyla değerlendirerek karar veririz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

AYDOĞAN
03/11/14

Merhabalar hocam vent 75 pr int.130msqrs 82,Qt/Qtc 396/425,p/qrs/t58/81/43, rv5/sv1.1.815/1.205 mv,rv5+sv1,3020,1100 sinus, 4165 twave abnormalite,0102artifacts,9150ecg EKG EKO raporu normal oğlum 11 yaşında aktif futbol oynayabilir mi? Tsk. Ederim Saygılarımla,
Yaş:44
Cinsiyet:ERKEK

Bu soruya sanal ortamda yanıt verip hukuki sorumluluk alabilemem mümkün değildir. Tetkik yaptırdığınız hekimle görüşen lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

sefa
03/11/14

selam:kalp atış hızım 50 küçük tansiyon 6 büyük 11 çıkıyor herhangi bir sorun olabilirmi teşekkürler.
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Bu rakamlar normal. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

remziye
01/11/14

Hocam çok sık olmamakla beraber uzun yıllardır çarpıntı şikayetim var. Atak şeklinde birden bire oluyor 5-10 dk kadar sürüyor. Boğazıma doğru sıkışma ve ağrı yapıyor. Nabzım anormal şekilde yükseliyor ve birden duruyor. Öyle ki bir kaç saniye kalbimin atmadığını saniyorum ve bitiminde inanılmaz yorgun düşüyorum. Günlük hayatimda da cok sık nefes darlığı çekiyorum. Daha doğrusu aldığım nefes yetmiyor bana.spor yapamıyorum. Yürüyüş bile yapamiyorum.çok çabuk yoruluyorum. En son gittiğim doktor kalp kapakçığında kaçak var dediler. Kasıktan girip düzeltiriz dedi. Korktum yaptırmadım. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Yaş:35
Cinsiyet:kadin

Şikayetlerinizle size önerilen tedavi arasında bağlantı kuramadım.  Bir önerim yok. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

serhan
29/10/14

mrblar hocam sorum şu kızım 13 aylık asd ölçümünde 12-13 mm delik saptandı kızım 13 aylık kilosu 9 kilo civarında bu delik kapanmaz sanırım fakat sorum esas şu bu büyüklük ne ifade edior nasıl tedavi edilir yani açık ameliat mi yoksa kasıktan mı kaç yaşında tedavi olmalı
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hilal
26/10/14

bipolar hastasıyım ve tek böbreğim var. 11 yıldır lityum kullanıyorum. bunun yanı sıra dideral lamictal lustral da kullandım. holter sonucunda bradikardi ve kalpte pauseler var. kalp pili takmam söyleniyor. kullandığım ilaçların yan etkileri bu rahatsızlığa sebep olabilir mi ? yan etkiler kalıcı mıdır yoksa belli bir süre sonra geçer mi?
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Olabilir. Özellikle yüksek dozda dideral kalpte yavaşlamaya neden olabilir. Kesin karar vermek için diederal (yüksek doz alıyordanız) kesilip Holter tetkikinin tekrarlanmasında yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

onur
25/10/14

Hocam kalp ritmim normal 70 felan. Ama kalp atışını duyabiliyorum boğazımda hissedebiliyorum kalbimde belli oluyor atarken zayıflıktan da olabilirmi ??
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Hayır, böyle bir durumla ilişkisi yoktur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Ayşen
24/10/14

nefes almakta zorlanıyorum göğsümde bi sıkışma var var burunda kemik eğriliği var deiler daha sonra ameliyat oldum ama geçmedi göğüs hastalıklarına gitiik ama göğüste bi sıkıntı yok deiler kalbe gidin dediler kalbe gittik ekg normal efor normal ulrason normal herşey normal denildi sebebi ne olabilir yardımcı olursanız seviniriz şimdiden teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Kalple ilgili bu tetkikleriniz normalse, şikayetiniz kalp dışı bir nedenden kaynaklanıyor olmalı. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
OSMAN TOSUN
24/10/14

sayın hocam.bn 2004 te kalp aritmi bozuklugu şikayeti ile ist çapa.tp fak.de ameliyat oldum ve ICD takıldı.. bu hafta eko çektirdim ve kalp performanımın 535 ile çalıştıgını söyledilr.ilaç ttedavisi başladı. bir ay sonra tekrar gidecegim. kalp kaslarım iyi çalışmıyormuş. bunun için izlenebilecek bir yol varmı. dogal yoldan destek alarak bu düzelebilirmi.. ille kalp naklimi gerekir.gögüs agrılarım nefes darlıklarım baş dönmelerim var. halsizim ama çokta kötü hissetmiyorum.. şimdilik. bir yol gösterirseniz. sevinirim. dogal yoldan. yani yediklerimle. kalbi güçlendirilebilirmiyim. dönersniz memnun olurum
Yaş:30
Cinsiyet:ERKEK

Anladığım kadarıyla "kardiyomiyopati" hastalığınız var. Bu durumda düzenli ve sürekli ilaç kullanmanız gerekli, ICD takılması uygun olmuş. Kalbin kasılmasını düzeltecek doğal beslenme vb bir yöntem ne yazık ki yok. Başdönmeniz kan basıncı düşüklüğüne veya gelip geçici ritimi bozukluğuna bağlı olabilir; bunları bilerek müdahale etmek gerekir; sanal ortamda yardımcı olamam. Kalbi destekleyen ve kalp fonksiyonunu iyileştiren yararı bilimsel olarak kanıtlanmış ilaçlar var; bunları zaten alıyor olmalısınız. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
emin
23/10/14

merhaba hocam. nabzım 38-45 arasında eforda ve yürürken spor yaparken normale dönüyor.şimdiden kalp pili takılabilir deniyor. çarpıntım bayılmam göz kararması yok.acaba vücudum bu ritme kendisini alıştırmış olabilir mi?
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bazı kişilerde, özellikle düzenli spor yapan kişilerde ortalama kalp hızı yavaştır. 24 saat Holter tetkikiniz yapıldı ve uzun duraklamalarınız, "kalp bloğunuz" yoksa, ve özellikle sizin bayılma, göz kararması ve halsizlik gibi şikayetiniz yoksa pil takılması GENELDE gerekli değildir. Ancak en doğru kararı muayene eden hekim verebilir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
esra
21/10/14

Hocam bna holtr takıldı ve ventriküler ectopy 320 çıktı sizce tehkilelimidir
Yaş:19
Cinsiyet:bayan

Holter takan veya tetkiki isteyen doktora danışmanızı öneririm. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Ayser
19/10/14

kalbimde pil var .bu aralik ayinda 3 sene olacak pil takilali . dun sabah 9 buxuk da ve gece 12 de pilden yuksek bir ses geldi ayni bomba patlamasindaki ses kadar yuksekdi psikolojim bozulsu uyku bile uyuyamiyorum bir daha bu sekilde olursa ne olur bana zarari olur mu neden olmus olabilir ve suan ben zatureyim bununda etkisi olabilir mi cevabinizi bekliyorum tesekkurler
Yaş:49
Cinsiyet:kadin

Vücuda takılı kalp pili / ICD cihazlarından aşağıdaki hallerde ses gelebilir;

1. Elektroşok (ICD) cihazı: kalp ritminizde uygun olmayan bir ritim saptamış ve tedavi etmiş olabilir. Hayati tehlikesi olan bir aritmi olabilir.

2. Kalp pili: Bazı kalp pilleri vücutta fazla sıvı birikimi olduğunda yani hastada kalp yetersizliği başladığında bunu erkenden hissedip alarm verebilir, bu sesi duymuş olabilirsiniz.

3. Cihazın kalp içindeki tellerinde (elektrod) fonksiyon bozukluğu (kırılma vb) olmuş olabilir. Cihaz bununla ilgili  alarm veriyor olabilir. Cihazın uygun şekilde çalışmasında sorun olabilir.

Her üç durum da acil durumdur. Bir an önce kalp muayenesi ve kalp pili kontrolü olmanızı öneririm. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

19/10/14

Babama Karaciğer donoru idim 06.05.2014 günü ameliyata girdik ben 08.05.2014 ggünü solunumun 64 e ddüşmesi üzerine yoğun bakima kaldirildim 14 ekim haftada 2 gün 2 tablet 5 gün1.5 comadin kkullanıyorum İNR değerin1.90 bu konuda yardimlarinizi bekliyorum hotmailden ay tonlara bilirseniz memnun olurum tesekkur ederim
Yaş:42
Cinsiyet:Erkek

Anladığım kadarıyla ameliyat sırasında  "pulmoner emboli" (akciğer embolisi) sorunu yaşamışsınız. Uzunca bir süre en az bir yıl coumadin kullanmanız gerekecek.

Sitemizde "coumadin" kullanımı hakkında genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Size ait tedavi önerisi için, muayene olmanızı öneririm. Sanal ortamda kişiye özel ilaç ve tedavi önerisinde bulunmak hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
serkan
19/10/14

hocam ben 28 yaşında 3 damar baypas oldum ardından 3 sene sonrada 1 damara sitent takıldı şuan yaşım 36 bizde ailesel kolestirol yüksekliği var hadda 10 yaşımdaki kızımın şuan 350 470 kolestirolü var 7 aydır fitnızz yapıyorum kendimi daha iyi hissediyorum yanlız ağırlık çalışmasının bana sakıncası olurmu hocam bilgi verirseniz sevinirim
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Spor / egzersiz yapmanızın özellikle yararı olur, ancak bunun için kalp sağlığınızın uygun olduğuna emin olun; kalp muayenesinden mutlaka geçin. Kızınız için de şimdiden kolesterol düşürücü tedavi gerekebilir, çocuk doktorunuz ile görüşün.

Çok genç yaşta by pass olmuşsunuz; demek ki ailesel riskiniz çok yüksek. Ailesel yüksek kolesterol düzeyi sadece sporla normal düzeylere inmez (DİKKAT: by-pass olmuş sizin gibi bir kişide LDL kolesterol düzeyinin mutlaka 70-80 mg/dl dolayında veya ALTINDA tutulması gerekir), düzenli ve sürekli kolesterol düşürücü ilaç ve damar sertliğini önleyici başka ilaçlar kullanmanız gerekecektir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
ahmet
17/10/14

Merhaba hocam son ekoma göre min.-1° mitral yetmezlik var küçüklüğümden beri eko çekilirken çok aşırı heycanlanıyorum doktor fobisi oluştu kalbim çok hızlı atıyor eko çekilirken normal hayata birsürü spor yaptım hiçbir zararını görmedim kalbimi dinleyen doktorlar hafif bir üfürüm olduğunu söylüyor.Polis olmak istiyorum acaba elenirmiyim sağlık raporunda birde ekoda hiç heycanlanmasam kalbim normal atsa bu sorun kaybolur mu? Çok teşekkür ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Hayır, ekokardiyografi heyecandan etkilenmez. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat
16/10/14

Merhaba Hocamozur dilerim anakaradan yazıyorum 9 yaşindayken kareler oldum şimdiye kadara çok rahattim hocam solunum şu 2 ay önce akciğer sönmesi geçirdim kalp pit put atiyor 2 kez özel doktora gittim eko kanlar normal dedi ilaç ver di eko normal çikar sakalp kiriş geçir ne şahsim vr mi ben panik atak var hocam teşekkürler teklar
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Yazdıklarınızı ve sorunuzu anlamadım. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Nuran
15/10/14

Hocam ben romatoitartrit hastasıyım ve sedimantasyonu 51 den aşağı düşmüyor aynı zamanda kalbimde delik olduğunu yeni öğrendin gittiğim bir kardiyolok sedimantasyonun düşmeden şemsiye yöntemiyle kapatamıyacaklarını söyledi fakat başka bir kardiyoluk sedimin önemli olmadığını enfeksiyonun çnemli olduğunu ve enfeksiyon yoksa anjio yöntemiyle şemsiye tekniğiyle kapatabilceğini söyledi,açıkcası benimde kafam karkştı bu durumda sizin fikriniz nedir hocam saygılar
Yaş:41
Cinsiyet:Kadın

Sedimentasyon yüksekliğinin çok çeşitli nedeni vardır, bazı nedenler çok önemlidir. Sorunuzun yanıtı bunlara göre değişir. Bu bilgilere sahip olmadan ve tetkiklerinizi görmeden kesin yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Engin
15/10/14

merhaba hocam ben 2011 yılında PAT denilen bir ameliyat geçirdim bildiğim kadarıyla kalp elektrik damarlarından fazla olan birini yaktılar. Bu güne kadar bir sıkıntım yoktu ve hiç bir ilaç kullanmadım. geçen gün bir baygınlık geçirdim ve kontrol amaçlı doktora gittim. çşitli testler sonucunda en düşük ritim 40-45 en yüksek de 100-115 arası atım çıktı ve 80 vs çıkdı tüm sonuçlar temiz çıkdı. sadece b12 vitamin eksikliği görüldü. ve doktorum bana kullanmam için iki yönlü çalıştığını söylediği beloc 25 mg ilacı verdi ve 6 ay sonra kontrole çağırdı. daha sonra bir vesileyle başka bir doktorla görüştüm ve sonuçları gördü aynı teşhisi koydu fakat diğer doktorun verdiği ilacın yalnış olduğunu beloc denen ilacın ritmi düşürdüğünü benim ritmimim zaten düşük olduğunu kullanmam gerektiğini söyleyip bana dodex isimli bir ilaç yazdı.benim de iyice kafam karıştı iki doktorum da profösör olması beni iyice allak bullak etti sizce ne yapmalıyım ..aydınlatırsanız sevinirim hocam..
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Bayılmanızın bir çok nedeni olabilir. Bazı bayılmalar kalp ritmi ile (kalbin çok hızlı çalışması veya çok yavaşlaması ile) ilgili olabileceği gibi tamamen kalp dışı nedenlerle de olabilir. Bayılma nedeniyle yapılan tetkiklerde rastlantı sonucu vitamin eksikliğinizin bulunduğunu sanıyorum, bayılma ile vitamin eksikliğinin ilişkisi olmaz. Bayılmassebebi için ayrıntılı tetkikten geçmenizde yarar var. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
serkan
15/10/14

MERHABA Hocam benim sağ gözümle göremiyorunm ve konuşmkta cok zorlaniyorum engel raporu alabilir miyim?
Yaş:22
Cinsiyet:

Bunun için tam teşekküllü hastanede heyet muayenesine başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yalçın
14/10/14

Değerli Hocam saygılar. Oğlum 13 yaşnda 3 Yldır HAFİF MY nedeniyle yılda bir kontrol oluyoruz.3 yıldır my hafif.Kapaktaki yetmezlik dercesini arttırmamak ve korumak adına ilaç tedavisi gerekirmi?Çok sık olmasa da (bir iki ay da bir) göğsünde batma şeklinde ağrı olduğunu söylüyor.Bizlerde endişe ediyoruz. Bilgilendirirseniz çok seviniriz.
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz ağrılar ile mitral yetmezliğinin bir ilişkisi yoktur. Endişe etmeyin. Mitral yetmezliğinin ilerlemesini önlemek için bir ilaç / tedavi gerekmez. Eser / hafif düzeyde mitral yetmezliği sağlıklı bir çok kişide bulunabilir. Bir kaç yılda bir takipte olması yeterlidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Umut
13/10/14

İyi günler hocam bn yillardir futbol oynuyorum ve ilk defa başima boyle birsey geldi maç esnasinda 30.dk de carpinti ve derin nefes alinca batma meydana geldi ve bunun uzerine doktora gittik aort kapağında hafif hava kacirma var dedi futbol oynamasan daha iyi olur hafif aktiviteler yapabilirsin dedi bunun üzerine sakarya ozel ada tip hastanesinede gitmeye karar verdik prof.dr ersan tatliya muayne oldum ve ekg , kosu banti vesaire butun herseye bakti ve oda aort kapağında 3 yaprak gibi seyden birinde cok hafif kacirma asiri hafif dedi ve halter kaldirma haric butun sporlari yapabilirsin dedi cok emin bir sejilde hic bir sıkınti olmaz dedi sizce bi sıkıntı olurmu ?
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilere göre, özellikle aort kapağı üç yaprakçıksa, yani "biküspit aort hastalığı" yoksa endişelenecek bir durum yok, geçmiş olsun. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Zeynep
11/10/14

Merhaba hocam. Öncelikle son 18 aydır 50 mg BELOC kullaniyorum. İlk zamanlar sabahları 1 adet iciyordum ama son zamanlarda aksamlarida almaya basladim. Yanliz bunun ardindan bacak kas ağrılarim aşırı derecede artti. Karincalanma tarzi bir ağrı oluyor bu ilac kemiklerin arasindaki siviyi eksiltme ihtimali var mi ? Yada baska bir yan etki olabilir mi? Simdiden tesekkurler .
Yaş:53
Cinsiyet:Kadın

Beloc ve benzeri ilaçların "kemikler arasındaki sıvıyı"  eksiltme yönünde bir yan etkisi yoktur. Ancak, damar sertliği olan kişilerde, eğer atardamarlarda önemli darlıklar varsa kan akımını azaltıcı etkisi olabilir. Kan akımında azalma kas ağrılarına ve kramplara neden olabilir. Sizdeki ağrıların bu duruma ve söz konusu ilaca bağlı olup olmadığını elbette sanal ortamda ve bu bilgilerle kesin olarak söyleyemem. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mine
09/10/14

damar tıkanıklığı teşhisi kondu, ilaçlarımı kullanıyorum, nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinicem.
Yaş:52
Cinsiyet:kadın

Damar tıkanıklığı en sık sigara, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol nedeniyle oluşur. 

Sitemizde bu konuda genel bilgi mevcuttur. Aşağıdaki linklerden genel bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca kendinize ait tavsiye ve tedavi için diyetisyenimizden de randevu alabilirsiniz; 0216 688 09 68; Yrd. Doç. Dr. Esra Güneş.

http://www.kalpveyasam.com/bulten/e-kalbim/sayi10/

http://www.kalpveyasam.com/bulten/e-kalbim/sayi9/

 
 
Geçmiş olsun,
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Ömer Faruk
08/10/14

Merhaba Doktor Bey - Doktorumuz Kız Kardeşime Beş Yıl önce Kalp kapagında Kalınlaşma olduğunu söyledi Penadur İğne yazdı ve bunu uzun yıllar kullanması gerektiğini söylemişti. Kardeşim Bir sene kadar kullandıktan sonra bırak fakat şikayetleri artınca tekrar farklı bir doktora gittik o doktorda Deposilin verdi ve bu iğneyi Yaklaşık 40 yaşına kadar kullanması gerektiğini söyledi. Hocam Benim sorum bir iğneyi 15 yıl boyunca kullanmak ne kadar doğru ve bunun yan etkileri yok mudur ayrıca başka tedevi yöntemi var mıdır İlginize Teşekkür Ederim, Saygılarımla
Yaş:1987
Cinsiyet:Erkek

Kalp kapağında kalınlaşma kalp romatizmasına bağlı ise korunma amaçlı uzun süre iğne kullanması gerekli olabilir. Her ilacın elbette yan etkisi vardır; ancak yararına göre göze almak gerekebilir. Kalp romatizması konusunda sitemizde genel bilgi vardır. Aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz: 

http://www.kalpveyasam.com/kalp_romatizmas__-187.html

 

Ancak başka sebeplere bağlı ise böyle bir tedavi gerekli değildir. Bu nedenle kardeşinize bu tedavi gerekli mi değil mi kardeşinizi muayene etmeden kesin yorumda bulunamam. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Okan
06/10/14

Coumadin 5mg kullanıyorum düvme Yaptırmak istiyorum bi sakıncası olur mu?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Coumadin kullandığınız için cilt içine kanama riskiniz söz konusudur; ancak yaşamsal bir kanama genelde beklenmez. Kanamaya bağlı olarak dövmenizde şekil bozukluğu olabilir. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Dilek
02/10/14

Ali bey merhaba bundan 20 yıl önce beni köpek ısırdı sonrasında o korkunun etkisiyle çarpıntım oldu gittiğim doktor da eko çekti ve kalp kapakçıklarımda mitral hafif triküspik kapakta 1derece ve pab da 30 32 ölçü bugüne kadar ara ara kontroller yapıldı ben evlendim ve iki kızım oldu bugün değerler hala 20 yıl önceki gibi ilerleme yok sizden ricam 20 yılımı çok büyük kaygılarla geçirdim çok şükür değerler geçen zamana ve iki doğuma rağmen değişmedi ama değişir mi yada diyebilirmiyiz bu benim kalp yapım bazen çok kafam takılıyor kalp yetmezliği olur mu diye bilgi ve tecrübelerinizle bana cevap verirseniz çok memnun olurum
Yaş:37
Cinsiyet:Bayan

Zannetmiyorum ??  Ancak kesin bir yorum yapmam için tetkiklerinizi görmem gerekir.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

01/10/14

sayın hocam geçen sene göğüs kemiğimden kaynaklı ağrılarım için doktora gittim ekg çekildi st çökmesi olduğunu söyledi. eko normal kalp enzim testleri normal. efor testinde göğsümde ağrı olmadı ancak çökmeler devam ettiğinden anjiyo önerdi.anjiyo oldum tüm damarlar temiz çıktı plak darlık tıkanıklık yoktu. coraspin ve calastin ilaçlarını 1 ay kullandım.sonrasında ağrılarım ara ara oluyordu ancak kalple alakalı olmadığından kardiyoloğa gitmedim.ancak bugün genel amaçlı çhek up yaptırdım.yine ekg çekildi st çökmelerimin olduğunu söyledi doktor.nabzım sğrekli 75-85 arasında merdiven yokuş çıkarken ağrım yok nefes darlığı yok . st çökmesinin neden olduğuyla ilgili bilgi verebilirmisiniz teşekkür ederim.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Bu yorumu EKG nizi gören doktorlardan istemenizi öneririm.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Berna Kuşcu
30/09/14

Merhabalar. Bu maili size Antalya'dan annem için yazıyorum. Annem 2005 yılında ASD nedeniyle açık kalp ameliyatı geçirdi. O zamanki şant oranı 3.8 idi. Yoğun bakımdayken bir anlık tansiyon yükselmesine bağlı olarak dikişlerinin açıldığı söylendi. Kısaca ameliyatı pek başarılı geçmemiş oldu. Sonrasında gitmediğimiz hastane, görüşmediğimiz doktor kalmadı. Şuan şant oranı en son ölçümlerde 1.9 çıktı. Bu nedenle yeniden ameliyat olması gerektiği söyleniyor. Geçirdiği ameliyata bağlı olarak beyninde hipofiz adenom sorunu ortaya çıktı, bu nedenle düzenli olarak dostinex adlı ilacı kullanıyor. Kendisi şuan 46 yaşında ve kalbindeki bu sorun nedeniyle bütün yükün akciğerlere bindiği ve akciğerlerin yıprandığı söylendi. Buna bağlı olarak yaz ayları da dahil olmak üzere belirli dönemlerde kalp ve ciğerde su toplama, zatürre, akciğerde iltihaplanma, bronşit gibi hastalıkları ağır bir şekilde geçiriyor. Son tahlillerinde kalbindeki sağ boşluğun genişlediği ve biraz daha ilerlemesi durumunda ameliyatın mümkün olmayacağı söyleniyor. Ayrıca akciğerlerindeki pulmoner basıncın yüksek olmasınında buna engel olabileceği söylendi. Yaptığımız görüşmelerde robotik ASD, koltukaltından kesi ve şemsiye yöntemlerinin ikinci kez olmasından dolayı uygulanamayacağı söylendi. Geçen yıl Aralık ayında Prof. Dr. Cem Yorgancılıoğlu tarafından açık olarak ameliyatı gerçekleştirilecekti. Ancak hipofiz adenom gibi sorunlardan dolayı sürekli ertelendi ve çok riskli olduğunu hocamız bizzat söyledi. Sonrasında biz de annemin psikolojisini düşünerek erteleme kararı aldık. Şuan için hala araştırıyoruz. Son olarak mailime cevap vereceğinizi umarak size danışmak istedim. Annemi bu durumdan kurtarmak için ne gerekirse yaparız En azından bir ön fikrinizi alarak hareket etmek istiyoruz. İlginiz için teşekkürler. İyi Akşamlar.
Yaş:24
Cinsiyet:Kadın

"Verdiğiniz genel bilgiler dahilinde" annenizin daha fazla geç kalmadan ameliyat olmasını öneririm. Ameliyat yöntemine annenizi muayene eden hekim karar vermelidir. Uzaktan sanal ortamdan ameliyat yöntemini benim önermem doğru olmaz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

YASAR
29/09/14

SELAMLAR HOCAM BEN DORT AY ONCE MITRAL KAPAGIM DEGISTI BIYOLOJI KAPAK TAKTILAR KAPAGIN MARKASI SU CARPENTIER EDWARDS MAGMA NO 33 HOCAM SANA SORMAK ISTEDIGIM SU MITRAL KAPAGIN YUZEYININ 4ILE6 CM OLDUGUNU DUYDUM AMALIYATDAN BESGUN SONRA EKO YAPTILAR MITRAL KAPAGININ YUZEYININ 1.7 CM OLDUGUNU YAZIYOR HOCAM BANA UFAK KAPAKMI TAKMISLAR ACABA NORMALMI TESEKUR EDERIM
Yaş:50
Cinsiyet:

Tıbbi tetkiklerin yorumunu tetkiki yapan doktora sormanızı öneririm. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Adnan Aksoy
28/09/14

Hocam ablamın kalpkakçığına yama operasyonu yapılmasına karar verildi ancak bunun la ilgili en iyi yöntemin ne olduğu konusunda kararsız göğüsten yapılan ve koltuk altından yapılan yöntemlerin hangisi tercih edilmeli
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Böylesine önemli bir konuda sanal ortamda, hastayı görmeden yöntem önermek uygun olmaz. Her hasta için farklı bir yöntem gerekli olabilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

metin
28/09/14

MRB HOCAM 2007 DE ASD OLDUM VE ŞU AN ÇARPINTI ŞİKAYETLERİM VAR 1 HAFTA ÖNCE HOLTER TAKILDI 101 ADET ERKEN ATIM ÇIKTI BİRDE AKCİGER BASINCI 35 VE 40 DERECE YÜKSEKMİŞ BUNUNLA İLGİLİ DİLTİZEM YAZILDI SİZCE İYİ GELİRMİ YADA DAHA ÖNCEDEN BELOC KULLANDIM BELOCMU DAHA İYİ BİRDE HOCAM BENDE BAŞ DÖNMESİ VE NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİDE VAR SUAN BU DURUM BENİ KORKUTUYOR SİZCE NE YAPMALIYIM HOCAM CVP VERİRSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TŞK EDERİM......
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Holter tetkik sonucunuz çok önemli bir soruna işaret etmiyor. Sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hüseyin
27/09/14

hocam yaklaşık 5 6ay kadar oldu eşim rahatsız van yüzüncü yıl üniversitesinde 1ay yatırıldı önce sarkoydoz sonra tüber küloz burusella olabilir denildi en son olarak kalp romatizması diye farklı farklı tedavi ve teşhisler verildi bende buna isitnaden sevk yaptırıp istanbul zeytinburnu yedi kule göğüs hastalıkları hastahanesine götürdüm 10 gün kadar orda ayaktan tedavi gördü vandaki durumuna göre biraz daha iyi oldu fakat orasıda net bir teteşhis koyamadı teşhis koyamadı kalp romatizması üzerinde duruldu bir çok tetkik tahlil yapılmasına rağmen bir sonuç alınamadı daviloks400 ve dolorex draje tb yazılıp gönderdiler bizi şimdi size ulaşabilceğim bir cep numarasına rastlayamadım şuan eşim çok kötü aşırı halsizlik kemik ve eklemlerini aşırı derecede ağrıdığını eklemlerde kol ve bacaklarda özellikle ellerinde son zamanlarda şişlikler meydana geliyoo buna rağmen bir kaç kez istanbul dönüşü farklı doktorlara götürmeme rağmen yine bir netice alınamadı bu yüzden hocam şikayetler bundan ibaret bu konuyla alakalı düşünceleriniz bizim için çök önemli ne yapmam gerekiyoo bir yol gösterin hocam biyopsi den tutunda momografiye ordan tutunda burucella testine taki endoskopiye varana kadar bir çok tahlil yapıldı ama sonuç ta yok tedavide umarım kısa sürede bize çözüm olursunuz saygılar...
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Bu kadar detaylı araştırılmış ve henüz çözülememiş bir durumda sanal ortamda çözüm ve tedavi bulmak takdir edersiniz ki mümkün olmaz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kübra
26/09/14

Tıpta kullanılan ultrason,emar,temografi ve cep telefonlarının fizik yasaları ile ilgisini
Yaş:15
Cinsiyet:kız

Sorunuzu anlamadım. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

CİHAN
26/09/14

merhaba hocam bende ileri düzeyde aort kapak hastalığım mevcut aort kapak amaliyatı olmam gerekiyor.bu rahatsızlıkta ani ölüm gerceklesirmi.riskler neler aydınlatabilirmisiniz saygılar.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Aort kapak hastalığının romatizmal / romatizma dışı, yetmezlik, darlık gibi bir çok çeşidi vardır. Sorunuzun yanıtı bunlara göre çok farklılık gösterebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

tuncer
26/09/14

Meraba hocam ben beş ay önce bypass amaliyatı oldum iki üç ayda bir bi iki kadeh alkol alsam bir sıkıntı olurmu..... Belok zok alıyorum sabahları. ..50..lik
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Hayır, bu düzeyde alkol tüketiminin kalp damar sağlığı açısından bilinen bir zararı yoktur. Endişe etmeyin. İlaçlarla da olumsuz bir etkisi olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

25/09/14

Hocam kardeşimin eko sonucu kuvvetle muhtemel konstriktif perikardit şeklinde ve kalp mr da bunu destekliyor kardiyoloğun dediğine göre.Fakat Kardiyolog aslında gerek yok demesine rağmen cerrah birde anjiyo yapılsın dedi.Sanırım kardiyomypati den şüphelendi.kuvvetli kons.perikardit ne demek?Organlarında bir bozulma yok hatta kardeşim çalışıyor şu anda.Hocam kardeşim izmir de bense Elazığ da olduğumdan merak ve endişe içindeyim.Sizce nedir?Bu ameliyatın hayati riski çokmudur?Saygılar.
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Kardiyomiyopati ve konstriktif perikardit çok farklı hastalıklardır. Teşhis koyma aşamasından birbirilerini taklit edebilirler. Ancak teşhis konduktan sonra tedavileri çok farklıdır. Bu konuda öncelikle kesin teşhisin ne olduğunu öğrenmenizi öneririm. Çünkü gidişat ve tedavileri çok farklıdır. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ayşe özpınar
25/09/14

Hocam Merhaba.Bende 1,5 yıldır çarpıntı problemi var. Eko çekildim ama çarpıntı halimde olmadığım için normal cıktı. Efor testim iyiydi. EKG normal dedi doktor. Holter sonucum Max: 106 Min:71 AVG: 91 TEMEL RİTM SINIUS ARITMİDİR. APA-VPA İZLENMEDİ. SVT- VT İZLENMEDİ. aNLAMLI PAUSE-BLOK İZLENMEDİ yazıyor. Doktorum AVG:91 senin için yüksek dedi, taşikardi belirtisi olabilir dedi. Bundan bir ay öncede bir cihaz ama adını bilmiyorum, 10 gün boyunca bende kaldı çarpıntı anında göğsüme dayıyordum, o cihazın sonucu da sinüs taşikardi çıktı. Şimdi doktorum elektrofizyoloji önerdi ama ben korkuyorum. Bir türlü de saptanmıyor çarpıntılarım ama ben çok yaşıyorum. 2 türlü çarpıntım oluyor biri aniden ve cok hızlı göğsümden yukarı bir şey çıkıyormuş gibi ve beni yerimden sıçratıyor. Bu seyrek oluyo ve gün geçtikçe siddeti azaldı. diğeri ise sanki kalibimde bir şey çıpıyor gibi, ya da birşeye cok heycanlanırsınız da göğsünüz huzursuz olur sanki kalbimde devamlı kıpırtı var gibi. Doktor 2 çarpıntı türünün beraber yaşandığı durumlar çok olur dedi.Elektrofizyolojide 2. çarpıntı türününe tanı koyar isek yakma işlemiyle çözebiliriz dedi ama 1. bahsettiğim ani çarpıntına elektrofizyolojinin faydası olmaz dedi.Boyle bir durumda siz elektro fizyoloji önerirmisiniz acaba. Riskleri nasıl olur, birde fazla yakım olursa kalp pili gerekebilirmiş sonrasında. Bunlardan dolayı korkuyorum, Değerli yorumlarını bekliyorum, hoşçakalın.
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Holter cihazı ve sonrasında 10 gün üzerinizde kalan (event recorder cihazı) sizde takılıyken çarpıntınız veya benzer şikayetiniz oldu mu ? Eğer bu sırada şikayetleriniz OLDUYSA ve özellikle 10 günlük cihazdaki kayıtta aritmi SAPTANMADIYSA elektrofizyoloji çalışmasına gerek yoktur.

Çarpıntı şikayeti çoğu sağlıklı kişide olur, her çarpıntı aritmi demek değildir, tedavi her zaman gerekmez bile.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mustafa kıymet
24/09/14

Ben 2013 yılının matr ayı içerisinde Baypas ameliyatı oldum DR. söylediğine göre 4 damar değişmiş o günden beri düzenli şekilde kontrollerimi yaptırıyorum. 2014 Eylül ayı içerisinde kotrole gittiğimde bana kalbe takılan şok cihazı AICD isimli cihazı takılmasını önerdi ancak bu cihazın ömründen bahsetmedi, şu an benim kafam karıştı beni bu konuda bilgilendirirseniz minet duyacagım, Yogun bakımda fazla kalmamdan dolayı nefes borusunda daralma olmasından ve daha sonra nefes borusu tamamen kapandığı için gerekli tedavilerimi başka hastanede yaptırdım şu an T tüp yardımı ile konuşuyorum vereceğiniz bilği için şimdiden teşekkür ederim
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

AICD cihazları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

Bu cihazları kalp pili gibi lokal anestezi altında takarız. Kalp pilllerini nasıl taktığımız hakkında da sitemizde bilgi mevcuttur; aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_nas__l_tak__l__r_-127.html

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

aysu
24/09/14

merhabalar hocam benim 15 yaşımda Mitral Kapak Yetmezliği teşhisi konuldu. tam 6 yıldır aynı şekilde devam etmekte benım sorum size şu olucak bu hastalık ömur boyu benımle gıdekcek mı ve ılerı ki hayatımı etkıler mı sızce ? mesela bu durum benım evlenmeme engel mı sizce hocam şimdiden tşkler
Yaş:21
Cinsiyet:kadın

Mitral yetmezliğinin çok çeşitli sebepleri ve dereceleri vardır. Belirli dereceye kadar sağlıklı kişilerde bile bulunabilir. Önemli olan hangi sebeple ve hangi derecede olduğudur. Kişinin muayene ve tetkki sonuçlarına göre sorunuzun yanıtı değişir. Bunları bilmeden yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kadriye
23/09/14

Hocam Merhaba anneme dilate kardiyomiyopati teşhisi konuldu cok uzuluyorum Allah herkese şifalar versin.bir hekim kemoterapiilaçları neden olmuştur diyor başka bir hekim şeker hastalığı neden olmuştur diyor.benim sorum hekimimiz sıfır tuz diyor diğer hekim biraz tuket diyor hastaneye 107 kilo yattı 87 kilo cikti boyu çok uzun oldugu icin kilosu aşırı değil aslında ama ödem sürekli oluyor bu hastalık kısa sürede kaçınılmaz olarak diğer organların fonksiyonlarını kesin bozar? Kalp yüzde 30 yüzde 25 çalışıyormus ölüm Allahin emri tabikide bu hastalıkla uzun yıllar yaşayan varmı hocam birkaç örnek bulsam içim biraz rahatliycak hiç olmassa umudum olucak suan hep korkuyla yaşıyorum ama lutfen dogruyu soyleyin teşekkür ederim
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Dilate kardiyomiyopati hakkında sitemizde genel bilgi vardır, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; http://www.kalpveyasam.com/dilate_kardiyomiyopati-181.html

Anneniz hakkında kesin yorum ve tedavi önerisi için arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

BURAK
21/09/14

Hocam Merhaba Ben 18 Yaşındayım Doğuştan Kalp Kası Kalınlaşması Hastalığım Çıktı Şu An Mehmet Akif Ersoy Hastahanesinde Devamlı Kontrole Hidiyorum beloc zog ilaç Kullanıyorum sabah Akşam 25 mg Holter Sonucum Kötü Çıkmadı Benim bu Hastalığımın Bir Tedavisi Varmıdır Ömür Boyu Bu Hastalıkla Mücadelemi Edeceğim Ve Askere Gidebilirmiyim.
Yaş:18
Cinsiyet:ERKEK

Hastalığınız hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; http://www.kalpveyasam.com/hipertrofik_kardiyomiyopati-180.html

Sizin hakkınızda tedavi ve takip bilgisi için arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Adil
21/09/14

Hocam merhaba benim ara ara kalbim durup atiyor gibi oluyor ve o anda nefesim kesiliyor gibi oluyor . Sizin deneyiminize gore bu ekstrasistolmudur.Biliyorum muayene ve ekg holter olmadan tani koyamazsiniz ama belirtilerden nelerden supheleniyorsunuz.Ekstrasistolmudur bu hocam . Durup atan kalp ve o anda saniyelik nefes kesilme hissi . Vereceginiz cevap icin simdiden tesekkurler hayirli calismalar
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Evet, şikayetiniz ekstrasistol tanımına benziyor. Ancak kesin yorum yapabilmem mümkün değildir. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ilker
19/09/14

hocam merhaba. benim nabzım genelde 50 civarında. düşük nabız nedeni ile doktora gittim ekg ve efor testi yaptı. ayrıca ultrasonla baktı ve herhangi bir sıkıntımın olmadığını söyledi. sorum ise geçen gün az miktarda alkol aldıktan sonra kalbimde aritmi oldu. yarım saat kadar düzensiz attığını hissettim. (elimle nabzımı saydığıımda düzensiz atıyordu) benim çarpıntı dışında hiçbir şikayetim olmadı. tekrardan doktora gitmem gerekir mi? saygılarımla.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bazı kişilerde alkol alımı sonrası aritmiler tetiklenebilir. Bu aritmiler önemli olabilir. Tekrar doktora gitmenize gerek olduğunu sanmıyrum; ancak aynı durum tekrarlarsa o sırada EKG çektirmeye gayret edin. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

barış
18/09/14

hocam ben çarpıntı hissiyle hekime göründüm. eko, efor ve holter sonucunda hiç bir sıkıntım olmadığı söylendi.üç ay sonraki kontrolde tekrar eko yapıldı ve beloc zok 25mg verildi. ilk aylar beloc zok 25mg aldığımda çarpıntı hissimi yoketmişti, tedavi başarılıydı. bir süre sonra ben 50mg alıp ikiye bölerek kullanmaya başladım.göğüs ağrısı, ağrılı kalp atışı,sol kol uyuşması gibi etkiler görmeye başladım. daha sonra internette kontrollü salımlı tabletlerin kırılmaması gerektiği ile ilgili yazılar okudum.prospektüsünde ise "Kontrollü salımlı tabletler bölünebilir. Tabletler çiğnenmemeli, ezilmemeli, en az yarım bardak sıvı ile yutulmalıdır" yazıyor. sorum şu: ilacı yanlış mı kullanıyorum?
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

İkiye bölerek kullanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Halil
18/09/14

sayin hocam ben alti ay once infektif endokardit bulgusuyla acil olarak mitral kapagim biyoloji kapak ile degisti gecenlede yine infektif endordit supesiyle on gun hastanede yatdim EKO yaptilar mitral kapagin daralmis diye baska Hastanede ETO TESTI yaptilar agzima hortum salladilar Kalbime baktilar sonuc infektif endokardit bulgusuna Raslamadilar fakat testi yapan doktur biyotez mitralde orta derecede daralma var dedi 1.5 CM KARE DEDI hocam BU DURUMDA BENI yine acik kalp amaliyati olma durumum varmi cok korkuyorum
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Protez kapakların kapak alanı zaten normal kapaklardan biraz daha dardır. Eko tetkikindeki başka bir çok hesaba bakarak değerlendirme yaparız. Bu bilgilerle yorum yapmam uygun olmaz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

üzeyir boztemir
18/09/14

22.08.2014 günü cuma namazında kalp krizi geçirdim ve beni İstanbul Kardiyoloji Enstitüsüne ambülans ile götürdüler ve heman anjiyo yaptılar.Şimdi çok iyiyim.Sorum şu daha önce 50mg.viagra cinsel ilişkiye girmden önce kullanıyordum. Anjiyodan sonra da kullanabilirmiyim.beni bilgilendirirseniz teşşekkür ederim
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

Sitemizde cinsel performans artırıcı ilaçlar ve kalp sağlığı hakkında bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mert
16/09/14

Merhaba, Aşırı heyecanlanan biriyim; bu heyecan sırasında kalp atışlarım tavan yapıyor. Ancak ben de bu durumdan korkuyorum kalp krizi geçireceğim diye, bundan da daha çok endişeleniyorum. Arada sırada ise tekleme yaşıyorum, teklemeler bu aralar artmaya başladı. Sanki bugün 15 tane tekleme yaşadım. Tekleme ve çarpıntılar için doktora gittim. Kalp kulakçığında ufak bir kaçıklık olduğu söylendi ancak önemli bir şey değil dedi. Ama ben yine de kendimi ikna edemiyorum. Hep kalp atışlarımı hissediyorum. Teklemeleri hissettikçe de korkuyorum. Sizce bu durumda ne yapabilirim?
Yaş:16
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde bu konuda genel bilgi mevcuttur. Site içi arama motoruna "çarpıntı" ve "aritmi" yazarak ulaşabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

gülay
14/09/14

hocam ektrasistolüm var, yapılan kontrollerde (ekg, efor, eko ve holter)her şey normal çıktı, sadece kapakçıklardan birinde kireçlenme var denildi.3 ay magnezyum şase ve demirim de çok düşük olduğu için 3 ay flex fort kullandım. Ayrıca beloc zok (25 mg.)kullanmaya başladım. 6 aydır kullanıyorum ilacı.Sorum şu:koşmamda sakınca var mı, spor olarak hep yürüyüş yapıyordum zaten, koşsam bir zararı olur mu? (yaşım 41, sigara kullanmıyorum.)
Yaş:sen
Cinsiyet:

Bu sorunuzu tetkikleriniz yapıp sizi muayene eden hekimlere sormanız daha uygun olur.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

elif
14/09/14

Hocam merhaba.benim 1aydir ğoğusum ağriyor sol elimde agriyor çok yorgunum. Bundan once kisa surelik bayilma oldu 2 3kez. Tansiyonum duşuk başim çok donuyor. Ne yapmaliyim yardimci olun lutfen
Yaş:19
Cinsiyet:kadin

Bir çok nedeni olabilir. Öncelikle iç hastalıkları uzmanına muayene olun. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat Koç
13/09/14

Hocam Merhabalar bende birinci derecede biküsbit aort yetmezligi var bu rahatsızlığım ile alakali nelere dikkat etmeliyim, Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Sitemizde biküspid aorta hakkında genel bilgi mevcuttur, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/bikuspit_aorta-184.html 

Kendi durumunuz hakkında bilgi ve tedavi önerisi için arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

huseyin
13/09/14

Merhaba sayın hocam 1 yıl önce nabzın 190 lara vardı yogun bakıma alındım eps ameliyatı geçirdim bi damarı kalbin içinde 60 volta kadar verilen elektrikle yaktılar ama o damardan değilde başka bi damar sebeb oluyordu kalbin içindeki elektriksel bozukluğu bunu sonradan farkettim lakin ben o yakılan damardan baya rahatsızlık duyuyorum bazen kuru bi cubuk hükmünde kalbin içinde rahatsızlık veriyor ne tavsiye edersiniz hocam benim icin
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Tekrar EPS olmanız gerekebilir. Aynı hastaneye başvurmanızda yarar var.  

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Muharrem karacan
09/09/14

Merhabalar hocam.1.5paket sigara içen birisiyim. 1 dakikalık solunum sayım 30 kalp atışım da 106. değerler sizce anormal mi?
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu rakamların tek başına bir anlamı yoktur. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erdal
09/09/14

Doktor Bey Merhabalar , 2 hafta kadar önce kalp ameliyatı geçirdim mitral kapağım değişti yerine metal yapay mitral kapak takıldı.2 defa INR değerim ölçüldü 1,83 ve 1,33 şeklinde çıktı bu değerlerin düşük olması tamamen aldığım besinler ve ilacın ölçütü ile mi ilgilidir yoksa kapakçığın düzgün bir şekilde takılmamış olması gibi bir sorundan dolayı oluşabilir mi ? teşekkürler
Yaş:48
Cinsiyet:erkek

Bu değerleriniz çok düşük, bu yüzden tehlikeli. Kapakta pıhtı olabilir ve bu pıhtı felç geçirmenize neden olabilir. Coumadin kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Tedavinizin ve ilacınızın takibi hakkında arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hatice
06/09/14

hocam yaşım 16 nabızım 80 100 arası genelde 84 85 90 91 atıyor ağrı çarpıntı yok sizce yüksekmi ? boy 174 kilo 55
Yaş:16
Cinsiyet:kız

Hayır, normal. Merak etmeyin.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak,

 
 
bahadir
06/09/14

Mrhb doktor bey benim sikintim kalbimdeki agri ara ara olan 3-5 sn lik carpintilar nefes darligi ve halsizlik yaklasik 1 senedir bu sikintilari yasiyorum bana beloc verildi etkili olmadi ne denediysem basarili olmadi ocak ayinda antibiyotik kullandim 1,5 ay hicbir sikintim olmadi haziran ayinda antibiyotik kullandim yine belli bir sure hicbir sikintim olmadi tesaduf mu diye dusundum sonra yine bogazimdaki sikintidan oturu doktora gittim yine faranjitten oturu antibiyotik aliyorum ve yine sikintilarim gecti kalbime eko ile bakildi sadece hafif duzeyde kapakcik yetmezligi var ama onemsiz dendi beta blokerin sikintimi cozemezken antinin cozmesi neye isaret olabilir kalbimde surekli olan bu agri halsizlik hatta su carpintilar dahi su anda yok bu surecte 3 kez anti kullandim 3 unde de ayni sey oldu bence bu tesaduf degil bu surecte de 1 kez svt gecirdim Yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkur eder saygilarimi sunarim
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Antibiyotik tedavisi ile çarpıntı arasında hiç bir ilişki yoktur. Çarpıntı ve ritim bozuklukları hakkında (aritmiler) sitemizde genel bilgi vardır; buradan bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 

mehmet eylen
05/09/14

Hocam merhaba ben 4 yildir hipertrofik kardiyomiyopati hastasiyim. 2 ay oncede kalp pili takildi bana ve ben soforluk isiyle ugrasiyorum servis soforuyum. Yogun bi mesai harciyorum.sabahtan gecenin yarilarina kadar calisiyorum. Yogun stres ve sikinti altindayim. Sizce bu meslegi birakmalimiyim? Bi tavsiyede bulunabilirmisiniz
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Hipertrofik kardiyomiyopati hastalarının ve özellikle ICD takılmış (kalp pili olarak bahsettiğiniz cihaz ICD olmalı) kişilerin özellikle ticari araç (servis soförü oldğunuzu söylüyorsunuz) kullanmasının uluslararası tıbbi ve hukuki kısıtlamaları vardır. Bazı durumlarda aritmi ve elektroşok riski yüksektir, bu gibi kişilerin bazı hallerde ticari araç kullanmaları önerilmez. Sizin özelinizde karar vermek için sizi muayene etmem, EKG ve eko raporlarınızı görmem gerek. Özetle sizin ve aracınızda taşıdığınız kişilerin sağlığı için önemli bir durum söz konusu. Bu konuda doktorunuzla mutlaka görüşün. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaradan bilgi ve radevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özlem
03/09/14

merhaba sayın hocam, eşim 17 haftalık hamile bebeğimizin kalbinde çok ciddi bir problem görünüyor. aortic stenosis diye adlandırılan bir kalp rahatsızlığı mevcut. aort damarı (vücuda kan pompalayan ve besleyen damar) dar olduğundan dolayı sol kalp kapakçığı ve sol kalp çalışmıyor ve sadece kasılıyor görünüyor ultrasonda. bebeğin yaşama şansı olmadığını ve hayata tutunamayacağını söylüyor doktorlar. sizce hayatta kalma şansı var mı oğlumun? bebek geliştikçe damarın genişleme şansı olur mu? damarın doğuma kadar daha çok daralacağı hatta yapışacağı kan akımının hiç sağlanamayacağı söylüyor doktorlar. daha 17 haftalık daha önümüzde yaklaşık 20 hafta daha var düzelme ihtimali olmaz mı daha mı kötü olur. allahım lütfen oğlumuzu bize bağışla onun hayatta tutunabilmesi için yapılacak bişeyler olsun lütfen iyi bir haber duymak için hep çırpınıyorum. bu konuda ki görüş ve önerileriniz ne olabilir. saygılarımla, Mehmet KOYUNBABA TEL: 0533 390 1982
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Bu sorunuza  yanıt verecek uzman kişi ben değilim değilim. Jinekoloji doktorunuza danışmanızı öneririm. Size bol şans dilerim. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mübeyyen
01/09/14

Merhaba Hocam, ben 2009 yılında asd operasyonu geçirdim ve kalbime şemsiye takıldı. Son zamanlarda çarpıntım oluyor (120 civarında) ve 3 gün önce bütün vücudum uyuştu yürüyemedim (çalıştığım iş yeri sağlıkçısı nabzımda düzensizlik olduğunu söyledi ve acile yönlendirdi). Devlet hastanesi aciline gittik EKG çekildi ve kan tahlili alındı ve sonuçlar normal gözüküyordu.. Daha önceki aylarda (7-8 ay öne) normal kontrolümde EKO sonucunda bir farklılık gözlemlenmemişti. Son yaşadığım olayı ben ameliyat olmadan önce de yaşamıştım. Dolayısıyla ben normalin dışında bir durum olduğunu düşünüyorum. Sizin görüşünüzü almak benim için çok önemli.. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Yaş:33
Cinsiyet:Kadın

EKG ve EKO nuz normal bulunduysa endişe etmeyin. Ancak EKG ve EKO nuzu görmeden, sizin ilettiklerinize göre yorum yaptığımı unutmayın. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YUNUS ÇEÇELİ
31/08/14

SAYIN HOCAM,2010 YILINDA ANJU OLDUM.ANJUDAN SONRA TEKRAR TEDAVİ OLMAYA GİTTİĞİMDE DOKTORLAR MİTRAL KAPAK YETMEZLİĞİ TANISI KOYDULAR.GEÇEN HAFTA YAPTIRDIĞIM TESTLERDE 2-3 DERECE MİTRAL YETMEZLİĞİM OLDUĞUNU VE AMELİYAT OLMAM GEREKTİĞİNİ TEKRAR SÖYLEDİLER.EFOR TESTİ YAPTIRDIM SONUÇ ÇOK İYİ ÇIKTI AMA KALBİMDE MİTRAL YETMEZLİK VAR DİYORLAR BEN GAYET SAĞLIKLI BİRİYİM GÜNLÜK HAYATTA MERDİVEN ÇIKIP İNEBİLİYORUM,SPOR YAPABİLİYORUM NEFES DARLIĞIM YOK TEK ŞİKAYETİM AYDA BİR YÜKSEK TANSİYON.AMELİYATTAN KORKUYORUM ANKARADA GEZMEDİĞİM DOKTOR KALMADI SİZCE 3.DERECE MİTRAL YETMEZLİK AMELİYAT GEREKTİRİRMİ EFOR TESTİM BUKADAR İYİYKEN.İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.
Yaş:46
Cinsiyet:ERKEK

Mİtral yetmezliğinde ameliyat kararını bir çok farklı özelliği göz önüne alarak veririz. Ekokardiyografideki bazı özellikler ve muaeyen bulgularına göre de karar verilebilir. Bunları görmeden ve sizi muayene etmden kesin bir yorum yapmam sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak,  www.vivasaglik.com

 

irem şahin
30/08/14

merhabalar hocam kızım irem de hipertansiyon var böbreğe giden damarlarındaki darlıktan dolayı 5 defa anjio olmasına rağmen darlık aynı derecede şu an belec 50 mg kullanıyo bu nedenle dişçide dolgu yapmadılar beloc kullandığı için ne yapmamız gerekiyo dolgu yapılabilir mi?şimdiden teşekküe ederim.
Yaş:17
Cinsiyet:kız

Beloc kullanması bu tür bir işleme engel değil. Belki tansiyonu yeterince kontrol altında olmadığı için yapılmamıştır. Öncelike tansiyon tedavisi için muayene ve tedavi olsun. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

haydar
30/08/14

Selam hocam ben n ukler tipta test yaptirdim doktorum kalp damarinda daralma var dedi anjio olacaksin dedi anjio oldum ama temiz dediler bu ne anlama geeliyor ne yapmam gerekiyor tesekur edrri
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Test sonucunuzu testi yapan doktorunuza sorun lütfen.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viasaglik.com

 

 
esra
29/08/14

Hocam benim kalbinde ekstrasistol ve kardiyak aritmi var. Beloc kullniyorum bazen bi anda nabzim duruyomus gbi oluyor basim donuyor ve nabzm sanki atmiyor. Kalbimde yapisal bir problem yok. Ama cok sık oluyor bu durum acaba tehilkelimidir. Birde yogun ekstrasistol olmasinin kalbe zarari varmidr ileride kalp hastaligi olur mu simdiden tesekkurler
Yaş:19
Cinsiyet:bayan

Bu konuda sitemizde ayrıntılı genel bilgi var (aritmiler). Bilgi edinebilirsiniz. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viasaglik.com

 

yunus
29/08/14

Hocam öncelikle iyi günler dilerim.Uzun süredir spor yapmıyordum.Yokuş çıkmakta zorlanır oldum bende spora başlamaya karar verdim.Önce kendime nabız ölçerli bir kol saati edindim.St bugün elime ulaştı ve denemek için evimizin yakınında bulunan bir yokuşu çıkarken nabızımı takip ettim.Yokuşun eğimi yaklaşık yüzde 15 ve 60-70 metrelik bir yokuş.Daha yokuşun yarısında çok yavaş neredeyse adım adım çıkmama rağmen nabızım 130 a yükseldi.Bu değer beni biraz endişelendirdi acaba kontrol ettirmeme gerek varmı yoksa normal bir değer mi bu ?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Yetrince spor yapmamaktan olabilir. Ancak sağlık durumuzunuzu bilemem. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viasaglik.com

 

 
ilker
29/08/14

hocam merhabalar. ben 2 ay önce göğüs ağrısı sıkıntısı ile muayene oldum. ekg ve efor testleri yapıldı herhangi bir hastalığımın olmadığı söylendi. göğüs ağrımda geçti daha sonrasında. önemsemediğim için orada sormadığım bir soru internette okuduğum bir yazı sonrasında kafama takıldı. nabzın 60 ın altında olmasının ciddi bir sıkıntı yaratabileceği yazıyordu. şöyle ki benim nabzım gün içinde 50-55 arasında atıyor (kendimi bildim bileli böyle). ancak akşamları eve gelip dinlendikten sonra bazen 45 e kadar düşüyor. bikaç sene önce saydığımda saydığımda akşamları da 50 civarındaydı. bayılma vs. gibi, herhangi bir şikayetim yok. bu benim açımdan bir sorun yaratırmı. saygılarımla
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sitemizde ayrıntılı genel bilgi var (aritmiler). Bilgi edinebilirsiniz. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.viasaglik.com

onur
28/08/14

Evet hocam ekstrasistol la alakalı gibi görünüyor ne yapmalıyım sizce ?
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sizi rahatsız ediyorsa muayene olmanzı öneririm. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.viasaglik.com

ayşe
27/08/14

hocam merhaba ... KONTRAST EKOKARDİYOGRAFİ(GENEL AÇIKLAMA) : RA DOLDUKTAN SONRA IAS YE YAKIN KISMINDA NEGATİF KONTRASTLANMA İZLENDİ ... EK BULGULAR : asd - pfo (?) nedeniyle yapılan TEE 'de ; 1- sol aktiriyum ve sol atriyal appendix : LA VE LAA YAPILARI OLAĞAN , TROMBUS İZLENMEDİ ... 2- İNTERATRİYAL SEPTUM . IAS DE EN GENİŞ YERİNDE YAKLAŞIK 11 MM BOYUTLARINDA OSTIUM SEKUNDUM TIPI ASD İLE UYUMLU DEFEKT İZLENDİ , RIMLERİNİN YETERLİ OLDUĞU GÖZLENMEKLE BİRLİKTE SAĞ YAPILARININ NORMAL BOYUTLARDA OLDUĞU , PAB ININ NORMAL OLDUĞU GÖZLENDİ . 3-MİTRAL KAPAK : KAPAK YAPILARI OLAĞAN , MINIMAL MY 4-AORT KAPAĞI UÇ KAPAKLI 5-TRİKUSPİD KAPAK : OLAĞAN 6-PULMONER KAPAK VE PULMONER ARTER : OLAĞAN 7-ASENDAN AORTA: OLAĞAN 8-DESEDAN AORTA : OLAĞAN 9-EK BULGULAR GENEL AÇIKLAMA : IAS DE EN GENİŞ YERİNDE YAKLAŞIK 11 MM BOYUTLARINDA OSTIUM SEKUNDUM TIPI ASD İLE UYUMLU DEFEKT İZLENDİ , RIMLERİNİN YETERLİ OLDUĞU GÖZLENMEKLE BİRLİKTE SAĞ YAPILARININ NORMAL BOYUTLARDA OLDUĞU , PAB ININ NORMAL OLDUĞU GÖZLENDİ ... HOCAM ... ÇARPINTI GÖĞÜS KAFESİ AĞRILARIM VE HALSİZLİKLERİM HALA DEVAM EDİYOR DOKTORUM 6 AY DA BİR KONTROLE GELECEĞİMİ SÖYLEDİ VE BU RAHATSIZLIĞIN HİÇ BİR SORUN ÇIKARTMAYACAĞINI HİÇ BİR BELİRTİ YAPMAYACAĞINI SÖYLEDİ ÇOK ZARARSIZ BİR YERDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ AMA EĞER BEN İSTERSEM ŞEMSİYE YÖNTEMİ İLE UFAK BİR OPERASYONLA SORUNUN GİDERİLEBİLECEĞİNİ AMA ŞEMSİYE TUTMAZSA AÇIK KALP AMELİYATI OLACAĞIMI SÖYLEDİ VE AYRICA BU DELİK SANA ÇOK ZARARSIZ BİR YERDE 1000 DE 1 İHTİMAL PIHTI GEÇERSE KALP KRİZİ GEÇİREBİLECEĞİMİ SÖYLEDİ İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM CEVABINIZI BEKLİYORUM HOCAM İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR ...
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Size gereken çoğu bilgiler verilmiş. Eğer "..delik zararsız bir yerde ise"  her hangi bir işlem veya ameliyat riskini göze almanız gerekmez bu durumda. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
EYUP
26/08/14

Hocam ben bes ay once enfektif endokardit bulgusuyla mitral kapagim degisti biyoloji kapak ila fakat surekli kanimdaki CPR yuksek cikiyor sik sik antiboyotik kullaniyorum sorum su koruyucu ANTIBIYOTIK uygulamasi varmi cunki cok korkuyorum
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Hayır, sadece CRP yüksek olduğu için koruyucu antibiyotik kullanmanız gerekmez. Ancak CRP yüksekliği normal değildir, nedeninin araştırılması gereklidir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
çağlar
24/08/14

sertleşme ve erken boşalma kalbimde bi sorun yok yeeni kontrolden geçtim acaba performans ilaçlarının bi zarı olurmu hiç kullanmadım ama kullanmak istiyorum bilinen bi rahatsızlığım yok özellikle 5-6 aydır sorun hat safhada
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Performans ilaçları ve kalp hastalıkları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
23/08/14

Merhaba doktor bey . Yaklaşık 3 ay önce ASD ameliyatı oldum .Ameliyat sonrası olan çarpıntı nedeniyle beloc zok 50 kullanıyorum . Ameliyat sonrası çektirdiğim eko da opera asd ,eser triküspit yetmezlik yazıyordu . Çarpıntı şikayetim tam olarak geçmediği için yeni bir eko daha çektirdim . Eko sonuç bölümünde : opera asd , hafif-orta triküspit yetmezlik ,hafif-orta mitral yetmezlik yazıyor . Eko isteyen doktorum, çok önemli bulgular olmadığını takip gerektirdiği bilgisini verdi . Ben bu konudan dolayı çok endişe duyuyorum daha ameliyat stresini üzerimden atamamışken kapaklardada mı sorun oluştu nasıl bir durum içindeyim sizin de fikrinizi sormak istedim .
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz EKO bulguları önemli bir soruna işaret etmiyor. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Kübra
23/08/14

Merhaba doktor bey. Bana 5yıl önce kalp romatizmasi teşhisi konuldu. O gün bugündür Enapril 5mg ve Deposilin 1,2 iğne kullandım. Takiplerimi Ankara Yüksek Ihtisas Çocuk Kardiyolojisinde yaptırdım. 1ay önceki kontrolümde çocuk kardiyoloji enaprile ve iğneme devam etmem gerektiğini söyledi. Akabinde yüksek ihtisas erişkin kardiyolojisine gittim ordaki doktor ilaçlarımi kesebilecegimi söyledi açıkçası pek ilgilenmedi bile. Dün de memleketimdeki devlet hastanesine gittim doktor durumumun çok kötü olduğunu ilerde ameliyatın şart olduğunu söyledi. Çok fazla çarpıntım ve kaçak varmış. Enaprilin işe yaramayacani kesmemi söyledi. Beloc 50mg ve Lasix 40mg kullanmam gerektiğini söyledi. Her doktor farklı şey söylüyor farklı ilaç veriyor ne yapmam gerektiğini hangi ilacı kullanmam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardımcı olun.
Yaş:19
Cinsiyet:Bayan

Kalp romatizmasının çok farklı çeşitleri ve farklı şiddette seyri vardır. Tedavisi ve ilaçları hastadan hastaya değişir. Muayene etmediğim ve görmediğim bir hastaya sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
adem
20/08/14

slm hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim hocam bende kalp yetersizliği var eko sonucuna göre 100/35 i çalışıyormuş kalbin bu durum cerrahi bir işlem gerektiriyor mu veya ne yapmam gerekiyor yani kesin bir tedavisi varmı saygılar.
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Yaşınız doğru ise, sizdeki % 35 kalp fonksiyonu genelde doğumsal bir kalp hastalığına bağlı olmalı. Bu durum çok özel durumlar dışında genelde ilaçla tedavi edilir. bazı ilerlemiş hallerde kalp pili veya elektroşok cihazları (ICD) takılabilir. Ancak bu tür hastalıkların çok farklı çeşitleri ve farklı tedavileri vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
halil
20/08/14

hocam merhabalar benim sorum bu ekstrasistollerle alakalı olacak yaklasık 10 aydır bu dertle ugrasıyorum. 2 defa kardiloga ve dahiliye uzmanına gittim. ekstra atımları muane eden doktorum gordu ve holter takıldı 5000 adet ekstra atım gozlendi ama bunun normal olduğunu herhangi bir tedaviye gerek olmadıgını soyledi ama ben buna kendimi inandıramıyorum. gezmek dolasmak arasıra alkol almak sosyallesmek istiyorum ama ekstra atımlar beni herseyden sogutuyor.su sıralar cok sık oluyo dakikada 6-7 civarı ve yoğun bişekilde hissediyorum. sizce napmalıyım psikolojik destek mi almalıyım. tamamen psikolojik oldugunu soyledi doktorum.cevabınız için sagolun iyi çalışmalar
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Ekstrasitol sağlıklı kişilerde de çok sık olan kalp atımlarıdır. Her zaman hastalık belirtisi sayılmaz. Ancak sizdeki sayısı (doğru ise) çok fazla. Bu konuda doktorunuzla tekrar görüşün. Yine de sizi muayene eden doktorun dediği önemlidir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mur
20/08/14

8 ay önce iki damarım tıkalı olduğu için anjio yapıldı 100%100 tıkalı olan damara stent atıldı diğer damar %70 tıkalı idi spor ve egzersizler sonrası girdiğim efor testi mükemmel çıktı vigra kullanmamda sakınca varmı
Yaş:48
Cinsiyet:erkek

Performans ilaçları ve kalp hastalıkları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

onur
19/08/14

hocam kalbimi sayıyorum hep düzenli bi şekilde ve 65 80 arası atıyor ağrı felan yok ALLAHa şükür çarpıntıda yok ama şöyle sadece 3 kere 180e çıktı ama rahatsız etmıyo ve düzenli sankı kanat çırpıyo güvercin gümleme yok smbulansla gittim ritim bozukluğu var dediler çarpıntı anında sonra holter ve efora yolladılar bn özel hastaneye gittim kalp ve aritmiye ekg kalp ultrasonu efor holter kan yapıldı kalple alakası yok dedi yasım 17 kalp kızı 191 di eforda hedef 203 tü kalple alakası yok dedi futbol oynayabilrssin dedi ben sürekli kalbimi dinliyordum kalbim rahatsızmı die psikolojik olarak bu testlerden sonra bıraktım ama şimdi korkuyorum sizce ne olabilir ALLAHa şükür hayatımda ağrı sıkışma çarpıntı olmadı hiç amasadece 3 kere o çarpıntı oldu 7 ay ve 15 gün araylaa çok korktum çok yüksek nabızda çalıştım ağrı çarpıntı olmadı ALLAHa şükür ama bi zıpladım diye öyle bir şey oldu 2 tanesi zıpladı oldu bu sonuncusu koşarken çok korktum gene olur diye oldu hocam lütfen bıraz açıklayıcı konuşun sizce ne olabilr kansızlık olurmu yada uyku beslenme bozukluğu feln ... çok teşekkürlerrrr
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sizin şikayetiniz ekstrasistoller ile ilgili olsa gerek Bu konuda sitemizde yeterince genel bilgi var. Site içi arama motorundan yararlanarak bilgi edinebilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
19/08/14

hocam merhaba babam 55 yaşında diyabetik hasta. lmca %20-30 tıkanık. babama medikal tredavi önerdiler. babam hastaneye düşme şikayetiyle gitti. şimdi yine aynı şikayet devam ediyor. lmca ilk anjio raporunda %40-50 ntıkanıklık var yazıyodu.baypass için konseye gitti. karar medikal tedavi cıktı. konseyde lmca yı yeniden ölçmüşler %20-30 cıktı. bu olanlarda bi karışıklık mı var yoksa normal bişey mi. ve düşme şikayeti için ne yapabiliriz
Yaş:23
Cinsiyet:ERKEK

Bu tür değerledirme farkılıkları bazen olabilir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

serdar bayraktar
18/08/14

Hocam iyi günler dilerim.ben 1 sene önce bt anjiyo yaptırmıştım, sonuç olarak herşey temiz plak saptanmadı kalsiyum skorlama 0 ancak lad distral kesimde myokardial bridge çıkmıştı. Bu nedenle delix 2.5 dilatrend 12.5 ilaç alıyorum. Ancak benim göğüs ağrılarım devam etti hatta son 1 aydır ekstrasistol yaşıyorum ama sadece geceleri uyumaya çalışırken ve sabah kalktıgımda oluyor . doktora gittim sıkıntılarımı anlattım holter taktı nadir ves çıktı efor istedi ve gayet iyi çıktı sonra sintigrafi istedi sonucu aynen yazıyorum.Stres ve istirahat görüntülerde inferior duvarda aktivite tutuluşunun görece düşük düzeyli olduğu görülmektedir. diger yerlerde ise durum normaldir. Sonuç inferior duvarda tanımlanan sintigrafik bulgu öncelikle diafragma ve veya subdiafragmatik organ atenüasyonuna bağlı normal varyasyon lehine değerlendirilmiştir şeklinde yazıyor. Efor normal sintigrafideki eforda hedeflenen kalp hızında yapıldı.Şekerim normal kolestrol kötüsü sınırda iyisi düşük ve tansiyon ilacı alıyorum ailesel kalp hastalığı yok. Sonuçlara göre doktor anjio veya bt anjio dedi. Bu durum ne kadar mantıklı bu kadar radyasyon almaya gerek var mı hocam düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim saygılar sunarım.
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Size yapılacak test hakkında en doğru kararı sizi muayene eden ve HUKUKİ sorumluluğunuzu ALAN hekim verebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sevdam
17/08/14

Sayın hocam kartal kosuyolu kalp hastanesinde ilk cocuğumu orda dünyaya getirdim balonda bu hastanede. Oldu hocam beim Dr gebelikler ilgili bana bıraktı. Yani sıkıntı yaşayabilirsin ama yinede sana bırakıyorum dedi hocam hukuki derken ne anlamda dediniz yani sonuc ölümlemi sonuclanabilir simdiden tesekkurler
Yaş:33
Cinsiyet:Kadın

Hekim olarak reçetede yazdığımız ilacın etkisi veya yan etkisi hakkında bile hukuki olarak sorumluluk alıyoruz.

Verdiğimiz kararlarda da keza aynı derecede sorumluyuz. Bu nedenle sizi muayene etmeden önemli bir karar veremeyiz, ilaç veya tedavi tavsiye edemeyiz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

alev
17/08/14

Hocam cevabınız için tesekkur ederim ritm bozukluğu var 4 aydır. Henüz ilaç kullanmiyorum tehlikeli mi iilaç kullanmamak?
Yaş:19
Cinsiyet:bayan

Alev hanım, "ritim bozukluğu" genel bir terimdir. Onlarca farklı çeşitte ritim bozukluğu vardır. Her bir ritim bozukluğunun önemi farklıdır; bazı ritim bozukluklarının hayati riski vardır. Tedavileri de çok farklıdır. EKGnizi ve tetkiklerinizi görmeden tedaviniz ve ilaçlar hakkında yorum yapmam doğru olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Sevdam
17/08/14

: Sayın hocam 33 yaşındayım 1 cocuk annesiyim 2 ay once mitral balon uygulamasi yapıldı Size bugünkü eko sonucumu yaziyorum 1-sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal Ef%65 2-mitral yetersizligi hafif derece 3-mitral kapak darlığı MVA 1.4 cm (pht)MAKS gr:18 mmhg ort gr 9mmhg 4-aort yetersizligi.2derece 5-aort kapak darligi maks gr 68mmhg,Ort gr42mmhg 6-triküspit yetersizligi 1.Derece PABS:30 mmhg 7-Sol ANTRIAL dılatasyon Sayın hocam sizce sonuc nasıl tekrardan bir gebelik olması mümkünmü simdiden teşekkürler ilac olarak beloc 50 ,ecoprin 100 panto 40 kullaniyorum
Yaş:33
Cinsiyet:Kadın

Rapora göre halen orta derecede aort ve mitral darlığınız devam ediyor. Bu durumun gebeliğe uygun olmadığı gibi çok önemli bir kararı ancak sizi muayene eden ve hukuki sorumluluğunuzu alan hekim değerlendirip verebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gökhan
14/08/14

Merhabalar hocam ben aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum 2010 yılında mvp+my nedeniyle ameliyat oldum mitral kapağım onarıldı suan diltizem120 ve coraspin100 kullanıyorum bir kaç gün önce ilaç raporumu yenilemek için devlet hastanesine gittim hersey yolunda fakat doktor kalbimin hızlı çarptığını söyledi ve bu yüzden diltizemi yarım îçmemi söyledi eve geldikten sonra bir sayfada okuduğum yazı aklıma geldi bazı ilaçlar kırılarak içildiğinde etkisini kaybediyormuş diltizemi kırarak içmemin bir zararı olur mu cevabınız için şimdiden teşekkürler
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Kalbiniz hızlı atıyorsa eğer, diltizemi yarım değil, tam tablet olarak içmeniz daha mantıklı. Ancak yine de ilaçlar ve tedavi konusunda sizi muayene eden hekime danışmanızda yarar var. Sanal ortamda gene bilgi verilebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

harun çakmak
14/08/14

slm benim 38 günlük kız bebeğim var. kalpte ritim bozukluğu teşhisi kondu (hızlı atım)pamukkale üniversitesinde yattı. şimdi dideral hapı veriyoruz hastalığı geçer mi
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyolojisi uzmanına sormanızı öneririm.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Necla
14/08/14

Ailemde kalp ve şeker hastalığı yatkınlığı var. Annem ve iki dayım kalp krizinden öldüler. Aile doktorum, yılda bir ünite kan verin dedi. Bugün kan merkezine gittim. Yaşımı ve daha önce kan verip vermediğimi sordular. 55 yaşından sonra kadınların kan vermesi sakıncalı dediler. Kalbimi ve damarlarımı nasıl koruyabilirim?
Yaş:61
Cinsiyet:Kadın

Hayır, kan vererek, kalp hastalığından korunabileceğine ilişkin hiç bir bilimsel veri yoktur. Kalp sağlığınızı bu şekilde koruyamazsınız. Yine de kan verip başkalarına yardımcı olmak iyi bir davranıştır, bu başka.

Anlatığınıza göre ailenizde kalp hastalığı oldukça riski yüksek. Kalp hastalığından krounmak için yapabilecekleriniz hakkında sitemizde bilgiler mevcut. Ayrıca 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
13/08/14

hocam baktım o aritmi çeşitlerine ekstrasistolle birebir her şeyi aynı 7 ay önce oldu 2 ay önce oldu 1 bçuk ay önce oldu sonra gittim doktora efor testi holter takibi kalp ultrasonu fln herşy ypıldı futbol oynaybilrsin dedi hiç bir şey yok dedi ne yapayım ? sizce hocam 3 kere 180e cıktı nabız ama düzenli atıyodu zıplarken oldu çarpıntılar sanki duraksadı sonra aşırı hızlı attı görüşünüz nedir hocam
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgi verebilirim. Futbol oynayıp oynayamayacağınız hakkında kişisel sorunuzu sanal ortamda yanıtlayamam. Bunun için sizi muayene etmem, tetkiklerinizi görmem gerek, aksi halde hukuken sorumlu olurum. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MERVE
12/08/14

Hocam merhaba. Son bir haftadır günde 4-5 kez göğsümde sıkışma oluyor ve git gide ağrısı artıyor. Nefes darlığı zaten çok uzun süredir yaşadığım bir problem. SÜrekli halsizlik ve en ufak bir eylemde aşırı yorgunluk hissediyorum .Bugün hastaneye gittim, EKG çektiler ve birşey olmadığını söylediler.Fakat eve girdiğim an aynı şeyi yaşadım.Sizce doktorun dediğiyle yetinip üstüne gitmemelimiyim yoksa baska bir doktora görünmeli miyim ? Teşekkürler
Yaş:25
Cinsiyet:BAYAN

Anlattıklarınız kalp şikayetine pek benzemiyor. Yine de sizi muayene eden bir hekimin teşhisi doğrudur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Korhan Korkmaz
12/08/14

37 yaşındayım 7 ay önce midem ağrıması şikayetiyle hastaneye gittim Kalp krizi geçirdiğimi söyleyip anjiyo yaptılar bir damara stent taktılar Bir kaç defa kontrole gittim doktor iyisin dedi ama anjiyo ve sonrası ile ilgili birşey söylemedi Anjiyo Aşşağıdadır. LMCA:Normal LAD:Plaklı LCK:%100 TOTAL SAĞ KORONER ANJİYOGRAFİ:PLAKLI KOPLİKASYON.:OLMADI KARAR:CX'e Primer PTCA bunların ne anlama geldiğini belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim
Yaş:37
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim.

Tıbbi tetkikleri hastayı muayene eden veya tetkiki yapan doktor yorumlamalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CEM
12/08/14

Merhaba doktor bey;annem kalp yetmezliği sbebiyle 15 gündür hastanede yatmaktadır.1 hafta evvel böbreklerin calışmamması sonucu 3 gun yoğun bakımda kaldı fakat böbrekler tekrar çalışmaya başladı az dozda olsa lacıx yardımıyla ıdrar cıkışı normlae dönmeye basladı.2 sene evvel aort 10 sene evvel mıtral kapak degıstı.4 sene evvel ise kalbe pil takıldı son krızden sonra kalp sevıyesı yuzde 19 a ındı doktorumuzun soyledıgıne gore pıl devre dısı ve tekrar devreye gecırılmesı gerekıyor fakat bu işlemın ılerleyen gunlerde yapılması tarftarı kalp pili tekrar devreye girdiğinde annemin kalp seviyesinde ne gibi ddeğişimler olur herhangi bir kalp yetmezliği hastası gıbı evde diikat ederek hayatına devam edebilir mi?risklerimıiz nelerdir? şu anda tansiyon düzenlenmesi ve kalp kasları güclendici serumlar veriliyor. annem yas:58 tesekkur ederım
Yaş:38
Cinsiyet:ERKEK

Öncelikle geçmiş olsun. Annenizin yaşı nisbeten genç olmasına karşın anlattığınıza göre oldukça ilerlemiş bir kalp yetersizliği mevcut. Hem kapak sorunu var, hem de kalp kasında kasılma zaafı var. Kalp kasındaki kasılma gücü genelde ne yazık ki geri gelmez. Kalbin kalan (sağlam) kasları ile fonksiyonunu en iyi şekilde tutacak ilaç tedavisinin ayarlanması çok önemli. Kalp pili hangi çeşit ? Ritim sorunu nedeniyle mi takıldı ? Kalp yetersizlği nedeniyle mi takıldı ? Farklı sebeplerle kalp pili takarız, bunların işlevi ve takibi de farklıdır. Kalp yetersizliği kronik ve kalıcı bir hastalıktır. İlaç tedavisinin çok sık gözden geçirilmesi ve sık sık doz ayarlarının yapılması gerekli. Bünyenin ihtiyacı zaman içinde değişkenlik gösterebilir.

Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler var. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Ayrıca arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
tuncer
11/08/14

merhaba tuncer bey' in kızıyım. bu sene 15 gun aralarla 2 kkez anjıyo oldu yeme ve ıcmesıne dıkkat etmıyor suandada yattıgımda da ayaklarıma agrı gırıyor dıyor sebebı sızce nedır ? bu aralar soğuk soğuk terlemeleride arttı .
Yaş:47
Cinsiyet:erkek

Herhangi bir yorum yapamıyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Emel
11/08/14

Merhaba hocam annem 10 yıl önce kalp kapağındaki problemden dolayı ameliyat oldu geçtiğimiz günlerde kontrol için hastaneye gittik..Kullandığı ilaçlar vardı..ve buların içinde kan sulandırıcı ilaçta kullanıyordu şimdi o kullandığı ilaçlarla beraber içeceği kan sulandırıcılarda eklendi ( coumadin 5mg ,oksapar 6000 anti-xa ıu /0.6ml ) bu kadar kan sulandırıcı ilaçları aynı gün içinde kullanması normalmidir.Saygılarımla
Yaş:30
Cinsiyet:Kadın

Oksapar isimli ilaç geçici olarak eklenmi olmalı, doktorunuza tekrar danışın. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yücel
10/08/14

merhaba hocam 41 yaşındayım 5 yıl önce mitra kapaklarımdan biri mekanik kapakla değişti bir diğeride tamir edildi.diltizem sr90 ve coumadin kullanıyorum her yıl düzenli kontrollerime gidiyorum çok şükür bi sorun yok.sizden ricam levitra cinsel gücü arttıran bu haptan 10 mgramın yarısını kullanırsam bende ne tür etki bırakabilir cevaplar iseniz çok sevinirim tşkler.
Yaş:can
Cinsiyet:erkek

Kalp hastaları için cinsel ilaçların kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özgür
10/08/14

merhaba hocam.babam 57 yaşında 2001 yılıda 3 damara baypas yapıldı.2008 yılında tekrar göğüs aprısı oldu yaılan anjioda 2 adet stent taıldı.sonra 2010 tekrar anjio oldu ve 1 damara stent takıldı baypaslı damara stent takılmıştı.şikayetleri geçmedi fazla efor sarfedince ağrıları oluyodu ve tekrar anjio yapıldı anjio sonucuda:LMCA:NORMAL LAD:LAD PROXİMALDE TOTAL TIKALI.CX:CX MİDPORTİNDA %100 TIKALI DİSTALİ KOLLATERALLERLE ZAYIF DOLUYO.RCA:DAHA ÖNCE TAKILAN STENT AÇIK LIMA-LAD AÇIK. AO-D1(SVG)%100 TIKALI.LV:LV YAPILMADI.size sormak istediğim daha önce baypas ve stent takılan dmarda tıkanmış dr beyde ilaçla tedavi ve fazla efor sarfetmemizi söyledi.bu damara tekrar stent takılamamzmı.çünkü göğüs ağrıları devam ediyo.ÇOK TEŞEKKÜRLER HOCAM.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu kadar kritik bir soruya sadece iki satırlık özet rapora bakarak sağlıklı bir yorum yapmamı beklemeyin. Lütfen babanızı takip eden doktora yeniden danışın. Veya arzu ederseniz 0216 688 09 68 numralı telefondan bilgi ve randevu alın. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yüksel yalçınduran
09/08/14

4 ay önce kalp muayenesi yaptırdım bir şey çıkmadı.geçen hafta bir diğer hastanede yaptırdım testlerimi ve efor testi sonucundan dolayı doktor anjiyo istedi.olmalımıyım yada ilk hastanede garantiye almak için tekrar test yaptırmam daha doğru olurmu , emin olmak için.( siz olsaydınız ne yapardınız )teşekkür ederim.
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sizi, bünyenizi tanımadan, tetkiklerinizi görmeden öneride bulunamam. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

semra
09/08/14

Hocam ağrı ile anjio yapıldı.%90 ve %50 doğumsal darlık tespit edildi.Concor5 alıyorum 4 yıldır. Bir yıl önce başımın sol arka alt ve kulak arka hizasında batıcı yanıcı bir ağrı oluyor. Bu ağrıya sol kulağımda şiddetli kalp atım sesi var.Yankı yapıyor,dış sesleri kesik kesik duyuyorum.Çok sıkıntıdayım.sol gözümde ara ara ani acıyla kanlanıyor.Göz ve kulak araştırmalarım yapıldı.Normal bulundu.Mr çekildi.7. ve 8. sinire bası yapan vasküler yapılar değerlendirdirildi.3 ay neurotin aldım. 6 ay vastrel aldım.tedaviler kalıcı olmadı.Concor5 ve vastrel 35 birarada alınırmı ve hayatım boyunca bunlarlamı yaşamam gerekiyor hocam.Kalp damarlarındaki sorunla beyindeki sorun orantılımı hocam ilginize teşekkür ederim.
Yaş:53
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda kişiye özel tedavi ve ilaç bilgisi vermek tıbben ve hukuken uygun değilidir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

asiye bilge
09/08/14

merhaba hocam oncelikle ben dilek ince gunal hocamin hastasiydim ve onun tavsiyesiyle kardiologa yonlendirildim ve kalp kapakciginda cokme ve ritim bozuklugu cikti o donemde migren hastasiyim ve buna bagli kullandigim ilaclara ragmen cok yuksek ritim oldugu soylendi ben su an dilek hanimla ne yazik ki sadece sanal alemde gorusebiliyorum sagolsun her zaman yardimci olur en son dilek hanimin ogrencisine gidiyordum( Aslihan ergun) ve verdigi ilac sonrasi tansiyon dusuklugu basladi tedaviye cevap vermiyorsun bi daha gelme dedi bende ortada kaldim surekli tansiyonum dusmeye basladi ilaci kesmeme ragmen carpinti var surekli bu kalbimi kotu yonde etkiler mi 2 amca kalpten öldü haliyle merak ediyorum dusuk tansiyon kalbimi yorar mi cok uzun oldu biliyorum simdiden tesekkurler
Yaş:29
Cinsiyet:kadin

Düşük tansiyon kalbi yormaz, "düşük tansiyon" adı altında bir hastalık aslında yoktur. Düşük tansiyon "kalbi yormaz" Ancak bazı ilaçlar sizde rahatsızlık oluşturacak şekilde tansiyonunuzu düşürüyorsa o ilaçlardan uzak durmanız ve başka ilaçlar kullanmanız gerekir.

Ailede kalp hastalığı varsa, sizin de ayrıca kalp hastalığı riski açısından değerlendirilmeniz ve gizli riskiniz varsa tedavi edilmeniz gerekir. Bu konuda 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve yardım alabilirsiniz. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SEVCAN DIRIK
08/08/14

AYGAZ TÜPGAZ DA ÇALIŞIYORUM. 13 SAAT İŞYERİNDE TUP KOKUSUNA MARUZ KALIYORUM 3 AYDIR BURADAYIM HALA DA ALISAMADIM. BU TÜP KOKUSU BANA SAGLIKSAL ZARAR VERIR MI YADA BU KONU DA HANGİ DOKTORA GİTMELİYİM.
Yaş:24
Cinsiyet:BAYAN

Meslek hastalıkları hastenesine veya bölgesnizde yoksa, işyeri hekimine başvurmanızda yarar var. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Murat
07/08/14

Kan sulandırıcı ceopirin 300mg kullanıyorum 2 gündür Son 3 aydır 100mg kullanıyordum,Vertebrobaziller yetmezliği tehşisi kondu 300mg Lik ceopirin kullandığımdan bu yana 2 gündür başımda uyulma ve ağrı var acaba 150-200 mg yeterli gelmezmi
Yaş:44
Cinsiyet:Erkek

Bu konuyu lütfen sizi tedavi eden doktora danışın. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yunus ahmet sarıhan
07/08/14

Hocam merhabalar. Ben yaklaşık bir süredir çabuk yorulma halsizlik nefes darlığı ve ara ara çarpıntı problemi yaşamaktayım.Kaslarım özellikle son 4 ayda çok kolay yorulmaya başladı.3-5 basamak çıkınca bacaklarımda yanma fön çekerken 30 saniye sonra fırçayla saçımı taradığım bileğimde yanma başlıyo.Özellikle yemekten sonra şişkinlik ve nefes darlığı çekmekteyim.Fakat son 2 aydır nefes darlığımın şiddeti arttı ve duş alırken bile derin nefes ihtiyacı hissetmeye konuşurken güçlük çekmeye başladım.Biraz fazla konuşunca ise halsizleşmeye şuurum bulanıklaşmaya başlıyor.ilk olarak bir sene önce kalbimi kontrol ettirdim eko ekg ve efor testinde hiç bir şey çıkmadı.Solunum fonksiyon testi ve akciğer röntgenimde normal çıktı.Ancak bu 1 senelik süreçte şikayetlerim şiddetlenmeye başladı.Tekrar 6 ay önce başka bir hastaneye gittim yine eko ekg ve efor testi yapıldı sonuçlar normal çıktı dendi.Mr ım çekildi o da normal dendi kan testim normal dendi ultrasonla prostat bağırsaklarım incelendi onlarda normal çıktı sadece akciğerimde biraz röntgen dumanlı çıktı dedi doktor arkadaş.Ancak şikayetlerim dahada şiddetlenmeye başladı son 2 aydır özellikle.Geçen hafta tekrar başka bir hastaneye gittim.Bu sefer kalbime baktırmadım artık 2 kere baktırdım bişey yoktur diye düşünerek.Fizik tedaviden kronik yorgunluk var dedi doktor.Sonra göğüs hastalıklarına gittim tekrar solunum fonksiyonuma ve röntgenime bakıldı.Solunum fonksiyon testinde geçen sene 5.41 çıkan değer bu sene 4.50 ye düşmüş ama doktor sen düzgün üfleyememişsindir orda bi hata olmuştur röntgenin normal bişeyin yok diye gönderdi beni.Psikiyatriye gitmemi tavsiye etti.Psikiyatriye gittim bazı tavsiyelerde bulundu psikiyatr anksiyete bozukluğu olduğunu düşündüğünü söyledi.Bende sorun psikolojiktir diye düşünmeye başladım kendime tatil verdim işten stresten uzklaştım ve çocukluk arkadaşlarımın yanına geldim.Ancak burda da aynı sıkıntılar nüksetti konuşurken bir süre sonra konuşma güçlüğü çekmeye halsizleşmeye sürekli derin nefes çekme ihtiyacı hissetmeye ve üşür gibi olmaya başlıyorum.Kendimi kötü hissetmeye başlıyorum.En son yine bu akşam bu bahsettiğim belirtileri yaşadım ve kendimi eve attım hemen tansiyonumu ölçtüm 106/56 nabzımda 51 çıktı.Acaba tekrar kalbimdemi sorun var diye düşünmeye başladım.Sigortamda yok şu anda psikyiyatıra boşuna para harcamak istemiyorum sizce tekrar kalbime baktırmalı mıyım? gözden kaçan bişey olma ihtimali var mı 2 kez bakılmasına rağmen?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Şikayetlerinizin kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ecem
05/08/14

merhaba doktor hanım ben 20 yaşındayım.geçen gün kontrol için kardiyoloji doktoruna gittim yaptığı ekoda pht:hafif pab:40 ty:hafif çıktı.akciğer basıncın yüksek dedi ve beni göğüs hastalıkları doktoruna yönlendirdi göğüs hastalıkları doktoru akciğer basıncımın yüksek olmadığını söyledi ama yine de solunum testi akciğer röntgeni ve bir sürü kan tahlili yaptırdı.sonuçlarda sadece hafif astım olduğunu söyledi.bir de bende alerjik rinit olduğunu söyleyince hava ve alerji hapı verdi.ama benim içim hala rahat değil,internete baktığımda akciğer basıncının 40 olması çok tehlikeli bir şey olarak gözüküyor ve ben panik atak için tedaviye başladım 1 hafta önce falan.bu haberleri okuyunca da daha kötüye gidiyor.acaba akciğer basıncımın 40 olması önemli bişey mi?bir de 3 sene önceki eko ma baktım 34müş.neden artıyor?bir de hafif derecede astım çıktığı için mi akciğer basıncım yüksek?şimdiden çok teşekkür ederim
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkiklerinizi tetkiki yapan doktorun veya sizi muayene eden doktorun yorumlaması uygundur. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Erol
05/08/14

Degerli Hocam Yereceginiz Bilgilerden Dolayi Simdiden Tesekur Ederim Ben Alti Ay once MITRAL KALP KAPAGIM BIYOLOJI Kapakla Degisti Bu Kagagin 10 Yil Dayanacagini Soylediler Ikinci Amiliyattan Simdiden Korkmaya Basladim TAVI islemi ile Aort kapakciliklarin Amaliyatsiz Degistigini Ogrendim Bu islem MITRAL kapaklar icinde Uygulaniyormu Veya Gelecek 10 YILDA Boyle bir islem olabilirmi
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Hayır mitral kapak için TAVİ benzeri bir yöntem yok. Endişe etmeyin, mitral kapak ameliyatlar zor ameliyatlar değildir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

aydan
05/08/14

iyi günler doktor bey. yüksek kolerstrolüm olduğu içinbugünlerde aşırı sıkıntı yaşıyorum. göğüs ağrısı, uykusuzluk, aşırı ayak ağrısı da yaşıyorum.sinirlerim de iyice yıprandı. lütfen yardımcı olabilirmisiniz. bilgilerinizi en kısa zamanda bekliyorum. saygılar.
Yaş:49
Cinsiyet:

Yükskek kolesterol bu tür şikayetlere neden olmaz. Ancak her şartta kalp sağlığına zararlıdır ve tedavi edilmelidir. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
04/08/14

hocam iyi günler. ben yaklaşık 1 yıldır panik bozukluğu tehşisiyle günde bi tane ilaç alıyorum. son 1 yıl içinde 1 tam gün holter 1 efor 6 ekg 1 eko 1 beyin tomografisi çektirdim Allaha şükür bişey çıkmadı. ancak hocam efor sayfettiğim( 4 kat merdiven çıkmak gibi) zaman nabzım 130 civarı oluyo bazen bayılacak gibi oluorum, son zamanlarda ise karın kaslarım ile kalbim ağrıyor ve ardından sağ ve sol göğüs kafesimin birleştiği hat boyunca az çenemede vuran ağrı huzursuzluk oluyor bazende çarpıntı oluyor. bunlar hep bir arada ve ayrı ayırda olabiliyor ve saatlerce göğüs kafesindeki huzursuzluk geçmiyor. eforla ortaya çıkması beni korkutuyor ve panik bozukluğu ile alakası olmadığını düşünüyorum hocam sizce anjiuo olmamlımıyım veya tavsiyeniz varmı? bu arada trigliserid ldl ve normal kollestrolüm normal değerlerden yaklaşık 30 puan yüksek tesekkurler hocam.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle anjiyo olup olmamanız gerektiğini öneremem. Bu konuda ancak muayene ettikten ve EKG lerinizi gördükten sonra karar verilebilir. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
04/08/14

hocam kalpte kısa devre nasıl belli olur mesela benim 180 e 190 a cıktı 3 kere 2sinde carpıntı halindeyken ekg cekildi kısa devre felan demediler ilaç tedavisiyle hemen geçti efor testi holter takibi yapıldı hiç bir şey çıkmadı futbol oynayabilirmiyim yüksek nabızda ve efor testinde kısa devre belli olurmu ? hocam lütfen yardımcı olun internetten araştırıyorum kısa devre kalbi salam olan insandada olabiliyormuş ilerledikçe ciddi ritim bozukluğuna yol açıyormuş ekg efor holter kalp ultrasonuyla belli olurmu böyle bi şeylik yoksa nabızın 180e 190a çıkması normal çarpıntıda olabilirmi illa kısa devremidir yada teşekkürler...
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "aritmiler" konusunda genel bilgi vardır. Sorularınızın yanıtını burada bulabilirsiniz. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Halil Uçan
03/08/14

Hocam oncelikle soruma cevap verdiginiz icin tesekur ederim EKO yeterli olmayabilir baska tetikler yaptirmami oneriyorsunuz ne gibi tetikler bilgi verirseniz sevinirim TESEKURLER
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Gereken tetkikler hastaya göre değişir. Muayene etmeden kesin bir öneride bulunamam. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ferzullah
03/08/14

mitral kalp kapakcigi amaliyati gecirmis kisilerin omur sureleri 10 15 Yil kadarmis dogrumu
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Hayır, böyle bir bilgi yok. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

aysinozpinar
02/08/14

merhaba.yaklasik 1.5yildir carpinti problemim var. ilk yasadigim carpinti 1.5 yil once sahilde gezerken oldu. aniden ard arda 6-7 kere gogsumden yukari dogru cok hizli birsey cikiyormus gibi oldu.hemen acile gittik.ablam yanimdaydi.kendisi hemsire ve hemen bilegimden nabzima bakti ve cok hizli oldugunu soyledi.yarim saat kadar hastanede halsiz yattim.ekg cekildi birsey yok sinirsel olabilir dendi. sonrasinda hep devam etti bu gogsumdeki carpinti durumu sey, ama hicbiri ilki kadar uzun surmedi. tabiki sonraki carpintilar ve acillik durumlar hep devam etti. kardiyolojiye muayene oldum. holter takildi ve birsey olmadigi soylendi.bir troid bezim calismadigi icin endokrine gonderdi. zaten 3 yildir 6 ay aralikla endokrin muayenesi oluyorum' t3't4 tsh hep normal seviyede. genede endokrin doktorum bobrek ustu bezlerde tumorden suphelendigi icin metanefrin normetanefrin tahlilleri yaptirdi 2 kere. normal cikti sonuclar. d vitamini seviyem cok azdi d vitamini takviyesi verdi ama seviye normale donmesine ragmen hala carpintilarim var. bazen 20 gun veya 1 ay kadar olmuyor tam bitti diyorum gene oluyor. belli bir zamani yok.gunduz sabah ogleden sonra aksam yada gece uykuya dalmadan once oluyor. Cok korkuyorum o anlarda nabzimin yukseldigini hissediyorum. artik tansiyon aletiyle yasar oldum her an kolumda. nabzim yukseldiginde 90-100 arasi oluyo ama tansiyonum hep dusuk 10-5 veya 9-6 gibi. endokrin doktorum panikatakmidir dedi ve psikiyatriye yonlendirdi beni. gittim ve 1 kutu xanax kullandim.ama hic faydasini gormedim. hep acillerdeyim.kalp carpintilarim beni cok korkutuyor.o an gogsumde daralma oluyor nefes alamiyorum gibi oluyo.hele o gogsumde birsey yukari firliyormus hissi cok bunaltiyor beni o an is yerimde isem birden koltukdan sicratiyor beni, cok ani geliyor bir anda. ve sonrasinda korkuyla birlikde nefes alamama' gogsumde sikisma hissi ve halsizlik oluyor.ne yapmam gerekli bilemiyorum artik.kilom tam 60. yaklasik dogumdan sonra 5 yildir ayni kilodayim.degerli yorumlarinizi ve yardimlarinizi bekliyorum hocam .hoscakalin.
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Anlattıklarınız dahlinde şikayetlerinizin  kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esila
02/08/14

hocam tansiyonum genelde yuksek cikardi son iki gundur 11 6 dun kardioloji uzmanina gittim yapilan ekg de bi sıkıntı yok ekoda kalp kapagimda cok ciddi olmayan bi kireclenme ve kapagın birinde kacak cikti eforda yapildi ama herhangi bi sorun yok tamamladim 10 dakikayi fakan ben cok tedirginim cikan iki sonuc benim icin nekadar risk ve ne yapmam gerekio doktor dideral ve coraspirin kullanmami onerdi
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özge aslan
02/08/14

tansiyonum 11 6 nabzim 79carpintim ve titremem var notmalde panik atak hastasıydım 3 aydır ilac kullanmiyorum genelde tansiyonum yukselirdi fakat iki gundur dusuyor ve ben cok korkuyorum bisey olacak die sanki icimde bi kuş cirpiniyor yardim ederseniz sevinirim
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Bu belirtiler panik atak tablosunda da olabilir. Ancak gerçek hipertansiyon hastası olup olmadığınızın anlaşılması için 24 saat Holter tansiyon takibinizin yapılması yerinde olur. Bu konuda www.evdeholter.com adresinden bilgi alabilirsiniz. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

alev
02/08/14

Hocam merhabalar kolay gelsin benim 3 ay önce kalp carpintilarim basladi her gün hastanelerdeydim hic biseyimin olmadığını söylediler eko çekildi ritm holter takıldı ama biseyimin olmadığı söylendi fakat başka ve en iyi hastanelerden birine gittim ve ritm bozukluğu olduğunu söylediler yeniden eko cektiler fakat bisey bulamadilar tirodlerim normal nabzim genelde 52-107 arası atiyor ve ilaç kullanmiyorum tehlikeli bir durum var mi hep bir korku içindeyim ve hala sol gogsumde ağrı oluyo ve her zaman yatar durumda kalp atislarimi hissediyorum. Teşekkür ederim..
Yaş:19
Cinsiyet:bayan

Erişkinlerde ortalama istirahat kalp hızı 60 - 100 / dk arası normaldir. Sitemizde aritmi hakkında genel bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

tuba
02/08/14

ben 22 haftalık ikiz bebeklere hamileyim.bir hafta önce rahatsızlanıp acile kaldırıldım.nabzım 160/180 lere çıkmakta ve ilaç tedavileri işe yaramamakta. 10 yıl öncede aynı şikayetten dolayı eps denilen işlem yapılmıştı.doktarlar hastalığımın tekrarladığını söyledi.doğumdan sonra yine eps yapılacak.şimdilik beleczok 50mg kullanmaya başladım fakat pek fayda gördüğüm söylenemez.sadece yattığım zaman nabzım 125 kadar düşüyor.ekoda bişey çıkmadı kalbimde bi sorun yok ama çok hızlı çalışıyo sadece. kalbim bu duruma 4 ay dayana bilirmi .kullandığım ilaç bebeklere zarar verir mi.
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

Gebelikte, özellikle ikiz gebelikte yatınca kalp hızının 120 civarında olması çoğunlukla normal sayılabilir. beloc gebelikte de kullanılabilir. Endişe etmeyin. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
Enver cinar
02/08/14

Selam dr.Bey benim kizim 12yasinda kan alindi ve CK 247 ve CK-MB 30,6 cikti iki gün önce kalp carpintisi oldu ve bugün dr. Götürdüm neden olmus Olsbilir ve telikelimi bana insallah yardimci ola bilirsiniz
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

Kızınızın yaşı gereği pediyatrik kardiyoloji uzmanına danışmanızı öneririm. Ben erişkin karidyoloji uzmanıyım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
01/08/14

Benim sikintim uykusuz kalınca çok kotu oluyorum kalp atislarim hızlanıyor başım dönüyor o an koşmak istesem 10 metre kosamam nabzim yükseliyor hemen. doktora gittim eko ve ekg sonuclari normal çıktı ritim bozukluğu olabilir mi? bide uykumu alamıyorum çoğu zaman
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Sanmıyorum. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

umut
01/08/14

Hocam iyi günler eğer vaktiniz varsa yardımcı olabilir misiniz? Ben Ankara'dan Umut Özsoy annemin kalbinde sorun olduğunu öğrendik ve muayene olmaya gittik hacettepe üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde yapılan kardiyoloğun muayenesi sonucu şu bilgileri aldık ; İNTER ATRİAL SEPTUMDA EN GENİŞ YERİNDE 15 MM OLAN KORONER SİNÜS TİPİ ASD İZLENDİ AORT TRİKUSPLI LAA DA KİTLE YA DA TROMBÜS İLE UYUMLU BULGU İZLENMEDİ bilgilerini aldık. kardiyolog doktoru bize hemen ameliyat olunması gerektiğini söyledi. Önce anjiyo sonrasında da ameliyat yapılmasını önerdi. biz kendisine açık ameliyattan çekindiğimizi ve bir akrabamızıda açık kalp ameliyatında kaybettiğimizi söyleyip kapalı ameliyat olma ihtimalinin olup olmadığını sorduk. kendisi ise bize şu yanıtı verdi '' kalbin delik oranı büyük onu kapalı ameliyat ile kapatamazlar'' Türkiye' deki diğer çalışmaların sonuçlarını araştırdım 3.5- 4 cm arasındaki boşlukların bile kapandığını öğrendim. oysa anneminki sadece 1.5 cm büyüklüğünde. robotik cerrahi yöntem ile bu ameliyat yapılamazmı siz ne önerirsiniz ? bu konuyla ilgili değerli bilgilerinize başvurmak istedim hocam yardımcı olursanız çok sevinirim
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Ameliyat türüne hastanın bir çok özelliğine göre, hastanın bünyesini bilen, hastayı muayene eden hekim tarafından karar verilebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

merve
31/07/14

Merhaba hocam evlenmeyi dusundugum adam kalp kapakcigi ameliyati olmus kapakcik degistirilmis suan bi sorunu yok futbol oynuyor futbol icin saglik raporuda var ama ilerisi icin endiseleniyorum riskleri nelerdir evlilige herhangi bir engel durumu olur mu tesekkurler.
Yaş:22
Cinsiyet:kadin

Başarılı bir  ameliyatla kapak takılmış kişiler normal bir hayat yaşayabilirler. Çoğunlukla kan sulandırıcı ilaç kullanmaları gerekir. Bazen (kapağın cinsine göre) yıllar sonra yeni bir kapak takılması gerekebilir. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

gamze kıran
31/07/14

Merhaba; geçtiğimiz hafta şiddetli kalp atışı sebebi ile hastaneye gittim. (7 saat sürdü.). Yapılan tetkikte sol kalp kapağımda çökme ve ritim bozukluğu teşhisi kondu. Holter sonucumda (ventriküler atım:7222 supraventrikuler atım:63) ilaç tedavisine başlandı ancak tüm yan etkileri yaşadığım için ilacı kullanamadım. Daha öncede hipertroid geçirdim troid bezlerimi aldılar (15 yıl önce) tefor kullanıyorum. Yaşadığım durumun troid ile ilgisi varmıdır? İlac kullanamıyorum nasıl bir yol izleyebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Yaş:34
Cinsiyet:kadın

Holter tetkikinizde çok fazla sayıda ventriküler atım var. Bu durum kalp hastalığından veya tiroid hastalığından kaynaklanabilir. Verdiğiniz bu bilgilerle kesin sebep hakkında yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
31/07/14

Gün içinde sürekli nabzımın yüksek olduğunu hissediyorum. ortalama 85-115 arasında değerler veriyor.otururken ve sabah yataktan kalktığımda 80 den aşağı inmiyor. tüm kalp kontrollerimi kan sayımı eeg ekg efor testi holterde dahilyaptırdım sadece kalp kasında hafif düzeyde kalınlaşma ve kalp çıkışındaki aort damarda minimal kalınlaşma buldular. 3 yıldır tansiyon ilacı co_diovan 80/120 ve cipraleks 10 mg kullanıyorum. sanırım kalbim hizlı atmaya alıştı spor dışında nabzımı düşürmek için ne yapmalıyım
Yaş:49
Cinsiyet:e

Erişkinlerde istirahat kalp hızı ortalama 60 - 100 / dk dır. kalp hızını düşürmek için spor dışında bir müdahale gerekmez ve doğru değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ezgi
30/07/14

Merhaba benim bundan bir buçuk aydan önce çarpıntım olmuştu ve acile kaldırılmıştım orda nabzım 144 tansiyonum 16 9 çıkmıştı beni kardiyolaga yönlendirdiler holter ritim takıp kontrrol edelim dediler o zmanlar kalbimin hızlı attığını söylemişlerdi kan tahlili yaptılar demir düşük çıktı sadece holterde de çarpıntım olmadığını söylediler. Ve dideral yazdılar o gündem sonra yani acile kaltıktan sonra kalben bi şeyim olmadığı halde sürekli terleme aklını kaybetme duygusu bayılcak gibi olma sürekli bunları hissediyordum daha sonra psikolaga gittim anksenite bozukluğu olduğunu söyleyip selectra verdi bundam bir hafta kadar öncede kontrol için kardiyologa gittim kqlbimin düzeldiğini söyledi yani iyiymişim ama ben kalbimde hiç bi şey olmadığı bildiğin halde sürekli kendimi dinliyorum nabzımı sayıyorum bana düşüyo gibi geliyosürekli bundan nasıl kurtulabilirim
Yaş:18
Cinsiyet:Kız

Anlattığınız şikayetler kalp hastalığı belirtilerine benzemiyor. Endişe etmeyin.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SEYİT AHMET KÖSE
30/07/14

HOCAM HASTANIN 24 SAATLİK RİTİM HOLTER KAYDINDA TEMEL RİTİM SİNÜS RİTMİ OLUP,HASTANIN EN DÜŞÜK KALP HIZI 52 ATIM/DK, EN YÜKSEK 141 OLARAK SAPTANDI.HASTANIN ORTALAMA KALP HIZI 91 ATIM/DK OLARAK SAPTANDI. HASTADA SIK VENTRİKÜLER EKSTRASİSTOLLER İZLENDİ.HASTADA VT,SVT VEYA 3 SN GEÇEN PAUSE İZLENMEDİ. HASTADA GÜNDÜZ SAATLERİNDE SİNÜSAL TAŞİKARDİ İZLİNDİ. SONUÇ:SIK VENTRİKÜLER EKSRASİSTOLLER+SİNÜSAL TAŞİKARDİ. HASTALIĞIM TEHLİKELİMİ? HOCAM beloc zoc 50 VERDİ YARIM ALMAMI SÖYLEDİ. İLAC BENİ DAHA KÖTÜ HİSSETTİRDİ NE YAPAYIM İLACI ALMAYA DEVAMMI EDEYİM YOKSA BAŞKA BİRŞEYMİ ÖNERİRSİNİZ. SAYGILARIMLA
Yaş:37
Cinsiyet:ERKEK

Tıbbi tetkikleri hastayı muayene eden veya tetkikleri yapan doktor yorumlayabilir. Sanal ortamda sadece genel bilgiler verilebilir; hastaya özel ilaç veya tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Halil Uçan
28/07/14

Ben 07/03/2014 de parisde bir hastanede enfektif endokardit bulgusuyla mitral kapagim degisti biyoloji sigir kapagi ile fakat hic duzelemedim surekli kalbimde bir baski ve soguk terleme var 09/05/2014 de EKO Cektirdim sonuc birsey yok dediler 29/06/2014 de rahatsizlasdim acile gitdim kan tanlili ve gogus rotgeni çektiler bir sey yok dediler nasil kalbim de bir promlemmi var yoksa hayatim bu sekildemi surecek beni bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Ekoda kalp kapakçığınızın çalışması normalse çok endişe etmeyin. Şikayetleriniz kalp hastalığı ile ilgili olup olmadığı bence yine de belli değil. Sorunun ne olduğunun belirlenmesi için eko yeterli olmayabilir; ayrıntılı muayene olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ayşe
27/07/14

merhaba iki gün önce 6 yaşındaki kızım anjiyo oldu bugün baş ağrısı ve kusması var anjiyoyla ilgisi olabilirmi
Yaş:35
Cinsiyet:kız

Anyioda kullanılan opak maddelere bağlı allerijik reaksiyonabağlı olabilir, Acil bir surum da olabilir. Bir az önce anjiyo olduğu merkeze başvurmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Ferhunde
26/07/14

Hocam merhaba, yaptırdığım doppler sonucunda "sol ve sağ alt bacakta ana femoral vende kısa süre reflü izlenmiştir." çıktı. Ayrıca testler ve sonuçlar da şunlar: Tarih 21.07.2014 Protrombin zamanı: 24, Inr: 2.01, APTT: 30.9 Tarih 11.07.2014 Protrombin zamanı: 15.8, 1.2 (birimler saniye) Tarih 10.07.2014 Protrombin zamanı: 13.1, 1.1 (birimler saniye) Hapları şu şekilde kullanıyorum: (doktorun tavsiyesi üzerine) Pazartesi: 1,5 Salı: 1 Çarşamba: 1,5 Perşembe: 1 Cuma: 1,5 Cumartesi: 1 Pazar: 1 (Coumadin) Daflon hergün 1 tane. Doktorun verdiği Coumadin ve Daflon haplarını yukarıdaki şekilde içiyorum fakat kendimi çok halsiz, kuvvetsiz hissediyorum. Bunun ile ilgili bir öneriniz veya almam gereken bir önlem veya doktoruma başvuracak kadar olumsuz bir durum var mı? Yoksa bu etkileri normal mi? Ayrıca bu etkiler normalse, bu etkiyi(halsizlik, uyuşukluk, kuvvetsizlik durumlarını) azaltacak neler yapabilirim? Teşekkürler.
Yaş:55
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkikleri hastayı muayene eden veya tetkikleri yapan doktor yorumlayabilir. Sanal ortamda sadece genel bilgiler verilebilir; hastaya özel ilaç veya tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
26/07/14

Hocam merhaba, yaptırdığım doplör sonucunda "sol ve sağ alt bacakta ana femoral vende kısa süre reflü izlenmiştir." çıktı. Doktorun verdiği coumadin ve daflon haplarını içiyorum fakat kendimi çok halsiz, kuvvetsiz hissediyorum. Bunun ile ilgili bir öneriniz veya almam gereken bir önlem var mı? Teşekkürler.
Yaş:55
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda ilaçlar konusunda öneride bulunamam. Tıbben ve hukuken uygun değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
serdar
24/07/14

Hocam benim sorum babam kalp yetmezliğinden yaklaşık 30 gündür hastanede yatıyorkalbi %20 çalışıyormuş doktor motorsuz bi araba düşünün biz ilaçla iteklemeye çalışıyoruz diyor ve pek iç açıcı konuşmuyor tuz ve sigaradan uzak durcak diyor bukadar şekeri çok yüksek olduğu için ameliyat gibi durumuda söz konusu değil başka ne yapmalıyız hocam tabi eskisi gibi olmaz ama bişey mutlaka vardır öneriniz nedir teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Kalp yetersizliği kronik ve ilerleyici bir hastalıktır.  Kalp yetersizliğinin tedavisinde ilaç ve ilaç dışı bir çok yöntem (kalp pili vb) mevcuttur. Kalp yetersizliğini tam olarak ortadan kaldırmak ne yazık ki çoğu zaman mümkün değildir; ancak tedaviyle hastaların rahat yaşaması ve eskiye göre daha uzun yaşaması mümkündür, karamsar olmayın.

Tedavi hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu  da alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
orhan
24/07/14

Hocam babamın kalbine 5 yıl önce pil takıldı, şimdi dizi kapağında ağrı var pilin bir etkisi varmıdır. Ayrıca pili kontrol ettirmek için Kardiyojiden mi yoksa Kalp Damar cerrahisinden mi sıra almam lazım
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Kardiyolojiden randevu almanız gerekli. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
kenan buluş
19/07/14

hocam ben 45 gun once psıkıyatrısımın bana verdıgı cıpram ılacını aldım ılacı ıkıncı gun aldıgımda duzensız kalp atıslarım oldu bır anda tansıyonum yukseldı dustu17/10-- gıbı nabzım 50 bı anda 100 lerer fırladı nefes darlığı basladı bende bır hafta sonra kardıyolojı doktoruna cıktım ekg efor testı eko yapıldı tansıyon holterı takıldı aynı sekılde rıtım ıcın rıtım holterı takıldı herhangı bırsey yok denıldı ve beloc zoc 50 verıldı tansıyonunum ve nabzım duzeldı fakat nefes darlıgım gecmedı hocam bır kac defa kardıyolojı doktorlarına cıktım sol kol gogsum ve sırtım uzerındeagrılarım oldugunu ıfade etttım bunun uzerıne kalp anjıyosu cekıldı yuzde 40 ve yuzde 20 daralmalar tespıt edıldı duvarl hareketlerınde bozulmalar fakat bunlar cok normal denıldı ve nefes darlıgı yapmıyacagı soylendı cıgerlerımden akcıger anjıyografısı cekıldım akcıgerlerım temız cıktı acaba hocam neden nefes darlıgı cekıyorumdur daralmalar nefes darlıgı yaparmı
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz şikayetlerin kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Endişe etmeyin. Ancak kalp anjiyografinizde daralmalar başladığına göre ilerisi için kalp saplığınıza yönelik önlemler almanızda yarar var.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com,

 

yücel uzun
19/07/14

hocam slm.adisonve haşimato hatasıyım,günlük 100 mg otrox kullanmama ragmen tsh hormonun bir önceki doza göre 75 mg 5,41 den 7,11 e çıkmış.Bunun yanında 20 mg genkort ve çekrek doz astonın kullanıyorum.15 gün kadar da dekort 0.5 mg 1/3 doz kullanıyorum.Hala tsh hormonu düşmeme sebebi nedir.? teşekküredrim.
Yaş:41
Cinsiyet:e

Hashimato hastalığında tiroid bezinde doku hasarı (yıkım) söz konusu olduğundan TSH düzeyi uzun süre yüksek kalabilir. Ancak bu sorunuzu endokrinoloji uzmanına sormanız daha doğu olur.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet
19/07/14

taşikardi şikayetiyle hastaneye başvurduk.Holter takıldı.O gün bayılma oldu.17 saniye kalp durmuş.Pil takılmalı dendi.Başka bir uzman normal bayılam dedi.Anjiyo ve EFÇ yapıldı .Normal çıktı.Concor 5 mg her gün sabah yarım tablet tedaviye başlandı.Ancak bir ay geçmesine rağmen hasta eski sağlığına kavuşamadı.Çabuk yorulma,atım sayısında düşüklük (40-50)ve tansiyon düşüklüğü var.Genellikle tansiyon 10/4-5 bazen 8/4 olabiliyor.Geceleri uyumada zorluk çekiyor.Kalbinde ani vuruşlar olduğunu söyleyerek uyanıyor.Normalde tansiyonu düşük olan birisi.Bu belirtiler normal mi?EFÇ ve anjiyo bu durumlara yol açar mı?Neden bazı uzmanlar hemen pil takılmalı bazıları gerek yok diyor?Pil takılırsa bu şikayetler biter mi?Eğer pil takılırsa hayat kalitesinde bir azalma olur mu?Cavaplarsanız sevinirim.Saygılarımla...
Yaş:45
Cinsiyet:bay

Öncelikel EFÇ ve anjiyo bu tür şikayetlere yol açmaz. Bayuılmanın bir çok sebebi vardır, sebebine görte tedavi şekli de değişir.  Kalp duraklaması veya kalpte yavaşlamaya bağlı ritim bozuklukları bayılmaya sebepse, bu durumun tedavisi için mutlaka tedavisi pil takılması gerekir. Kalp pilleri hakkında (nasıl takıldığı ve kalp pili ile nasıl yaşandığı hakkında) sitemizde bilgi mevcuttur. Sizin hastanızın tedavisine, kalp pili gerekip gerekmediğine karar vermek için hastanın EKG sini, varsa Holter EKG sini ve EFÇ raporlarını görmem gerekir.  Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SEBAHATTİN ÖZGÜL
18/07/14

EFENDİM ben aorta greft bypass ameliyatlısıyım ameeliyat olalı daha 5 ay oldu geçen gün konya da rahatsızlandım ve bana tomografi çektiler kalp te 3 yerine 2 kapak oldugunu ve bir tanesinde biküspit teşhisi kondu benim şu an ne yapmam gerek sizden bilgi rica ediyorum. 50 metre yürüdügüm zaman tıkanıp kalıyorum nefes almakta zorlanıyorum ve arada bir soguk ter atıyorum cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Biküspit aort doğumsal bir kalp kapak hastalığıdır. Graft operasyonu sırasında fark edilmiş olmalıdır ?

Biküspid aort hastalığı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, bilgi edinebilirsiniz. Ayrıcac arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet
17/07/14

Merhbalar bana doktor EKO neticesinde hafif mitral kapak yetmezliği olduğunu söyledi. 18 yaşımdan beri düzenli genel muayene olan birisiyim. Son iki muayenedir bu tespitte bulunuyor doktorlar. Sorduğumda da hayatına devam et yapısal bir problem yok. Önemli birşey değil diyorlar. Ancak benim kafama takılmakta. Ve bunun için ne yapabilirim diye düşünmekteyim araştırmaktayım. Ancak net bilgilere ulaşamadım malesef. Lise ve üniversîte yıllarında okulların spor takımlarında bulundum uzun mesafe kros koşuları yaptım yüzücülük yaptım atletik bir yapım var. Ancak şu an aktif sporu bırakmış durumdayım. Bunun bir etkisi olabilir mi acaba? Çünkü daha önceleri girdiğim muayenelerde herhangi bir şey görünmemekteydi. Yani benim spor bilgime göre kalp de bir kas ve çalışınca büyür çalışmayı bırakınca da diğer çizgili kaslar gibi söner. Acaba böyle bir etki neticesinde hafif mitral kapak yetmezliği olmuş olabilir mi? En son olarak da bu durum için ne yapılabilir. Egzersiz? İlaç? Vs. Çok teşekkür ederim şimdiden. İyi çalışmalar. Bazal nabzım 50 atım/dakika. Tansiyonum genelde düşük seyretmekle birlikte 10/5 11/6 bazen de 9/5 şeklinde seyrediyor.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Hafif mitral yetmezliği (eko bulgusu olarak) sağlıklı bir çok kişide görülebilen bir durumdur, endişe etmeyin.

Düzenli spor yapmak ve sonrasında bırakmanın etkileri hakkındaki sorularınıza yanıt vermek ancak sizi muayene ettikten ve metabolizmanınızı tanıdıktan soınra karar vermek mümkündür. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat saral
16/07/14

DOKTOR BEY ÇARPINTI ŞİKAYETIYLE DOKTORA GITTIM EKG CEKILDI NORMAL ÇIKTI EKO ÇEKTILER MVP MİTRAL KAPAK PROLAPSUS TEŞHİSİ KONULDU .EKO RAPORUM DA ŞU :SOL ARTİUM 30 mm AORT KÖKÜ 22 mm LVESD 30mm LVEDD 45mm EF %60 IVS 9mm PW9mm YETERSİZLİK ESER MİKTARDA .HER İKİ KAPAK SİSTOLDE SOL ATRIUMA PROLABE OLUYOR SONUÇ NORMAL LV SİSTOLİK FONKSIYONLARI ESER MY YAZIYOR DOKTOR BEY BU NEDEMEKTIR KORKULACAK BİŞEY VARMI BIRAZ KAYGILI PANIK ATAK YAPIM VAR BANA ACIKLAYICI BIŞEY YAZARSANIZ SEVINIRIM TEŞEKKURLER...ani ölüm rıskı varmı
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkikleriniz hakkındaki yorumu sizi muayene eden veya tetkiki gerçekleştiren doktor yapmalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Salim
16/07/14

Merhaba öncelikle doktor bey. Ben 9 yaşında Vsd ameliyati oldum ardından 2012 yılında Avr ameliyat oldum. Ameliyatta komplikasyon olmuş sanırım ki kardiyologum hatali ameliyat demekte. Sizdirma normal değerlerin üzerinde imiş ve tekrar ameliyat olunması gerekmekte dedi fakat ciddi şekilde göğüs kafesimin tekrar açılmasından korkmaktayim. Bir devlet hastanesinde gerçekleşebilecek başka yöntemler varmidir acaba? SOL VENTIKILUR..diyostik iç çap 44 ..sistolik iç çap 25 ..arka duvar15..interventikuler septum 15..ejeksiyon fraksiyonu 70 duvar hareketleri normal..SAG VENTRIKUL çap 14 SOL ATRIYUM 39 ..AORT KAPAGI görünüm ..metal protez..yönetmenlik ¤ gradient 72/43 mmhg..EKOKADIYOGRAFIK. TANI: Yüksek gradientli AVR.. Doktor bey bu yazdıklarıma göre tekrar Avr olmam gerekiyor mu gerçekten gerekiyorsa ise illaki göğüs kafesi açılmalı mi ? En son kardiyolog gittiğimde bunlara artı atriyal fibrasyon var demisti..biliyorum biraz uzun oldu ama beni bilgilendiriyor iseniz sevinirim.TESEKKUR EDERIM
Yaş:42
Cinsiyet:Erkek

İkinci kez ameliyat elbette ilkine göre zordur ancak gerekliyse yapılmalıdır ve korkmayın. Ancak böylesi önemli bir karar hakkında sadece bir eko özetine bakarak size yorum yapamam, öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ilyas
16/07/14

merhaba hocam kolay gelsin 09/07/2014 tarihinde cevabi mi verdiniz adim ilyas kalp pili takildiktan sonra kalp ritim duzenleyici ve tansiyon ilaci verdiler hocam bana bundan sonra kalple alakali bir durum olmayacak dediler ve 1 ay sonra bacak agrisiyla ciktim doktora ve dediler ayagimdaki atar damar tikali ameliyat olduktan sonra kontrol altina alindim kalp uzerinde 1 parmak kalinliginda 2tane pihtilasma tespit edildi bana dediler ki sanslisin bu pihtilasma ayagina atmis yoksa beyne atsaydi felc olma olasiligin vardi ameliyat olman gerekiyor kalpdeki pihtilasmayi alcaz cok nadir gozuken binde bir hastalik dediler insan hayati bu kadar ucuz mu hocam benim ogrenmek istedigim konu bu kan sulandirici ilaclarin kullanimi doktorum verirmesi gerekir dedi verirseydi boyle bi durum olmazdi ben iyice bilgi toplayip gerekli yerlere sikayet etmek hocam saygilarimla tesekkur ederim ...
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda doktorunuzla görüşün. Size eksik bilgilerle sağlıklı bir yorum yapamam. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hüseyin
16/07/14

merhabalar hocam hocam bende aritmi var kalbimde ve kullandgım ilac cordarone iyide geliyor ayn etkisi var ama en azından düzeltme pil veya yakma yapılana kadar idarelik bi ilac fakat gecenlerde yüz felçi oldum bana prednol önerdiler doktorum fakat baya yüksekmiktarda günde 3 aksam 2 git gite dojazı düşüyor fakat benim kullandgım rtim dengelliyici ilacla bu bana zarar veririmi yüzü iyileştirelim derken baska biyerime zarar verirmiyim cünkü biraz asırı geldi bana
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Prednolün elbette bir çok yan etkisi vardır (yüksek tansiyopn, kilo aldırma, şeker vb). Ancak yüz felci açısından bu ilacı bir süre kullanmanız gerekir. Yan etkilerinden korunma konusunda doktorunuzdan bilgi almanız gerekir. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan da ileri bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

İpek
16/07/14

Hocam merhaba.dün gece ilişki sırasında yoğun bir çarpıntım oldu ve sabah hemen kardiolojiye gittim.kan testleri ,hormon testleri,ekg eko holter hepsi normal çıktı.açıkçası Dr çokta aydınlatmadı beni.bu yapılan testler kalpteki her hangi bir sorunu saptamak için yeterli midir?eğer hiç sorun yoksa bu çarpıntıların sebebi nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

EKO, EKG ve Holter tetkikleri normal çıktuıysa kalple ilgili bir çok hastalık açısından sorun yok denebilir, endişe etmeyin. Ancak çarpıntınızın neden olduğu konusunda yorum yapmak için EKG nizi görmem gerekir. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

elif
15/07/14

hocam mrb.8 yaşındaki kızım için 26/06/14 de ateş ve ishal ile dr gittim.üfürüm var krd ye git dedi.ctf ye gittim.kalp kapakta sarkma,kaçakvar dediler.ara dan şüphelendiler.yatırdılar.2 gün deltac.4+4+4 verdiler.sonra prof eko sırasında gördü ve annanin hiçbir şik. yok bu mevsimde herkes ishal ve ateş olblr dedi.ilaçları kesip 2 gün izleyin dedi fkt ilç kesilmedi.tedv dvm edildi.biz başka bir hst gitmek istdk sevk etmediler.5.günümüzde kendileri sevk ettiler.kesin ara tanısı yok fkt ilaçlara dvm edyrz.2 gün sonrada deposilin olc.hocam ya kalp rmtz yada çökme kalıtsal ama biz rmt gibi tdv edelim dediler.artık geçmi kalındı hocam tam teşhis koyulamazmı.
Yaş:33
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz süreler bu tür bir olası hastalık için geç kalınmış süreler değildir. Ancak ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım, yine de çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Şevki MORALI
14/07/14

iyi günler hocam benım yasım 23 sorunum uyurkenkalbım hızlı atıyor nefesım kesılıyor doktora gıttım sonuclarımı sızınle paylasmak ıstıyorum ayrıca reflü hastasıyım ve agrım sızım yoktur hocam. bırde dakikada kalp rıtımlerın 80 ve 90 arası cıkıyor tansyonumda 11/7 12/7 cıkıyor hep hocam sevgı ve saygılarımla sayın hocam yardımcı olursanız cok sevenırım.. EKOKARDİYOGRAFİ Aort Kökü: 3.2 Sol Atr:3.8 SVDSVÇ:4.5 Ejenksiyon fraksiyonu Teichol:%60 mitr YOK AORT YETM YOK TRİK YET :YOK PUL YET:YOK EKG SONUÇLARIM HR 89 bpm P 110 ms QRS 72 ms QT/QTc 328/401 ms P/QR/ST: 54/59/54 RV5/SV1 :0.753/0.920 mV RV5+SV1 :1.673 mV RV6/SV2: 1.280/1.325 mV Teşhiş bilgisi: 800: sinüs ritim NOrmal EKG
Yaş:23
Cinsiyet:ERKEK

Tıbbi tetkikleri ancak sizi muayene eden veya tetkiki yapan hekim yorumlayabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

TEVFİK ONUK
14/07/14

18 AY ÖNCE 2 DAMARIM BY-PAS YAPILDI.BİR YILI GEÇTİ HERGÜN 8 KM HIZLI YÜRÜYORUM BAZENDE KOŞUYORUM..KALBİ YORUYORSUN YANLIŞ YAPIYORSUN DİYORLAR AMA BEN YORULMUYORUM SANKİ..BENİM İÇİN YÜRÜMENİN VE KOŞMANIN SINIRINI TAM SÖYLERMİSİNİZ..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..
Yaş:53
Cinsiyet:ERKEK

By-pas yapılmış bir kişide önemli olan kalp fonksiyonunun durumudur. Eğer kalbinizin kasılma gücü normalse ve muayene ve tetkiklerinizde (örneğin EKO, efor testi vb) kalp yetersizliği bulguları yoksa ancak o zaman yaşıtlarınıza göre bir farkınızın olmadığnı söyleyebilirim. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
13/07/14

Merhaba sayın doktor yaşım 24 sıkıntım şu arada bir keskince bir acı ile kalbimden veya göğsümden kımıldayamaz hale geliyorum kımıldayınca şiddet çok artıyor 10-15 dk kımıldamadan dualar ederek burundan nefes alıp agızdan vereren kendim iiyiymiş gibi motive ederek geçmesini bekliyorum ve çok şükür Allah'ın izni ile geçiyor ve bazen merdivenleri çıkarken soluk soluğa kalıyorum 4. kat a çıkarken ve çabuk yorulduğumu düşünüyorum evde hiç bir iş yapmasam bile yoruluyorum doktora gittiğimde akciğerimden kalbe kan pompalayan damar dagenişleme dendi kateter 1 kez oldum 11 sene önce ve hiç bir ilaç verilmedi ameliyat da olmadım benim isteğim sağlıklı bi insan olmak ve meslek sahibi olmak gücümün yettiği işleri yapabilmek tedavisi var mı ? ama doktorlar beden eğtiimi öğretmeni olmama karşı çıktılar ne bileyim damarın dahada genişlemesine yol açarmış bunun bi çaresi yokmu ? en son gitiğim devlet hastahanesı doktoru hastalığım için bu tanıyı yazdı AORT (asendan) (2,0 - 3,7 cm ) :3,1 LA (1,9 - 3,8 cm) : 2,9 LvDd (3,8 - 5,6 cm) :4,3 LvSd (2,2 - 4,1 cm) :3,3 IVSd (0,5 - 1,1 cm) : LvPWd (0,5 - 1,1 cm ) : LvEF (%) : 60 P/ A Velosite :0,9 m/sn / 1,30 m/sn 6,8 mmHg Mitral Kapak : ESER MY Aort Kapak : 3k Triküspid Kapak :HAFİF TY PAB Sistolik : 30 mmHg Pulmoner Kapak : ORTA PY Ana Pulmoner çapı 24 cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. YORUM : Sağ kalp boşlukları genişlemiştir. Pulmoner arter gradyenti : 2m/sn 16 mmHg RV:29 Kalp normokardik. LV boyutları normal sistolik fonksiyonları yeterli Perikard Normal , Segmenter duvar hareket bozukluğu izlenmedi. E > A ORTA PY Ana Pulmoner çapı 29cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. Pulmoner kapağın sağ ventrküle doğru ileri derecede bombeleştiği izlendi. Pulmoner kapak anamolisi ? İleri tetkik önerilir.
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz şikayetlerin özetlediğiniz eko bulgularıyla ilişkili olma olaslığı çok düşük.  EKO bulguları tek başına tanı koydurucu olmaz. Muayene bulgularınızla, EKG ve diğer tetkiklerinizle birlikte değerlendirilmeniz gerekli. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MUHARREM
13/07/14

Hocam kalbime 2 ay önce sancı girdi ailemde kalp rahatsızlığı var en son 1 hafta önce de bir sancı girdi ve son olarak 2 gün önce kalbime ufak da olsa sancı girdi çıktı ve sol kolum uyuştu acile gittim ekg ve kan testi normal çıktı. Klima çarptı diye tahmin ediyorum ve soğuk şeyler yemiştim. Yine de kardolojiye gidicem tabi ki. sol dizimde oluşan ödem için bazı ilaçlar kullanıyordum o ilaçlarında yan etkisi olabilir mi? Sol kolun uyuşması ve bi iki gün boynumun ağrıması ve kalbime ufak ufak sancılar girmesi neyin belirtisi ?
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. Bir çok şey söz konusu olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

vahide sayın
11/07/14

kalbim yavaş çalişiyor bunun tek çaresi kalp pilimi yoksa ilaç tedavisi varmı
Yaş:18
Cinsiyet:kadın

Kalbinizin gerçekten yavaş çalıştığı ve tedaviye gerek olduğunun anlaşılması için öncelikle Holter EKG tetkiki gereklidir. 0216 688 09 68 numaralı telefondan veya www.evdeholter.com dan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

 
olgun
11/07/14

HOCAM MERHABA SON 2 YILDIR KULAGIM ARA ARA NABIZ GİBİ ATMAYA BAŞLADI VE SON 1 HAFTADIR SIKLIKLA ATIYOR GENELLİKLE DUŞTAN ÇIKTIKTAN SONRA BUGÜN KULAK BURUN BOĞAZ İÇİN BAĞ EGT. ARŞ. HASTANESİNE GİTTİM ORDAKİ DOKTOR BAKTIĞINDA HİPER TANSİYON BAŞLANGICI OLDUGUNU SÖYLEDİ DEVAMINDA TANSİYONUNU ÖLÇTÜRÜYOR MUSUN DEDİ YOK DEDİM MADEM HİPER TANSİYON BELİRTİSİ VAR NEDEN TAHLİL YAPMADI VEYA NEDEN TANSİYONUMU ÖLÇMEDİ KULAK DAMLASI VERDİ 20 GÜN SONRA GEL İŞİTME TESTİNE SOKARIZ DEDİ. SOL KULAGIM AZ DUYMAYA BAŞLADI İLTAHAP DEĞİL KULAKTA OLUŞAN KİRLER ENGELLİYORMUŞ VE İLERİDE OLDUGU İÇİN TEMİZLEMEDİLER ŞİMDİ BENDE HİPERTANSİYON VARMI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KOLAY GELSİN
Yaş:28
Cinsiyet:ERKEK

Bunun için muayene olup kan basıncınızı (tansiyon) ölçütrmeniz gerekli. Hipertansiyon çok yaygın bir hastalıktır. Yıllarca belirti vermeden sinsi bir halde bulunabilir. Hipertansiyon varsa vakit kaybetmeden tedavi olmanız gerekir.

Sitemizde hipertansiyon hakkında ayrıntılı bilgi mevcuttur. Ayrıca 24 saat otomatik kan basıncı takibi yaptırabilirsiniz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan veya www.evdeholter.com dan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

yunus
11/07/14

kalb ritmim 85 98 110 118 arasında atıyr hep rıtım bozuklugu var verılen ılacımıda kullanmıyorum uzun zamandr ismini bile hatrlamıyorum son günlerde kalbimde agrı saplanıyor gögsüm yanıyor nefesim kesiliyor desem yeridir buun için ilacımın ne oldugunu nasıl bilecegım doktorumda ilaç yazmıyor bana yardımcı olurmusunuz dusuk tozda diye biliyorum ben ama ismini bilmiyorum
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Ritim bozuklukları genelde ağrıya sebep olmaz, başka bir nedeni olmalı. Ritim bozukluğunun onarca farklı çeşidi vardır. EKG nizi görmeden yorum yapamam, sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunamam. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

mustafa ayvalı
10/07/14

15 yıldır tensinor100 kullandım tansiyonum yine yükselmeye başladı kontrollerde birşey bulamadılar concor 10mg kullanmaya başladım yine yükseldi 15 e kadar yüksiliyor kalbim çarpıntı yapıyor ne yapabilirim acil servise gidiyorum diazem vuruyorlar normale dönüyor
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Diazem ritim veya kalp sorununu tedavi eden bir ilaç değildir. Şikayetiniz kalp dışı bir neden bağlı olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

rabia
10/07/14

mitral kapak darlığım var.darlık 1.3. oruç tutmam sakıncalı mı? balon yaptırmam için darlık uygun mu?darlık kaça ulaştığında ameliyat gerekir?
Yaş:40
Cinsiyet:kadın

Bu sorunlarınızın yanıtı hastaya / muayene bulgularına göre değişir. Aynı kapak alanına sahip bir hastaya ameliyat için erken derken, başka bir hastaya başka nedenlerle (başka bulgulara bakarak) hemen ameliyat olmasını söyleriz. Muayene olmanızı öneririm.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

Mustafa
10/07/14

hocam merhaba; annemin yaşı 62, 2010 senesinde 4 kür kemoterapi 30 gün de radyoterapi aldı. radyoterapi esnasında sol ventrikül ef 40% ölçüldü. yaklaşık 4 sene 4 ayda bir yapılan ölçümler 40% seviyesindeydi.3 ay kadar önce malesef şikayetleri arttı,maalesef sonuç 20%. ilaçları arttırıldı, şimdi daha iyi ancak ciddi endişlerimiz var, nasıl bu değeri arttrırabiliriz, en azından 40% değerlerine döner mi? ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz, yol göstermenizi rica ederiz? saygılarımla
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Eğer ölçümler dediğiniz gibiyse, ne yazık ki dönmez. Yani ejeksiyon fraksiyonu bir sebeple (kalp krizi, ilaç yan etkisi vb) azalınca eski haline (çok ender durumlar dışında) dönmez.

Annenizde kalp yetersizliği başlamış olabilir. Ancak % 20 oranıyla da, iyi bir kalp tedavisi altında annenizin şikayetleri geriler, daha rahat yaşayabilir, çok endişe etmeyin. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

09/07/14

Merhaba hocam, Benim tansiyonum kendimi bildim bileli 11/6-9/5 ve nabzim da 60-75 arasında. Kendimi kötü hissetmiyorum, bu aralar diyetisyen kontrolunde diyet yapıyorum ve sanırım o yuzden ağırlıklı olarak 10/5 ya da 9/5 çıkıyor.Yakın bir zamanda ekg ve kalp ultrasyonu çektirdim her şey yolunda görünüyor. Sizce tansiyon ve nabzın böyle olması normal mi?
Yaş:21
Cinsiyet:kadın

Evet, normaldir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

ilyas
09/07/14

Merhaba hocam size bir sorum olcak bana bundan 3 ay oncesi kalp pili takildi kalp ritimlerim 40 ile 45 arasi oldugu icin pil takmayi uygun gorduler ve taktilar benim asil sorum ise ben hastanede 15 gun kaldim bu esnada bana kan sulandirici igne ve coumadin ilaclar verilmesi gerekiyormu hocam yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler kolay gelsin
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sadece kalp pilinden dolayı kan sulandırı ilaç almanız gerekmez. Kalp ritminize baüğlı olarak bu ilaçları almanız gerekir. bazı ritimler (kalp pili olsun olmasın) kalp içinde pıhtı oluşumuna ve beyinde damar tıkanıklığına (felce) neden olabilir. Ancak EKG nizi görmeden bu tür ilaçlar almanız gerekip gerekmediğini kesin söyleyemem. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

necdet çalık
08/07/14

2009.9.2 aurt kapak amaliyatı oldum şu anda nefes darlığı cekiyorum metal kapak takıldı öksürük var
Yaş:44
Cinsiyet:bay

Bu şikayetinizin birden fazla nednei olabilir. Ameliyata bağlı olabilri, kullandığınız ilaçların yan etkisi olabilir, geçici bir durum olabilir. Ameliyat olduğunuz hastaneye gidip muayene olmanızı öneririm. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

gözde
08/07/14

selam. ben 17 yaşındayım kalbimde ritim bozukluğu var 3 yıl önce elektrofizyolojik çalışma (EPS) yapıldı. çok tehlikeli olmadığı söylendi ama bikaç aydır arada kalp çarpıntım oluyor ve göz kararmalarım arttı nabzmı ölçtğümde 140-150 arası çıkıyor hatta 165 çıktığı bile oldu nefes almakta güçlük çekiyorum acaba ritim bozukluğu ilerlermi tekrar doktora gitmelimiyim??
Yaş:17
Cinsiyet:bayan

Anlattığınıza göre ritim bozukluğunuz devam ediyor. tekrar muayene olun, gerekirse Holter EKG veya EPS tekrarlanabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

naciye aydın
08/07/14

hacam ben yaklasık 2007 den buyana hipertrofik kardiyomapati hastasıyım ama sunu varkettim gün geçtikçe iyi hissetmiyorum ilk çarpıntım oldugunda 2007 ikinci-2009 3-2014 4-2014 git gide çarpıntılar yoğunlastı şimdi yururken bile korkuyorum dr m en son ekg içi korkulcak bişey yok bu problem kulakçıktan geliyor dedi en son ekg ise 200 dü benim duruyoorken aniden gelen bi çarpıntı ve terleme soylenenleri duyuyorum fakat cvp veremiyorum yorgun bitkin düşüyorum böyle yasamaya alışman lazım dedi ama ben o durumda ne yapmam gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum içtiğim ilaçlar belok zok 100 mg coraspırın 100 mg ben bazen yogun gögüs ağrısı olduğunda 100 mg beloc zok içiyorum zararı olurmu? şimdiden teşekkür ederim saolun
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Hipertrofik kardiyomiyopati (HMKP) her hastada farklı bir seyri gösterebilir. En sık kulakçıktan gelen aritmiler olur. Bu aritmiler hem yorgunluk, nefes darlığı yapar, hem de çarpıntıya neden olur. Ancak en önemlisi bu tür ritim bozuklukları kalp içinde pıhtı oluşumana ve bu pıhtıların beyne gitmesiyle de felce sebep olabilir. Bu nedenle bu tür ritim bozukluğu varsa, en önemlisi kan sulandırı ilaç (aspirin dışında) kullanmak gerekebilir.

Bu konuda elbette doktorunuz karar vermeli. Sitemizde HKMP hakkında bilgi mevcuttur. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

oznur
07/07/14

hocam ben 2 sene oncesı kardıyolojıye gıttım ulturasonla baktı kalp kapagı gevseklıgı oldugunu soyledı sonra baska doktora gıttım oda kosu bandına soktu sorun yok dedı ama benım kalbımde agrılarım oluyo zaman zaman nedenı nedır bıde ben cok evhamlıyım psıkolojık tedavı gordum
Yaş:24
Cinsiyet:kadın

Kalp kapağı gevşekliğinden kast ettiğiniz mitral valv prolapsusu olmalı. Bu konuda sitemizde bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

arzu
06/07/14

merhaba hocam ben göğüsümde telefon taşıyorum bazı nedenlerden dolayı sizce kalbe sorun yaratır mı 1 haftadır taşımıyorum 2 gecedir bacağıma kramp girdi bi gece iki bacağıma bi gecede tek bacağıma teşekkürler şimdiden
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Hayır, bilindiği kadarıyla kalbe doğrudan bir etkisi olmaz. Ancak cep telefonlarının vücuda uzun süre yakın tutulması sağlık açısından iyi değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

Hulya zeybek
06/07/14

Eşim 15 gün evvel açık kalp ameliyatı oldu. ameliyatta 3 damarın tedavisinin yapıldığı,Ameliyatının başarılı geçtiği söylendi..ameliyat sonrasında vucutunda 3 adet diren vardı,2 diren 3 gün sonra çıkarıldı fakat direnin bir tanesinden sürekli akıntı gelmesi ve akıntının açık iltihap rengi yada yağlı bir görünümde olmasını dokdorları şu şekile açıkladı,,AMELİYAT ESNASINDA LENFLERDE BULUNAN MİĞDEYE BAĞLI BİR DAMARDA KESİ OLMASINDAN KAYNAKLANDIĞINI ,BİR SÜRE SERUMLA BESLEYECEKLERİNİ, BU DAMARIN KENDİ KENDİNE KAPANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER, Sizce böyle bir durumda damar kendi kendini tölore edebilirmi? riskleri nelerdir? ne yapılması gerekir?
Yaş:50
Cinsiyet:Bayan

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapabilemem mümkün değildir. Birden fazla olasılık söz konusu olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

kadir
05/07/14

eko sonuçlarım düzgün çıktı.(saneloc 50 kullanıyorken çekildi) 24 saatlik holterde de aynı ilacı kullanıyordum. sonuç : bazal ritim sinustur. ortalama hız 66 minumum: 46 maxsimum : 129 ventriküler ekstrasistol : 44 supraventriküler ekstrasistol : 1650 kalp hızının en fazla 129 olduğu 11 kez taşikardi(sr) atağı izlenmiştir. sonuç normalmidir.
Yaş:bayram
Cinsiyet:erkek

Tetkik sonuçlarınızı sizi muayene eden veya tetkiki yapan hekime yorumlatmanız daha sağlıklı olur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

ferhat
05/07/14

Slm sayın hocam sızden bı konu hakkında bılgı almak istiyorum. Ben yenı nısanlandım ve nısanlımda kalp romatızması varmış hocam bu hastalığın tedavisi varmı ve gebelik için bı sorun olurmu beni bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum. Tesekkur ederim kolaygelsin hayırlı aksamlar ismim FERHAT KAYSERİ DEN YAZIYORUM
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Kalp romatizması kalbi farklı derecelerde etkilemiş olabilir. Bazen hiç bir sorun oluşturmadan hayat boyu devam eder, bazen sadece bazı koruyucu ilaçlarla hastaları takip ederiz.

Bazı seyrek hallerde ise kalp kapağına müdahale gerekebilir. Yani hastaya göre / muayene bilgilerine göre yorum yapmak gerekir.

Kalp romatizması hakkında sitemizde ayrıtnılı bilgi vardır, okuyabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

Onur
04/07/14

Arvd hastasiyim futbolcuydu bırakmak zorunda kaldım ne zaman tekrar futbol oynuya bilirim
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Bu çok önemli bir hastalıktır.

Bu sorunuza karar vermek için sizin hakkınızda bir çok bilgiye sahip olmam gerekir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve  randevu alabilirsiniz.

 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

selin aksoy
04/07/14

merhaba, ben zehırlı guatr hastasıydım atom yuttum ve şuan hipotiroidiyim.çok iyi bir endokrincide tedavi oluyorum.cuma günkü degerlerım tsh 2,5 , hemogram 9,böbrek ve karaciğer temiz.ancak 2006 yılından beri değişik bir kalp atışı ile mücadele ediyorum.hızlı bır teklemeleme gibi.artık yaşamak ıstemıyorum bu yüzden.kalp doktorlarına gımekten bıktım.ekg bısı yok eko bısı yok,eforda 3 leveldayım.holter ıkı kere takıldı.bır kere sınüs tasıkardısı dendı.sonra ferıdun bey(kalpcı)svt dedi.beloc verdi.ama gecmıyor.tıroıd ılacım dozunu 125 cıktıgımda daha belırgın hale geliyor.ben bıktım artık.yalvarırımyardım edın.madem bısı yok bu yasadıgım sey nedır.zor günler gecırmıs ve doktor olmuşsunuz yalvarırım bı çözüm bulun.
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Guatr hastalığı kalp ritmini etkileyebilir. Kalp ve tiroid tedavinizin birlikte yapılması gerekir.

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisnde bulunam tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

şenay
04/07/14

serdar bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. ekg bozuk derken şüpheli çıktı demek istedim.. bazı yükselmeler var deyip aspirin çiğnettiler acilde.. poliklinikte ultrason, kan tahlilleri ve efor testi uygulandı.. anjioya gerek duymadı doktor.. siz bu durumda anjio önerir misiniz?
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Anjiyo kararı için EKG yi görmek gerekir. Bazen birden fazla EKG takibi ile karar vermek gerekebilir 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

UFUK
03/07/14

Annem 51 yasında beyın damarı tıkalı bunun ıcın stent. Takılmasını söglüyorlar ve risk lı dıyorlar riks konunusunda sıkıntı yapıyoruz bı olsun bı olmasın dıyoruz sizce rıks nedır
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Stentin yararı ve riskleri hastanın durumuna, hangi damara takılacağına, damarın boyutuna göre değişir. hastayı ve anjiyografi filmini görmeden doğru yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
03/07/14

Selamun aleykum hocam ben amotor olarak futbol oynuyorum psikolojik olarak sürekli kalbimi dinliyorum nabizim hep normal ağrı felan da yok çarpıntı da olmuyor yuksek nabız da çok idman yaptım ALLAHa şükür hic ağrı zorlanma felan olmadı ama 3kere kalp ritmim 180e çıktı 6ay önce yuksek tempodayken 30 gün önce zıplar ken 13 gün önce tam. Kosarken özel doktorlara gittim ekg , kan tahlili, holter takibi 24 saat , birde efor testi yaptım bir şey çıkmadı çok şükür futbol oynayabilirssin dedi sizce ne yapayım ? Saygılarımla....
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Bu durumda bir şey yapmanıza gerek yok. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

İbrahim Erşahin
03/07/14

Sayın Hocam ; Yaşım 33. Boy:1,72 cm ve kilo :70 kg Yaklaşık bir yıldır sabah kalkar kalkmaz idrar boşaltımı sonrası ve kahvaltı öncesi ölçtüğüm tansiyon değerlerim ortalama 135/85 mmhg civarında. Zaman zaman bu değer yoğun iş yaşantısı sonucu 145/95 dolaylarına ulaşabiliyor. Doktora gidip EKO,EKG çektirdim. Sonuçlarda bir şey çıkmadı. Kan değerlerimde de hiçbir şey yok.24 saat holter cihazı bağlandı onda da değerler 125-165/75-110 arasında değişmekte. İlaçlı yapılan böbrek ultrasonunda da sonuçlar iyi. Size sorum 33 yaşında erkek bir bireyin kilo,kolestrol,böbrek fonksiyonları gibi risk faktörlerinin iyi olması rağmen sadece tansiyon değerlerinin büyük çıkması nedeniyle tansiyon ilacına başlanması gerekir mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Holter kayıtlarınıza göre kan basıncınız yüksek, tedavi olmanız gerekir. Bu tedavinin yöntemini sizi muayene eden doktor belirleyebilir. Sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ŞAHİN
02/07/14

Merhaba; Delix, Beloc zok,glifor,Ecepirin kullanıyorum 2 yıl önce paypas oldum şeker hastasıyım cinsel sorunlarım için levitra 20 mg aldım kullansam bir yan etkisi olabilirmi Doktor bey
Yaş:40
Cinsiyet:ERKEK

Cinsel destek ilaçları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, yararlanabilirsiniz. Kişiye özel ilaç bilgisini sanal ortamda vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

şenay
02/07/14

merhabalar.. ben eşimle ilgili bir soru soracaktım.. 2 gün önce aniden göğsünde baskı oluştu.. yemekten bir saat sonra oldu.. hemen hastanenin acil kısmına başvurduk.. ekg de kalp krizinden şüphelenildi ve hemen aspirin çiğnettiler ve müşadeye aldılar.. 3 saat arayla ck ve troponin tahlilleri yapıldı.. tahliller temiz çıkınca "yarın kardiyolojiye görünsün" diyerek eve yolladılar.. aspirinden sonra eşimin göğsündeki baskı hafifledi.. kardiyolojiye gittik.. ekg si yine bozuk çıktı ultrasonla bakıldı efor testine girdi.. tligserit kolestrol gibi değerlerine bakıldı ve çok şükür temiz çıktı.. sormak istediğim şu : bu baskı kalp krizi sinyali olabilir mi? baskıyla birlikte ekg nin bozuk çıkması şüpheli değil mi? kalp değilse başka ne olabilir? bu aşamada emin olmak için başka nasıl bir yol izleye biliriz? eşim 40 yaşında erkek.. şimdiden teşekkür ederim..
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Troponin tetkinin normal çıkması hastanın  sadece "o sırada" kalp krizi geçirmediğini gösterir, ancak kalp krizi riski olmadığını göstermez. EKG de bozukluktan kastedilen ne demek, anlamadım, onlarca ayrı sebebi olabilir. Ancak göğüsteki baskı hissi ve "bozuk bir EKG" o sırada kalp krizi geçirmemiş olsa da başka bir zaman kalp krizi riskine işaret ediyor olabilir, bu açıdan ileri tetkik mutlaka yapılmalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

serhat
02/07/14

hayirli günler hocam beni sikayetim 1 sene önce asiri spor yapiyordum ve bi an basim döndü asiri korktum hastaneye gittim ve dediler kalp de bisey yok fakat tansiyonum yüksek dediler 170 90 uzun süreli ekg yapildi fakat bir sey bulamadilar dislari hizlanirmi ediler ki panik atak kafama asiri takiyorum hocam takmadigim zaman tansiyonum dusuyor ama aklima kalp tansiyon geldimi asiri korkuyorum hani normal korku degil cok asiri peki bu korkudan cikabilirmi tansiyon
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Olabilir. Ancak yine de günün birinde gerçek hipertansiyon gelişebilir, her zaman panik etiketine sığınmak doğru değildir; aklınızda olsun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kezban
01/07/14

kalp pili takıl 3 ay oldu takılı olan bolgede agrı ve batmalarım var sol kol omzumda agrım gecmedi hangi branş dr gitmeliyim ne yapmalıyım
Yaş:40
Cinsiyet:bayan

Kalp pili takan doktora tekrar danışın; pil ile ilgili olmadığına emin olduktan sonra sizi yönlendirecektir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

sonnur
01/07/14

Merhaba Dr bey ben 10 haziranda bypass oldum yarı açık ameliyat göğüste n alinan damarla tek damar im değişti benim merak ettiğim cinsel yaşamına ne zaman donebilirim
Yaş:can
Cinsiyet:kadin

Bu sorunuzun yanıtı ameliyat / cerrahi durumdan çok kalbinizin fonksiyonu ile ilgilidir. Kalp muayeneniz, efor kapasiteniz ve eko bulgularınızı bilmeden bu sorunuza doğru yanıt veremem. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kubilay
01/07/14

Hocam merhaba. 2 hafta once senkop sebebiyle acile kaldirildim. Hipertrofik kardiyomiyopati teshisi konuldu. Bir hafta hastanede yatarak tum testlerim ve tahlillerim yapildi.Sonucta sol duvarda 1.6 cm kalinlasma tespit edildi. Holter sonucunda tehlikeli bir aritmi yok dendi. Benim sorum bu hastaligin sonucunda kalp yetmezligi gelisir mi ve ri sk sadece eforla mi ilgilidir. hastaligin genel seyri nasildir. Tedavi olarak beloc 25 verdiler o da nabzımi cok dusurdugu icin halsizlik yapiyor. Baska tedavisi yok mu. Tesekkur ederlm..
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Hipertrofik kardiyomiyopati hastasında senkop varsa, bu durum başlı başına önemlidir ve ayrı bir takip ve tedavi gerektirir.  Genç yaşlarda aritmi (ritim bozuklukları) ve senkop görülür. Nadiren de ani ölüm riski vardır. Kalp yetersizliği daha çok ileri yaşlarda görülür ve seyrektir. Bu konular sizde de muhtemelen araştırılmıştır.

Sitemizde bu hastalıkla ilgili genel bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Asuman
30/06/14

Doktor bey merhabalar.Ben 5gün evvel Mr cihazına girdim bel bölgemde yaşadığım sıkıntı nedeniyle ancak cihaz çalışmaya başladığı an kalbimin şiddetle yerinden sarsıldığını hissettim bu birkaç kez tekrarlayınca çekime son verdirmek zorunda kaldım,ertesi gün kalple ilgili değil ama kaplama dişimle sorun yaşadım makine kaynaklı olabilir mi,birde kalbimde sorun varmıdır hangi tetkikleri yaptırmalıyım.Teşekkür ederim
Yaş:57
Cinsiyet:Kadın

Öncelikle ayrıntılı muayene olmanızda yarar var, muayeneye göre tetkilerinize göre karar verilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

HİLAL ÖZDEMİR
30/06/14

Kardeşim 40 yaşında ve kalp krizi sonucu ameliyat oldu.2 damarı değişti.doktorlar ilaçla uyutuyorlardı.Ancak şu an ilacı kestiler yaklaşık 3-4 gündür kardeşim hala uyanmadı bu normal mi?Yaklaşık olarak 10 gündür uyuyor.
Yaş:30
Cinsiyet:BAYAN

Elbtte normal değil. Ameliyat soırsında veya hemen sonrasında bir sorun gelişmiş olabilir. Çok farklı sebepler söz konusu olabilir. Doktorlarından bilgi almanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

orhan yılmaz
28/06/14

ramazan ayından dolayı tansiyon ilacımı akşamları alabilirmiyim?
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Normalde tansiyon ilaçları sabah erken saatte alınmalıdır. Değişik bir satte alınması konusunda ancak sizin bünyenizi bilen bir hekim karar verebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Serkan
27/06/14

1 ay önce kardiyoloji uzmanına gidip eko çekitrmiştim.Mitral kapak hafif kalın fibrotik çıktı ama kalp romatizması olmadığım söylendi.Bugün dahiliye doktoruna gittim göğüs ağrısı şikayetiyle bana beloc zok 25 mg verdi.İlacin reçetesinde kalbinizle ilgili bir probleminiz varsa kullanmayın yazıyor ne yapmalıyım.?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Sizi muayene eden hekime danışın lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet PEKDAŞ
25/06/14

Hocam iyiçalışmalar ben 2002 yılında bypas oldum Hemoglobin seviyem yüksek kan vermemin herhangi bir zararı varmı,teşekür ederim.
Yaş:45
Cinsiyet:Erkek

Hayır, bu bilgiler dahilinde yoktur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Süleyman uğur
24/06/14

Merhaba ve Allah kolaylık versin. Ben 32 yaşındayım kilolu biriyim , kalp ile ilgili sıkıntımın panik ataktandır diye düşünmeme rağmen doktora gittim, ekg çekildi daha sonra efor testi yapıldı, sonuçlar temiz çıktı ultrasonla da baktı doktor senin kalbin benimkinden daha sağlam dedi, yalnız ben o dönem diyet ve spor yapıyordum efor testindeki süre bana kısa bile geldi formdaydım ama yinede bende kalbimin bu teklemelerinin ve nabız kaybının panik ataktan kaynaklı olduğunu düşündüm, ama bugün en şiddetlisini geçirdim kalbim teklemeye başladı ve bi anda nabzım düştüğünü farkettim gözlerim kararmaya başladı nefes almakta zorlandım, hemen yürümeye başladım ayaklarım titriyordu zor duruyordum, bu panik atak mı ? Yoksa kalp krizine yakın bişey mi bilmiyorum asıl sormak istediğim ekg, efor testi ve ultrason dan başka daha net bilgi alabileceğimi bir yöntem var mı ? Teşekkür ederim iyi çalışmalar
Yaş:32
Cinsiyet:Erkek

Efor testiniz yapıldı ve normal sonuçlandıysa bahsettiğiniz şikayetler açısından endişe etmeyin. Ancak kilo, yüksek tansiyon, şeker ve kolesterol sorununuz varsa ilerisi için riskiniz devam ediyor demektir, bu sorunlardan kurtulmanız gereklidir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
zeynep
24/06/14

Yaklasik bi ay once carpintilarim sebebiyle kardiyolaga basvurdum yapilan tetkiklar sonucu kalp kapakcigi romatizmsi oldugu ortaya cikti panik atak hastaligina yakalandim kardiyolg 5mg concor verdi simdide psikiyatr uzmani cipralex kullanmami soyledi prospektuste kalp rahatsizligi olanlar kullanamaz dyo napmalym yardimci olursaniz sevinirim
Yaş:18
Cinsiyet:kadin

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, ilaç ve tedavi hakkında öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
yasın
24/06/14

merhaba doktor bey bır sıkayetım var belımde bır agrı oluyor 10 dakıka falan suruyor ama nefes alamıyorum ve sol kolum tamamen uyusuyor korkuyorum acaba nedenı ne olabılır lutfen sızden cevap beklıyorum
Yaş:karaagac
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapılamaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
semanur
23/06/14

Sayın doktorum benim sevgilimin kalbinde pil olduğunu öğrendim.Bebekken kalbe giden 2 damarının olmadığı için kalbine pil takılmış.Bu kalp pilinin nasıl bişe oldunu bilmedim için çok endişeleniyorum.sevgilim ölür diye çok korkuyorum.Napması lazımda kendini koruması lazım ? Bana bu kalp pili hakkında bilgi verirmisiniz bişe olmaz dimi ona ??
Yaş:16
Cinsiyet:kadın

Sitemizde kalp pilleri hakkında ayrıntılı bilgi vardır. Bu bilgiler size yardımcı olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
gizem
23/06/14

mrb benım annemde venofer verıldıkten sonra kanda pıhtılaşma oldu.onun üzerine oksapar başlandı.ben 20 gundur oksapar yapıyorum yaptığım yerler de morarma olmuyor ama başka yerlerde morarma oluyor.bunun sebebı nedır? ve bu ılacı ne kadar kullanması gerekır.
Yaş:tüzünoğlu
Cinsiyet:bayan

Bu tür ilaçlarda enjeksiyon yapılan yerde küçük morarmalar olabilir, geçicidir, endişe etmeyin. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
nizar
22/06/14

hocam beloc zok 25 mg yi kullanırsam kalbime zarar verir mi çok korkıyorum endişeliyim bende panik atak olduğu için hasyaneyede gidemiyorum korkuyorum hastaneye girdiğimde daha çok çarpıntım oluyor
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

İlaçların her kişide etkisi / yan etkisi farklıdır. Bu konuda ancak sizi muayene eden bir doktor fikir verebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
duygu
22/06/14

Mrh doktor bey sorum olucakti annem akcigerinde su toplanmasi oluyor suyu atmasi icin ilac aliyor ama bir türlü su kendisini atmiyor kendisinde de kalp sorunu var ve kalp len bir ilgisi olabilirmi sorucaktim. Yas:47 Cinsiyet:Kadin
Yaş:26
Cinsiyet:kadin

Annenizde kalp yetersizliği olabilir, bu önemli ve hayati riski olan bir hastalıktır. Sitemizde bu konuda genel bilgi var. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Zeliha
22/06/14

Eskiden yorulmayan her işini rahatlıkla yapan biriyken son zamanlarda biraz iş yapınca efor harcayınca yorulup dinlenme ihtiyacı hissediyorum bazen ciyerlerim şişmiş gibi hissediyorum nefes almakta zorlanıyorum bacaklarımda biryere vurmuş gibi morluklar olup sonrasında klcal damar gibi varis şeklinde kalıyor tansiyonum 10,6 8,4 arası nabzım düşük 50, 70 arası yüükseldigi zaman nefeste zorluk oluyor kolestrol ve troitlerim normal sigara azda olsa kulanıyorum bunların nedeni lalple ilgili olabilirmi şimdiden teşekkür ederim
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Olabilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
mustafa
21/06/14

merhaba ben sağ ayağımda 1,5 ay önce varis e benzer damar toplaması olduğunu farkettim işim gereği çok oturuyorum . ihmal etmedim doktora gittim. doktor varis olduğunu söyledi varis çorabı yazdı . yaz ayında giymek imkansız gibi birşey heleki antalyada. ilaç vermicekmisiniz diye sorduğumda varis için bir ilaç yok dedi. ama benim içime sinmedi daha sonra aynı hastanede farklı bir doktordan randevu aldım . bu defaki doktor yaz ayında varis çorabı giyemezsiniz havalar serinleyince çorap giyin. ozamana kadar sürekli kullanmanız gereken ilaçlar var bunlara başlayın dedi. venoruton forte günde 2 tane sabah akşam ecopirin 150 mg günde bir tane surgam 300 mg günde 2 tane bana bu ilaçları yazdı bitince sürekli aile hekimimden yazdırıp kullanmaya devam etmemi söyledi. ilaçlara 2 gündür başladım fakat netten biraz ilaçlar hakkında bilgi araştırdığımda inr testi gerekiyormuş bu ilaçlara başlamadan önce normal inr değerlerini görüp ona göre gerektiği dozda kullanılması gerekiyormuş. bu test yapılmadan doktor bana sadece gözle muayene edip bu ilaçları yazdı. inr testini yaptırmalımıyım ilacı kesip? ayrıca daha önce guatr ameliyatı olmuştum troit bezlerim tamamen alındı. levotiron kullanıyorum hergün. beni bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkür ederim
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda sadece genel bilgi verebilirim. INR ve coumadin ilacı hakkında sitemizde zaten bilgi mevcuttur. İlaç ve tedavi hakkında sanal ortamda kişiye özel bilgi verilmesi tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Kaan
21/06/14

Ben triatlon yapıyorum extreme sporlar arasında yer alıyor fakat kalbimde 2kapakçık olduğunu öğrendim. Kalpte iki kapakçlı olması performansın 3kapakçıklı insan kalbine göre düşük bir performans gösterirmi.
Yaş:Bekaroğlu
Cinsiyet:Erkek

İki kapakçık durumu her halde "biküspit aorta hastalığı" olsa gerek. Biküspit aorta hakkında sitemizde genel bilgi vardır, bilgi edinebilirsiniz. Bu hastalığın bazı evrelerinde ise aritmi ve yaşamsal risk açısından bazı sporların yapılması uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
emine
18/06/14

kolay gelsin ali bey ben 10 yıl önce doğuştan pulmener darlık olduğundan anjuyo olmuştum iki yıl önce istanbula geldim ve burda çok yoruluyorum süreklikalbim sıkışıyor acaba istanbulun havası yani nem beni etkiliyor mu?yaşadığım yerde nem yoktu benim eşim öğretmen il dışı tayin aldırmak istiyoruz acaba bana bu yüzden rapor verirler mi
Yaş:21
Cinsiyet:kadın

Bunun için muayene olup heyete girmeniz gereklidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ayşenur
17/06/14

sayın hocam, babam 78 yaşında.26 yıl önce beyin ameliyatı olmuştu şimdi bir sıkıntısı yoktu. rutin kontrolünde kanındaki bir değerin yüksek çıkması sonucu kardiyolojiye yönlendirildi. ve dr acil olarak başka bir hastaneye gönderdi anjio yapıldı ve 4 damarının tıkalı olduğu söylendi. hemen by pass diyerek ameliyata aldılar. ameliyat başarılı geçti . ameliyattan çıktığında bi sorun yoktu ancak akşama doğru tasiyonu düştü ve yatağa alındı. sonrası hafıza kaybı, konuşmada zorluk ve yürüyememe. ameliyat olalı 16 gün oldu ve durumu hala aynı. beynin kendini toparlıyamadığını söylüyorlar oysaki ameliyat öncesi beyin cerrahı tomografi sonucu ameliyat için bi sıkıntı olmadığını söylemişti.ama şu anda yarı ölü gibi yatıyor zor konuşuyor yürüyemiyor ve sürekli uyumak istiyor. şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz. çaresiz bekliyor bir fikir vermenizi umut ediyorum.
Yaş:
Cinsiyet:

Verdiğiniz bilgilere göre babanız ameliyat sürecinde "felç" geçirmiş olmalı, ancak bunun sebepleri ve bundan sonraki gidişatı hakkında yorum yapmam bu bilgilerle mümkün ve doğru olmaz. Daha ayrıntılı dosya bilgileri gerekli. En sağlıklı bilgiyi takip eden doktorlardan alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Özlem
14/06/14

Mrb doktor bey ben bir yıldır belok 50 mg kıllanıyorum orta derecede mitral kapak yetersizliği var ilacı kesmeyi düşünüyorum sadece çarpıntım olduğunda kullansam olurmu yardımcı olabilirmisiniz
Yaş:25
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim.

İlaç veya tedavi öneri için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun.
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
hüseyin
09/06/14

ninem 92 yaşında nabız 150 iken hastahaneye gittik yoğun bakım tedavisi ile 129 a düştü.doktorumuz pıhtı olduğunu söyledi.kalp büyümesi olmuş.elektroşok yaparak nabzı düşürebiliriz fakat felç olma riski olduğunu söyledi.elektroşok mu yoksa ilaç tedavisi mi ikilemindeyiz.fikir vermenizi rica ediyorum. şimdiden yardımınız için teşekkürler.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

92 yaşında bir kişideki aritmi çok büyük bir olasılıkla tekrarlar. Her koşulda (elektorşok da yapılsa) zaten kan sulandırı ilaç kullanması gerekecektir. Bu nednele pıhtı için zaten kan sulandırıcı ilaç kullanımı esastır. Elektoşok bu yaş için GENELDE tercih edilmez. Yine de kararı hastayı mauene eden hekim vermelidir. Geçmiş olsun.

Bu konuda sitemizde "aritmiler ve ani ölüm" başlığı altında bigi vardır.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Nurten
07/06/14

2005 yılında stent takıldı gittiğim doktorlar emar ve fizik tedavisi önerdiler stent'den dol ayı korkuyorum.Siz ne dersiniz sizce uygunmudur. İyi güler Saygılar
Yaş:59
Cinsiyet:kadın

MR ve fizik tedavinin kalpteki stente bir yan etkisi yoktur. Ancak kalp hastalığınız veya kalp yetersizliğiniz varsa bu konuda dikkatli olmak gerekli.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

emin
07/06/14

hocam ekg de eforla bişi çıkmadı ancak holter takıldığında ara ara nodal ritim Lbbb izlendi diyor doktorum saneloc 50 verdi bi aydır kullanıyorum 10 gündür olmadı simdi biraz strese girdimi sık oluyor özellikle dinlenme ani kalkış ve oturuşlrda sporla uğraşan biriyim acaba engel olurmu riski sizce nedir psikolojimi çok etkiliyor
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Nodal ritim ve LBBB kalbin ileti yollarında aksama-gecikme olabileceğine işaret eder. Bu durumun araştırılması gerekebilir; tedavi iise çok farklıdır. Bu nedenle doktorunuzun beloc / saneloc vermesini pek anlayamadım. Tekrar doktorunuzla konuşun. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
EMRE GÜLEZ
05/06/14

SLM BEN DOĞUŞTAN KALP HASTASIYIM 1993 TE AMELİYAT OLDUM.ŞUAN 2-3 DERECE AORT YETMEZLİĞİ TEŞHİSİYLE TAKİP EDİLİYORUM. YAKLAŞIK 10 YILDIR ECOPRİN 100 GR BELOC 50 MG KULLANIYORUM.AYRICA 2006 YILINDAN BERİ CİPRALEX 10 MG KULLANIYORUM 8 AYDIR EVLİYİM VE CİNSEL SORUNLAR YAŞIYORUM. KENDİME GÜVENİM HİÇ OLMADI HEP KORKULARIM VARDI.EVLENİNCE DÜZELİR DEDİM AMA DAHA KÖTÜ OLDU. SİZCE NE YAPMALIYIM
Yaş:33
Cinsiyet:ERKEK

Bu sorunuza verdiğiniz bilgiler dahilinde sağlıklı bir yanıt verebilmem mümkün değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dilek
05/06/14

156 nabız civarlarında sinüs taşikardisine girdim 15-20 dk sürdü acilde yarım ampul puşe beloc yaptılar oyle geçti kansızlığım yok troid hormonlaım normal nargile içimi sonrasına denk geldi nargile içimi bu durumu yaratr mı 10 mg cipralex kullanıyorum bi ara düzensiz kullandım 20 ye çıkarp düştüm sebep ne olabilir idiyopatik midir ?sık taşikardilerim oluyor fakat bu kadar yuksek atımlı değil.
Yaş:26
Cinsiyet:k

Nikotine bağlı olabilir. Panik bozukluk nedneiyle de olabilir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Ebuzer
04/06/14

iyi aksamlar hocam ekg holter taktırcam taktırmadan once saneloc ıcsem bı sorun olur mu?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Sorunuzun yanıtı Holter tetkikinin ne amaçla yapılacağına bağlı olarak değişir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
aktan
04/06/14

Sayın hocam 69 yaşındayım geçen sene 5 damardan baypas ameliyatı oldum.Diltizem ve plaviks alıyorum günde birer tane.OMEGA 3 kapsülü alşabilkişrmiyim günde birer tane.Saygılar.
Yaş:kaplama
Cinsiyet:erkek

Alabilirsiniz. Ancak yararı olup olmayacağı konusunda bu bilgilerle bir yorumum olamaz.  Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
şirin
03/06/14

hocam merhaba. anneme yaklaşık 6 ay önce pil takıldı. bazen pilin takıldığı yerdeki ameliyat kesiğinde sızlama oluyo. bu günlerne de göğüsünün yanında göğüs kafesini oralarda bi sızı olduğunu bıçak gibi bir şeyin battığını söylüyo. bu sızı gün içerisinde 5 dakika kadar cep telefonu ile konuşmuştu onun ve sol tarafına yatması sol kolunu fazla kullanması ile ilgili olabiir mi. acil cevap verirseniz çok sevinirim hocam. şimdiden teşekkürler
Yaş:19
Cinsiyet:kadın

Kalp pilleri hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Ayrıca bilgi isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilrisiniz. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
tuba
03/06/14

8 yasımda aort damar tıkanıklığı ameliyatı oldum 18 yasımda tekrar ameliyat olduğum doktora kontrole gittim sorunun küçük ölçüde devam ettiğini yani üfleme olduğunu(küçük miktarda tıkanıklık olduğunu) ama bir sorun yaratmayacağını söyledi.Şimdi 27 yasındayım ve 17 haftalık hamileyim karnımdaki bebeğe ve doğum zamanı bana bir zararı olur mu?ŞİMDİDEN TESEKKÜR EDERİM.
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle hastalığınızın ne olduğunu anlamam ve size sağlıklı bir yorum yapabilemem mümkün değildir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ONUR
03/06/14

Hocam 65 yaşındaki babam yaklaşık 1 ay önce kapakçık ameliyatı oldu ve aynı zamanda 2 damarı değişti. Ameliyattan 1 hafta sonra hastaneden çıkarken gayet iyiydi. Eve döndükten yaklaşık 10 gün sonra halsizlik başladı. Tekrar doktora gittiğimizde kanda enfeksiyon olduğunu söylediler ve kanı temizlediler. Çıktıktan sonra birkaç gün iyi geçti. Ancak snrasında yine halsizlik ortaya çıktı. Bu sefer iyi beslenememe ve kalp etrafında su toplamadan kaynaklandığı söylendi. Su alındı. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ettik. Ancak hastanede kontrol altında olmasına rağmen halsizlik ve uyku hali arttı. Bugün itibariyle tekrar su topladığı söylendi. Ne yapmalıyız??? Başka bir hekimle görüşmeli miyiz???
Yaş:38
Cinsiyet:ERKEK

Babanızda kalp yetersizliği olabilir. Ayrıntılı muayene olmasında yarar var.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
serpil
03/06/14

kalp pili olan hastaya diş cekilmesinin bir sıkıntı yaşabilirmi
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Kalp pilinden doğrudan kaynaklanan bir sıkıntı olmaz, ancak altta yatan kalp hastalığından dolayı sıkıntı olabilir. bu açıdan muayene olması ve ve önlem alınması gerekebilir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
bahar
28/05/14

eko sonucum ef:65% ty(1-2)-pap:30 mmhg hocam bu önemli bi sorun mu? ve ilerleyecek bir şey mi?
Yaş:26
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkik sonuçlarınızı tetkiki yapan doktora veya sizi muayene eden doktora yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
Hatice Koyuncu
28/05/14

Merhaba anjiyo sonrası kalp damarlarımda darlık tespit edildi ve aynı zamanda FFR yapıldı çıkan sonuç :0,72 ve bypass olmama karar verildi. Bu testin yanlış olma olasılığı nedir? Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yaş:72
Cinsiyet:Kadın

FFR çok özel bir testtir. Hata payı damarın yerine, yanındaki damarların özelliğine göre değişir. Diğer damarlarınızın durmunu bilmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
HÜSEYİN KOLCULAR
28/05/14

sayın hocam benim cocuğumda kalbinde damar fazlalığı var birde ritim bozukluğu var diyor dokturlar cocuğum 7 yaşında düşüp düşüp bayılıyo ne yapmamız lazım cocuğumu kaybetmek istemiyorum düşüp düşüp bayılması damar fazlalığından ola bilirmi birde benim cocuğum kiloluydu birden zayıflamaya başladı kalbim ağrıyor diyor kalbini tutuyor ne yapmamız lazım yardımcı olursanaz cok sevinirim
Yaş:32
Cinsiyet:ERKEK

Bahsettiğiniz damar fazlalığı değil, ileti yolu fazlalığı olsa gerek. Bu durumda "ablasyon" tedavisi (yakma işlemi) yapılması uygun olabilir. Ancak çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanızda yarar vardır. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
Murat
28/05/14

Sayın Hocam, kalbimin çok güçlü atması zaman baş ağrısı ve ara sıra burun kanaması şikayeti ile doktora gittim eko, ekg çektirdim. Doktorumuz kalbin sağlam dedi, esansiyon hipertansiyon raporu verdi, dideral isminde bir ilaç verdi. Eko sonucunda IVS hipertrofik, lvdd, aml gevşek yapıda yazıyor, IVS kalınlığı:1,3 LVPW kalınlığı:1,4 bu eko sonuçu ne anlama geliyor acaba hocam. Saygılar.
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Kalp duvarlarınızda yüksek tansiyona bağlı kalınlaşma mevcut. Bu durum ileride kalp büyümesine dönüşebilir. Yüksek tansiyonun tedavi edilmesi gerekli. Yüksek tansiyon ve tedavisi hakkında sitemizde genel ve ayrıntılı bilgi mevcuttur. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
GÖRKEM
27/05/14

Kolay gelsin...Sıkıntım baygınlık halim daha önce aşırı gerginlik halde dişçi koltugunda başıma gelen 2005 yılında bu sefer bugun tekrar yasadım yenek sofrasından yemeği mi yedikten sonra bir hıckırık la kalkıp kendinde tuhaflık hissettiğimden koltuga oturdugumda gogus de agrı ama anlık hissedip 1-2 dk hiç birsey anımsayamadıgım bir zaman dilimi ama sesleri duydugum yanız ben bayıldım derken çevremdekilerin gördüğü gözlerin açık ama tuhaf bir halde ellerimi açıp kapadıgım ve renk solması yani kasılma hali derler tansiyonum sonrasında 106 - 66 idi muayeneye hangi bölümden başlamam gerekir çünkü herkez birsey diyor...
Yaş:24
Cinsiyet:ERKEK

Sitemizde  "senkop" bölümününden bilgi edinebilirsiniz. Başlangıçta kardiyoloji doktoruna muayene olmanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
Ahmet
27/05/14

mrhaba iyi günler.yaklask 6 ay önce bende çarpntı şkyeti oldu ayni gün arkdşm kalp krzndn vefat etti ben de evham yptm acaba ben de mi ölecm dye ardndn 3 ay süreyle asırı ygun stres yaşadm.gtmedk dktor hastnde brkmadm snuçta bi şey ckmyr. şu anda 4 aydır paxil kullnyrm. şu anki şikaytm ise kalbmdeki ritm bozklugu.dktr stres kaynkli dedi kalp ultrasngrafi yptrdm kapk kapkçik vs yapsal srun çkmadı beni rhtltcak bi kaç cümle sylrsnz sewinrm NOT yaş 23, ailde hrhngbir kalp rhtszlgi yok
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Anlattıklarınız dahilinde önemli bir kalp riskiniz görünmüyor. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
26/05/14

Merhabalar,Babam 12 yıl önce 2 defa baypass ameliyatı oldu.yaklaşık 6 ay önce vücudu su toplamaya başladı,doktorlar kalp yetmezliğinden oluyor dediler.3 gün hastanede yattı ve toparladı.2 ay önce tekrar su topladı ve birtürlü düzeltemedik.Lasix iğnesi kullanıyor ve sürekli sonda takılı,doktorlar başka çaresi yok diyorlar ama vücuttaki su artık önceki gibi çıkmıyor birikiyor.Götürdüğümüz doktorlar Kalp yetmezliğine çare yok su toplamasına başka çare yok diyorlar.6 aydır kalp pilini soruyoruz söyledikleri anca vücuttan su atılırsa takılır diyorlar.ne yapmalıyız bilemedik beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum.saygılar,
Yaş:
Cinsiyet:

Kalp pili kalp yetersizliği varken de takılabilir. Ancak hastaya göre karar vermek gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kiymet
26/05/14

Merhabalar, Ali bey ben 24 yaşındayım 1 senedir kalbimde carpintilarim oluyor. Ve su son 1, 2 aydır daha cok olmaya basladi ve carpintidan baska seyler oluyor kalbimin icinde sankibisey titriyor gibi oluyor kusun kanat cirpmasi gibi oluyor aonrada ttitreme hissediyorum kalbimde. Hastaneye gittim siyami ersege kalbimo dinledi normal dedi ekg cektirdi oda normal dedi. Ani yakalamaliyiz dedi. Bende ne zaman olacagini bilememki dedim ama bu aralar cok sıklıkla oluyor dedim. Bana 3 gunluk holter takilacagini takip edilsin bakalim dedi. Haziranin 13 une gun verdiler. Bekliyorum ama gun icinde ayni seyler oluyor. Rahatsiz halsiz hissediyorum. Bu arada babamda da ritm boZuklugu vardi ablasyon oldu. Sizce ırsi olabilirmi? Fikir danismak istedim. Simdiden tsk ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:kadin

Bazı aritmiler aileseldir, olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Bahar
25/05/14

Merhaba ben babam icin bir soru yöneltmek istiyorum babam da kalp büyümesi var.cok uzun süredir sürekli öksürüyor televizyonda bir programda kalp büyümesine yeni bir tedavi yöntemi bulunugunu ve ameliyatsiz olarak yapildigini duymus böyle bir sey varmi varsa yas siniri varmi babam 70 li yaslarda ve ayrica akromegali hastasi aylik hormon igneleri vuruluyor bilgi verirseniz sevinirim su anda nefes almakta cok zorlaniyor .hastaneye yatip kardioloji bölümünde iki gün kaliyor orda serum takiyorlar vücuttan sivi atilmasi icin ilac veriyorlr orda iyi hissediyor eve geldigimizin ikinci günü sikayetler tekrar basliyor simdiden tesekkür ederim cvp icin saygilarimla
Yaş:
Cinsiyet:bayan

Verdiğiniz bu bilgilerle babanızın hastalığını anlamam ve sağlıklı yol göstermem mümkün değil. Arzu ederseniz 0 216 688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

huseyin enginsoy
24/05/14

sayın hocam sevkımın gectıgı bır arıtmı klınıgıne gıttım.senkop+31 atımlık 192 hızında vt ıcın.2.holterımde r on t dalgası gözlendi.idiyopatık vt? ekg:normal,sınyal ort ekg:negatıf ekom:normalapeks güzel kasılır., kardıac mr:normal geldi.organık bır kalp hastalıgım cıkmadı.hoca dedıkı eps yapalım non sustain sustain hale gelırse tehlıkelı olup ıcd takalım dedı.bende mr normal geldıgı ıcın ARVD çıkmayınca işlem ıstemedım.dogrumu yaptım?gıttıgım klınıkte radyofrekans ablasyon vardı harıtalama ve cold ablasyon yoktu.kardesımde 300 hızında vt ye bağlı ıcd takıldı ama arvd :yok,kendımı fızıken ıyı hıssederım.ne onerırsınız hocam.ayrıca hocama eps ye es zamanlı anjıo dedım gerek yok,egık masa testı efor ıstedım gerek yok lüzumsuz tetkık yapmam dedı.organık bır kalp hastalığım cıkmadıgı ısın ıslemı ıstemedım.dogru bır kararmıydı
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Senkop varlığında ve bu bilgiler dahilinde size de ICD takılması gerekli görünüyor. Ancak bu konu çok detaylıdır; kesin karar için muayene etmem ve EKG lerinizi görmem gerekir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bligi / randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

aysel
23/05/14

mrb hocam benım babam 55 yasında 10 yıl önce by pas oldu ama damarları tekrar tıkandı arasıra yogun bakım unıtesınde tedavı görüyor son 2 yıldırda kalp yetmezlıgı yasıyor sımdı dıs taktırmak ıstıyor dıs cekılmesınde sızce sakınca varmı vurulan morfin beyını etkılermı
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Hastayı muayene etmeden sağlıklı bir öneride bulunmam mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hikmet
22/05/14

hocam lütfen sizde yorum yapın eko bulgularıma sol atriyum 25 mm svesç 41 mm sağ atriyum 34 mm aort kökü 18 mm svedç 24 mm sağ ventrikül 32 mm aort kapak açılımı 16 mm ıvs 10 mm çıkan aort 26 mm ef 70 mitral kapak e velosite:0,9m\s a velosite:0,7m\s aort kapak pik velosite:1,7m\s triküspit kapak sPAB 20mmHg pulmoner kapak pik velosite:1,2m\s doku doppler bulguları:sol ventrikül lateral anulus E’: m\s A’ m\s S: m\s iki boyutlu mitral aort triküspit pulmoner kapak N yazıor sol ventrikül duvar hareketleri sağ ventrikül fonksiyonları N perikard N sonuç : normal eko bulguları hasta taşikardik sonuclar neyi gösteriyor hocam ?
Yaş:23
Cinsiyet:bayan

Sizi muayene eden veya ekoyu yapan doktorla irtibat kurun lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ONUR
21/05/14

hocam...yoğun iş stresi nedeniyle..ara sıra,çarpıntım oluyo...doktora muayene olduğumda...carpıntın olduğunda.25 mg..beloc..kullanmamı tavsıye ettıler.ayda bır cok çarpıntım olduğunda..yanlızca bır tane kullanıyorum...sureklı kullanmamam...uzun aralıklarla yanlızca bır tane kullanmam..sıkıntı yaratırmı..teşekkür ederım..
Yaş:SAVAŞ
Cinsiyet:erkek

Beloc vb ilaçlar aralıklı (gerektiğinde) kullanılabilir. Ancak muayene etmeden sizin bünyenizi bilemem, bu nedenle kesin bir öneirde bulunamam. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
ipek
21/05/14

2 yıl önce eforlu ekg,eko,kan idrar tiroid bütün testlerim yapıldı ve hafif kolesterol yüksekliğinden başka sorun çıkmadı.daha önceleri ara sıra;bugünlerde hergün bir kaç kez çarpıntı olmaya başladı.3 yılı aşkındır sigara çay kahve alkol almıyorum.sizce sorun ne olabilir?En son kondisyon bisikletinde hafif çarpıntım oldu o günden beri sporda yapamıyorum.kalbim o sıkıntı anında boğazımda sanki kuş kanat çırpıyor gibi atıyor ama nabız 75 civarında oluyor.10 saniye ya sürüyor ya sürmüyor.gerçekten psikolojik bir sorunmu ?ve tehlikeli mi cevaplarsanız çok sevinirim
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Anlattığınıza göre sorununuz önemli bir kalp-ritim sorununa benzemiyor. Ancak muayene etmeden ve EKG lerinizi görmeden kesin bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Nabi
18/05/14

Hocam çok sık olmamakla beraber (bazen günde 1 bazen haftada 2-3 kez)kalbimde ani ve şiddetli bir atım oluyor.o an hayat Durmuş gibî hissediyorum.BU durum tehlikeli mi ne yapmam gerekir?Bu arada stresli bir yapım var acaba bu nedenle mi?diyeceğim ancak tatillerde daha çok oluyor gibi veya ben tatillerde daha çok hissediyorum.Hocam sonuçta bu tehlikeli bir durum mu?şîmdiden çok teşekkür ederim
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda sitemizde genelde bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Sevda
18/05/14

Sayın hocam 15 gün önce mitral balon uygulamasi yapıldı yaklaşık 1 haftadan beri ayağımda sislik var size sonucu yaziyorum cvplarsaniz sevinirim Inceleme prone ve şüpen pozisyonlarda yapıldı Sag alt ekstremize venöz yapıların VSM,CFV.DFV,SFV,popliteal ven ve krural ana dalları) caplarive cidar kalınlıkları normal sinirlardadir,akım özellikleri doğal olup spontan akım ve solunumsal gazisine mevcuttur .tüm venlerde lümen içi anekoiktir.trombus formasyonu saptanmadı .izlenen tüm venler tamamen komplekse edilebilmektedir.augmentasyona yanıt pozitiftir.valsalva manevrası değerlendirilememistir.sag ayak bileği ve dorsal yüzeyinde cilt altı ödem dikkati çekmiştir sayın hocam bu ödem nasıl gecer eğer dinlenirsem şiş azalıyo ayakta kalınca tekrardan şişiyor simdiden teşekkürler
Yaş:Akan
Cinsiyet:Kadın

Tıbbi tetkikler ancak hastayı muayene eden doktor tarafından yorumlanabilir. Lütfen sizi muayene ve tedavi eden doktora başvurun. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
18/05/14

Merhaba Ali Bey, Benim şikayetim yürümekle gelen ve midemden yukarı doğru fenalaşma hissi... Bacaklarımda da yanma oluyor. Nöröloji bir şey yok dedi. Ayrıca 3 sene önce 3 ay boyunca topuklarıma basamadığım için ve ara ara sağ kalçamdaki tutulma için Ankilozan Spondilit hastalığından şüpheleniliyor. Kan tahlillerimde ve MR'da her şey normal bir tek ANA testim pozitif... Gözlem altındayım.. Ama bu şikayetlerimin bununla alakası olmadığını başka bir şeylerin eşlik ediyor olabileceğini söylediler. Romatoloji vaskülit olabilir mi diye PET istedi ama temiz çıktı. Otururken ve yatarken neredeyse hiç şikayetim yok ama yürürken inanılmaz bir ağırlık, bacaklarımda yanma ve mideden yukarı gelen bir fenalaşma hissi, sersemlik ve kulaklarımda da makine gibi ses oluyor. Holter takıldı kapakçığımda çok az bir sorun varmış ama önemsiz dendi. Normalde tansiyonum çok düşük ama böyle durumlarda ölçtürdüm normal çıkıyor. Benim şikayetim yürürken inanılmaz halsizlik, midemden yukarı fenalaşma hissi, kalbimde kısa süreli kuş çırpınması gibi çarpıntı ve kusma hissi oluyor. Boğazımda da ağırlık oluyor. Belimden aşağısı tutmayacak gibi oluyor. Bazen yürürken durma ihtiyacı hissediyorum. Oturduğum zaman çok daha iyi hissediyorum. Bu şikayetlerim otururken ve yatarken hiç yok diyebilirim. Anlattıklarım yürüdüğüm zaman oluyor. Tanıdığımız bir doktor dolaşım bozukluğu olabilir demişti. Ama tüm bu tetkikler yapılmasına rağmen temiz çıktı dediğimde dolaşım bozukluğu PET gibi araştırmalar ile anlaşılmaz dedi. Dolaşım bozukluğu ya da farklı bir şeyin bu gibi tetkiklerde çıkmama gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü tüm bunlar genelde yatar pozisyonda yapılıyor ama benim şikayetlerim yürürken...
Yaş:28
Cinsiyet:kadın

Şikayetleriniz biraz karışık, karar vermek zor. Ayağa kalkınca, yürürken kan basıncı düşmesi veya nabız hızlanması ile seyreden seyrek görülen bazı hastalıklar vardır, bunların araştırılması gerekebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Gul
18/05/14

Dr bey ben kalp agrisiyla iki ayri dr gorundum birisi hic bi sikinti yok hersey normal dedi biriside kalp kapakciginda dogustan cokme var dedi 27 yasindayim ilk kez kalbim agridi ilacda vermedi simdi ben hangisine inanayim moralim cok bozuk kucuk oglum var cok uziluyorm yardimedin
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Sitemizde "mitral valv prolapsusu" ile bilgi mevcut. Yararlanabilirsiniz. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Tuğba çetinkaya
18/05/14

Merhaba hocam,babamla ilgili bir durumu size danışmak istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.bundan 1 ay önce robotik cerrahi tek damar ameliyatı oldu 5 gün sonra aynı damar tekrar tıkandı kalp krizi geçirdi stent takılıp açıldı.daha sonra 1 hafta sonra tekrar kriz geçirdi hastanede servisteydik kalbi durdu müdahale edildi şok ile tekrar döndürüldü yoğun bakıma alındı o krizden sonra kalp yetmezliği başladı..taburcu olduk tekrar hastaneye yattık ciğerleri su toplamış tedavi edildi çıktık evde tekrar fenalaştı hastaneye götürdük kalbi yine durdu yoğun bakıma aldılar o günden sonra ritim bozukluğu başladı sürekli kalbi durdu ilaç tedavisi başlandı çok şükür düzeldi 15 gündür yoğun bakımda pil takılacakmış bekliyoruz sizce ne yapmalıyız birde kalp pili mi ıcd kalp pili mi takılmalı önerebileceğiniz bir yöntem var mı pilin markası vs.. Çok zor durumdayız..Çok teşekkür ederizz..
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Kalbi durmuş kişilere mutlaka ICD takılmalıdır. ICD aynı zamanda kalp pili görevi de görür. Sitemizde bu konuda bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi / randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
elmas
17/05/14

benim kalbimde asd olan kalp deliği ve hiper tansiyon hastasıyım kalbimdeki delik 4.5mm hafif pulmoner tansiyon triküspit yetmezliği1 mitral kapak yetmezliği mimımum ef 62aort valsalva hizasında 2.1cm os 1.3 yüzde kaç kalbimden rapor alabilirim teşekür ederim
Yaş:38
Cinsiyet:bayan

Bu rapor için heyete girmeniz gerekli. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Hasan
17/05/14

Kalp pili olan hastalar ne yemeli ya da nelerden kaçınmalı?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Kalp pili hastaları için yemeklerle ilgili bir kısıtlama yoktur. 

Sitemizde kalp pili ile ilgikli bilgiler mevcuttur:

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_hastalar__na_oneriler-128.html

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_nas__l_tak__l__r_-127.html

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
Emirhan
17/05/14

Hocam bebeğimiz şubat 2012 doğumlu.6 aylıkken ASD teşhisi konuldu.9 mm civarı bir delik söz konusu.Doktorumuz 5 yaşına kadar beklememiz gerektiğini,kapanma olmazsa anjiyo ile kapatabileceğimizi söyledi.Sorum ise bebeğimiz geceleri sık uyanıyor,ağlayarak kalkıyor.Acaba bu kalp sorunu geceleri rahatsız ediyor olabilir mi.Eşim öğretmen 2 yıldır düzgün uyuyamıyor bu da hayatımızı kötü etkiliyor.Teşekkür ederim.
Yaş:2
Cinsiyet:ERKEK

Bu soruyu çocuk kardiyolojisi uzmanına sormanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

erman
16/05/14

hocam benim göğsümde çok nadir sekteler oluştu efor ve ekg yapılıp birşey çıkmadı holter sonucu ara ara nodal ritimte LBBB izlendi vt,stv atağı izlenmedi diyor saneloc 50mg verdi doktorum önemli bir rahatsızlıkmı sizce açıklama alamadım bu konuda bilgilendirmenizi istiyorum teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Nodal ritim sporla uğraşan veya genç kişilerde görülebilir. Ancak LBBB anormal bir ritimdir. Araştırılması gerekir. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hasan
15/05/14

Merhaba ben 14 9-14 10 aralığında seyreden tansiyon hastasıyım endişeli bir ruh halindeyim ve birazda çarpıntım var. Doktor bana Karvezide 125/12.5 sabah Dilatrend 25 akşam ve cipralex 10 mg (ilk hafta yarım olmak üzere) tavsiye etti. Bu ilaçlar birlikte kullanılmasında sakınca var mıdır. saygılarımla.
Yaş:42
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda ilaç / tedavi tavsiyesinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değldir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Süreyya
14/05/14

Merhaba hocam 1hafta önce hastaneye gittim bana efor yapıldı sonuç iyi dediler sonrasında holter takıldı 24 saat kaldı sonuç size ilaç başlayacağız dediler beloc zok 25mg kullanıyorum fakat sol kolumda göğsümde ve sırtımda inanılmaz ağrım var geçmek bilmiyor ağrı bazen kramp gibi nefesimi kesiyor korkuyorum lütfen bu ağrılar doğalmı ne yapmam gerekiyor beni bilgilendirirmisiniz teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:Kadın

Efor testi normalse ağrılarınız kalple ilgli değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dersusto
13/05/14

Merhaba; MVP ve MY 3. derece ekzantirik mevcut. Eko sonucum Sol ventrikül diyastol capı4.4,sistol sonu capı 2.9,ejeksiyon degeri 64, fraksiyonel kısaltma 34, diyastolik arka duvar ve septum kalınlığı 0.8, sag ventrikul datolik genişlik 2.5, aort capı 2.1,P. arter basıncı 30 MMHG ve duvar hareketleri normal. herhangi bir nefes darlıgı ve oksuruk sikayetim yok.kan degerlerimde bir eksiklik yok.genetik olarak düşük tansiyonluyum. Bu durumda cocuk dogurmak riskli mi? Her hasta onarım ameliyatı olabilir mi ve eger kapak onarım ameliyatı olunursa cocuk dogurmak mumkun mu? tesekkürler şimdiden.
Yaş:26
Cinsiyet:kadın

Sorunuz önemli ve kritik bir soru. Yanıtlamak için muayene olmanız gerekir. Tıbbi tetkikler muayene bilgisi olmadan yorumlanamaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ziya
12/05/14

hocam 5 sene önce musculer bridge tanısı konuldu tek tedavisi ilaç denildi.ama son zamanlarda göğüs ağrılarım şiddetlendi.bu rahatsızlığımın operatif bir tedavisi varmı yardımcı olursanız sevinirim
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Vardır, ancak gerçekten gerekli olduğu hallerde yapılır. Bu konuda tetkik edilmeniz gerekli. Arzu ederseniz 0216688 0968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

arzu
11/05/14

hocam merhaba 8 ay önce sağ bacağımın arka tarafında sanki sinirlere baskı hissi oldu ve yürümem o zamandan beri güçleşti ve çok ağrılarım oluyor.Önce aile hekimine gittim dopplersiz tromboflebit teşhisi koydu .Antibiyotik ve ağrı kesiciler verdi ama iyileşmedi daha sonra bacağım şişmeye ve morarmaya başladı kalp damar cerrahına gittim doppler çekildi 4 cmlik baker kisti çıktı ortopediye gönderdi oda istirahat önerdi ama benim ağrılarım daha çok arttı bacağımda yer yer morarmalar oldu kardiyolojiye gittim oda kalp damar cerrahına gönderdi üniversite hastanesine gttim doppler çekildi birşey yok dediler annı hastanede ortopedi ve artroskopi plk gittim yine sonuç almadım artroskopi doktoru venöz dolaşım bozukluğu olduğunu söyledi tekrar kalp damar cerrahına gittim oda böyle birşeyim olmadığını söyledi çok ağrılarım var yol yürüyemiyorm uzun süre dikilemiyorm ayrıca 3 yıldır zoprotec plus kullanıyorum bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler
Yaş:37
Cinsiyet:bayan

Tekrar muayene olmanız ve Doppler tetkikini tekrarlamnızı öneririm. Bazen ilk tetkikte pıhtı görünmeyebilir.Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Mehmet
11/05/14

Merhaba hocam ben kalp pili hastasıyım ;2 gün önce solkolumun üzerine yatarak uyuyakalmısım ve uyandıgımda agrıyla uyandım ve bir kaç gündür amelliyat olmadan önceki durumları yaşıyorum kalp teklemesi nefes darlıgı sizce kalp pili kablolarını kırmış olabilirmiyim
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Kalp piliniz yeni takılmış ise (ilk bir iki hafta) bu tür hareketlerde kabloların zedelenmesi söz konusu olabilir. Daha eskiden takılmış ise böyle bir olasılık çok zayıftır. Yine de kontrol olmanızda yarar vardır. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
VEDAT
10/05/14

WEGENER HASTASIYIM DÜZENLİ KORTİZON KULLANMAKTAYIM, KORTİZONLA VİAGRA KULLANABİLİRMİYİM
Yaş:43
Cinsiyet:ERKEK

Cinsel işlev ilaçları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, ilgili sayfadan okuyabilirsiniz. Kişiye ait tavsiye tıbbi ve hukuki sorumluluk gerektirir; bunun için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hasan
09/05/14

Dynabac ilacını vasoxen ve Ecopirin ile birlikte kullanabilirmiyim teşekkürler
Yaş:47
Cinsiyet:erkek

Hipertansiyon tedavisi hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. Kişiye ait tavsiye ise tıbbi ve hukuki sorumluluk gerektirir; bunun için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

ibrahim tosun
08/05/14

Merhaba ben iki ay once kalp krizi gecirdim. İki defa pespese. Suan backlarima agri giriyo. Bacaimin bi defa biri agriyo. Sonra digeri. Hareket edince geciyo. Korkuyorum acaba tekrarlarmi. Lutven yrdim esin tesekkurler.
Yaş:59
Cinsiyet:erkek

Bacak ağrısı kalp krizinin belirtisi değildir. Ancak damar sertliği genel bir hastalıktır; kalp damarları gibi bacak atardamarlarını da tutabilir; bu ağrılar bunun işareti olabilir; muayene olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

elif
08/05/14

Hocam benim carpinti problemin vardi doktora gittim bana EKG kalp ultrsonu yaptılar ve kan değerlerine trot değerlerinebaktilar. EKG ve kalpultrasonu temiz cikti. Trpit testinde TSH yuksek cikti. Bunun üzerine ritm holter taktilarsonraki kkalbimin ortalama 90 kardaaralarda 140 ve 150 ye ciktigini soledi kalp doktorun bol sivil tuketmemi ve 45 dk her gün tempolu yürüyüş yamnami söyledi. Bu sonuçlaragore bende ttaşikardi minvar ve bi kalp krizi riskin var mi??? LUTFEN CVP VERİNNNN
Yaş:24
Cinsiyet:kadin

Hayır, endişe etmeyin. Artimiler hakkında sitmeizde genel bilgi var. Anlattıklarınızın kalp krizi ile ilişkisi yoktur.  

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

AHMET
07/05/14

Hocam merhaba hafif kalp ağrısı ile bir hastanenin kardiyoloji bölümüne muayene oldum. (Daha önce ritim bozukluğu var demişlerdi). Hoca eski efor ekg kan (7 ay önceki)sonuçlarıma baktı ve sırtımı dinlendi. Daha önce ritim holter takmıştım onun sonucuna baktı çarpıntıları hissediyormusun dedi hayır dedim tekrar ritim holter tak dedi neyse taktım sonuç su. temel ritm sinuzal olup 145/dk, ortalama kalp hızı 73/dk, min kalp hızı 40/dk hesaplanmıştır. 161 supraventriküler extrasistiol, 15759 adet ventriküler extrasistol (77 kez en uzunu 14 saniye süren bigemine atağı) gözlenmiştir yazıyor. Anlamlı pause, svt, vt kaydedilmiştir. Bunları olumsuz bir durum gösteriyor mu. Hoca duruma göre hafataya ablosyon yapcağını söyledi. Hocam bu nedir benim durum çok mu kötü
Yaş:29
Cinsiyet:ERKEK

Bu soruları tetkiki yapan doktora sormanızı öneririm. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

nur
07/05/14

hocam bana bir ay once mitral kapak darligi sebebiyle balonla genisletme yapildi.bu islem sirasinda yirtik olusmus ve 3. derecedeymis.bu kacak zamanla kapatirmi..doktorum eylulde tekrar kontrol yapacagini ve ameliyat icin hazirliklara baslamamizi soyledi.ameliyat icin erkenmi.sonuclarim soyle : MBVP sonrasinda MA;1.9;45+5 cm 3 MY spab;45+5 gradient;21/17 kalp atim hizi;98 diger kapaklarda sorun yok..
Yaş:26
Cinsiyet:kadin

Hayır, ne yazık ki yırtık zamanla veya kendiliğinden kapanmaz. Ameliyat olmanız gerek. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zahide
06/05/14

Ben 28 yaşındayım bende ritim bozuklugu var ilaç kullanıyorum ama etki ediyor 2 güne 3 güne bazen hergün kalbim sürekli hızlı bir şekilde atıyor siz ne öneriyorsunuz tskrlr
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Ritim bozukluğunun onlarca farklı çeşidi vardır. Herbirinin tedavisi farklıdır. Tedavi önerisinde bulunmam için sizi muayene etmem ve EKG lerinizi görmem gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet
05/05/14

merhaba hocam ben yaklaşık 4 yıl önce göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloğa gittim. sonuç olarak hafif triküspit yetmezlik(1) ve pulmoner hipertansiyon(45 mmhg). sigarayı bırakmam söylendi. ama geçen sene tekrar gittiğimde sonuçlar normal çıktı. bundan ne yorum çıkarılmalı. şimdiden teşekkür ederim
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Muayene bulgularınıza ve başka hastalık olasılıklarına göre farklı yorumlar olabilir. Bu bilgilerle sağlıklı sağlıklı bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sadettin
05/05/14

Öncelikle merhabalar hocam 26 yaşındayım 18 yaşında ve 20 yaşında 2 defa kapakçık ameliyatı oldum ilkinde kapakçığın büyük takılmasından dolayı ikinci bir ameliyat geçirdim benim sormak istediğim sigara kullanımını bırakamadım ve halen kullanmaktayım normal bir insana ve diğer kalp hastalıkları geçiren insanlara göre sigaranın vücuduma vereceği komplikasyonlar nelerdir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Her koşulda sigara zararlıdır. Kalp hastalığı olan ve kalp ameliyatı geçirmiş kişilerde risk daha fazladır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sevda
05/05/14

Sayın hocam 3 gun once mitral balon uygulamasi yapıldı size eko sonucunu yaziyorum 1-sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal-Ef % 65 2-sol atrial genişleme 3-mitral darlığı MVA :1.7cm2(planimetrik)5 ölçümün ortalaması alınmıştır) 4-MVA 1.69 cm2 MAKS grand :7mmHG Mean grand :3 mmhg 5-aort yetersizligi -2 derece 6-tricuispid yetersizligi eser pabs 30 mmhg 7-mitral yetersizligi eser derece Mitral balon valvüloplastinin 48 saat once yapılmasından dolayı ve aort yetersizligi olan hastada pht ile bakılan MVA alanı Mitral balon sonucumu yaziyorum Septal ponksiyon yapıldıktan sonra 5 bin ünite heparin yapıldı 30 inoue balonl 26-27-29-30 çıkılarak valvüloplasti yapıldı.sol atrial basınç 21 mmhgdan 8 mmhg geriledi transtorasik ekokardiyografide my jetinde anlamlı artış izlenmedi Sayin hocam sizce eko sonucum nasıl benim mitral kapak alanım 1 cm2 di beni bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:33
Cinsiyet:Kadin

Sorunuz nedir ?

HATİCE
05/05/14

1 YILDIR BELOC ZOC 25 MG.KULLANIYORUM ÇARPINTIM VAR ŞİMDİ TIRNAK MANTARI TEDAVİSİNE BAŞLADIM 1 HAFTADIR LAMİSİL 250 MG. KULLANIYORUM DOKTORUMA SORDUM SAKINCASI YOK DEDİ ANCAK BEN BİDE KALP DOKTORUNA SORMAK İSTEDİM . KULLANABİLİRMİYİM LAMİSİL SABAJ BELOC AKŞAM KULLANIYORUM. TŞK.
Yaş:35
Cinsiyet:KADIN

Her iki ilaç genelde birlikte kullanılabilir, ancak sizin bünyeniz özelinde bir engel olup olamayacağını bilemem. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hikmet
02/05/14

mrb doktor bey ben 23 yaşında 21 haftalık gebeyim kalbimde çok tekleme oluyor sanki durup tekrar atıyor korkuyorum ekg de biraz bozukluk var o da taşikardiden ve holter de nadir atriyal erken vuru çıkmıştı 3 ay önce eko normal ef 70 bu teklemeler son bi kaç gündür var korkmaya başladım yardım edin.
Yaş:23
Cinsiyet:Bayan

Gebelikte çarpıntı hissi normalde de olabilir, hemen endişe etmeyin. Ancak gebeliğe bağlı bazı kalp hastalıkları da çarpıntı ve aritmiye neden olabilir, muayene olmanızda yarar var. Doktorunuza başvurun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
songul
01/05/14

kalp kapakçığımda açıklık oldugunu sölediler bu sonucu verdiler o.25 -35 hz ac 50 25 mm/s 10m#v (J)102 se 601b v12 bunun açıklamasını öğrenebilir miyim
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Tıbbi tetkiklerinizi sizi muayene eden hekime yorumlatın lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mutlu
01/05/14

iyi günler.. Bana yaklasık 8 ay önce aort kapagımda daralma oldugu soylendi ama sadece ekg ve ultrason cihazına bakılarak soylendi eko,doppler,efor v.b gibi tetkiklere bakılmadan buna kaanat getirilebilirmi arastrmalarıma gore bu hastaların spor yapmaları sakıncalıymıs ama ben sporcuyum ve yapyorum halende bi sıkıntı yaratmadı futbolcuyum lisanslı lisans yenilemek için spor hekimliklerine gittim bi sorun cıkmadı hersey gayet normaldı 1.5 sene önce sizce yanılma payı nedir ? yanılmış olabilirlermi ?
Yaş:21
Cinsiyet:

Kalp ultrason cihazının bir adıda "eko"dur zaten. Eko ile (kalp ultrasonu) kalp kapak hastalıkları sağlıklı bir şekilde anlaşılabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yılmaz
01/05/14

mrb hocam ben 26 yasındayım sıkayetım carpıntıla basladı altında yatan sebeb mvp+my oldugunu soyledıler sonucta ekstrasıstol nedılen rıtım bozuklugundan holter cıhazı 100 adet gun ıcınde saptamıs mvp ve beraberındekı ekstraatımlar tehlıke arz edermı ?
Yaş:gürel
Cinsiyet:erkek

Bu konularda (aritmiler ve mitral valv prolapsusu) sitemizde ayrıntılı bilgi mevcut. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mt
29/04/14

kolay gelsin hocam 24 yaşımda 7 yıl önce biküsbt aorta 1 derce demişlerdi sonra başka doktor bişeyyok dedi 7 yıldır hiç sıkıntım ne yapmayalım kendiliğinden onarılır mı ? teşekkr ediyorum
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Hayır, kendiliğinden düzelmesi söz konusu değildir. tam tersine zamanla hastalık ilerleyebilir. Şikayetiniz olmasa bile mutlaka düzenli takip altında olmanız gerekir. Aksatmayın, kontrol olun. Şikayetiniz ortaya çıktığında geç kalmış olabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

FAHRETTİN ÖZKAN
29/04/14

erken dönem böbrek yetmezliği hastasıyım 9 yıl önce baypass ameliyetı oldum kalp doktorum sintigrafi önerdi bu tetkik idrar yolu ile atık cıkaracağı için böbrek rahatsızlığı mı arttırır mı
Yaş:78
Cinsiyet:ERKEK

Hayır, böbreklere bilinen önemli bir zararı yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sezer yazili
29/04/14

Yaklasik 5 yildir ekstrasistol sorunu yasiyorum . 1 ay kadar once ritm holter sonucu olarak sinuzal tasikardi ve 24 saatte 93 ves gozlenmis bu sayi aslibda dusuk cikmis normalde daga cok yasiyorum .efor testinde ise es gozlendi fakat pek onemli bulun adi egzersiz sonrasi ise dk da 3 adet gozlend . Eko ise normal degerlede cikmis sadce mitral kapak +1 . Sormak istedugim benim es lerim yatarken yada otururken hic olmuyor sadece ayaktayken yururken (yururken de oluyor ama en sik durunca oluyor yurdukten sonra )yada gunluk isler yaparken oluyor , onem harz edermi bu duruzm cunku eforda cikmasi iyi degil demissiniz benide bu sekilde gunluk islerde dahi olmasi ama endiswlndiriyor bole bilgiler edindigim icin , ilac olarakda dikatrend aliyorum
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bilgiler bilgiler dahilinde endişelenecek bir sorun söz konusu değil. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nurhan
28/04/14

MERHABA HOCAM.BİR KAÇ AYDIR KENDİMDE FARKLILIKLAR HİSSEDİYORUM.BU HUSUSTA HANGİ BRANŞTAKİ DOKTORA GİTMELİYİM.KALBİM İLE BOĞAZIM ARASINDA AĞIRLIK,BASKI HİSSEDİYORUM.SAĞA VE SOLA YATTIĞIM ZAMAN NEFESİM TIKANIYOR GİBİ.NEFES ALMAK İSTERKEN KESİK KESİK ÖKSÜRMELER BAŞLIYOR.ARA ARA BATMALAR OLUYOR.KIZIM BANA SARILIP BAŞINI KALBİME DOĞRU DAYADIĞI ZAMAN,SAĞA YATIŞLARIMDA SOL KOLUM KALBİMİN ÜSTÜNE DOĞRU GELDİĞİ ZAMAN BU AĞIRLIK ARTIYOR VE SIKINTILANIYORUM.BAZEN KALBİMİN ATIŞINI NET DUYUYORUM.ANLIK HIZLANIYOR.BOĞAZIMDA SANKİ KALBİM ATIYOR GİBİ...MİDE YANMASINDA MİDEYİ AŞINDIRAN,KIVRANDIRAN YANMA GİBİ...KALBİM İLE BOĞAZIM ARASINDA,GÖĞÜS KAFESİM ÜSTÜNDE YANMA VAR.SİZİN TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM.PANİK YAPAN BİR İNSAN DEĞİLİM.TEŞEKKÜR EDERİM
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Öncelikle aile hekimine başvurun, size yardımcı olur sanırım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dr.huseyin enginsoy
28/04/14

Mesleğim: Göz Hekimi 43 yas ,Erkek,boyum:1.65 , kilom:90kg,Kıbrıs Konu:SENKOP+Holterde 31 Ventrikul Taşikardi hızı:192 Fusion vuru 24.3.2014 Bir ilac firmasının yemeğinde hekım arkadaşlarla sohbet ederken,ayakta kokteılde 2 duble votka+portokal suyu içtim.Aradan 30 dk fazla oldu toplantıda idrarım geldi ,terledim,midem bulandı.wc ye giderken Bayıldım ve idrarımı kaçırdım.kan basıncım 60mm-hg altındaydım.o aksam.Acil servis koroner yogun bakımda tuttular.Tropanın : Negatif.Rutinler:potasyum az dusuk.eko:pekard normal.uzun donem hıpotansıf seyredınce sadece Atenol 25-veya 50 mgg kullandım. Eski ekom: sol atrıal dilatasyon,hafif my HOLTERL(Ikı hafta evvel): saat 17.OO de 31 atılmık VT Hızı:192 (Ben hastahanede nobetteydım,hıc hissetmedim,devamlı kanbasıncımı ve nabzimi kontrol ederim normal sınırlardadır.Diger ritimlerim hep tamam.sinus ritmi. Kardıyolog arkadasımin önerisi: Önce Anjio bir merkeze yollayıp arkasına EPS+İCD takılması..... Özgeçmisim: 1-2 kez atrial fibrilasyon spor sonrası....ritmanorm ıle dondum 2-10 yıldan eskı anjıomda:circum flekste aretom plagı,sonradan yapılan coroner sıntıgrafılarım:normal 3-kardesım 1979 dogumlu ,eksstra sistolleri mevcuttu,b-blokoru kesınce,senkop,300 hızdakı VT atagından sonra EPS cok odak olunca GUILAND İCD takıldı.saglık memuru 4-anneme de ekstra sıstollerı bradıkardı.eko :normal belok zoc kullanıllanır.kalp hızı:30-40/dk Kullandıgım tedavi:, Sabah 1-atenol 50mg s:1*1 2-co diovan 80/12.5 3-gukofaj 850mg 1*1 (metabolık sendr. Kılo vereyım dıye) 4-omega 3 balık yagı Öylen: 1-asprın 100mg tab s:1*1 po AKSAM: 1-Ator 40mg s:1*1 2-lopın 10 mg ıcerdım yerine atenol 25 mg önerildi 3-glukofaj 850mg s:1*1 tab Not: kosu bandında 2 gecede 1 power walkıng ve kosu yaparım eforumda bır sıkıntım yok. Hocam nasıl bir yol ızlemem gerekir?Kardiyolog arkadasımın önerdigi gibi acil Anjıo,EPS +ICD gereklimi ? Nasıl bır yol cızmem lazım.2 kızım var. bırı 3 aylık.biri 6yasın’da ,1 ayda 3 acıl 3 göz servis nöbeti tutarım. Sevgi Saygılarımla Opr.Dr.Hüseyin ENGİNSOY
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Sayın meslektaşım,

Sizdeki senkop, tablo itibarı ile vagal / hipotansif senkopa benziyor. Alkol alımını takiben, tuvalete gitme, postural / pozisyonel nedene bağlı basit senkop olarak değerlendirilebilir. Ancak, Holter EKGde VT atağınız olması ve aile öykünüz durumu karmaşık hale getiriyor. Kardeşinizdeki VT atağının etiyolojisini tam olarak anlamadım, kardiyomiyopati mi, iskemik mi, primer aritmik bir olay mı ? Bunların yanıtına göre ailesel risk ve sizdeki ayrıcı tanı da değişebilir. 

Sizde her ne kadar EKO yapılmışsa da, bazen özellikle lokalize kardiyomiyopatiler (apikal KMP örneğin) ekoda gözden kaçabiliyor. Aile öyküsü (?) olanlarda daha ayrıntılı ve birden fazla eko yapmakta, belki kardiyak MR yapmakta yarar var. Diğer yandan NL LV EF olanlarda VT atağı çok anlamlı bir gösterge değildir; özellikle hipopotasemi varsa ! Hipopotasemi VT atağına neden de olabilir ayrıca. Ancak normal LVden emin olmak çok önemli.

Özetle, her ne kadar basit senkop gibi görünse de, diğer özellikler açısından

1. Koroner anjiyografiden bir bulgu çıkacağını sanmıyorum, iskemik bir tabloya hiç benzemiyor, (ama yapılabilir)

2. Ayrıntılı ve tecrübeli bir EKO (özellikle apikal KMP açısından),

3. Tercihen kardiyak MR (kardeşinizdeki etiyolojiye göre değerlenrimek üzere)

4. EPS planlanmalıdır..

İstanbul'a gelirseniz, memnuniyetle yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zeynel
28/04/14

Hocam 1 yıl önce efor testini tamamlayamadığım için kardioloji uzmanı ANGİO önerdi ben de oldum.Sadece tek damarda %40 daralma tesbit edildi ve medikal tedavide aspirin önerildi.Çok sık olmamakla beraber günde birkaç sigara içmeye çalışsamda olmuyor.Sigarayı içime çeker çekmez göğsümde ani bir daralma basınç hissi ve sırrta ağrı oluşuyor.Bir süre sonra bir geğirme ve öksürük ten sonra toparlıyorum.Birkaç ay önce göğüs uzmanına gittim.Solunum testleri ve röntgene bakıldı bir şey yok dendi.Ayrıca gastritten dolayı zaman zaman şikayetlerim oluyor.Sigarayı kesin bırakmak zorunda olduğumu bilmekle beraber.Neden vücu böyle oluyor.Diğer içenlerde neden bu belirtiler olmuyor.Aynı zamandada panik buzukluğum var. Önerinizi bekliyorum. Saygılarımla
Yaş:42
Cinsiyet:erkek

Sigarayı bir an önce bırakmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ozan
28/04/14

mrb kalbim sürekli olarak sıkışıyor nefes almakta zorluk çekiyorum.doktora gıttım.egk çekildi.kalp ritim sayım 100 cıktı.bu sayı normalden fazla mı?bana panik atak teşhisi koydu ve psikiyatriste gitmemi soyledi.stresli bi hayatım var ve sürekli olarak kalp atışını hissediyorum.ritim bozukluğu olabilir mi?
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Olabilir. EKG nizi görmeden sağlıklı bir yanıt veremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

merve
26/04/14

Hocam 4 aydır çarpıntı sebebiyle beloc-zok 25 mg kullanıyorum. Artık kesmem gerekiyor. Yavaş yavaş kesmek gerekiyormuş. 4 gündür yarım iciyorum. İki haftadamı kesmem gerekiyor. Kac gün daha yarım icecem sonra gün aşırıyamı düşürecem
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Ancak muayene ettiğim hastalara ilaç ve tedavi önerisinde bulunabilirim. Aksi hukuken ve tıbben doğru değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nurten
24/04/14

14 nisan pazartesi anneme kalpdeki damar tıkanıklığı için stent takıldıve iki tane balon patlatıldı.uygulama başarılıydı.salı sabah taburcu edildi aynı günün akşamı aşırı kusma denge kaybı ve görme bozukluğu şikayetiyle hastaneye gittik beyincikte kanama olduğunu beyin kanaması geçirdiğini öğrendik.sorum anjiyo ve sten sonrası beyin kanaması olur mu.beyin ağır beyin kanması geçirmesine rağmen hastamız bilincini hiç kaybetmedi. tekrar tomografi sonucu kanamanın dörtte üç oranında küçülmeye başladığını söylediler.hayati risk hala varmış ama hastanın bilincinin açık olması iyi habermiş annem iyileşir mi saygılar
Yaş:43
Cinsiyet:kadın

Beyin(cik)deki kanama stente bağlı değildir. ancak bu işlem sırasında kan sulandırıcı ilaçlar kullanırız, bu ilaçların yan etkisine bağlı olabilir. Gidişatı hakkında sağlıklı yorum yapmam bu bilgilerle mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Cafer
24/04/14

kalp romatizması mitral kapakta yetmezlik var ilerki yaşlarda pil takılcak mı ? veya kapakcık değişecek mi ? tamir edilcek mi ? yardımcı olursanız çok sevinirim
Yaş:14
Cinsiyet:erkek

Romatizmadan dolayı pil takılması genelde gerekmez, ilişkisi yoktor. Kapak değişimi veya tamiri gereği ise ancak zamanla belli olur. Sadece bazı hastalarda gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ebru
23/04/14

Hocam dün nabzım bir hareket yapmadığım halde 148 e çıktı.Ağız ve boğazım kurudu ellerim titredi.Biraz kendimi kötü hissettim genelde tansiyonum düşüktür 10/6 9/6 ölçerken fena oldum ama tansiyon sonucu 12/8 çıktı nabzımda yüksekti bir saat sonra 100lere düştü sonra yine 130çıktı bu 5 saat sürdü gece 78e indi.Bugünde 95 100 civarında.Demir imde 36 ya düşmüş.doktora gidicem.neden olabilir acaba teşekkür ederim saygılar
Yaş:31
Cinsiyet:Kadın

Bir çok nedeni olabilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ahmet Akpınar
23/04/14

Hocam bundan 1ay önce kalpteki carpinti sebebiyle izmir 9eylul üniversite hastanesinin acil servisine basvurdum ilk teşhiste nabzım 198di boyum 1.75 kilo 110 yas 22 rynthom denen ilacı kullandm 1ay günde 3kez ve bitti ayriettn alkol ve sigarayı bıraktım vücut geliştirme antrenmanlarina başladım ve çeşitli suplemanteller kullaniyorum l-carnitine & amino asit kalp ritmini tetikleyici yada kalp icin zararlı bir yönü varmi yada hangi maddelerden uzak durmalıyım ?
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Bilinen bir zararı yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali
22/04/14

Merhaba hocam,bir ay önce ani baş dönmesi aşırı halsizlik kalp çarpıntısı ve yarı baygınlık ile acile gittim.ekg sonucu yoğun bakıma alındım.sol ana damarda çatallaşan bölgede iki damar %50 51 tıkalı ve ritim bozukluğu denildi.tanıda ventrikül taşikardi yazıyor ayrıca KÂH, PV, HL ve ILETI BOZUKLUĞU. İlaç olarak ecoprin,cordoron,nexival,vastarel,cholvast,pandev. Verildi.ikinci anjiyoda ise FFR yapıldı stent gerekli görülmedi.holter sonucu ise temel ritim sinüs izlendi,mmız 39/ dk,sinüs bradikardisi izlendi,vT 18 p izlenmedi yazıyor.Benim problemim tam olarak nedir hocam önemli mi önemsizmi
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Tetkik sonuçlarınızı tetkiki yapan hekimlerin yorumlası gereklidir. Sanal ortamda genel bilgi verilebilir. Kişiye özel teşhis için muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

emre
21/04/14

hocam merhaba. 25 yaşımdayım. 5 yıl önce rahatsızlandım soğukalgınlı ile doktora gittim. kalbimde ritim bozukluğu cıktı sonra da ekokardiyografiye girdik kalp kapakçığında çökme var dedi doktor ve her yu kişiden birinde olur dedi. 2 yılda bir kontrole gelin dedi. en son 3 yıl önce kontrole gittik. farklı doktora gitmiştim. sorun yok dedi. eski doktor da hipertansiyon ilacı vermişti onuda bırak dedi. su ana kadar bi sıkıntım yok ama o zamandan bu zamana epey zaman geçti ve cok fazla heyecanlanma yaşıyorum. psikolojik ilaçlar içtim uzun süre. sosyal fobi için doktorlara gittim. sosyal ortamlarda terleme kızarma oluyor. acaba bu kalpden mi kaynaklanıyo. kalbim sosal fobi olmasınamı neden oldu ? 2. olarak da yazın yurt dısına gitme düsüncem var. ucak korkusu yaıyorum. sizce kalbim den yana bi sorun olur mu ? cok fazla heyecanlanıyorum çünkü..
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Mitral valv prolapsusu ile ilgili olarak sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nur
21/04/14

hocam iyigunler.ben yaklasik onbes gun once kalp romatizmasi hastasi oldugumu ogrendim.tedavi gormedigim icin hastalik ilerlemis ve mitral kapakta darlik olusmus.acil mitral balon yapilarak darlik acildi fakat bu sirada kacak olustu.suan orta derece darlik ve orta derece kacak var.doktor suan cocuk sahibi olabilecegimi soyledi.fakat korkularim var.sorunsuz bir gebelik gecirirmiyim..riskleri varmidir.
Yaş:26
Cinsiyet:kadin

Bu sorularınızın yanıtı için muayene bilgilerinizi ve bünyenizin ayrıntılarını bilmem gerekli. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

emıne şenel
21/04/14

ben ocak ayının 12sınde baypas oldum bena 98gün rapor verdıler şımdı raparı bıtı ben daha iyileşemedim çunku ben şeker hastasıyım ayak yaralarım kapanmadı ben şımdı nasıl hareket etmelıyım benıamalıyat eden doktaragıtım bana rapor vermedı neyapmam gerekıyor teşekur ederım
Yaş:55
Cinsiyet:kadın

Bu konuda ancak sizi takip eden hekim yardımcı olabilir. Arzu ederseniz 0216 6880968 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa demirsoy
21/04/14

Hocam merhaba 2004 yılında göğsümde bir sızı ve sıkışma ile hastaneye acile kaldırıldım.kan tahlillerinde ck-mb 1041 çıktı. Belli bir sure kontrol altında tutulduktan sonra kardiolojiye gitmem önerildi ve eve gönderildim. Anjio oldum temiz çıktı.tansiyonum biraz yüksek olduğu için önce beloks sonra lodos ve şimdide sekiz seneden beri corasprin ve concor 5 mg diye bir tansiyon hapı kullanıyorum. Fakat son bir yıldan beri nabzım 45-55 arasında seyrediyor. Merdiven çıkarak kendimi zorlamama rağmen nabzım yine 55 lerde seyrediyor fakat zorlanınca sanki kalbim tekliyor gibi göğsümden birşeyler kopuyor. Fakat bir dakika sonra normale dönüyor. Bu durum normal midir? Veya yine bir kardiolağa görünmem gerekir mi?
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Kalp hızınız normalden biraz yavaş, bu durum araştırma ve tedavi gerektirebilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Bahattin
20/04/14

Merhaba hocam yaklaşık öç ay önce anju oldum iki tane sıtent taktılar bana sigara kesinlikle içmeyeceksin dediler ama azalttım günde 4.5 tane içiyurum bir sorun olurmu
Yaş:36
Cinsiyet:Sigara

Elbette, sigaranın azının bile zararı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

erhan
20/04/14

Sayın hocam kardiyoloji bölümüne gittim ve eko çektirdim eko sonucunu size yazıyorum. Eko sonucunda şunlar yazıyor: Sol ventrikül boşluk çapları normaldir.Sağ ventrikül çapı hafif genişleme.Sol atrium çapı normal.Sol ventrikül duvar kalınlıkları normaldir.Sol ventrikül duvar kontraksiyonları normal olarak değerlendirilmiştir.EF:%60 olarak ölçülmüştür.Dopplere göre E/A normaldir.Aort kapağı Biküspid olup kapak açılımı normal olarak değerlendirilmiştir.Renkli doppler incelemesinde yetmezlik izlenmemiştir.Mitral kapak açılımı normal olarak değerlendirildi.Renkli doppler incelenmesinde yetmezlik izlenmemiştir. İAS ve İVS intaktır.Perikard normaldir.Trombüs vejetasyon ve kitle izlenmedi.YAPILAN KONTRAST EKO DA GEÇİŞ İZLENMEDİ. Ve ben polisliği kazandım acaba eko sonucuna göre polis olmama engel bir durum var mıdır?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Biküspid aorta doğumsal bir kalp kapağı hastalığıdır. Kapakta darlık olabilir. Bu durumda EKO bulguları ile birlikte heyetin karar vermesi gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

bunyamin
20/04/14

Hocam meerhaba ben 6 ay once 5 damarim degisti son 4 haftadir geceleri nefes darligi oluyor doktora gittim birsey yok diyorlar beni yatirmiyor bogulacak gibi oluyorum acaba u Bunun sebebi nedir bir zahmet yardimci olursaniz sevinirim sagolun hocam
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Psikolojik bile olabilir, ancak kalp ameliyatı olmuş bir hastada öncelikle kalp sorunu olmadığından emin olmak gerekli. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

EBRU
19/04/14

İyi günler hocam uzun süreden beri devam eden çarpıntılarım için gittiğim kardiyoloji bölümünde eko,ekg,ve efor testinde herşey normal çıktı ve 25 lik beloc zok verildi.Hashimoto ve hipotroit hastasıyım hergün 50 mg levitron içiyorum.şu sıralar kalp atışlarım 80 -85 lerde tansiyonumda 13-9 12-9 arasında tavsiyeleriniz nelerdir teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Yaş:37
Cinsiyet:KADIN

Sanal ortamda tedavi tavsiyesinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 nuamralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
18/04/14

doktor bey benim kalbimde 0,8mm delik görüldü bu bir tehtik oluştururmu alkol içen biriyim bırakayım mı yoksa azaltayım mı
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Deliğin kalp içindeki yerine göre çok farklı hastalıklar vardır. Bu bilgiyle yardımcı olamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Baykan
17/04/14

Sayin profesor sabah-aksam Beloc 25 mgr.Yine sabah-aksam 1/2 sar Rytmonorm ve gunde 1 adet 100 mgr corasprine .Norvasc 5 mgr 1 tane kullanmaktayim.Nabzim devamli 50 nin altinda olup 41 e kadar dusmektedir.Kalp doktorum ritm holter neticeme bakti boyle idare et dedi ama bende halsizlik olunca .Hem nefrolog hemde dahiliye mutehassisi olan diger doktorum Belocu sabah,12.5 mgr aksamda 12.5 mgr almami soyledi oyle yaptim yinede nabiz 50-51 nadir oluyor ve 50 nin altinda seyr ediyor ama daha cok 48-49 oluyor .50 nin alti nabiz tehlikelimidir?siz ne dersiniz,Saygilarimla,
Yaş:70
Cinsiyet:Kadin

Bahsettiğiniz nabı sayısı oldukça düşük. Hem rytmonorm hem de beloc kalp (nabız) sayısını azaltan ilaçlardır. İkisi birlikte daha da azaltır ve halsizliğe tabii ki sebep olabilir. Bu durumda her iki ilacı bu dozda almanız gerçekten gerekli mi emin değilim. Ancak verdiğiniz bilgilerle karar vermek mümkün değil. EKG lerinizi görmek gerekli.

Ayrıca sizi muayene eden bir doktorun verdiği tedaviye müdahale edemem. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Yegane
17/04/14

Selam. DR, menim anneme ekstasistik aretmiya diaqnozu qoyulub ve annem diabet(seker hastasidir). ekstrasistik aretmiyanin tedavisi icin nebivalol(nebilet 25ml)ilacini hekim meslehet gorub,sizce tedavisi dogrudurmu?Eyni zamanda anam hipertonik hastadir. Oncelikle tesekkur edirem!
Yaş:30
Cinsiyet:Qadin

Bu ilaç hipertansiyon ve aritmi tedavisi için kullanılabilir. Ancak annenize uygun olup olmadığını muayene etmeden bilemem. şeker hastalarındaki yüksek tansiyon (hipertoni) daha tehlikelidir ve tedavisi daha zordur, dikkat etmek gerekli. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

esma peker
17/04/14

Hocam ben 168 boyunda 77 kiloyum.kalbim agun icinde genelde 110 120 arasi atiyor.6 ay once doktora gitmistim.ekg cekilmedi eko temiz cikti.kalbimin bu kadar hizli artmasi kilodan olabilirmi veya sorun olabilirmi.
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ugur
17/04/14

Hocam merhaba ben 7 yıl once by pass ameliyatı oldum ve şu ana kadar kullanmıs oldugum ilaclar sayesinde herhangi bir olumsuzluk yasamadım son bir aydan bu yana ozellikle geceleri dayanılmaz çarpıntılarım başladı bunun sonucunda tekrar by pass olurum dusuncesiyle doktora gidip muayne olmak dusuncesi beni oldukca korkutuyo sizden ricam bu ameliyat tekrarlayabilirmi yani tekrar ameliyat olmak zorunda kalabilirmiyim boyle bir ihtimal varmı sayın hocam ....saygilarimi sunarım
Yaş:63
Cinsiyet:erkek

Böyle bir olasılık var, ancak elbette ilaç tedavisiyle de yaşamınız sağlıklı bir şekilde devam edebilir. Öncelikle, kalp hastalarında kalp krizini önleyen ve hayatı uzatan tedavi genelde by-pas ve stentler değil, uygun zamanda ve şekilde kullanılan ilaçlardır. Endişe etmeyin, takibinizi aksatmayın, şikayetiniz olmasa bile ilaçlarınızın belirili aralıklarla "güncellenmesi" gereklidir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yalçın
16/04/14

Ben 2 yıl önce kalp krizi geçirdim ve stent takıldı. Belock ve aspirin kullanmaktayım. Geçen hafta iş için Antalya ya gittim. Rus bir kadınla bir hafta birlikte olduk. Ben ilk kez her gün 5o mg. Viagra kullandım .(tansiyon düşürücü ilaç kullanmıyorum) 4. gün gece tansiyonum ve nabzım yükseldi. Hastaneye gittim monitör izlemesi ve kardiyak enzim tahlilleri sonucu bir sorun olmadığını, bir daha bu tür ilaçları kullanmamı söylediler. Tansiyon ilacı kullanmıyorum, buna rağmen bu tür ilaçlar bana zararlı mı?
Yaş:52
Cinsiyet:E

Cinsel gücü artıran ilaçların kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur: 

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152 

Hastaya (size) özel bilgi için muayene olmanızı öneririm. Muayene etmediğim bir kişiye ilaç veya tedavi önermem tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ümit
16/04/14

Efor testi şüpheli çıktı dr.sintikrafi istedi bu teste sol ventrikül egzersize bağlı işlemi olduğu çıktı dr.anjiyoya gönderdi anjiyoda hiçbir sorun çıkmadı ama aynı ağrı ve sıkıntılar devam ediyor nasıl bir yol izlemem gerek bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Ağrı ve sıkıntılarınız kalple ilgili olmayabilir, veya anjiyografide görünmeyen başka bir kalp sorununuz olabilir. Yeniden değerlendirilmenizde yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ömer Faruk
16/04/14

Hocam merhabalar. Bir kaç gündür sol kolumda uyuşma ve karıncalanma hissediyordum ve dün kardiyoloji servisine gittim. Sabah çekilen ekg de anormal birşeyler fark edildi ve kan tahlili istedi doktor. Öğleden sonra kan tahlili ve ekg normal çıktı. Efor testi önerildi. Efor testinde bitene kadar hiç bir şey yoktu ve bitmesine müteakip tansiyonum düştü ve yarı baygınlık geçirdim. Testen sonraki aşamalrda da ekg çekildi ve normal çıktı. Efor testini dr. incelerken her şey normal fakat eforda dinlenme safhasına geçerken çok az bir ritm bozukluğunu tespit etti. bir araştırma hastanesine gitmem tavsiye edildi. Uyuşma ve karıncalanmanın kalp ile bir ilgisinin olmadığı söylendi. Hocam bir de bende çok küçük miktarda kalp kapağı çökmesi mevcut ve dr. söylediğine göre hiç bir sorun yok şimdilik. Yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi günler...
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

EKG lerinizi görmeden sağlıklı bir yorum yapmam mümkün olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

KEZBAN
15/04/14

Sayın Hocam ben 40 yaşında bir bayanım 11/03/2014 tarihinde nabız durması teşhisi ile sol omuz altına pil takıldı.fakat halen koltuk altımda ve kolum da agrı var zaman zaman sol gögsüm ve sırtım agrıyor operasyon nedeni ilemidir agrılarım yoksa başka sıkıntımı vardır şimdiden teşekkür ederim
Yaş:40
Cinsiyet:KADIN

Bu ağrının bir çok nedeni olabilir. pil ameliyatı sıorasında hastalarımız bir süre sert bir masa üzerinde hareketsiz yatarlar, ağrı buna bağlı olabilir. Ameliyat işlemine bağlı olabilir. Bazen, seyrek olarak ameliyat işleminin yan etkisine bağlı olabilir (akciğer zarında hasara bağlı vb).

Basit ağrılar bir iki gün içinde geçer. Ağrınız geçmezse veya beraberinde nefes darlığı da olursa zaman kaybetmeden doktorunuza başvurun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

burçin
15/04/14

Merhaba hocam,2 ay önce kalp krizi hissiyle kardiyoloji doktoruna gittim ekg ve ultrason sonucu doktorum bi sorun bulmadı yapılan kan sayımı ve guatr testimde çok iyi çıktı.psikologum cipralex verdi 2 aydır kullanıyorum ağrı çarpıntım bitti sadeceyine olursa diye garip bir his ve ek atım var ara ara hissediyorum ve çok kötü oluyorum.sanki kalbim o an durucak gibi oluyor sizce onemsemelimiyim neolur sasırdım kaldım bana yardım edin, şimdiden çooook teşekkurler
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Her çarpıntı hissi önemli bir kalp hastalığı belirtisi olmayabilir. Sitemizde aritmi ve çarpıntılarla ilgili genel bilgi mevcuttur. Kendi tedaviniz ile ilgili öneri için 0216 688 09 68 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Erhan
14/04/14

Benim sağ ventrikül çapında hafif bi genişleme var diğer tüm kalp damarları sağlam ve ben polisliği kazandım acaba bu durum polis olmama engel teşkil eder mi doktor sana engel olmaz dedi ama benim aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim herhangi bi ilaç da vermedi tsk ler
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Sağ ventrikül çapında genişleme bazen doğuştan gelen kalp hastalıklarının ön belirtisi olabilir. Bu durumun araştırıldı ve bu yönde sağlam bulunduysanız sorun yok. Emin olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ilhami tanrıverdi
14/04/14

i n r kontrolü içinkan vermeye açmı gitmeliyim
Yaş:65
Cinsiyet:erkek

Aç veya tok kan karna kan verebilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Melek ozyeral
12/04/14

15 senedir kalp yetmezligi var genetik .2kere anjiyo oldum ilk anjiyo 2000 yılında ana damar 0/0 40 darali idi. .2nci anjiyo kalbi besleyen damarlar cok iyi deyip ana damarlar girmediler.bu 2006 senesinde oldu.belok zok 50 ile idare ediyorum ama 1aydir konuşurken nefesim yetmiyor.1haftadir kalp atışlarımı duyamiyorum eczane nabzımı alamadı.7 aydır menepoza girdim .Yol gösterip yardımcı olursanız teşekkür ederim.
Yaş:54
Cinsiyet:Bayan

% 40 darlık ile ve bu kadar erken yaşta kalp yetmezliği olması beklenen bir durum değil. Sizdeki kalp yetmezliğinin nedeni damar darlığından değil, doğuştan gelen kalp kası hastalığından (kardiyomiyopati hastalığından) olabilir. Bu durum için ayrıca tedavi olmanızda gerekebilir. Muayene etmediğim bir hastaya tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam hukuken mümkün değildir. Ayrıntılı bilgi ve tedavi için 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yonca
12/04/14

Hayırlı geceler hocam sol göğüs kafesimde sürekli sıkışma söz konusu orta kısım a doğru vurmakta geçen hafta bu sorun yüzünden eko çekme durumum oldu midem de problemim var ordan mi vuruyor yoksa kalbim de mi bır sorun var gerçekten korkuyorum yardimci olurmusunuz
Yaş:20
Cinsiyet:bayan

Bu yaş bir kadında ağrıya neden olabilecek kalp hastalığı olasılığı çok düşüktür. Endişe etmeyin.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com,

 

Halim
12/04/14

viagra 50 mg içtim beni uyku hali yaptı ne yapabilirim?
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Viagra vb. ilaçlar hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Huseyin
11/04/14

5 damarimda tıkanıklık vsr by pass olmsm lazım ancak akciğer kan basıncım 90-100 çıkıyor ondan dolsyi ameliyat olamıyorum katater anjiyosuda çekildi ne yapmam lazım teşekkür ederim
Yaş:63
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz rakam akciğer (pulmoner arter) basıncı ise bu basınç çok yüksek. Öncelikle bunun nedeninin araştırılıp mümkünse tedavi edilmesi gerekir. Bu kadar yüksek basınçla ameliyat olmanız oldukça risklidir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sahra
09/04/14

merhaba şişmanlar anjiyo olabilir mi, sorun olur mu?
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Şişmanlar da anjiyo olabilir, ancak damar giriş yerinde mekanik zorluklar ve sorunlar daha sıktır. G

eçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

serkan leventoğlu
09/04/14

32 yaşında göğüs ağrısıyla hastaneye gittim damar tıkanıklığı nedeniyle stent takıldı 38 yaşında yine göğüs ağrısı sebebiyle bir stent daha takıldı ben ator 20 mg ecopirin delix 2.5 ve beloc 50 mg kullanıyorum bugün yeni bir doktora gittim bana beloc 50 mg ilacın cinsel gücü azalttıığını söyledi genç erkeklerde bu ilacı tavsiye etmiyolarmış nexivol diye bir ilaçla tedaviye devam edelim dedi sorum şu gerçekten beloc 50 mg cinsel gücü azalttığı doğrumu ve ben son 1 2 senedir gerçekten cinsel yönden zayıfladım beloc yerine nexivol doğru bir ilaçmıdır teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Kardiyolojide kullandığımız ilaçların bir kısmı cinsel gücü azaltabilir. Hangi ilacın kimde böyle bir yan etkisi olacağını önceden kestirmek mümkün değildir. Bu durumu takip ettiğimiz hastalarda izleyerek görüp, gereken önlemleri alırız. İnternet ortamında ilaçlar hakkında daha başka bir öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

naciye
09/04/14

hocam ben 30 yaşındeyım 22 yaşında oğlumu dünyaya getirdikten sonra sol kol ağrısı şikayeti ile dr gittim ve bana hiper kardiyomapati rahatsızlığım olduğunu söylediler 25mg lık beloc zok ile basladım suan 100mg belok ve coraspirin alıyorum fakat son zamanlarda kalp kapakçığım üfürüyormuş gibi hissediyorum bide kelebek gibi ani çarpıntılar ve elim ayağım kesiliyor oan bayılacakmış gibi oluyorum ani reflekslerle bayılma olmuyor son 10 gündür karın şişliğim var nefes alırken bile bazen güçlük çekiyorum yolda yürüme cok yavaş hızlı olunca şikayetlerim artıyor bu arada ben 160 boy 84 kilo ağırlığındayım 8 yıldır hiç zayıflayamadım. bunun bir etkisi olduğunu düşünüyorum sanki zayıflasam şikayetlerim azalacak gibi geliyor ama olmuyor bir türlü siz ne önerirsiniz şikayetlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Anlattığınıza göre sizde "hipertrofik kardiyomiyopati" hastalığı olmalı. Eğer durum buysa ve çarpıntı veya bayılma ataklarınız varsa, mutlaka tıbbi yardım almanız gerekir. Hipertrofik kardiyomiyopati hayati riskleri olan bir hastalıktır. Sitemizde bu hastalıkla ilgili genel bilgi mevcuttur. Ayrıca 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MELTEM
08/04/14

Serdar Bey; 29 yaşında bir bayanım eko-ekg-akciğer grafisi yaptırdım.hepsi normal sınırlarda.bu yaşıma kadar bir kez kalp için holter bir kaç kez tansiyon için holter, ve bir çok kez eko-ekg yaptırdım.birtek sinüs taşikardi çıktı.Kan kolestrol değerlerim gayet iyi(HDL:70 TOTAL :183 LDL:103 ),zayıfım,sigara içmiyorum,ailemde genç yaşta kalp hastası olan yok.Bu testleri yaptırmamın nedeni dönem dönem olan içimde uyuşma hissi midemden kalbime gelen baskı bazende yaşadığım nefes darlığı.BU zamana kadar hiç eforlu ekg istemedi doktorlar.Size sormak istediğim 29 yaşında her sene düzenli doktor kontrollerini yaptıran bir bayanda kalp damarlarında tıkanıklık olabilir mi?senelerdir bu rahatsızlıklarım devam ediyor.15 yaşından beri dönem dönem eko-ekg yaptırırım sorun yok.kalp damarları birden tıkanabilir mi?
Yaş:29
Cinsiyet:KADIN

Anlattıklarınız dahilinde sizde (bu yaş bir kadında) kalp-damar hastalığı riski çok düşüktür, endişe etmeyin. Bu yaşta (şimdilik) bu kadar sık eko-efor-ekg çektirmenize gerek yok. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

enes bilici
08/04/14

Hocam iyi günler. EKG de oluşan bir şüphe sonucu ajmalin testi ile brugada sendromu tip 1 tanısı koyuldu herhangi bir şikayetim ve aile de ani ölüm olmadigi için icd cihazi takilmadi. Bayılma şikayetim olursa takilacagi söylendi. Yalniz bu ilk bayilmalarda ölüm ihtimali de olusabiliyormus sitenizde yazan bilgiye görede. İcd cihazi için beklemek ne kadar doğru benim beklemem en doğru yolmu. Cevabiniz için şimdiden tesekkur ederim.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sanal ortamda kesin yorumda bulunmam doğru olmaz. İnternet ortamında genel bilgiler verilebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sibel
08/04/14

merhaba ben yaklaşık 4-5 aydır beloc zok 25 mg kullanıyordum ama doktorda kontrollerimde hiç bişey çıkmadı sadece fazla çarpıntı oluyordu bende ilaç içmeyi bıraktım yaklaşık 1 aydır içmiyorum da herhangi bir sorun olurmu bunu sormak için rahatsız etmiştim. iyi günler. teşekürler şimdiden
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Muayene etmediğim hastalara ilaç / tedavi konusuna öneride bulunamam. Hukuken doğru değildir. Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUĞÇE
07/04/14

Merhaba; (Yaş:19, 59kg, 1.70 boy) 2 sene önce ara ara nefes kesilmelerim oluyordu ve kalbime bir anda ağrı, uyuşma giriyordu. Bu uyuşma ve ağrı yaklaşık 1 dakika kadar sürüyordu. Hastaneye gittiğimde kalp kapakçığımda sızıntı olduğu söylendi. Fakat şuanlık bir öneminin olmadığını ama ileri ki zamanlarda problem olabileceği söylendi. Şuan kalbimde ki bu ağrı ve uyuşmalarım tekrar gerçekleşmeye başladı. Bu sefer kalbim ağrırken başım dönüyor nefesim kesiliyor. Daha sonra bacağıma bir uyuşma giriyor. Daha sonra ise bütün vücudumun karıncalandığını hissediyorum. Bunlar neyin belirtisidir ve ne yapmam gerekir ? Teşekkürler...
Yaş:19
Cinsiyet:KIZ

Bu şikayetlerinizin kalp kapağınızdaki sorunla ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
ÖMER
07/04/14

HOCAM BEN DENİZLİDEN ÖMER ARKIŞ ANNEM 60 YAŞINDA YAKLAŞIK 2 AYDIR UYKUSUZLUK ÇEKİYOR GECELERİ GÜNDÜZLERİ HİÇ UYUYAMIYOR UNİSOM ADLI İLAÇ VERMİŞLER SAGLIK OCAGINDAN O İLAÇTA SERSEMLİK HİSSİ VERİYOR GÜNDÜZLERİ SİZ NE TAVSİYE EDERSİNİZ
Yaş:ARKIŞ
Cinsiyet:ERKEK

Sorunuz uzmanlık alanımın dışındadır. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Serife goktas
07/04/14

Merhaba,sayin doktorum benim sorunum 23haftalik hamileyim asiri yorgunlukla basladi iki gun once kalbimin carpintisini beynimde ve sirtimda hissediyorum dinlendigim zaman oluyor ve atesim var gibi hissediyorum burdaki doktorlara pek guvenmiyorum bir seneligine irak tayiz lutfenn yardiminiza ihtiyacim var neler yaptirmam lazim bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler hocam
Yaş:35
Cinsiyet:Kadin

Gebelikte her çarpıntı hastalık işareti olmayabilir. Ancak muayene olmadan ve EKG gibi temel tetkikler yapılmadan bu durumdan emin olmak zordur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
müberra
05/04/14

hocam saygılar benim annem(68 yaşında hipertansiyon hastası ama annemin göğüs ve çenesinde ağrılar oluyor ara ara bu yüzden doktora gittik doktor efor testi ekg vs çekildi eforu 2 kez denedik tansiyon hastası olduğundan yürümekte zorlanıyor ve heyecanlanıyor bunun içinde tansiyonu yükseliyor ilkinde 4 dakka anca yürüdü ve tansiyon yükselim acile kaldırıldı sonra başka gün 2 kez efor denendi onda ise 7 dakika yürüyebildi efora göre iskemi (lbbb) den şüphelendiler ve eforlu kalp sintigrafi istediler annemde bizde çok tedirginiz sintigrafi çekimi 2 gün öncesi kullanmaması gereken ilaçlar listesi verildi norvasc kullanıyor kesmemiz gerekiyor ve annem bide co diovan kullanıyor bu listede yok co diovanı içmesinde sakınca olurmu? işlem sırasında tansiyon yükselirde kan pıhtı atar diye çok tedirginiz riski varmı tansiyon hastalarının bu sintigrafiyi çektirmelerinde şimdiden tşk
Yaş:43
Cinsiyet:bayan

LBBB olan hastada zaten efor testi yapılmaz. Sintigrafi değerlendirmesi de teknik nedenlerle zordur, hatalı olabilir, yanlış sonuç verebilir. Başka tetkik planlanması sanırım daha yerinde olur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
semra
05/04/14

menapoza girmis bir bayan diltizem sr 90 mg. ilacı kullandıktan sonra adet görmesi. hakkinda bilgi verirmisiniz ilacı kullanmaya devammi etmeliyim birakmalimiyim ?
Yaş:51
Cinsiyet:kaın

İlaçla ilgili bir durum değildir.Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Doğancan KÜTÜKCÜ
05/04/14

merhabalar doktor bey ben Doğancan askerde 3 km koşuda bayıldım gözümü açtgmda revırdeydım ordan ilce hastanesine sevk edildim kadriyoloji bölümüne sevk aldm ve ultrasyonda biküspit aort yani kalp kapakçığımın olmadığını öğrendim. askerden önce ara ara bıcak saplanır gibi oluyordu. şuan askerliğim bitti yine arada bıçak saplanıyor sizce nedir bunun sebebi teşekkürer
Yaş:22
Cinsiyet:ERKEK

Biküspid aorta çok önemli bir hastalıktır. takipte olmanız gerekir.

Bazı durumlarda ameliyat gerekebilir, hayati risk söz konusu olabilir. Özellikle efor (koşu) sırasında bayılan kişilerde risk daha fazladır, dikkat edin. Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
cevriye
04/04/14

annem 68 yaşında hipertansiyon hastası tansiyon hapı kullanıyor (norvasc)ve (co diovan) salı günü kendisine kalp sindigrafisi çekilecek (eforlu) 2 gün ilaçlarını kullanmaması gerektiği söyleniyor heyecanlanınca tansiyonu çıkıyor sindigrafisi çekilirken tansiyonunu nasıl kontrol altında tutabiliriz bir sıkıntı yaşarmıyız tansiyonlu hastaların bu çekimi yaptırmasında sakınca varmı iskemi olduğundan şüpheleniyorlar
Yaş:68
Cinsiyet:bayan

Elbette kan basıncı yükselmesi iyi olmaz, doktorunuz ile konuşun, testi etkilemeyecek ancak tansiyonunu kontrol edebilecek kullanabileceği bir ilaç önerebilirler. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Baykan Cetiner
04/04/14

Sayin Profesor Beloc 50 Mg gunde 1 tane ,Rytmonorm 150 mg dan Sabah,aksam 1/2 tablet aldigimi yazmistim.Bunlarin bir arada kullanilmasinda bir mahzur varmi diye sormustum siz lutf edip verdiginiz cevapta Rytmonormun muhim oldugunu ve bendeki Aritmi cesidini sormustunuz.Doktorum tani olarak PAF yazmis.Tesekkur ederim Saygilarimla Ecz Baykan Cetiner.
Yaş:70
Cinsiyet:Kadin

PAF için bu ilaçlar kullanılabilir, ancak PAF varlığında bu ilaçlardan daha önemli olan kan sulandırıcı ilaç kullanmanız gerekliliğidir (pıhtı ve felç riskine karşı). ("Coumadin" gibi bir ilaç kullanıyor olmanız beklenir). Bu durum daha hayatidir. Ancak yine de tedaviniz hakkında sizi muayene eden hekimin kararı önemlidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Berk
04/04/14

Merhaba 26yaşındayım göğüs ağrısı nedeniyle holter ve eko çekildi.Eko sonucu min.my ve min.ty aort kökü 35mm çıktı tansiyonum normal.8ay vücud geliştirme sporu yaptım.2 aydır yapmıyorum aort kökü genişliği doktorum normal diyor ama yaşıma göre üst sınıra yakın olduğu için tedirginim.Holter sonucum normal.Güverin göğüs var ama göğüs cerahhı herhangi bir sorun teşkil etmiyor dedi.Aort kökü genişliği için yapmam gereken birşey varmı teşekkürler
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sorunuzun yanıtı sizin muayene bulgularınıza, kan basıncınıza ve aile öykünüze göre değişebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
merve
03/04/14

Dogustan sol kalp kapakcigimin dusuk oldugunu biliyorum ve belli periyodlarla panik atak tarzi bisey geciriyorum simdiye kadar 2 doktora muayne oldum gebeligim sirasinda holter de takildi fakat herzaman olan bisey degil bu carpinti ve sikinti ameliyatlik yada ilacla bi tedavisi olmadigini soylemislerdi simdiden cok tesekkur ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Sorununuz "mitral kapak prolapsusu" olsa gerek. Bu hastalık hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Gebelikteki seyri hakkında yorum yapabilmem için muayene bilgilerinize ihtiyaç var. Arzu ederseniz 0216 688 0968 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Uğur
02/04/14

Saygılar Hocam;(24yaş,60kg,1.70 boy). Ailemde kalp hastası var.Kalpte bir duraklama ve ardından gelen kuvvetli bir atım” diye bahsettiğiniz şey benim şikayetim. "kalpte bir duraklama" diye nitelenen kısımda,boğazımın köprücük kemiği hizasında bir atım hissi oluşuyor ve sonrasında “ve ardından gelen kuvvetli bir atım” diye nitelediğiniz şey oluyor. "kalpveyasam.com" Şikayetim daha çok sabah ve gece yatarken hissediliyor. "Bazen" gün içinde yürürken ve koşma sonrası duraklarken de hissediyorum.Uykusuzluk,açlık,korku-stres anlarında da oluyor.Benim hissettiklerimin sayısı maximum 10, ama beni kuşkulandıran hissetmediklerimin sayısı.Daha "seyrekçe" rastalığım ise 5-6 hızlı ardından 5-6 kez yavaş atım(galiba çarpıntı). Bu zamanlar dışında gün içinde nabzım saat gibi güzel ve sabit frekansta atıyor diyebilirim. Sonuç olarak doktora gittim.(Heyecanlı bir yapım var.Gün içi nabzım çoğunlukla 70-80 arası). Çok heyecanlandığım için EKG'de nabzım 110 çıktı(Sinus Taşikardi). EKO' da "kapakçıkta 'hafif' çökme var ama normal sınırlar içinde" dedi doktor. Ekstrasistol günde kaç kez oluyor diye sordu, ben de en fazla 10 tane hissediyorum dedim. Normal hayatına dönebilirsin dedi, istersen ilaç veririm ama bu gerektiğinden değil konforun için olur dedi. Rahatsan vermiyorum dedi. Sorumu sormadan önce sorumun nedenini yazayım: Bir populer gazeteye makale veren Doç.Dr 'un "Kalbe ait ani ölümlerin en başta gelen nedenlerinden biri ekstrasistol'dür. Bu yüzden ekstrasistollerin masum ya da tehlikeli oluşlarını tespit etmek hayati bir önem taşımaktadır. " sözü beni çok endişeye sevketti. Ani bir ölüme mahsur olmak istemem. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;SORUM ŞU : 1-) Muayene olduğum doktorun tetkikleri yeterli mi yani "ekstrasistol sayısını bana sormasının yerine HOLTER EKG istemesi gerekir miydi. Tekrardan gidip HOLTER EKG istemeli miyim Hocam. 2-)Düz EKG'de nabız sayım heyecandan çok çıktığı için sakinken yani nabız normalken ekstrasistollerin sayısının daha fazla olacağı tahminime binayen EKG tekrarlanmalı mıydı ? Tekrardan saygılarımı sunarım
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde "aritmiler" hakkında genel bilgi mevcut. Endişe etmeyin, her çarpıntı hastalık işareti değildir. Bu bölümdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Ancak hastaya özel yorum ve tedavi önerisi muayene olmanız ve tetkiklerinizi değerlendirmem gerekir. her hastanın bünyesi ve bulguları farklıdır. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Hayrettin taş
02/04/14

Selam hocam akçiğer bronşlarımın dolu olduğu söylendi tedavi verdiler. Gögus ağrımın kalpten olabilir mi diye acile gittim. yapılan tüm kan tahlillerinde negatif çıktı. hareketsizz bir yaşamım var. masa başı çalışıyorum. Efor testini bitirdim ağrım olmadı ancak kalbin yorulur dedi efor testine bakan görevli, dr testi inceledikten sonra iki hap yazdı.coraspin 100 mg ve Arlec 6,25 mg. tansiyon hastası değilim, çarpıntımda yok bu hapı neden verdiler anlamadım. bir ay sonrada kontrol dediler. tempolu yürüyüşe başladım. Arlec tableti içeriğini okuyunca çiddi anlamda moralim bozuldu.
Yaş:44
Cinsiyet:erkek

Efor testinizin normal çıkması iyi haber. Ancak size verilen ilaçlar hakkında yorum yapabilmem için sizi muyene etmem veya muayene bulgularınızı bilmem gerekir. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
esra
01/04/14

hocam annmde kap yetmezliği varmış ama doktor söylemedi sadece ufak bi sorun var dedi ve ilaç vermedi ben ekg ve efor sonuçlarna netten baktım sonuç kalp yetmezliği diyo ayrıca aile hekimnede sordum oda evet dedi ama seviyesi çok düşükd olablir sınrdada olabilir dedi annemde astmda var tansiyonda reflü brde miede kös gevşeklği depresyon ilacıda kullayo lustral ama namaz kılarken gnelde kalbinde baskı skntı oluyo fenak geliyo diyo nefeside daralıyo ayrıca ensesindede ağrısı oluyo benim az biraz araştrdğım anladığım kadaryla asım ve tansiyon hastalarnda kalp yetmezliği olabiliyomuş nefes daralması tansiyonun ilaç kullandığ halde çıkabilmesi ense ağrısı ben çok korkuyorum annmede söyleyemedim kalp yetmezliği olduğunu bu skıntıları artmadan tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum ama evdeyken ilk müahale ne olmalı bu skıntları olursa bugünde oldu doktor bey tansiyonu normal kalp atışı 66 hatrladığım net olarak tansiyonda büyük 12 küçük 7 civarıydı ama ensem ağrıyo nefesim daralıyo kalbmde baskı ve çarpntı var dediğinde bide donup kalıyo öyle durumlarda üşümede geliyo doktor bey ben hemen tansiyonu yüksek olmadığı için anneme yarım zanax verdim bu ilacıda psikyatr acil durumlarda verelim diye vermişti rahatlatsın diye verdim şimd daha iyi çok şükür ama ben napcağmı bilmiyorum bu durum en son geçen ay olmuştu çok daha şiddetliydi acile götürdük tansiyonu çok yüksek çıkmıştısonrada kalpte sorun olduğunu örendik annem 57 yaşna bu arada çok kiloluda değil ne yapmalıym doktor bey kusurabakmayın biraz uzun oldu ama
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Hastaları internet değil hekinler tedavi eder, eğer bir şüpheniz varsa tekrar aynı doktora veya başka bir doktara başvurun lütfen. İnternetteki her bilgi doğru ve uygun olmayabilir. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ilknur
01/04/14

Doktor bey merhaba, annem 59 yaşında ve iki yıl önce kalp krizine bağlı olarak kalp yetmezliği teşhisi konuldu o sırada EF değeri %39 idi. Daha sonraki kontrollerindeki EF değerleri %60 -%40 arasında değişti. son kontrolünde Ef değeri %35 (iki yıl sonra) düşmüş olduğunu gördük. Tekrar bir kriz geçirmiş daha doğrusu bir pıhtı atmış olabileceğini söyledi doktorumuz. Anjiyo sonucunda ise sadece bir damarında %20 lik bir daralma olduğu görüldü. Bu durumda bu tablonun gerçekten bir kalp krizi mi yoksa başka bir kalp hastalığından mı kaynaklandığı şüphesine düşmekteyim. Yanlış tedavi sürecinden koruyorum. Bu konuda değerli fikirlerinizi bekler saygılarımı sunarım. (not: kapakçıklar normal sadece mitral:+2 )
Yaş:59
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. % 20 damar darlığına rağmen kalp fonksiyonu zamanla çok bozulabilir, kalp yetmezliği pekala olabilir. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında GENEL bilgiler mevcut. Ancak hastaya özgü teşhis ve tedavi önerisi için arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
bilal
31/03/14

hocam eşim 2 aydır beloc zok 25 mg kullanıyor doktor verdi ama ne kadar kullanılacagını söylemedi 4. kutu kullanıyor panik atak gibi sıkıntıları oldu bu yüzden gittik doktora karın içine heyecan basıyordu kalbine bunu verdiler ilaç teylikelimi
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Muayene etmediğim bir hastaya sanal ortamda ilaç önerisinde bulunmam doğru değil. Ancak genel bilgi verebilirim. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
serpil
30/03/14

benim kalp damarımda sertlesme var doktorlar hipertrofik kardiyomiyopati hafif aort yetmezliği diyor bunun tehlikesi varmı
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Elbette çok önemli bir hastalıktır. Size bilgi verilmiş olması gerek ! 

Hipertrofik kardiyomiyopati genetik / doğuştan gelen bir kalp hastalığıdır. Aritmilere (ritim bozukluklarına) neden olabilir, hayati risk oluturabilir. Şikayetiniz olmasa bile mutlaka takipte olun. En az yılda bir kez kontrolde olmanız gerekli. Bu hastalık aileseldir, aile yakınlarınızda da görülebilir, onların da kontrol olması gerekir. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Zeynep
28/03/14

Iyi günler hocam. Benim babam 74 yaşında ve akciğer e bağlı kalp yetmezliği var.kalp ritmi 19a düşüyor. Yoğun Bakım a alınıp tedavi ediliyor.gecen hafta doktorumuz 6aylik bir kalp iğnesi yapıldığını soyledi.bu igne hakkinda bilgi alabilirmiyim yada daha önce neden yapılmadı.ayrica kalp basıncı düşük olduğundan dolaşım bozukluğu da var.bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler...
Yaş:38
Cinsiyet:Kadın

Babanızın kalp ritmi bu kadar yavaşlıyorsa kalp pili takılması gereklidir. Kalp plleri hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. "6 aylık kalp iğnesi"  hakkında bir bilgim yok, böyle bir tedavi olduğunu hiç duymadım. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yeşim
28/03/14

2005 yılında mitral kapak ameliyatı oldum domuz kapağı takıldı 5 yıl içersinde bozuldu ve kalp damarına pıhtı attı ve 2009 da kalğ krizi geçirdim bacak damarımıdıda tıkadı 2010 da ikinci kapak ameliyatımı oldum ve metal kapak takıldı çok sitresli olduğum bir dönemde sigaraya tekraradan başladım ve şuan bırakamıyorum nasıl bırakıcam yardım edin
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Bu konuda ilgili uzmanlardan tıbbi yardım almanızı öneririm. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
a.ozturk
26/03/14

hocam merhaba hastamız sekiz yıldır edımetrium ca ve lenflerde metastaz var kemoterapide kalp yetmezliği gelişti şimdi tuvalete zor kalkıyor adım atarken yoruluyor bacaklarda his kaybı ve yorgunluk hat safhada kanser tedavisi kesildi kalp için ilaç başladı hafif düzelme oldu ama şimdi sağ alt bacakta yer yer kızarık şişlikler vardı iki gündür alt bacak komple şişti bu lenfdenmi yoksa kalpdenmidir.bu şişme ilerlermi ne zaman tehlikeli olur ayrıntılı yorum yaparsanız sevinirim teşekkür ederim
Yaş:65
Cinsiyet:kadın

Bacak şişliğinin kalp yetmezliği / lenfödem / böbrek hastalığı / karaciğer sirozu / damar tıkanıklığı (DVT) gibi çok farklı sebepleri vardır. Hangisinden olduğunu anlamak için mutlaka hastayı muayene etmemiz ve bazı tetkikler yapmamız gerekir. uzaktan sağlıklı bir yorum yapmam ne yazık ki mümkün olmaz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
sibel
26/03/14

Hocam İyi günler, Annem 8 kür R-Chop kimyasal tedavi aldı. Non hondking lenfoma tanısı konulmuştu. Tedavi bittikten sonra bacağında oluşan hafif şişlik ve ağrıdan sonra dr tarafından renkli usg çekildi. Şu an çıkan sonuç raporu elimde aynen bu şekilde yazıyor. Ben çok endişe ediyorum. Risk boyutu nedir? Şimdiden teşekkür ederim. Derin krukal ven proksimallarda milimetrik fokal parsiyel Trombüs ile uyumlu görünüm mevcut olup lümeni açık olan kesimlerinde spontan akım mevcuttur. Augmentasyon cevapları tama yakındır... SONUÇ, Kronik parsiyel tromboz. 1 Şubatta Com adin 5 mg günde bir adet kullanmaya başladı ve 10 günde bir INR testi yapılarak kontrol ediliyordu.Bugün yapılan INR testinde değeri 1.86 çıktı ve dr Comadin'i bir gün 1 adet ikinci gün 1,5 adet içmesini ve bir hafta sonra tekrar INR yaptırmamızı istedi.Benim endişem doz artınca kanama riski var mıdır?Ayrıca annemin tam olarak çıkan rapor sonucu neyi ifade etmektedir. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:40
Cinsiyet:kadın

Rapor hakkında kan hastalıkları uzmanına danışın lütfen.

Coumadin tedavisi ve kanama riski hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

MERYEM
26/03/14

12 YAŞINDAYIM APANDİSİT AMELİYATI GEÇİRDİM EKG OKULUMZA YAPILMAKTADIR ÇEKTİREBİLİRMİYİM.
Yaş:12
Cinsiyet:KIZ

Evet, bir sakıncası yoktur. Çektirebilirsiniz. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sema
26/03/14

mrb hocam benim annemin yaklaşık 6 yıl önce iki ana damarına ilaçlı stent takılmıştı.yaşı şu an 73. birkaç gündür sırt ağrısı vardı ve bizde kalpten şüphelenip doktora götürdük ve ekg sı temiz çıktı.çekilen filminde şunlar yazıyo mediasten geniş izlenmiştir.aort topuzu belirginleşmiştir. kardiyotorasik indekste kalp lehine akım vardır.ve bunun üzerine doktor stent takılı damarında daralma olduğu söylendi.kan sulandırıcı ilaç vermiş ve diğer kullandığı kalp ilacınıda değiştirmiş 20 gün kadar ilaçları kullan eğer damarında açılma olmazsa anjio yapıcaz demiş.hocam ben biraz endişeliyim açıkcası yani şu an annemin bi hayati tehlikesi yokmu sizce yani 20 gün beklemek riskli değilmi.benim size sorum bu hocam bilgilendiririseniz sevinirim
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

Endişe etmeyin, her ağrı acil müdahale gerektirmeyebilir. EKG bulgularına göre karar veririz. Ancak hastayı ve EKG sini görmeden kesin bir yorum yapmam elbette doğru olmaz. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

selim
25/03/14

Hocam Merhaba Bende Ekstrasistol var devamlı. işim geregi iraktayım geçenlerde kendımı kötü hissettim sol kaburgamın bıtımınde agrı kalbımde agrı sırtımda agrı carpıntı bırde ekstrasıstollerı hıssetmeye basladım doktora gıttık dıazem vuruldum ama rıtım bozklugu gecmedı doktor ultrasyon gıbı bırseyle bakdı bırseyın yok kafana takma psıkolojık dedı ben bu ekstrasıstollerden yoruldum ıkı yıldır bu sorunla yasıyorum bunun bır tedavısı veya yapılması gereken bırsey varmıdır. sımdıden cevabınız ıcın tesekkur ederım.
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "aritmiler" hakkında genel ve yeterli bilgi mevcuttur. Endişe etmeyin.

Ayrıntılı bilgi ve öneri isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Baykan Cetiner
24/03/14

Sayin Profesor,Kalp doktorum kalbimdeki ritm bozuklugu icin onceden kullandigim Beloc 50 ye ilaveten(Gunde 1 aliyorum).Sabah aksam 1/2 tablet Rytmonorm 150 mg tablet verdi,Bu ilacin prospektusun de iki ilac arasinde etkilesim olabilecegi vebazi yan etkilerin meydana gelebilecegi belirtiliyor siz ne dersiniz.Saygilarimla.Ecz Baykan Cetiner.
Yaş:70
Cinsiyet:Kadin

Rytmonorm önemli bir aritmi ilacıdır, ancak belirili (mahdut) aritmilerde kullanılması gerekir. Ciddi yan etkileri olabilir. Bu nedenle aritminizin çeşidini bilmemde yarar var. Herhangi bir aritmide veya basit bir çarpıntıda kullanmak doğru değildir. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gulsen
24/03/14

hocam merhaba.babam 60 yaşında 17 aralık 2013 te bypas ameliyatı oldu ve 6 damarı değiştirildi..ameliyattan 2 ay sonra bi akşam aniden fenalaştı ve hastaneye giderken kalbi durdu.yapılan müdahele sonucu 3 kez kalbi durmuş ve sonradan şokla çalıştırılmş.anjuo işlemi yapıldı.baypass olan damarlar açıkmış.1 hafta sonra hastaneden taburcu oldu.ve 10 gün sonrada ıcd kalp pili takıldı.kalp pili takıldıktan 15 gün sonra çarpıntı şikayeti ile hastaneye gittik.nabız 150 idi.ritim bozukluğu olduğu ve eps işlemi yapılacağı ayrıca pilin şu anda amacının dışında çalıştığı ömrünün azaldığı söylendi.eps işleminden sonra ise ablasyon işlemi yapacaklarmış.fakat kalp pili takılı olduğu için biraz riskli diyorlar.kalp pili takılı olan bir hastaya ablasyon uygulanır mı?ve babamın yaşadıkları normal mi sizce??ailece psikolojimiz bozuldu.yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi çalışmalar.
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Kalp pili (ICD) takılı olan hastada ablasyon yapılırken kalp içindeki pil elektrodları (telleri) yerinden oynayabilir; ancak gerekirse sonradan düzeltilebilir. Bu durum ablasyonun kalbin hangi bölgesinde yapılacağına, tellere yakınlığına ve yapan ekibin tecrübesine göre de değişir elbette. Ancak babanızda önemli ve öncelikli nokta; babanızda var olan aritminin pili gereksiz yere aktive etmesinin önüne geçilmesi gerekli. Yoksa bu durum sürekli tekrarlar. Anlattıklarınıza göre babanızda kalp pilinin (ICD nin) devreye girmesini gerektirmeyen bir aritmi var, ancak ICD devreye gereksiz yere girmiş ve durup dururken ICD-jeneratör ömrü tükenmiş. Öncelikle bu sorun çözülmeli, ablasyonla ve uygun pil (ICD) ayarlarıyla bu durum giderilebilir. ICD ler hakkında sitemizde genel bilgi var. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

EMİNE KORKMAZ
15/03/14

ben eşim için soru sormak istiyorum eşim ilişki sırasında ilk kez kalp carpıntısı yasayıp ilişkiyi yarıda bırakmak zorunda kaldı neden onu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Bir çok nedeni olabilir, piskolojik olabilir. Aritmiye (ritim bozukluğuna) bağlı olabilir, muayene olmadan ve EKG tetkikini görmeden yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
ömer
14/03/14

Hocam kalbimde aort biküspit tespit edildi . İlerisi için yapacağım sporun bana herhangi bir zararı olur mu . Normal yaşam içinde önerilerde bulunursanız sevinirim.
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sitemizde genel bilgi mevcuttur. Daha ayrıntılı bilgi ve tedavi önerisi için 0216 688 09 68 nuamralı telefondan randevu alabilirsiniz.Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Süleyman AKSU
13/03/14

Değerli hocam bir konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim..Kayın validem 80 yaşında kalp kapaçığında sorun var.yürüyemiyor, uyuyamıyor ve nefes alamıyor.Koşuyolu hastahanesine götürdük uzman dr. ameliyat şart dedi ve riskli dedi,eve geldik fakat vicdan azabı çekiyoruzkadına baktıkça,hiç uyuyamıyor nefes alamıyor sabahlara kadar. Hocam bize ne yapmamızı önerirsiniz.Teşekkür eder saygılar sunarım.
Yaş:53
Cinsiyet:Erkek

Ameliyat gereği varsa bu konuda bir karar verilmesi gerekir. Ameliyat olmayı kabul etmiyorsa ilaç tedavisinin yeniden düzenlenmesinden yarar görebilir. Bu konuda tekrar hekiminizle görüşün. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
esra
13/03/14

Ekg de sinus tasikardisi sık gorulen erken komplekslerle beraber muhtemel sag ventrikuler iletim gecikmesi var kalbmde yapisal problm yok tehliklelimi boyle olmasi tesekkurler
Yaş:18
Cinsiyet:bayan

Bu konuda kesin yorumu ancak muayene olduğunuz doktor yapabilir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Sefa
13/03/14

Hocam babam 55 yaşında aort damarında uzama var dediler ve anjiyo yapıldı ve iki gün sonra açık kalp ameliyatı yapılacak dendi hemen yapılması doğru mudur bünye kaldırabilir mi ?
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Anjioydan hemen sonra ameliyat yapılmasında genelde sakınca yoktur. Babanızın bünyesini ise muayene etmeden bilemem. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yasemin
12/03/14

hocam ben annem için birşey sormak istiyorum annem kapak hastası ve birçok ilaç kullanıyor baştada comadin bitki çayları içmek istiyor fakat ilaçların etkisini azaltacağından korkuyor hertür bitki çayı ilaçların etkisini kesermi yoksa tüketebilirmi bilgilendirirseniz sevinirim.
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Sitemizde coumadin hakkında genel bilgiler mevcuttur. Annenize öneri için 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
çağla
12/03/14

merhaba dr bey bnm kalbme AY(ESER) tanısı koyuldu ne olduğunu merak ediyorum 6 ay sonrada kontrolüm var bilgi verrseniz sevinirm tesekrler:)
Yaş:17
Cinsiyet:kız

Sorunuzun yanıtı hakkında sitemizde "romatizmal kalp hastalıkları" başlığı altında bilgi bulabilirsiniz. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

Recep
11/03/14

SLM HOCAM 15 GÜN ÖNCE ANNEM BAY PAS AMELYATI OLDU VE ANNEM DİYALİZ HASTASIYDI AMELYAT OLDUĞU GÜN GECE YARISI ELLERİY AÇIK BIRAKMIŞLARDI ANNME KENDİNE GELİYOR ELLERİYLE Bİ HORTUMU ÇIKARTİYOR VE TEKRARDAN MÜDAHLE EDİYORLAR SABAH SAAT 10 DİYALİZE VE YOĞUM BAKIMDA DİYALİZ ÜNİTESİ YOKTU BİR KAT AŞAĞYA İNDİRDİLER DOKTORUN NEZARETİNDE OLMADAN 2 SAAT DİYALIZDE KALDI DAHA SONRA TEKRAZ YOĞUN BAKIMA ALDILAR VE O ESNADA 1 SAAT DOKTORON GELMESİNİ BEKLEDİK DOKTOR BEY GELDİ 1 HEMŞİRE VE DOKTOR 1 SAĞLIK PERSONEL VARDI AMA OARADA YARDIM ETMEMİZİ İSTEDİLER BEN ABİM VE ENİŞTEM YARDIM ETİK DİYALİZ KAPISINA ÇIKARKEN KALP CİHAZI KAPIYA TAKILDI O ESNADA HEMŞİRE BAĞIRDI MERKEZ ÇIKTI DEDİ VE BEN NE OLDU DEDİM BİŞEY YOK DAHA SONRA ASANSÖR KAPISINA YÜLENDİK SEDİYENİN YARISI İÇERDE YARISIDA DIŞARDA KALDI KAPI SEDİYEYİ SIKIŞTIRDI VE O ESNADA DOKTOR BEY GÜVENLİKTE YARDIM İSTEDİ ONARLAMARINI SÖYLEDİ YOĞUM BAKIMA ALDIK 1 SAAT SONRA DOKTOR BEY BANA DEDİKİ ANNENİZ VEFAT ETİ BAŞINIZ SAĞ OLSUN NE OLDU DEDİM KALDİ DURDU DEDİ VE BU KONUDA ALLAH RIZASI İÇİN İHMAL VARMIDIR SİZDEN CEVAP BEKLİYORUM SAYGILARIMLA
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle size sağlıklı bir yorumda bulunmam ne yazık ki mümkün değil.

Başınız sağolsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat süt
10/03/14

hocam benim cok agır derecede baş agrısı çekiyorum hiç gecmeyen bi agrı ve kendimi tanımama karsımdakı lerı tanımama gibi psikolojik seyler oluyor agrı varken.Çok sayıda psikolojik doktara gittim ama 6-7 aydır hala bi çözüm bulamadılar sizce ne yapmalıyım hangi doktora gitmeliyim bana yardım edin lütfen......SAYGILAR
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Nöroloji doktoruna muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
adem
10/03/14

mrb hocam benim sikayetim kalbimde yaklasık 10 yıldır ritim duzensizligi var surekli hızlı atıyor ve derinden vuruyor tum vucudum hissediyor uykusuz kalınca daha belirgin oluyor. doktora gittigimde kalbimde bir sorun cikmadı dideral ve sona beloc kullandım amam tamamen gecmedi en son doktora gittigimde bana lustral verdi yani antidepresan ilacı. 1 haftadır kullandım ama fayda goremedim kalbim surekli 100 un uzerinde ve derinden atıyor beni iktidarsız kılıyor gunde yuzde 90 kalbim hızlı. piskoloji olabilirmi. simdiki kullandıgım ilacın etkisi 14 gun sonra olurmus. kalbimin yaklasık 10 yıldır neden hızlı attıgının sebebini bulamadım
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle yardımcı olmam zor. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
refik beyazıt
10/03/14

iyi günler,kalp kapak hastasıyım.97 senesinde amaliyatla onarıldı.1 yıl önce kullandığım ilaçlarla birlikte hastalığın seyrine göre doktor cordarone 200mg ilacı,kan tahlili yaptırarak kullanmamı istedi.şu an(10.03.2014) 1 ken yarım tablete azaltarak bırakmam gerekiyor.tamamen ne zaman ilacı kesebilirim?
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Kordaron yarı ömrü uzun bir ilaçtır. İki haftaiçinde bırakabilirsiniz. Ancak en doğru tavsiyeyi sizi muayene eden doktor verebilir. Sonrasında ritim bozukluğu tekrarlayabilir, dikkat edin, kontrollerinizi aksatmayın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Selin
09/03/14

Doktor bey merhaba,hipertiroid hastasıyken atom yuttuktan sonra suan kılolu bır hıpotıroıdı hastası oldum.1,5 yıl once sınus tasıkardısı dıye sınırsel denıldı efexor 75 ve 6 ay oncede beloc a basladım.reglım duzenlı.sureklı 8 yıldır doktorlardayım .ailenın tek çocuguyum ve ölüyorum artık:(cok sewdıgım dısarıya cıkamıyorum ıkı adım atıyorum çarpıntım oluyor eve donuyorum.teklemelerım gecmıyor .ölürsem kurtulucam galıiba çünkü pil istemıyorum amelıyat olmam ben napıcam allah askına yardım edın
Yaş:32
Cinsiyet:Bayan

Bu bilgilere göre zaten pil takılmasına gerek yok. Daha ileri yorum ve tedavi önerileri için 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
nejat
07/03/14

dilatrend ilacının kullanımı sabah mı yoksa akşam mı doğru olur. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:63
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzun yanıtı hastaya ve hastalığın çeşidine göre değişir. Muayene etmeden size doğru bilgi veremem. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
mehmet
06/03/14

Merhaba 20 yaşımdayım daha önce askeri sınavlarda ve polis sınavlarına girdim kalpte delik teşhisi konulmadı ama suanda kalbimde delik teşhisi koydular bu mümkün müdür?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

mümkündür,

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ilayda
06/03/14

Sayın hocam 2 yıl önce doğum yaptım.Kızıma hamile kaldığımda,hamileliğimin 6.ayında şiddetli nefes darlığı şikayetiyle kardioloji uzm.göründüm kalbimde asd olduğunu ve tanısını koydu.Doğumdan sonraki kontrollerde asd değilde asdnin başka bir tanısı olana üfürm denildi.Şimdi 25 yaşındayım ara ara nefes darlığı sorunu yaşıyorum.Nasıl bir tedaviye başlamalıyım.Yada bu üfürüm normalmidir.
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

Tekrar muayene olmanızı ve sağlıklı bir teşhisin konulmasını öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
UFUK
06/03/14

MERHABA HOCAM BENİM 7 YAŞINDA KIZIMA 3.9 MİNİMAL MİTRAL YETMEZLİK TEŞHİSİ KONULDU ALTI AYDA BİR EKO ÇEKİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER DOKTORLAR DİŞ BAKIMINA DİKKAT ETMEMİZİ CERRAHİ MÜDAHALELERDE ANTİBİYOTİK KULLANMAMIZI SÖYLEDİLER AYRICA ERGENLİK DÖNEMİNDE VÜCUT GELİŞİMİ ARTACAĞI İÇİN RAHATSIZLIĞIN ARTABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER.O GÜN BU GÜNDÜR GÖZÜMÜN YAŞI DİNMİYOR.BU RAHATSIZLIK ÇABUCAK İLERLERMİ DİKKATLİ DAVRANILIRSA İLERİDE KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞİRMİ TEŞEKÜRLER.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Çocuk kardiyolojisi uzmanına danışmanızı önmeririm, Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

ferhat
06/03/14

Annem 53 yasinda sekerhastasi baypas ameliyati oldu 3 ana damar ve 3 yan damar degisti ameliyati basarili gecmis ama 6 gundur uyanmadi v bir tepki vermiyor.iki kere tomografi ve bir kerede renkli emar cekildi sonuclari temiz dendi ayrica beyni koruyan ilacida kullanildigi soyleniyo..vucut fonksiyonlari calistigi verilen serum kadar idrar alindigi soyleniyor.kisacasi tippin her imkani kullanildigi soyleniyor.sizce bu durum normalmidir
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Durumu hiç normal gürünmüyor. Doktorlardan ayrıntılı bilgi almanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
emre
05/03/14

İyi günler hocam.3 ay önce safra kesesi ameliyati oldu mm ameliyattan 6 gün sonra serviste akciğer embolini gecirdim.kalp krizi sonucu yapilan mmüdahaleyle hayattayim.coumadin 5 mg 3 ay boyunca kullandim.bugün kkontrolum vardi.ilacli tomografi' akciğer filmi' kan tahlili' ve iki ayagimdan ultrasyon çektirdin.yapilan tetkiklerden sonra doktorum sonuclarin çok iyi olduğunu be coumadin kullanimini bitirdi.sorum su; doktorum sizin herseyiniz artiknormal coumadin kullanmaya gerek yyok dedi.bu ilaci nazi sitelerde devamli kullanilmasi yaZiyor.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim...
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

Akciğer embolisi geçirmiş kişilerde coumadin tedavisi daha uzun süreli kullanılmalıdır. Hatta bazen yaşam boyu gerekebilir. Ancak sizin özelinizde öneride bulunmam için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ÖMER KILIÇARSLAN
05/03/14

iyi günler hocam ben bir senedir yüksek tansiyon hastasıyım bununla beraber aort anevrizması tespit edildi genişliğide 5.3 mm tansiyon ilacı kullanıyorum tansiyonum 125/80-85 arası belox 50 mg da kullanıyorum nabız 55-65 arası 3 ayda bir kontrolle takip ediyoruz ameliyat için 5.5 mm beklemeliyiz diyor dr beklemelimiyim yoksa ameliyat olmalımıyım ayrıce açık kalp ameliyatı dışında başka teknikler var birde arada birde olsa alkol kullanıyorum bunun zararı var mı ayrıca cinsel gücü artırıcı içecekler kullanmamda bir sakınca var mı çok teşekkürler
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

"Sosyal" miktarda alkolün bilinen bir zararı yoktur. Cinsel işlev ile ilgili ilaçlar hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur.

Ameliyat zamanlaması ve teknikleri hakkında kişinin bünyesine göre karar vermek gerekir; bunun için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Adem Erdoğan
05/03/14

Coumadin ilaç bulanıyorum viagra kulansam sorun olurmu lütfen acil cvp istiyorum kalp rahasısız yok
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda sitemizde genel bilgi var. Size ait tavsiye için 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esma balcı
26/02/14

hocam benim sorum kalbimden eco çekildi ama ekg çektirmedim.eco ve muayine sonrası her şey normal denildi.arada kalbim 140 150 atıyor ve kısa süre sonra geçiyor.dideral kullanıyorum.kalpte yapısal bir sorun yoksa çarpıntılar tehlikeli olabilirmi.ne zaman çarpıntılar tehlike arz eder.tşk ederim
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Yapısal sorun olmadan da bazen seyrek olarak yaşamsal aritmiler söz konusu olabilir. Bunları ancak muayene ve EKG ile anlamak mümkün olabilir. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
nehir
26/02/14

hocam merhabalar.ben 27 haftalık gebeyim.1aydır coraspin almayı unuttum.bugün sağlık ocağına gittiğimde hatırlattılar.acaba bi sorun olur mu?
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

Coraspin hangi nedenle aldığınızı belirtmemişsiniz. Bu nedenle yorum yapmam mümkün değil. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
isa çamyar
25/02/14

merhaba doktor bey benim babam 81 yaşında bundan bir yıl önce kalp krizi geçirdi ve 15 gün yoğun bakımda kaldı. bundan 3 ay önce doktorumuzun kararıyla babama kalp pili takıldı. kalbin yüzde 2-25 oranında çalıştığını söyledi. kalp pilinden sonra bugünlerde pil bir günde 140 şok yaptığı için acilen hastaneye götürdüm ve kroner yoğun bakıma alındı. doktor pilin bitmek üzere olduğunu söyledi. siz sorum pilin ömrü bu kadar mı...pil şok vermez ise sonuç ölüm müdür. bilgi verirseniz sevinirim iyi günler...
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz kalp pili değil, şok veren ICD cihazı olmalı. Bu cihazların beklenen ömrü 5-7 yıl arasındadır. 3 ayda ömrünün tükenmesi normal bir durum değil. Doktorunuzla tekrar görüşün. Diğer sorularınız için babanızı muayne etmeden ve tetkiklerini görmeden sağlıklı yorum yapmam doğru olmaz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, 
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
semra
24/02/14

Hocam annemin çarpıntı rahatsızlığı vardı ve bunun için hastaneye gitti ama sonuçlarınında hiç bir şeye rastlanmadı.EKO ya girdi anormal sonuç çıkmadı.Kalp atımı da normal yani görünürde hiçbir şey yok dediler.Doktorlar bir de EPS yapalım dediler orda anlayabiliriz dediler ama bu işlemin risklerinde korkuyoruz.Bir şey önerir misiniz?Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yaş:20
Cinsiyet:bayan

EPS hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Genelde doğrudan EPS yapılmaz, öncelikle Holter EKG tetkiki yapılması gerekir. EPS hakkında: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=160

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

canset
24/02/14

Kalbimde hareket ettikçe başlayan sancılar ve sıkışmalar var,ayrıca panik atak ta var.Psikolojik mi fizyolojikmi anlayamıyorum.
Yaş:19
Cinsiyet:kadın

Bir hekime danışıp muayene olmanzı öneririm. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dilan
24/02/14

Hocam ben yaklaşık bir ay önce fenalaştım acile kaldırıldım daha önceden şikayetlerim vardı ama ilk defa kötü oldum ve kalp kapakçığımda doğuştan çökme kalp kapakçığımda kalınlaşma ve kaçırma olduğunu söylediler ve holter takılmıştı doktorum ciddi bir ritim bozukluğu olduğunu söyledi ve beloc zok 50mg ilaç verdi ilacımı düzenli almama rağmen ağrılarım devam ediyor bana yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:19
Cinsiyet:kadın

Anlattığınız durum mitral valv prolapsusu olsa gerek, bu durum hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Tedavi hakkında arzu edersniz 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ozgur
23/02/14

Hocam ekstra sistolle. Atrial fibrasasyon ayni seymi tsk
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Hayır her ikisi çok farklıdır. Ekstrasistol sağlıklı kişilerde de olabilir. Atriyal fibrilasyon ise tedavi gerektiren ve önemli bir ritim bozukluğudur. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Aslı Karakurt
23/02/14

Hocam merhaba ilk hamileliğimde 5 aylık hamileyken bebeğime çift çıkışlı sağ ventrikül teşhisi konuldu buna dayanarak kromozum ve zeka ile ilgili testler yapıldı amniyo sıvısı alındı bu testler normal çıktı doktorumuz bu sorunun büyük ihtimalle genetik olduğunu söyledi ve gebeliğimi sonlandırdım.Şimdi 16 haftalık hamileyim yine kalple ilgili taramaya girmedim daha acaba bu bebeğimde de kalp rahatsızlığı çıkma ihtimali var mı?Yüzde olarak bu oran ne öğrenebilir miyim?Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.Saygılar.
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji doktoruna veya kadın doğum uzmanına sormanızda yarar var. Uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ŞERMİN
22/02/14

31 YAŞINDAYIM HOLTERDE SIK VES ÇIKIYOR TRİGEMİNE VE BİGEMİNE ATIMLARIM DA VAR.2 YILDIR BELOC 25 MG KULLANIYORUM HİÇBİR FAYDASINI GÖREMEDİM.AYRICA PANİK ATAK HASTASIYIM ŞU AN İLAÇ KULLANMIYORUM BİR DÖNEM PAROKSETİN GRUBU BİR İLAÇ İÇTİM.1.5 YILIN ARDINDAN ANTİDEPRESANIMI ANİDEN KESTİM (İYİYİM DİYEREK)SANIYORUM 2-3 AY İÇİNDE ARİTMİM BAŞ GÖSTERDİ.YAKMAYI ÖNEREN OLDU AMA BEN ÇOK KORKUYORUM HOCAM CESARET EDEMİYORUM İKİ KÜÇÜK ÇOCUĞUM VAR.BU İŞLEM SIRASINDA ARREST OLMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.BELOC SUZ EFOR UM NEGATİF.HOLTERDE 3000/4000 CİVARI VES MEVCUT.KALİTELİ HAYATIM YOK AİLEMİ DE ÇOK ÜZÜYORUM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN.
Yaş:31
Cinsiyet:BAYAN

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi mevcuttur. Ancak sizin sorunlarınız hakkında sadece sizi muayene edip takip eden bir hekim yardımcı olabilir. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hande kaçmaz
21/02/14

iyigünler,benim babam dün koldan anjio oldu,lad damarın ortasında yüzde 50-60 daralma ve rca damarında yüzde 70 daralma varmış,dün rca ya stent takıldı bir tane...6 ay sonra kontrole çağırmışlar bidaha daralma olabilirmi?ve anjioya gerek varmı ?bide coumadin hapı kullanıyo babam...endişeliyim cevabınızı bekliyorum iyi çalışmalar
Yaş:22
Cinsiyet:bayan

Takılan stentler hatta by-pas ameliyatı hastalığı tedavi etmez, sonlandırmaz.

Bu konuda sitemizde genel bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/kalp_krizi-178.html

Babanız hakkında alınacak önlemler ve tedavi konusunda ise arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Eda
21/02/14

Merhaba Hocam!... Babam 50 yaşında mr sonucunda 2 beyin damarında tıkanıklık olduğu belirlendi ve şuan 3-4 gündür konuşamıyor.(Dediklerimizi anlıyor fakat kağıt kalemle iletişim sağlıyoruz.) Bugün anjiyo yapılacak hastalığı ile ilgili ne kadar etkisi olur anjiyonun ve de konuşması ile ilgili bir faydası olur mu yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi Çalışmalar!...
Yaş:26
Cinsiyet:Kadın

Anjiyo sadece teşhis yöntemidir. Tedavi hakkında plan daha sonra yapılacaktır.

Babanız felç geçirmiş olmalı. Beyin damar tıkankılığının tekrarlamaması için babanızda eğer varsa hipertansiyon, şeker ve kolesterol sorunlarının, kalp hastalığının ve aritminin tedavi edilmesi gereklidir.

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Sertan çelikel
20/02/14

Sn.hocam yaklaşık 20 gün önce koldan anjiyo yaptırdığım sırasında geçirdiğim kalp krizi neticesinde kalbime 3 stent takıldı ve 1 balonlada damar açıldı müdahale sonrası çekilen ekokardiyografi raporunda sonuç bölümünde Sol ventrikül bölgesel duvar hareket bozukluğu,normalin alt sınırında sol ventrikül sistolik fonsiyonu ve sol ventrikül diastolik disfonksiyonu olarak belirtilmiş olup Ef 50 dir. Bu sonuçların ne anlama geldiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Geçirdiğiniz kalp krizi kalbinizde hasar bırakmış, eko raporunuzda buna ait bulgular var. Sitemizde kalp krizi hakkında genel bilgiler mevcuttur. Tedaviniz hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
SERKAN BAYAR
20/02/14

Hocam,benim aylardır devam eden göğüs bölgemde anlık gelip giden ağrılar sancılar oluyor. Farklı kardiyologlara,göğüs hastalıkları uzmanına ve dahiliye gittim ancak bir çözüm bulamadım. Bankacıyım ve uzun saatler oturarak çalışıyorum ağrıda genel de çalışırken oluyor. Bu aralar hemen hemen hergün oluyor. Benim rahatsızlığım ne olabilir bana yardımcı olmanız mümkün mü ? Teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:ERKEK

Efor testi yaptırmanızı öneririm. Yapıldı ve normalse, ağrılarınız masa başında çalışmaya bağlı kas ağrıları olabilir. Fizik tedavi uzmanına görünmenizde yarar olabilir. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
serhat
20/02/14

5 ay önce göğüs kemiğimdeki ağrılar için göğüs uzmanına gittim ekg çektirdi st çökmesi olduğunu söyleyip kardiyoloğa yönlendirdi bir gün sonra kardiyoloji uzmanına gittim oda ekg çekti ve çökmelerin devam ettiğini gördü eko da kalbimin kaslarının iyi olduğu herhangi bir sorun olmadığını söyledi ancak beni yatırdı anjiyo önerdi hastanede bir gün tedavi aldım sürekli çekilen ekglerde çökme devam etmedi kan tahlillerim hep normaldi taburcu oldum efor testine gittim 2 gün sonra. ordada bozukluk olduğu ve anjiyo istendi 3 gün sonra anjiyoya girdim tüm damarlarımda darlık tıkanıklık olmadığının ve temiz olduğunu ayrıca kalbimle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını söyledi doktor.1 ay süreli coraspin ve kolesterol ilacı vedi sonraki muayenemde ilaçları kesti. Ama ben 3 aydır ara ara göğüs kemiklerimde ağrı gün boyu süren boğaza doğru yanma ve üst göğüs kemiklerime baskı uyguladığımda ağrı hissediyorum.FTR uzmanına gittim boyun düzleşmesi ve hafif derecede skolyoz var dedi ve ilaç tedavisiyle birlikte ftr uygulaması önerdi.BU SORUNUM KALPLE ALAKALI OLABİLİRMİ YANİ ANJİYODA KALBİMLE ilgili bir sorun olmadığı söylendi ama ben bir türlü ikna olamadım sizce ekg ve eforda çökmelerin olmasının başkaca bir nedeni olabilirmi ve ekg efor testeinin sonuçlarının ne kadar önemli olduğunu öğrenebilirmiyim.teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Efor testiniz ve anjiyografiniz normalse ağrılarınızın kalp damarlarıyla ilgili olmadığını söyleyebilirim. Ancak ST çökmesinin aritmi dahil olmak üzere çok farklı sebepleri olabilir; EKG nizi görmeden ve sizi muayene etmeden bu konuda net bir yorum yapamam. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 


 
batuhan
19/02/14

ıyı gunler doktor bey bugun kardıyolojıde muayne oldum sonucunda sag kalp kapakcıgımda ufak bı kacak varmıs ben vucud gelıstırme spporyla ugrasıyorum doktor sporu bırakmamı soyledı benım amacım saglıklı yasam ıcın spor zaten beslenmemde cok duzgun seker tuz un gıbı seylerı kullanmıyorum kola ıckı sıgara agzıma surmuyorum benı spordan soguttu doktorun dedıgı sızın gorusunuz nedır ?
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Normal /sağlıklı kişilerde de sağ kapakta hafif kaçak olabilir. Ancak bu durum bazen bazı doğumsal kalp hastalıklarının işareti de olabilir. Bu nedenle sizdeki kaçağın derecesi ve kalbinizin fonksiyonu vb ayrıntıları bilmeden kesin öneride bulunmam doğru olmaz. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
nazli
19/02/14

Mer dr bey ben en son ocak 20 de adet gordum kolumdaki uyusmadan dolayi dr gittim emar mr anjio ciger filmi cekildive kasiktan anjio oldum bugun hamile oldugumu ogrendim dr risk varsa 10 hhaftaya kadar duser dedi sizce ne yapmam gerek en kisa zamanda yanitlarsaniz sevinirim tsk
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

Adet görmekte olan (menopoza girmemiş) bir kadına anjiyo yapılmasına çoğu zaman gerek yoktur. Tüm bu tetkiklerin neden yapıldığını anlayamadım. Diğer yandan sorunuzu kadın hastalıkları uzmanına sormanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
SELDA BİLİR
18/02/14

1 ay önce Anneannem baypas oldu ve 3 gün önceye kadar herşey normaldi, birden kusmaya başladı, yemek yiyemiyor, yemek yerken tiksindiğini söylüyor. doktorlara göre herşey normal yani herhangi bir problem gözükmüyor. Kusma problemi neden kaynakalnıyor olabilir normal midir?
Yaş:27
Cinsiyet:BAYAN

Bu durumun onlarca çeşitli sebebi olabilir. Bir an önce muayene olsun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sevda
18/02/14

Merhaba hocam. Benim annemin 1.d.kalp yetmezliği var. Ve 2 yıldır beloc zok 50 mg kullanıor ama düzenli kullanmıor ne zaman kalp ağrısı tuttuysa o zaman alıor ilacı. Bunun zararları varmıdır ? Varsa nelerdir ?
Yaş:22
Cinsiyet:kadın

Böyle bir tedavi şekli yoktur.

Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
seda
18/02/14

21 yaşındayım kalbimde 8 cm delik olduğunu söylüyorlar acil amaliyt diyorlar ne yapmalıyımm ?
Yaş:21
Cinsiyet:kız

Bu bilgilerle sağlıklı yorum yapamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ahmettt
17/02/14

hocam benim bezen carpintilarim ve ayaga kalkinca kalbimde yavaslama oluyor sanki duracakmis gibi iyice yavasliyor cok kez kalp doktoruna gittim kan tahlilleri yapildi kalp ekg cekildi kalp filmim cekildi herhangi bir problem olmadigi soylendi acaba benim kalbimde bir sorun varmidir yazdigim bu muayneleri en az uc defa yaptirdim hic birinde bir soruna rastlanmadi hocam birde bazen tammigdemin biraz yukarsinda kalbim sanki yerinden cikacakmis gibi vuruyor ama bu bazen sadece bir defa oluyor istem disi o anda kndimi skiyorum bu kalp carpintilarim 15 yasimdan beri var ama doktorlar hic bir sorun olmadigini soyluyor bir defa size de danismak istedim tessekurler Allah sizleri basimizdan eksik etmesin ..
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Her çarpıntı kalp hastalığı olmayabilir. Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi mevcuttur. Tedavi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
NUR
17/02/14

Babamın kalbine 3 tane stent takıldı.3 ay sonraki kontrolünde doktor troponin değerine bakmak istedi fakat 1 ayı aşkın süredir böbrek taşı problemi var bu problem değerin sonuçlarını etkiler mi?
Yaş:20
Cinsiyet:BAYAN

Hayır, etkilemez. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
emin kilic
16/02/14

Merhaba hocam ben ekg cekildim de 1 hafta sonra gösterebilcem doktora anca o zamana randevu alabildim merak ettim ekgde sinus tasikardisi yaziyo bide anormal ritim oldugu yaziyo ne demek istiyo hocam kalp carpintisinin oldugunu mu soyluyo
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

EKG yorumunu sizi muayene eden veya EKG yi çeken doktora sormanız gerekir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

hidayet
16/02/14

merhaba hocam 4 5 aydır sol kolum uyuşuyor kalbim ağırıyor öyle hissediyorum stres ve kendimi cok dinliyorum ondanmı bilmiyorum telefonumla ekg testi yaptım durum değerlendirmesi yaparmısınız kalp krizimi geciyorum yoksa başlangıc mı ekg degerlerim şunlar Vent rate: 78 Pr: 180 Durations P : 130 Qrs: 100 Intervals Qt: 390 Qtc: 410 Dispersion Qt: 60
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

EKG yorumunu sizi muayene eden veya EKG yi çeken doktora sormanız gerekir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

15/02/14

Iyi gunler hocam 8 senedir dvt (iliak ven tikali ve sol bacakta tikali damarlar mevcut) dolayisiyla coumadin kullaniyorum. Mide rahatsizligi dolayisiyl endoskopi yapilacak. 5 gun oncesinde coumadini kesmem soylendi. Hatirladigim kadariyla onceden bu durumlarda clexan baslamistim. Simdi gerek gormediler. Coumadini 5 gun almamak tehlikeli midir? Tesekkurler
Yaş:37
Cinsiyet:Erkek

Tehlikeli olabilir, bu süre içinde uygun dozda ve şekilde iğne kullanmanız gerekir.

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hasan
14/02/14

Değerli hocam 13yıl evvel baypas oldum 3damarıma köprü yapıldı üçte stent var daha fazla sitent koyulurmu koyulursa risk oluştururmu 13yıllık baypas miyadı doldumu beni riskler bekliyormu saygılarımla cevabınızı bekliyorum
Yaş:Koçtürk
Cinsiyet:Erkek

By-pas veya stent koroner arter hastalığını tedavi etmez, ortadan kaldırmaz. Hastalık riski elbette devam eder. Her hastanın tansiyon, kolesterol, şeker, kilo durumuna ve genetik yapısına göre risk derecesi farklıdır ve zamanla artar. Her hastanın riskini ancak muayene ve tetkiklerle belirlemek mümkündür. 

Ayrıntılı bilgi ve tedavi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan KOÇTÜRK
14/02/14

Ben 03.10.2003 tarihinde Paris'te Prof havas isimli bir Dr a baypas oldum 3damarım pas edildi 3yıl sonra işlem gören yerin yanında büzüşme oldu iki yerde onada ilaçla stent koydular 5yıl sonra göğüs ağrısı oldu yine apar topar anguografi oldum 1balon birde stent yine koydular hopital pompidu da şimdi ise yine göğsümde ağrılar var yine tıkandı ise stentlemi hallederler yoksa açık kalp mi yaparlar birde koyulan stentin geri alınması mümkünmü ikinci baypasa dayanabilirmiyim hiç cesaretim yok Birinci'de zor toparladım ben aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Bu sorunuzun yanıt verebilmek için bünyenizi ve kalbinizin fonksiyonlarını bilmem gerekir.  Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan KOÇTÜRK
14/02/14

Ben 03.10.2003 tarihinde Paris'te Prof havas isimli bir Dr a baypas oldum 3damarım pas edildi 3yıl sonra işlem gören yerin yanında büzüşme oldu iki yerde onada ilaçla stent koydular 5yıl sonra göğüs ağrısı oldu yine apar topar anguografi oldum 1balon birde stent yine koydular hopital pompidu da şimdi ise yine göğsümde ağrılar var yine tıkandı ise stentlemi hallederler yoksa açık kalp mi yaparlar birde koyulan stentin geri alınması mümkünmü ikinci baypasa dayanabilirmiyim hiç cesaretim yok Birinci'de zor toparladım ben aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Bu kadar önemli bir konuda bu bilgilerle size net bir öneride bulunmam doğru olmaz. Muayene ve tetkik sonuçlarınıza göre karar verilmesi gerekir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
senay
13/02/14

mrb,hocam,6 ay once kalp pili takildi,nefes almakta gucluk cekiyorum,onceden arada oluyordu,sonrasi devamli,sik sik nefes alma ihtiyaci duyuyorum,bu neden olabilir,neyapmaliyim,.tesekurederim.,
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Bu durum psikolojik olabilecei gibi, kalp pili ayarlarınız ile ilgili olabilir. Daha sağlıklı bir yorum yapmak için kalp pili ayarlarınızı ve EKG nizi görmem gerekir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

esin
13/02/14

merhaba ; 25 haftalık 2. çocuğuma hamileyim.Hamileliğimin 23. haftasında kalp çarpıntım başladı, hemen doktora gitmedim.Ertesi gün devam edince acile gittim, hamile olduğum için riskli denilip hiçbir şey yapmadılar.3 gün bu şekilde hızlı atışlara dayandım.Artık dayanamadığım anda kardiyoloğa gittim diltizem serum yapıldı,rahatladım ertesi gün iyi oldum fakat sonraki gün tekrar başladı gittiğimde 190 dı. tekrar diltizem serum yapıldı kardiyolog doktoru isoptin diye bir ilacı günde 1 kere almamı önerdi.isoptini aldığım halde tekrar kalp atışım hızlandı hastaneye gittiğimde 160 tı tekrar diltizem yapıldı,sabaha karşı anca düzeldi benim size sorum diltizemin gebelikte sakıncası varmı 2 hafta içinde 3 kere diltizem oldum ve isoptin120mg hergün içmem gerektiği söylendi,hergün içmelimiyim ? bebeğime zararı var mıdır ?
Yaş:37
Cinsiyet:kadın

Diltizem ve verapamil gebelikte zorunlu kalmadıkça kullanılması doğru olmayan ilaçlardır. Başka ilaçların tercih edilmesi daha uygundur. Ancak tedavi ve ilaç konusunda öneride bulunmak için muayene olmanız ve EKG nizi görmek gerekir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ezgi
13/02/14

hamileligimin 9cu ayındayım geçen gün miyde bulantısı baş dönmesi çarpıntıyla beraber baygınlık geçirdim neden olabilir
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Bayılma (senkop) konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur.

http://www.kalpveyasam.com/senkop__bay__lma_-177.html

Ayrıca hamlileliğe bağlı tansiyon düşmesi de bayılmaya sebep olabilir. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Kadir
12/02/14

Hocam 15 yaşındayım bi anda bi agrı başladı ve kalbim 1haftadır hızlı atmaya başladı otururken 1.dakikada 80 atıyor hareket ederken 1.dakikada 100 atıyor sizce bu normal mi? Doktora gitmelimiyim?
Yaş:15
Cinsiyet:Erkek

Rakamlar normaldir. Ağrı varsa doktora gidin. 

Geçmiş olsun. 
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
veli
12/02/14

hocam geçen yıl anjiyo oldum doktorum kalbimde ve damarlarında herhangi problem olmadığını söğledi ilaç dahi yazmadı ama benim hala göğsümde ve sırtımda ağrılar ara ara devam ediyor bunun sebebi ne olabilir acaba.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Anjiyo normal olsa da kalbin anjiyoda görünmeyen başka hastalıkları ağrı yapabilir. Tekrar muayene olun. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

senel
11/02/14

MERHABA HOCAM" ESIM BAYPASlı AYNI ZAMANDA 5 STENT TAKILI KONTROLA GITTIGIMIZDE DOKTOR COUMADI VERDI AMA DEGERİ 1.10 CIKTI YANİ DÜSÜK CIKTI.ACABA NEDEN VE BU NEDEMEK AYDINLATIRSANIZ SEVINIRİZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Yaş:58
Cinsiyet:kadın

Coumadin hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. 

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

osman
11/02/14

Eşim 29 yasında. Kendisi 1 aylık hamile. Kalp kapakçığında Üfürüm var. Eşimde buna bağlı olarak çabuk yorulma var. Bu durum eşim için veya bebeğimiz için Herhangi bir tehlike oluştururmu? Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun oluruz hocam.
Yaş:31
Cinsiyet:bay

Üfürümlerin çok çeşitli sebepleri olabilir. bazıları "masum" üfürümdüri hastalık belirtisi değildir, bazıları kapak hastalığına bağlıdır, tedavi gerektirir. Muyanene ve eko ile karar vermek gerekir. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

11/02/14

MERHABA BENİM ANNEMİN SAFRA KESESİNDE TAŞ VAR YAŞI 59, KALBİNDE RİTİM BOZUKLUĞU VAR ORTA DERECEDE KALP DOKTORU ORTA DERECE RİSKLE AMELİYAT OLABİLİR DEDİ VE AMELİYATA BİR HAFTA KALA KULLANDIĞI CORASPRİNİ KESİP ONUN YERİNE KAN SULANDIRICI İĞNE KULLANMASINI ÖNERDİ SAFRA KESESİ AMELİYATINDA ANESTEZİ ALMASI AMELİYATTA RİSKE YOL AÇABİLİR Mİ VE KALP DOKTORUNUN DEDİĞİ ORTA DERECE RİSK KÖTÜ BİR DERECEMİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ..
Yaş:20
Cinsiyet:KADIN

Elbette kalp hastalığının varlığna ve derecesine ameliyat riski artabilir. Bu konuda yorum yapmam için muayene bulgularını ve tetkiklerini görmem gerekir. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

soner
07/02/14

bypass amelyatı geçirenlerin 5-10 yıl yaşıyacağı doğrumu
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Hayır, ancak by-pas ameliyatında takılan toplardamarların ortalama ömrünün (damarın açık kalma süresinin) 5-10 yıl arasında olduğu doğrudur. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Şadiye
06/02/14

İyi aksamlar.Annem 12. Ayın 4ünde anjiyo oldu.kalbindeki ana damarda /80 lik kapanma varmış ve damara stent taktılar.ameliyattan sonra sandoz,crestor,plavix,monodur ve coraspin ilaçlarını kullanıyor.aynı zamanda seker hastası.kalbinde zaman zaman ağrılar oluyor.nefes alırken bile sızladığını söylüyor.uzun süredir ağrısı yoktu fakat birden ağrısı basladı yine.doktoruna kontrole gittiğinde ilaçlara devam etmesini söylemiş.sizce bu ağrılar normalmidir.tesekkür ederim.
Yaş:57
Cinsiyet:Kadın

Ağrıların çok farklı nedeni olabilir. Ameliyata bağlı cerrahi nedenli ağrılar olabilir, kalbe bağlı da olabilir. Ağrının niteliğine göre değişir. Muayene eden hekimin karar vermesinde yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. D. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

HAYRETTİN GARGİ
06/02/14

1-KİMYASAL VEYA BİTKİSEL İLAÇ TEDAVİSİ İLE DAMAR TIKANIKLIĞI AÇILIRMI? 2-ANJİO OLMAK TIKALI DAMARI AÇARMI? 3-DAMARDA ERİYEN STENT TAKILMASI BAŞARI ORANI NORMAL SİTENT'E GÖRE DAHA YÜKSEKMİ? 4-KALP DAMAR TIKANIKLIĞI AMELİYATI OLDUKTAN SONRA İLAÇ'A BAĞIMLILIK DEVAM EDERMİ? 5-ŞEKER,TANSİYON,KOLLESTİROL KALP HASTALIĞINI NE DERECE ETKİLER.
Yaş:49
Cinsiyet:ERKEK

1. Bitkisel ilaçlarla hayır, bilimsel (kimyasal) ilaçların bazıları ile evet.

2. Hayır, anjiyo sadece teşhis işlemidir. Tedavi işlemi değildir.

3. Hayır.

4. Evet, ilaçlar hayat boyu gerekir. Stentler vyea by-pas ameliyatı koroner hastalığını tedavi etmez, ortadan kaldırmaz. 

5. Çok etkiler, riski geometrik olarak artırır. Hipertansiyon, diyabet ve kolesterol yükskeliği tedavi edilemeden stent veya by-pas başarılı olmaz.

Tüm bu sorularınızı yanıtları sitemizde mevcut. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

gizem
05/02/14

benden kalp eps istediler. aynı gun içinde mr ile birlikte yapsak sakıncası olurmu? eps de ne işlem uygulanır
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

EPS hakkında sitemizde bilgi vardır,

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=160

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan
05/02/14

mrb yardici olursaniz sevinirim 2010 seneside acik kalp emeliyyati oldum ben shimdi kaplicalardan ve ya masajdan yararlana bilirmiyim
Yaş:57
Cinsiyet:erkek

By-pas ameliyatı bu konuda engel değildir, esas sorun kalp fonksiyonunuzun durumu ve kalp yetersizliğiniz olup olmadığıdır. Sorunuzun yanıtı buna göre değişir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kübra Babacan
05/02/14

Hocam merhaba ben ileri (my) derecede (4+) mitral yetmezliği hastasıyım ve şu an 4 aylık hamileyim daha önce bir erken(normal) dogum yaptım 6 aylık ve vefat etti şuandada gittigim bir kaç kalp doktoru sana anestezi verilemez ve normal dogumda yapamazsın diyorlar bir kaçıda normal doğum bile yapabilirsin diyor ben ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz...
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Bu bilgiler dahilinde durumunuz riskli görünüyor. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

şirin
04/02/14

anneme yaklaşık olarak 3 hafta önce kalp pili takıldı. ben kalp pili takılan hastaların coraspirin kullanmasının tehlikeli olduğunu duymuştum. doğru mu ?
Yaş:18
Cinsiyet:bayan

Aspirin vb ilaç kullanımını ameliyatın ilk bir kaç günü kanama riski nedeniyle önermeyiz. Bunun dışında pilden kaynaklanan bir engel yoktur.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

meryem
04/02/14

ıyı gunler hocam benım sorunum ben pıskıyatrı ılaç kullanıyom kalbım çarpıntı yapıyordu bu yuzden defalarca doktora gıttım ama bı şey yok dedıler iç hastalıklarına yonlendırdıler guatır olabılırmış ama iç hastalıklardada tahlıllerım temız çıkınca pıskıatrıye yonlendırıldım şımdı paroksetındıye bı ılaç kullanıyorum ve ıyı geldı hıç bı şey kalmadı gıbı hergun kullanıyorum benım asıl sorunum ben bu ılacı kullanırken gebe kalabılırmıyım sorun olurmu şımdıden teşekurler
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Bu ilacı öneren doktora sormanızda yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Zeynep
03/02/14

Ali bey merhaba, bundan iki sene önce size soruduğum soru ve sizin detaylı bilgilendirmeniz sonucu kafamı kalbime fena halde takmışken bu durumdan kurtulup panik atak olduğuma ikna olup ilaç tedavisine başlamıştım ve hayatımda geçirdiğim en mutlu bir seneydi.size bunun için ne kadar teşekkür etsem azdır.Fakat hamile kaldığım için ilacı bırakmak durumunda kaldım.ikinci çocuğumu iki ay önce sezeryan ile doğurdum.çok güzel bir hamilelik geçirdim en ufak bir rahatsızlık yaşamadım.sezeryan ve sonrasıda iyiydi..fakat şimdilerde gene kafamı kalbime taktım.duğumdan sonra olan kalp kası hastalıkları kalp yetmezliği gibi konular kafamı kurcalıyor.midemde aşırı derecede gaz var kalbime baskı yapıyor.geçen yolda yürürken bir anda mideme gaz doldu nefesimi kontrol edemedim.kalbimde bir baskı oldu elim ayağım titredi çarpıntım başladı ve ter bastı. Başım sersemledi.cok korktum.?daha önceki yıllarda eko-ekg bir kaç kez yaptırdım.holterd taktırdım.tek bir düzensiz atım çıkmamıştı.bir tek yürüme bandına çıkmadım gerek görülmedi.bende ısrarcı olmadım.yani kalbim ile ilgili bir rahatsızlığım yoktu..doğumdan sonra bu belirtilerle çıkan kalp rahatsızlığı olabilir mi?yoksa midem sebeb olabilir mi?tüm bu belirtıiler olduğunda aynı anda başımın sersemlemesi normalmii?sigsra içmiyorum,57kiloyum. Kolestrol degerlerim hep normal çıkar hatta hdl kolestrolum yüksek çıkar.ailemde genç yaşta kalp hastası olan yok..bazı gün hiç. Bir rahatsızlığım yok. Bazen ise bu tür belirtiler oluyor.zamanında o kadar çok doktora gittim ki artık gitmek istemiyorum çünkü yapılan işlemler sırasında çok stres yapıp boşu boşuna kendimi yıprattım.ne olur beni doğum sonrası kalp hastalıkları ile ilgili aydınlatın..emzirdiğim için ilaç alamıyorum.ama siziin gibi hastasını gerçekten anlayan ve boşuna endişelendirmyen bir doktorun bilgisine ihtiyacım var .şimdiden çok teşekkür edrim.
Yaş:28
Cinsiyet:Kadın

Doğum sonrası kalp hastalığı çok seyrek bir durumdur. Şimdiye kadar muayene ve eko ile vb muhtelemen anlaşılmış olurdu. Çok endişe etmeyin. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
03/02/14

merhaba hocam. bana yaklasik 4 gun oncesinde, daha once yapilan teshisler neticesinde, biventricular ICD denilen kalp pili/cihazi takildi (markasi sanirim medtronic). Oncesinde (2 ay kadar once) kalp odemi yasadim (hastanede yogun bakimda kalmam gerekti bir sure, cigerlerimde su toplanmasi sebebiyle) ve kalp yetmezligi teshisi konmustu bana ve EKG sonucunda kalbimin %30-35 verimde calistigi soylenmisti sadece. Bunu mutakibende doktorlarim tarafindan bana ICD nin takilmasi gerektigi, hayat standardimi oldukca arttiracagi soylendi. Ameliyat sonrasi 4. gunde koltuk alti, sol gogus tarafimda morluk olustu (pil yerinin hemen altinda), acaba bu normal midir, endise edecek bir durum varmidir? Ayriyeten, bu ICD kalp cihazlarinin, yuksek gerilim hatlarinin yakinlarindan gecerken etkilenecegi, kablosuz internet baglantisi varsa evde yada cep telefonlarindan etkilenebilecegini okudum bazi yerlerde bunlar ne olcude dogrudur, kendiliginden patlama vs riski varmidir? Birde, bi ICD cihazlarinin yararlarindan cok zararlarinin dokunabilcegi durumlar olabilir mi benim durumumda olan biri icin, yani gonul rahatligiyla iyiki de taktimisim diyebilirmiyim bu pili yoksa olmasa da olurmuydu? cevabiniz icin teskkurler, iyi gunler..
Yaş:58
Cinsiyet:erkek

ICD ler hakkında sitemizde bilgi vardır, 

http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

Ayrıca ICD nizin takibi ve tıbbi tedaviniz için 0216  6880968 nuamarlı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

bulut
02/02/14

Merhaba... yaklasık 5 ay önce aort kapagımda daralma oldugu söylendi sadece ultrason chazndan bakılarak eko ekg ve digerleri cekilmedi yanlma payı varmı bu hastalgın ciddiyeti nedir ben pek inanmyorum ble bi hastalgm oldugna iki farkl doktora gittim biri buyume biri daralma var dedi...Bide olsa ble suana kadar yoklardi herhald cnkü beş snedn beri lisanlı ftbol oynuyorum ve bi yan etkisini görmdim sizce yanılgı payı varmı?
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Ayrıntılı EKO-Doppler yapılmadan bu konuda teşhis konulması söz konusu olamaz. Eğer aort kapağınızda darlık varsa spor yapmanız çok riskli olabilir, öncelikle doğru teşhis konması gerekli, dikkat edin.

Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi-randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

turgut
02/02/14

1,5 yıl önce kalp krizi geçirdim,kalbimde iki tane stent var.o tarihten beri her 12 güne bir hastanede yatışım oluyor.karnımda sıvı birikimi şikayetiyle hastaneye yatıyorm. ef 35,sıvı birikiminin kalp yetmezliğinden dolayı olduğu söyleniyor.en son 2 gün önce parasentez işlemiyle karnımdan 5 litre sıvı alındı.15 gün önce de 5 litre sıvı daha alınmıştı.......kalp ilacı olarak sadece digoksin kullanmaktayım.kalbimi güçlendirecek başka ilaçlar var mı? beta bloker veya ACE inhibitörü ilaçları konbin mi almalıyım? ef si 35 olan bir kalp için sadece digoksin yeterli mi ? ef 35 olan kalp için ilaç tedavisi nasıl şekilleniyor?
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Digoksin çok eskide kalmış bir kalp yetersizliği ilacıdır, bugün için çok seyrek hallerde kullanmaktayız. Ejeksiyon fraksiyonunuz % 35, çok düşük değil, bu rakamla bu kadar ağır bir kalp yetersizliği tablosu içinde olmanız beklenmez. Tedavinizin gözden geçirilmesinde yarar var. Bugün kalp yetersizliği için çok daha vazgeçilmez ve yararlı ilaçlar var. Kalp yetersizliği ve tedavisi konusunda sitemizde genel bilgi bulabilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Size özel ilaç önerisi için ise ancak sizi muayene ederek, bünyenizi tanıyarak ve tıbbi / hukuki sorumluluğunuzu alarak yardımcı olabilirim. Arzu ederseniz 0216 688 09 88 den randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
aydanur
02/02/14

Kalp kapakçığımda üfürme olduğunu söylediler ancak hiç bi tedavi uygulanmadı buna ne tür bir tedavi uygulanabilir ve bu hafta bademciklerimden ameliyat olacağım bir etkisi olur mu?
Yaş:17
Cinsiyet:kadın

Üfleme (üfürüm) her zaman hastalık belirtisi olmayabilir, bazen de önemli kalp kapak hastalığı işaretidir. Muayene eden doktora sormanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kemal uygur
02/02/14

anjiyonun stent takılmasının cinsel yaşama yan etkileri nelerdir
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Doğrudan bir etkisi yoktur. Kalp hastalığının çeşidine ve şiddetine göre karar vermek gerekir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Tuncay
01/02/14

Kalp yetmezliğinden dolayı pil ameliyatı geçirdim. 1 hafta oldu. hala nefesimde daralma geçmedi. eskisinden daha kötü oldum. Normal olduğu söyleniliyor. Bu kalp sıkışmaları daha ne kadar devam edecek?
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Bu sorunuza sağlıklı bir yanıt verebilmem için, size takılan pilin cinsi (kaç odacıklı, kalp içinde kaç tel var), pilin çalışma programı nasıl, hangi ilaçları almaktasınız, pil ayarlarınız nasıl yapıldı ve yapılmakta ?? gibi bir dizi sorununun yanıtını bilmem gerekli. Kalp pillerinin onlarca çeşidi vardır ve takılan her pilin hastanın bünyesine göre programlanması gereklidir. Pil takılması işin en basit kısmıdır. Programlanması daha önemlidir ve zaman içinde işleyişinin güncellenmesi gereklidir. Bu konuda doktorunuzla görüşmenizde yarar var. Ayrıntılı yardım için 0216 688 09 68 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

dilek
01/02/14

23 yıldır mvr hastsıyım 91 de ılk amelıyatım oldu mıtral kapak protestı 2009 2 cı amelıyat oldu metal takıldı fakat ınr takıbınde yukselmeler oluyo dun hastaneden cıktım 2 erıtrosıt kan takıldı beyaz kan 10 cıktı hıc yukselmezdı bu ıkıncı genelde 1,5 falan oluyodu hemotolojıye gıtmem gerekırmı bır yanı bu bır kan hastalıgımı
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Öncelikle iç hastalıkları muayenesi olmanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kenan
01/02/14

daha önce kalp krizi geçiren bir hasta için guatır ameliyatı için narkoz alması riskli olurmu lütfen cevaplarmısınız
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzun yanıtını kalp krizinin bıraktığı hasarın derecesine göre değişir. Bunun için kişinin muayene olması tercihan EKG ve ekokardiyografisinin yapılması gerekir. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özlem
01/02/14

hocam benim 2004 yılında kalp kapakçıklar değiştide gebelik olurmu yani çocuk olurmu
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Bu çok önemli ve ayrıntılı bir sorudur. Kapakların cinsine (metal, biyoprotez ?) hangi kapak (aort, mitral ?), kullandığınız ilaçlara göre ve kalp fonksiyonunuzun durumuna göre (kalp büyümesi var mı, yok mu ?) sorunuzun yanıtı değişir. Muayene olun, ekokardiyografinizi yaptırın. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

turgut kurt
01/02/14

1,5 yıl önce kalp krizi geçirdim,kalbimde iki tane stent var.o tarihten beri her 12 güne bir hastanede yatışım oluyor.karnımda sıvı birikimi şikayetiyle hastaneye yatıyorm. ef 35,sıvı birikiminin kalp yetmezliğinden dolayı olduğu söyleniyor.en son 2 gün önce parasentez işlemiyle karnımdan 5 litre sıvı alındı.15 gün önce de 5 litre sıvı daha alınmıştı.hayatım bu şekilde mi ilerleyecek? kalp pili takılması karında sıvı birikimi şikayetimi azaltır mı?
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınıza göre ileri evre kalp yetersizliğiniz olduğunu düşünüyorum. Bu durumda öncelikle ilaç tedavinizin çok iyi bir şekilde düzenlenmesi gereklidir.  % 35 EF çok düşük bir rakam değil, ilaç tedavisinden daha fazla yarar görmeniz beklenir; bu kadar sıvı toplanmasının başka nedenleri de araştırılmış olmalı ?? Kalp pili tedavisi mutlaka bir katkı sağlar; ancak kalp pili tedavisi her hastaya değil, sadece BAZI hastalara yarar sağlar. Özetle kalp pil tedavisi her hasta için mucizevi bir tedavi değildir. İlaç tedavinizin iyi düzenlenmesi daha öncelikli olmalıdır. Kalp pilinden yarar görecek hastaları EKG ve EKO özelliklerine göre seçer ve buna göre kalp pili takmaya karar veririz. Ayrıntılı yardım arzu ederseniz 0216688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ticaret
01/02/14

2009 da mitral kapak amöeliyatı oldum.sürekli coumadin kullanıyorum.normal değerler İNR-2.00-3.50 arası olması gerekiken 29 ocakta 1.44 oldu.üç gün 5mg,la beraber üç adet CLEXANE 8000 12 SAAT ARAYLA ALMAMA RAĞMEN 01-02-2014 te,İNR 1.64 çıkmıştır.CLEXANE ye devam kararı alındı.bununla beraber coumadi kullanımı 7,5mg çıkarıldı.bu durum neden kaynaklanabiliyor.saygılarımla r.biçer
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzun yanıtını sizi yakından takip eden ve bünyenizi bilen bir hekim vermelidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

oguz
01/02/14

Hocam merhaba benim 2 haftadir basim agriyo sol ense, kilagimin arkasi ve alnima dogru ilerliyo zaman zaman siddetleniyo ancak deluxplus kas gevsetici icince geciyor saglik ocagina gittim aile hekimi kronik sinuzit dedi sizce dogrumudur baska bisey varmidir. TESEKKURLER.
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Olabilir. Sinüzit de baş ağrısı nedenlerinden birisidir. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sakıp hacıoğlu
31/01/14

3 ay oldu KOAH teşhisi kondu 4 5 günde ataklar oluyo serum veriliyo stand diye bişey takılıyomuş taktırmak istiyoruz hastalık 2. aşamada dendi fizik tedavi görüyoruz ne yapmamız lazım.
Yaş:65
Cinsiyet:erkek

Sorunuz uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neriman
31/01/14

merhaba hocam hafifi derece de bir çarpıntısı olan birinde aritmi var diye hemen diltizemme başlanmalı doğru mu ayrıca da aritmi hastalarına beloc kullanımı kontrendike mi teşekürler
Yaş:80
Cinsiyet:kadın

Çarpıntı ilaca başlama nedeni değildir. Önemli olan aritmi olup olmadığıdır ve aritminin çeşididir. Onlarca ayrı aritmi çeşidi vardır. Bazıları tedavi gerektirmez; bazıları ani ölüme neden olabilir. Bunların ayrımı doktor muayenesi ve tetkiklerle yapılır. 

Aritmiler hakkında sitemizde bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali
30/01/14

slm hocam benım sıyetım sol gogosum yanı kalbınım ustede agrı var 6 7 aydr kalble ılgı ekg efor kan tahlı hepsını yaptırdım ama hıc bısey cıkmadı satece kas agrısı cıktı ama 8 defa kalb doktaruna gttm hepsı aynısını syledı hala cok korkkuyorum bunları yazarken bıle agrı var lutfn bana yardımcı olun aslında esım abısı kalb krızden oldu ondan snra basladı bnde bu sıyayetler
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Bu kadara tetkikle kalp sorunu saptanmadıysa, şikayetleriniz için psikolojik destek almanızda yarar var. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

saniye
30/01/14

merhaba,benim 5 yıl önce mitral kapağım değişti ama ameliyat sonrası sorunlarım bitmiyor .en ufak bir şeyler beni etkiliyor ptz değerlerim çok hızlı değişiyor artık test yaptırmaktan çok yoruldum bu protez kapağı comadin gerektirmeyen bir kapakla değişilirmi acaba? cevabınızı bekliyorum teşekkürler
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Sadece bu nedenle yeni bir ameliyat yapılmaz. PTZ / coumadin takibi gerektirmeyen biyoprotez kapakların ömrü kısadır, genç yaştaki kişilere GENELDE önermeyiz. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUĞBA
30/01/14

ZAMAN ZAMAN ŞİDDETLİ BAŞ AĞRIM OLUYOR MİGRENİM VAR BİLİYORUM AMA,BAŞ AĞRIM SIRASINDA TANSİYONUMU ÖLÇTÜRÜYORUM 15-10 ÇIKIYOR. SEBEP NEDİR ACAB. BAŞ AĞRISI SIRASINDA ELLERİMDE HAFİF BİR UYUŞMA VE MİĞDE BULANTIM OLUYOR
Yaş:26
Cinsiyet:KADIN

Migren sırasında tansiyon yükselebilir. Ancak baş ağrınız olmadığı zamanlarda da sık sık tansiyonunuzu ölçün, ölçtürün. Ayrıca yüksek tansiyon hastası da olmadığınızdan emin olmanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nuray
29/01/14

iyi günler ban 58 yaşındayım 2 ay önce kalp krizi geçirerek baypas ameliyatı oldum ama 1 ay sonra tekrar sigara içmeye başladım biliyorum sakıncalı ama bırakamıyorum ben ilerde tekrar kalp krizi geçirebilirmiyim geçirirsem ne olur nasıl bir tedavi uygulanır ayayırlı günler dileridınlatırsanız sevinirim hayırlı günler dilerim
Yaş:58
Cinsiyet:kadın

Kalp krizi geçiren geçiren bir kişinin sonraki yıllarda tekrar kalp krizi geçirme riski en az % 50 dolayındadır. Sigara içerseniz bu risk daha da artar. İkinci ve sonraki krizler kalpte daha fazla hasar bırakır, daha tehlikelidir ve tedavisi kesinlikle daha zordur. Bu nedenle sigarayı mutlaka bırakın. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

elif
29/01/14

Bende panik atak var bi an kalp çarpıntısı ve her an bişey olacakmış korkusu var tansiyon 11 6 kalbim biraz hızlı atıyormuş ekg de oyle cikti xanax lustral ile birlikte beloc kullanmak uygun mudur doktor bu seni biraz rahatlatır diye bu ilacı verdiğini söyledi veren doktor da dahiliyeci idi
Yaş:22
Cinsiyet:kiz

Sanal ortamda ilaç veya tedavi bilgisi veremem. Hukuken ve tıbben doğru değildir. 0216 688 09 68 numaralı telefondan yardım alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

turgut badem
29/01/14

hocam benim diğer sorum ıcd takıldıktan itibaren hergün gece 23:48 de pilin olduğu yerde 3 4 saniye atmalar arasırada gün içine tek vuruş oluyor bunun nedeni ne olabilir
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Bir kaç nedeni olabilir. 1. Siz bu şekilde hissediyor olabilirsiniz. Önemli değildir. 2. Pilin bazı alarm / uyarıcı özelliği devrede olabilir; uyarı vermeye çalışıyordur, firma ile ve takan doktor ile bağlantıya geçin (her pilin özelliği farklıdır, pilin (ICD nin) çeşidini bilmeden kesin yorum yapamam), 3. Bazı aritmiler tetikleniyor, pil (ICD) bunlara karşı tepki veriyor olabilir. Özetle, pilin programlarının gözden geçirilmesi gerekli olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

turgut badem
29/01/14

hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Arvd teşisi kondu ıcd pil takıldı. bununla ilgil rahatsızlığım artabilirmi mesal ejeksiyon fraksiyon değerlerim düşebilirmi şuan sağ ventrikül %58 sol ventrikül %64
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

ARVD bazen ilerleyici bir hastalıktır. Mutlaka takipte olmanız gerekli. Hatta aile bireylerinizin de kontrolden geçmesini öneririm. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan yardım alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SELMA yürekli
28/01/14

merhaba hocam, vücudumun her yerinin ağırmasi ile başladi şikayetim. 2 ay önce çarpıntı sebebiylee doktora gittim. Birşeyin olmadığını kalp kapağında minimal bi sorun olduğunu söylemişti. Bunun çarpıntı yapabileceğinide her hangi bi ilaç vermedi. 1 hafta önce yemek yerken nefes kesilmesi gibi başladi şikayetim sonrası çarpıntı ve güçlü atmaya başladi kalbim. Annem aspirin plus c Suda eriyen verdi onu Içtim 1 2 saat sürdü ve geçti. Ertesi gün ya panikledigim için ya da bir sorun olduğu için tekrarladı. Aspirin içtim uyudum sabah terle Uyandim. Göğüs Yada sırt bölgesi teri. Sırtımda iki dalimin arasında yanma oldu. Dünde bıçak saplanır gibi ağrım oldu kalbimde ani birşeydi. 1 haftadır devam ediyor. Şuan Holter takılı devlet hastaneleri resmen vakit kaybı sizce ne yapmalıyım? Çok sağolun.
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınız acil ve önemli bir kalp sorununa işaret etmiyor. Holter sonucunuza ve doktorunuzun tavsiyesine göre hareket etmenizi öneririm. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nur kama
28/01/14

iyi günler. ben senelerdir ritim bozukluğu teşhisi ile beloc kullanıyordum. nabzım 140-160 arası sinüs taşikardi olduğu söylenmişti. son bir yıldır beloc aldığım halde ataklarım geçtikten sonra bir anda atım hızı 140 a çıkıyor sonra 70 lere iniyordu. dün acile gitti ve diltiazem yapıldı daha sonra nabız 160 tan 60 a indi sinüs ritminde. sonra af ye geçti bir 40 e indi bir 130 lara çıktı. (anjiyo olmuştum daha önce temiz çıkmıştı, kalbimde yapısal bir sorun yok, şeker hastası değilim.) sormak istediğim soru bunun üzerine bize beloc 25 e devam etmemiz ve rytmanorm 150 kullanmamız oldu sabah akşam. prospektüste bu iki ilaç aynı anda kullanıldığında doz ayarlaması gerekir yazıyor. ve rytmanorm için düşük tansiyonda alınmaması gerekir yazıor. beloc alınca tansiyonum 10 a 6 oluyor bazen 8 e5 e kadar düşüruyor. bu iki ilaç etkileşir mi ve rytmanormu tansiyon ve nabzım kaçın altındaysa almamlıyım. teşekkürler
Yaş:63
Cinsiyet:kadın

Aklıma yatmayan taraf sinüs taşikardisi koay kolay 160 / dk hızına ulaşmaz ! Zaten sonra AF olduğu anlaşılmış.. Rytmonorm ve kendi aralarında beloc etkileşir ve kalp hızını fazlaca düşürebilir. Bu genel bir bilgidir.

Sizde AF varsa, öncelikle kan sulandırıcı ilaç (coumadin vb ?) kullanmanızın gerekip gerekmediğinin değerlendirilmesi şart. Kalp hızından önce daha önemli olan bu konunun öncelikle değerlendirilmesi gerekli. Yeniden muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

fatma
28/01/14

beyin ve kalp için ayrı ayrı kan sulandırıcı mı kullanılmalı ??
Yaş:50
Cinsiyet:kadın

Hastalığın çeşidine göre değişir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

selman
27/01/14

merhaba , benim babam 10 gün önce bypass ameliyatı oldu 4 damar müdahale edildi, doktoru gayet iyi bir ameliyat oldugunu herseyin bekledikleri şekilde oldugu belirtmekte ancak babamda ameliyat sonrası asırı bir halsizligi var 6-7 kez 10 metre kadar yürüyor gün içerisinde ancak devamlı bir halsizligi mevcut konu hakkında bilgi verebilirmisiniz yaş :70 boy:1.85 kilo:110 teşekkürler saygılar..
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Bu durum ameliyata cerrahi müdahaleye bağlı olabilir, zamanla toparlar. Ancak ameliyatın başarılı geçtiğinden ve kalp fonksiyonunun tam olarak düzelmiş olduğundan emin olmak şartıyla bu yorum geçerlidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
gulsen
26/01/14

Hocam merhaba.babam bypass ameliyatı oldu.40 gün önce.ama son iki haftadır 2 kez tansiyon yükselmesi ve çarpıntı sebebi ile acile gittik.kan tahlilleri ve ekg sonuçları iyi diyorlar.baypass sonrası olurmuş.sizce de normal mi.bilgilendirirseniz çok sevinirim.bu arada babamın 6 damarı değişti.iyi günler.
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Bu bilgilerle sağlıklı bir yanıt veremem. Ameliyat sonrası stres veya heyecan gibi basit nedenlere bağlı olabileceği gibi kan kaybı, kan eksikiği ve hatta kalp yetersizliği ve önemli kalp sorunlarına da bağlı olabilir. 6 damarı değişmiş bir kişide birden fazla önemli sebep olabilir. Hastayı görüp muayene etmeden yorum yapmak doğru değildir.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Ferhat
26/01/14

Merhabalar hocam benim tansiyonum genelde olctugumde hep normal cikiyor ama bazen aniden basim agriyor ve olctugumde 16 ya 9 a kadar yukseliyor ama bu nadir oluyor bunun anlami nedir ne yapmam gerekir baska bir hastaligim yok tesekkurler
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Yüksek tansiyon hastalarında özellikle erken dönemlerde kan basıncı bazen yüksek, bazen normal seyredebilir. Yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz. Bunun için muayene olun, doktor tavsiyesi alın ve tedavi olun.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
yadigar hınıslı53
25/01/14

ben baybas oldum belok 50 iciyorum bırde kor asbirin100 alıyorum sıze sorumyuruyuslerimi yapıyyorum ama ne kadar yureyecem tembolomu yavasmıyemek konusunda yıyeceklerım neler olacak bırde hocamkaplıcalara gidebilirmiyim baybasa olalı 15 ay oldu
Yaş:53
Cinsiyet:kadın

Bu konuda sadece by-pas olmanızın önemi yok. Kalp durumunuzu bilmek gerekli. Muayene olmadan ve kalbinizin çalışma gücünü bilmeden bu sorularınıza yanıt vermek mümkün değil. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

elif
25/01/14

Merhaba doktor bey benim ritim bozukluğu hastalığım var arvd tanısı kondu aynı zamanda icd takıldı gebelik riski varmı varsa nedir çocuğa gecermi teşekkürler
Yaş:29
Cinsiyet:kadın

ARVD çok önemli ve takip gerektiren bir hastalıktır. ICD taktırdığınız yerde şimdiye dek size mutlaka bilgi verilmiş olmalı. Sitemizde bu konuda bilgi var. ARVD kalıtsal bir hastalıktır; çocuklara da belirli bir risk oranında geçebiliri. Gebelik sırasında anne ve bebek için de bazı önlemler alınması gereklidir. 

Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefonumuzdan yardım alabilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=143

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
24/01/14

Doktor abi benim elime 0.7 uç girdi bisey olurmu :(
Yaş:14
Cinsiyet:erkek

Genelde büyük bir zararı olmaz, vücut bu tür cisimleri doku ile sınırlandırır, sonra yok eder. Ama yine de yakında bir doktora muayene olmanda yarar var. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gamze
23/01/14

Merhaba, yaklaşık 1 ay önce başlayan çarpıntı şikayeti ile hastaneye başvurdum. yapılan ekg efor testlerim normal çıktı ancak ekoda hafif aort yetersizlik belirlendi. 1 yıl sonra tekrar eko yaptırmam söylendi ve herhangi bir tedaviye gerek olmadığı belirtildi. merak ettiğim şu aorttaki bu yetersizlik ilerleyen yıllarda mutlaka ilerlermi? şuan fiziksel aktivitelerimde kısıtlamaya gitmelimiyim? romatizmal herhangi bir hastalık geçirmedim kapaktaki sorun neden kaynaklanabilir? hastalığın ilerlememesi için nelere dikkat etmeliyim? teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Aort kapağındaki yetersizliğin farklı nedenleri olabilir, nedene göre hastalığın seyri de farklı olabilir. Eko raporuna göre yorum yapmak mümkün olabilir. Bazen kalp romatizması habersiz-sessiz geçirilebilir. Bazen de kapak sorunu doğuştan gelen bir kalıtsal sorun olabilir. Tedavileri de farklıdır. Bu durumu ancak muayenene ve eko bulgularına bakarak söyleyebilirim, bu bilgilerle kesin bir yorum yapamam.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erva
23/01/14

Hocam kalbimden eko cekildi bi sorun görülmedi anksiyete hastasiyim dideral kullaniyorum arada kalbimde carpintilar oluyor arada da düzensiz attigi oluyor. Bunlar sıkıntı oluşturur mu
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Bu konuda sitemizde bilgi vardır;

http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

marina
23/01/14

ben eşimi kardiloji bölümüne götürdüm şikayetleri vardı orada doktor hanım gerekli testleri tahlilleri istedi yaptı..çıkan sonuç şu:bize doğuştan gelen kalbin üzerindeki köprücük dedikleri damarlar varmış.bu damarlar normal olarak 3 yaşına kadar kapması gerektğini söyledi ve bizden anjio mr istedi...ama eşimde sadece hafif kansızlık çıktı.herşeyi iyiydi neden doktor bizden bunu istemiş olabilir ve anjio mr dan önce verilen sıvı varmış bunun hakkında hiçbir fikrimiz yok lütfen aydınlatın..bizi eşim 30 yaşında
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınız dahilinde benim de bir fikrim olamadı. Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
mustafa
23/01/14

merhaba, hocam yaşım 35 göğüs ağrısı ,çarpıntı şikayetiyle gittiğim doktorda ekoda sol atrium 31 aort kökü 32 sol ventr dsç 54 ef 65 sep kalınlığı 10 arka duv kal 10 aort maks.hız 1,2 mitral min sonuç ise kalsifik aort kapak hafif-orta derece aort yemezliği fibrotik mitral kapak normal sol vntrikül sistolik fonksiyonu birde kolesterolüm 150 lerde tansiyonum her zaman 11-6 2-3 gündür 12-8 lerde şimdi sorum bu kapakların bozukluğu neden olur soğukla ve stresle ilişkisi varmı. Tedavisi nedir ne yapmam lazımdır.şimdiden tşkrler.
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Soğuk ve stresle ilişkisi yoktur. Rapor hakkında yorumu ancak sizi muayene eden veya ekoyu çeken doktor yapabilir.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat
23/01/14

Hocam iyi günler 2008 de ventriküler taşikardi nedeniyle ICD takıldı.2013 yılının 9 cu ayında ICD led arızası nedeniyle cihazım ve led'i degiştirdiler.led arızası oldugu zamanlarda yaklasık 1 hafta gereksiz soklar yedim.ameliyat oldugumdan beri yaklasık 4 ay dır. baş dönmelerim geçmedi.psikolojim alt üst oldu.psikiyatri bile cözüm olmadı.Hocam nasıl bir yol takip etmem gerekir.Hocam bu arada EF%60 lütfen bana yardımcı olun Hocam
Yaş:34
Cinsiyet:ERKEK

Bu konuda takip olduğunuz merkezden yardım almanız doğru olur. Veya sizi muayene edip, tüm dosyanızı, ritim kayıtlarınızı gördükten sonra ancak yardımcı olabilirim. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ruveydsa
23/01/14

Hocam kalp hastalıkları için verilen dideral ilacı kaç mg dan sonrasi fazla olur
Yaş:20
Cinsiyet:bayan

Kalp hastalığının çeşidine göre dideral farklı dozlarda kullanılır, dolayısıyla üst sınırları da farklıdır.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
efe
22/01/14

Hocam Selamlar. Kaynanam kalp hastası aynı zamana yüksek tansiyon ve şeker de mevcut. Ankara da kalbi yetersiz çalışıyor diye kalp pili takıldı. Şimdi safra kesesinde sorun çıktı iltihap varmış, safra kesesinin ilaç tedavisinden sonra alınması gerekiyormuş. Kalp pili takılı olan hasta ameliyat olursa her hangi bir sıkıntı yaşar mı? Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Kalp pili ameliyata engel bir durum oluşturmaz. Ancak ameliyat sırasında koter kullanımı açısından önlemler almak gerekir; kalp pili taşıdığını cerraha hatrılatmanızda yarar var. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUĞBA AVCI
22/01/14

kalp kapakçığımda çökerek kapanma sanırım , mitral yetmezlik sanırım .düzenli olarak yılda 1 kontrole gidiyorum.ilaç kullanmıyorum .8 aylık hamileyim. sezeryan doğumda yada epidural sezeryanda narkoz ile ilgili bir sorum oluşurmu ?doğumdan önce bir kalp doktoruna görünmelimiyim ?teşekkürler
Yaş:28
Cinsiyet:BAYAN

Bahsettiğiniz durum mitral valv prolapsusu, bu konuda sitemizde bilgi vardır: 

http://www.kalpveyasam.com/mitral_valv_prolapsusu-196.html

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nurettin sayar
21/01/14

Hocam ben 10 ay önce anju oldum ana damar %95 tıkalı diğer damarımda %65 tıkalı çıktı baypas kararı alındı yatışım oldu tektiklerim sonucu risk çıktı sindigrafi çekildi kalp hücrelerimde ölülük çıktı stente karar verildi %65 tıkalı damar stentle açıldı anadamar malesef açılmadı doktorumuzun dediği size elimizden geleni yaptık başka bir doktora gittik onunda dediği olabilirsin anadamar kalbi durdurmadan meme damarını alıp ana damarı değiştireceğiz dedi benim kafamda büyük soru işaretleri kaldı EF %35 KEN NASIL AMELİYAT OLABİLİR BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Kalbinizin performansı % 35 ise daha önce kalp krizi geçirmişsiniz demektir. Bu durumda kalbinizin kalan kısmını korumak için çok dikkatli olmanızda yarar vardır. Mümkün olan en iyi yöntemle damarlarınızın bir an önce sağlama alınması (by-pas, stent vb) ve en uygun ilaçlarla hayat boyu tedavisi almanız zorunludur. Daha ayrıntılı yöntem ve tedavi şeklini ancak muayene ve tetkik sonuçlarınızı gördükten sonra belirlemem mümkündür.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sevda
21/01/14

3 gün baş ağrısı cektim arkasında hasta acile gittim ağrı kesici vurdurmak için ama kalp carpındım oldugunu söyledi doktor napzımda 180 dedi doktor birtane sakinleştirici serüm takıldı ardından nabız düşsün diye pırtıze diye iğne verdi damardan 1 ampul ama napız hep 140 130 dan aşağı düşmedi bunun nrdeni ne olabilir beni bilgilendirebilirmisiniz teşekür ederim saygılar
Yaş:42
Cinsiyet:kadın

Verdiğiniz bu bilgilerle, EKG nizi görmeden sağlıklı yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

tuğba
20/01/14

hayırlı çalışmalar ben 2 ve 6 yaşında kalp ameliyatı fonton denilen bir ameliyat oldum damarlarım ters ve kalbim delikti yaklaşık 3 ay önce kontrole gittim kalbimin gayet güzel olduğunu bir sorun olmadığını söylediler digoxsin sandoz 25 mg ve coraspirin 300 mg kullanıyorum ameliyat olduğum zamandan beri hiç ilaçlarım değişmedi şu an 23 yaşındayım sorum şu ben evlilik hazırlığı yapıyorum ama bu hastalığım ameliyatım çocuk sahibi olmama engelmi yoksa çocuk sahibi olabilirmiyim
Yaş:23
Cinsiyet:kadın

Bu konuda sağlıklı yanıt alabilmek için muayene olmalı be ekokardiyografi çektirmelisiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

müjgan bilgin
20/01/14

merhaba hocam kızım 5 yaşında üfürüm var dediler ekoya randevu aldık muayeneden sonra bikuspit aorta hastalıgı dedi doktor yıllık kontrol verdi ama ben çok endişeliyim korkuyorum tedavisi yokmu yada ne yapabiliriz geceleri kızım çok huysuz bazen aglıyor neden acaba bizi bilgilendilir seniz sevinirim saygılarımla
Yaş:26
Cinsiyet:bayan

Biküspit aorta hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır.

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

orhan yavuz
19/01/14

iyi günler hocam 2009 yıllında ablasyon oldum prof.dr.s.k. yarım saatlik operasyonda doğuştan 1 damarınız fazla imiş buda kısa devre yapıyor dedi ve %99 başarılı yakma işlemi tammamlandı dedi.yalnız tek ve bazen 123 vuruşlarım oluyor rahatsız etmiyor yalnız beni heyacanlandırıyor bu seferde 1-2 dakika aralıklarla vuruşlar oluyor.eforda veya dinlenmede farketmiyor.bunlar tehlikelimi hocam aydınlatırasız sevinirim .saygılar.
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

Ablasyon sonrası bazen zararsız çarpıntı hissi olabilir. Bunlar anlık "ekstrasistoller" dir ve genellikle eski aritmi atağı ile ilişkisizidir. Ancak 120 dolayında ve uzunca süren bir çarpıntınız varsa Holter EKG kaydı yapılarak emin olmunmasında yarar vardır. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ebru
17/01/14

Hocam benim sorum çocuğum için 2buçuk yaşında oglumda ritim bozukluğu var atakları oluyor 250 260 a çıkıyor kalp atışları 3 4 dakika sürüyor rytmonorm yarısını 6sisi suda eritip s.ö.a. 2 içeriyorum bide dideral tüm eritip s.ö.a. içeriyorum bu haplar yeterlimidir ve ya dokunur mu?
Yaş:22
Cinsiyet:kiz

Ben erişkin kardiyoloğuyum. Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Mehmet
17/01/14

Hocam İyi günler Ben 17 yaşındayım Anksiyete ve Bipolar Bozukluk rahatsızlıkları var bende Bunun için yaklaşık 1 yıldır çarpıntıları geçirsin diye Beloc Zok kullanıordum Ama yaklaşık bir ay önce bırakmak istedim ve ilacı kestim , ondan sonra şiddetli çarpıntılar başladı Doktora gittim ve mitral kapak sarkması ve psikolojik dedi ilaç olarak da Dideral verdi Fakat 1 aydır çarpıntılarım geçmedi hala devam ediyor ve uykuya dalmada zorluk yaşıyorum , Ne yapmam gerek ? Doktora gidecek vakit bulamıyorum YGS sınavına girecem 2 ayım var . Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim .
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Şikayetleriniz uzmanlık alanımla doğrudan ilişkili değildir. Mitral valv prolapsusu ile ilgili olarak sitemizde ayrıntılı bilgi vardır.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mehmet
16/01/14

hocam iyi çalışmalar.bende doğuştan ritim bozukluğu var.ilk olarak 2 yaşında öğrenmiş ailem.2004 te ilaç tedavisindeyken askere gittim.gatada yattım ve geri hizmette askerliğimi tamamladım.ilaç bir daha kullanmadım.yıllardır dayanılmaz ağrılardan sonra doktora gittim ve ekg ve holter bağlandı.24 saatlik holter sonucunda 1928 ritim bozukluğu kaydetti cihaz.gittiğim doktor bunun doğuştan olduğunu geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.böyle bir şey mümkünmü .tarifsiz ağrılar normalmi.ağrı girdiğinde 3-5 dk kımıldayamıyorum.yanımdakilerin yardımıyla oturuyorum.saygılar.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Ritim bozukluğunun onlarca farklı çeşidi vardır, her birinin tedavisi farklıdır.  EKG leri görmeden yorum yapabilmem mümkün değlidir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 

erkan
14/01/14

hocam ben kalp çarpıntısı ile bir kaç doktora gittim ve en son takılan holterde ventriküler 53 adet sinüzel 15 adet kaydettiler ve ekokardiyografidede hafif kapak valf prolopsosu dediler zararı varmıdır
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi mevcuttur,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

suna
14/01/14

Hocam 6ay once tansiyonum yukseldi ve ekg lerimde t negatifligi ciktii butun efor sintigrafi testlerim yapildi suan beloc vee ecopirin kulaniyorum doktorum tansiyona bagli t negatiligi ediyor ama negatilik devam ediyor ne yapmam lazim simdiden tesekur ederim..
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

EKG de T negatifliği, sizin durumunuzda yüksek tansiyonun kalbi olumsuz yönde etkilediğinin (kalbi "zorladığının", belki de kalp büyümesinin) işaretidir. Yüksek tansiyonun çok iyi bir şekilde ve sürekli tedavi edilmesi gereklidir. Bu nedenle sürekli takip altında olun, şikayetiniz olmasa bile tedavinizi aksatmayın. Hipertansiyon konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. 

http://www.kalpveyasam.com/hipertansiyon-176.html

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kenan
14/01/14

Sayın Hocam, Babam 2 ay önce bypassla birlikte mitral kapak ameliyatı oldu. Ameliyat öncesi EF 60 ve duvar hareketleri normaldi. Ameliyat sonrası MPS çektirdik rapor şöyle ''Yapılan Gated Spect çalışmasında lateral duvar akinetik, diğer duvarlar ağır hipokinetik görünümdedir. Sol ventrikül ejeksiyon fraksiyonu %35 olarak hesaplanmıştır. '' Bu sorun neyden kaynaklanıyor, düzelir mi ? Tehlike arz ediyormu sizin kişisel görüşünüze göre. Bana tavsiye edeceğiniz değerli önerileriz ne olur. Teşekkürler.
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Aktardığınız bilgiler dahilinde babanızda ameliyat sürecinde veya hemen sonrasında kalp krizi gelişmiş. Babanızın kalbinin kasılma gücü, performansı önemli derecede bozulmuş. Bu durumda yeniden değerlendirilmesi ve yeni bir tedavinin planlanması (ilaçla veya yeni bir stent, by-pas ?? vb) gerekebilir.

Ancak bu yorumum verdiğiniz bilgi dahilinde kısıtlı bir yorumdur. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
nebiye
13/01/14

ritim bozukluğu nedeniyle rytmonorm kullanmaya basladım ama hapları içtikten iki gün sonra vücüdumda özellikle basımda rahtsız edici kasıntılar ve hafif şişlikler oluştu bu tesadüfmü yoksa ilacın yan etkisimi?
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Her ilacın ciltte döküntü ve şişlik yapıcı yan etkisi olabilir. Rytmonorm önemli bir ritim ilacıdır. Bu ilacı kullanıp kullanmayacağınız konusunda doktorunuza tekrar danışın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
yalçın
13/01/14

Hocam bende mitral kapak yetmezliği var. Yeni bir işe gireceğim ve orada tek başına araç kullanır veya kullanmaz bölümü var. Benim rahatsızlığım bunu etkiler mi ? Tek başına araç kullanabilir olur mu ? daha önceki işyerleri için sağlık raporu aldım bir problem çıkmadı sizce nedir ?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Mitral yetmezliğinin çok çeşitli nedenleri vardır. Çok basit nedenleri de olabilir, hayati bazı hastalıklara bağlı da olabilir. Altta yatan nedenine göre sorunuzun yanıtı değişebilir.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
kenan
12/01/14

hocam merhaba ben gece uyurken gogsumde agrı hıssettım ve nefes alamadım ortalama 3 dakıka kadar surdu ondan sonra doktora gıttım kalp spazmı dedıler tekrar kardıyolojı uzmanına gıttım efor testını fılan tamamlayamadınm ama dıyer degerler normal dedı beloc 25mg ve coraspırıne basladı ama ben ılacları kullanmaya basladıktan sonra kalp atıslarını hıssetmeye gogsumde agrı olmaya basladı neden olabılır acaba ılaclarmı agır geldı yoksa bır sorunmu var tesekurler
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Efor testini tamamlayamamanız normal bir durum değil. Bu konuda tekrar doktorla görüşün. Gerekirse yeniden efor testi yaptırın. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 


 
yusuf
12/01/14

2 ay önce kalp amliyatı oldum.hala sırt üstü yatıyorum.ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. yanlız geceleri uyku apnesi yaşıyorum.uyuyamadığım için sürekli uyukluyorum.ilçların yan etkileri olabilirmi ve nezaman yan yatabilirim. beni aydınlatırsanız çok sevinirim.teşekkürler.
Yaş:64
Cinsiyet:erkek

Uyku apnesi varsa tedavi olmanız gerekir. Uyku apnesi kalp sağlığınızı bozabilir. Bu konuda bir an önce muayene olun ve tedavi olun. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com
 
senay
11/01/14

mrb.hocam,bana bes ay once kalb pili takildi,amasimdi kalb ritmim cok yuksek135 falan cikyo,doktorritim dusurucu hap verdi normalmi,ve nefes alma problemim var,sik sik azimla derin nefes aliyorum,nedeni ne olabilir.cevaplarsas cok tesekur ederim.
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Kalp pili kalp yavaşladığında devrey girip kalbin normal hızda çalışmasına yardım eder. Kalp hızlı çalıştığında ilaçlarla kontrol etmek gerekir. Bu konuda bünyenize uygun ilaçları ancak sizi takip eden doktor önerebilir. Sitemizde kalp pilleri ile ilgili bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
salih
11/01/14

Merhaba doktor bey, Kalp çarpıntısından dolayı TKV'da check-up yaptırdım. Sonucunda bir sorun olmadığını sadece nabızın yüksek attığını (gitmeden önceleri nabzım 90 atıyordu, orada ise 100-110 cıktı biraz heyecandan olsa diye düşünüyorum) onun için beloc zok 50 mg 20 gün boyunca hergün daha sonra 2 günde bir kullanmam söylendi ancak ne kadar süre kullanacağım söylenmedi, birkaç kez sordum ancak cevap alamadım. bu ilac devamlımı kullanmak gerekiyor yoksa belli bir süre mi acaba. tesekkur ederim
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda kişiye özel tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam, hukuken ve tıbben uygun değildir.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

hanife
08/01/14

Ben 18 yasimdayim budan 2 sene önce kalbimde delik oldugunu ögrendim 7 mm sık sık kalbim de ağri oluyo amaliyat gereklimi
Yaş:18
Cinsiyet:kız

Ağrı ile delik ameliyatı kararı ilişkili değildir. Muayene ve eko ile takip ederek karar vermek gerekir.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
sinem
07/01/14

merhaba, spor salonunda yaptırmış oldugum efor testinde heart rate 187 cıktı .salondaki hocam bunun yuksek bir rakam oldugunu soyledi ama ben sigara kullanmıyorum ve masa bası bir iş de yapmıyorum .herzaman yogun bir iş hayatım var . bu test esnasında da çok yorulmadım.siz bu degerı nasıl degerlendırıyorsunuz?187 cıkması nedemek olabilir? teşekkürler,
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

1. Spor salonunda efor testi yapılamaz. Bir yanlışlık olmalı.

2. Bu bilgilerle bir değerlendirme yapamam.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
mutlu
04/01/14

merhaba..ben su anda malatyada vatani görevimi yapmaktaym burada aort kapagnda daralma oldugunu ögrendm beloc 25 mg kullandm 2 bucuk ay önce bitince kulanmayı braktm dvam etmelimiyim? cok sık sol tarafım da cok siddtli olmayan ufak agrılar oluyo bend cûrük verirler süphesyle doktara gtmek istmyorum sizce benim hastalgm ileri seviyedmi? sıkintı yaşarmıym nabzm ve tansiyonum normal daha önce gittgm doktor bna cok ileri senelerd ufak bi oparasynla düzeleblecgni söylemişti..szce ne seviyde
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Aort kapağında darlık kalp romatizmasına bağlı olabilir veya doğuştan gelen kapak yapısına bağlı olabilir. Her iki durum için de sitemizde bilgi vardır. Darlığı derecesine göre karar vermek gerekir. Bulunduğunuz yerde muayene olun. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
İlknur
04/01/14

doğuştan biküspit aort hastalığım var sigara kullanıyordum bıraktım arada içiyorum aşırı stresli bi dönemdeyim.size sormak istediğim mesele ise şu ; sol tarafımda göğüs ağrısı ve sol kolumda parmaklarım ve avuç içim uyuşuyor.ayrıca sol kolum uyuştuğunda sol tarafımda boynumda sanki beynime giden bi ağrı da oluyor . acaba durum kalbimdeki olaylamı ilgili yoksa daha ciddi bişi olabilir mi ? 2 yıldır kontrolümüde aksattım . yardımcı olursanız sevinirim
Yaş:22
Cinsiyet:kız

Bu şikayetlerinizin biküspit aorta veya ritim sorunu (ablasyon tedavisiyel) ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
biküspit aorta için bilgisitemizde bilgi:
julide
30/12/13

hocam benim annem kalp hastası iki defa anju oldu ve kalbine sten taktılar tiroid bezlerinde byüme var dediler dr ama kalpten geçirdiği sorunlar yüzünden tıroid için ameliyat önermiyorlar ve gün geçtikçe tiroid bezleri büyümekte lütfen yardımcı olun cvp bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:22
Cinsiyet:kadın

Tiroid bezinin her büyümesi tedavi gerektirmeyebilir. Muayene sonrası, kanda hormon düzeyi bakıp karar vermek gerekir.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Özge
27/12/13

Merhabalar Ben şu anda 8 aylık hamileyim Şubat'ın 2.haftasında inşallah doğum yapacağım.hamileliğimin 5 ayında kalp çarpıntışarım oldu ve dayanılmaz hale gelince kardiyolağa gittim bana beloc zok 25 in yarısını içmemi söyledi. Bu arada uzun yıllar panik atak tedavisi görmüştüm hamilelikle birlikte ataklarım tekrar etmeye başladı çarpıntışarım nedeni de panik atağa bağlandı ve ayrıca lustral 50 mg I'n yarısını içmeye başladım ama şimdi kalp atımlarım ani bi şekilde düşmeye başladı tansiyonumda normalde 10/6 bazen tansiyonumda düşüyor ilaçlara ikisini bir arada kullanmamdan ılabilir mi ya da başka bi sebebi mi vardır? Yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Beloc ilacını gebelerde kullandığımız bir ilaçtır. Gerekirse (buna ancak sizi muayene ederek karar vermem mümkün) kullanabilirsiniz, zararı olmaz. Lustral için, yorum yapamam, uzmanlık alanım dışındadır. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
kadriye
27/12/13

merhaba benim babam kalp lhastası 2 kez kalp krız gecirdi ve tıkalı damara iki tane sten takıldı 2 ci kalp krizinde damarın biri acılmadı ve jhiç bir müdehalede yaplamıyor yapılacak baska bir sey varmı bir yol gösterin lütfen tesekkürler
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

Kapalı her damarın açılması her zaman gerekli değildir. Önemli olan damarlarda yeni darlıkların oluşmasını ve var olan darlıkların ilerlemesini önleyecek tedavinin eksiksiz yapılmasıdır. Bu tedavi için babanızın uygun ilaçları, uygun dozlarda alması gerekir. Eğer stent takılması teknik olarak mümkün olamadıysa, endişe etmeyin, zaman kaybetmeden en uygun tıbbi tedavisinin planlanmasını sağlayın. Kalp krizi sonrası ayrıca kalp yetersizliği riski de olabilir; bunun tedavisi de zaten ilaçlarla olmalıdır. 

Bugün stentlerden ve hatta by-pas ameliyatından daha etkili olarak damar sertliğini önleyen ve kalp krizi riskini azaltan ilaçlar mevcut, endişe etmeyin.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Deniz
27/12/13

Benim çocuklarım cep telefonuyla çok oynuyorlar bu çocukların kalbine bir sıkıntı yaratırmı
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Doğrudan kalp üzerinde (çocuk kalbi) olumsuz bir etkisi ortaya konmuş değildir. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

26/12/13

merhaba, öncelikle kolay gelsin.yaklaşık 1 yıldan beri kalbimle alakalı sorunlar yaşıyorum.2012 ağustos ayı gibi kalbimin çalışmasını,atımlarını belirgin şekilde hissetmeye başladım. İlk önce küçük küçük vuruşlar ve küçük,az teklemeler şeklindeydi ama sonra gitgide teklemelerin sayısı ve vuruş şiddeti belirgin olarak artmaya ve vücudumu sarsmaya başladı.Hatta 2012 aralık ayının sonunda öyle güçlü seri bir tekleme olduki hissettiğim kadarıyla kalbim yaklaşık 7-8 saniye duraksadı.aşırı nefes darlığı yaşadım ve halsizlik. ondan sonra doktora gittim ve çeşitli testler( eko,ekg,holter) yaptırdım, kan,guatr vs testide oldu ve sonuçta kalbimde fiziki-organik olarak bir soruna rastlanmadı, kan,guatr vs. testlerde de kötü bir şey çıkmadı.sonuçlar için ayrı ayrı 3 kardiyoloji uzmanına başvurdum.bir uzman doçent, holtere göre kalbimde önemli aritmi olduğunu ve seri teklemelerin oluştuğunu, tekleme sayısının az olduğunu ama seri teklemelerin olmasının tehlikeli olduğunu ve yaktırma-ablasyon işlemini yaptırmam gerektiğini söyledi.Sonra iki kardiyoloji uzmanına daha danıştım. onlar da sonuçların çok normal olmadığını ama bayılma gibi belirtilerim yoksa(ki olmadı) ablasyon işlemini şu an yaptırmamamı söylediler ve ben de hangi doktorun dediğini yapacağıma bir türlü karar veremedim. ama şu bir gerçek ki aritmi sorunum her ne kadar eskisi gibi şiddetli ve fazla olmasa da aritmi problemini halen yaşıyorum ve kalbimin atışlarını,teklemelerini halen belirgin hissedebiliyorum.Gerçekten çok kötü bir durum. bazen ani otururken, bazen ani ayağa kalkarken oluyor, bazen de durduk yere hiç bir şey yapmadan oluyor.mesela seri bir şekilde(bir oluşta ortalama 6-7 kez) kalbimde tekleme olabiliyo).şu an 50mg beloc kullanıyorum günde 1. ama onun da faydası olmuyor gibi açıkçası.yada bazen oluyor bazen olmuyor, anlayamadım. sizce ne yapmam gerekiyor? beloc kullanmaya devam edip beklemeliyim yada başka ilaçlarla mı devam etmeliyim yada son çare olarak kaçınılmaz şey olan eps ve radyo frekans ablasyon mu(tehlikeli ve riskli olduğunu duydum) olmalıyım?size sitedeki mail adresinde eko, holter gibi tetkik sonuçlarını yolladım. bakıp durumumu değerlendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda, ancak genel bilgi verebilirim, aşağıdaki linkte aritmiler hakkında genel bilgiler vardır.

Kişiye özel teşhis ve tedavi ve ilaç önerisinde bulunmak tıbben doğru değildir ve kanunen de yasaktır. Geçmiş olsun.

http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat şenol
25/12/13

kalp damarımda tek damarda 3 yerde 30 30 33 daralma var ayrıca yavaş akım oldugunu söylüyorlar buna istinaden ne yapmam gerekiyor bu arada sigarada içiyorum teşekkürler ederim
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Öncelike sigarayı bırakın. Yavaş akımın bir çok nedeni vardır. Bu nedenlerin bulunup tedavi edilmesi gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Adem
24/12/13

hocam iyi gunler dılıyorum öncelıkler ben 17 yasımda iken kapalı kalp amelıyatı oldum eps kalpte dogustan bı damar fazla idi o yakıldı çok sukur ıyım o gunden bu gune ama ara sıra kalp teklemelerım var hocam bu benı çok rahatsız edıyo acaba sorun mu var dıye dusunuyorum bazen yoruldugum da tekleme oluyo ve geçiyo bazen normal oturdugum yerde bana yardımcı olurmusunuz hocam simdiden tşk ederım...
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "aritmi" hakkında genel bilgiler var. Buradan şikayetleriniz ve önemi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Raşit
22/12/13

Merhaba ben 48 yaşındayım hipersarplus tansiyon ilacı kullanıyorum cinsel gücü azaltırımi saygılar
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçların bir bazıları (hipersar plus dahil) cinsel gücü azaltabilir. Ancak hangi ilacın hangi hastada bu etkisinin olacağı önceden kestirilemez. Bünyenize uygun ilacı seçmek önemlidir. Bu konuda ancak muayene ile bünyenize uygun ilaç bulanabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

muslum
20/12/13

kalp romatızam var hocam vıskı ıyı gelır dıyolar dogrumu yada onerecegınız bısey var mı?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

İkisi arasında olumlu veya olumsuz bir ilişki yoktur.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TOLGA
19/12/13

MRB HOCAM BENDE MİNİMAL MİTRAL YETMEZLİĞİ VAR.CİNSEL İLAÇLARDAN KULLANSAM ZARARLI OLUR MU.ÖRNEGİN .CILAİS ,VİAĞRA V.S TÜR İLAÇLARDAN BİLİĞELERİNİZİ BEKLİYORUM
Yaş:35
Cinsiyet:ERKEK

Sitemizde bu konuda genel bilgi mevcut, kişiye özel öneri için ancak muayene olmanız gereklidir. Hiç bir doktor muayene etmeden ilaç tavsiyesinde bulunamaz, tıbben ve hukuken doğru değildir.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

selami usta
17/12/13

şeker tansıyon ve asd amelliyadlısıyim rikdim bozukluğu var benin raporum yüde kaçolur kusura bakmayın tüzeltme
Yaş:56
Cinsiyet:er

Bunun için heyete girip muayene olmanız gereklidir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CANER
16/12/13

kalp yetmezliği olan bir insan telefon kullanması sorun olurmu yasakmı tel kullanması ?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Hayır yasak değildir. Sadece kalp pili veya ICD (şok cihazı) taşıyanlarda cep telefonu ile ilgili bazı kıstlamalar vardır. Sitemizde bu konuda bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_hastalar__na_oneriler-128.html

hazal melisa kınalı
15/12/13

merhabalar. benim mitral kapagimda orta derecede cokme var ve carpinti sikayetim oldugundan holter testi yapildi. sonucunda ise temel ritim sinus ritmi olup ortalama kalp hizi 97dk minimum kalp hizi 56dk maksimum kalp hizi ise 176dk. gun icinde 3 izole monomorfik vea izlenmis olup atriyal flutter vb bulunmadi diyor. bir ritim bozuklugum bulunmakta mi??
Yaş:16
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz "tedavi gerektiren" bir aritmi bulgusu değildir. Ancak kesin kararı sizi muayene eden doktor vermelidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gazi
14/12/13

merhaba hocam benim kalpte daamar tıkanıklığı vardı haratsızlandım hastaneye gittim stens taktılar ve 2 gün ssonra taburcu oldum ama bazen kalpte batma hissi oluyo 1-2 saniye birde göğüs bölgesinde yanma oluyo astım var bende bide nedenini öğrene bilirmiyim cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Yaş:53
Cinsiyet:erkek

Bu şikayetlerinizin stent ile ilişkisi yoktur. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

eda
11/12/13

18 yasindayim kalp carpintimdan dolayi beloc 50mg günde 2kere içiyorum kalbimde delik olduğu söylendi gelisim cagini tamamladiginda kapanacagini söylediler ilaçlarimi düzenli kullanmama ragmen bu aralarda kalp carpintim cok artti uyurken uykudan uyandigim zamanlar oluyo sizce ne yapmalıyım önemli bir sorun olabilir mi
Yaş:18
Cinsiyet:kiz

Kalbinizdeki delik ile çarpıntınız arasında ilişiki olup olmadığı önemli, muayene olup EKG çektirmenizde yarar var.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Oktay
09/12/13

Hocam merhaba. Ben aritmi hastasiyim ve Sabah aksam Rytmonorm 150mg, ogle yemeginden sonar ise Beloc zok 50 mg kullanmaktayim. Fakat Beloc kullanmaya basladiktan sonar bende kulak cinlamasi basladi. Belocu keseyim mi? yoksa ne onerirsiniz? tesekkur ederim.
Yaş:42
Cinsiyet:E

Rytmonorm genelde atriyal fibrilasyon gibi önemli aritmilerde kullandığımız bir ilaçtır. Basit aritmilerde pek kullanmayız. Ancak günde bir kez kullanım dozu yoktur, bu konuyu doktorunuza tekrar sorun, bir yanlışlık olmasın. Kulak çınlamanız doğrudan beloc ile ilgili olmayabilir. Beloc ve rytmonorm birlikte kalbi fazla yavaşlatıp kulak çınlamasına -belki yol açmış olabilir. Ancak onlarca farklı aritmi çelidi vardır, her birinin tedavisi farklıdır. Bu nedenle EKG lerinizi görmeden ve aritminiz hakkında kesin bilgi sahibi olmadan bu yorumlarım kesin ve bağlayıcı olamaz.  Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hüseyin
09/12/13

bay pass ameliyatı oldum.5 ay oldu.performans artırıcı kullanabilirmiyim. hangisini kullanmam gerekir.İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.
Yaş:57
Cinsiyet:erkek

Performans artırıcı ilaç kullanmanızın by-pas ameliyatından ziyade kalbinizin fonksiyonları ve kullandığınız diğer kalp ilaçları ile ilişkisi vardır. Bu konuda sitemizde bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Pembe
08/12/13

Merhaba uzun suredir nadir olmak uzere kalp carpintim var dr gittim tahlil ve ekg cekildi bir sorun olmadigni ogrendm . Fakat bu gun ani ayaga kalkinca yine carpintim tuttu ve panik oldum danismak istedim. Bu arada aksamdan beridir disim icin antibiyotik kullanmaya basladim alakasi olabilirmi ? Antibiyotigi birakmam gerekirmi? Panik olacak bir durum varmi
Yaş:21
Cinsiyet:Kiz

Bazı antibiyotikler aritmiye hassasiyeti olan kişilerde çarpıntı riskini artırabilir. Ancak hastalığınızı bilmeden, antibiyotik alın-almayın demem mümkün değil. Sizi muayene eden doktora danışın. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kazım
08/12/13

serdar bey merhaba rutin kontrol için gittim dr'a herhangi bir sorun veya problem yok dr'da aynı şeyleri söyledi ama bu defa efor testi istedi ve vasteral mr diye bir ilaç verdi 10 gün kullanıp efora öyle gelmemi söyledi kafam karıştı neden ilaç verildi ve ne yapmalıym? teşekkrler
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

İnternette genel bilgi verilebilir. Sizin durumunuza yönelik teşhis ve tedavi önerisinde bulunmak ancak sizi muayene etmekle mümkündür. Sanal ortamda ilaç hakkında öneride bulunamam. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Velitürkmenoğlu
07/12/13

hocam son 8yıldır panik atak olduğumu düşünen bir doktorla tadavi oldum ancak 6 ay sonra kendimi rahat hissetmem nedeni ile dokyorumun onayı ile ilacı bıraktım ancak bu esnada kalp çarpıntısına sebep oluyor diye sigarayıda bıraktım.4 ay önce safra taşı nedeni ile ceraha gittim kardiyoloji aurt damarınn 4mm olduğunu söyledi tedavi nedir dedim bana yaşlılık önemli değil dedi ancak 41 yaşındayım sorum şu bu normalmi iki ben çarpıntı dediğim ancak 100 bile olmayan bir çarpıntı oluyo özellikle oturduğum yerden kalkınca camide oturup namaza kalkınca çok bariz oluyo bunun sebebi nedir.psikiyatramı gideyim kardiyolojiyemi.panik atak olduğuma çevremde kimse inanmıyor bende panik yok yani korku arabaya binememe ölcem korkusu vs
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

Aort genişliği yaşla artabilir, ancak sizin yaşınız (41) henüz bunun için çok genç. Genelde 65 yaş ve sonrası için aort genişliğinde artış beklenir. Daha erken yaştaki artışlarda sebeplerini araştırmak gerekir. Çarpıntınızın bu durumla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ercan
07/12/13

Merhaba doktor bey. 21 yaşındayım. 3 gün önce bir arkadaşla şakalaşırken iki göğsümün tam ortasına (kemiklerin bulunduğu yere) biraz sert yumruk attı. Attığı anda kalbim çok hızlı, seri ve şiddetli bir şekilde atmaya başladı. Sonra sıcaklık bastı ve halsizlik oluştu. Daha sonra uzandım ve uzanınca 1 dk içinde kalp atışlarım normale dönmeye başladı. Sonra sol kolumda biraz ağrı oluştu. Derin nefes alıncada göğsümde biraz ağrı oluyordu. 2-3 gündür ise kalbimde 1-2 kez çarpıntı oluyor ama 3-4 saniye sürüp hemen düzeliyor. Aynı zamanda biraz başımda dönüyor. Sol kolumda çok az uyuşukluk var. Sizce kalbime aldığım bu darbe sonucu kötü birşey olmuş olabilir mi? Ritim bozukluğu vs. Korkulacak birşey varmıdır acaba?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Belki sadece yumuşak doku veya kemik zedelenmesi söz konusudur, bir kaç hafta sonra geçer. Ancak göğüs ortasına gelen ani travmalarda bazen (seyrek olmayarak) kalpten çıkan ana atardamar (aort damarı)  veya kalp zarı (perikard) zedelenebilir ki, bu durum tehlikelidir ve tehlikesi günler, haftalar sonra ortaya çıkar. Bence mutlaka muayene olun; ayrıca göğüs röntgeni ve ekokardiyografi çekilmesinizde yarar olabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

YEŞİM
05/12/13

Sayın hocam, daha önce bir soktor ekg sonucuna bakarak tel takılması gerekir derken, dün başka bir doktor aynı ekg ye bakarak hiç bir sorun olmadığını, bunların normal kalp hareketleri olduğunu söyledi. aklım çok karıştı. sonuçlarımı bir de sizin değerlendirmenizi rica ediyorum. saygılarımla. Vent rate. 85 bpm - PR int.116 ms - QRS dur.86 ms - QT/QTc int.352/394ms - P/QRS/T axis 68/72/24 - RV5/SV1 amp. 1.530/1.045 mV - 1100 Sinus rhythm - 2210 Short PR interval - 4012 Moderate ST depression - 9150 **abnormalECG**
Yaş:40
Cinsiyet:KADIN

İnternet ortamında ancak genel bilgi verebilirim. EKG veya tetkik sonuçlarına bakarak kesin bir tanı veya tedavi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. Sizin için normal olan bir rapor bir başkası için hastalık belirtisi olabilir; veya tersi mümkündür. Size özel bilgiyi ancak muayene ederek ve bünyenizi tanıyarak vermem mümkündür. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viva