DOKTORA SORUN
İSİM
YAŞ *
CİNSİYET *
E-POSTA ADRESİ *
ŞEHİR
SORUNUZ
Lütfen resimde gördüğünüz güvenlik kodunu oluşturan harfleri, aralarında boşluk bırakmadan giriniz. Okuyamıyorsanız yenile butonuna basıp değiştiriniz.
Lütfen dikkat: Sorularınız tarih sırasında yanıtlanmaktadır. Size özel tanı ve tedavi önerileri ancak ayrıntılı bir muayene ile mümkün olabilir. Sanal ortamda genel bilgiler verilebilir.
ayşe
27/08/14

hocam merhaba ... KONTRAST EKOKARDİYOGRAFİ(GENEL AÇIKLAMA) : RA DOLDUKTAN SONRA IAS YE YAKIN KISMINDA NEGATİF KONTRASTLANMA İZLENDİ ... EK BULGULAR : asd - pfo (?) nedeniyle yapılan TEE 'de ; 1- sol aktiriyum ve sol atriyal appendix : LA VE LAA YAPILARI OLAĞAN , TROMBUS İZLENMEDİ ... 2- İNTERATRİYAL SEPTUM . IAS DE EN GENİŞ YERİNDE YAKLAŞIK 11 MM BOYUTLARINDA OSTIUM SEKUNDUM TIPI ASD İLE UYUMLU DEFEKT İZLENDİ , RIMLERİNİN YETERLİ OLDUĞU GÖZLENMEKLE BİRLİKTE SAĞ YAPILARININ NORMAL BOYUTLARDA OLDUĞU , PAB ININ NORMAL OLDUĞU GÖZLENDİ . 3-MİTRAL KAPAK : KAPAK YAPILARI OLAĞAN , MINIMAL MY 4-AORT KAPAĞI UÇ KAPAKLI 5-TRİKUSPİD KAPAK : OLAĞAN 6-PULMONER KAPAK VE PULMONER ARTER : OLAĞAN 7-ASENDAN AORTA: OLAĞAN 8-DESEDAN AORTA : OLAĞAN 9-EK BULGULAR GENEL AÇIKLAMA : IAS DE EN GENİŞ YERİNDE YAKLAŞIK 11 MM BOYUTLARINDA OSTIUM SEKUNDUM TIPI ASD İLE UYUMLU DEFEKT İZLENDİ , RIMLERİNİN YETERLİ OLDUĞU GÖZLENMEKLE BİRLİKTE SAĞ YAPILARININ NORMAL BOYUTLARDA OLDUĞU , PAB ININ NORMAL OLDUĞU GÖZLENDİ ... HOCAM ... ÇARPINTI GÖĞÜS KAFESİ AĞRILARIM VE HALSİZLİKLERİM HALA DEVAM EDİYOR DOKTORUM 6 AY DA BİR KONTROLE GELECEĞİMİ SÖYLEDİ VE BU RAHATSIZLIĞIN HİÇ BİR SORUN ÇIKARTMAYACAĞINI HİÇ BİR BELİRTİ YAPMAYACAĞINI SÖYLEDİ ÇOK ZARARSIZ BİR YERDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ AMA EĞER BEN İSTERSEM ŞEMSİYE YÖNTEMİ İLE UFAK BİR OPERASYONLA SORUNUN GİDERİLEBİLECEĞİNİ AMA ŞEMSİYE TUTMAZSA AÇIK KALP AMELİYATI OLACAĞIMI SÖYLEDİ VE AYRICA BU DELİK SANA ÇOK ZARARSIZ BİR YERDE 1000 DE 1 İHTİMAL PIHTI GEÇERSE KALP KRİZİ GEÇİREBİLECEĞİMİ SÖYLEDİ İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM CEVABINIZI BEKLİYORUM HOCAM İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR ...
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Size gereken çoğu bilgiler verilmiş. Eğer "..delik zararsız bir yerde ise"  her hangi bir işlem veya ameliyat riskini göze almanız gerekmez bu durumda. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
EYUP
26/08/14

Hocam ben bes ay once enfektif endokardit bulgusuyla mitral kapagim degisti biyoloji kapak ila fakat surekli kanimdaki CPR yuksek cikiyor sik sik antiboyotik kullaniyorum sorum su koruyucu ANTIBIYOTIK uygulamasi varmi cunki cok korkuyorum
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Hayır, sadece CRP yüksek olduğu için koruyucu antibiyotik kullanmanız gerekmez. Ancak CRP yüksekliği normal değildir, nedeninin araştırılması gereklidir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
çağlar
24/08/14

sertleşme ve erken boşalma kalbimde bi sorun yok yeeni kontrolden geçtim acaba performans ilaçlarının bi zarı olurmu hiç kullanmadım ama kullanmak istiyorum bilinen bi rahatsızlığım yok özellikle 5-6 aydır sorun hat safhada
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Performans ilaçları ve kalp hastalıkları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
23/08/14

Merhaba doktor bey . Yaklaşık 3 ay önce ASD ameliyatı oldum .Ameliyat sonrası olan çarpıntı nedeniyle beloc zok 50 kullanıyorum . Ameliyat sonrası çektirdiğim eko da opera asd ,eser triküspit yetmezlik yazıyordu . Çarpıntı şikayetim tam olarak geçmediği için yeni bir eko daha çektirdim . Eko sonuç bölümünde : opera asd , hafif-orta triküspit yetmezlik ,hafif-orta mitral yetmezlik yazıyor . Eko isteyen doktorum, çok önemli bulgular olmadığını takip gerektirdiği bilgisini verdi . Ben bu konudan dolayı çok endişe duyuyorum daha ameliyat stresini üzerimden atamamışken kapaklardada mı sorun oluştu nasıl bir durum içindeyim sizin de fikrinizi sormak istedim .
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz EKO bulguları önemli bir soruna işaret etmiyor. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Kübra
23/08/14

Merhaba doktor bey. Bana 5yıl önce kalp romatizmasi teşhisi konuldu. O gün bugündür Enapril 5mg ve Deposilin 1,2 iğne kullandım. Takiplerimi Ankara Yüksek Ihtisas Çocuk Kardiyolojisinde yaptırdım. 1ay önceki kontrolümde çocuk kardiyoloji enaprile ve iğneme devam etmem gerektiğini söyledi. Akabinde yüksek ihtisas erişkin kardiyolojisine gittim ordaki doktor ilaçlarımi kesebilecegimi söyledi açıkçası pek ilgilenmedi bile. Dün de memleketimdeki devlet hastanesine gittim doktor durumumun çok kötü olduğunu ilerde ameliyatın şart olduğunu söyledi. Çok fazla çarpıntım ve kaçak varmış. Enaprilin işe yaramayacani kesmemi söyledi. Beloc 50mg ve Lasix 40mg kullanmam gerektiğini söyledi. Her doktor farklı şey söylüyor farklı ilaç veriyor ne yapmam gerektiğini hangi ilacı kullanmam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardımcı olun.
Yaş:19
Cinsiyet:Bayan

Kalp romatizmasının çok farklı çeşitleri ve farklı şiddette seyri vardır. Tedavisi ve ilaçları hastadan hastaya değişir. Muayene etmediğim ve görmediğim bir hastaya sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
adem
20/08/14

slm hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim hocam bende kalp yetersizliği var eko sonucuna göre 100/35 i çalışıyormuş kalbin bu durum cerrahi bir işlem gerektiriyor mu veya ne yapmam gerekiyor yani kesin bir tedavisi varmı saygılar.
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Yaşınız doğru ise, sizdeki % 35 kalp fonksiyonu genelde doğumsal bir kalp hastalığına bağlı olmalı. Bu durum çok özel durumlar dışında genelde ilaçla tedavi edilir. bazı ilerlemiş hallerde kalp pili veya elektroşok cihazları (ICD) takılabilir. Ancak bu tür hastalıkların çok farklı çeşitleri ve farklı tedavileri vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
halil
20/08/14

hocam merhabalar benim sorum bu ekstrasistollerle alakalı olacak yaklasık 10 aydır bu dertle ugrasıyorum. 2 defa kardiloga ve dahiliye uzmanına gittim. ekstra atımları muane eden doktorum gordu ve holter takıldı 5000 adet ekstra atım gozlendi ama bunun normal olduğunu herhangi bir tedaviye gerek olmadıgını soyledi ama ben buna kendimi inandıramıyorum. gezmek dolasmak arasıra alkol almak sosyallesmek istiyorum ama ekstra atımlar beni herseyden sogutuyor.su sıralar cok sık oluyo dakikada 6-7 civarı ve yoğun bişekilde hissediyorum. sizce napmalıyım psikolojik destek mi almalıyım. tamamen psikolojik oldugunu soyledi doktorum.cevabınız için sagolun iyi çalışmalar
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Ekstrasitol sağlıklı kişilerde de çok sık olan kalp atımlarıdır. Her zaman hastalık belirtisi sayılmaz. Ancak sizdeki sayısı (doğru ise) çok fazla. Bu konuda doktorunuzla tekrar görüşün. Yine de sizi muayene eden doktorun dediği önemlidir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mur
20/08/14

8 ay önce iki damarım tıkalı olduğu için anjio yapıldı 100%100 tıkalı olan damara stent atıldı diğer damar %70 tıkalı idi spor ve egzersizler sonrası girdiğim efor testi mükemmel çıktı vigra kullanmamda sakınca varmı
Yaş:48
Cinsiyet:erkek

Performans ilaçları ve kalp hastalıkları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

onur
19/08/14

hocam kalbimi sayıyorum hep düzenli bi şekilde ve 65 80 arası atıyor ağrı felan yok ALLAHa şükür çarpıntıda yok ama şöyle sadece 3 kere 180e çıktı ama rahatsız etmıyo ve düzenli sankı kanat çırpıyo güvercin gümleme yok smbulansla gittim ritim bozukluğu var dediler çarpıntı anında sonra holter ve efora yolladılar bn özel hastaneye gittim kalp ve aritmiye ekg kalp ultrasonu efor holter kan yapıldı kalple alakası yok dedi yasım 17 kalp kızı 191 di eforda hedef 203 tü kalple alakası yok dedi futbol oynayabilrssin dedi ben sürekli kalbimi dinliyordum kalbim rahatsızmı die psikolojik olarak bu testlerden sonra bıraktım ama şimdi korkuyorum sizce ne olabilir ALLAHa şükür hayatımda ağrı sıkışma çarpıntı olmadı hiç amasadece 3 kere o çarpıntı oldu 7 ay ve 15 gün araylaa çok korktum çok yüksek nabızda çalıştım ağrı çarpıntı olmadı ALLAHa şükür ama bi zıpladım diye öyle bir şey oldu 2 tanesi zıpladı oldu bu sonuncusu koşarken çok korktum gene olur diye oldu hocam lütfen bıraz açıklayıcı konuşun sizce ne olabilr kansızlık olurmu yada uyku beslenme bozukluğu feln ... çok teşekkürlerrrr
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sizin şikayetiniz ekstrasistoller ile ilgili olsa gerek Bu konuda sitemizde yeterince genel bilgi var. Site içi arama motorundan yararlanarak bilgi edinebilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
19/08/14

hocam merhaba babam 55 yaşında diyabetik hasta. lmca %20-30 tıkanık. babama medikal tredavi önerdiler. babam hastaneye düşme şikayetiyle gitti. şimdi yine aynı şikayet devam ediyor. lmca ilk anjio raporunda %40-50 ntıkanıklık var yazıyodu.baypass için konseye gitti. karar medikal tedavi cıktı. konseyde lmca yı yeniden ölçmüşler %20-30 cıktı. bu olanlarda bi karışıklık mı var yoksa normal bişey mi. ve düşme şikayeti için ne yapabiliriz
Yaş:23
Cinsiyet:ERKEK

Bu tür değerledirme farkılıkları bazen olabilir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

serdar bayraktar
18/08/14

Hocam iyi günler dilerim.ben 1 sene önce bt anjiyo yaptırmıştım, sonuç olarak herşey temiz plak saptanmadı kalsiyum skorlama 0 ancak lad distral kesimde myokardial bridge çıkmıştı. Bu nedenle delix 2.5 dilatrend 12.5 ilaç alıyorum. Ancak benim göğüs ağrılarım devam etti hatta son 1 aydır ekstrasistol yaşıyorum ama sadece geceleri uyumaya çalışırken ve sabah kalktıgımda oluyor . doktora gittim sıkıntılarımı anlattım holter taktı nadir ves çıktı efor istedi ve gayet iyi çıktı sonra sintigrafi istedi sonucu aynen yazıyorum.Stres ve istirahat görüntülerde inferior duvarda aktivite tutuluşunun görece düşük düzeyli olduğu görülmektedir. diger yerlerde ise durum normaldir. Sonuç inferior duvarda tanımlanan sintigrafik bulgu öncelikle diafragma ve veya subdiafragmatik organ atenüasyonuna bağlı normal varyasyon lehine değerlendirilmiştir şeklinde yazıyor. Efor normal sintigrafideki eforda hedeflenen kalp hızında yapıldı.Şekerim normal kolestrol kötüsü sınırda iyisi düşük ve tansiyon ilacı alıyorum ailesel kalp hastalığı yok. Sonuçlara göre doktor anjio veya bt anjio dedi. Bu durum ne kadar mantıklı bu kadar radyasyon almaya gerek var mı hocam düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim saygılar sunarım.
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Size yapılacak test hakkında en doğru kararı sizi muayene eden ve HUKUKİ sorumluluğunuzu ALAN hekim verebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sevdam
17/08/14

Sayın hocam kartal kosuyolu kalp hastanesinde ilk cocuğumu orda dünyaya getirdim balonda bu hastanede. Oldu hocam beim Dr gebelikler ilgili bana bıraktı. Yani sıkıntı yaşayabilirsin ama yinede sana bırakıyorum dedi hocam hukuki derken ne anlamda dediniz yani sonuc ölümlemi sonuclanabilir simdiden tesekkurler
Yaş:33
Cinsiyet:Kadın

Hekim olarak reçetede yazdığımız ilacın etkisi veya yan etkisi hakkında bile hukuki olarak sorumluluk alıyoruz.

Verdiğimiz kararlarda da keza aynı derecede sorumluyuz. Bu nedenle sizi muayene etmeden önemli bir karar veremeyiz, ilaç veya tedavi tavsiye edemeyiz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

alev
17/08/14

Hocam cevabınız için tesekkur ederim ritm bozukluğu var 4 aydır. Henüz ilaç kullanmiyorum tehlikeli mi iilaç kullanmamak?
Yaş:19
Cinsiyet:bayan

Alev hanım, "ritim bozukluğu" genel bir terimdir. Onlarca farklı çeşitte ritim bozukluğu vardır. Her bir ritim bozukluğunun önemi farklıdır; bazı ritim bozukluklarının hayati riski vardır. Tedavileri de çok farklıdır. EKGnizi ve tetkiklerinizi görmeden tedaviniz ve ilaçlar hakkında yorum yapmam doğru olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Sevdam
17/08/14

: Sayın hocam 33 yaşındayım 1 cocuk annesiyim 2 ay once mitral balon uygulamasi yapıldı Size bugünkü eko sonucumu yaziyorum 1-sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal Ef%65 2-mitral yetersizligi hafif derece 3-mitral kapak darlığı MVA 1.4 cm (pht)MAKS gr:18 mmhg ort gr 9mmhg 4-aort yetersizligi.2derece 5-aort kapak darligi maks gr 68mmhg,Ort gr42mmhg 6-triküspit yetersizligi 1.Derece PABS:30 mmhg 7-Sol ANTRIAL dılatasyon Sayın hocam sizce sonuc nasıl tekrardan bir gebelik olması mümkünmü simdiden teşekkürler ilac olarak beloc 50 ,ecoprin 100 panto 40 kullaniyorum
Yaş:33
Cinsiyet:Kadın

Rapora göre halen orta derecede aort ve mitral darlığınız devam ediyor. Bu durumun gebeliğe uygun olmadığı gibi çok önemli bir kararı ancak sizi muayene eden ve hukuki sorumluluğunuzu alan hekim değerlendirip verebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gökhan
14/08/14

Merhabalar hocam ben aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum 2010 yılında mvp+my nedeniyle ameliyat oldum mitral kapağım onarıldı suan diltizem120 ve coraspin100 kullanıyorum bir kaç gün önce ilaç raporumu yenilemek için devlet hastanesine gittim hersey yolunda fakat doktor kalbimin hızlı çarptığını söyledi ve bu yüzden diltizemi yarım îçmemi söyledi eve geldikten sonra bir sayfada okuduğum yazı aklıma geldi bazı ilaçlar kırılarak içildiğinde etkisini kaybediyormuş diltizemi kırarak içmemin bir zararı olur mu cevabınız için şimdiden teşekkürler
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Kalbiniz hızlı atıyorsa eğer, diltizemi yarım değil, tam tablet olarak içmeniz daha mantıklı. Ancak yine de ilaçlar ve tedavi konusunda sizi muayene eden hekime danışmanızda yarar var. Sanal ortamda gene bilgi verilebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

harun çakmak
14/08/14

slm benim 38 günlük kız bebeğim var. kalpte ritim bozukluğu teşhisi kondu (hızlı atım)pamukkale üniversitesinde yattı. şimdi dideral hapı veriyoruz hastalığı geçer mi
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyolojisi uzmanına sormanızı öneririm.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Necla
14/08/14

Ailemde kalp ve şeker hastalığı yatkınlığı var. Annem ve iki dayım kalp krizinden öldüler. Aile doktorum, yılda bir ünite kan verin dedi. Bugün kan merkezine gittim. Yaşımı ve daha önce kan verip vermediğimi sordular. 55 yaşından sonra kadınların kan vermesi sakıncalı dediler. Kalbimi ve damarlarımı nasıl koruyabilirim?
Yaş:61
Cinsiyet:Kadın

Hayır, kan vererek, kalp hastalığından korunabileceğine ilişkin hiç bir bilimsel veri yoktur. Kalp sağlığınızı bu şekilde koruyamazsınız. Yine de kan verip başkalarına yardımcı olmak iyi bir davranıştır, bu başka.

Anlatığınıza göre ailenizde kalp hastalığı oldukça riski yüksek. Kalp hastalığından krounmak için yapabilecekleriniz hakkında sitemizde bilgiler mevcut. Ayrıca 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
13/08/14

hocam baktım o aritmi çeşitlerine ekstrasistolle birebir her şeyi aynı 7 ay önce oldu 2 ay önce oldu 1 bçuk ay önce oldu sonra gittim doktora efor testi holter takibi kalp ultrasonu fln herşy ypıldı futbol oynaybilrsin dedi hiç bir şey yok dedi ne yapayım ? sizce hocam 3 kere 180e cıktı nabız ama düzenli atıyodu zıplarken oldu çarpıntılar sanki duraksadı sonra aşırı hızlı attı görüşünüz nedir hocam
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgi verebilirim. Futbol oynayıp oynayamayacağınız hakkında kişisel sorunuzu sanal ortamda yanıtlayamam. Bunun için sizi muayene etmem, tetkiklerinizi görmem gerek, aksi halde hukuken sorumlu olurum. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MERVE
12/08/14

Hocam merhaba. Son bir haftadır günde 4-5 kez göğsümde sıkışma oluyor ve git gide ağrısı artıyor. Nefes darlığı zaten çok uzun süredir yaşadığım bir problem. SÜrekli halsizlik ve en ufak bir eylemde aşırı yorgunluk hissediyorum .Bugün hastaneye gittim, EKG çektiler ve birşey olmadığını söylediler.Fakat eve girdiğim an aynı şeyi yaşadım.Sizce doktorun dediğiyle yetinip üstüne gitmemelimiyim yoksa baska bir doktora görünmeli miyim ? Teşekkürler
Yaş:25
Cinsiyet:BAYAN

Anlattıklarınız kalp şikayetine pek benzemiyor. Yine de sizi muayene eden bir hekimin teşhisi doğrudur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Korhan Korkmaz
12/08/14

37 yaşındayım 7 ay önce midem ağrıması şikayetiyle hastaneye gittim Kalp krizi geçirdiğimi söyleyip anjiyo yaptılar bir damara stent taktılar Bir kaç defa kontrole gittim doktor iyisin dedi ama anjiyo ve sonrası ile ilgili birşey söylemedi Anjiyo Aşşağıdadır. LMCA:Normal LAD:Plaklı LCK:%100 TOTAL SAĞ KORONER ANJİYOGRAFİ:PLAKLI KOPLİKASYON.:OLMADI KARAR:CX'e Primer PTCA bunların ne anlama geldiğini belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim
Yaş:37
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim.

Tıbbi tetkikleri hastayı muayene eden veya tetkiki yapan doktor yorumlamalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CEM
12/08/14

Merhaba doktor bey;annem kalp yetmezliği sbebiyle 15 gündür hastanede yatmaktadır.1 hafta evvel böbreklerin calışmamması sonucu 3 gun yoğun bakımda kaldı fakat böbrekler tekrar çalışmaya başladı az dozda olsa lacıx yardımıyla ıdrar cıkışı normlae dönmeye basladı.2 sene evvel aort 10 sene evvel mıtral kapak degıstı.4 sene evvel ise kalbe pil takıldı son krızden sonra kalp sevıyesı yuzde 19 a ındı doktorumuzun soyledıgıne gore pıl devre dısı ve tekrar devreye gecırılmesı gerekıyor fakat bu işlemın ılerleyen gunlerde yapılması tarftarı kalp pili tekrar devreye girdiğinde annemin kalp seviyesinde ne gibi ddeğişimler olur herhangi bir kalp yetmezliği hastası gıbı evde diikat ederek hayatına devam edebilir mi?risklerimıiz nelerdir? şu anda tansiyon düzenlenmesi ve kalp kasları güclendici serumlar veriliyor. annem yas:58 tesekkur ederım
Yaş:38
Cinsiyet:ERKEK

Öncelikle geçmiş olsun. Annenizin yaşı nisbeten genç olmasına karşın anlattığınıza göre oldukça ilerlemiş bir kalp yetersizliği mevcut. Hem kapak sorunu var, hem de kalp kasında kasılma zaafı var. Kalp kasındaki kasılma gücü genelde ne yazık ki geri gelmez. Kalbin kalan (sağlam) kasları ile fonksiyonunu en iyi şekilde tutacak ilaç tedavisinin ayarlanması çok önemli. Kalp pili hangi çeşit ? Ritim sorunu nedeniyle mi takıldı ? Kalp yetersizlği nedeniyle mi takıldı ? Farklı sebeplerle kalp pili takarız, bunların işlevi ve takibi de farklıdır. Kalp yetersizliği kronik ve kalıcı bir hastalıktır. İlaç tedavisinin çok sık gözden geçirilmesi ve sık sık doz ayarlarının yapılması gerekli. Bünyenin ihtiyacı zaman içinde değişkenlik gösterebilir.

Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler var. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Ayrıca arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
tuncer
11/08/14

merhaba tuncer bey' in kızıyım. bu sene 15 gun aralarla 2 kkez anjıyo oldu yeme ve ıcmesıne dıkkat etmıyor suandada yattıgımda da ayaklarıma agrı gırıyor dıyor sebebı sızce nedır ? bu aralar soğuk soğuk terlemeleride arttı .
Yaş:47
Cinsiyet:erkek

Herhangi bir yorum yapamıyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Emel
11/08/14

Merhaba hocam annem 10 yıl önce kalp kapağındaki problemden dolayı ameliyat oldu geçtiğimiz günlerde kontrol için hastaneye gittik..Kullandığı ilaçlar vardı..ve buların içinde kan sulandırıcı ilaçta kullanıyordu şimdi o kullandığı ilaçlarla beraber içeceği kan sulandırıcılarda eklendi ( coumadin 5mg ,oksapar 6000 anti-xa ıu /0.6ml ) bu kadar kan sulandırıcı ilaçları aynı gün içinde kullanması normalmidir.Saygılarımla
Yaş:30
Cinsiyet:Kadın

Oksapar isimli ilaç geçici olarak eklenmi olmalı, doktorunuza tekrar danışın. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yücel
10/08/14

merhaba hocam 41 yaşındayım 5 yıl önce mitra kapaklarımdan biri mekanik kapakla değişti bir diğeride tamir edildi.diltizem sr90 ve coumadin kullanıyorum her yıl düzenli kontrollerime gidiyorum çok şükür bi sorun yok.sizden ricam levitra cinsel gücü arttıran bu haptan 10 mgramın yarısını kullanırsam bende ne tür etki bırakabilir cevaplar iseniz çok sevinirim tşkler.
Yaş:can
Cinsiyet:erkek

Kalp hastaları için cinsel ilaçların kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özgür
10/08/14

merhaba hocam.babam 57 yaşında 2001 yılıda 3 damara baypas yapıldı.2008 yılında tekrar göğüs aprısı oldu yaılan anjioda 2 adet stent taıldı.sonra 2010 tekrar anjio oldu ve 1 damara stent takıldı baypaslı damara stent takılmıştı.şikayetleri geçmedi fazla efor sarfedince ağrıları oluyodu ve tekrar anjio yapıldı anjio sonucuda:LMCA:NORMAL LAD:LAD PROXİMALDE TOTAL TIKALI.CX:CX MİDPORTİNDA %100 TIKALI DİSTALİ KOLLATERALLERLE ZAYIF DOLUYO.RCA:DAHA ÖNCE TAKILAN STENT AÇIK LIMA-LAD AÇIK. AO-D1(SVG)%100 TIKALI.LV:LV YAPILMADI.size sormak istediğim daha önce baypas ve stent takılan dmarda tıkanmış dr beyde ilaçla tedavi ve fazla efor sarfetmemizi söyledi.bu damara tekrar stent takılamamzmı.çünkü göğüs ağrıları devam ediyo.ÇOK TEŞEKKÜRLER HOCAM.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu kadar kritik bir soruya sadece iki satırlık özet rapora bakarak sağlıklı bir yorum yapmamı beklemeyin. Lütfen babanızı takip eden doktora yeniden danışın. Veya arzu ederseniz 0216 688 09 68 numralı telefondan bilgi ve randevu alın. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yüksel yalçınduran
09/08/14

4 ay önce kalp muayenesi yaptırdım bir şey çıkmadı.geçen hafta bir diğer hastanede yaptırdım testlerimi ve efor testi sonucundan dolayı doktor anjiyo istedi.olmalımıyım yada ilk hastanede garantiye almak için tekrar test yaptırmam daha doğru olurmu , emin olmak için.( siz olsaydınız ne yapardınız )teşekkür ederim.
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sizi, bünyenizi tanımadan, tetkiklerinizi görmeden öneride bulunamam. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

semra
09/08/14

Hocam ağrı ile anjio yapıldı.%90 ve %50 doğumsal darlık tespit edildi.Concor5 alıyorum 4 yıldır. Bir yıl önce başımın sol arka alt ve kulak arka hizasında batıcı yanıcı bir ağrı oluyor. Bu ağrıya sol kulağımda şiddetli kalp atım sesi var.Yankı yapıyor,dış sesleri kesik kesik duyuyorum.Çok sıkıntıdayım.sol gözümde ara ara ani acıyla kanlanıyor.Göz ve kulak araştırmalarım yapıldı.Normal bulundu.Mr çekildi.7. ve 8. sinire bası yapan vasküler yapılar değerlendirdirildi.3 ay neurotin aldım. 6 ay vastrel aldım.tedaviler kalıcı olmadı.Concor5 ve vastrel 35 birarada alınırmı ve hayatım boyunca bunlarlamı yaşamam gerekiyor hocam.Kalp damarlarındaki sorunla beyindeki sorun orantılımı hocam ilginize teşekkür ederim.
Yaş:53
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda kişiye özel tedavi ve ilaç bilgisi vermek tıbben ve hukuken uygun değilidir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

asiye bilge
09/08/14

merhaba hocam oncelikle ben dilek ince gunal hocamin hastasiydim ve onun tavsiyesiyle kardiologa yonlendirildim ve kalp kapakciginda cokme ve ritim bozuklugu cikti o donemde migren hastasiyim ve buna bagli kullandigim ilaclara ragmen cok yuksek ritim oldugu soylendi ben su an dilek hanimla ne yazik ki sadece sanal alemde gorusebiliyorum sagolsun her zaman yardimci olur en son dilek hanimin ogrencisine gidiyordum( Aslihan ergun) ve verdigi ilac sonrasi tansiyon dusuklugu basladi tedaviye cevap vermiyorsun bi daha gelme dedi bende ortada kaldim surekli tansiyonum dusmeye basladi ilaci kesmeme ragmen carpinti var surekli bu kalbimi kotu yonde etkiler mi 2 amca kalpten öldü haliyle merak ediyorum dusuk tansiyon kalbimi yorar mi cok uzun oldu biliyorum simdiden tesekkurler
Yaş:29
Cinsiyet:kadin

Düşük tansiyon kalbi yormaz, "düşük tansiyon" adı altında bir hastalık aslında yoktur. Düşük tansiyon "kalbi yormaz" Ancak bazı ilaçlar sizde rahatsızlık oluşturacak şekilde tansiyonunuzu düşürüyorsa o ilaçlardan uzak durmanız ve başka ilaçlar kullanmanız gerekir.

Ailede kalp hastalığı varsa, sizin de ayrıca kalp hastalığı riski açısından değerlendirilmeniz ve gizli riskiniz varsa tedavi edilmeniz gerekir. Bu konuda 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve yardım alabilirsiniz. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SEVCAN DIRIK
08/08/14

AYGAZ TÜPGAZ DA ÇALIŞIYORUM. 13 SAAT İŞYERİNDE TUP KOKUSUNA MARUZ KALIYORUM 3 AYDIR BURADAYIM HALA DA ALISAMADIM. BU TÜP KOKUSU BANA SAGLIKSAL ZARAR VERIR MI YADA BU KONU DA HANGİ DOKTORA GİTMELİYİM.
Yaş:24
Cinsiyet:BAYAN

Meslek hastalıkları hastenesine veya bölgesnizde yoksa, işyeri hekimine başvurmanızda yarar var. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Murat
07/08/14

Kan sulandırıcı ceopirin 300mg kullanıyorum 2 gündür Son 3 aydır 100mg kullanıyordum,Vertebrobaziller yetmezliği tehşisi kondu 300mg Lik ceopirin kullandığımdan bu yana 2 gündür başımda uyulma ve ağrı var acaba 150-200 mg yeterli gelmezmi
Yaş:44
Cinsiyet:Erkek

Bu konuyu lütfen sizi tedavi eden doktora danışın. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yunus ahmet sarıhan
07/08/14

Hocam merhabalar. Ben yaklaşık bir süredir çabuk yorulma halsizlik nefes darlığı ve ara ara çarpıntı problemi yaşamaktayım.Kaslarım özellikle son 4 ayda çok kolay yorulmaya başladı.3-5 basamak çıkınca bacaklarımda yanma fön çekerken 30 saniye sonra fırçayla saçımı taradığım bileğimde yanma başlıyo.Özellikle yemekten sonra şişkinlik ve nefes darlığı çekmekteyim.Fakat son 2 aydır nefes darlığımın şiddeti arttı ve duş alırken bile derin nefes ihtiyacı hissetmeye konuşurken güçlük çekmeye başladım.Biraz fazla konuşunca ise halsizleşmeye şuurum bulanıklaşmaya başlıyor.ilk olarak bir sene önce kalbimi kontrol ettirdim eko ekg ve efor testinde hiç bir şey çıkmadı.Solunum fonksiyon testi ve akciğer röntgenimde normal çıktı.Ancak bu 1 senelik süreçte şikayetlerim şiddetlenmeye başladı.Tekrar 6 ay önce başka bir hastaneye gittim yine eko ekg ve efor testi yapıldı sonuçlar normal çıktı dendi.Mr ım çekildi o da normal dendi kan testim normal dendi ultrasonla prostat bağırsaklarım incelendi onlarda normal çıktı sadece akciğerimde biraz röntgen dumanlı çıktı dedi doktor arkadaş.Ancak şikayetlerim dahada şiddetlenmeye başladı son 2 aydır özellikle.Geçen hafta tekrar başka bir hastaneye gittim.Bu sefer kalbime baktırmadım artık 2 kere baktırdım bişey yoktur diye düşünerek.Fizik tedaviden kronik yorgunluk var dedi doktor.Sonra göğüs hastalıklarına gittim tekrar solunum fonksiyonuma ve röntgenime bakıldı.Solunum fonksiyon testinde geçen sene 5.41 çıkan değer bu sene 4.50 ye düşmüş ama doktor sen düzgün üfleyememişsindir orda bi hata olmuştur röntgenin normal bişeyin yok diye gönderdi beni.Psikiyatriye gitmemi tavsiye etti.Psikiyatriye gittim bazı tavsiyelerde bulundu psikiyatr anksiyete bozukluğu olduğunu düşündüğünü söyledi.Bende sorun psikolojiktir diye düşünmeye başladım kendime tatil verdim işten stresten uzklaştım ve çocukluk arkadaşlarımın yanına geldim.Ancak burda da aynı sıkıntılar nüksetti konuşurken bir süre sonra konuşma güçlüğü çekmeye halsizleşmeye sürekli derin nefes çekme ihtiyacı hissetmeye ve üşür gibi olmaya başlıyorum.Kendimi kötü hissetmeye başlıyorum.En son yine bu akşam bu bahsettiğim belirtileri yaşadım ve kendimi eve attım hemen tansiyonumu ölçtüm 106/56 nabzımda 51 çıktı.Acaba tekrar kalbimdemi sorun var diye düşünmeye başladım.Sigortamda yok şu anda psikyiyatıra boşuna para harcamak istemiyorum sizce tekrar kalbime baktırmalı mıyım? gözden kaçan bişey olma ihtimali var mı 2 kez bakılmasına rağmen?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Şikayetlerinizin kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ecem
05/08/14

merhaba doktor hanım ben 20 yaşındayım.geçen gün kontrol için kardiyoloji doktoruna gittim yaptığı ekoda pht:hafif pab:40 ty:hafif çıktı.akciğer basıncın yüksek dedi ve beni göğüs hastalıkları doktoruna yönlendirdi göğüs hastalıkları doktoru akciğer basıncımın yüksek olmadığını söyledi ama yine de solunum testi akciğer röntgeni ve bir sürü kan tahlili yaptırdı.sonuçlarda sadece hafif astım olduğunu söyledi.bir de bende alerjik rinit olduğunu söyleyince hava ve alerji hapı verdi.ama benim içim hala rahat değil,internete baktığımda akciğer basıncının 40 olması çok tehlikeli bir şey olarak gözüküyor ve ben panik atak için tedaviye başladım 1 hafta önce falan.bu haberleri okuyunca da daha kötüye gidiyor.acaba akciğer basıncımın 40 olması önemli bişey mi?bir de 3 sene önceki eko ma baktım 34müş.neden artıyor?bir de hafif derecede astım çıktığı için mi akciğer basıncım yüksek?şimdiden çok teşekkür ederim
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkiklerinizi tetkiki yapan doktorun veya sizi muayene eden doktorun yorumlaması uygundur. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Erol
05/08/14

Degerli Hocam Yereceginiz Bilgilerden Dolayi Simdiden Tesekur Ederim Ben Alti Ay once MITRAL KALP KAPAGIM BIYOLOJI Kapakla Degisti Bu Kagagin 10 Yil Dayanacagini Soylediler Ikinci Amiliyattan Simdiden Korkmaya Basladim TAVI islemi ile Aort kapakciliklarin Amaliyatsiz Degistigini Ogrendim Bu islem MITRAL kapaklar icinde Uygulaniyormu Veya Gelecek 10 YILDA Boyle bir islem olabilirmi
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Hayır mitral kapak için TAVİ benzeri bir yöntem yok. Endişe etmeyin, mitral kapak ameliyatlar zor ameliyatlar değildir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

aydan
05/08/14

iyi günler doktor bey. yüksek kolerstrolüm olduğu içinbugünlerde aşırı sıkıntı yaşıyorum. göğüs ağrısı, uykusuzluk, aşırı ayak ağrısı da yaşıyorum.sinirlerim de iyice yıprandı. lütfen yardımcı olabilirmisiniz. bilgilerinizi en kısa zamanda bekliyorum. saygılar.
Yaş:49
Cinsiyet:

Yükskek kolesterol bu tür şikayetlere neden olmaz. Ancak her şartta kalp sağlığına zararlıdır ve tedavi edilmelidir. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
04/08/14

hocam iyi günler. ben yaklaşık 1 yıldır panik bozukluğu tehşisiyle günde bi tane ilaç alıyorum. son 1 yıl içinde 1 tam gün holter 1 efor 6 ekg 1 eko 1 beyin tomografisi çektirdim Allaha şükür bişey çıkmadı. ancak hocam efor sayfettiğim( 4 kat merdiven çıkmak gibi) zaman nabzım 130 civarı oluyo bazen bayılacak gibi oluorum, son zamanlarda ise karın kaslarım ile kalbim ağrıyor ve ardından sağ ve sol göğüs kafesimin birleştiği hat boyunca az çenemede vuran ağrı huzursuzluk oluyor bazende çarpıntı oluyor. bunlar hep bir arada ve ayrı ayırda olabiliyor ve saatlerce göğüs kafesindeki huzursuzluk geçmiyor. eforla ortaya çıkması beni korkutuyor ve panik bozukluğu ile alakası olmadığını düşünüyorum hocam sizce anjiuo olmamlımıyım veya tavsiyeniz varmı? bu arada trigliserid ldl ve normal kollestrolüm normal değerlerden yaklaşık 30 puan yüksek tesekkurler hocam.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle anjiyo olup olmamanız gerektiğini öneremem. Bu konuda ancak muayene ettikten ve EKG lerinizi gördükten sonra karar verilebilir. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
04/08/14

hocam kalpte kısa devre nasıl belli olur mesela benim 180 e 190 a cıktı 3 kere 2sinde carpıntı halindeyken ekg cekildi kısa devre felan demediler ilaç tedavisiyle hemen geçti efor testi holter takibi yapıldı hiç bir şey çıkmadı futbol oynayabilirmiyim yüksek nabızda ve efor testinde kısa devre belli olurmu ? hocam lütfen yardımcı olun internetten araştırıyorum kısa devre kalbi salam olan insandada olabiliyormuş ilerledikçe ciddi ritim bozukluğuna yol açıyormuş ekg efor holter kalp ultrasonuyla belli olurmu böyle bi şeylik yoksa nabızın 180e 190a çıkması normal çarpıntıda olabilirmi illa kısa devremidir yada teşekkürler...
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "aritmiler" konusunda genel bilgi vardır. Sorularınızın yanıtını burada bulabilirsiniz. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Halil Uçan
03/08/14

Hocam oncelikle soruma cevap verdiginiz icin tesekur ederim EKO yeterli olmayabilir baska tetikler yaptirmami oneriyorsunuz ne gibi tetikler bilgi verirseniz sevinirim TESEKURLER
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Gereken tetkikler hastaya göre değişir. Muayene etmeden kesin bir öneride bulunamam. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ferzullah
03/08/14

mitral kalp kapakcigi amaliyati gecirmis kisilerin omur sureleri 10 15 Yil kadarmis dogrumu
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Hayır, böyle bir bilgi yok. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

aysinozpinar
02/08/14

merhaba.yaklasik 1.5yildir carpinti problemim var. ilk yasadigim carpinti 1.5 yil once sahilde gezerken oldu. aniden ard arda 6-7 kere gogsumden yukari dogru cok hizli birsey cikiyormus gibi oldu.hemen acile gittik.ablam yanimdaydi.kendisi hemsire ve hemen bilegimden nabzima bakti ve cok hizli oldugunu soyledi.yarim saat kadar hastanede halsiz yattim.ekg cekildi birsey yok sinirsel olabilir dendi. sonrasinda hep devam etti bu gogsumdeki carpinti durumu sey, ama hicbiri ilki kadar uzun surmedi. tabiki sonraki carpintilar ve acillik durumlar hep devam etti. kardiyolojiye muayene oldum. holter takildi ve birsey olmadigi soylendi.bir troid bezim calismadigi icin endokrine gonderdi. zaten 3 yildir 6 ay aralikla endokrin muayenesi oluyorum' t3't4 tsh hep normal seviyede. genede endokrin doktorum bobrek ustu bezlerde tumorden suphelendigi icin metanefrin normetanefrin tahlilleri yaptirdi 2 kere. normal cikti sonuclar. d vitamini seviyem cok azdi d vitamini takviyesi verdi ama seviye normale donmesine ragmen hala carpintilarim var. bazen 20 gun veya 1 ay kadar olmuyor tam bitti diyorum gene oluyor. belli bir zamani yok.gunduz sabah ogleden sonra aksam yada gece uykuya dalmadan once oluyor. Cok korkuyorum o anlarda nabzimin yukseldigini hissediyorum. artik tansiyon aletiyle yasar oldum her an kolumda. nabzim yukseldiginde 90-100 arasi oluyo ama tansiyonum hep dusuk 10-5 veya 9-6 gibi. endokrin doktorum panikatakmidir dedi ve psikiyatriye yonlendirdi beni. gittim ve 1 kutu xanax kullandim.ama hic faydasini gormedim. hep acillerdeyim.kalp carpintilarim beni cok korkutuyor.o an gogsumde daralma oluyor nefes alamiyorum gibi oluyo.hele o gogsumde birsey yukari firliyormus hissi cok bunaltiyor beni o an is yerimde isem birden koltukdan sicratiyor beni, cok ani geliyor bir anda. ve sonrasinda korkuyla birlikde nefes alamama' gogsumde sikisma hissi ve halsizlik oluyor.ne yapmam gerekli bilemiyorum artik.kilom tam 60. yaklasik dogumdan sonra 5 yildir ayni kilodayim.degerli yorumlarinizi ve yardimlarinizi bekliyorum hocam .hoscakalin.
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Anlattıklarınız dahlinde şikayetlerinizin  kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esila
02/08/14

hocam tansiyonum genelde yuksek cikardi son iki gundur 11 6 dun kardioloji uzmanina gittim yapilan ekg de bi sıkıntı yok ekoda kalp kapagimda cok ciddi olmayan bi kireclenme ve kapagın birinde kacak cikti eforda yapildi ama herhangi bi sorun yok tamamladim 10 dakikayi fakan ben cok tedirginim cikan iki sonuc benim icin nekadar risk ve ne yapmam gerekio doktor dideral ve coraspirin kullanmami onerdi
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özge aslan
02/08/14

tansiyonum 11 6 nabzim 79carpintim ve titremem var notmalde panik atak hastasıydım 3 aydır ilac kullanmiyorum genelde tansiyonum yukselirdi fakat iki gundur dusuyor ve ben cok korkuyorum bisey olacak die sanki icimde bi kuş cirpiniyor yardim ederseniz sevinirim
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Bu belirtiler panik atak tablosunda da olabilir. Ancak gerçek hipertansiyon hastası olup olmadığınızın anlaşılması için 24 saat Holter tansiyon takibinizin yapılması yerinde olur. Bu konuda www.evdeholter.com adresinden bilgi alabilirsiniz. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

alev
02/08/14

Hocam merhabalar kolay gelsin benim 3 ay önce kalp carpintilarim basladi her gün hastanelerdeydim hic biseyimin olmadığını söylediler eko çekildi ritm holter takıldı ama biseyimin olmadığı söylendi fakat başka ve en iyi hastanelerden birine gittim ve ritm bozukluğu olduğunu söylediler yeniden eko cektiler fakat bisey bulamadilar tirodlerim normal nabzim genelde 52-107 arası atiyor ve ilaç kullanmiyorum tehlikeli bir durum var mi hep bir korku içindeyim ve hala sol gogsumde ağrı oluyo ve her zaman yatar durumda kalp atislarimi hissediyorum. Teşekkür ederim..
Yaş:19
Cinsiyet:bayan

Erişkinlerde ortalama istirahat kalp hızı 60 - 100 / dk arası normaldir. Sitemizde aritmi hakkında genel bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

tuba
02/08/14

ben 22 haftalık ikiz bebeklere hamileyim.bir hafta önce rahatsızlanıp acile kaldırıldım.nabzım 160/180 lere çıkmakta ve ilaç tedavileri işe yaramamakta. 10 yıl öncede aynı şikayetten dolayı eps denilen işlem yapılmıştı.doktarlar hastalığımın tekrarladığını söyledi.doğumdan sonra yine eps yapılacak.şimdilik beleczok 50mg kullanmaya başladım fakat pek fayda gördüğüm söylenemez.sadece yattığım zaman nabzım 125 kadar düşüyor.ekoda bişey çıkmadı kalbimde bi sorun yok ama çok hızlı çalışıyo sadece. kalbim bu duruma 4 ay dayana bilirmi .kullandığım ilaç bebeklere zarar verir mi.
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

Gebelikte, özellikle ikiz gebelikte yatınca kalp hızının 120 civarında olması çoğunlukla normal sayılabilir. beloc gebelikte de kullanılabilir. Endişe etmeyin. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
Enver cinar
02/08/14

Selam dr.Bey benim kizim 12yasinda kan alindi ve CK 247 ve CK-MB 30,6 cikti iki gün önce kalp carpintisi oldu ve bugün dr. Götürdüm neden olmus Olsbilir ve telikelimi bana insallah yardimci ola bilirsiniz
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

Kızınızın yaşı gereği pediyatrik kardiyoloji uzmanına danışmanızı öneririm. Ben erişkin karidyoloji uzmanıyım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
01/08/14

Benim sikintim uykusuz kalınca çok kotu oluyorum kalp atislarim hızlanıyor başım dönüyor o an koşmak istesem 10 metre kosamam nabzim yükseliyor hemen. doktora gittim eko ve ekg sonuclari normal çıktı ritim bozukluğu olabilir mi? bide uykumu alamıyorum çoğu zaman
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Sanmıyorum. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

umut
01/08/14

Hocam iyi günler eğer vaktiniz varsa yardımcı olabilir misiniz? Ben Ankara'dan Umut Özsoy annemin kalbinde sorun olduğunu öğrendik ve muayene olmaya gittik hacettepe üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde yapılan kardiyoloğun muayenesi sonucu şu bilgileri aldık ; İNTER ATRİAL SEPTUMDA EN GENİŞ YERİNDE 15 MM OLAN KORONER SİNÜS TİPİ ASD İZLENDİ AORT TRİKUSPLI LAA DA KİTLE YA DA TROMBÜS İLE UYUMLU BULGU İZLENMEDİ bilgilerini aldık. kardiyolog doktoru bize hemen ameliyat olunması gerektiğini söyledi. Önce anjiyo sonrasında da ameliyat yapılmasını önerdi. biz kendisine açık ameliyattan çekindiğimizi ve bir akrabamızıda açık kalp ameliyatında kaybettiğimizi söyleyip kapalı ameliyat olma ihtimalinin olup olmadığını sorduk. kendisi ise bize şu yanıtı verdi '' kalbin delik oranı büyük onu kapalı ameliyat ile kapatamazlar'' Türkiye' deki diğer çalışmaların sonuçlarını araştırdım 3.5- 4 cm arasındaki boşlukların bile kapandığını öğrendim. oysa anneminki sadece 1.5 cm büyüklüğünde. robotik cerrahi yöntem ile bu ameliyat yapılamazmı siz ne önerirsiniz ? bu konuyla ilgili değerli bilgilerinize başvurmak istedim hocam yardımcı olursanız çok sevinirim
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Ameliyat türüne hastanın bir çok özelliğine göre, hastanın bünyesini bilen, hastayı muayene eden hekim tarafından karar verilebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

merve
31/07/14

Merhaba hocam evlenmeyi dusundugum adam kalp kapakcigi ameliyati olmus kapakcik degistirilmis suan bi sorunu yok futbol oynuyor futbol icin saglik raporuda var ama ilerisi icin endiseleniyorum riskleri nelerdir evlilige herhangi bir engel durumu olur mu tesekkurler.
Yaş:22
Cinsiyet:kadin

Başarılı bir  ameliyatla kapak takılmış kişiler normal bir hayat yaşayabilirler. Çoğunlukla kan sulandırıcı ilaç kullanmaları gerekir. Bazen (kapağın cinsine göre) yıllar sonra yeni bir kapak takılması gerekebilir. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

gamze kıran
31/07/14

Merhaba; geçtiğimiz hafta şiddetli kalp atışı sebebi ile hastaneye gittim. (7 saat sürdü.). Yapılan tetkikte sol kalp kapağımda çökme ve ritim bozukluğu teşhisi kondu. Holter sonucumda (ventriküler atım:7222 supraventrikuler atım:63) ilaç tedavisine başlandı ancak tüm yan etkileri yaşadığım için ilacı kullanamadım. Daha öncede hipertroid geçirdim troid bezlerimi aldılar (15 yıl önce) tefor kullanıyorum. Yaşadığım durumun troid ile ilgisi varmıdır? İlac kullanamıyorum nasıl bir yol izleyebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Yaş:34
Cinsiyet:kadın

Holter tetkikinizde çok fazla sayıda ventriküler atım var. Bu durum kalp hastalığından veya tiroid hastalığından kaynaklanabilir. Verdiğiniz bu bilgilerle kesin sebep hakkında yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
31/07/14

Gün içinde sürekli nabzımın yüksek olduğunu hissediyorum. ortalama 85-115 arasında değerler veriyor.otururken ve sabah yataktan kalktığımda 80 den aşağı inmiyor. tüm kalp kontrollerimi kan sayımı eeg ekg efor testi holterde dahilyaptırdım sadece kalp kasında hafif düzeyde kalınlaşma ve kalp çıkışındaki aort damarda minimal kalınlaşma buldular. 3 yıldır tansiyon ilacı co_diovan 80/120 ve cipraleks 10 mg kullanıyorum. sanırım kalbim hizlı atmaya alıştı spor dışında nabzımı düşürmek için ne yapmalıyım
Yaş:49
Cinsiyet:e

Erişkinlerde istirahat kalp hızı ortalama 60 - 100 / dk dır. kalp hızını düşürmek için spor dışında bir müdahale gerekmez ve doğru değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ezgi
30/07/14

Merhaba benim bundan bir buçuk aydan önce çarpıntım olmuştu ve acile kaldırılmıştım orda nabzım 144 tansiyonum 16 9 çıkmıştı beni kardiyolaga yönlendirdiler holter ritim takıp kontrrol edelim dediler o zmanlar kalbimin hızlı attığını söylemişlerdi kan tahlili yaptılar demir düşük çıktı sadece holterde de çarpıntım olmadığını söylediler. Ve dideral yazdılar o gündem sonra yani acile kaltıktan sonra kalben bi şeyim olmadığı halde sürekli terleme aklını kaybetme duygusu bayılcak gibi olma sürekli bunları hissediyordum daha sonra psikolaga gittim anksenite bozukluğu olduğunu söyleyip selectra verdi bundam bir hafta kadar öncede kontrol için kardiyologa gittim kqlbimin düzeldiğini söyledi yani iyiymişim ama ben kalbimde hiç bi şey olmadığı bildiğin halde sürekli kendimi dinliyorum nabzımı sayıyorum bana düşüyo gibi geliyosürekli bundan nasıl kurtulabilirim
Yaş:18
Cinsiyet:Kız

Anlattığınız şikayetler kalp hastalığı belirtilerine benzemiyor. Endişe etmeyin.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SEYİT AHMET KÖSE
30/07/14

HOCAM HASTANIN 24 SAATLİK RİTİM HOLTER KAYDINDA TEMEL RİTİM SİNÜS RİTMİ OLUP,HASTANIN EN DÜŞÜK KALP HIZI 52 ATIM/DK, EN YÜKSEK 141 OLARAK SAPTANDI.HASTANIN ORTALAMA KALP HIZI 91 ATIM/DK OLARAK SAPTANDI. HASTADA SIK VENTRİKÜLER EKSTRASİSTOLLER İZLENDİ.HASTADA VT,SVT VEYA 3 SN GEÇEN PAUSE İZLENMEDİ. HASTADA GÜNDÜZ SAATLERİNDE SİNÜSAL TAŞİKARDİ İZLİNDİ. SONUÇ:SIK VENTRİKÜLER EKSRASİSTOLLER+SİNÜSAL TAŞİKARDİ. HASTALIĞIM TEHLİKELİMİ? HOCAM beloc zoc 50 VERDİ YARIM ALMAMI SÖYLEDİ. İLAC BENİ DAHA KÖTÜ HİSSETTİRDİ NE YAPAYIM İLACI ALMAYA DEVAMMI EDEYİM YOKSA BAŞKA BİRŞEYMİ ÖNERİRSİNİZ. SAYGILARIMLA
Yaş:37
Cinsiyet:ERKEK

Tıbbi tetkikleri hastayı muayene eden veya tetkikleri yapan doktor yorumlayabilir. Sanal ortamda sadece genel bilgiler verilebilir; hastaya özel ilaç veya tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Halil Uçan
28/07/14

Ben 07/03/2014 de parisde bir hastanede enfektif endokardit bulgusuyla mitral kapagim degisti biyoloji sigir kapagi ile fakat hic duzelemedim surekli kalbimde bir baski ve soguk terleme var 09/05/2014 de EKO Cektirdim sonuc birsey yok dediler 29/06/2014 de rahatsizlasdim acile gitdim kan tanlili ve gogus rotgeni çektiler bir sey yok dediler nasil kalbim de bir promlemmi var yoksa hayatim bu sekildemi surecek beni bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Ekoda kalp kapakçığınızın çalışması normalse çok endişe etmeyin. Şikayetleriniz kalp hastalığı ile ilgili olup olmadığı bence yine de belli değil. Sorunun ne olduğunun belirlenmesi için eko yeterli olmayabilir; ayrıntılı muayene olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ayşe
27/07/14

merhaba iki gün önce 6 yaşındaki kızım anjiyo oldu bugün baş ağrısı ve kusması var anjiyoyla ilgisi olabilirmi
Yaş:35
Cinsiyet:kız

Anyioda kullanılan opak maddelere bağlı allerijik reaksiyonabağlı olabilir, Acil bir surum da olabilir. Bir az önce anjiyo olduğu merkeze başvurmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Ferhunde
26/07/14

Hocam merhaba, yaptırdığım doppler sonucunda "sol ve sağ alt bacakta ana femoral vende kısa süre reflü izlenmiştir." çıktı. Ayrıca testler ve sonuçlar da şunlar: Tarih 21.07.2014 Protrombin zamanı: 24, Inr: 2.01, APTT: 30.9 Tarih 11.07.2014 Protrombin zamanı: 15.8, 1.2 (birimler saniye) Tarih 10.07.2014 Protrombin zamanı: 13.1, 1.1 (birimler saniye) Hapları şu şekilde kullanıyorum: (doktorun tavsiyesi üzerine) Pazartesi: 1,5 Salı: 1 Çarşamba: 1,5 Perşembe: 1 Cuma: 1,5 Cumartesi: 1 Pazar: 1 (Coumadin) Daflon hergün 1 tane. Doktorun verdiği Coumadin ve Daflon haplarını yukarıdaki şekilde içiyorum fakat kendimi çok halsiz, kuvvetsiz hissediyorum. Bunun ile ilgili bir öneriniz veya almam gereken bir önlem veya doktoruma başvuracak kadar olumsuz bir durum var mı? Yoksa bu etkileri normal mi? Ayrıca bu etkiler normalse, bu etkiyi(halsizlik, uyuşukluk, kuvvetsizlik durumlarını) azaltacak neler yapabilirim? Teşekkürler.
Yaş:55
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkikleri hastayı muayene eden veya tetkikleri yapan doktor yorumlayabilir. Sanal ortamda sadece genel bilgiler verilebilir; hastaya özel ilaç veya tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
26/07/14

Hocam merhaba, yaptırdığım doplör sonucunda "sol ve sağ alt bacakta ana femoral vende kısa süre reflü izlenmiştir." çıktı. Doktorun verdiği coumadin ve daflon haplarını içiyorum fakat kendimi çok halsiz, kuvvetsiz hissediyorum. Bunun ile ilgili bir öneriniz veya almam gereken bir önlem var mı? Teşekkürler.
Yaş:55
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda ilaçlar konusunda öneride bulunamam. Tıbben ve hukuken uygun değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
serdar
24/07/14

Hocam benim sorum babam kalp yetmezliğinden yaklaşık 30 gündür hastanede yatıyorkalbi %20 çalışıyormuş doktor motorsuz bi araba düşünün biz ilaçla iteklemeye çalışıyoruz diyor ve pek iç açıcı konuşmuyor tuz ve sigaradan uzak durcak diyor bukadar şekeri çok yüksek olduğu için ameliyat gibi durumuda söz konusu değil başka ne yapmalıyız hocam tabi eskisi gibi olmaz ama bişey mutlaka vardır öneriniz nedir teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Kalp yetersizliği kronik ve ilerleyici bir hastalıktır.  Kalp yetersizliğinin tedavisinde ilaç ve ilaç dışı bir çok yöntem (kalp pili vb) mevcuttur. Kalp yetersizliğini tam olarak ortadan kaldırmak ne yazık ki çoğu zaman mümkün değildir; ancak tedaviyle hastaların rahat yaşaması ve eskiye göre daha uzun yaşaması mümkündür, karamsar olmayın.

Tedavi hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu  da alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
orhan
24/07/14

Hocam babamın kalbine 5 yıl önce pil takıldı, şimdi dizi kapağında ağrı var pilin bir etkisi varmıdır. Ayrıca pili kontrol ettirmek için Kardiyojiden mi yoksa Kalp Damar cerrahisinden mi sıra almam lazım
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Kardiyolojiden randevu almanız gerekli. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
kenan buluş
19/07/14

hocam ben 45 gun once psıkıyatrısımın bana verdıgı cıpram ılacını aldım ılacı ıkıncı gun aldıgımda duzensız kalp atıslarım oldu bır anda tansıyonum yukseldı dustu17/10-- gıbı nabzım 50 bı anda 100 lerer fırladı nefes darlığı basladı bende bır hafta sonra kardıyolojı doktoruna cıktım ekg efor testı eko yapıldı tansıyon holterı takıldı aynı sekılde rıtım ıcın rıtım holterı takıldı herhangı bırsey yok denıldı ve beloc zoc 50 verıldı tansıyonunum ve nabzım duzeldı fakat nefes darlıgım gecmedı hocam bır kac defa kardıyolojı doktorlarına cıktım sol kol gogsum ve sırtım uzerındeagrılarım oldugunu ıfade etttım bunun uzerıne kalp anjıyosu cekıldı yuzde 40 ve yuzde 20 daralmalar tespıt edıldı duvarl hareketlerınde bozulmalar fakat bunlar cok normal denıldı ve nefes darlıgı yapmıyacagı soylendı cıgerlerımden akcıger anjıyografısı cekıldım akcıgerlerım temız cıktı acaba hocam neden nefes darlıgı cekıyorumdur daralmalar nefes darlıgı yaparmı
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz şikayetlerin kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Endişe etmeyin. Ancak kalp anjiyografinizde daralmalar başladığına göre ilerisi için kalp saplığınıza yönelik önlemler almanızda yarar var.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com,

 

yücel uzun
19/07/14

hocam slm.adisonve haşimato hatasıyım,günlük 100 mg otrox kullanmama ragmen tsh hormonun bir önceki doza göre 75 mg 5,41 den 7,11 e çıkmış.Bunun yanında 20 mg genkort ve çekrek doz astonın kullanıyorum.15 gün kadar da dekort 0.5 mg 1/3 doz kullanıyorum.Hala tsh hormonu düşmeme sebebi nedir.? teşekküredrim.
Yaş:41
Cinsiyet:e

Hashimato hastalığında tiroid bezinde doku hasarı (yıkım) söz konusu olduğundan TSH düzeyi uzun süre yüksek kalabilir. Ancak bu sorunuzu endokrinoloji uzmanına sormanız daha doğu olur.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet
19/07/14

taşikardi şikayetiyle hastaneye başvurduk.Holter takıldı.O gün bayılma oldu.17 saniye kalp durmuş.Pil takılmalı dendi.Başka bir uzman normal bayılam dedi.Anjiyo ve EFÇ yapıldı .Normal çıktı.Concor 5 mg her gün sabah yarım tablet tedaviye başlandı.Ancak bir ay geçmesine rağmen hasta eski sağlığına kavuşamadı.Çabuk yorulma,atım sayısında düşüklük (40-50)ve tansiyon düşüklüğü var.Genellikle tansiyon 10/4-5 bazen 8/4 olabiliyor.Geceleri uyumada zorluk çekiyor.Kalbinde ani vuruşlar olduğunu söyleyerek uyanıyor.Normalde tansiyonu düşük olan birisi.Bu belirtiler normal mi?EFÇ ve anjiyo bu durumlara yol açar mı?Neden bazı uzmanlar hemen pil takılmalı bazıları gerek yok diyor?Pil takılırsa bu şikayetler biter mi?Eğer pil takılırsa hayat kalitesinde bir azalma olur mu?Cavaplarsanız sevinirim.Saygılarımla...
Yaş:45
Cinsiyet:bay

Öncelikel EFÇ ve anjiyo bu tür şikayetlere yol açmaz. Bayuılmanın bir çok sebebi vardır, sebebine görte tedavi şekli de değişir.  Kalp duraklaması veya kalpte yavaşlamaya bağlı ritim bozuklukları bayılmaya sebepse, bu durumun tedavisi için mutlaka tedavisi pil takılması gerekir. Kalp pilleri hakkında (nasıl takıldığı ve kalp pili ile nasıl yaşandığı hakkında) sitemizde bilgi mevcuttur. Sizin hastanızın tedavisine, kalp pili gerekip gerekmediğine karar vermek için hastanın EKG sini, varsa Holter EKG sini ve EFÇ raporlarını görmem gerekir.  Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SEBAHATTİN ÖZGÜL
18/07/14

EFENDİM ben aorta greft bypass ameliyatlısıyım ameeliyat olalı daha 5 ay oldu geçen gün konya da rahatsızlandım ve bana tomografi çektiler kalp te 3 yerine 2 kapak oldugunu ve bir tanesinde biküspit teşhisi kondu benim şu an ne yapmam gerek sizden bilgi rica ediyorum. 50 metre yürüdügüm zaman tıkanıp kalıyorum nefes almakta zorlanıyorum ve arada bir soguk ter atıyorum cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Biküspit aort doğumsal bir kalp kapak hastalığıdır. Graft operasyonu sırasında fark edilmiş olmalıdır ?

Biküspid aort hastalığı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, bilgi edinebilirsiniz. Ayrıcac arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet
17/07/14

Merhbalar bana doktor EKO neticesinde hafif mitral kapak yetmezliği olduğunu söyledi. 18 yaşımdan beri düzenli genel muayene olan birisiyim. Son iki muayenedir bu tespitte bulunuyor doktorlar. Sorduğumda da hayatına devam et yapısal bir problem yok. Önemli birşey değil diyorlar. Ancak benim kafama takılmakta. Ve bunun için ne yapabilirim diye düşünmekteyim araştırmaktayım. Ancak net bilgilere ulaşamadım malesef. Lise ve üniversîte yıllarında okulların spor takımlarında bulundum uzun mesafe kros koşuları yaptım yüzücülük yaptım atletik bir yapım var. Ancak şu an aktif sporu bırakmış durumdayım. Bunun bir etkisi olabilir mi acaba? Çünkü daha önceleri girdiğim muayenelerde herhangi bir şey görünmemekteydi. Yani benim spor bilgime göre kalp de bir kas ve çalışınca büyür çalışmayı bırakınca da diğer çizgili kaslar gibi söner. Acaba böyle bir etki neticesinde hafif mitral kapak yetmezliği olmuş olabilir mi? En son olarak da bu durum için ne yapılabilir. Egzersiz? İlaç? Vs. Çok teşekkür ederim şimdiden. İyi çalışmalar. Bazal nabzım 50 atım/dakika. Tansiyonum genelde düşük seyretmekle birlikte 10/5 11/6 bazen de 9/5 şeklinde seyrediyor.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Hafif mitral yetmezliği (eko bulgusu olarak) sağlıklı bir çok kişide görülebilen bir durumdur, endişe etmeyin.

Düzenli spor yapmak ve sonrasında bırakmanın etkileri hakkındaki sorularınıza yanıt vermek ancak sizi muayene ettikten ve metabolizmanınızı tanıdıktan soınra karar vermek mümkündür. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat saral
16/07/14

DOKTOR BEY ÇARPINTI ŞİKAYETIYLE DOKTORA GITTIM EKG CEKILDI NORMAL ÇIKTI EKO ÇEKTILER MVP MİTRAL KAPAK PROLAPSUS TEŞHİSİ KONULDU .EKO RAPORUM DA ŞU :SOL ARTİUM 30 mm AORT KÖKÜ 22 mm LVESD 30mm LVEDD 45mm EF %60 IVS 9mm PW9mm YETERSİZLİK ESER MİKTARDA .HER İKİ KAPAK SİSTOLDE SOL ATRIUMA PROLABE OLUYOR SONUÇ NORMAL LV SİSTOLİK FONKSIYONLARI ESER MY YAZIYOR DOKTOR BEY BU NEDEMEKTIR KORKULACAK BİŞEY VARMI BIRAZ KAYGILI PANIK ATAK YAPIM VAR BANA ACIKLAYICI BIŞEY YAZARSANIZ SEVINIRIM TEŞEKKURLER...ani ölüm rıskı varmı
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkikleriniz hakkındaki yorumu sizi muayene eden veya tetkiki gerçekleştiren doktor yapmalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Salim
16/07/14

Merhaba öncelikle doktor bey. Ben 9 yaşında Vsd ameliyati oldum ardından 2012 yılında Avr ameliyat oldum. Ameliyatta komplikasyon olmuş sanırım ki kardiyologum hatali ameliyat demekte. Sizdirma normal değerlerin üzerinde imiş ve tekrar ameliyat olunması gerekmekte dedi fakat ciddi şekilde göğüs kafesimin tekrar açılmasından korkmaktayim. Bir devlet hastanesinde gerçekleşebilecek başka yöntemler varmidir acaba? SOL VENTIKILUR..diyostik iç çap 44 ..sistolik iç çap 25 ..arka duvar15..interventikuler septum 15..ejeksiyon fraksiyonu 70 duvar hareketleri normal..SAG VENTRIKUL çap 14 SOL ATRIYUM 39 ..AORT KAPAGI görünüm ..metal protez..yönetmenlik ¤ gradient 72/43 mmhg..EKOKADIYOGRAFIK. TANI: Yüksek gradientli AVR.. Doktor bey bu yazdıklarıma göre tekrar Avr olmam gerekiyor mu gerçekten gerekiyorsa ise illaki göğüs kafesi açılmalı mi ? En son kardiyolog gittiğimde bunlara artı atriyal fibrasyon var demisti..biliyorum biraz uzun oldu ama beni bilgilendiriyor iseniz sevinirim.TESEKKUR EDERIM
Yaş:42
Cinsiyet:Erkek

İkinci kez ameliyat elbette ilkine göre zordur ancak gerekliyse yapılmalıdır ve korkmayın. Ancak böylesi önemli bir karar hakkında sadece bir eko özetine bakarak size yorum yapamam, öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ilyas
16/07/14

merhaba hocam kolay gelsin 09/07/2014 tarihinde cevabi mi verdiniz adim ilyas kalp pili takildiktan sonra kalp ritim duzenleyici ve tansiyon ilaci verdiler hocam bana bundan sonra kalple alakali bir durum olmayacak dediler ve 1 ay sonra bacak agrisiyla ciktim doktora ve dediler ayagimdaki atar damar tikali ameliyat olduktan sonra kontrol altina alindim kalp uzerinde 1 parmak kalinliginda 2tane pihtilasma tespit edildi bana dediler ki sanslisin bu pihtilasma ayagina atmis yoksa beyne atsaydi felc olma olasiligin vardi ameliyat olman gerekiyor kalpdeki pihtilasmayi alcaz cok nadir gozuken binde bir hastalik dediler insan hayati bu kadar ucuz mu hocam benim ogrenmek istedigim konu bu kan sulandirici ilaclarin kullanimi doktorum verirmesi gerekir dedi verirseydi boyle bi durum olmazdi ben iyice bilgi toplayip gerekli yerlere sikayet etmek hocam saygilarimla tesekkur ederim ...
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda doktorunuzla görüşün. Size eksik bilgilerle sağlıklı bir yorum yapamam. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hüseyin
16/07/14

merhabalar hocam hocam bende aritmi var kalbimde ve kullandgım ilac cordarone iyide geliyor ayn etkisi var ama en azından düzeltme pil veya yakma yapılana kadar idarelik bi ilac fakat gecenlerde yüz felçi oldum bana prednol önerdiler doktorum fakat baya yüksekmiktarda günde 3 aksam 2 git gite dojazı düşüyor fakat benim kullandgım rtim dengelliyici ilacla bu bana zarar veririmi yüzü iyileştirelim derken baska biyerime zarar verirmiyim cünkü biraz asırı geldi bana
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Prednolün elbette bir çok yan etkisi vardır (yüksek tansiyopn, kilo aldırma, şeker vb). Ancak yüz felci açısından bu ilacı bir süre kullanmanız gerekir. Yan etkilerinden korunma konusunda doktorunuzdan bilgi almanız gerekir. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan da ileri bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

İpek
16/07/14

Hocam merhaba.dün gece ilişki sırasında yoğun bir çarpıntım oldu ve sabah hemen kardiolojiye gittim.kan testleri ,hormon testleri,ekg eko holter hepsi normal çıktı.açıkçası Dr çokta aydınlatmadı beni.bu yapılan testler kalpteki her hangi bir sorunu saptamak için yeterli midir?eğer hiç sorun yoksa bu çarpıntıların sebebi nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

EKO, EKG ve Holter tetkikleri normal çıktuıysa kalple ilgili bir çok hastalık açısından sorun yok denebilir, endişe etmeyin. Ancak çarpıntınızın neden olduğu konusunda yorum yapmak için EKG nizi görmem gerekir. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

elif
15/07/14

hocam mrb.8 yaşındaki kızım için 26/06/14 de ateş ve ishal ile dr gittim.üfürüm var krd ye git dedi.ctf ye gittim.kalp kapakta sarkma,kaçakvar dediler.ara dan şüphelendiler.yatırdılar.2 gün deltac.4+4+4 verdiler.sonra prof eko sırasında gördü ve annanin hiçbir şik. yok bu mevsimde herkes ishal ve ateş olblr dedi.ilaçları kesip 2 gün izleyin dedi fkt ilç kesilmedi.tedv dvm edildi.biz başka bir hst gitmek istdk sevk etmediler.5.günümüzde kendileri sevk ettiler.kesin ara tanısı yok fkt ilaçlara dvm edyrz.2 gün sonrada deposilin olc.hocam ya kalp rmtz yada çökme kalıtsal ama biz rmt gibi tdv edelim dediler.artık geçmi kalındı hocam tam teşhis koyulamazmı.
Yaş:33
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz süreler bu tür bir olası hastalık için geç kalınmış süreler değildir. Ancak ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım, yine de çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Şevki MORALI
14/07/14

iyi günler hocam benım yasım 23 sorunum uyurkenkalbım hızlı atıyor nefesım kesılıyor doktora gıttım sonuclarımı sızınle paylasmak ıstıyorum ayrıca reflü hastasıyım ve agrım sızım yoktur hocam. bırde dakikada kalp rıtımlerın 80 ve 90 arası cıkıyor tansyonumda 11/7 12/7 cıkıyor hep hocam sevgı ve saygılarımla sayın hocam yardımcı olursanız cok sevenırım.. EKOKARDİYOGRAFİ Aort Kökü: 3.2 Sol Atr:3.8 SVDSVÇ:4.5 Ejenksiyon fraksiyonu Teichol:%60 mitr YOK AORT YETM YOK TRİK YET :YOK PUL YET:YOK EKG SONUÇLARIM HR 89 bpm P 110 ms QRS 72 ms QT/QTc 328/401 ms P/QR/ST: 54/59/54 RV5/SV1 :0.753/0.920 mV RV5+SV1 :1.673 mV RV6/SV2: 1.280/1.325 mV Teşhiş bilgisi: 800: sinüs ritim NOrmal EKG
Yaş:23
Cinsiyet:ERKEK

Tıbbi tetkikleri ancak sizi muayene eden veya tetkiki yapan hekim yorumlayabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

TEVFİK ONUK
14/07/14

18 AY ÖNCE 2 DAMARIM BY-PAS YAPILDI.BİR YILI GEÇTİ HERGÜN 8 KM HIZLI YÜRÜYORUM BAZENDE KOŞUYORUM..KALBİ YORUYORSUN YANLIŞ YAPIYORSUN DİYORLAR AMA BEN YORULMUYORUM SANKİ..BENİM İÇİN YÜRÜMENİN VE KOŞMANIN SINIRINI TAM SÖYLERMİSİNİZ..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..
Yaş:53
Cinsiyet:ERKEK

By-pas yapılmış bir kişide önemli olan kalp fonksiyonunun durumudur. Eğer kalbinizin kasılma gücü normalse ve muayene ve tetkiklerinizde (örneğin EKO, efor testi vb) kalp yetersizliği bulguları yoksa ancak o zaman yaşıtlarınıza göre bir farkınızın olmadığnı söyleyebilirim. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
13/07/14

Merhaba sayın doktor yaşım 24 sıkıntım şu arada bir keskince bir acı ile kalbimden veya göğsümden kımıldayamaz hale geliyorum kımıldayınca şiddet çok artıyor 10-15 dk kımıldamadan dualar ederek burundan nefes alıp agızdan vereren kendim iiyiymiş gibi motive ederek geçmesini bekliyorum ve çok şükür Allah'ın izni ile geçiyor ve bazen merdivenleri çıkarken soluk soluğa kalıyorum 4. kat a çıkarken ve çabuk yorulduğumu düşünüyorum evde hiç bir iş yapmasam bile yoruluyorum doktora gittiğimde akciğerimden kalbe kan pompalayan damar dagenişleme dendi kateter 1 kez oldum 11 sene önce ve hiç bir ilaç verilmedi ameliyat da olmadım benim isteğim sağlıklı bi insan olmak ve meslek sahibi olmak gücümün yettiği işleri yapabilmek tedavisi var mı ? ama doktorlar beden eğtiimi öğretmeni olmama karşı çıktılar ne bileyim damarın dahada genişlemesine yol açarmış bunun bi çaresi yokmu ? en son gitiğim devlet hastahanesı doktoru hastalığım için bu tanıyı yazdı AORT (asendan) (2,0 - 3,7 cm ) :3,1 LA (1,9 - 3,8 cm) : 2,9 LvDd (3,8 - 5,6 cm) :4,3 LvSd (2,2 - 4,1 cm) :3,3 IVSd (0,5 - 1,1 cm) : LvPWd (0,5 - 1,1 cm ) : LvEF (%) : 60 P/ A Velosite :0,9 m/sn / 1,30 m/sn 6,8 mmHg Mitral Kapak : ESER MY Aort Kapak : 3k Triküspid Kapak :HAFİF TY PAB Sistolik : 30 mmHg Pulmoner Kapak : ORTA PY Ana Pulmoner çapı 24 cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. YORUM : Sağ kalp boşlukları genişlemiştir. Pulmoner arter gradyenti : 2m/sn 16 mmHg RV:29 Kalp normokardik. LV boyutları normal sistolik fonksiyonları yeterli Perikard Normal , Segmenter duvar hareket bozukluğu izlenmedi. E > A ORTA PY Ana Pulmoner çapı 29cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. Pulmoner kapağın sağ ventrküle doğru ileri derecede bombeleştiği izlendi. Pulmoner kapak anamolisi ? İleri tetkik önerilir.
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz şikayetlerin özetlediğiniz eko bulgularıyla ilişkili olma olaslığı çok düşük.  EKO bulguları tek başına tanı koydurucu olmaz. Muayene bulgularınızla, EKG ve diğer tetkiklerinizle birlikte değerlendirilmeniz gerekli. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MUHARREM
13/07/14

Hocam kalbime 2 ay önce sancı girdi ailemde kalp rahatsızlığı var en son 1 hafta önce de bir sancı girdi ve son olarak 2 gün önce kalbime ufak da olsa sancı girdi çıktı ve sol kolum uyuştu acile gittim ekg ve kan testi normal çıktı. Klima çarptı diye tahmin ediyorum ve soğuk şeyler yemiştim. Yine de kardolojiye gidicem tabi ki. sol dizimde oluşan ödem için bazı ilaçlar kullanıyordum o ilaçlarında yan etkisi olabilir mi? Sol kolun uyuşması ve bi iki gün boynumun ağrıması ve kalbime ufak ufak sancılar girmesi neyin belirtisi ?
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. Bir çok şey söz konusu olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

vahide sayın
11/07/14

kalbim yavaş çalişiyor bunun tek çaresi kalp pilimi yoksa ilaç tedavisi varmı
Yaş:18
Cinsiyet:kadın

Kalbinizin gerçekten yavaş çalıştığı ve tedaviye gerek olduğunun anlaşılması için öncelikle Holter EKG tetkiki gereklidir. 0216 688 09 68 numaralı telefondan veya www.evdeholter.com dan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

 
olgun
11/07/14

HOCAM MERHABA SON 2 YILDIR KULAGIM ARA ARA NABIZ GİBİ ATMAYA BAŞLADI VE SON 1 HAFTADIR SIKLIKLA ATIYOR GENELLİKLE DUŞTAN ÇIKTIKTAN SONRA BUGÜN KULAK BURUN BOĞAZ İÇİN BAĞ EGT. ARŞ. HASTANESİNE GİTTİM ORDAKİ DOKTOR BAKTIĞINDA HİPER TANSİYON BAŞLANGICI OLDUGUNU SÖYLEDİ DEVAMINDA TANSİYONUNU ÖLÇTÜRÜYOR MUSUN DEDİ YOK DEDİM MADEM HİPER TANSİYON BELİRTİSİ VAR NEDEN TAHLİL YAPMADI VEYA NEDEN TANSİYONUMU ÖLÇMEDİ KULAK DAMLASI VERDİ 20 GÜN SONRA GEL İŞİTME TESTİNE SOKARIZ DEDİ. SOL KULAGIM AZ DUYMAYA BAŞLADI İLTAHAP DEĞİL KULAKTA OLUŞAN KİRLER ENGELLİYORMUŞ VE İLERİDE OLDUGU İÇİN TEMİZLEMEDİLER ŞİMDİ BENDE HİPERTANSİYON VARMI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KOLAY GELSİN
Yaş:28
Cinsiyet:ERKEK

Bunun için muayene olup kan basıncınızı (tansiyon) ölçütrmeniz gerekli. Hipertansiyon çok yaygın bir hastalıktır. Yıllarca belirti vermeden sinsi bir halde bulunabilir. Hipertansiyon varsa vakit kaybetmeden tedavi olmanız gerekir.

Sitemizde hipertansiyon hakkında ayrıntılı bilgi mevcuttur. Ayrıca 24 saat otomatik kan basıncı takibi yaptırabilirsiniz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan veya www.evdeholter.com dan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

yunus
11/07/14

kalb ritmim 85 98 110 118 arasında atıyr hep rıtım bozuklugu var verılen ılacımıda kullanmıyorum uzun zamandr ismini bile hatrlamıyorum son günlerde kalbimde agrı saplanıyor gögsüm yanıyor nefesim kesiliyor desem yeridir buun için ilacımın ne oldugunu nasıl bilecegım doktorumda ilaç yazmıyor bana yardımcı olurmusunuz dusuk tozda diye biliyorum ben ama ismini bilmiyorum
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Ritim bozuklukları genelde ağrıya sebep olmaz, başka bir nedeni olmalı. Ritim bozukluğunun onarca farklı çeşidi vardır. EKG nizi görmeden yorum yapamam, sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunamam. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

mustafa ayvalı
10/07/14

15 yıldır tensinor100 kullandım tansiyonum yine yükselmeye başladı kontrollerde birşey bulamadılar concor 10mg kullanmaya başladım yine yükseldi 15 e kadar yüksiliyor kalbim çarpıntı yapıyor ne yapabilirim acil servise gidiyorum diazem vuruyorlar normale dönüyor
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Diazem ritim veya kalp sorununu tedavi eden bir ilaç değildir. Şikayetiniz kalp dışı bir neden bağlı olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

rabia
10/07/14

mitral kapak darlığım var.darlık 1.3. oruç tutmam sakıncalı mı? balon yaptırmam için darlık uygun mu?darlık kaça ulaştığında ameliyat gerekir?
Yaş:40
Cinsiyet:kadın

Bu sorunlarınızın yanıtı hastaya / muayene bulgularına göre değişir. Aynı kapak alanına sahip bir hastaya ameliyat için erken derken, başka bir hastaya başka nedenlerle (başka bulgulara bakarak) hemen ameliyat olmasını söyleriz. Muayene olmanızı öneririm.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

Mustafa
10/07/14

hocam merhaba; annemin yaşı 62, 2010 senesinde 4 kür kemoterapi 30 gün de radyoterapi aldı. radyoterapi esnasında sol ventrikül ef 40% ölçüldü. yaklaşık 4 sene 4 ayda bir yapılan ölçümler 40% seviyesindeydi.3 ay kadar önce malesef şikayetleri arttı,maalesef sonuç 20%. ilaçları arttırıldı, şimdi daha iyi ancak ciddi endişlerimiz var, nasıl bu değeri arttrırabiliriz, en azından 40% değerlerine döner mi? ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz, yol göstermenizi rica ederiz? saygılarımla
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Eğer ölçümler dediğiniz gibiyse, ne yazık ki dönmez. Yani ejeksiyon fraksiyonu bir sebeple (kalp krizi, ilaç yan etkisi vb) azalınca eski haline (çok ender durumlar dışında) dönmez.

Annenizde kalp yetersizliği başlamış olabilir. Ancak % 20 oranıyla da, iyi bir kalp tedavisi altında annenizin şikayetleri geriler, daha rahat yaşayabilir, çok endişe etmeyin. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

09/07/14

Merhaba hocam, Benim tansiyonum kendimi bildim bileli 11/6-9/5 ve nabzim da 60-75 arasında. Kendimi kötü hissetmiyorum, bu aralar diyetisyen kontrolunde diyet yapıyorum ve sanırım o yuzden ağırlıklı olarak 10/5 ya da 9/5 çıkıyor.Yakın bir zamanda ekg ve kalp ultrasyonu çektirdim her şey yolunda görünüyor. Sizce tansiyon ve nabzın böyle olması normal mi?
Yaş:21
Cinsiyet:kadın

Evet, normaldir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

ilyas
09/07/14

Merhaba hocam size bir sorum olcak bana bundan 3 ay oncesi kalp pili takildi kalp ritimlerim 40 ile 45 arasi oldugu icin pil takmayi uygun gorduler ve taktilar benim asil sorum ise ben hastanede 15 gun kaldim bu esnada bana kan sulandirici igne ve coumadin ilaclar verilmesi gerekiyormu hocam yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler kolay gelsin
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sadece kalp pilinden dolayı kan sulandırı ilaç almanız gerekmez. Kalp ritminize baüğlı olarak bu ilaçları almanız gerekir. bazı ritimler (kalp pili olsun olmasın) kalp içinde pıhtı oluşumuna ve beyinde damar tıkanıklığına (felce) neden olabilir. Ancak EKG nizi görmeden bu tür ilaçlar almanız gerekip gerekmediğini kesin söyleyemem. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

necdet çalık
08/07/14

2009.9.2 aurt kapak amaliyatı oldum şu anda nefes darlığı cekiyorum metal kapak takıldı öksürük var
Yaş:44
Cinsiyet:bay

Bu şikayetinizin birden fazla nednei olabilir. Ameliyata bağlı olabilri, kullandığınız ilaçların yan etkisi olabilir, geçici bir durum olabilir. Ameliyat olduğunuz hastaneye gidip muayene olmanızı öneririm. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

gözde
08/07/14

selam. ben 17 yaşındayım kalbimde ritim bozukluğu var 3 yıl önce elektrofizyolojik çalışma (EPS) yapıldı. çok tehlikeli olmadığı söylendi ama bikaç aydır arada kalp çarpıntım oluyor ve göz kararmalarım arttı nabzmı ölçtğümde 140-150 arası çıkıyor hatta 165 çıktığı bile oldu nefes almakta güçlük çekiyorum acaba ritim bozukluğu ilerlermi tekrar doktora gitmelimiyim??
Yaş:17
Cinsiyet:bayan

Anlattığınıza göre ritim bozukluğunuz devam ediyor. tekrar muayene olun, gerekirse Holter EKG veya EPS tekrarlanabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

naciye aydın
08/07/14

hacam ben yaklasık 2007 den buyana hipertrofik kardiyomapati hastasıyım ama sunu varkettim gün geçtikçe iyi hissetmiyorum ilk çarpıntım oldugunda 2007 ikinci-2009 3-2014 4-2014 git gide çarpıntılar yoğunlastı şimdi yururken bile korkuyorum dr m en son ekg içi korkulcak bişey yok bu problem kulakçıktan geliyor dedi en son ekg ise 200 dü benim duruyoorken aniden gelen bi çarpıntı ve terleme soylenenleri duyuyorum fakat cvp veremiyorum yorgun bitkin düşüyorum böyle yasamaya alışman lazım dedi ama ben o durumda ne yapmam gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum içtiğim ilaçlar belok zok 100 mg coraspırın 100 mg ben bazen yogun gögüs ağrısı olduğunda 100 mg beloc zok içiyorum zararı olurmu? şimdiden teşekkür ederim saolun
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Hipertrofik kardiyomiyopati (HMKP) her hastada farklı bir seyri gösterebilir. En sık kulakçıktan gelen aritmiler olur. Bu aritmiler hem yorgunluk, nefes darlığı yapar, hem de çarpıntıya neden olur. Ancak en önemlisi bu tür ritim bozuklukları kalp içinde pıhtı oluşumana ve bu pıhtıların beyne gitmesiyle de felce sebep olabilir. Bu nedenle bu tür ritim bozukluğu varsa, en önemlisi kan sulandırı ilaç (aspirin dışında) kullanmak gerekebilir.

Bu konuda elbette doktorunuz karar vermeli. Sitemizde HKMP hakkında bilgi mevcuttur. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

oznur
07/07/14

hocam ben 2 sene oncesı kardıyolojıye gıttım ulturasonla baktı kalp kapagı gevseklıgı oldugunu soyledı sonra baska doktora gıttım oda kosu bandına soktu sorun yok dedı ama benım kalbımde agrılarım oluyo zaman zaman nedenı nedır bıde ben cok evhamlıyım psıkolojık tedavı gordum
Yaş:24
Cinsiyet:kadın

Kalp kapağı gevşekliğinden kast ettiğiniz mitral valv prolapsusu olmalı. Bu konuda sitemizde bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

arzu
06/07/14

merhaba hocam ben göğüsümde telefon taşıyorum bazı nedenlerden dolayı sizce kalbe sorun yaratır mı 1 haftadır taşımıyorum 2 gecedir bacağıma kramp girdi bi gece iki bacağıma bi gecede tek bacağıma teşekkürler şimdiden
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Hayır, bilindiği kadarıyla kalbe doğrudan bir etkisi olmaz. Ancak cep telefonlarının vücuda uzun süre yakın tutulması sağlık açısından iyi değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

Hulya zeybek
06/07/14

Eşim 15 gün evvel açık kalp ameliyatı oldu. ameliyatta 3 damarın tedavisinin yapıldığı,Ameliyatının başarılı geçtiği söylendi..ameliyat sonrasında vucutunda 3 adet diren vardı,2 diren 3 gün sonra çıkarıldı fakat direnin bir tanesinden sürekli akıntı gelmesi ve akıntının açık iltihap rengi yada yağlı bir görünümde olmasını dokdorları şu şekile açıkladı,,AMELİYAT ESNASINDA LENFLERDE BULUNAN MİĞDEYE BAĞLI BİR DAMARDA KESİ OLMASINDAN KAYNAKLANDIĞINI ,BİR SÜRE SERUMLA BESLEYECEKLERİNİ, BU DAMARIN KENDİ KENDİNE KAPANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER, Sizce böyle bir durumda damar kendi kendini tölore edebilirmi? riskleri nelerdir? ne yapılması gerekir?
Yaş:50
Cinsiyet:Bayan

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapabilemem mümkün değildir. Birden fazla olasılık söz konusu olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

kadir
05/07/14

eko sonuçlarım düzgün çıktı.(saneloc 50 kullanıyorken çekildi) 24 saatlik holterde de aynı ilacı kullanıyordum. sonuç : bazal ritim sinustur. ortalama hız 66 minumum: 46 maxsimum : 129 ventriküler ekstrasistol : 44 supraventriküler ekstrasistol : 1650 kalp hızının en fazla 129 olduğu 11 kez taşikardi(sr) atağı izlenmiştir. sonuç normalmidir.
Yaş:bayram
Cinsiyet:erkek

Tetkik sonuçlarınızı sizi muayene eden veya tetkiki yapan hekime yorumlatmanız daha sağlıklı olur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

ferhat
05/07/14

Slm sayın hocam sızden bı konu hakkında bılgı almak istiyorum. Ben yenı nısanlandım ve nısanlımda kalp romatızması varmış hocam bu hastalığın tedavisi varmı ve gebelik için bı sorun olurmu beni bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum. Tesekkur ederim kolaygelsin hayırlı aksamlar ismim FERHAT KAYSERİ DEN YAZIYORUM
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Kalp romatizması kalbi farklı derecelerde etkilemiş olabilir. Bazen hiç bir sorun oluşturmadan hayat boyu devam eder, bazen sadece bazı koruyucu ilaçlarla hastaları takip ederiz.

Bazı seyrek hallerde ise kalp kapağına müdahale gerekebilir. Yani hastaya göre / muayene bilgilerine göre yorum yapmak gerekir.

Kalp romatizması hakkında sitemizde ayrıtnılı bilgi vardır, okuyabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

Onur
04/07/14

Arvd hastasiyim futbolcuydu bırakmak zorunda kaldım ne zaman tekrar futbol oynuya bilirim
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Bu çok önemli bir hastalıktır.

Bu sorunuza karar vermek için sizin hakkınızda bir çok bilgiye sahip olmam gerekir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve  randevu alabilirsiniz.

 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

selin aksoy
04/07/14

merhaba, ben zehırlı guatr hastasıydım atom yuttum ve şuan hipotiroidiyim.çok iyi bir endokrincide tedavi oluyorum.cuma günkü degerlerım tsh 2,5 , hemogram 9,böbrek ve karaciğer temiz.ancak 2006 yılından beri değişik bir kalp atışı ile mücadele ediyorum.hızlı bır teklemeleme gibi.artık yaşamak ıstemıyorum bu yüzden.kalp doktorlarına gımekten bıktım.ekg bısı yok eko bısı yok,eforda 3 leveldayım.holter ıkı kere takıldı.bır kere sınüs tasıkardısı dendı.sonra ferıdun bey(kalpcı)svt dedi.beloc verdi.ama gecmıyor.tıroıd ılacım dozunu 125 cıktıgımda daha belırgın hale geliyor.ben bıktım artık.yalvarırımyardım edın.madem bısı yok bu yasadıgım sey nedır.zor günler gecırmıs ve doktor olmuşsunuz yalvarırım bı çözüm bulun.
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Guatr hastalığı kalp ritmini etkileyebilir. Kalp ve tiroid tedavinizin birlikte yapılması gerekir.

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisnde bulunam tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

şenay
04/07/14

serdar bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. ekg bozuk derken şüpheli çıktı demek istedim.. bazı yükselmeler var deyip aspirin çiğnettiler acilde.. poliklinikte ultrason, kan tahlilleri ve efor testi uygulandı.. anjioya gerek duymadı doktor.. siz bu durumda anjio önerir misiniz?
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Anjiyo kararı için EKG yi görmek gerekir. Bazen birden fazla EKG takibi ile karar vermek gerekebilir 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

UFUK
03/07/14

Annem 51 yasında beyın damarı tıkalı bunun ıcın stent. Takılmasını söglüyorlar ve risk lı dıyorlar riks konunusunda sıkıntı yapıyoruz bı olsun bı olmasın dıyoruz sizce rıks nedır
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Stentin yararı ve riskleri hastanın durumuna, hangi damara takılacağına, damarın boyutuna göre değişir. hastayı ve anjiyografi filmini görmeden doğru yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
03/07/14

Selamun aleykum hocam ben amotor olarak futbol oynuyorum psikolojik olarak sürekli kalbimi dinliyorum nabizim hep normal ağrı felan da yok çarpıntı da olmuyor yuksek nabız da çok idman yaptım ALLAHa şükür hic ağrı zorlanma felan olmadı ama 3kere kalp ritmim 180e çıktı 6ay önce yuksek tempodayken 30 gün önce zıplar ken 13 gün önce tam. Kosarken özel doktorlara gittim ekg , kan tahlili, holter takibi 24 saat , birde efor testi yaptım bir şey çıkmadı çok şükür futbol oynayabilirssin dedi sizce ne yapayım ? Saygılarımla....
Yaş:17
Cinsiyet:erkek

Bu durumda bir şey yapmanıza gerek yok. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

İbrahim Erşahin
03/07/14

Sayın Hocam ; Yaşım 33. Boy:1,72 cm ve kilo :70 kg Yaklaşık bir yıldır sabah kalkar kalkmaz idrar boşaltımı sonrası ve kahvaltı öncesi ölçtüğüm tansiyon değerlerim ortalama 135/85 mmhg civarında. Zaman zaman bu değer yoğun iş yaşantısı sonucu 145/95 dolaylarına ulaşabiliyor. Doktora gidip EKO,EKG çektirdim. Sonuçlarda bir şey çıkmadı. Kan değerlerimde de hiçbir şey yok.24 saat holter cihazı bağlandı onda da değerler 125-165/75-110 arasında değişmekte. İlaçlı yapılan böbrek ultrasonunda da sonuçlar iyi. Size sorum 33 yaşında erkek bir bireyin kilo,kolestrol,böbrek fonksiyonları gibi risk faktörlerinin iyi olması rağmen sadece tansiyon değerlerinin büyük çıkması nedeniyle tansiyon ilacına başlanması gerekir mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Holter kayıtlarınıza göre kan basıncınız yüksek, tedavi olmanız gerekir. Bu tedavinin yöntemini sizi muayene eden doktor belirleyebilir. Sanal ortamda tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ŞAHİN
02/07/14

Merhaba; Delix, Beloc zok,glifor,Ecepirin kullanıyorum 2 yıl önce paypas oldum şeker hastasıyım cinsel sorunlarım için levitra 20 mg aldım kullansam bir yan etkisi olabilirmi Doktor bey
Yaş:40
Cinsiyet:ERKEK

Cinsel destek ilaçları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, yararlanabilirsiniz. Kişiye özel ilaç bilgisini sanal ortamda vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

şenay
02/07/14

merhabalar.. ben eşimle ilgili bir soru soracaktım.. 2 gün önce aniden göğsünde baskı oluştu.. yemekten bir saat sonra oldu.. hemen hastanenin acil kısmına başvurduk.. ekg de kalp krizinden şüphelenildi ve hemen aspirin çiğnettiler ve müşadeye aldılar.. 3 saat arayla ck ve troponin tahlilleri yapıldı.. tahliller temiz çıkınca "yarın kardiyolojiye görünsün" diyerek eve yolladılar.. aspirinden sonra eşimin göğsündeki baskı hafifledi.. kardiyolojiye gittik.. ekg si yine bozuk çıktı ultrasonla bakıldı efor testine girdi.. tligserit kolestrol gibi değerlerine bakıldı ve çok şükür temiz çıktı.. sormak istediğim şu : bu baskı kalp krizi sinyali olabilir mi? baskıyla birlikte ekg nin bozuk çıkması şüpheli değil mi? kalp değilse başka ne olabilir? bu aşamada emin olmak için başka nasıl bir yol izleye biliriz? eşim 40 yaşında erkek.. şimdiden teşekkür ederim..
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Troponin tetkinin normal çıkması hastanın  sadece "o sırada" kalp krizi geçirmediğini gösterir, ancak kalp krizi riski olmadığını göstermez. EKG de bozukluktan kastedilen ne demek, anlamadım, onlarca ayrı sebebi olabilir. Ancak göğüsteki baskı hissi ve "bozuk bir EKG" o sırada kalp krizi geçirmemiş olsa da başka bir zaman kalp krizi riskine işaret ediyor olabilir, bu açıdan ileri tetkik mutlaka yapılmalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

serhat
02/07/14

hayirli günler hocam beni sikayetim 1 sene önce asiri spor yapiyordum ve bi an basim döndü asiri korktum hastaneye gittim ve dediler kalp de bisey yok fakat tansiyonum yüksek dediler 170 90 uzun süreli ekg yapildi fakat bir sey bulamadilar dislari hizlanirmi ediler ki panik atak kafama asiri takiyorum hocam takmadigim zaman tansiyonum dusuyor ama aklima kalp tansiyon geldimi asiri korkuyorum hani normal korku degil cok asiri peki bu korkudan cikabilirmi tansiyon
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Olabilir. Ancak yine de günün birinde gerçek hipertansiyon gelişebilir, her zaman panik etiketine sığınmak doğru değildir; aklınızda olsun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kezban
01/07/14

kalp pili takıl 3 ay oldu takılı olan bolgede agrı ve batmalarım var sol kol omzumda agrım gecmedi hangi branş dr gitmeliyim ne yapmalıyım
Yaş:40
Cinsiyet:bayan

Kalp pili takan doktora tekrar danışın; pil ile ilgili olmadığına emin olduktan sonra sizi yönlendirecektir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

sonnur
01/07/14

Merhaba Dr bey ben 10 haziranda bypass oldum yarı açık ameliyat göğüste n alinan damarla tek damar im değişti benim merak ettiğim cinsel yaşamına ne zaman donebilirim
Yaş:can
Cinsiyet:kadin

Bu sorunuzun yanıtı ameliyat / cerrahi durumdan çok kalbinizin fonksiyonu ile ilgilidir. Kalp muayeneniz, efor kapasiteniz ve eko bulgularınızı bilmeden bu sorunuza doğru yanıt veremem. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kubilay
01/07/14

Hocam merhaba. 2 hafta once senkop sebebiyle acile kaldirildim. Hipertrofik kardiyomiyopati teshisi konuldu. Bir hafta hastanede yatarak tum testlerim ve tahlillerim yapildi.Sonucta sol duvarda 1.6 cm kalinlasma tespit edildi. Holter sonucunda tehlikeli bir aritmi yok dendi. Benim sorum bu hastaligin sonucunda kalp yetmezligi gelisir mi ve ri sk sadece eforla mi ilgilidir. hastaligin genel seyri nasildir. Tedavi olarak beloc 25 verdiler o da nabzımi cok dusurdugu icin halsizlik yapiyor. Baska tedavisi yok mu. Tesekkur ederlm..
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Hipertrofik kardiyomiyopati hastasında senkop varsa, bu durum başlı başına önemlidir ve ayrı bir takip ve tedavi gerektirir.  Genç yaşlarda aritmi (ritim bozuklukları) ve senkop görülür. Nadiren de ani ölüm riski vardır. Kalp yetersizliği daha çok ileri yaşlarda görülür ve seyrektir. Bu konular sizde de muhtemelen araştırılmıştır.

Sitemizde bu hastalıkla ilgili genel bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Asuman
30/06/14

Doktor bey merhabalar.Ben 5gün evvel Mr cihazına girdim bel bölgemde yaşadığım sıkıntı nedeniyle ancak cihaz çalışmaya başladığı an kalbimin şiddetle yerinden sarsıldığını hissettim bu birkaç kez tekrarlayınca çekime son verdirmek zorunda kaldım,ertesi gün kalple ilgili değil ama kaplama dişimle sorun yaşadım makine kaynaklı olabilir mi,birde kalbimde sorun varmıdır hangi tetkikleri yaptırmalıyım.Teşekkür ederim
Yaş:57
Cinsiyet:Kadın

Öncelikle ayrıntılı muayene olmanızda yarar var, muayeneye göre tetkilerinize göre karar verilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

HİLAL ÖZDEMİR
30/06/14

Kardeşim 40 yaşında ve kalp krizi sonucu ameliyat oldu.2 damarı değişti.doktorlar ilaçla uyutuyorlardı.Ancak şu an ilacı kestiler yaklaşık 3-4 gündür kardeşim hala uyanmadı bu normal mi?Yaklaşık olarak 10 gündür uyuyor.
Yaş:30
Cinsiyet:BAYAN

Elbtte normal değil. Ameliyat soırsında veya hemen sonrasında bir sorun gelişmiş olabilir. Çok farklı sebepler söz konusu olabilir. Doktorlarından bilgi almanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

orhan yılmaz
28/06/14

ramazan ayından dolayı tansiyon ilacımı akşamları alabilirmiyim?
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Normalde tansiyon ilaçları sabah erken saatte alınmalıdır. Değişik bir satte alınması konusunda ancak sizin bünyenizi bilen bir hekim karar verebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Serkan
27/06/14

1 ay önce kardiyoloji uzmanına gidip eko çekitrmiştim.Mitral kapak hafif kalın fibrotik çıktı ama kalp romatizması olmadığım söylendi.Bugün dahiliye doktoruna gittim göğüs ağrısı şikayetiyle bana beloc zok 25 mg verdi.İlacin reçetesinde kalbinizle ilgili bir probleminiz varsa kullanmayın yazıyor ne yapmalıyım.?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Sizi muayene eden hekime danışın lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet PEKDAŞ
25/06/14

Hocam iyiçalışmalar ben 2002 yılında bypas oldum Hemoglobin seviyem yüksek kan vermemin herhangi bir zararı varmı,teşekür ederim.
Yaş:45
Cinsiyet:Erkek

Hayır, bu bilgiler dahilinde yoktur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Süleyman uğur
24/06/14

Merhaba ve Allah kolaylık versin. Ben 32 yaşındayım kilolu biriyim , kalp ile ilgili sıkıntımın panik ataktandır diye düşünmeme rağmen doktora gittim, ekg çekildi daha sonra efor testi yapıldı, sonuçlar temiz çıktı ultrasonla da baktı doktor senin kalbin benimkinden daha sağlam dedi, yalnız ben o dönem diyet ve spor yapıyordum efor testindeki süre bana kısa bile geldi formdaydım ama yinede bende kalbimin bu teklemelerinin ve nabız kaybının panik ataktan kaynaklı olduğunu düşündüm, ama bugün en şiddetlisini geçirdim kalbim teklemeye başladı ve bi anda nabzım düştüğünü farkettim gözlerim kararmaya başladı nefes almakta zorlandım, hemen yürümeye başladım ayaklarım titriyordu zor duruyordum, bu panik atak mı ? Yoksa kalp krizine yakın bişey mi bilmiyorum asıl sormak istediğim ekg, efor testi ve ultrason dan başka daha net bilgi alabileceğimi bir yöntem var mı ? Teşekkür ederim iyi çalışmalar
Yaş:32
Cinsiyet:Erkek

Efor testiniz yapıldı ve normal sonuçlandıysa bahsettiğiniz şikayetler açısından endişe etmeyin. Ancak kilo, yüksek tansiyon, şeker ve kolesterol sorununuz varsa ilerisi için riskiniz devam ediyor demektir, bu sorunlardan kurtulmanız gereklidir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
zeynep
24/06/14

Yaklasik bi ay once carpintilarim sebebiyle kardiyolaga basvurdum yapilan tetkiklar sonucu kalp kapakcigi romatizmsi oldugu ortaya cikti panik atak hastaligina yakalandim kardiyolg 5mg concor verdi simdide psikiyatr uzmani cipralex kullanmami soyledi prospektuste kalp rahatsizligi olanlar kullanamaz dyo napmalym yardimci olursaniz sevinirim
Yaş:18
Cinsiyet:kadin

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, ilaç ve tedavi hakkında öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
yasın
24/06/14

merhaba doktor bey bır sıkayetım var belımde bır agrı oluyor 10 dakıka falan suruyor ama nefes alamıyorum ve sol kolum tamamen uyusuyor korkuyorum acaba nedenı ne olabılır lutfen sızden cevap beklıyorum
Yaş:karaagac
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapılamaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
semanur
23/06/14

Sayın doktorum benim sevgilimin kalbinde pil olduğunu öğrendim.Bebekken kalbe giden 2 damarının olmadığı için kalbine pil takılmış.Bu kalp pilinin nasıl bişe oldunu bilmedim için çok endişeleniyorum.sevgilim ölür diye çok korkuyorum.Napması lazımda kendini koruması lazım ? Bana bu kalp pili hakkında bilgi verirmisiniz bişe olmaz dimi ona ??
Yaş:16
Cinsiyet:kadın

Sitemizde kalp pilleri hakkında ayrıntılı bilgi vardır. Bu bilgiler size yardımcı olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
gizem
23/06/14

mrb benım annemde venofer verıldıkten sonra kanda pıhtılaşma oldu.onun üzerine oksapar başlandı.ben 20 gundur oksapar yapıyorum yaptığım yerler de morarma olmuyor ama başka yerlerde morarma oluyor.bunun sebebı nedır? ve bu ılacı ne kadar kullanması gerekır.
Yaş:tüzünoğlu
Cinsiyet:bayan

Bu tür ilaçlarda enjeksiyon yapılan yerde küçük morarmalar olabilir, geçicidir, endişe etmeyin. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
nizar
22/06/14

hocam beloc zok 25 mg yi kullanırsam kalbime zarar verir mi çok korkıyorum endişeliyim bende panik atak olduğu için hasyaneyede gidemiyorum korkuyorum hastaneye girdiğimde daha çok çarpıntım oluyor
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

İlaçların her kişide etkisi / yan etkisi farklıdır. Bu konuda ancak sizi muayene eden bir doktor fikir verebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
duygu
22/06/14

Mrh doktor bey sorum olucakti annem akcigerinde su toplanmasi oluyor suyu atmasi icin ilac aliyor ama bir türlü su kendisini atmiyor kendisinde de kalp sorunu var ve kalp len bir ilgisi olabilirmi sorucaktim. Yas:47 Cinsiyet:Kadin
Yaş:26
Cinsiyet:kadin

Annenizde kalp yetersizliği olabilir, bu önemli ve hayati riski olan bir hastalıktır. Sitemizde bu konuda genel bilgi var. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Zeliha
22/06/14

Eskiden yorulmayan her işini rahatlıkla yapan biriyken son zamanlarda biraz iş yapınca efor harcayınca yorulup dinlenme ihtiyacı hissediyorum bazen ciyerlerim şişmiş gibi hissediyorum nefes almakta zorlanıyorum bacaklarımda biryere vurmuş gibi morluklar olup sonrasında klcal damar gibi varis şeklinde kalıyor tansiyonum 10,6 8,4 arası nabzım düşük 50, 70 arası yüükseldigi zaman nefeste zorluk oluyor kolestrol ve troitlerim normal sigara azda olsa kulanıyorum bunların nedeni lalple ilgili olabilirmi şimdiden teşekkür ederim
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Olabilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
mustafa
21/06/14

merhaba ben sağ ayağımda 1,5 ay önce varis e benzer damar toplaması olduğunu farkettim işim gereği çok oturuyorum . ihmal etmedim doktora gittim. doktor varis olduğunu söyledi varis çorabı yazdı . yaz ayında giymek imkansız gibi birşey heleki antalyada. ilaç vermicekmisiniz diye sorduğumda varis için bir ilaç yok dedi. ama benim içime sinmedi daha sonra aynı hastanede farklı bir doktordan randevu aldım . bu defaki doktor yaz ayında varis çorabı giyemezsiniz havalar serinleyince çorap giyin. ozamana kadar sürekli kullanmanız gereken ilaçlar var bunlara başlayın dedi. venoruton forte günde 2 tane sabah akşam ecopirin 150 mg günde bir tane surgam 300 mg günde 2 tane bana bu ilaçları yazdı bitince sürekli aile hekimimden yazdırıp kullanmaya devam etmemi söyledi. ilaçlara 2 gündür başladım fakat netten biraz ilaçlar hakkında bilgi araştırdığımda inr testi gerekiyormuş bu ilaçlara başlamadan önce normal inr değerlerini görüp ona göre gerektiği dozda kullanılması gerekiyormuş. bu test yapılmadan doktor bana sadece gözle muayene edip bu ilaçları yazdı. inr testini yaptırmalımıyım ilacı kesip? ayrıca daha önce guatr ameliyatı olmuştum troit bezlerim tamamen alındı. levotiron kullanıyorum hergün. beni bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkür ederim
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda sadece genel bilgi verebilirim. INR ve coumadin ilacı hakkında sitemizde zaten bilgi mevcuttur. İlaç ve tedavi hakkında sanal ortamda kişiye özel bilgi verilmesi tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Kaan
21/06/14

Ben triatlon yapıyorum extreme sporlar arasında yer alıyor fakat kalbimde 2kapakçık olduğunu öğrendim. Kalpte iki kapakçlı olması performansın 3kapakçıklı insan kalbine göre düşük bir performans gösterirmi.
Yaş:Bekaroğlu
Cinsiyet:Erkek

İki kapakçık durumu her halde "biküspit aorta hastalığı" olsa gerek. Biküspit aorta hakkında sitemizde genel bilgi vardır, bilgi edinebilirsiniz. Bu hastalığın bazı evrelerinde ise aritmi ve yaşamsal risk açısından bazı sporların yapılması uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan ileri bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
emine
18/06/14

kolay gelsin ali bey ben 10 yıl önce doğuştan pulmener darlık olduğundan anjuyo olmuştum iki yıl önce istanbula geldim ve burda çok yoruluyorum süreklikalbim sıkışıyor acaba istanbulun havası yani nem beni etkiliyor mu?yaşadığım yerde nem yoktu benim eşim öğretmen il dışı tayin aldırmak istiyoruz acaba bana bu yüzden rapor verirler mi
Yaş:21
Cinsiyet:kadın

Bunun için muayene olup heyete girmeniz gereklidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ayşenur
17/06/14

sayın hocam, babam 78 yaşında.26 yıl önce beyin ameliyatı olmuştu şimdi bir sıkıntısı yoktu. rutin kontrolünde kanındaki bir değerin yüksek çıkması sonucu kardiyolojiye yönlendirildi. ve dr acil olarak başka bir hastaneye gönderdi anjio yapıldı ve 4 damarının tıkalı olduğu söylendi. hemen by pass diyerek ameliyata aldılar. ameliyat başarılı geçti . ameliyattan çıktığında bi sorun yoktu ancak akşama doğru tasiyonu düştü ve yatağa alındı. sonrası hafıza kaybı, konuşmada zorluk ve yürüyememe. ameliyat olalı 16 gün oldu ve durumu hala aynı. beynin kendini toparlıyamadığını söylüyorlar oysaki ameliyat öncesi beyin cerrahı tomografi sonucu ameliyat için bi sıkıntı olmadığını söylemişti.ama şu anda yarı ölü gibi yatıyor zor konuşuyor yürüyemiyor ve sürekli uyumak istiyor. şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz. çaresiz bekliyor bir fikir vermenizi umut ediyorum.
Yaş:
Cinsiyet:

Verdiğiniz bilgilere göre babanız ameliyat sürecinde "felç" geçirmiş olmalı, ancak bunun sebepleri ve bundan sonraki gidişatı hakkında yorum yapmam bu bilgilerle mümkün ve doğru olmaz. Daha ayrıntılı dosya bilgileri gerekli. En sağlıklı bilgiyi takip eden doktorlardan alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Özlem
14/06/14

Mrb doktor bey ben bir yıldır belok 50 mg kıllanıyorum orta derecede mitral kapak yetersizliği var ilacı kesmeyi düşünüyorum sadece çarpıntım olduğunda kullansam olurmu yardımcı olabilirmisiniz
Yaş:25
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim.

İlaç veya tedavi öneri için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun.
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
hüseyin
09/06/14

ninem 92 yaşında nabız 150 iken hastahaneye gittik yoğun bakım tedavisi ile 129 a düştü.doktorumuz pıhtı olduğunu söyledi.kalp büyümesi olmuş.elektroşok yaparak nabzı düşürebiliriz fakat felç olma riski olduğunu söyledi.elektroşok mu yoksa ilaç tedavisi mi ikilemindeyiz.fikir vermenizi rica ediyorum. şimdiden yardımınız için teşekkürler.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

92 yaşında bir kişideki aritmi çok büyük bir olasılıkla tekrarlar. Her koşulda (elektorşok da yapılsa) zaten kan sulandırı ilaç kullanması gerekecektir. Bu nednele pıhtı için zaten kan sulandırıcı ilaç kullanımı esastır. Elektoşok bu yaş için GENELDE tercih edilmez. Yine de kararı hastayı mauene eden hekim vermelidir. Geçmiş olsun.

Bu konuda sitemizde "aritmiler ve ani ölüm" başlığı altında bigi vardır.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Nurten
07/06/14

2005 yılında stent takıldı gittiğim doktorlar emar ve fizik tedavisi önerdiler stent'den dol ayı korkuyorum.Siz ne dersiniz sizce uygunmudur. İyi güler Saygılar
Yaş:59
Cinsiyet:kadın

MR ve fizik tedavinin kalpteki stente bir yan etkisi yoktur. Ancak kalp hastalığınız veya kalp yetersizliğiniz varsa bu konuda dikkatli olmak gerekli.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

emin
07/06/14

hocam ekg de eforla bişi çıkmadı ancak holter takıldığında ara ara nodal ritim Lbbb izlendi diyor doktorum saneloc 50 verdi bi aydır kullanıyorum 10 gündür olmadı simdi biraz strese girdimi sık oluyor özellikle dinlenme ani kalkış ve oturuşlrda sporla uğraşan biriyim acaba engel olurmu riski sizce nedir psikolojimi çok etkiliyor
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Nodal ritim ve LBBB kalbin ileti yollarında aksama-gecikme olabileceğine işaret eder. Bu durumun araştırılması gerekebilir; tedavi iise çok farklıdır. Bu nedenle doktorunuzun beloc / saneloc vermesini pek anlayamadım. Tekrar doktorunuzla konuşun. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
EMRE GÜLEZ
05/06/14

SLM BEN DOĞUŞTAN KALP HASTASIYIM 1993 TE AMELİYAT OLDUM.ŞUAN 2-3 DERECE AORT YETMEZLİĞİ TEŞHİSİYLE TAKİP EDİLİYORUM. YAKLAŞIK 10 YILDIR ECOPRİN 100 GR BELOC 50 MG KULLANIYORUM.AYRICA 2006 YILINDAN BERİ CİPRALEX 10 MG KULLANIYORUM 8 AYDIR EVLİYİM VE CİNSEL SORUNLAR YAŞIYORUM. KENDİME GÜVENİM HİÇ OLMADI HEP KORKULARIM VARDI.EVLENİNCE DÜZELİR DEDİM AMA DAHA KÖTÜ OLDU. SİZCE NE YAPMALIYIM
Yaş:33
Cinsiyet:ERKEK

Bu sorunuza verdiğiniz bilgiler dahilinde sağlıklı bir yanıt verebilmem mümkün değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dilek
05/06/14

156 nabız civarlarında sinüs taşikardisine girdim 15-20 dk sürdü acilde yarım ampul puşe beloc yaptılar oyle geçti kansızlığım yok troid hormonlaım normal nargile içimi sonrasına denk geldi nargile içimi bu durumu yaratr mı 10 mg cipralex kullanıyorum bi ara düzensiz kullandım 20 ye çıkarp düştüm sebep ne olabilir idiyopatik midir ?sık taşikardilerim oluyor fakat bu kadar yuksek atımlı değil.
Yaş:26
Cinsiyet:k

Nikotine bağlı olabilir. Panik bozukluk nedneiyle de olabilir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Ebuzer
04/06/14

iyi aksamlar hocam ekg holter taktırcam taktırmadan once saneloc ıcsem bı sorun olur mu?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Sorunuzun yanıtı Holter tetkikinin ne amaçla yapılacağına bağlı olarak değişir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
aktan
04/06/14

Sayın hocam 69 yaşındayım geçen sene 5 damardan baypas ameliyatı oldum.Diltizem ve plaviks alıyorum günde birer tane.OMEGA 3 kapsülü alşabilkişrmiyim günde birer tane.Saygılar.
Yaş:kaplama
Cinsiyet:erkek

Alabilirsiniz. Ancak yararı olup olmayacağı konusunda bu bilgilerle bir yorumum olamaz.  Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
şirin
03/06/14

hocam merhaba. anneme yaklaşık 6 ay önce pil takıldı. bazen pilin takıldığı yerdeki ameliyat kesiğinde sızlama oluyo. bu günlerne de göğüsünün yanında göğüs kafesini oralarda bi sızı olduğunu bıçak gibi bir şeyin battığını söylüyo. bu sızı gün içerisinde 5 dakika kadar cep telefonu ile konuşmuştu onun ve sol tarafına yatması sol kolunu fazla kullanması ile ilgili olabiir mi. acil cevap verirseniz çok sevinirim hocam. şimdiden teşekkürler
Yaş:19
Cinsiyet:kadın

Kalp pilleri hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Ayrıca bilgi isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilrisiniz. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
tuba
03/06/14

8 yasımda aort damar tıkanıklığı ameliyatı oldum 18 yasımda tekrar ameliyat olduğum doktora kontrole gittim sorunun küçük ölçüde devam ettiğini yani üfleme olduğunu(küçük miktarda tıkanıklık olduğunu) ama bir sorun yaratmayacağını söyledi.Şimdi 27 yasındayım ve 17 haftalık hamileyim karnımdaki bebeğe ve doğum zamanı bana bir zararı olur mu?ŞİMDİDEN TESEKKÜR EDERİM.
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle hastalığınızın ne olduğunu anlamam ve size sağlıklı bir yorum yapabilemem mümkün değildir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ONUR
03/06/14

Hocam 65 yaşındaki babam yaklaşık 1 ay önce kapakçık ameliyatı oldu ve aynı zamanda 2 damarı değişti. Ameliyattan 1 hafta sonra hastaneden çıkarken gayet iyiydi. Eve döndükten yaklaşık 10 gün sonra halsizlik başladı. Tekrar doktora gittiğimizde kanda enfeksiyon olduğunu söylediler ve kanı temizlediler. Çıktıktan sonra birkaç gün iyi geçti. Ancak snrasında yine halsizlik ortaya çıktı. Bu sefer iyi beslenememe ve kalp etrafında su toplamadan kaynaklandığı söylendi. Su alındı. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ettik. Ancak hastanede kontrol altında olmasına rağmen halsizlik ve uyku hali arttı. Bugün itibariyle tekrar su topladığı söylendi. Ne yapmalıyız??? Başka bir hekimle görüşmeli miyiz???
Yaş:38
Cinsiyet:ERKEK

Babanızda kalp yetersizliği olabilir. Ayrıntılı muayene olmasında yarar var.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
serpil
03/06/14

kalp pili olan hastaya diş cekilmesinin bir sıkıntı yaşabilirmi
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Kalp pilinden doğrudan kaynaklanan bir sıkıntı olmaz, ancak altta yatan kalp hastalığından dolayı sıkıntı olabilir. bu açıdan muayene olması ve ve önlem alınması gerekebilir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
bahar
28/05/14

eko sonucum ef:65% ty(1-2)-pap:30 mmhg hocam bu önemli bi sorun mu? ve ilerleyecek bir şey mi?
Yaş:26
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkik sonuçlarınızı tetkiki yapan doktora veya sizi muayene eden doktora yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
Hatice Koyuncu
28/05/14

Merhaba anjiyo sonrası kalp damarlarımda darlık tespit edildi ve aynı zamanda FFR yapıldı çıkan sonuç :0,72 ve bypass olmama karar verildi. Bu testin yanlış olma olasılığı nedir? Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yaş:72
Cinsiyet:Kadın

FFR çok özel bir testtir. Hata payı damarın yerine, yanındaki damarların özelliğine göre değişir. Diğer damarlarınızın durmunu bilmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
HÜSEYİN KOLCULAR
28/05/14

sayın hocam benim cocuğumda kalbinde damar fazlalığı var birde ritim bozukluğu var diyor dokturlar cocuğum 7 yaşında düşüp düşüp bayılıyo ne yapmamız lazım cocuğumu kaybetmek istemiyorum düşüp düşüp bayılması damar fazlalığından ola bilirmi birde benim cocuğum kiloluydu birden zayıflamaya başladı kalbim ağrıyor diyor kalbini tutuyor ne yapmamız lazım yardımcı olursanaz cok sevinirim
Yaş:32
Cinsiyet:ERKEK

Bahsettiğiniz damar fazlalığı değil, ileti yolu fazlalığı olsa gerek. Bu durumda "ablasyon" tedavisi (yakma işlemi) yapılması uygun olabilir. Ancak çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanızda yarar vardır. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
Murat
28/05/14

Sayın Hocam, kalbimin çok güçlü atması zaman baş ağrısı ve ara sıra burun kanaması şikayeti ile doktora gittim eko, ekg çektirdim. Doktorumuz kalbin sağlam dedi, esansiyon hipertansiyon raporu verdi, dideral isminde bir ilaç verdi. Eko sonucunda IVS hipertrofik, lvdd, aml gevşek yapıda yazıyor, IVS kalınlığı:1,3 LVPW kalınlığı:1,4 bu eko sonuçu ne anlama geliyor acaba hocam. Saygılar.
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Kalp duvarlarınızda yüksek tansiyona bağlı kalınlaşma mevcut. Bu durum ileride kalp büyümesine dönüşebilir. Yüksek tansiyonun tedavi edilmesi gerekli. Yüksek tansiyon ve tedavisi hakkında sitemizde genel ve ayrıntılı bilgi mevcuttur. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
GÖRKEM
27/05/14

Kolay gelsin...Sıkıntım baygınlık halim daha önce aşırı gerginlik halde dişçi koltugunda başıma gelen 2005 yılında bu sefer bugun tekrar yasadım yenek sofrasından yemeği mi yedikten sonra bir hıckırık la kalkıp kendinde tuhaflık hissettiğimden koltuga oturdugumda gogus de agrı ama anlık hissedip 1-2 dk hiç birsey anımsayamadıgım bir zaman dilimi ama sesleri duydugum yanız ben bayıldım derken çevremdekilerin gördüğü gözlerin açık ama tuhaf bir halde ellerimi açıp kapadıgım ve renk solması yani kasılma hali derler tansiyonum sonrasında 106 - 66 idi muayeneye hangi bölümden başlamam gerekir çünkü herkez birsey diyor...
Yaş:24
Cinsiyet:ERKEK

Sitemizde  "senkop" bölümününden bilgi edinebilirsiniz. Başlangıçta kardiyoloji doktoruna muayene olmanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
Ahmet
27/05/14

mrhaba iyi günler.yaklask 6 ay önce bende çarpntı şkyeti oldu ayni gün arkdşm kalp krzndn vefat etti ben de evham yptm acaba ben de mi ölecm dye ardndn 3 ay süreyle asırı ygun stres yaşadm.gtmedk dktor hastnde brkmadm snuçta bi şey ckmyr. şu anda 4 aydır paxil kullnyrm. şu anki şikaytm ise kalbmdeki ritm bozklugu.dktr stres kaynkli dedi kalp ultrasngrafi yptrdm kapk kapkçik vs yapsal srun çkmadı beni rhtltcak bi kaç cümle sylrsnz sewinrm NOT yaş 23, ailde hrhngbir kalp rhtszlgi yok
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Anlattıklarınız dahilinde önemli bir kalp riskiniz görünmüyor. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com
 
 
26/05/14

Merhabalar,Babam 12 yıl önce 2 defa baypass ameliyatı oldu.yaklaşık 6 ay önce vücudu su toplamaya başladı,doktorlar kalp yetmezliğinden oluyor dediler.3 gün hastanede yattı ve toparladı.2 ay önce tekrar su topladı ve birtürlü düzeltemedik.Lasix iğnesi kullanıyor ve sürekli sonda takılı,doktorlar başka çaresi yok diyorlar ama vücuttaki su artık önceki gibi çıkmıyor birikiyor.Götürdüğümüz doktorlar Kalp yetmezliğine çare yok su toplamasına başka çare yok diyorlar.6 aydır kalp pilini soruyoruz söyledikleri anca vücuttan su atılırsa takılır diyorlar.ne yapmalıyız bilemedik beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum.saygılar,
Yaş:
Cinsiyet:

Kalp pili kalp yetersizliği varken de takılabilir. Ancak hastaya göre karar vermek gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kiymet
26/05/14

Merhabalar, Ali bey ben 24 yaşındayım 1 senedir kalbimde carpintilarim oluyor. Ve su son 1, 2 aydır daha cok olmaya basladi ve carpintidan baska seyler oluyor kalbimin icinde sankibisey titriyor gibi oluyor kusun kanat cirpmasi gibi oluyor aonrada ttitreme hissediyorum kalbimde. Hastaneye gittim siyami ersege kalbimo dinledi normal dedi ekg cektirdi oda normal dedi. Ani yakalamaliyiz dedi. Bende ne zaman olacagini bilememki dedim ama bu aralar cok sıklıkla oluyor dedim. Bana 3 gunluk holter takilacagini takip edilsin bakalim dedi. Haziranin 13 une gun verdiler. Bekliyorum ama gun icinde ayni seyler oluyor. Rahatsiz halsiz hissediyorum. Bu arada babamda da ritm boZuklugu vardi ablasyon oldu. Sizce ırsi olabilirmi? Fikir danismak istedim. Simdiden tsk ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:kadin

Bazı aritmiler aileseldir, olabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Bahar
25/05/14

Merhaba ben babam icin bir soru yöneltmek istiyorum babam da kalp büyümesi var.cok uzun süredir sürekli öksürüyor televizyonda bir programda kalp büyümesine yeni bir tedavi yöntemi bulunugunu ve ameliyatsiz olarak yapildigini duymus böyle bir sey varmi varsa yas siniri varmi babam 70 li yaslarda ve ayrica akromegali hastasi aylik hormon igneleri vuruluyor bilgi verirseniz sevinirim su anda nefes almakta cok zorlaniyor .hastaneye yatip kardioloji bölümünde iki gün kaliyor orda serum takiyorlar vücuttan sivi atilmasi icin ilac veriyorlr orda iyi hissediyor eve geldigimizin ikinci günü sikayetler tekrar basliyor simdiden tesekkür ederim cvp icin saygilarimla
Yaş:
Cinsiyet:bayan

Verdiğiniz bu bilgilerle babanızın hastalığını anlamam ve sağlıklı yol göstermem mümkün değil. Arzu ederseniz 0 216 688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

huseyin enginsoy
24/05/14

sayın hocam sevkımın gectıgı bır arıtmı klınıgıne gıttım.senkop+31 atımlık 192 hızında vt ıcın.2.holterımde r on t dalgası gözlendi.idiyopatık vt? ekg:normal,sınyal ort ekg:negatıf ekom:normalapeks güzel kasılır., kardıac mr:normal geldi.organık bır kalp hastalıgım cıkmadı.hoca dedıkı eps yapalım non sustain sustain hale gelırse tehlıkelı olup ıcd takalım dedı.bende mr normal geldıgı ıcın ARVD çıkmayınca işlem ıstemedım.dogrumu yaptım?gıttıgım klınıkte radyofrekans ablasyon vardı harıtalama ve cold ablasyon yoktu.kardesımde 300 hızında vt ye bağlı ıcd takıldı ama arvd :yok,kendımı fızıken ıyı hıssederım.ne onerırsınız hocam.ayrıca hocama eps ye es zamanlı anjıo dedım gerek yok,egık masa testı efor ıstedım gerek yok lüzumsuz tetkık yapmam dedı.organık bır kalp hastalığım cıkmadıgı ısın ıslemı ıstemedım.dogru bır kararmıydı
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Senkop varlığında ve bu bilgiler dahilinde size de ICD takılması gerekli görünüyor. Ancak bu konu çok detaylıdır; kesin karar için muayene etmem ve EKG lerinizi görmem gerekir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bligi / randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

aysel
23/05/14

mrb hocam benım babam 55 yasında 10 yıl önce by pas oldu ama damarları tekrar tıkandı arasıra yogun bakım unıtesınde tedavı görüyor son 2 yıldırda kalp yetmezlıgı yasıyor sımdı dıs taktırmak ıstıyor dıs cekılmesınde sızce sakınca varmı vurulan morfin beyını etkılermı
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Hastayı muayene etmeden sağlıklı bir öneride bulunmam mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hikmet
22/05/14

hocam lütfen sizde yorum yapın eko bulgularıma sol atriyum 25 mm svesç 41 mm sağ atriyum 34 mm aort kökü 18 mm svedç 24 mm sağ ventrikül 32 mm aort kapak açılımı 16 mm ıvs 10 mm çıkan aort 26 mm ef 70 mitral kapak e velosite:0,9m\s a velosite:0,7m\s aort kapak pik velosite:1,7m\s triküspit kapak sPAB 20mmHg pulmoner kapak pik velosite:1,2m\s doku doppler bulguları:sol ventrikül lateral anulus E’: m\s A’ m\s S: m\s iki boyutlu mitral aort triküspit pulmoner kapak N yazıor sol ventrikül duvar hareketleri sağ ventrikül fonksiyonları N perikard N sonuç : normal eko bulguları hasta taşikardik sonuclar neyi gösteriyor hocam ?
Yaş:23
Cinsiyet:bayan

Sizi muayene eden veya ekoyu yapan doktorla irtibat kurun lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ONUR
21/05/14

hocam...yoğun iş stresi nedeniyle..ara sıra,çarpıntım oluyo...doktora muayene olduğumda...carpıntın olduğunda.25 mg..beloc..kullanmamı tavsıye ettıler.ayda bır cok çarpıntım olduğunda..yanlızca bır tane kullanıyorum...sureklı kullanmamam...uzun aralıklarla yanlızca bır tane kullanmam..sıkıntı yaratırmı..teşekkür ederım..
Yaş:SAVAŞ
Cinsiyet:erkek

Beloc vb ilaçlar aralıklı (gerektiğinde) kullanılabilir. Ancak muayene etmeden sizin bünyenizi bilemem, bu nedenle kesin bir öneirde bulunamam. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
ipek
21/05/14

2 yıl önce eforlu ekg,eko,kan idrar tiroid bütün testlerim yapıldı ve hafif kolesterol yüksekliğinden başka sorun çıkmadı.daha önceleri ara sıra;bugünlerde hergün bir kaç kez çarpıntı olmaya başladı.3 yılı aşkındır sigara çay kahve alkol almıyorum.sizce sorun ne olabilir?En son kondisyon bisikletinde hafif çarpıntım oldu o günden beri sporda yapamıyorum.kalbim o sıkıntı anında boğazımda sanki kuş kanat çırpıyor gibi atıyor ama nabız 75 civarında oluyor.10 saniye ya sürüyor ya sürmüyor.gerçekten psikolojik bir sorunmu ?ve tehlikeli mi cevaplarsanız çok sevinirim
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Anlattığınıza göre sorununuz önemli bir kalp-ritim sorununa benzemiyor. Ancak muayene etmeden ve EKG lerinizi görmeden kesin bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Nabi
18/05/14

Hocam çok sık olmamakla beraber (bazen günde 1 bazen haftada 2-3 kez)kalbimde ani ve şiddetli bir atım oluyor.o an hayat Durmuş gibî hissediyorum.BU durum tehlikeli mi ne yapmam gerekir?Bu arada stresli bir yapım var acaba bu nedenle mi?diyeceğim ancak tatillerde daha çok oluyor gibi veya ben tatillerde daha çok hissediyorum.Hocam sonuçta bu tehlikeli bir durum mu?şîmdiden çok teşekkür ederim
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda sitemizde genelde bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Sevda
18/05/14

Sayın hocam 15 gün önce mitral balon uygulamasi yapıldı yaklaşık 1 haftadan beri ayağımda sislik var size sonucu yaziyorum cvplarsaniz sevinirim Inceleme prone ve şüpen pozisyonlarda yapıldı Sag alt ekstremize venöz yapıların VSM,CFV.DFV,SFV,popliteal ven ve krural ana dalları) caplarive cidar kalınlıkları normal sinirlardadir,akım özellikleri doğal olup spontan akım ve solunumsal gazisine mevcuttur .tüm venlerde lümen içi anekoiktir.trombus formasyonu saptanmadı .izlenen tüm venler tamamen komplekse edilebilmektedir.augmentasyona yanıt pozitiftir.valsalva manevrası değerlendirilememistir.sag ayak bileği ve dorsal yüzeyinde cilt altı ödem dikkati çekmiştir sayın hocam bu ödem nasıl gecer eğer dinlenirsem şiş azalıyo ayakta kalınca tekrardan şişiyor simdiden teşekkürler
Yaş:Akan
Cinsiyet:Kadın

Tıbbi tetkikler ancak hastayı muayene eden doktor tarafından yorumlanabilir. Lütfen sizi muayene ve tedavi eden doktora başvurun. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
18/05/14

Merhaba Ali Bey, Benim şikayetim yürümekle gelen ve midemden yukarı doğru fenalaşma hissi... Bacaklarımda da yanma oluyor. Nöröloji bir şey yok dedi. Ayrıca 3 sene önce 3 ay boyunca topuklarıma basamadığım için ve ara ara sağ kalçamdaki tutulma için Ankilozan Spondilit hastalığından şüpheleniliyor. Kan tahlillerimde ve MR'da her şey normal bir tek ANA testim pozitif... Gözlem altındayım.. Ama bu şikayetlerimin bununla alakası olmadığını başka bir şeylerin eşlik ediyor olabileceğini söylediler. Romatoloji vaskülit olabilir mi diye PET istedi ama temiz çıktı. Otururken ve yatarken neredeyse hiç şikayetim yok ama yürürken inanılmaz bir ağırlık, bacaklarımda yanma ve mideden yukarı gelen bir fenalaşma hissi, sersemlik ve kulaklarımda da makine gibi ses oluyor. Holter takıldı kapakçığımda çok az bir sorun varmış ama önemsiz dendi. Normalde tansiyonum çok düşük ama böyle durumlarda ölçtürdüm normal çıkıyor. Benim şikayetim yürürken inanılmaz halsizlik, midemden yukarı fenalaşma hissi, kalbimde kısa süreli kuş çırpınması gibi çarpıntı ve kusma hissi oluyor. Boğazımda da ağırlık oluyor. Belimden aşağısı tutmayacak gibi oluyor. Bazen yürürken durma ihtiyacı hissediyorum. Oturduğum zaman çok daha iyi hissediyorum. Bu şikayetlerim otururken ve yatarken hiç yok diyebilirim. Anlattıklarım yürüdüğüm zaman oluyor. Tanıdığımız bir doktor dolaşım bozukluğu olabilir demişti. Ama tüm bu tetkikler yapılmasına rağmen temiz çıktı dediğimde dolaşım bozukluğu PET gibi araştırmalar ile anlaşılmaz dedi. Dolaşım bozukluğu ya da farklı bir şeyin bu gibi tetkiklerde çıkmama gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü tüm bunlar genelde yatar pozisyonda yapılıyor ama benim şikayetlerim yürürken...
Yaş:28
Cinsiyet:kadın

Şikayetleriniz biraz karışık, karar vermek zor. Ayağa kalkınca, yürürken kan basıncı düşmesi veya nabız hızlanması ile seyreden seyrek görülen bazı hastalıklar vardır, bunların araştırılması gerekebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Gul
18/05/14

Dr bey ben kalp agrisiyla iki ayri dr gorundum birisi hic bi sikinti yok hersey normal dedi biriside kalp kapakciginda dogustan cokme var dedi 27 yasindayim ilk kez kalbim agridi ilacda vermedi simdi ben hangisine inanayim moralim cok bozuk kucuk oglum var cok uziluyorm yardimedin
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Sitemizde "mitral valv prolapsusu" ile bilgi mevcut. Yararlanabilirsiniz. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Tuğba çetinkaya
18/05/14

Merhaba hocam,babamla ilgili bir durumu size danışmak istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.bundan 1 ay önce robotik cerrahi tek damar ameliyatı oldu 5 gün sonra aynı damar tekrar tıkandı kalp krizi geçirdi stent takılıp açıldı.daha sonra 1 hafta sonra tekrar kriz geçirdi hastanede servisteydik kalbi durdu müdahale edildi şok ile tekrar döndürüldü yoğun bakıma alındı o krizden sonra kalp yetmezliği başladı..taburcu olduk tekrar hastaneye yattık ciğerleri su toplamış tedavi edildi çıktık evde tekrar fenalaştı hastaneye götürdük kalbi yine durdu yoğun bakıma aldılar o günden sonra ritim bozukluğu başladı sürekli kalbi durdu ilaç tedavisi başlandı çok şükür düzeldi 15 gündür yoğun bakımda pil takılacakmış bekliyoruz sizce ne yapmalıyız birde kalp pili mi ıcd kalp pili mi takılmalı önerebileceğiniz bir yöntem var mı pilin markası vs.. Çok zor durumdayız..Çok teşekkür ederizz..
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Kalbi durmuş kişilere mutlaka ICD takılmalıdır. ICD aynı zamanda kalp pili görevi de görür. Sitemizde bu konuda bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi / randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
elmas
17/05/14

benim kalbimde asd olan kalp deliği ve hiper tansiyon hastasıyım kalbimdeki delik 4.5mm hafif pulmoner tansiyon triküspit yetmezliği1 mitral kapak yetmezliği mimımum ef 62aort valsalva hizasında 2.1cm os 1.3 yüzde kaç kalbimden rapor alabilirim teşekür ederim
Yaş:38
Cinsiyet:bayan

Bu rapor için heyete girmeniz gerekli. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Hasan
17/05/14

Kalp pili olan hastalar ne yemeli ya da nelerden kaçınmalı?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Kalp pili hastaları için yemeklerle ilgili bir kısıtlama yoktur. 

Sitemizde kalp pili ile ilgikli bilgiler mevcuttur:

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_hastalar__na_oneriler-128.html

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_nas__l_tak__l__r_-127.html

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
Emirhan
17/05/14

Hocam bebeğimiz şubat 2012 doğumlu.6 aylıkken ASD teşhisi konuldu.9 mm civarı bir delik söz konusu.Doktorumuz 5 yaşına kadar beklememiz gerektiğini,kapanma olmazsa anjiyo ile kapatabileceğimizi söyledi.Sorum ise bebeğimiz geceleri sık uyanıyor,ağlayarak kalkıyor.Acaba bu kalp sorunu geceleri rahatsız ediyor olabilir mi.Eşim öğretmen 2 yıldır düzgün uyuyamıyor bu da hayatımızı kötü etkiliyor.Teşekkür ederim.
Yaş:2
Cinsiyet:ERKEK

Bu soruyu çocuk kardiyolojisi uzmanına sormanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

erman
16/05/14

hocam benim göğsümde çok nadir sekteler oluştu efor ve ekg yapılıp birşey çıkmadı holter sonucu ara ara nodal ritimte LBBB izlendi vt,stv atağı izlenmedi diyor saneloc 50mg verdi doktorum önemli bir rahatsızlıkmı sizce açıklama alamadım bu konuda bilgilendirmenizi istiyorum teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Nodal ritim sporla uğraşan veya genç kişilerde görülebilir. Ancak LBBB anormal bir ritimdir. Araştırılması gerekir. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hasan
15/05/14

Merhaba ben 14 9-14 10 aralığında seyreden tansiyon hastasıyım endişeli bir ruh halindeyim ve birazda çarpıntım var. Doktor bana Karvezide 125/12.5 sabah Dilatrend 25 akşam ve cipralex 10 mg (ilk hafta yarım olmak üzere) tavsiye etti. Bu ilaçlar birlikte kullanılmasında sakınca var mıdır. saygılarımla.
Yaş:42
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda ilaç / tedavi tavsiyesinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değldir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Süreyya
14/05/14

Merhaba hocam 1hafta önce hastaneye gittim bana efor yapıldı sonuç iyi dediler sonrasında holter takıldı 24 saat kaldı sonuç size ilaç başlayacağız dediler beloc zok 25mg kullanıyorum fakat sol kolumda göğsümde ve sırtımda inanılmaz ağrım var geçmek bilmiyor ağrı bazen kramp gibi nefesimi kesiyor korkuyorum lütfen bu ağrılar doğalmı ne yapmam gerekiyor beni bilgilendirirmisiniz teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:Kadın

Efor testi normalse ağrılarınız kalple ilgli değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dersusto
13/05/14

Merhaba; MVP ve MY 3. derece ekzantirik mevcut. Eko sonucum Sol ventrikül diyastol capı4.4,sistol sonu capı 2.9,ejeksiyon degeri 64, fraksiyonel kısaltma 34, diyastolik arka duvar ve septum kalınlığı 0.8, sag ventrikul datolik genişlik 2.5, aort capı 2.1,P. arter basıncı 30 MMHG ve duvar hareketleri normal. herhangi bir nefes darlıgı ve oksuruk sikayetim yok.kan degerlerimde bir eksiklik yok.genetik olarak düşük tansiyonluyum. Bu durumda cocuk dogurmak riskli mi? Her hasta onarım ameliyatı olabilir mi ve eger kapak onarım ameliyatı olunursa cocuk dogurmak mumkun mu? tesekkürler şimdiden.
Yaş:26
Cinsiyet:kadın

Sorunuz önemli ve kritik bir soru. Yanıtlamak için muayene olmanız gerekir. Tıbbi tetkikler muayene bilgisi olmadan yorumlanamaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ziya
12/05/14

hocam 5 sene önce musculer bridge tanısı konuldu tek tedavisi ilaç denildi.ama son zamanlarda göğüs ağrılarım şiddetlendi.bu rahatsızlığımın operatif bir tedavisi varmı yardımcı olursanız sevinirim
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Vardır, ancak gerçekten gerekli olduğu hallerde yapılır. Bu konuda tetkik edilmeniz gerekli. Arzu ederseniz 0216688 0968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

arzu
11/05/14

hocam merhaba 8 ay önce sağ bacağımın arka tarafında sanki sinirlere baskı hissi oldu ve yürümem o zamandan beri güçleşti ve çok ağrılarım oluyor.Önce aile hekimine gittim dopplersiz tromboflebit teşhisi koydu .Antibiyotik ve ağrı kesiciler verdi ama iyileşmedi daha sonra bacağım şişmeye ve morarmaya başladı kalp damar cerrahına gittim doppler çekildi 4 cmlik baker kisti çıktı ortopediye gönderdi oda istirahat önerdi ama benim ağrılarım daha çok arttı bacağımda yer yer morarmalar oldu kardiyolojiye gittim oda kalp damar cerrahına gönderdi üniversite hastanesine gttim doppler çekildi birşey yok dediler annı hastanede ortopedi ve artroskopi plk gittim yine sonuç almadım artroskopi doktoru venöz dolaşım bozukluğu olduğunu söyledi tekrar kalp damar cerrahına gittim oda böyle birşeyim olmadığını söyledi çok ağrılarım var yol yürüyemiyorm uzun süre dikilemiyorm ayrıca 3 yıldır zoprotec plus kullanıyorum bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler
Yaş:37
Cinsiyet:bayan

Tekrar muayene olmanız ve Doppler tetkikini tekrarlamnızı öneririm. Bazen ilk tetkikte pıhtı görünmeyebilir.Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Mehmet
11/05/14

Merhaba hocam ben kalp pili hastasıyım ;2 gün önce solkolumun üzerine yatarak uyuyakalmısım ve uyandıgımda agrıyla uyandım ve bir kaç gündür amelliyat olmadan önceki durumları yaşıyorum kalp teklemesi nefes darlıgı sizce kalp pili kablolarını kırmış olabilirmiyim
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Kalp piliniz yeni takılmış ise (ilk bir iki hafta) bu tür hareketlerde kabloların zedelenmesi söz konusu olabilir. Daha eskiden takılmış ise böyle bir olasılık çok zayıftır. Yine de kontrol olmanızda yarar vardır. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
VEDAT
10/05/14

WEGENER HASTASIYIM DÜZENLİ KORTİZON KULLANMAKTAYIM, KORTİZONLA VİAGRA KULLANABİLİRMİYİM
Yaş:43
Cinsiyet:ERKEK

Cinsel işlev ilaçları hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, ilgili sayfadan okuyabilirsiniz. Kişiye ait tavsiye tıbbi ve hukuki sorumluluk gerektirir; bunun için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hasan
09/05/14

Dynabac ilacını vasoxen ve Ecopirin ile birlikte kullanabilirmiyim teşekkürler
Yaş:47
Cinsiyet:erkek

Hipertansiyon tedavisi hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. Kişiye ait tavsiye ise tıbbi ve hukuki sorumluluk gerektirir; bunun için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

ibrahim tosun
08/05/14

Merhaba ben iki ay once kalp krizi gecirdim. İki defa pespese. Suan backlarima agri giriyo. Bacaimin bi defa biri agriyo. Sonra digeri. Hareket edince geciyo. Korkuyorum acaba tekrarlarmi. Lutven yrdim esin tesekkurler.
Yaş:59
Cinsiyet:erkek

Bacak ağrısı kalp krizinin belirtisi değildir. Ancak damar sertliği genel bir hastalıktır; kalp damarları gibi bacak atardamarlarını da tutabilir; bu ağrılar bunun işareti olabilir; muayene olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

elif
08/05/14

Hocam benim carpinti problemin vardi doktora gittim bana EKG kalp ultrsonu yaptılar ve kan değerlerine trot değerlerinebaktilar. EKG ve kalpultrasonu temiz cikti. Trpit testinde TSH yuksek cikti. Bunun üzerine ritm holter taktilarsonraki kkalbimin ortalama 90 kardaaralarda 140 ve 150 ye ciktigini soledi kalp doktorun bol sivil tuketmemi ve 45 dk her gün tempolu yürüyüş yamnami söyledi. Bu sonuçlaragore bende ttaşikardi minvar ve bi kalp krizi riskin var mi??? LUTFEN CVP VERİNNNN
Yaş:24
Cinsiyet:kadin

Hayır, endişe etmeyin. Artimiler hakkında sitmeizde genel bilgi var. Anlattıklarınızın kalp krizi ile ilişkisi yoktur.  

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

AHMET
07/05/14

Hocam merhaba hafif kalp ağrısı ile bir hastanenin kardiyoloji bölümüne muayene oldum. (Daha önce ritim bozukluğu var demişlerdi). Hoca eski efor ekg kan (7 ay önceki)sonuçlarıma baktı ve sırtımı dinlendi. Daha önce ritim holter takmıştım onun sonucuna baktı çarpıntıları hissediyormusun dedi hayır dedim tekrar ritim holter tak dedi neyse taktım sonuç su. temel ritm sinuzal olup 145/dk, ortalama kalp hızı 73/dk, min kalp hızı 40/dk hesaplanmıştır. 161 supraventriküler extrasistiol, 15759 adet ventriküler extrasistol (77 kez en uzunu 14 saniye süren bigemine atağı) gözlenmiştir yazıyor. Anlamlı pause, svt, vt kaydedilmiştir. Bunları olumsuz bir durum gösteriyor mu. Hoca duruma göre hafataya ablosyon yapcağını söyledi. Hocam bu nedir benim durum çok mu kötü
Yaş:29
Cinsiyet:ERKEK

Bu soruları tetkiki yapan doktora sormanızı öneririm. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

nur
07/05/14

hocam bana bir ay once mitral kapak darligi sebebiyle balonla genisletme yapildi.bu islem sirasinda yirtik olusmus ve 3. derecedeymis.bu kacak zamanla kapatirmi..doktorum eylulde tekrar kontrol yapacagini ve ameliyat icin hazirliklara baslamamizi soyledi.ameliyat icin erkenmi.sonuclarim soyle : MBVP sonrasinda MA;1.9;45+5 cm 3 MY spab;45+5 gradient;21/17 kalp atim hizi;98 diger kapaklarda sorun yok..
Yaş:26
Cinsiyet:kadin

Hayır, ne yazık ki yırtık zamanla veya kendiliğinden kapanmaz. Ameliyat olmanız gerek. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zahide
06/05/14

Ben 28 yaşındayım bende ritim bozuklugu var ilaç kullanıyorum ama etki ediyor 2 güne 3 güne bazen hergün kalbim sürekli hızlı bir şekilde atıyor siz ne öneriyorsunuz tskrlr
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Ritim bozukluğunun onlarca farklı çeşidi vardır. Herbirinin tedavisi farklıdır. Tedavi önerisinde bulunmam için sizi muayene etmem ve EKG lerinizi görmem gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet
05/05/14

merhaba hocam ben yaklaşık 4 yıl önce göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloğa gittim. sonuç olarak hafif triküspit yetmezlik(1) ve pulmoner hipertansiyon(45 mmhg). sigarayı bırakmam söylendi. ama geçen sene tekrar gittiğimde sonuçlar normal çıktı. bundan ne yorum çıkarılmalı. şimdiden teşekkür ederim
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Muayene bulgularınıza ve başka hastalık olasılıklarına göre farklı yorumlar olabilir. Bu bilgilerle sağlıklı sağlıklı bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sadettin
05/05/14

Öncelikle merhabalar hocam 26 yaşındayım 18 yaşında ve 20 yaşında 2 defa kapakçık ameliyatı oldum ilkinde kapakçığın büyük takılmasından dolayı ikinci bir ameliyat geçirdim benim sormak istediğim sigara kullanımını bırakamadım ve halen kullanmaktayım normal bir insana ve diğer kalp hastalıkları geçiren insanlara göre sigaranın vücuduma vereceği komplikasyonlar nelerdir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Her koşulda sigara zararlıdır. Kalp hastalığı olan ve kalp ameliyatı geçirmiş kişilerde risk daha fazladır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sevda
05/05/14

Sayın hocam 3 gun once mitral balon uygulamasi yapıldı size eko sonucunu yaziyorum 1-sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal-Ef % 65 2-sol atrial genişleme 3-mitral darlığı MVA :1.7cm2(planimetrik)5 ölçümün ortalaması alınmıştır) 4-MVA 1.69 cm2 MAKS grand :7mmHG Mean grand :3 mmhg 5-aort yetersizligi -2 derece 6-tricuispid yetersizligi eser pabs 30 mmhg 7-mitral yetersizligi eser derece Mitral balon valvüloplastinin 48 saat once yapılmasından dolayı ve aort yetersizligi olan hastada pht ile bakılan MVA alanı Mitral balon sonucumu yaziyorum Septal ponksiyon yapıldıktan sonra 5 bin ünite heparin yapıldı 30 inoue balonl 26-27-29-30 çıkılarak valvüloplasti yapıldı.sol atrial basınç 21 mmhgdan 8 mmhg geriledi transtorasik ekokardiyografide my jetinde anlamlı artış izlenmedi Sayin hocam sizce eko sonucum nasıl benim mitral kapak alanım 1 cm2 di beni bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:33
Cinsiyet:Kadin

Sorunuz nedir ?

HATİCE
05/05/14

1 YILDIR BELOC ZOC 25 MG.KULLANIYORUM ÇARPINTIM VAR ŞİMDİ TIRNAK MANTARI TEDAVİSİNE BAŞLADIM 1 HAFTADIR LAMİSİL 250 MG. KULLANIYORUM DOKTORUMA SORDUM SAKINCASI YOK DEDİ ANCAK BEN BİDE KALP DOKTORUNA SORMAK İSTEDİM . KULLANABİLİRMİYİM LAMİSİL SABAJ BELOC AKŞAM KULLANIYORUM. TŞK.
Yaş:35
Cinsiyet:KADIN

Her iki ilaç genelde birlikte kullanılabilir, ancak sizin bünyeniz özelinde bir engel olup olamayacağını bilemem. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hikmet
02/05/14

mrb doktor bey ben 23 yaşında 21 haftalık gebeyim kalbimde çok tekleme oluyor sanki durup tekrar atıyor korkuyorum ekg de biraz bozukluk var o da taşikardiden ve holter de nadir atriyal erken vuru çıkmıştı 3 ay önce eko normal ef 70 bu teklemeler son bi kaç gündür var korkmaya başladım yardım edin.
Yaş:23
Cinsiyet:Bayan

Gebelikte çarpıntı hissi normalde de olabilir, hemen endişe etmeyin. Ancak gebeliğe bağlı bazı kalp hastalıkları da çarpıntı ve aritmiye neden olabilir, muayene olmanızda yarar var. Doktorunuza başvurun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
songul
01/05/14

kalp kapakçığımda açıklık oldugunu sölediler bu sonucu verdiler o.25 -35 hz ac 50 25 mm/s 10m#v (J)102 se 601b v12 bunun açıklamasını öğrenebilir miyim
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Tıbbi tetkiklerinizi sizi muayene eden hekime yorumlatın lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mutlu
01/05/14

iyi günler.. Bana yaklasık 8 ay önce aort kapagımda daralma oldugu soylendi ama sadece ekg ve ultrason cihazına bakılarak soylendi eko,doppler,efor v.b gibi tetkiklere bakılmadan buna kaanat getirilebilirmi arastrmalarıma gore bu hastaların spor yapmaları sakıncalıymıs ama ben sporcuyum ve yapyorum halende bi sıkıntı yaratmadı futbolcuyum lisanslı lisans yenilemek için spor hekimliklerine gittim bi sorun cıkmadı hersey gayet normaldı 1.5 sene önce sizce yanılma payı nedir ? yanılmış olabilirlermi ?
Yaş:21
Cinsiyet:

Kalp ultrason cihazının bir adıda "eko"dur zaten. Eko ile (kalp ultrasonu) kalp kapak hastalıkları sağlıklı bir şekilde anlaşılabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yılmaz
01/05/14

mrb hocam ben 26 yasındayım sıkayetım carpıntıla basladı altında yatan sebeb mvp+my oldugunu soyledıler sonucta ekstrasıstol nedılen rıtım bozuklugundan holter cıhazı 100 adet gun ıcınde saptamıs mvp ve beraberındekı ekstraatımlar tehlıke arz edermı ?
Yaş:gürel
Cinsiyet:erkek

Bu konularda (aritmiler ve mitral valv prolapsusu) sitemizde ayrıntılı bilgi mevcut. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mt
29/04/14

kolay gelsin hocam 24 yaşımda 7 yıl önce biküsbt aorta 1 derce demişlerdi sonra başka doktor bişeyyok dedi 7 yıldır hiç sıkıntım ne yapmayalım kendiliğinden onarılır mı ? teşekkr ediyorum
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Hayır, kendiliğinden düzelmesi söz konusu değildir. tam tersine zamanla hastalık ilerleyebilir. Şikayetiniz olmasa bile mutlaka düzenli takip altında olmanız gerekir. Aksatmayın, kontrol olun. Şikayetiniz ortaya çıktığında geç kalmış olabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

FAHRETTİN ÖZKAN
29/04/14

erken dönem böbrek yetmezliği hastasıyım 9 yıl önce baypass ameliyetı oldum kalp doktorum sintigrafi önerdi bu tetkik idrar yolu ile atık cıkaracağı için böbrek rahatsızlığı mı arttırır mı
Yaş:78
Cinsiyet:ERKEK

Hayır, böbreklere bilinen önemli bir zararı yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sezer yazili
29/04/14

Yaklasik 5 yildir ekstrasistol sorunu yasiyorum . 1 ay kadar once ritm holter sonucu olarak sinuzal tasikardi ve 24 saatte 93 ves gozlenmis bu sayi aslibda dusuk cikmis normalde daga cok yasiyorum .efor testinde ise es gozlendi fakat pek onemli bulun adi egzersiz sonrasi ise dk da 3 adet gozlend . Eko ise normal degerlede cikmis sadce mitral kapak +1 . Sormak istedugim benim es lerim yatarken yada otururken hic olmuyor sadece ayaktayken yururken (yururken de oluyor ama en sik durunca oluyor yurdukten sonra )yada gunluk isler yaparken oluyor , onem harz edermi bu duruzm cunku eforda cikmasi iyi degil demissiniz benide bu sekilde gunluk islerde dahi olmasi ama endiswlndiriyor bole bilgiler edindigim icin , ilac olarakda dikatrend aliyorum
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bilgiler bilgiler dahilinde endişelenecek bir sorun söz konusu değil. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nurhan
28/04/14

MERHABA HOCAM.BİR KAÇ AYDIR KENDİMDE FARKLILIKLAR HİSSEDİYORUM.BU HUSUSTA HANGİ BRANŞTAKİ DOKTORA GİTMELİYİM.KALBİM İLE BOĞAZIM ARASINDA AĞIRLIK,BASKI HİSSEDİYORUM.SAĞA VE SOLA YATTIĞIM ZAMAN NEFESİM TIKANIYOR GİBİ.NEFES ALMAK İSTERKEN KESİK KESİK ÖKSÜRMELER BAŞLIYOR.ARA ARA BATMALAR OLUYOR.KIZIM BANA SARILIP BAŞINI KALBİME DOĞRU DAYADIĞI ZAMAN,SAĞA YATIŞLARIMDA SOL KOLUM KALBİMİN ÜSTÜNE DOĞRU GELDİĞİ ZAMAN BU AĞIRLIK ARTIYOR VE SIKINTILANIYORUM.BAZEN KALBİMİN ATIŞINI NET DUYUYORUM.ANLIK HIZLANIYOR.BOĞAZIMDA SANKİ KALBİM ATIYOR GİBİ...MİDE YANMASINDA MİDEYİ AŞINDIRAN,KIVRANDIRAN YANMA GİBİ...KALBİM İLE BOĞAZIM ARASINDA,GÖĞÜS KAFESİM ÜSTÜNDE YANMA VAR.SİZİN TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM.PANİK YAPAN BİR İNSAN DEĞİLİM.TEŞEKKÜR EDERİM
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Öncelikle aile hekimine başvurun, size yardımcı olur sanırım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dr.huseyin enginsoy
28/04/14

Mesleğim: Göz Hekimi 43 yas ,Erkek,boyum:1.65 , kilom:90kg,Kıbrıs Konu:SENKOP+Holterde 31 Ventrikul Taşikardi hızı:192 Fusion vuru 24.3.2014 Bir ilac firmasının yemeğinde hekım arkadaşlarla sohbet ederken,ayakta kokteılde 2 duble votka+portokal suyu içtim.Aradan 30 dk fazla oldu toplantıda idrarım geldi ,terledim,midem bulandı.wc ye giderken Bayıldım ve idrarımı kaçırdım.kan basıncım 60mm-hg altındaydım.o aksam.Acil servis koroner yogun bakımda tuttular.Tropanın : Negatif.Rutinler:potasyum az dusuk.eko:pekard normal.uzun donem hıpotansıf seyredınce sadece Atenol 25-veya 50 mgg kullandım. Eski ekom: sol atrıal dilatasyon,hafif my HOLTERL(Ikı hafta evvel): saat 17.OO de 31 atılmık VT Hızı:192 (Ben hastahanede nobetteydım,hıc hissetmedim,devamlı kanbasıncımı ve nabzimi kontrol ederim normal sınırlardadır.Diger ritimlerim hep tamam.sinus ritmi. Kardıyolog arkadasımin önerisi: Önce Anjio bir merkeze yollayıp arkasına EPS+İCD takılması..... Özgeçmisim: 1-2 kez atrial fibrilasyon spor sonrası....ritmanorm ıle dondum 2-10 yıldan eskı anjıomda:circum flekste aretom plagı,sonradan yapılan coroner sıntıgrafılarım:normal 3-kardesım 1979 dogumlu ,eksstra sistolleri mevcuttu,b-blokoru kesınce,senkop,300 hızdakı VT atagından sonra EPS cok odak olunca GUILAND İCD takıldı.saglık memuru 4-anneme de ekstra sıstollerı bradıkardı.eko :normal belok zoc kullanıllanır.kalp hızı:30-40/dk Kullandıgım tedavi:, Sabah 1-atenol 50mg s:1*1 2-co diovan 80/12.5 3-gukofaj 850mg 1*1 (metabolık sendr. Kılo vereyım dıye) 4-omega 3 balık yagı Öylen: 1-asprın 100mg tab s:1*1 po AKSAM: 1-Ator 40mg s:1*1 2-lopın 10 mg ıcerdım yerine atenol 25 mg önerildi 3-glukofaj 850mg s:1*1 tab Not: kosu bandında 2 gecede 1 power walkıng ve kosu yaparım eforumda bır sıkıntım yok. Hocam nasıl bir yol ızlemem gerekir?Kardiyolog arkadasımın önerdigi gibi acil Anjıo,EPS +ICD gereklimi ? Nasıl bır yol cızmem lazım.2 kızım var. bırı 3 aylık.biri 6yasın’da ,1 ayda 3 acıl 3 göz servis nöbeti tutarım. Sevgi Saygılarımla Opr.Dr.Hüseyin ENGİNSOY
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Sayın meslektaşım,

Sizdeki senkop, tablo itibarı ile vagal / hipotansif senkopa benziyor. Alkol alımını takiben, tuvalete gitme, postural / pozisyonel nedene bağlı basit senkop olarak değerlendirilebilir. Ancak, Holter EKGde VT atağınız olması ve aile öykünüz durumu karmaşık hale getiriyor. Kardeşinizdeki VT atağının etiyolojisini tam olarak anlamadım, kardiyomiyopati mi, iskemik mi, primer aritmik bir olay mı ? Bunların yanıtına göre ailesel risk ve sizdeki ayrıcı tanı da değişebilir. 

Sizde her ne kadar EKO yapılmışsa da, bazen özellikle lokalize kardiyomiyopatiler (apikal KMP örneğin) ekoda gözden kaçabiliyor. Aile öyküsü (?) olanlarda daha ayrıntılı ve birden fazla eko yapmakta, belki kardiyak MR yapmakta yarar var. Diğer yandan NL LV EF olanlarda VT atağı çok anlamlı bir gösterge değildir; özellikle hipopotasemi varsa ! Hipopotasemi VT atağına neden de olabilir ayrıca. Ancak normal LVden emin olmak çok önemli.

Özetle, her ne kadar basit senkop gibi görünse de, diğer özellikler açısından

1. Koroner anjiyografiden bir bulgu çıkacağını sanmıyorum, iskemik bir tabloya hiç benzemiyor, (ama yapılabilir)

2. Ayrıntılı ve tecrübeli bir EKO (özellikle apikal KMP açısından),

3. Tercihen kardiyak MR (kardeşinizdeki etiyolojiye göre değerlenrimek üzere)

4. EPS planlanmalıdır..

İstanbul'a gelirseniz, memnuniyetle yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zeynel
28/04/14

Hocam 1 yıl önce efor testini tamamlayamadığım için kardioloji uzmanı ANGİO önerdi ben de oldum.Sadece tek damarda %40 daralma tesbit edildi ve medikal tedavide aspirin önerildi.Çok sık olmamakla beraber günde birkaç sigara içmeye çalışsamda olmuyor.Sigarayı içime çeker çekmez göğsümde ani bir daralma basınç hissi ve sırrta ağrı oluşuyor.Bir süre sonra bir geğirme ve öksürük ten sonra toparlıyorum.Birkaç ay önce göğüs uzmanına gittim.Solunum testleri ve röntgene bakıldı bir şey yok dendi.Ayrıca gastritten dolayı zaman zaman şikayetlerim oluyor.Sigarayı kesin bırakmak zorunda olduğumu bilmekle beraber.Neden vücu böyle oluyor.Diğer içenlerde neden bu belirtiler olmuyor.Aynı zamandada panik buzukluğum var. Önerinizi bekliyorum. Saygılarımla
Yaş:42
Cinsiyet:erkek

Sigarayı bir an önce bırakmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ozan
28/04/14

mrb kalbim sürekli olarak sıkışıyor nefes almakta zorluk çekiyorum.doktora gıttım.egk çekildi.kalp ritim sayım 100 cıktı.bu sayı normalden fazla mı?bana panik atak teşhisi koydu ve psikiyatriste gitmemi soyledi.stresli bi hayatım var ve sürekli olarak kalp atışını hissediyorum.ritim bozukluğu olabilir mi?
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Olabilir. EKG nizi görmeden sağlıklı bir yanıt veremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

merve
26/04/14

Hocam 4 aydır çarpıntı sebebiyle beloc-zok 25 mg kullanıyorum. Artık kesmem gerekiyor. Yavaş yavaş kesmek gerekiyormuş. 4 gündür yarım iciyorum. İki haftadamı kesmem gerekiyor. Kac gün daha yarım icecem sonra gün aşırıyamı düşürecem
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Ancak muayene ettiğim hastalara ilaç ve tedavi önerisinde bulunabilirim. Aksi hukuken ve tıbben doğru değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nurten
24/04/14

14 nisan pazartesi anneme kalpdeki damar tıkanıklığı için stent takıldıve iki tane balon patlatıldı.uygulama başarılıydı.salı sabah taburcu edildi aynı günün akşamı aşırı kusma denge kaybı ve görme bozukluğu şikayetiyle hastaneye gittik beyincikte kanama olduğunu beyin kanaması geçirdiğini öğrendik.sorum anjiyo ve sten sonrası beyin kanaması olur mu.beyin ağır beyin kanması geçirmesine rağmen hastamız bilincini hiç kaybetmedi. tekrar tomografi sonucu kanamanın dörtte üç oranında küçülmeye başladığını söylediler.hayati risk hala varmış ama hastanın bilincinin açık olması iyi habermiş annem iyileşir mi saygılar
Yaş:43
Cinsiyet:kadın

Beyin(cik)deki kanama stente bağlı değildir. ancak bu işlem sırasında kan sulandırıcı ilaçlar kullanırız, bu ilaçların yan etkisine bağlı olabilir. Gidişatı hakkında sağlıklı yorum yapmam bu bilgilerle mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Cafer
24/04/14

kalp romatizması mitral kapakta yetmezlik var ilerki yaşlarda pil takılcak mı ? veya kapakcık değişecek mi ? tamir edilcek mi ? yardımcı olursanız çok sevinirim
Yaş:14
Cinsiyet:erkek

Romatizmadan dolayı pil takılması genelde gerekmez, ilişkisi yoktor. Kapak değişimi veya tamiri gereği ise ancak zamanla belli olur. Sadece bazı hastalarda gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ebru
23/04/14

Hocam dün nabzım bir hareket yapmadığım halde 148 e çıktı.Ağız ve boğazım kurudu ellerim titredi.Biraz kendimi kötü hissettim genelde tansiyonum düşüktür 10/6 9/6 ölçerken fena oldum ama tansiyon sonucu 12/8 çıktı nabzımda yüksekti bir saat sonra 100lere düştü sonra yine 130çıktı bu 5 saat sürdü gece 78e indi.Bugünde 95 100 civarında.Demir imde 36 ya düşmüş.doktora gidicem.neden olabilir acaba teşekkür ederim saygılar
Yaş:31
Cinsiyet:Kadın

Bir çok nedeni olabilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ahmet Akpınar
23/04/14

Hocam bundan 1ay önce kalpteki carpinti sebebiyle izmir 9eylul üniversite hastanesinin acil servisine basvurdum ilk teşhiste nabzım 198di boyum 1.75 kilo 110 yas 22 rynthom denen ilacı kullandm 1ay günde 3kez ve bitti ayriettn alkol ve sigarayı bıraktım vücut geliştirme antrenmanlarina başladım ve çeşitli suplemanteller kullaniyorum l-carnitine & amino asit kalp ritmini tetikleyici yada kalp icin zararlı bir yönü varmi yada hangi maddelerden uzak durmalıyım ?
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Bilinen bir zararı yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali
22/04/14

Merhaba hocam,bir ay önce ani baş dönmesi aşırı halsizlik kalp çarpıntısı ve yarı baygınlık ile acile gittim.ekg sonucu yoğun bakıma alındım.sol ana damarda çatallaşan bölgede iki damar %50 51 tıkalı ve ritim bozukluğu denildi.tanıda ventrikül taşikardi yazıyor ayrıca KÂH, PV, HL ve ILETI BOZUKLUĞU. İlaç olarak ecoprin,cordoron,nexival,vastarel,cholvast,pandev. Verildi.ikinci anjiyoda ise FFR yapıldı stent gerekli görülmedi.holter sonucu ise temel ritim sinüs izlendi,mmız 39/ dk,sinüs bradikardisi izlendi,vT 18 p izlenmedi yazıyor.Benim problemim tam olarak nedir hocam önemli mi önemsizmi
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Tetkik sonuçlarınızı tetkiki yapan hekimlerin yorumlası gereklidir. Sanal ortamda genel bilgi verilebilir. Kişiye özel teşhis için muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

emre
21/04/14

hocam merhaba. 25 yaşımdayım. 5 yıl önce rahatsızlandım soğukalgınlı ile doktora gittim. kalbimde ritim bozukluğu cıktı sonra da ekokardiyografiye girdik kalp kapakçığında çökme var dedi doktor ve her yu kişiden birinde olur dedi. 2 yılda bir kontrole gelin dedi. en son 3 yıl önce kontrole gittik. farklı doktora gitmiştim. sorun yok dedi. eski doktor da hipertansiyon ilacı vermişti onuda bırak dedi. su ana kadar bi sıkıntım yok ama o zamandan bu zamana epey zaman geçti ve cok fazla heyecanlanma yaşıyorum. psikolojik ilaçlar içtim uzun süre. sosyal fobi için doktorlara gittim. sosyal ortamlarda terleme kızarma oluyor. acaba bu kalpden mi kaynaklanıyo. kalbim sosal fobi olmasınamı neden oldu ? 2. olarak da yazın yurt dısına gitme düsüncem var. ucak korkusu yaıyorum. sizce kalbim den yana bi sorun olur mu ? cok fazla heyecanlanıyorum çünkü..
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Mitral valv prolapsusu ile ilgili olarak sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nur
21/04/14

hocam iyigunler.ben yaklasik onbes gun once kalp romatizmasi hastasi oldugumu ogrendim.tedavi gormedigim icin hastalik ilerlemis ve mitral kapakta darlik olusmus.acil mitral balon yapilarak darlik acildi fakat bu sirada kacak olustu.suan orta derece darlik ve orta derece kacak var.doktor suan cocuk sahibi olabilecegimi soyledi.fakat korkularim var.sorunsuz bir gebelik gecirirmiyim..riskleri varmidir.
Yaş:26
Cinsiyet:kadin

Bu sorularınızın yanıtı için muayene bilgilerinizi ve bünyenizin ayrıntılarını bilmem gerekli. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

emıne şenel
21/04/14

ben ocak ayının 12sınde baypas oldum bena 98gün rapor verdıler şımdı raparı bıtı ben daha iyileşemedim çunku ben şeker hastasıyım ayak yaralarım kapanmadı ben şımdı nasıl hareket etmelıyım benıamalıyat eden doktaragıtım bana rapor vermedı neyapmam gerekıyor teşekur ederım
Yaş:55
Cinsiyet:kadın

Bu konuda ancak sizi takip eden hekim yardımcı olabilir. Arzu ederseniz 0216 6880968 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa demirsoy
21/04/14

Hocam merhaba 2004 yılında göğsümde bir sızı ve sıkışma ile hastaneye acile kaldırıldım.kan tahlillerinde ck-mb 1041 çıktı. Belli bir sure kontrol altında tutulduktan sonra kardiolojiye gitmem önerildi ve eve gönderildim. Anjio oldum temiz çıktı.tansiyonum biraz yüksek olduğu için önce beloks sonra lodos ve şimdide sekiz seneden beri corasprin ve concor 5 mg diye bir tansiyon hapı kullanıyorum. Fakat son bir yıldan beri nabzım 45-55 arasında seyrediyor. Merdiven çıkarak kendimi zorlamama rağmen nabzım yine 55 lerde seyrediyor fakat zorlanınca sanki kalbim tekliyor gibi göğsümden birşeyler kopuyor. Fakat bir dakika sonra normale dönüyor. Bu durum normal midir? Veya yine bir kardiolağa görünmem gerekir mi?
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Kalp hızınız normalden biraz yavaş, bu durum araştırma ve tedavi gerektirebilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Bahattin
20/04/14

Merhaba hocam yaklaşık öç ay önce anju oldum iki tane sıtent taktılar bana sigara kesinlikle içmeyeceksin dediler ama azalttım günde 4.5 tane içiyurum bir sorun olurmu
Yaş:36
Cinsiyet:Sigara

Elbette, sigaranın azının bile zararı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

erhan
20/04/14

Sayın hocam kardiyoloji bölümüne gittim ve eko çektirdim eko sonucunu size yazıyorum. Eko sonucunda şunlar yazıyor: Sol ventrikül boşluk çapları normaldir.Sağ ventrikül çapı hafif genişleme.Sol atrium çapı normal.Sol ventrikül duvar kalınlıkları normaldir.Sol ventrikül duvar kontraksiyonları normal olarak değerlendirilmiştir.EF:%60 olarak ölçülmüştür.Dopplere göre E/A normaldir.Aort kapağı Biküspid olup kapak açılımı normal olarak değerlendirilmiştir.Renkli doppler incelemesinde yetmezlik izlenmemiştir.Mitral kapak açılımı normal olarak değerlendirildi.Renkli doppler incelenmesinde yetmezlik izlenmemiştir. İAS ve İVS intaktır.Perikard normaldir.Trombüs vejetasyon ve kitle izlenmedi.YAPILAN KONTRAST EKO DA GEÇİŞ İZLENMEDİ. Ve ben polisliği kazandım acaba eko sonucuna göre polis olmama engel bir durum var mıdır?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Biküspid aorta doğumsal bir kalp kapağı hastalığıdır. Kapakta darlık olabilir. Bu durumda EKO bulguları ile birlikte heyetin karar vermesi gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

bunyamin
20/04/14

Hocam meerhaba ben 6 ay once 5 damarim degisti son 4 haftadir geceleri nefes darligi oluyor doktora gittim birsey yok diyorlar beni yatirmiyor bogulacak gibi oluyorum acaba u Bunun sebebi nedir bir zahmet yardimci olursaniz sevinirim sagolun hocam
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Psikolojik bile olabilir, ancak kalp ameliyatı olmuş bir hastada öncelikle kalp sorunu olmadığından emin olmak gerekli. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

EBRU
19/04/14

İyi günler hocam uzun süreden beri devam eden çarpıntılarım için gittiğim kardiyoloji bölümünde eko,ekg,ve efor testinde herşey normal çıktı ve 25 lik beloc zok verildi.Hashimoto ve hipotroit hastasıyım hergün 50 mg levitron içiyorum.şu sıralar kalp atışlarım 80 -85 lerde tansiyonumda 13-9 12-9 arasında tavsiyeleriniz nelerdir teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Yaş:37
Cinsiyet:KADIN

Sanal ortamda tedavi tavsiyesinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 nuamralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur
18/04/14

doktor bey benim kalbimde 0,8mm delik görüldü bu bir tehtik oluştururmu alkol içen biriyim bırakayım mı yoksa azaltayım mı
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Deliğin kalp içindeki yerine göre çok farklı hastalıklar vardır. Bu bilgiyle yardımcı olamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Baykan
17/04/14

Sayin profesor sabah-aksam Beloc 25 mgr.Yine sabah-aksam 1/2 sar Rytmonorm ve gunde 1 adet 100 mgr corasprine .Norvasc 5 mgr 1 tane kullanmaktayim.Nabzim devamli 50 nin altinda olup 41 e kadar dusmektedir.Kalp doktorum ritm holter neticeme bakti boyle idare et dedi ama bende halsizlik olunca .Hem nefrolog hemde dahiliye mutehassisi olan diger doktorum Belocu sabah,12.5 mgr aksamda 12.5 mgr almami soyledi oyle yaptim yinede nabiz 50-51 nadir oluyor ve 50 nin altinda seyr ediyor ama daha cok 48-49 oluyor .50 nin alti nabiz tehlikelimidir?siz ne dersiniz,Saygilarimla,
Yaş:70
Cinsiyet:Kadin

Bahsettiğiniz nabı sayısı oldukça düşük. Hem rytmonorm hem de beloc kalp (nabız) sayısını azaltan ilaçlardır. İkisi birlikte daha da azaltır ve halsizliğe tabii ki sebep olabilir. Bu durumda her iki ilacı bu dozda almanız gerçekten gerekli mi emin değilim. Ancak verdiğiniz bilgilerle karar vermek mümkün değil. EKG lerinizi görmek gerekli.

Ayrıca sizi muayene eden bir doktorun verdiği tedaviye müdahale edemem. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Yegane
17/04/14

Selam. DR, menim anneme ekstasistik aretmiya diaqnozu qoyulub ve annem diabet(seker hastasidir). ekstrasistik aretmiyanin tedavisi icin nebivalol(nebilet 25ml)ilacini hekim meslehet gorub,sizce tedavisi dogrudurmu?Eyni zamanda anam hipertonik hastadir. Oncelikle tesekkur edirem!
Yaş:30
Cinsiyet:Qadin

Bu ilaç hipertansiyon ve aritmi tedavisi için kullanılabilir. Ancak annenize uygun olup olmadığını muayene etmeden bilemem. şeker hastalarındaki yüksek tansiyon (hipertoni) daha tehlikelidir ve tedavisi daha zordur, dikkat etmek gerekli. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

esma peker
17/04/14

Hocam ben 168 boyunda 77 kiloyum.kalbim agun icinde genelde 110 120 arasi atiyor.6 ay once doktora gitmistim.ekg cekilmedi eko temiz cikti.kalbimin bu kadar hizli artmasi kilodan olabilirmi veya sorun olabilirmi.
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ugur
17/04/14

Hocam merhaba ben 7 yıl once by pass ameliyatı oldum ve şu ana kadar kullanmıs oldugum ilaclar sayesinde herhangi bir olumsuzluk yasamadım son bir aydan bu yana ozellikle geceleri dayanılmaz çarpıntılarım başladı bunun sonucunda tekrar by pass olurum dusuncesiyle doktora gidip muayne olmak dusuncesi beni oldukca korkutuyo sizden ricam bu ameliyat tekrarlayabilirmi yani tekrar ameliyat olmak zorunda kalabilirmiyim boyle bir ihtimal varmı sayın hocam ....saygilarimi sunarım
Yaş:63
Cinsiyet:erkek

Böyle bir olasılık var, ancak elbette ilaç tedavisiyle de yaşamınız sağlıklı bir şekilde devam edebilir. Öncelikle, kalp hastalarında kalp krizini önleyen ve hayatı uzatan tedavi genelde by-pas ve stentler değil, uygun zamanda ve şekilde kullanılan ilaçlardır. Endişe etmeyin, takibinizi aksatmayın, şikayetiniz olmasa bile ilaçlarınızın belirili aralıklarla "güncellenmesi" gereklidir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yalçın
16/04/14

Ben 2 yıl önce kalp krizi geçirdim ve stent takıldı. Belock ve aspirin kullanmaktayım. Geçen hafta iş için Antalya ya gittim. Rus bir kadınla bir hafta birlikte olduk. Ben ilk kez her gün 5o mg. Viagra kullandım .(tansiyon düşürücü ilaç kullanmıyorum) 4. gün gece tansiyonum ve nabzım yükseldi. Hastaneye gittim monitör izlemesi ve kardiyak enzim tahlilleri sonucu bir sorun olmadığını, bir daha bu tür ilaçları kullanmamı söylediler. Tansiyon ilacı kullanmıyorum, buna rağmen bu tür ilaçlar bana zararlı mı?
Yaş:52
Cinsiyet:E

Cinsel gücü artıran ilaçların kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur: 

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152 

Hastaya (size) özel bilgi için muayene olmanızı öneririm. Muayene etmediğim bir kişiye ilaç veya tedavi önermem tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ümit
16/04/14

Efor testi şüpheli çıktı dr.sintikrafi istedi bu teste sol ventrikül egzersize bağlı işlemi olduğu çıktı dr.anjiyoya gönderdi anjiyoda hiçbir sorun çıkmadı ama aynı ağrı ve sıkıntılar devam ediyor nasıl bir yol izlemem gerek bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Ağrı ve sıkıntılarınız kalple ilgili olmayabilir, veya anjiyografide görünmeyen başka bir kalp sorununuz olabilir. Yeniden değerlendirilmenizde yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ömer Faruk
16/04/14

Hocam merhabalar. Bir kaç gündür sol kolumda uyuşma ve karıncalanma hissediyordum ve dün kardiyoloji servisine gittim. Sabah çekilen ekg de anormal birşeyler fark edildi ve kan tahlili istedi doktor. Öğleden sonra kan tahlili ve ekg normal çıktı. Efor testi önerildi. Efor testinde bitene kadar hiç bir şey yoktu ve bitmesine müteakip tansiyonum düştü ve yarı baygınlık geçirdim. Testen sonraki aşamalrda da ekg çekildi ve normal çıktı. Efor testini dr. incelerken her şey normal fakat eforda dinlenme safhasına geçerken çok az bir ritm bozukluğunu tespit etti. bir araştırma hastanesine gitmem tavsiye edildi. Uyuşma ve karıncalanmanın kalp ile bir ilgisinin olmadığı söylendi. Hocam bir de bende çok küçük miktarda kalp kapağı çökmesi mevcut ve dr. söylediğine göre hiç bir sorun yok şimdilik. Yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi günler...
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

EKG lerinizi görmeden sağlıklı bir yorum yapmam mümkün olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

KEZBAN
15/04/14

Sayın Hocam ben 40 yaşında bir bayanım 11/03/2014 tarihinde nabız durması teşhisi ile sol omuz altına pil takıldı.fakat halen koltuk altımda ve kolum da agrı var zaman zaman sol gögsüm ve sırtım agrıyor operasyon nedeni ilemidir agrılarım yoksa başka sıkıntımı vardır şimdiden teşekkür ederim
Yaş:40
Cinsiyet:KADIN

Bu ağrının bir çok nedeni olabilir. pil ameliyatı sıorasında hastalarımız bir süre sert bir masa üzerinde hareketsiz yatarlar, ağrı buna bağlı olabilir. Ameliyat işlemine bağlı olabilir. Bazen, seyrek olarak ameliyat işleminin yan etkisine bağlı olabilir (akciğer zarında hasara bağlı vb).

Basit ağrılar bir iki gün içinde geçer. Ağrınız geçmezse veya beraberinde nefes darlığı da olursa zaman kaybetmeden doktorunuza başvurun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

burçin
15/04/14

Merhaba hocam,2 ay önce kalp krizi hissiyle kardiyoloji doktoruna gittim ekg ve ultrason sonucu doktorum bi sorun bulmadı yapılan kan sayımı ve guatr testimde çok iyi çıktı.psikologum cipralex verdi 2 aydır kullanıyorum ağrı çarpıntım bitti sadeceyine olursa diye garip bir his ve ek atım var ara ara hissediyorum ve çok kötü oluyorum.sanki kalbim o an durucak gibi oluyor sizce onemsemelimiyim neolur sasırdım kaldım bana yardım edin, şimdiden çooook teşekkurler
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Her çarpıntı hissi önemli bir kalp hastalığı belirtisi olmayabilir. Sitemizde aritmi ve çarpıntılarla ilgili genel bilgi mevcuttur. Kendi tedaviniz ile ilgili öneri için 0216 688 09 68 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Erhan
14/04/14

Benim sağ ventrikül çapında hafif bi genişleme var diğer tüm kalp damarları sağlam ve ben polisliği kazandım acaba bu durum polis olmama engel teşkil eder mi doktor sana engel olmaz dedi ama benim aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim herhangi bi ilaç da vermedi tsk ler
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Sağ ventrikül çapında genişleme bazen doğuştan gelen kalp hastalıklarının ön belirtisi olabilir. Bu durumun araştırıldı ve bu yönde sağlam bulunduysanız sorun yok. Emin olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ilhami tanrıverdi
14/04/14

i n r kontrolü içinkan vermeye açmı gitmeliyim
Yaş:65
Cinsiyet:erkek

Aç veya tok kan karna kan verebilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Melek ozyeral
12/04/14

15 senedir kalp yetmezligi var genetik .2kere anjiyo oldum ilk anjiyo 2000 yılında ana damar 0/0 40 darali idi. .2nci anjiyo kalbi besleyen damarlar cok iyi deyip ana damarlar girmediler.bu 2006 senesinde oldu.belok zok 50 ile idare ediyorum ama 1aydir konuşurken nefesim yetmiyor.1haftadir kalp atışlarımı duyamiyorum eczane nabzımı alamadı.7 aydır menepoza girdim .Yol gösterip yardımcı olursanız teşekkür ederim.
Yaş:54
Cinsiyet:Bayan

% 40 darlık ile ve bu kadar erken yaşta kalp yetmezliği olması beklenen bir durum değil. Sizdeki kalp yetmezliğinin nedeni damar darlığından değil, doğuştan gelen kalp kası hastalığından (kardiyomiyopati hastalığından) olabilir. Bu durum için ayrıca tedavi olmanızda gerekebilir. Muayene etmediğim bir hastaya tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam hukuken mümkün değildir. Ayrıntılı bilgi ve tedavi için 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yonca
12/04/14

Hayırlı geceler hocam sol göğüs kafesimde sürekli sıkışma söz konusu orta kısım a doğru vurmakta geçen hafta bu sorun yüzünden eko çekme durumum oldu midem de problemim var ordan mi vuruyor yoksa kalbim de mi bır sorun var gerçekten korkuyorum yardimci olurmusunuz
Yaş:20
Cinsiyet:bayan

Bu yaş bir kadında ağrıya neden olabilecek kalp hastalığı olasılığı çok düşüktür. Endişe etmeyin.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com,

 

Halim
12/04/14

viagra 50 mg içtim beni uyku hali yaptı ne yapabilirim?
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Viagra vb. ilaçlar hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Huseyin
11/04/14

5 damarimda tıkanıklık vsr by pass olmsm lazım ancak akciğer kan basıncım 90-100 çıkıyor ondan dolsyi ameliyat olamıyorum katater anjiyosuda çekildi ne yapmam lazım teşekkür ederim
Yaş:63
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz rakam akciğer (pulmoner arter) basıncı ise bu basınç çok yüksek. Öncelikle bunun nedeninin araştırılıp mümkünse tedavi edilmesi gerekir. Bu kadar yüksek basınçla ameliyat olmanız oldukça risklidir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sahra
09/04/14

merhaba şişmanlar anjiyo olabilir mi, sorun olur mu?
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Şişmanlar da anjiyo olabilir, ancak damar giriş yerinde mekanik zorluklar ve sorunlar daha sıktır. G

eçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

serkan leventoğlu
09/04/14

32 yaşında göğüs ağrısıyla hastaneye gittim damar tıkanıklığı nedeniyle stent takıldı 38 yaşında yine göğüs ağrısı sebebiyle bir stent daha takıldı ben ator 20 mg ecopirin delix 2.5 ve beloc 50 mg kullanıyorum bugün yeni bir doktora gittim bana beloc 50 mg ilacın cinsel gücü azalttıığını söyledi genç erkeklerde bu ilacı tavsiye etmiyolarmış nexivol diye bir ilaçla tedaviye devam edelim dedi sorum şu gerçekten beloc 50 mg cinsel gücü azalttığı doğrumu ve ben son 1 2 senedir gerçekten cinsel yönden zayıfladım beloc yerine nexivol doğru bir ilaçmıdır teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Kardiyolojide kullandığımız ilaçların bir kısmı cinsel gücü azaltabilir. Hangi ilacın kimde böyle bir yan etkisi olacağını önceden kestirmek mümkün değildir. Bu durumu takip ettiğimiz hastalarda izleyerek görüp, gereken önlemleri alırız. İnternet ortamında ilaçlar hakkında daha başka bir öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

naciye
09/04/14

hocam ben 30 yaşındeyım 22 yaşında oğlumu dünyaya getirdikten sonra sol kol ağrısı şikayeti ile dr gittim ve bana hiper kardiyomapati rahatsızlığım olduğunu söylediler 25mg lık beloc zok ile basladım suan 100mg belok ve coraspirin alıyorum fakat son zamanlarda kalp kapakçığım üfürüyormuş gibi hissediyorum bide kelebek gibi ani çarpıntılar ve elim ayağım kesiliyor oan bayılacakmış gibi oluyorum ani reflekslerle bayılma olmuyor son 10 gündür karın şişliğim var nefes alırken bile bazen güçlük çekiyorum yolda yürüme cok yavaş hızlı olunca şikayetlerim artıyor bu arada ben 160 boy 84 kilo ağırlığındayım 8 yıldır hiç zayıflayamadım. bunun bir etkisi olduğunu düşünüyorum sanki zayıflasam şikayetlerim azalacak gibi geliyor ama olmuyor bir türlü siz ne önerirsiniz şikayetlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Anlattığınıza göre sizde "hipertrofik kardiyomiyopati" hastalığı olmalı. Eğer durum buysa ve çarpıntı veya bayılma ataklarınız varsa, mutlaka tıbbi yardım almanız gerekir. Hipertrofik kardiyomiyopati hayati riskleri olan bir hastalıktır. Sitemizde bu hastalıkla ilgili genel bilgi mevcuttur. Ayrıca 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MELTEM
08/04/14

Serdar Bey; 29 yaşında bir bayanım eko-ekg-akciğer grafisi yaptırdım.hepsi normal sınırlarda.bu yaşıma kadar bir kez kalp için holter bir kaç kez tansiyon için holter, ve bir çok kez eko-ekg yaptırdım.birtek sinüs taşikardi çıktı.Kan kolestrol değerlerim gayet iyi(HDL:70 TOTAL :183 LDL:103 ),zayıfım,sigara içmiyorum,ailemde genç yaşta kalp hastası olan yok.Bu testleri yaptırmamın nedeni dönem dönem olan içimde uyuşma hissi midemden kalbime gelen baskı bazende yaşadığım nefes darlığı.BU zamana kadar hiç eforlu ekg istemedi doktorlar.Size sormak istediğim 29 yaşında her sene düzenli doktor kontrollerini yaptıran bir bayanda kalp damarlarında tıkanıklık olabilir mi?senelerdir bu rahatsızlıklarım devam ediyor.15 yaşından beri dönem dönem eko-ekg yaptırırım sorun yok.kalp damarları birden tıkanabilir mi?
Yaş:29
Cinsiyet:KADIN

Anlattıklarınız dahilinde sizde (bu yaş bir kadında) kalp-damar hastalığı riski çok düşüktür, endişe etmeyin. Bu yaşta (şimdilik) bu kadar sık eko-efor-ekg çektirmenize gerek yok. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

enes bilici
08/04/14

Hocam iyi günler. EKG de oluşan bir şüphe sonucu ajmalin testi ile brugada sendromu tip 1 tanısı koyuldu herhangi bir şikayetim ve aile de ani ölüm olmadigi için icd cihazi takilmadi. Bayılma şikayetim olursa takilacagi söylendi. Yalniz bu ilk bayilmalarda ölüm ihtimali de olusabiliyormus sitenizde yazan bilgiye görede. İcd cihazi için beklemek ne kadar doğru benim beklemem en doğru yolmu. Cevabiniz için şimdiden tesekkur ederim.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sanal ortamda kesin yorumda bulunmam doğru olmaz. İnternet ortamında genel bilgiler verilebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sibel
08/04/14

merhaba ben yaklaşık 4-5 aydır beloc zok 25 mg kullanıyordum ama doktorda kontrollerimde hiç bişey çıkmadı sadece fazla çarpıntı oluyordu bende ilaç içmeyi bıraktım yaklaşık 1 aydır içmiyorum da herhangi bir sorun olurmu bunu sormak için rahatsız etmiştim. iyi günler. teşekürler şimdiden
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Muayene etmediğim hastalara ilaç / tedavi konusuna öneride bulunamam. Hukuken doğru değildir. Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUĞÇE
07/04/14

Merhaba; (Yaş:19, 59kg, 1.70 boy) 2 sene önce ara ara nefes kesilmelerim oluyordu ve kalbime bir anda ağrı, uyuşma giriyordu. Bu uyuşma ve ağrı yaklaşık 1 dakika kadar sürüyordu. Hastaneye gittiğimde kalp kapakçığımda sızıntı olduğu söylendi. Fakat şuanlık bir öneminin olmadığını ama ileri ki zamanlarda problem olabileceği söylendi. Şuan kalbimde ki bu ağrı ve uyuşmalarım tekrar gerçekleşmeye başladı. Bu sefer kalbim ağrırken başım dönüyor nefesim kesiliyor. Daha sonra bacağıma bir uyuşma giriyor. Daha sonra ise bütün vücudumun karıncalandığını hissediyorum. Bunlar neyin belirtisidir ve ne yapmam gerekir ? Teşekkürler...
Yaş:19
Cinsiyet:KIZ

Bu şikayetlerinizin kalp kapağınızdaki sorunla ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
ÖMER
07/04/14

HOCAM BEN DENİZLİDEN ÖMER ARKIŞ ANNEM 60 YAŞINDA YAKLAŞIK 2 AYDIR UYKUSUZLUK ÇEKİYOR GECELERİ GÜNDÜZLERİ HİÇ UYUYAMIYOR UNİSOM ADLI İLAÇ VERMİŞLER SAGLIK OCAGINDAN O İLAÇTA SERSEMLİK HİSSİ VERİYOR GÜNDÜZLERİ SİZ NE TAVSİYE EDERSİNİZ
Yaş:ARKIŞ
Cinsiyet:ERKEK

Sorunuz uzmanlık alanımın dışındadır. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Serife goktas
07/04/14

Merhaba,sayin doktorum benim sorunum 23haftalik hamileyim asiri yorgunlukla basladi iki gun once kalbimin carpintisini beynimde ve sirtimda hissediyorum dinlendigim zaman oluyor ve atesim var gibi hissediyorum burdaki doktorlara pek guvenmiyorum bir seneligine irak tayiz lutfenn yardiminiza ihtiyacim var neler yaptirmam lazim bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler hocam
Yaş:35
Cinsiyet:Kadin

Gebelikte her çarpıntı hastalık işareti olmayabilir. Ancak muayene olmadan ve EKG gibi temel tetkikler yapılmadan bu durumdan emin olmak zordur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
müberra
05/04/14

hocam saygılar benim annem(68 yaşında hipertansiyon hastası ama annemin göğüs ve çenesinde ağrılar oluyor ara ara bu yüzden doktora gittik doktor efor testi ekg vs çekildi eforu 2 kez denedik tansiyon hastası olduğundan yürümekte zorlanıyor ve heyecanlanıyor bunun içinde tansiyonu yükseliyor ilkinde 4 dakka anca yürüdü ve tansiyon yükselim acile kaldırıldı sonra başka gün 2 kez efor denendi onda ise 7 dakika yürüyebildi efora göre iskemi (lbbb) den şüphelendiler ve eforlu kalp sintigrafi istediler annemde bizde çok tedirginiz sintigrafi çekimi 2 gün öncesi kullanmaması gereken ilaçlar listesi verildi norvasc kullanıyor kesmemiz gerekiyor ve annem bide co diovan kullanıyor bu listede yok co diovanı içmesinde sakınca olurmu? işlem sırasında tansiyon yükselirde kan pıhtı atar diye çok tedirginiz riski varmı tansiyon hastalarının bu sintigrafiyi çektirmelerinde şimdiden tşk
Yaş:43
Cinsiyet:bayan

LBBB olan hastada zaten efor testi yapılmaz. Sintigrafi değerlendirmesi de teknik nedenlerle zordur, hatalı olabilir, yanlış sonuç verebilir. Başka tetkik planlanması sanırım daha yerinde olur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
semra
05/04/14

menapoza girmis bir bayan diltizem sr 90 mg. ilacı kullandıktan sonra adet görmesi. hakkinda bilgi verirmisiniz ilacı kullanmaya devammi etmeliyim birakmalimiyim ?
Yaş:51
Cinsiyet:kaın

İlaçla ilgili bir durum değildir.Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Doğancan KÜTÜKCÜ
05/04/14

merhabalar doktor bey ben Doğancan askerde 3 km koşuda bayıldım gözümü açtgmda revırdeydım ordan ilce hastanesine sevk edildim kadriyoloji bölümüne sevk aldm ve ultrasyonda biküspit aort yani kalp kapakçığımın olmadığını öğrendim. askerden önce ara ara bıcak saplanır gibi oluyordu. şuan askerliğim bitti yine arada bıçak saplanıyor sizce nedir bunun sebebi teşekkürer
Yaş:22
Cinsiyet:ERKEK

Biküspid aorta çok önemli bir hastalıktır. takipte olmanız gerekir.

Bazı durumlarda ameliyat gerekebilir, hayati risk söz konusu olabilir. Özellikle efor (koşu) sırasında bayılan kişilerde risk daha fazladır, dikkat edin. Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
cevriye
04/04/14

annem 68 yaşında hipertansiyon hastası tansiyon hapı kullanıyor (norvasc)ve (co diovan) salı günü kendisine kalp sindigrafisi çekilecek (eforlu) 2 gün ilaçlarını kullanmaması gerektiği söyleniyor heyecanlanınca tansiyonu çıkıyor sindigrafisi çekilirken tansiyonunu nasıl kontrol altında tutabiliriz bir sıkıntı yaşarmıyız tansiyonlu hastaların bu çekimi yaptırmasında sakınca varmı iskemi olduğundan şüpheleniyorlar
Yaş:68
Cinsiyet:bayan

Elbette kan basıncı yükselmesi iyi olmaz, doktorunuz ile konuşun, testi etkilemeyecek ancak tansiyonunu kontrol edebilecek kullanabileceği bir ilaç önerebilirler. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Baykan Cetiner
04/04/14

Sayin Profesor Beloc 50 Mg gunde 1 tane ,Rytmonorm 150 mg dan Sabah,aksam 1/2 tablet aldigimi yazmistim.Bunlarin bir arada kullanilmasinda bir mahzur varmi diye sormustum siz lutf edip verdiginiz cevapta Rytmonormun muhim oldugunu ve bendeki Aritmi cesidini sormustunuz.Doktorum tani olarak PAF yazmis.Tesekkur ederim Saygilarimla Ecz Baykan Cetiner.
Yaş:70
Cinsiyet:Kadin

PAF için bu ilaçlar kullanılabilir, ancak PAF varlığında bu ilaçlardan daha önemli olan kan sulandırıcı ilaç kullanmanız gerekliliğidir (pıhtı ve felç riskine karşı). ("Coumadin" gibi bir ilaç kullanıyor olmanız beklenir). Bu durum daha hayatidir. Ancak yine de tedaviniz hakkında sizi muayene eden hekimin kararı önemlidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Berk
04/04/14

Merhaba 26yaşındayım göğüs ağrısı nedeniyle holter ve eko çekildi.Eko sonucu min.my ve min.ty aort kökü 35mm çıktı tansiyonum normal.8ay vücud geliştirme sporu yaptım.2 aydır yapmıyorum aort kökü genişliği doktorum normal diyor ama yaşıma göre üst sınıra yakın olduğu için tedirginim.Holter sonucum normal.Güverin göğüs var ama göğüs cerahhı herhangi bir sorun teşkil etmiyor dedi.Aort kökü genişliği için yapmam gereken birşey varmı teşekkürler
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sorunuzun yanıtı sizin muayene bulgularınıza, kan basıncınıza ve aile öykünüze göre değişebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
merve
03/04/14

Dogustan sol kalp kapakcigimin dusuk oldugunu biliyorum ve belli periyodlarla panik atak tarzi bisey geciriyorum simdiye kadar 2 doktora muayne oldum gebeligim sirasinda holter de takildi fakat herzaman olan bisey degil bu carpinti ve sikinti ameliyatlik yada ilacla bi tedavisi olmadigini soylemislerdi simdiden cok tesekkur ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Sorununuz "mitral kapak prolapsusu" olsa gerek. Bu hastalık hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Gebelikteki seyri hakkında yorum yapabilmem için muayene bilgilerinize ihtiyaç var. Arzu ederseniz 0216 688 0968 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Uğur
02/04/14

Saygılar Hocam;(24yaş,60kg,1.70 boy). Ailemde kalp hastası var.Kalpte bir duraklama ve ardından gelen kuvvetli bir atım” diye bahsettiğiniz şey benim şikayetim. "kalpte bir duraklama" diye nitelenen kısımda,boğazımın köprücük kemiği hizasında bir atım hissi oluşuyor ve sonrasında “ve ardından gelen kuvvetli bir atım” diye nitelediğiniz şey oluyor. "kalpveyasam.com" Şikayetim daha çok sabah ve gece yatarken hissediliyor. "Bazen" gün içinde yürürken ve koşma sonrası duraklarken de hissediyorum.Uykusuzluk,açlık,korku-stres anlarında da oluyor.Benim hissettiklerimin sayısı maximum 10, ama beni kuşkulandıran hissetmediklerimin sayısı.Daha "seyrekçe" rastalığım ise 5-6 hızlı ardından 5-6 kez yavaş atım(galiba çarpıntı). Bu zamanlar dışında gün içinde nabzım saat gibi güzel ve sabit frekansta atıyor diyebilirim. Sonuç olarak doktora gittim.(Heyecanlı bir yapım var.Gün içi nabzım çoğunlukla 70-80 arası). Çok heyecanlandığım için EKG'de nabzım 110 çıktı(Sinus Taşikardi). EKO' da "kapakçıkta 'hafif' çökme var ama normal sınırlar içinde" dedi doktor. Ekstrasistol günde kaç kez oluyor diye sordu, ben de en fazla 10 tane hissediyorum dedim. Normal hayatına dönebilirsin dedi, istersen ilaç veririm ama bu gerektiğinden değil konforun için olur dedi. Rahatsan vermiyorum dedi. Sorumu sormadan önce sorumun nedenini yazayım: Bir populer gazeteye makale veren Doç.Dr 'un "Kalbe ait ani ölümlerin en başta gelen nedenlerinden biri ekstrasistol'dür. Bu yüzden ekstrasistollerin masum ya da tehlikeli oluşlarını tespit etmek hayati bir önem taşımaktadır. " sözü beni çok endişeye sevketti. Ani bir ölüme mahsur olmak istemem. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;SORUM ŞU : 1-) Muayene olduğum doktorun tetkikleri yeterli mi yani "ekstrasistol sayısını bana sormasının yerine HOLTER EKG istemesi gerekir miydi. Tekrardan gidip HOLTER EKG istemeli miyim Hocam. 2-)Düz EKG'de nabız sayım heyecandan çok çıktığı için sakinken yani nabız normalken ekstrasistollerin sayısının daha fazla olacağı tahminime binayen EKG tekrarlanmalı mıydı ? Tekrardan saygılarımı sunarım
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde "aritmiler" hakkında genel bilgi mevcut. Endişe etmeyin, her çarpıntı hastalık işareti değildir. Bu bölümdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Ancak hastaya özel yorum ve tedavi önerisi muayene olmanız ve tetkiklerinizi değerlendirmem gerekir. her hastanın bünyesi ve bulguları farklıdır. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Hayrettin taş
02/04/14

Selam hocam akçiğer bronşlarımın dolu olduğu söylendi tedavi verdiler. Gögus ağrımın kalpten olabilir mi diye acile gittim. yapılan tüm kan tahlillerinde negatif çıktı. hareketsizz bir yaşamım var. masa başı çalışıyorum. Efor testini bitirdim ağrım olmadı ancak kalbin yorulur dedi efor testine bakan görevli, dr testi inceledikten sonra iki hap yazdı.coraspin 100 mg ve Arlec 6,25 mg. tansiyon hastası değilim, çarpıntımda yok bu hapı neden verdiler anlamadım. bir ay sonrada kontrol dediler. tempolu yürüyüşe başladım. Arlec tableti içeriğini okuyunca çiddi anlamda moralim bozuldu.
Yaş:44
Cinsiyet:erkek

Efor testinizin normal çıkması iyi haber. Ancak size verilen ilaçlar hakkında yorum yapabilmem için sizi muyene etmem veya muayene bulgularınızı bilmem gerekir. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
esra
01/04/14

hocam annmde kap yetmezliği varmış ama doktor söylemedi sadece ufak bi sorun var dedi ve ilaç vermedi ben ekg ve efor sonuçlarna netten baktım sonuç kalp yetmezliği diyo ayrıca aile hekimnede sordum oda evet dedi ama seviyesi çok düşükd olablir sınrdada olabilir dedi annemde astmda var tansiyonda reflü brde miede kös gevşeklği depresyon ilacıda kullayo lustral ama namaz kılarken gnelde kalbinde baskı skntı oluyo fenak geliyo diyo nefeside daralıyo ayrıca ensesindede ağrısı oluyo benim az biraz araştrdğım anladığım kadaryla asım ve tansiyon hastalarnda kalp yetmezliği olabiliyomuş nefes daralması tansiyonun ilaç kullandığ halde çıkabilmesi ense ağrısı ben çok korkuyorum annmede söyleyemedim kalp yetmezliği olduğunu bu skıntıları artmadan tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum ama evdeyken ilk müahale ne olmalı bu skıntları olursa bugünde oldu doktor bey tansiyonu normal kalp atışı 66 hatrladığım net olarak tansiyonda büyük 12 küçük 7 civarıydı ama ensem ağrıyo nefesim daralıyo kalbmde baskı ve çarpntı var dediğinde bide donup kalıyo öyle durumlarda üşümede geliyo doktor bey ben hemen tansiyonu yüksek olmadığı için anneme yarım zanax verdim bu ilacıda psikyatr acil durumlarda verelim diye vermişti rahatlatsın diye verdim şimd daha iyi çok şükür ama ben napcağmı bilmiyorum bu durum en son geçen ay olmuştu çok daha şiddetliydi acile götürdük tansiyonu çok yüksek çıkmıştısonrada kalpte sorun olduğunu örendik annem 57 yaşna bu arada çok kiloluda değil ne yapmalıym doktor bey kusurabakmayın biraz uzun oldu ama
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Hastaları internet değil hekinler tedavi eder, eğer bir şüpheniz varsa tekrar aynı doktora veya başka bir doktara başvurun lütfen. İnternetteki her bilgi doğru ve uygun olmayabilir. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ilknur
01/04/14

Doktor bey merhaba, annem 59 yaşında ve iki yıl önce kalp krizine bağlı olarak kalp yetmezliği teşhisi konuldu o sırada EF değeri %39 idi. Daha sonraki kontrollerindeki EF değerleri %60 -%40 arasında değişti. son kontrolünde Ef değeri %35 (iki yıl sonra) düşmüş olduğunu gördük. Tekrar bir kriz geçirmiş daha doğrusu bir pıhtı atmış olabileceğini söyledi doktorumuz. Anjiyo sonucunda ise sadece bir damarında %20 lik bir daralma olduğu görüldü. Bu durumda bu tablonun gerçekten bir kalp krizi mi yoksa başka bir kalp hastalığından mı kaynaklandığı şüphesine düşmekteyim. Yanlış tedavi sürecinden koruyorum. Bu konuda değerli fikirlerinizi bekler saygılarımı sunarım. (not: kapakçıklar normal sadece mitral:+2 )
Yaş:59
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. % 20 damar darlığına rağmen kalp fonksiyonu zamanla çok bozulabilir, kalp yetmezliği pekala olabilir. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında GENEL bilgiler mevcut. Ancak hastaya özgü teşhis ve tedavi önerisi için arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
bilal
31/03/14

hocam eşim 2 aydır beloc zok 25 mg kullanıyor doktor verdi ama ne kadar kullanılacagını söylemedi 4. kutu kullanıyor panik atak gibi sıkıntıları oldu bu yüzden gittik doktora karın içine heyecan basıyordu kalbine bunu verdiler ilaç teylikelimi
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Muayene etmediğim bir hastaya sanal ortamda ilaç önerisinde bulunmam doğru değil. Ancak genel bilgi verebilirim. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
serpil
30/03/14

benim kalp damarımda sertlesme var doktorlar hipertrofik kardiyomiyopati hafif aort yetmezliği diyor bunun tehlikesi varmı
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Elbette çok önemli bir hastalıktır. Size bilgi verilmiş olması gerek ! 

Hipertrofik kardiyomiyopati genetik / doğuştan gelen bir kalp hastalığıdır. Aritmilere (ritim bozukluklarına) neden olabilir, hayati risk oluturabilir. Şikayetiniz olmasa bile mutlaka takipte olun. En az yılda bir kez kontrolde olmanız gerekli. Bu hastalık aileseldir, aile yakınlarınızda da görülebilir, onların da kontrol olması gerekir. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Zeynep
28/03/14

Iyi günler hocam. Benim babam 74 yaşında ve akciğer e bağlı kalp yetmezliği var.kalp ritmi 19a düşüyor. Yoğun Bakım a alınıp tedavi ediliyor.gecen hafta doktorumuz 6aylik bir kalp iğnesi yapıldığını soyledi.bu igne hakkinda bilgi alabilirmiyim yada daha önce neden yapılmadı.ayrica kalp basıncı düşük olduğundan dolaşım bozukluğu da var.bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler...
Yaş:38
Cinsiyet:Kadın

Babanızın kalp ritmi bu kadar yavaşlıyorsa kalp pili takılması gereklidir. Kalp plleri hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. "6 aylık kalp iğnesi"  hakkında bir bilgim yok, böyle bir tedavi olduğunu hiç duymadım. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yeşim
28/03/14

2005 yılında mitral kapak ameliyatı oldum domuz kapağı takıldı 5 yıl içersinde bozuldu ve kalp damarına pıhtı attı ve 2009 da kalğ krizi geçirdim bacak damarımıdıda tıkadı 2010 da ikinci kapak ameliyatımı oldum ve metal kapak takıldı çok sitresli olduğum bir dönemde sigaraya tekraradan başladım ve şuan bırakamıyorum nasıl bırakıcam yardım edin
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Bu konuda ilgili uzmanlardan tıbbi yardım almanızı öneririm. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
a.ozturk
26/03/14

hocam merhaba hastamız sekiz yıldır edımetrium ca ve lenflerde metastaz var kemoterapide kalp yetmezliği gelişti şimdi tuvalete zor kalkıyor adım atarken yoruluyor bacaklarda his kaybı ve yorgunluk hat safhada kanser tedavisi kesildi kalp için ilaç başladı hafif düzelme oldu ama şimdi sağ alt bacakta yer yer kızarık şişlikler vardı iki gündür alt bacak komple şişti bu lenfdenmi yoksa kalpdenmidir.bu şişme ilerlermi ne zaman tehlikeli olur ayrıntılı yorum yaparsanız sevinirim teşekkür ederim
Yaş:65
Cinsiyet:kadın

Bacak şişliğinin kalp yetmezliği / lenfödem / böbrek hastalığı / karaciğer sirozu / damar tıkanıklığı (DVT) gibi çok farklı sebepleri vardır. Hangisinden olduğunu anlamak için mutlaka hastayı muayene etmemiz ve bazı tetkikler yapmamız gerekir. uzaktan sağlıklı bir yorum yapmam ne yazık ki mümkün olmaz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
sibel
26/03/14

Hocam İyi günler, Annem 8 kür R-Chop kimyasal tedavi aldı. Non hondking lenfoma tanısı konulmuştu. Tedavi bittikten sonra bacağında oluşan hafif şişlik ve ağrıdan sonra dr tarafından renkli usg çekildi. Şu an çıkan sonuç raporu elimde aynen bu şekilde yazıyor. Ben çok endişe ediyorum. Risk boyutu nedir? Şimdiden teşekkür ederim. Derin krukal ven proksimallarda milimetrik fokal parsiyel Trombüs ile uyumlu görünüm mevcut olup lümeni açık olan kesimlerinde spontan akım mevcuttur. Augmentasyon cevapları tama yakındır... SONUÇ, Kronik parsiyel tromboz. 1 Şubatta Com adin 5 mg günde bir adet kullanmaya başladı ve 10 günde bir INR testi yapılarak kontrol ediliyordu.Bugün yapılan INR testinde değeri 1.86 çıktı ve dr Comadin'i bir gün 1 adet ikinci gün 1,5 adet içmesini ve bir hafta sonra tekrar INR yaptırmamızı istedi.Benim endişem doz artınca kanama riski var mıdır?Ayrıca annemin tam olarak çıkan rapor sonucu neyi ifade etmektedir. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:40
Cinsiyet:kadın

Rapor hakkında kan hastalıkları uzmanına danışın lütfen.

Coumadin tedavisi ve kanama riski hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

MERYEM
26/03/14

12 YAŞINDAYIM APANDİSİT AMELİYATI GEÇİRDİM EKG OKULUMZA YAPILMAKTADIR ÇEKTİREBİLİRMİYİM.
Yaş:12
Cinsiyet:KIZ

Evet, bir sakıncası yoktur. Çektirebilirsiniz. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sema
26/03/14

mrb hocam benim annemin yaklaşık 6 yıl önce iki ana damarına ilaçlı stent takılmıştı.yaşı şu an 73. birkaç gündür sırt ağrısı vardı ve bizde kalpten şüphelenip doktora götürdük ve ekg sı temiz çıktı.çekilen filminde şunlar yazıyo mediasten geniş izlenmiştir.aort topuzu belirginleşmiştir. kardiyotorasik indekste kalp lehine akım vardır.ve bunun üzerine doktor stent takılı damarında daralma olduğu söylendi.kan sulandırıcı ilaç vermiş ve diğer kullandığı kalp ilacınıda değiştirmiş 20 gün kadar ilaçları kullan eğer damarında açılma olmazsa anjio yapıcaz demiş.hocam ben biraz endişeliyim açıkcası yani şu an annemin bi hayati tehlikesi yokmu sizce yani 20 gün beklemek riskli değilmi.benim size sorum bu hocam bilgilendiririseniz sevinirim
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

Endişe etmeyin, her ağrı acil müdahale gerektirmeyebilir. EKG bulgularına göre karar veririz. Ancak hastayı ve EKG sini görmeden kesin bir yorum yapmam elbette doğru olmaz. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

selim
25/03/14

Hocam Merhaba Bende Ekstrasistol var devamlı. işim geregi iraktayım geçenlerde kendımı kötü hissettim sol kaburgamın bıtımınde agrı kalbımde agrı sırtımda agrı carpıntı bırde ekstrasıstollerı hıssetmeye basladım doktora gıttık dıazem vuruldum ama rıtım bozklugu gecmedı doktor ultrasyon gıbı bırseyle bakdı bırseyın yok kafana takma psıkolojık dedı ben bu ekstrasıstollerden yoruldum ıkı yıldır bu sorunla yasıyorum bunun bır tedavısı veya yapılması gereken bırsey varmıdır. sımdıden cevabınız ıcın tesekkur ederım.
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "aritmiler" hakkında genel ve yeterli bilgi mevcuttur. Endişe etmeyin.

Ayrıntılı bilgi ve öneri isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Baykan Cetiner
24/03/14

Sayin Profesor,Kalp doktorum kalbimdeki ritm bozuklugu icin onceden kullandigim Beloc 50 ye ilaveten(Gunde 1 aliyorum).Sabah aksam 1/2 tablet Rytmonorm 150 mg tablet verdi,Bu ilacin prospektusun de iki ilac arasinde etkilesim olabilecegi vebazi yan etkilerin meydana gelebilecegi belirtiliyor siz ne dersiniz.Saygilarimla.Ecz Baykan Cetiner.
Yaş:70
Cinsiyet:Kadin

Rytmonorm önemli bir aritmi ilacıdır, ancak belirili (mahdut) aritmilerde kullanılması gerekir. Ciddi yan etkileri olabilir. Bu nedenle aritminizin çeşidini bilmemde yarar var. Herhangi bir aritmide veya basit bir çarpıntıda kullanmak doğru değildir. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gulsen
24/03/14

hocam merhaba.babam 60 yaşında 17 aralık 2013 te bypas ameliyatı oldu ve 6 damarı değiştirildi..ameliyattan 2 ay sonra bi akşam aniden fenalaştı ve hastaneye giderken kalbi durdu.yapılan müdahele sonucu 3 kez kalbi durmuş ve sonradan şokla çalıştırılmş.anjuo işlemi yapıldı.baypass olan damarlar açıkmış.1 hafta sonra hastaneden taburcu oldu.ve 10 gün sonrada ıcd kalp pili takıldı.kalp pili takıldıktan 15 gün sonra çarpıntı şikayeti ile hastaneye gittik.nabız 150 idi.ritim bozukluğu olduğu ve eps işlemi yapılacağı ayrıca pilin şu anda amacının dışında çalıştığı ömrünün azaldığı söylendi.eps işleminden sonra ise ablasyon işlemi yapacaklarmış.fakat kalp pili takılı olduğu için biraz riskli diyorlar.kalp pili takılı olan bir hastaya ablasyon uygulanır mı?ve babamın yaşadıkları normal mi sizce??ailece psikolojimiz bozuldu.yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi çalışmalar.
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Kalp pili (ICD) takılı olan hastada ablasyon yapılırken kalp içindeki pil elektrodları (telleri) yerinden oynayabilir; ancak gerekirse sonradan düzeltilebilir. Bu durum ablasyonun kalbin hangi bölgesinde yapılacağına, tellere yakınlığına ve yapan ekibin tecrübesine göre de değişir elbette. Ancak babanızda önemli ve öncelikli nokta; babanızda var olan aritminin pili gereksiz yere aktive etmesinin önüne geçilmesi gerekli. Yoksa bu durum sürekli tekrarlar. Anlattıklarınıza göre babanızda kalp pilinin (ICD nin) devreye girmesini gerektirmeyen bir aritmi var, ancak ICD devreye gereksiz yere girmiş ve durup dururken ICD-jeneratör ömrü tükenmiş. Öncelikle bu sorun çözülmeli, ablasyonla ve uygun pil (ICD) ayarlarıyla bu durum giderilebilir. ICD ler hakkında sitemizde genel bilgi var. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

EMİNE KORKMAZ
15/03/14

ben eşim için soru sormak istiyorum eşim ilişki sırasında ilk kez kalp carpıntısı yasayıp ilişkiyi yarıda bırakmak zorunda kaldı neden onu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Bir çok nedeni olabilir, piskolojik olabilir. Aritmiye (ritim bozukluğuna) bağlı olabilir, muayene olmadan ve EKG tetkikini görmeden yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
ömer
14/03/14

Hocam kalbimde aort biküspit tespit edildi . İlerisi için yapacağım sporun bana herhangi bir zararı olur mu . Normal yaşam içinde önerilerde bulunursanız sevinirim.
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sitemizde genel bilgi mevcuttur. Daha ayrıntılı bilgi ve tedavi önerisi için 0216 688 09 68 nuamralı telefondan randevu alabilirsiniz.Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Süleyman AKSU
13/03/14

Değerli hocam bir konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim..Kayın validem 80 yaşında kalp kapaçığında sorun var.yürüyemiyor, uyuyamıyor ve nefes alamıyor.Koşuyolu hastahanesine götürdük uzman dr. ameliyat şart dedi ve riskli dedi,eve geldik fakat vicdan azabı çekiyoruzkadına baktıkça,hiç uyuyamıyor nefes alamıyor sabahlara kadar. Hocam bize ne yapmamızı önerirsiniz.Teşekkür eder saygılar sunarım.
Yaş:53
Cinsiyet:Erkek

Ameliyat gereği varsa bu konuda bir karar verilmesi gerekir. Ameliyat olmayı kabul etmiyorsa ilaç tedavisinin yeniden düzenlenmesinden yarar görebilir. Bu konuda tekrar hekiminizle görüşün. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
esra
13/03/14

Ekg de sinus tasikardisi sık gorulen erken komplekslerle beraber muhtemel sag ventrikuler iletim gecikmesi var kalbmde yapisal problm yok tehliklelimi boyle olmasi tesekkurler
Yaş:18
Cinsiyet:bayan

Bu konuda kesin yorumu ancak muayene olduğunuz doktor yapabilir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Sefa
13/03/14

Hocam babam 55 yaşında aort damarında uzama var dediler ve anjiyo yapıldı ve iki gün sonra açık kalp ameliyatı yapılacak dendi hemen yapılması doğru mudur bünye kaldırabilir mi ?
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Anjioydan hemen sonra ameliyat yapılmasında genelde sakınca yoktur. Babanızın bünyesini ise muayene etmeden bilemem. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yasemin
12/03/14

hocam ben annem için birşey sormak istiyorum annem kapak hastası ve birçok ilaç kullanıyor baştada comadin bitki çayları içmek istiyor fakat ilaçların etkisini azaltacağından korkuyor hertür bitki çayı ilaçların etkisini kesermi yoksa tüketebilirmi bilgilendirirseniz sevinirim.
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Sitemizde coumadin hakkında genel bilgiler mevcuttur. Annenize öneri için 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
çağla
12/03/14

merhaba dr bey bnm kalbme AY(ESER) tanısı koyuldu ne olduğunu merak ediyorum 6 ay sonrada kontrolüm var bilgi verrseniz sevinirm tesekrler:)
Yaş:17
Cinsiyet:kız

Sorunuzun yanıtı hakkında sitemizde "romatizmal kalp hastalıkları" başlığı altında bilgi bulabilirsiniz. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

Recep
11/03/14

SLM HOCAM 15 GÜN ÖNCE ANNEM BAY PAS AMELYATI OLDU VE ANNEM DİYALİZ HASTASIYDI AMELYAT OLDUĞU GÜN GECE YARISI ELLERİY AÇIK BIRAKMIŞLARDI ANNME KENDİNE GELİYOR ELLERİYLE Bİ HORTUMU ÇIKARTİYOR VE TEKRARDAN MÜDAHLE EDİYORLAR SABAH SAAT 10 DİYALİZE VE YOĞUM BAKIMDA DİYALİZ ÜNİTESİ YOKTU BİR KAT AŞAĞYA İNDİRDİLER DOKTORUN NEZARETİNDE OLMADAN 2 SAAT DİYALIZDE KALDI DAHA SONRA TEKRAZ YOĞUN BAKIMA ALDILAR VE O ESNADA 1 SAAT DOKTORON GELMESİNİ BEKLEDİK DOKTOR BEY GELDİ 1 HEMŞİRE VE DOKTOR 1 SAĞLIK PERSONEL VARDI AMA OARADA YARDIM ETMEMİZİ İSTEDİLER BEN ABİM VE ENİŞTEM YARDIM ETİK DİYALİZ KAPISINA ÇIKARKEN KALP CİHAZI KAPIYA TAKILDI O ESNADA HEMŞİRE BAĞIRDI MERKEZ ÇIKTI DEDİ VE BEN NE OLDU DEDİM BİŞEY YOK DAHA SONRA ASANSÖR KAPISINA YÜLENDİK SEDİYENİN YARISI İÇERDE YARISIDA DIŞARDA KALDI KAPI SEDİYEYİ SIKIŞTIRDI VE O ESNADA DOKTOR BEY GÜVENLİKTE YARDIM İSTEDİ ONARLAMARINI SÖYLEDİ YOĞUM BAKIMA ALDIK 1 SAAT SONRA DOKTOR BEY BANA DEDİKİ ANNENİZ VEFAT ETİ BAŞINIZ SAĞ OLSUN NE OLDU DEDİM KALDİ DURDU DEDİ VE BU KONUDA ALLAH RIZASI İÇİN İHMAL VARMIDIR SİZDEN CEVAP BEKLİYORUM SAYGILARIMLA
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle size sağlıklı bir yorumda bulunmam ne yazık ki mümkün değil.

Başınız sağolsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat süt
10/03/14

hocam benim cok agır derecede baş agrısı çekiyorum hiç gecmeyen bi agrı ve kendimi tanımama karsımdakı lerı tanımama gibi psikolojik seyler oluyor agrı varken.Çok sayıda psikolojik doktara gittim ama 6-7 aydır hala bi çözüm bulamadılar sizce ne yapmalıyım hangi doktora gitmeliyim bana yardım edin lütfen......SAYGILAR
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Nöroloji doktoruna muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
adem
10/03/14

mrb hocam benim sikayetim kalbimde yaklasık 10 yıldır ritim duzensizligi var surekli hızlı atıyor ve derinden vuruyor tum vucudum hissediyor uykusuz kalınca daha belirgin oluyor. doktora gittigimde kalbimde bir sorun cikmadı dideral ve sona beloc kullandım amam tamamen gecmedi en son doktora gittigimde bana lustral verdi yani antidepresan ilacı. 1 haftadır kullandım ama fayda goremedim kalbim surekli 100 un uzerinde ve derinden atıyor beni iktidarsız kılıyor gunde yuzde 90 kalbim hızlı. piskoloji olabilirmi. simdiki kullandıgım ilacın etkisi 14 gun sonra olurmus. kalbimin yaklasık 10 yıldır neden hızlı attıgının sebebini bulamadım
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle yardımcı olmam zor. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
refik beyazıt
10/03/14

iyi günler,kalp kapak hastasıyım.97 senesinde amaliyatla onarıldı.1 yıl önce kullandığım ilaçlarla birlikte hastalığın seyrine göre doktor cordarone 200mg ilacı,kan tahlili yaptırarak kullanmamı istedi.şu an(10.03.2014) 1 ken yarım tablete azaltarak bırakmam gerekiyor.tamamen ne zaman ilacı kesebilirim?
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Kordaron yarı ömrü uzun bir ilaçtır. İki haftaiçinde bırakabilirsiniz. Ancak en doğru tavsiyeyi sizi muayene eden doktor verebilir. Sonrasında ritim bozukluğu tekrarlayabilir, dikkat edin, kontrollerinizi aksatmayın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Selin
09/03/14

Doktor bey merhaba,hipertiroid hastasıyken atom yuttuktan sonra suan kılolu bır hıpotıroıdı hastası oldum.1,5 yıl once sınus tasıkardısı dıye sınırsel denıldı efexor 75 ve 6 ay oncede beloc a basladım.reglım duzenlı.sureklı 8 yıldır doktorlardayım .ailenın tek çocuguyum ve ölüyorum artık:(cok sewdıgım dısarıya cıkamıyorum ıkı adım atıyorum çarpıntım oluyor eve donuyorum.teklemelerım gecmıyor .ölürsem kurtulucam galıiba çünkü pil istemıyorum amelıyat olmam ben napıcam allah askına yardım edın
Yaş:32
Cinsiyet:Bayan

Bu bilgilere göre zaten pil takılmasına gerek yok. Daha ileri yorum ve tedavi önerileri için 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
nejat
07/03/14

dilatrend ilacının kullanımı sabah mı yoksa akşam mı doğru olur. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:63
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzun yanıtı hastaya ve hastalığın çeşidine göre değişir. Muayene etmeden size doğru bilgi veremem. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
mehmet
06/03/14

Merhaba 20 yaşımdayım daha önce askeri sınavlarda ve polis sınavlarına girdim kalpte delik teşhisi konulmadı ama suanda kalbimde delik teşhisi koydular bu mümkün müdür?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

mümkündür,

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ilayda
06/03/14

Sayın hocam 2 yıl önce doğum yaptım.Kızıma hamile kaldığımda,hamileliğimin 6.ayında şiddetli nefes darlığı şikayetiyle kardioloji uzm.göründüm kalbimde asd olduğunu ve tanısını koydu.Doğumdan sonraki kontrollerde asd değilde asdnin başka bir tanısı olana üfürm denildi.Şimdi 25 yaşındayım ara ara nefes darlığı sorunu yaşıyorum.Nasıl bir tedaviye başlamalıyım.Yada bu üfürüm normalmidir.
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

Tekrar muayene olmanızı ve sağlıklı bir teşhisin konulmasını öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
UFUK
06/03/14

MERHABA HOCAM BENİM 7 YAŞINDA KIZIMA 3.9 MİNİMAL MİTRAL YETMEZLİK TEŞHİSİ KONULDU ALTI AYDA BİR EKO ÇEKİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER DOKTORLAR DİŞ BAKIMINA DİKKAT ETMEMİZİ CERRAHİ MÜDAHALELERDE ANTİBİYOTİK KULLANMAMIZI SÖYLEDİLER AYRICA ERGENLİK DÖNEMİNDE VÜCUT GELİŞİMİ ARTACAĞI İÇİN RAHATSIZLIĞIN ARTABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER.O GÜN BU GÜNDÜR GÖZÜMÜN YAŞI DİNMİYOR.BU RAHATSIZLIK ÇABUCAK İLERLERMİ DİKKATLİ DAVRANILIRSA İLERİDE KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞİRMİ TEŞEKÜRLER.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Çocuk kardiyolojisi uzmanına danışmanızı önmeririm, Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

ferhat
06/03/14

Annem 53 yasinda sekerhastasi baypas ameliyati oldu 3 ana damar ve 3 yan damar degisti ameliyati basarili gecmis ama 6 gundur uyanmadi v bir tepki vermiyor.iki kere tomografi ve bir kerede renkli emar cekildi sonuclari temiz dendi ayrica beyni koruyan ilacida kullanildigi soyleniyo..vucut fonksiyonlari calistigi verilen serum kadar idrar alindigi soyleniyor.kisacasi tippin her imkani kullanildigi soyleniyor.sizce bu durum normalmidir
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Durumu hiç normal gürünmüyor. Doktorlardan ayrıntılı bilgi almanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
emre
05/03/14

İyi günler hocam.3 ay önce safra kesesi ameliyati oldu mm ameliyattan 6 gün sonra serviste akciğer embolini gecirdim.kalp krizi sonucu yapilan mmüdahaleyle hayattayim.coumadin 5 mg 3 ay boyunca kullandim.bugün kkontrolum vardi.ilacli tomografi' akciğer filmi' kan tahlili' ve iki ayagimdan ultrasyon çektirdin.yapilan tetkiklerden sonra doktorum sonuclarin çok iyi olduğunu be coumadin kullanimini bitirdi.sorum su; doktorum sizin herseyiniz artiknormal coumadin kullanmaya gerek yyok dedi.bu ilaci nazi sitelerde devamli kullanilmasi yaZiyor.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim...
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

Akciğer embolisi geçirmiş kişilerde coumadin tedavisi daha uzun süreli kullanılmalıdır. Hatta bazen yaşam boyu gerekebilir. Ancak sizin özelinizde öneride bulunmam için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ÖMER KILIÇARSLAN
05/03/14

iyi günler hocam ben bir senedir yüksek tansiyon hastasıyım bununla beraber aort anevrizması tespit edildi genişliğide 5.3 mm tansiyon ilacı kullanıyorum tansiyonum 125/80-85 arası belox 50 mg da kullanıyorum nabız 55-65 arası 3 ayda bir kontrolle takip ediyoruz ameliyat için 5.5 mm beklemeliyiz diyor dr beklemelimiyim yoksa ameliyat olmalımıyım ayrıce açık kalp ameliyatı dışında başka teknikler var birde arada birde olsa alkol kullanıyorum bunun zararı var mı ayrıca cinsel gücü artırıcı içecekler kullanmamda bir sakınca var mı çok teşekkürler
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

"Sosyal" miktarda alkolün bilinen bir zararı yoktur. Cinsel işlev ile ilgili ilaçlar hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur.

Ameliyat zamanlaması ve teknikleri hakkında kişinin bünyesine göre karar vermek gerekir; bunun için muayene olmanızı öneririm. 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Adem Erdoğan
05/03/14

Coumadin ilaç bulanıyorum viagra kulansam sorun olurmu lütfen acil cvp istiyorum kalp rahasısız yok
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda sitemizde genel bilgi var. Size ait tavsiye için 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esma balcı
26/02/14

hocam benim sorum kalbimden eco çekildi ama ekg çektirmedim.eco ve muayine sonrası her şey normal denildi.arada kalbim 140 150 atıyor ve kısa süre sonra geçiyor.dideral kullanıyorum.kalpte yapısal bir sorun yoksa çarpıntılar tehlikeli olabilirmi.ne zaman çarpıntılar tehlike arz eder.tşk ederim
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Yapısal sorun olmadan da bazen seyrek olarak yaşamsal aritmiler söz konusu olabilir. Bunları ancak muayene ve EKG ile anlamak mümkün olabilir. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
nehir
26/02/14

hocam merhabalar.ben 27 haftalık gebeyim.1aydır coraspin almayı unuttum.bugün sağlık ocağına gittiğimde hatırlattılar.acaba bi sorun olur mu?
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

Coraspin hangi nedenle aldığınızı belirtmemişsiniz. Bu nedenle yorum yapmam mümkün değil. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
isa çamyar
25/02/14

merhaba doktor bey benim babam 81 yaşında bundan bir yıl önce kalp krizi geçirdi ve 15 gün yoğun bakımda kaldı. bundan 3 ay önce doktorumuzun kararıyla babama kalp pili takıldı. kalbin yüzde 2-25 oranında çalıştığını söyledi. kalp pilinden sonra bugünlerde pil bir günde 140 şok yaptığı için acilen hastaneye götürdüm ve kroner yoğun bakıma alındı. doktor pilin bitmek üzere olduğunu söyledi. siz sorum pilin ömrü bu kadar mı...pil şok vermez ise sonuç ölüm müdür. bilgi verirseniz sevinirim iyi günler...
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz kalp pili değil, şok veren ICD cihazı olmalı. Bu cihazların beklenen ömrü 5-7 yıl arasındadır. 3 ayda ömrünün tükenmesi normal bir durum değil. Doktorunuzla tekrar görüşün. Diğer sorularınız için babanızı muayne etmeden ve tetkiklerini görmeden sağlıklı yorum yapmam doğru olmaz. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, 
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
semra
24/02/14

Hocam annemin çarpıntı rahatsızlığı vardı ve bunun için hastaneye gitti ama sonuçlarınında hiç bir şeye rastlanmadı.EKO ya girdi anormal sonuç çıkmadı.Kalp atımı da normal yani görünürde hiçbir şey yok dediler.Doktorlar bir de EPS yapalım dediler orda anlayabiliriz dediler ama bu işlemin risklerinde korkuyoruz.Bir şey önerir misiniz?Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yaş:20
Cinsiyet:bayan

EPS hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Genelde doğrudan EPS yapılmaz, öncelikle Holter EKG tetkiki yapılması gerekir. EPS hakkında: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=160

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

canset
24/02/14

Kalbimde hareket ettikçe başlayan sancılar ve sıkışmalar var,ayrıca panik atak ta var.Psikolojik mi fizyolojikmi anlayamıyorum.
Yaş:19
Cinsiyet:kadın

Bir hekime danışıp muayene olmanzı öneririm. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

dilan
24/02/14

Hocam ben yaklaşık bir ay önce fenalaştım acile kaldırıldım daha önceden şikayetlerim vardı ama ilk defa kötü oldum ve kalp kapakçığımda doğuştan çökme kalp kapakçığımda kalınlaşma ve kaçırma olduğunu söylediler ve holter takılmıştı doktorum ciddi bir ritim bozukluğu olduğunu söyledi ve beloc zok 50mg ilaç verdi ilacımı düzenli almama rağmen ağrılarım devam ediyor bana yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:19
Cinsiyet:kadın

Anlattığınız durum mitral valv prolapsusu olsa gerek, bu durum hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Tedavi hakkında arzu edersniz 0216 688 09 68 nuamaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ozgur
23/02/14

Hocam ekstra sistolle. Atrial fibrasasyon ayni seymi tsk
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Hayır her ikisi çok farklıdır. Ekstrasistol sağlıklı kişilerde de olabilir. Atriyal fibrilasyon ise tedavi gerektiren ve önemli bir ritim bozukluğudur. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Aslı Karakurt
23/02/14

Hocam merhaba ilk hamileliğimde 5 aylık hamileyken bebeğime çift çıkışlı sağ ventrikül teşhisi konuldu buna dayanarak kromozum ve zeka ile ilgili testler yapıldı amniyo sıvısı alındı bu testler normal çıktı doktorumuz bu sorunun büyük ihtimalle genetik olduğunu söyledi ve gebeliğimi sonlandırdım.Şimdi 16 haftalık hamileyim yine kalple ilgili taramaya girmedim daha acaba bu bebeğimde de kalp rahatsızlığı çıkma ihtimali var mı?Yüzde olarak bu oran ne öğrenebilir miyim?Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.Saygılar.
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji doktoruna veya kadın doğum uzmanına sormanızda yarar var. Uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ŞERMİN
22/02/14

31 YAŞINDAYIM HOLTERDE SIK VES ÇIKIYOR TRİGEMİNE VE BİGEMİNE ATIMLARIM DA VAR.2 YILDIR BELOC 25 MG KULLANIYORUM HİÇBİR FAYDASINI GÖREMEDİM.AYRICA PANİK ATAK HASTASIYIM ŞU AN İLAÇ KULLANMIYORUM BİR DÖNEM PAROKSETİN GRUBU BİR İLAÇ İÇTİM.1.5 YILIN ARDINDAN ANTİDEPRESANIMI ANİDEN KESTİM (İYİYİM DİYEREK)SANIYORUM 2-3 AY İÇİNDE ARİTMİM BAŞ GÖSTERDİ.YAKMAYI ÖNEREN OLDU AMA BEN ÇOK KORKUYORUM HOCAM CESARET EDEMİYORUM İKİ KÜÇÜK ÇOCUĞUM VAR.BU İŞLEM SIRASINDA ARREST OLMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.BELOC SUZ EFOR UM NEGATİF.HOLTERDE 3000/4000 CİVARI VES MEVCUT.KALİTELİ HAYATIM YOK AİLEMİ DE ÇOK ÜZÜYORUM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN.
Yaş:31
Cinsiyet:BAYAN

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi mevcuttur. Ancak sizin sorunlarınız hakkında sadece sizi muayene edip takip eden bir hekim yardımcı olabilir. 

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hande kaçmaz
21/02/14

iyigünler,benim babam dün koldan anjio oldu,lad damarın ortasında yüzde 50-60 daralma ve rca damarında yüzde 70 daralma varmış,dün rca ya stent takıldı bir tane...6 ay sonra kontrole çağırmışlar bidaha daralma olabilirmi?ve anjioya gerek varmı ?bide coumadin hapı kullanıyo babam...endişeliyim cevabınızı bekliyorum iyi çalışmalar
Yaş:22
Cinsiyet:bayan

Takılan stentler hatta by-pas ameliyatı hastalığı tedavi etmez, sonlandırmaz.

Bu konuda sitemizde genel bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/kalp_krizi-178.html

Babanız hakkında alınacak önlemler ve tedavi konusunda ise arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Eda
21/02/14

Merhaba Hocam!... Babam 50 yaşında mr sonucunda 2 beyin damarında tıkanıklık olduğu belirlendi ve şuan 3-4 gündür konuşamıyor.(Dediklerimizi anlıyor fakat kağıt kalemle iletişim sağlıyoruz.) Bugün anjiyo yapılacak hastalığı ile ilgili ne kadar etkisi olur anjiyonun ve de konuşması ile ilgili bir faydası olur mu yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi Çalışmalar!...
Yaş:26
Cinsiyet:Kadın

Anjiyo sadece teşhis yöntemidir. Tedavi hakkında plan daha sonra yapılacaktır.

Babanız felç geçirmiş olmalı. Beyin damar tıkankılığının tekrarlamaması için babanızda eğer varsa hipertansiyon, şeker ve kolesterol sorunlarının, kalp hastalığının ve aritminin tedavi edilmesi gereklidir.

Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Sertan çelikel
20/02/14

Sn.hocam yaklaşık 20 gün önce koldan anjiyo yaptırdığım sırasında geçirdiğim kalp krizi neticesinde kalbime 3 stent takıldı ve 1 balonlada damar açıldı müdahale sonrası çekilen ekokardiyografi raporunda sonuç bölümünde Sol ventrikül bölgesel duvar hareket bozukluğu,normalin alt sınırında sol ventrikül sistolik fonsiyonu ve sol ventrikül diastolik disfonksiyonu olarak belirtilmiş olup Ef 50 dir. Bu sonuçların ne anlama geldiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Geçirdiğiniz kalp krizi kalbinizde hasar bırakmış, eko raporunuzda buna ait bulgular var. Sitemizde kalp krizi hakkında genel bilgiler mevcuttur. Tedaviniz hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
SERKAN BAYAR
20/02/14

Hocam,benim aylardır devam eden göğüs bölgemde anlık gelip giden ağrılar sancılar oluyor. Farklı kardiyologlara,göğüs hastalıkları uzmanına ve dahiliye gittim ancak bir çözüm bulamadım. Bankacıyım ve uzun saatler oturarak çalışıyorum ağrıda genel de çalışırken oluyor. Bu aralar hemen hemen hergün oluyor. Benim rahatsızlığım ne olabilir bana yardımcı olmanız mümkün mü ? Teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:ERKEK

Efor testi yaptırmanızı öneririm. Yapıldı ve normalse, ağrılarınız masa başında çalışmaya bağlı kas ağrıları olabilir. Fizik tedavi uzmanına görünmenizde yarar olabilir. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
serhat
20/02/14

5 ay önce göğüs kemiğimdeki ağrılar için göğüs uzmanına gittim ekg çektirdi st çökmesi olduğunu söyleyip kardiyoloğa yönlendirdi bir gün sonra kardiyoloji uzmanına gittim oda ekg çekti ve çökmelerin devam ettiğini gördü eko da kalbimin kaslarının iyi olduğu herhangi bir sorun olmadığını söyledi ancak beni yatırdı anjiyo önerdi hastanede bir gün tedavi aldım sürekli çekilen ekglerde çökme devam etmedi kan tahlillerim hep normaldi taburcu oldum efor testine gittim 2 gün sonra. ordada bozukluk olduğu ve anjiyo istendi 3 gün sonra anjiyoya girdim tüm damarlarımda darlık tıkanıklık olmadığının ve temiz olduğunu ayrıca kalbimle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını söyledi doktor.1 ay süreli coraspin ve kolesterol ilacı vedi sonraki muayenemde ilaçları kesti. Ama ben 3 aydır ara ara göğüs kemiklerimde ağrı gün boyu süren boğaza doğru yanma ve üst göğüs kemiklerime baskı uyguladığımda ağrı hissediyorum.FTR uzmanına gittim boyun düzleşmesi ve hafif derecede skolyoz var dedi ve ilaç tedavisiyle birlikte ftr uygulaması önerdi.BU SORUNUM KALPLE ALAKALI OLABİLİRMİ YANİ ANJİYODA KALBİMLE ilgili bir sorun olmadığı söylendi ama ben bir türlü ikna olamadım sizce ekg ve eforda çökmelerin olmasının başkaca bir nedeni olabilirmi ve ekg efor testeinin sonuçlarının ne kadar önemli olduğunu öğrenebilirmiyim.teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Efor testiniz ve anjiyografiniz normalse ağrılarınızın kalp damarlarıyla ilgili olmadığını söyleyebilirim. Ancak ST çökmesinin aritmi dahil olmak üzere çok farklı sebepleri olabilir; EKG nizi görmeden ve sizi muayene etmeden bu konuda net bir yorum yapamam. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 


 
batuhan
19/02/14

ıyı gunler doktor bey bugun kardıyolojıde muayne oldum sonucunda sag kalp kapakcıgımda ufak bı kacak varmıs ben vucud gelıstırme spporyla ugrasıyorum doktor sporu bırakmamı soyledı benım amacım saglıklı yasam ıcın spor zaten beslenmemde cok duzgun seker tuz un gıbı seylerı kullanmıyorum kola ıckı sıgara agzıma surmuyorum benı spordan soguttu doktorun dedıgı sızın gorusunuz nedır ?
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Normal /sağlıklı kişilerde de sağ kapakta hafif kaçak olabilir. Ancak bu durum bazen bazı doğumsal kalp hastalıklarının işareti de olabilir. Bu nedenle sizdeki kaçağın derecesi ve kalbinizin fonksiyonu vb ayrıntıları bilmeden kesin öneride bulunmam doğru olmaz. Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
nazli
19/02/14

Mer dr bey ben en son ocak 20 de adet gordum kolumdaki uyusmadan dolayi dr gittim emar mr anjio ciger filmi cekildive kasiktan anjio oldum bugun hamile oldugumu ogrendim dr risk varsa 10 hhaftaya kadar duser dedi sizce ne yapmam gerek en kisa zamanda yanitlarsaniz sevinirim tsk
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

Adet görmekte olan (menopoza girmemiş) bir kadına anjiyo yapılmasına çoğu zaman gerek yoktur. Tüm bu tetkiklerin neden yapıldığını anlayamadım. Diğer yandan sorunuzu kadın hastalıkları uzmanına sormanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
SELDA BİLİR
18/02/14

1 ay önce Anneannem baypas oldu ve 3 gün önceye kadar herşey normaldi, birden kusmaya başladı, yemek yiyemiyor, yemek yerken tiksindiğini söylüyor. doktorlara göre herşey normal yani herhangi bir problem gözükmüyor. Kusma problemi neden kaynakalnıyor olabilir normal midir?
Yaş:27
Cinsiyet:BAYAN

Bu durumun onlarca çeşitli sebebi olabilir. Bir an önce muayene olsun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sevda
18/02/14

Merhaba hocam. Benim annemin 1.d.kalp yetmezliği var. Ve 2 yıldır beloc zok 50 mg kullanıor ama düzenli kullanmıor ne zaman kalp ağrısı tuttuysa o zaman alıor ilacı. Bunun zararları varmıdır ? Varsa nelerdir ?
Yaş:22
Cinsiyet:kadın

Böyle bir tedavi şekli yoktur.

Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
seda
18/02/14

21 yaşındayım kalbimde 8 cm delik olduğunu söylüyorlar acil amaliyt diyorlar ne yapmalıyımm ?
Yaş:21
Cinsiyet:kız

Bu bilgilerle sağlıklı yorum yapamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ahmettt
17/02/14

hocam benim bezen carpintilarim ve ayaga kalkinca kalbimde yavaslama oluyor sanki duracakmis gibi iyice yavasliyor cok kez kalp doktoruna gittim kan tahlilleri yapildi kalp ekg cekildi kalp filmim cekildi herhangi bir problem olmadigi soylendi acaba benim kalbimde bir sorun varmidir yazdigim bu muayneleri en az uc defa yaptirdim hic birinde bir soruna rastlanmadi hocam birde bazen tammigdemin biraz yukarsinda kalbim sanki yerinden cikacakmis gibi vuruyor ama bu bazen sadece bir defa oluyor istem disi o anda kndimi skiyorum bu kalp carpintilarim 15 yasimdan beri var ama doktorlar hic bir sorun olmadigini soyluyor bir defa size de danismak istedim tessekurler Allah sizleri basimizdan eksik etmesin ..
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Her çarpıntı kalp hastalığı olmayabilir. Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi mevcuttur. Tedavi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
NUR
17/02/14

Babamın kalbine 3 tane stent takıldı.3 ay sonraki kontrolünde doktor troponin değerine bakmak istedi fakat 1 ayı aşkın süredir böbrek taşı problemi var bu problem değerin sonuçlarını etkiler mi?
Yaş:20
Cinsiyet:BAYAN

Hayır, etkilemez. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
emin kilic
16/02/14

Merhaba hocam ben ekg cekildim de 1 hafta sonra gösterebilcem doktora anca o zamana randevu alabildim merak ettim ekgde sinus tasikardisi yaziyo bide anormal ritim oldugu yaziyo ne demek istiyo hocam kalp carpintisinin oldugunu mu soyluyo
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

EKG yorumunu sizi muayene eden veya EKG yi çeken doktora sormanız gerekir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

hidayet
16/02/14

merhaba hocam 4 5 aydır sol kolum uyuşuyor kalbim ağırıyor öyle hissediyorum stres ve kendimi cok dinliyorum ondanmı bilmiyorum telefonumla ekg testi yaptım durum değerlendirmesi yaparmısınız kalp krizimi geciyorum yoksa başlangıc mı ekg degerlerim şunlar Vent rate: 78 Pr: 180 Durations P : 130 Qrs: 100 Intervals Qt: 390 Qtc: 410 Dispersion Qt: 60
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

EKG yorumunu sizi muayene eden veya EKG yi çeken doktora sormanız gerekir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

15/02/14

Iyi gunler hocam 8 senedir dvt (iliak ven tikali ve sol bacakta tikali damarlar mevcut) dolayisiyla coumadin kullaniyorum. Mide rahatsizligi dolayisiyl endoskopi yapilacak. 5 gun oncesinde coumadini kesmem soylendi. Hatirladigim kadariyla onceden bu durumlarda clexan baslamistim. Simdi gerek gormediler. Coumadini 5 gun almamak tehlikeli midir? Tesekkurler
Yaş:37
Cinsiyet:Erkek

Tehlikeli olabilir, bu süre içinde uygun dozda ve şekilde iğne kullanmanız gerekir.

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hasan
14/02/14

Değerli hocam 13yıl evvel baypas oldum 3damarıma köprü yapıldı üçte stent var daha fazla sitent koyulurmu koyulursa risk oluştururmu 13yıllık baypas miyadı doldumu beni riskler bekliyormu saygılarımla cevabınızı bekliyorum
Yaş:Koçtürk
Cinsiyet:Erkek

By-pas veya stent koroner arter hastalığını tedavi etmez, ortadan kaldırmaz. Hastalık riski elbette devam eder. Her hastanın tansiyon, kolesterol, şeker, kilo durumuna ve genetik yapısına göre risk derecesi farklıdır ve zamanla artar. Her hastanın riskini ancak muayene ve tetkiklerle belirlemek mümkündür. 

Ayrıntılı bilgi ve tedavi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan KOÇTÜRK
14/02/14

Ben 03.10.2003 tarihinde Paris'te Prof havas isimli bir Dr a baypas oldum 3damarım pas edildi 3yıl sonra işlem gören yerin yanında büzüşme oldu iki yerde onada ilaçla stent koydular 5yıl sonra göğüs ağrısı oldu yine apar topar anguografi oldum 1balon birde stent yine koydular hopital pompidu da şimdi ise yine göğsümde ağrılar var yine tıkandı ise stentlemi hallederler yoksa açık kalp mi yaparlar birde koyulan stentin geri alınması mümkünmü ikinci baypasa dayanabilirmiyim hiç cesaretim yok Birinci'de zor toparladım ben aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Bu sorunuzun yanıt verebilmek için bünyenizi ve kalbinizin fonksiyonlarını bilmem gerekir.  Ayrıntılı bilgi için 0216 6880968 den randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan KOÇTÜRK
14/02/14

Ben 03.10.2003 tarihinde Paris'te Prof havas isimli bir Dr a baypas oldum 3damarım pas edildi 3yıl sonra işlem gören yerin yanında büzüşme oldu iki yerde onada ilaçla stent koydular 5yıl sonra göğüs ağrısı oldu yine apar topar anguografi oldum 1balon birde stent yine koydular hopital pompidu da şimdi ise yine göğsümde ağrılar var yine tıkandı ise stentlemi hallederler yoksa açık kalp mi yaparlar birde koyulan stentin geri alınması mümkünmü ikinci baypasa dayanabilirmiyim hiç cesaretim yok Birinci'de zor toparladım ben aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Bu kadar önemli bir konuda bu bilgilerle size net bir öneride bulunmam doğru olmaz. Muayene ve tetkik sonuçlarınıza göre karar verilmesi gerekir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
senay
13/02/14

mrb,hocam,6 ay once kalp pili takildi,nefes almakta gucluk cekiyorum,onceden arada oluyordu,sonrasi devamli,sik sik nefes alma ihtiyaci duyuyorum,bu neden olabilir,neyapmaliyim,.tesekurederim.,
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Bu durum psikolojik olabilecei gibi, kalp pili ayarlarınız ile ilgili olabilir. Daha sağlıklı bir yorum yapmak için kalp pili ayarlarınızı ve EKG nizi görmem gerekir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

esin
13/02/14

merhaba ; 25 haftalık 2. çocuğuma hamileyim.Hamileliğimin 23. haftasında kalp çarpıntım başladı, hemen doktora gitmedim.Ertesi gün devam edince acile gittim, hamile olduğum için riskli denilip hiçbir şey yapmadılar.3 gün bu şekilde hızlı atışlara dayandım.Artık dayanamadığım anda kardiyoloğa gittim diltizem serum yapıldı,rahatladım ertesi gün iyi oldum fakat sonraki gün tekrar başladı gittiğimde 190 dı. tekrar diltizem serum yapıldı kardiyolog doktoru isoptin diye bir ilacı günde 1 kere almamı önerdi.isoptini aldığım halde tekrar kalp atışım hızlandı hastaneye gittiğimde 160 tı tekrar diltizem yapıldı,sabaha karşı anca düzeldi benim size sorum diltizemin gebelikte sakıncası varmı 2 hafta içinde 3 kere diltizem oldum ve isoptin120mg hergün içmem gerektiği söylendi,hergün içmelimiyim ? bebeğime zararı var mıdır ?
Yaş:37
Cinsiyet:kadın

Diltizem ve verapamil gebelikte zorunlu kalmadıkça kullanılması doğru olmayan ilaçlardır. Başka ilaçların tercih edilmesi daha uygundur. Ancak tedavi ve ilaç konusunda öneride bulunmak için muayene olmanız ve EKG nizi görmek gerekir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ezgi
13/02/14

hamileligimin 9cu ayındayım geçen gün miyde bulantısı baş dönmesi çarpıntıyla beraber baygınlık geçirdim neden olabilir
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Bayılma (senkop) konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur.

http://www.kalpveyasam.com/senkop__bay__lma_-177.html

Ayrıca hamlileliğe bağlı tansiyon düşmesi de bayılmaya sebep olabilir. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Kadir
12/02/14

Hocam 15 yaşındayım bi anda bi agrı başladı ve kalbim 1haftadır hızlı atmaya başladı otururken 1.dakikada 80 atıyor hareket ederken 1.dakikada 100 atıyor sizce bu normal mi? Doktora gitmelimiyim?
Yaş:15
Cinsiyet:Erkek

Rakamlar normaldir. Ağrı varsa doktora gidin. 

Geçmiş olsun. 
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
veli
12/02/14

hocam geçen yıl anjiyo oldum doktorum kalbimde ve damarlarında herhangi problem olmadığını söğledi ilaç dahi yazmadı ama benim hala göğsümde ve sırtımda ağrılar ara ara devam ediyor bunun sebebi ne olabilir acaba.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Anjiyo normal olsa da kalbin anjiyoda görünmeyen başka hastalıkları ağrı yapabilir. Tekrar muayene olun. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

senel
11/02/14

MERHABA HOCAM" ESIM BAYPASlı AYNI ZAMANDA 5 STENT TAKILI KONTROLA GITTIGIMIZDE DOKTOR COUMADI VERDI AMA DEGERİ 1.10 CIKTI YANİ DÜSÜK CIKTI.ACABA NEDEN VE BU NEDEMEK AYDINLATIRSANIZ SEVINIRİZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Yaş:58
Cinsiyet:kadın

Coumadin hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. 

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

osman
11/02/14

Eşim 29 yasında. Kendisi 1 aylık hamile. Kalp kapakçığında Üfürüm var. Eşimde buna bağlı olarak çabuk yorulma var. Bu durum eşim için veya bebeğimiz için Herhangi bir tehlike oluştururmu? Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun oluruz hocam.
Yaş:31
Cinsiyet:bay

Üfürümlerin çok çeşitli sebepleri olabilir. bazıları "masum" üfürümdüri hastalık belirtisi değildir, bazıları kapak hastalığına bağlıdır, tedavi gerektirir. Muyanene ve eko ile karar vermek gerekir. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

11/02/14

MERHABA BENİM ANNEMİN SAFRA KESESİNDE TAŞ VAR YAŞI 59, KALBİNDE RİTİM BOZUKLUĞU VAR ORTA DERECEDE KALP DOKTORU ORTA DERECE RİSKLE AMELİYAT OLABİLİR DEDİ VE AMELİYATA BİR HAFTA KALA KULLANDIĞI CORASPRİNİ KESİP ONUN YERİNE KAN SULANDIRICI İĞNE KULLANMASINI ÖNERDİ SAFRA KESESİ AMELİYATINDA ANESTEZİ ALMASI AMELİYATTA RİSKE YOL AÇABİLİR Mİ VE KALP DOKTORUNUN DEDİĞİ ORTA DERECE RİSK KÖTÜ BİR DERECEMİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ..
Yaş:20
Cinsiyet:KADIN

Elbette kalp hastalığının varlığna ve derecesine ameliyat riski artabilir. Bu konuda yorum yapmam için muayene bulgularını ve tetkiklerini görmem gerekir. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

soner
07/02/14

bypass amelyatı geçirenlerin 5-10 yıl yaşıyacağı doğrumu
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Hayır, ancak by-pas ameliyatında takılan toplardamarların ortalama ömrünün (damarın açık kalma süresinin) 5-10 yıl arasında olduğu doğrudur. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Şadiye
06/02/14

İyi aksamlar.Annem 12. Ayın 4ünde anjiyo oldu.kalbindeki ana damarda /80 lik kapanma varmış ve damara stent taktılar.ameliyattan sonra sandoz,crestor,plavix,monodur ve coraspin ilaçlarını kullanıyor.aynı zamanda seker hastası.kalbinde zaman zaman ağrılar oluyor.nefes alırken bile sızladığını söylüyor.uzun süredir ağrısı yoktu fakat birden ağrısı basladı yine.doktoruna kontrole gittiğinde ilaçlara devam etmesini söylemiş.sizce bu ağrılar normalmidir.tesekkür ederim.
Yaş:57
Cinsiyet:Kadın

Ağrıların çok farklı nedeni olabilir. Ameliyata bağlı cerrahi nedenli ağrılar olabilir, kalbe bağlı da olabilir. Ağrının niteliğine göre değişir. Muayene eden hekimin karar vermesinde yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. D. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

HAYRETTİN GARGİ
06/02/14

1-KİMYASAL VEYA BİTKİSEL İLAÇ TEDAVİSİ İLE DAMAR TIKANIKLIĞI AÇILIRMI? 2-ANJİO OLMAK TIKALI DAMARI AÇARMI? 3-DAMARDA ERİYEN STENT TAKILMASI BAŞARI ORANI NORMAL SİTENT'E GÖRE DAHA YÜKSEKMİ? 4-KALP DAMAR TIKANIKLIĞI AMELİYATI OLDUKTAN SONRA İLAÇ'A BAĞIMLILIK DEVAM EDERMİ? 5-ŞEKER,TANSİYON,KOLLESTİROL KALP HASTALIĞINI NE DERECE ETKİLER.
Yaş:49
Cinsiyet:ERKEK

1. Bitkisel ilaçlarla hayır, bilimsel (kimyasal) ilaçların bazıları ile evet.

2. Hayır, anjiyo sadece teşhis işlemidir. Tedavi işlemi değildir.

3. Hayır.

4. Evet, ilaçlar hayat boyu gerekir. Stentler vyea by-pas ameliyatı koroner hastalığını tedavi etmez, ortadan kaldırmaz. 

5. Çok etkiler, riski geometrik olarak artırır. Hipertansiyon, diyabet ve kolesterol yükskeliği tedavi edilemeden stent veya by-pas başarılı olmaz.

Tüm bu sorularınızı yanıtları sitemizde mevcut. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

gizem
05/02/14

benden kalp eps istediler. aynı gun içinde mr ile birlikte yapsak sakıncası olurmu? eps de ne işlem uygulanır
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

EPS hakkında sitemizde bilgi vardır,

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=160

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan
05/02/14

mrb yardici olursaniz sevinirim 2010 seneside acik kalp emeliyyati oldum ben shimdi kaplicalardan ve ya masajdan yararlana bilirmiyim
Yaş:57
Cinsiyet:erkek

By-pas ameliyatı bu konuda engel değildir, esas sorun kalp fonksiyonunuzun durumu ve kalp yetersizliğiniz olup olmadığıdır. Sorunuzun yanıtı buna göre değişir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kübra Babacan
05/02/14

Hocam merhaba ben ileri (my) derecede (4+) mitral yetmezliği hastasıyım ve şu an 4 aylık hamileyim daha önce bir erken(normal) dogum yaptım 6 aylık ve vefat etti şuandada gittigim bir kaç kalp doktoru sana anestezi verilemez ve normal dogumda yapamazsın diyorlar bir kaçıda normal doğum bile yapabilirsin diyor ben ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz...
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Bu bilgiler dahilinde durumunuz riskli görünüyor. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

şirin
04/02/14

anneme yaklaşık olarak 3 hafta önce kalp pili takıldı. ben kalp pili takılan hastaların coraspirin kullanmasının tehlikeli olduğunu duymuştum. doğru mu ?
Yaş:18
Cinsiyet:bayan

Aspirin vb ilaç kullanımını ameliyatın ilk bir kaç günü kanama riski nedeniyle önermeyiz. Bunun dışında pilden kaynaklanan bir engel yoktur.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

meryem
04/02/14

ıyı gunler hocam benım sorunum ben pıskıyatrı ılaç kullanıyom kalbım çarpıntı yapıyordu bu yuzden defalarca doktora gıttım ama bı şey yok dedıler iç hastalıklarına yonlendırdıler guatır olabılırmış ama iç hastalıklardada tahlıllerım temız çıkınca pıskıatrıye yonlendırıldım şımdı paroksetındıye bı ılaç kullanıyorum ve ıyı geldı hıç bı şey kalmadı gıbı hergun kullanıyorum benım asıl sorunum ben bu ılacı kullanırken gebe kalabılırmıyım sorun olurmu şımdıden teşekurler
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Bu ilacı öneren doktora sormanızda yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Zeynep
03/02/14

Ali bey merhaba, bundan iki sene önce size soruduğum soru ve sizin detaylı bilgilendirmeniz sonucu kafamı kalbime fena halde takmışken bu durumdan kurtulup panik atak olduğuma ikna olup ilaç tedavisine başlamıştım ve hayatımda geçirdiğim en mutlu bir seneydi.size bunun için ne kadar teşekkür etsem azdır.Fakat hamile kaldığım için ilacı bırakmak durumunda kaldım.ikinci çocuğumu iki ay önce sezeryan ile doğurdum.çok güzel bir hamilelik geçirdim en ufak bir rahatsızlık yaşamadım.sezeryan ve sonrasıda iyiydi..fakat şimdilerde gene kafamı kalbime taktım.duğumdan sonra olan kalp kası hastalıkları kalp yetmezliği gibi konular kafamı kurcalıyor.midemde aşırı derecede gaz var kalbime baskı yapıyor.geçen yolda yürürken bir anda mideme gaz doldu nefesimi kontrol edemedim.kalbimde bir baskı oldu elim ayağım titredi çarpıntım başladı ve ter bastı. Başım sersemledi.cok korktum.?daha önceki yıllarda eko-ekg bir kaç kez yaptırdım.holterd taktırdım.tek bir düzensiz atım çıkmamıştı.bir tek yürüme bandına çıkmadım gerek görülmedi.bende ısrarcı olmadım.yani kalbim ile ilgili bir rahatsızlığım yoktu..doğumdan sonra bu belirtilerle çıkan kalp rahatsızlığı olabilir mi?yoksa midem sebeb olabilir mi?tüm bu belirtıiler olduğunda aynı anda başımın sersemlemesi normalmii?sigsra içmiyorum,57kiloyum. Kolestrol degerlerim hep normal çıkar hatta hdl kolestrolum yüksek çıkar.ailemde genç yaşta kalp hastası olan yok..bazı gün hiç. Bir rahatsızlığım yok. Bazen ise bu tür belirtiler oluyor.zamanında o kadar çok doktora gittim ki artık gitmek istemiyorum çünkü yapılan işlemler sırasında çok stres yapıp boşu boşuna kendimi yıprattım.ne olur beni doğum sonrası kalp hastalıkları ile ilgili aydınlatın..emzirdiğim için ilaç alamıyorum.ama siziin gibi hastasını gerçekten anlayan ve boşuna endişelendirmyen bir doktorun bilgisine ihtiyacım var .şimdiden çok teşekkür edrim.
Yaş:28
Cinsiyet:Kadın

Doğum sonrası kalp hastalığı çok seyrek bir durumdur. Şimdiye kadar muayene ve eko ile vb muhtelemen anlaşılmış olurdu. Çok endişe etmeyin. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
03/02/14

merhaba hocam. bana yaklasik 4 gun oncesinde, daha once yapilan teshisler neticesinde, biventricular ICD denilen kalp pili/cihazi takildi (markasi sanirim medtronic). Oncesinde (2 ay kadar once) kalp odemi yasadim (hastanede yogun bakimda kalmam gerekti bir sure, cigerlerimde su toplanmasi sebebiyle) ve kalp yetmezligi teshisi konmustu bana ve EKG sonucunda kalbimin %30-35 verimde calistigi soylenmisti sadece. Bunu mutakibende doktorlarim tarafindan bana ICD nin takilmasi gerektigi, hayat standardimi oldukca arttiracagi soylendi. Ameliyat sonrasi 4. gunde koltuk alti, sol gogus tarafimda morluk olustu (pil yerinin hemen altinda), acaba bu normal midir, endise edecek bir durum varmidir? Ayriyeten, bu ICD kalp cihazlarinin, yuksek gerilim hatlarinin yakinlarindan gecerken etkilenecegi, kablosuz internet baglantisi varsa evde yada cep telefonlarindan etkilenebilecegini okudum bazi yerlerde bunlar ne olcude dogrudur, kendiliginden patlama vs riski varmidir? Birde, bi ICD cihazlarinin yararlarindan cok zararlarinin dokunabilcegi durumlar olabilir mi benim durumumda olan biri icin, yani gonul rahatligiyla iyiki de taktimisim diyebilirmiyim bu pili yoksa olmasa da olurmuydu? cevabiniz icin teskkurler, iyi gunler..
Yaş:58
Cinsiyet:erkek

ICD ler hakkında sitemizde bilgi vardır, 

http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

Ayrıca ICD nizin takibi ve tıbbi tedaviniz için 0216  6880968 nuamarlı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

bulut
02/02/14

Merhaba... yaklasık 5 ay önce aort kapagımda daralma oldugu söylendi sadece ultrason chazndan bakılarak eko ekg ve digerleri cekilmedi yanlma payı varmı bu hastalgın ciddiyeti nedir ben pek inanmyorum ble bi hastalgm oldugna iki farkl doktora gittim biri buyume biri daralma var dedi...Bide olsa ble suana kadar yoklardi herhald cnkü beş snedn beri lisanlı ftbol oynuyorum ve bi yan etkisini görmdim sizce yanılgı payı varmı?
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Ayrıntılı EKO-Doppler yapılmadan bu konuda teşhis konulması söz konusu olamaz. Eğer aort kapağınızda darlık varsa spor yapmanız çok riskli olabilir, öncelikle doğru teşhis konması gerekli, dikkat edin.

Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi-randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

turgut
02/02/14

1,5 yıl önce kalp krizi geçirdim,kalbimde iki tane stent var.o tarihten beri her 12 güne bir hastanede yatışım oluyor.karnımda sıvı birikimi şikayetiyle hastaneye yatıyorm. ef 35,sıvı birikiminin kalp yetmezliğinden dolayı olduğu söyleniyor.en son 2 gün önce parasentez işlemiyle karnımdan 5 litre sıvı alındı.15 gün önce de 5 litre sıvı daha alınmıştı.......kalp ilacı olarak sadece digoksin kullanmaktayım.kalbimi güçlendirecek başka ilaçlar var mı? beta bloker veya ACE inhibitörü ilaçları konbin mi almalıyım? ef si 35 olan bir kalp için sadece digoksin yeterli mi ? ef 35 olan kalp için ilaç tedavisi nasıl şekilleniyor?
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Digoksin çok eskide kalmış bir kalp yetersizliği ilacıdır, bugün için çok seyrek hallerde kullanmaktayız. Ejeksiyon fraksiyonunuz % 35, çok düşük değil, bu rakamla bu kadar ağır bir kalp yetersizliği tablosu içinde olmanız beklenmez. Tedavinizin gözden geçirilmesinde yarar var. Bugün kalp yetersizliği için çok daha vazgeçilmez ve yararlı ilaçlar var. Kalp yetersizliği ve tedavisi konusunda sitemizde genel bilgi bulabilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Size özel ilaç önerisi için ise ancak sizi muayene ederek, bünyenizi tanıyarak ve tıbbi / hukuki sorumluluğunuzu alarak yardımcı olabilirim. Arzu ederseniz 0216 688 09 88 den randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
aydanur
02/02/14

Kalp kapakçığımda üfürme olduğunu söylediler ancak hiç bi tedavi uygulanmadı buna ne tür bir tedavi uygulanabilir ve bu hafta bademciklerimden ameliyat olacağım bir etkisi olur mu?
Yaş:17
Cinsiyet:kadın

Üfleme (üfürüm) her zaman hastalık belirtisi olmayabilir, bazen de önemli kalp kapak hastalığı işaretidir. Muayene eden doktora sormanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kemal uygur
02/02/14

anjiyonun stent takılmasının cinsel yaşama yan etkileri nelerdir
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Doğrudan bir etkisi yoktur. Kalp hastalığının çeşidine ve şiddetine göre karar vermek gerekir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Tuncay
01/02/14

Kalp yetmezliğinden dolayı pil ameliyatı geçirdim. 1 hafta oldu. hala nefesimde daralma geçmedi. eskisinden daha kötü oldum. Normal olduğu söyleniliyor. Bu kalp sıkışmaları daha ne kadar devam edecek?
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Bu sorunuza sağlıklı bir yanıt verebilmem için, size takılan pilin cinsi (kaç odacıklı, kalp içinde kaç tel var), pilin çalışma programı nasıl, hangi ilaçları almaktasınız, pil ayarlarınız nasıl yapıldı ve yapılmakta ?? gibi bir dizi sorununun yanıtını bilmem gerekli. Kalp pillerinin onlarca çeşidi vardır ve takılan her pilin hastanın bünyesine göre programlanması gereklidir. Pil takılması işin en basit kısmıdır. Programlanması daha önemlidir ve zaman içinde işleyişinin güncellenmesi gereklidir. Bu konuda doktorunuzla görüşmenizde yarar var. Ayrıntılı yardım için 0216 688 09 68 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

dilek
01/02/14

23 yıldır mvr hastsıyım 91 de ılk amelıyatım oldu mıtral kapak protestı 2009 2 cı amelıyat oldu metal takıldı fakat ınr takıbınde yukselmeler oluyo dun hastaneden cıktım 2 erıtrosıt kan takıldı beyaz kan 10 cıktı hıc yukselmezdı bu ıkıncı genelde 1,5 falan oluyodu hemotolojıye gıtmem gerekırmı bır yanı bu bır kan hastalıgımı
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Öncelikle iç hastalıkları muayenesi olmanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kenan
01/02/14

daha önce kalp krizi geçiren bir hasta için guatır ameliyatı için narkoz alması riskli olurmu lütfen cevaplarmısınız
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzun yanıtını kalp krizinin bıraktığı hasarın derecesine göre değişir. Bunun için kişinin muayene olması tercihan EKG ve ekokardiyografisinin yapılması gerekir. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özlem
01/02/14

hocam benim 2004 yılında kalp kapakçıklar değiştide gebelik olurmu yani çocuk olurmu
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Bu çok önemli ve ayrıntılı bir sorudur. Kapakların cinsine (metal, biyoprotez ?) hangi kapak (aort, mitral ?), kullandığınız ilaçlara göre ve kalp fonksiyonunuzun durumuna göre (kalp büyümesi var mı, yok mu ?) sorunuzun yanıtı değişir. Muayene olun, ekokardiyografinizi yaptırın. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

turgut kurt
01/02/14

1,5 yıl önce kalp krizi geçirdim,kalbimde iki tane stent var.o tarihten beri her 12 güne bir hastanede yatışım oluyor.karnımda sıvı birikimi şikayetiyle hastaneye yatıyorm. ef 35,sıvı birikiminin kalp yetmezliğinden dolayı olduğu söyleniyor.en son 2 gün önce parasentez işlemiyle karnımdan 5 litre sıvı alındı.15 gün önce de 5 litre sıvı daha alınmıştı.hayatım bu şekilde mi ilerleyecek? kalp pili takılması karında sıvı birikimi şikayetimi azaltır mı?
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınıza göre ileri evre kalp yetersizliğiniz olduğunu düşünüyorum. Bu durumda öncelikle ilaç tedavinizin çok iyi bir şekilde düzenlenmesi gereklidir.  % 35 EF çok düşük bir rakam değil, ilaç tedavisinden daha fazla yarar görmeniz beklenir; bu kadar sıvı toplanmasının başka nedenleri de araştırılmış olmalı ?? Kalp pili tedavisi mutlaka bir katkı sağlar; ancak kalp pili tedavisi her hastaya değil, sadece BAZI hastalara yarar sağlar. Özetle kalp pil tedavisi her hasta için mucizevi bir tedavi değildir. İlaç tedavinizin iyi düzenlenmesi daha öncelikli olmalıdır. Kalp pilinden yarar görecek hastaları EKG ve EKO özelliklerine göre seçer ve buna göre kalp pili takmaya karar veririz. Ayrıntılı yardım arzu ederseniz 0216688 09 68 nuamaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ticaret
01/02/14

2009 da mitral kapak amöeliyatı oldum.sürekli coumadin kullanıyorum.normal değerler İNR-2.00-3.50 arası olması gerekiken 29 ocakta 1.44 oldu.üç gün 5mg,la beraber üç adet CLEXANE 8000 12 SAAT ARAYLA ALMAMA RAĞMEN 01-02-2014 te,İNR 1.64 çıkmıştır.CLEXANE ye devam kararı alındı.bununla beraber coumadi kullanımı 7,5mg çıkarıldı.bu durum neden kaynaklanabiliyor.saygılarımla r.biçer
Yaş:55
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzun yanıtını sizi yakından takip eden ve bünyenizi bilen bir hekim vermelidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

oguz
01/02/14

Hocam merhaba benim 2 haftadir basim agriyo sol ense, kilagimin arkasi ve alnima dogru ilerliyo zaman zaman siddetleniyo ancak deluxplus kas gevsetici icince geciyor saglik ocagina gittim aile hekimi kronik sinuzit dedi sizce dogrumudur baska bisey varmidir. TESEKKURLER.
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Olabilir. Sinüzit de baş ağrısı nedenlerinden birisidir. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sakıp hacıoğlu
31/01/14

3 ay oldu KOAH teşhisi kondu 4 5 günde ataklar oluyo serum veriliyo stand diye bişey takılıyomuş taktırmak istiyoruz hastalık 2. aşamada dendi fizik tedavi görüyoruz ne yapmamız lazım.
Yaş:65
Cinsiyet:erkek

Sorunuz uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neriman
31/01/14

merhaba hocam hafifi derece de bir çarpıntısı olan birinde aritmi var diye hemen diltizemme başlanmalı doğru mu ayrıca da aritmi hastalarına beloc kullanımı kontrendike mi teşekürler
Yaş:80
Cinsiyet:kadın

Çarpıntı ilaca başlama nedeni değildir. Önemli olan aritmi olup olmadığıdır ve aritminin çeşididir. Onlarca ayrı aritmi çeşidi vardır. Bazıları tedavi gerektirmez; bazıları ani ölüme neden olabilir. Bunların ayrımı doktor muayenesi ve tetkiklerle yapılır. 

Aritmiler hakkında sitemizde bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali
30/01/14

slm hocam benım sıyetım sol gogosum yanı kalbınım ustede agrı var 6 7 aydr kalble ılgı ekg efor kan tahlı hepsını yaptırdım ama hıc bısey cıkmadı satece kas agrısı cıktı ama 8 defa kalb doktaruna gttm hepsı aynısını syledı hala cok korkkuyorum bunları yazarken bıle agrı var lutfn bana yardımcı olun aslında esım abısı kalb krızden oldu ondan snra basladı bnde bu sıyayetler
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Bu kadara tetkikle kalp sorunu saptanmadıysa, şikayetleriniz için psikolojik destek almanızda yarar var. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

saniye
30/01/14

merhaba,benim 5 yıl önce mitral kapağım değişti ama ameliyat sonrası sorunlarım bitmiyor .en ufak bir şeyler beni etkiliyor ptz değerlerim çok hızlı değişiyor artık test yaptırmaktan çok yoruldum bu protez kapağı comadin gerektirmeyen bir kapakla değişilirmi acaba? cevabınızı bekliyorum teşekkürler
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Sadece bu nedenle yeni bir ameliyat yapılmaz. PTZ / coumadin takibi gerektirmeyen biyoprotez kapakların ömrü kısadır, genç yaştaki kişilere GENELDE önermeyiz. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUĞBA
30/01/14

ZAMAN ZAMAN ŞİDDETLİ BAŞ AĞRIM OLUYOR MİGRENİM VAR BİLİYORUM AMA,BAŞ AĞRIM SIRASINDA TANSİYONUMU ÖLÇTÜRÜYORUM 15-10 ÇIKIYOR. SEBEP NEDİR ACAB. BAŞ AĞRISI SIRASINDA ELLERİMDE HAFİF BİR UYUŞMA VE MİĞDE BULANTIM OLUYOR
Yaş:26
Cinsiyet:KADIN

Migren sırasında tansiyon yükselebilir. Ancak baş ağrınız olmadığı zamanlarda da sık sık tansiyonunuzu ölçün, ölçtürün. Ayrıca yüksek tansiyon hastası da olmadığınızdan emin olmanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nuray
29/01/14

iyi günler ban 58 yaşındayım 2 ay önce kalp krizi geçirerek baypas ameliyatı oldum ama 1 ay sonra tekrar sigara içmeye başladım biliyorum sakıncalı ama bırakamıyorum ben ilerde tekrar kalp krizi geçirebilirmiyim geçirirsem ne olur nasıl bir tedavi uygulanır ayayırlı günler dileridınlatırsanız sevinirim hayırlı günler dilerim
Yaş:58
Cinsiyet:kadın

Kalp krizi geçiren geçiren bir kişinin sonraki yıllarda tekrar kalp krizi geçirme riski en az % 50 dolayındadır. Sigara içerseniz bu risk daha da artar. İkinci ve sonraki krizler kalpte daha fazla hasar bırakır, daha tehlikelidir ve tedavisi kesinlikle daha zordur. Bu nedenle sigarayı mutlaka bırakın. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

elif
29/01/14

Bende panik atak var bi an kalp çarpıntısı ve her an bişey olacakmış korkusu var tansiyon 11 6 kalbim biraz hızlı atıyormuş ekg de oyle cikti xanax lustral ile birlikte beloc kullanmak uygun mudur doktor bu seni biraz rahatlatır diye bu ilacı verdiğini söyledi veren doktor da dahiliyeci idi
Yaş:22
Cinsiyet:kiz

Sanal ortamda ilaç veya tedavi bilgisi veremem. Hukuken ve tıbben doğru değildir. 0216 688 09 68 numaralı telefondan yardım alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

turgut badem
29/01/14

hocam benim diğer sorum ıcd takıldıktan itibaren hergün gece 23:48 de pilin olduğu yerde 3 4 saniye atmalar arasırada gün içine tek vuruş oluyor bunun nedeni ne olabilir
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Bir kaç nedeni olabilir. 1. Siz bu şekilde hissediyor olabilirsiniz. Önemli değildir. 2. Pilin bazı alarm / uyarıcı özelliği devrede olabilir; uyarı vermeye çalışıyordur, firma ile ve takan doktor ile bağlantıya geçin (her pilin özelliği farklıdır, pilin (ICD nin) çeşidini bilmeden kesin yorum yapamam), 3. Bazı aritmiler tetikleniyor, pil (ICD) bunlara karşı tepki veriyor olabilir. Özetle, pilin programlarının gözden geçirilmesi gerekli olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

turgut badem
29/01/14

hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Arvd teşisi kondu ıcd pil takıldı. bununla ilgil rahatsızlığım artabilirmi mesal ejeksiyon fraksiyon değerlerim düşebilirmi şuan sağ ventrikül %58 sol ventrikül %64
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

ARVD bazen ilerleyici bir hastalıktır. Mutlaka takipte olmanız gerekli. Hatta aile bireylerinizin de kontrolden geçmesini öneririm. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan yardım alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SELMA yürekli
28/01/14

merhaba hocam, vücudumun her yerinin ağırmasi ile başladi şikayetim. 2 ay önce çarpıntı sebebiylee doktora gittim. Birşeyin olmadığını kalp kapağında minimal bi sorun olduğunu söylemişti. Bunun çarpıntı yapabileceğinide her hangi bi ilaç vermedi. 1 hafta önce yemek yerken nefes kesilmesi gibi başladi şikayetim sonrası çarpıntı ve güçlü atmaya başladi kalbim. Annem aspirin plus c Suda eriyen verdi onu Içtim 1 2 saat sürdü ve geçti. Ertesi gün ya panikledigim için ya da bir sorun olduğu için tekrarladı. Aspirin içtim uyudum sabah terle Uyandim. Göğüs Yada sırt bölgesi teri. Sırtımda iki dalimin arasında yanma oldu. Dünde bıçak saplanır gibi ağrım oldu kalbimde ani birşeydi. 1 haftadır devam ediyor. Şuan Holter takılı devlet hastaneleri resmen vakit kaybı sizce ne yapmalıyım? Çok sağolun.
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınız acil ve önemli bir kalp sorununa işaret etmiyor. Holter sonucunuza ve doktorunuzun tavsiyesine göre hareket etmenizi öneririm. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nur kama
28/01/14

iyi günler. ben senelerdir ritim bozukluğu teşhisi ile beloc kullanıyordum. nabzım 140-160 arası sinüs taşikardi olduğu söylenmişti. son bir yıldır beloc aldığım halde ataklarım geçtikten sonra bir anda atım hızı 140 a çıkıyor sonra 70 lere iniyordu. dün acile gitti ve diltiazem yapıldı daha sonra nabız 160 tan 60 a indi sinüs ritminde. sonra af ye geçti bir 40 e indi bir 130 lara çıktı. (anjiyo olmuştum daha önce temiz çıkmıştı, kalbimde yapısal bir sorun yok, şeker hastası değilim.) sormak istediğim soru bunun üzerine bize beloc 25 e devam etmemiz ve rytmanorm 150 kullanmamız oldu sabah akşam. prospektüste bu iki ilaç aynı anda kullanıldığında doz ayarlaması gerekir yazıyor. ve rytmanorm için düşük tansiyonda alınmaması gerekir yazıor. beloc alınca tansiyonum 10 a 6 oluyor bazen 8 e5 e kadar düşüruyor. bu iki ilaç etkileşir mi ve rytmanormu tansiyon ve nabzım kaçın altındaysa almamlıyım. teşekkürler
Yaş:63
Cinsiyet:kadın

Aklıma yatmayan taraf sinüs taşikardisi koay kolay 160 / dk hızına ulaşmaz ! Zaten sonra AF olduğu anlaşılmış.. Rytmonorm ve kendi aralarında beloc etkileşir ve kalp hızını fazlaca düşürebilir. Bu genel bir bilgidir.

Sizde AF varsa, öncelikle kan sulandırıcı ilaç (coumadin vb ?) kullanmanızın gerekip gerekmediğinin değerlendirilmesi şart. Kalp hızından önce daha önemli olan bu konunun öncelikle değerlendirilmesi gerekli. Yeniden muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

fatma
28/01/14

beyin ve kalp için ayrı ayrı kan sulandırıcı mı kullanılmalı ??
Yaş:50
Cinsiyet:kadın

Hastalığın çeşidine göre değişir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

selman
27/01/14

merhaba , benim babam 10 gün önce bypass ameliyatı oldu 4 damar müdahale edildi, doktoru gayet iyi bir ameliyat oldugunu herseyin bekledikleri şekilde oldugu belirtmekte ancak babamda ameliyat sonrası asırı bir halsizligi var 6-7 kez 10 metre kadar yürüyor gün içerisinde ancak devamlı bir halsizligi mevcut konu hakkında bilgi verebilirmisiniz yaş :70 boy:1.85 kilo:110 teşekkürler saygılar..
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Bu durum ameliyata cerrahi müdahaleye bağlı olabilir, zamanla toparlar. Ancak ameliyatın başarılı geçtiğinden ve kalp fonksiyonunun tam olarak düzelmiş olduğundan emin olmak şartıyla bu yorum geçerlidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
gulsen
26/01/14

Hocam merhaba.babam bypass ameliyatı oldu.40 gün önce.ama son iki haftadır 2 kez tansiyon yükselmesi ve çarpıntı sebebi ile acile gittik.kan tahlilleri ve ekg sonuçları iyi diyorlar.baypass sonrası olurmuş.sizce de normal mi.bilgilendirirseniz çok sevinirim.bu arada babamın 6 damarı değişti.iyi günler.
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Bu bilgilerle sağlıklı bir yanıt veremem. Ameliyat sonrası stres veya heyecan gibi basit nedenlere bağlı olabileceği gibi kan kaybı, kan eksikiği ve hatta kalp yetersizliği ve önemli kalp sorunlarına da bağlı olabilir. 6 damarı değişmiş bir kişide birden fazla önemli sebep olabilir. Hastayı görüp muayene etmeden yorum yapmak doğru değildir.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Ferhat
26/01/14

Merhabalar hocam benim tansiyonum genelde olctugumde hep normal cikiyor ama bazen aniden basim agriyor ve olctugumde 16 ya 9 a kadar yukseliyor ama bu nadir oluyor bunun anlami nedir ne yapmam gerekir baska bir hastaligim yok tesekkurler
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Yüksek tansiyon hastalarında özellikle erken dönemlerde kan basıncı bazen yüksek, bazen normal seyredebilir. Yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz. Bunun için muayene olun, doktor tavsiyesi alın ve tedavi olun.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
yadigar hınıslı53
25/01/14

ben baybas oldum belok 50 iciyorum bırde kor asbirin100 alıyorum sıze sorumyuruyuslerimi yapıyyorum ama ne kadar yureyecem tembolomu yavasmıyemek konusunda yıyeceklerım neler olacak bırde hocamkaplıcalara gidebilirmiyim baybasa olalı 15 ay oldu
Yaş:53
Cinsiyet:kadın

Bu konuda sadece by-pas olmanızın önemi yok. Kalp durumunuzu bilmek gerekli. Muayene olmadan ve kalbinizin çalışma gücünü bilmeden bu sorularınıza yanıt vermek mümkün değil. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

elif
25/01/14

Merhaba doktor bey benim ritim bozukluğu hastalığım var arvd tanısı kondu aynı zamanda icd takıldı gebelik riski varmı varsa nedir çocuğa gecermi teşekkürler
Yaş:29
Cinsiyet:kadın

ARVD çok önemli ve takip gerektiren bir hastalıktır. ICD taktırdığınız yerde şimdiye dek size mutlaka bilgi verilmiş olmalı. Sitemizde bu konuda bilgi var. ARVD kalıtsal bir hastalıktır; çocuklara da belirli bir risk oranında geçebiliri. Gebelik sırasında anne ve bebek için de bazı önlemler alınması gereklidir. 

Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefonumuzdan yardım alabilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=143

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
24/01/14

Doktor abi benim elime 0.7 uç girdi bisey olurmu :(
Yaş:14
Cinsiyet:erkek

Genelde büyük bir zararı olmaz, vücut bu tür cisimleri doku ile sınırlandırır, sonra yok eder. Ama yine de yakında bir doktora muayene olmanda yarar var. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gamze
23/01/14

Merhaba, yaklaşık 1 ay önce başlayan çarpıntı şikayeti ile hastaneye başvurdum. yapılan ekg efor testlerim normal çıktı ancak ekoda hafif aort yetersizlik belirlendi. 1 yıl sonra tekrar eko yaptırmam söylendi ve herhangi bir tedaviye gerek olmadığı belirtildi. merak ettiğim şu aorttaki bu yetersizlik ilerleyen yıllarda mutlaka ilerlermi? şuan fiziksel aktivitelerimde kısıtlamaya gitmelimiyim? romatizmal herhangi bir hastalık geçirmedim kapaktaki sorun neden kaynaklanabilir? hastalığın ilerlememesi için nelere dikkat etmeliyim? teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Aort kapağındaki yetersizliğin farklı nedenleri olabilir, nedene göre hastalığın seyri de farklı olabilir. Eko raporuna göre yorum yapmak mümkün olabilir. Bazen kalp romatizması habersiz-sessiz geçirilebilir. Bazen de kapak sorunu doğuştan gelen bir kalıtsal sorun olabilir. Tedavileri de farklıdır. Bu durumu ancak muayenene ve eko bulgularına bakarak söyleyebilirim, bu bilgilerle kesin bir yorum yapamam.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erva
23/01/14

Hocam kalbimden eko cekildi bi sorun görülmedi anksiyete hastasiyim dideral kullaniyorum arada kalbimde carpintilar oluyor arada da düzensiz attigi oluyor. Bunlar sıkıntı oluşturur mu
Yaş:31
Cinsiyet:bayan

Bu konuda sitemizde bilgi vardır;

http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

marina
23/01/14

ben eşimi kardiloji bölümüne götürdüm şikayetleri vardı orada doktor hanım gerekli testleri tahlilleri istedi yaptı..çıkan sonuç şu:bize doğuştan gelen kalbin üzerindeki köprücük dedikleri damarlar varmış.bu damarlar normal olarak 3 yaşına kadar kapması gerektğini söyledi ve bizden anjio mr istedi...ama eşimde sadece hafif kansızlık çıktı.herşeyi iyiydi neden doktor bizden bunu istemiş olabilir ve anjio mr dan önce verilen sıvı varmış bunun hakkında hiçbir fikrimiz yok lütfen aydınlatın..bizi eşim 30 yaşında
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınız dahilinde benim de bir fikrim olamadı. Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
mustafa
23/01/14

merhaba, hocam yaşım 35 göğüs ağrısı ,çarpıntı şikayetiyle gittiğim doktorda ekoda sol atrium 31 aort kökü 32 sol ventr dsç 54 ef 65 sep kalınlığı 10 arka duv kal 10 aort maks.hız 1,2 mitral min sonuç ise kalsifik aort kapak hafif-orta derece aort yemezliği fibrotik mitral kapak normal sol vntrikül sistolik fonksiyonu birde kolesterolüm 150 lerde tansiyonum her zaman 11-6 2-3 gündür 12-8 lerde şimdi sorum bu kapakların bozukluğu neden olur soğukla ve stresle ilişkisi varmı. Tedavisi nedir ne yapmam lazımdır.şimdiden tşkrler.
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Soğuk ve stresle ilişkisi yoktur. Rapor hakkında yorumu ancak sizi muayene eden veya ekoyu çeken doktor yapabilir.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat
23/01/14

Hocam iyi günler 2008 de ventriküler taşikardi nedeniyle ICD takıldı.2013 yılının 9 cu ayında ICD led arızası nedeniyle cihazım ve led'i degiştirdiler.led arızası oldugu zamanlarda yaklasık 1 hafta gereksiz soklar yedim.ameliyat oldugumdan beri yaklasık 4 ay dır. baş dönmelerim geçmedi.psikolojim alt üst oldu.psikiyatri bile cözüm olmadı.Hocam nasıl bir yol takip etmem gerekir.Hocam bu arada EF%60 lütfen bana yardımcı olun Hocam
Yaş:34
Cinsiyet:ERKEK

Bu konuda takip olduğunuz merkezden yardım almanız doğru olur. Veya sizi muayene edip, tüm dosyanızı, ritim kayıtlarınızı gördükten sonra ancak yardımcı olabilirim. 

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
ruveydsa
23/01/14

Hocam kalp hastalıkları için verilen dideral ilacı kaç mg dan sonrasi fazla olur
Yaş:20
Cinsiyet:bayan

Kalp hastalığının çeşidine göre dideral farklı dozlarda kullanılır, dolayısıyla üst sınırları da farklıdır.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
efe
22/01/14

Hocam Selamlar. Kaynanam kalp hastası aynı zamana yüksek tansiyon ve şeker de mevcut. Ankara da kalbi yetersiz çalışıyor diye kalp pili takıldı. Şimdi safra kesesinde sorun çıktı iltihap varmış, safra kesesinin ilaç tedavisinden sonra alınması gerekiyormuş. Kalp pili takılı olan hasta ameliyat olursa her hangi bir sıkıntı yaşar mı? Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Kalp pili ameliyata engel bir durum oluşturmaz. Ancak ameliyat sırasında koter kullanımı açısından önlemler almak gerekir; kalp pili taşıdığını cerraha hatrılatmanızda yarar var. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUĞBA AVCI
22/01/14

kalp kapakçığımda çökerek kapanma sanırım , mitral yetmezlik sanırım .düzenli olarak yılda 1 kontrole gidiyorum.ilaç kullanmıyorum .8 aylık hamileyim. sezeryan doğumda yada epidural sezeryanda narkoz ile ilgili bir sorum oluşurmu ?doğumdan önce bir kalp doktoruna görünmelimiyim ?teşekkürler
Yaş:28
Cinsiyet:BAYAN

Bahsettiğiniz durum mitral valv prolapsusu, bu konuda sitemizde bilgi vardır: 

http://www.kalpveyasam.com/mitral_valv_prolapsusu-196.html

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nurettin sayar
21/01/14

Hocam ben 10 ay önce anju oldum ana damar %95 tıkalı diğer damarımda %65 tıkalı çıktı baypas kararı alındı yatışım oldu tektiklerim sonucu risk çıktı sindigrafi çekildi kalp hücrelerimde ölülük çıktı stente karar verildi %65 tıkalı damar stentle açıldı anadamar malesef açılmadı doktorumuzun dediği size elimizden geleni yaptık başka bir doktora gittik onunda dediği olabilirsin anadamar kalbi durdurmadan meme damarını alıp ana damarı değiştireceğiz dedi benim kafamda büyük soru işaretleri kaldı EF %35 KEN NASIL AMELİYAT OLABİLİR BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Kalbinizin performansı % 35 ise daha önce kalp krizi geçirmişsiniz demektir. Bu durumda kalbinizin kalan kısmını korumak için çok dikkatli olmanızda yarar vardır. Mümkün olan en iyi yöntemle damarlarınızın bir an önce sağlama alınması (by-pas, stent vb) ve en uygun ilaçlarla hayat boyu tedavisi almanız zorunludur. Daha ayrıntılı yöntem ve tedavi şeklini ancak muayene ve tetkik sonuçlarınızı gördükten sonra belirlemem mümkündür.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sevda
21/01/14

3 gün baş ağrısı cektim arkasında hasta acile gittim ağrı kesici vurdurmak için ama kalp carpındım oldugunu söyledi doktor napzımda 180 dedi doktor birtane sakinleştirici serüm takıldı ardından nabız düşsün diye pırtıze diye iğne verdi damardan 1 ampul ama napız hep 140 130 dan aşağı düşmedi bunun nrdeni ne olabilir beni bilgilendirebilirmisiniz teşekür ederim saygılar
Yaş:42
Cinsiyet:kadın

Verdiğiniz bu bilgilerle, EKG nizi görmeden sağlıklı yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

tuğba
20/01/14

hayırlı çalışmalar ben 2 ve 6 yaşında kalp ameliyatı fonton denilen bir ameliyat oldum damarlarım ters ve kalbim delikti yaklaşık 3 ay önce kontrole gittim kalbimin gayet güzel olduğunu bir sorun olmadığını söylediler digoxsin sandoz 25 mg ve coraspirin 300 mg kullanıyorum ameliyat olduğum zamandan beri hiç ilaçlarım değişmedi şu an 23 yaşındayım sorum şu ben evlilik hazırlığı yapıyorum ama bu hastalığım ameliyatım çocuk sahibi olmama engelmi yoksa çocuk sahibi olabilirmiyim
Yaş:23
Cinsiyet:kadın

Bu konuda sağlıklı yanıt alabilmek için muayene olmalı be ekokardiyografi çektirmelisiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

müjgan bilgin
20/01/14

merhaba hocam kızım 5 yaşında üfürüm var dediler ekoya randevu aldık muayeneden sonra bikuspit aorta hastalıgı dedi doktor yıllık kontrol verdi ama ben çok endişeliyim korkuyorum tedavisi yokmu yada ne yapabiliriz geceleri kızım çok huysuz bazen aglıyor neden acaba bizi bilgilendilir seniz sevinirim saygılarımla
Yaş:26
Cinsiyet:bayan

Biküspit aorta hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır.

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

orhan yavuz
19/01/14

iyi günler hocam 2009 yıllında ablasyon oldum prof.dr.s.k. yarım saatlik operasyonda doğuştan 1 damarınız fazla imiş buda kısa devre yapıyor dedi ve %99 başarılı yakma işlemi tammamlandı dedi.yalnız tek ve bazen 123 vuruşlarım oluyor rahatsız etmiyor yalnız beni heyacanlandırıyor bu seferde 1-2 dakika aralıklarla vuruşlar oluyor.eforda veya dinlenmede farketmiyor.bunlar tehlikelimi hocam aydınlatırasız sevinirim .saygılar.
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

Ablasyon sonrası bazen zararsız çarpıntı hissi olabilir. Bunlar anlık "ekstrasistoller" dir ve genellikle eski aritmi atağı ile ilişkisizidir. Ancak 120 dolayında ve uzunca süren bir çarpıntınız varsa Holter EKG kaydı yapılarak emin olmunmasında yarar vardır. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ebru
17/01/14

Hocam benim sorum çocuğum için 2buçuk yaşında oglumda ritim bozukluğu var atakları oluyor 250 260 a çıkıyor kalp atışları 3 4 dakika sürüyor rytmonorm yarısını 6sisi suda eritip s.ö.a. 2 içeriyorum bide dideral tüm eritip s.ö.a. içeriyorum bu haplar yeterlimidir ve ya dokunur mu?
Yaş:22
Cinsiyet:kiz

Ben erişkin kardiyoloğuyum. Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Mehmet
17/01/14

Hocam İyi günler Ben 17 yaşındayım Anksiyete ve Bipolar Bozukluk rahatsızlıkları var bende Bunun için yaklaşık 1 yıldır çarpıntıları geçirsin diye Beloc Zok kullanıordum Ama yaklaşık bir ay önce bırakmak istedim ve ilacı kestim , ondan sonra şiddetli çarpıntılar başladı Doktora gittim ve mitral kapak sarkması ve psikolojik dedi ilaç olarak da Dideral verdi Fakat 1 aydır çarpıntılarım geçmedi hala devam ediyor ve uykuya dalmada zorluk yaşıyorum , Ne yapmam gerek ? Doktora gidecek vakit bulamıyorum YGS sınavına girecem 2 ayım var . Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim .
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Şikayetleriniz uzmanlık alanımla doğrudan ilişkili değildir. Mitral valv prolapsusu ile ilgili olarak sitemizde ayrıntılı bilgi vardır.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mehmet
16/01/14

hocam iyi çalışmalar.bende doğuştan ritim bozukluğu var.ilk olarak 2 yaşında öğrenmiş ailem.2004 te ilaç tedavisindeyken askere gittim.gatada yattım ve geri hizmette askerliğimi tamamladım.ilaç bir daha kullanmadım.yıllardır dayanılmaz ağrılardan sonra doktora gittim ve ekg ve holter bağlandı.24 saatlik holter sonucunda 1928 ritim bozukluğu kaydetti cihaz.gittiğim doktor bunun doğuştan olduğunu geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.böyle bir şey mümkünmü .tarifsiz ağrılar normalmi.ağrı girdiğinde 3-5 dk kımıldayamıyorum.yanımdakilerin yardımıyla oturuyorum.saygılar.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Ritim bozukluğunun onlarca farklı çeşidi vardır, her birinin tedavisi farklıdır.  EKG leri görmeden yorum yapabilmem mümkün değlidir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 

erkan
14/01/14

hocam ben kalp çarpıntısı ile bir kaç doktora gittim ve en son takılan holterde ventriküler 53 adet sinüzel 15 adet kaydettiler ve ekokardiyografidede hafif kapak valf prolopsosu dediler zararı varmıdır
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi mevcuttur,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

suna
14/01/14

Hocam 6ay once tansiyonum yukseldi ve ekg lerimde t negatifligi ciktii butun efor sintigrafi testlerim yapildi suan beloc vee ecopirin kulaniyorum doktorum tansiyona bagli t negatiligi ediyor ama negatilik devam ediyor ne yapmam lazim simdiden tesekur ederim..
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

EKG de T negatifliği, sizin durumunuzda yüksek tansiyonun kalbi olumsuz yönde etkilediğinin (kalbi "zorladığının", belki de kalp büyümesinin) işaretidir. Yüksek tansiyonun çok iyi bir şekilde ve sürekli tedavi edilmesi gereklidir. Bu nedenle sürekli takip altında olun, şikayetiniz olmasa bile tedavinizi aksatmayın. Hipertansiyon konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. 

http://www.kalpveyasam.com/hipertansiyon-176.html

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kenan
14/01/14

Sayın Hocam, Babam 2 ay önce bypassla birlikte mitral kapak ameliyatı oldu. Ameliyat öncesi EF 60 ve duvar hareketleri normaldi. Ameliyat sonrası MPS çektirdik rapor şöyle ''Yapılan Gated Spect çalışmasında lateral duvar akinetik, diğer duvarlar ağır hipokinetik görünümdedir. Sol ventrikül ejeksiyon fraksiyonu %35 olarak hesaplanmıştır. '' Bu sorun neyden kaynaklanıyor, düzelir mi ? Tehlike arz ediyormu sizin kişisel görüşünüze göre. Bana tavsiye edeceğiniz değerli önerileriz ne olur. Teşekkürler.
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Aktardığınız bilgiler dahilinde babanızda ameliyat sürecinde veya hemen sonrasında kalp krizi gelişmiş. Babanızın kalbinin kasılma gücü, performansı önemli derecede bozulmuş. Bu durumda yeniden değerlendirilmesi ve yeni bir tedavinin planlanması (ilaçla veya yeni bir stent, by-pas ?? vb) gerekebilir.

Ancak bu yorumum verdiğiniz bilgi dahilinde kısıtlı bir yorumdur. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
nebiye
13/01/14

ritim bozukluğu nedeniyle rytmonorm kullanmaya basladım ama hapları içtikten iki gün sonra vücüdumda özellikle basımda rahtsız edici kasıntılar ve hafif şişlikler oluştu bu tesadüfmü yoksa ilacın yan etkisimi?
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Her ilacın ciltte döküntü ve şişlik yapıcı yan etkisi olabilir. Rytmonorm önemli bir ritim ilacıdır. Bu ilacı kullanıp kullanmayacağınız konusunda doktorunuza tekrar danışın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
yalçın
13/01/14

Hocam bende mitral kapak yetmezliği var. Yeni bir işe gireceğim ve orada tek başına araç kullanır veya kullanmaz bölümü var. Benim rahatsızlığım bunu etkiler mi ? Tek başına araç kullanabilir olur mu ? daha önceki işyerleri için sağlık raporu aldım bir problem çıkmadı sizce nedir ?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Mitral yetmezliğinin çok çeşitli nedenleri vardır. Çok basit nedenleri de olabilir, hayati bazı hastalıklara bağlı da olabilir. Altta yatan nedenine göre sorunuzun yanıtı değişebilir.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
kenan
12/01/14

hocam merhaba ben gece uyurken gogsumde agrı hıssettım ve nefes alamadım ortalama 3 dakıka kadar surdu ondan sonra doktora gıttım kalp spazmı dedıler tekrar kardıyolojı uzmanına gıttım efor testını fılan tamamlayamadınm ama dıyer degerler normal dedı beloc 25mg ve coraspırıne basladı ama ben ılacları kullanmaya basladıktan sonra kalp atıslarını hıssetmeye gogsumde agrı olmaya basladı neden olabılır acaba ılaclarmı agır geldı yoksa bır sorunmu var tesekurler
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Efor testini tamamlayamamanız normal bir durum değil. Bu konuda tekrar doktorla görüşün. Gerekirse yeniden efor testi yaptırın. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 


 
yusuf
12/01/14

2 ay önce kalp amliyatı oldum.hala sırt üstü yatıyorum.ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. yanlız geceleri uyku apnesi yaşıyorum.uyuyamadığım için sürekli uyukluyorum.ilçların yan etkileri olabilirmi ve nezaman yan yatabilirim. beni aydınlatırsanız çok sevinirim.teşekkürler.
Yaş:64
Cinsiyet:erkek

Uyku apnesi varsa tedavi olmanız gerekir. Uyku apnesi kalp sağlığınızı bozabilir. Bu konuda bir an önce muayene olun ve tedavi olun. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com
 
senay
11/01/14

mrb.hocam,bana bes ay once kalb pili takildi,amasimdi kalb ritmim cok yuksek135 falan cikyo,doktorritim dusurucu hap verdi normalmi,ve nefes alma problemim var,sik sik azimla derin nefes aliyorum,nedeni ne olabilir.cevaplarsas cok tesekur ederim.
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Kalp pili kalp yavaşladığında devrey girip kalbin normal hızda çalışmasına yardım eder. Kalp hızlı çalıştığında ilaçlarla kontrol etmek gerekir. Bu konuda bünyenize uygun ilaçları ancak sizi takip eden doktor önerebilir. Sitemizde kalp pilleri ile ilgili bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
salih
11/01/14

Merhaba doktor bey, Kalp çarpıntısından dolayı TKV'da check-up yaptırdım. Sonucunda bir sorun olmadığını sadece nabızın yüksek attığını (gitmeden önceleri nabzım 90 atıyordu, orada ise 100-110 cıktı biraz heyecandan olsa diye düşünüyorum) onun için beloc zok 50 mg 20 gün boyunca hergün daha sonra 2 günde bir kullanmam söylendi ancak ne kadar süre kullanacağım söylenmedi, birkaç kez sordum ancak cevap alamadım. bu ilac devamlımı kullanmak gerekiyor yoksa belli bir süre mi acaba. tesekkur ederim
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda kişiye özel tedavi ve ilaç önerisinde bulunmam, hukuken ve tıbben uygun değildir.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 

 

hanife
08/01/14

Ben 18 yasimdayim budan 2 sene önce kalbimde delik oldugunu ögrendim 7 mm sık sık kalbim de ağri oluyo amaliyat gereklimi
Yaş:18
Cinsiyet:kız

Ağrı ile delik ameliyatı kararı ilişkili değildir. Muayene ve eko ile takip ederek karar vermek gerekir.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
sinem
07/01/14

merhaba, spor salonunda yaptırmış oldugum efor testinde heart rate 187 cıktı .salondaki hocam bunun yuksek bir rakam oldugunu soyledi ama ben sigara kullanmıyorum ve masa bası bir iş de yapmıyorum .herzaman yogun bir iş hayatım var . bu test esnasında da çok yorulmadım.siz bu degerı nasıl degerlendırıyorsunuz?187 cıkması nedemek olabilir? teşekkürler,
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

1. Spor salonunda efor testi yapılamaz. Bir yanlışlık olmalı.

2. Bu bilgilerle bir değerlendirme yapamam.

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
mutlu
04/01/14

merhaba..ben su anda malatyada vatani görevimi yapmaktaym burada aort kapagnda daralma oldugunu ögrendm beloc 25 mg kullandm 2 bucuk ay önce bitince kulanmayı braktm dvam etmelimiyim? cok sık sol tarafım da cok siddtli olmayan ufak agrılar oluyo bend cûrük verirler süphesyle doktara gtmek istmyorum sizce benim hastalgm ileri seviyedmi? sıkintı yaşarmıym nabzm ve tansiyonum normal daha önce gittgm doktor bna cok ileri senelerd ufak bi oparasynla düzeleblecgni söylemişti..szce ne seviyde
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Aort kapağında darlık kalp romatizmasına bağlı olabilir veya doğuştan gelen kapak yapısına bağlı olabilir. Her iki durum için de sitemizde bilgi vardır. Darlığı derecesine göre karar vermek gerekir. Bulunduğunuz yerde muayene olun. 

Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
İlknur
04/01/14

doğuştan biküspit aort hastalığım var sigara kullanıyordum bıraktım arada içiyorum aşırı stresli bi dönemdeyim.size sormak istediğim mesele ise şu ; sol tarafımda göğüs ağrısı ve sol kolumda parmaklarım ve avuç içim uyuşuyor.ayrıca sol kolum uyuştuğunda sol tarafımda boynumda sanki beynime giden bi ağrı da oluyor . acaba durum kalbimdeki olaylamı ilgili yoksa daha ciddi bişi olabilir mi ? 2 yıldır kontrolümüde aksattım . yardımcı olursanız sevinirim
Yaş:22
Cinsiyet:kız

Bu şikayetlerinizin biküspit aorta veya ritim sorunu (ablasyon tedavisiyel) ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
biküspit aorta için bilgisitemizde bilgi:
julide
30/12/13

hocam benim annem kalp hastası iki defa anju oldu ve kalbine sten taktılar tiroid bezlerinde byüme var dediler dr ama kalpten geçirdiği sorunlar yüzünden tıroid için ameliyat önermiyorlar ve gün geçtikçe tiroid bezleri büyümekte lütfen yardımcı olun cvp bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:22
Cinsiyet:kadın

Tiroid bezinin her büyümesi tedavi gerektirmeyebilir. Muayene sonrası, kanda hormon düzeyi bakıp karar vermek gerekir.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Özge
27/12/13

Merhabalar Ben şu anda 8 aylık hamileyim Şubat'ın 2.haftasında inşallah doğum yapacağım.hamileliğimin 5 ayında kalp çarpıntışarım oldu ve dayanılmaz hale gelince kardiyolağa gittim bana beloc zok 25 in yarısını içmemi söyledi. Bu arada uzun yıllar panik atak tedavisi görmüştüm hamilelikle birlikte ataklarım tekrar etmeye başladı çarpıntışarım nedeni de panik atağa bağlandı ve ayrıca lustral 50 mg I'n yarısını içmeye başladım ama şimdi kalp atımlarım ani bi şekilde düşmeye başladı tansiyonumda normalde 10/6 bazen tansiyonumda düşüyor ilaçlara ikisini bir arada kullanmamdan ılabilir mi ya da başka bi sebebi mi vardır? Yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Beloc ilacını gebelerde kullandığımız bir ilaçtır. Gerekirse (buna ancak sizi muayene ederek karar vermem mümkün) kullanabilirsiniz, zararı olmaz. Lustral için, yorum yapamam, uzmanlık alanım dışındadır. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
kadriye
27/12/13

merhaba benim babam kalp lhastası 2 kez kalp krız gecirdi ve tıkalı damara iki tane sten takıldı 2 ci kalp krizinde damarın biri acılmadı ve jhiç bir müdehalede yaplamıyor yapılacak baska bir sey varmı bir yol gösterin lütfen tesekkürler
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

Kapalı her damarın açılması her zaman gerekli değildir. Önemli olan damarlarda yeni darlıkların oluşmasını ve var olan darlıkların ilerlemesini önleyecek tedavinin eksiksiz yapılmasıdır. Bu tedavi için babanızın uygun ilaçları, uygun dozlarda alması gerekir. Eğer stent takılması teknik olarak mümkün olamadıysa, endişe etmeyin, zaman kaybetmeden en uygun tıbbi tedavisinin planlanmasını sağlayın. Kalp krizi sonrası ayrıca kalp yetersizliği riski de olabilir; bunun tedavisi de zaten ilaçlarla olmalıdır. 

Bugün stentlerden ve hatta by-pas ameliyatından daha etkili olarak damar sertliğini önleyen ve kalp krizi riskini azaltan ilaçlar mevcut, endişe etmeyin.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Deniz
27/12/13

Benim çocuklarım cep telefonuyla çok oynuyorlar bu çocukların kalbine bir sıkıntı yaratırmı
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Doğrudan kalp üzerinde (çocuk kalbi) olumsuz bir etkisi ortaya konmuş değildir. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

26/12/13

merhaba, öncelikle kolay gelsin.yaklaşık 1 yıldan beri kalbimle alakalı sorunlar yaşıyorum.2012 ağustos ayı gibi kalbimin çalışmasını,atımlarını belirgin şekilde hissetmeye başladım. İlk önce küçük küçük vuruşlar ve küçük,az teklemeler şeklindeydi ama sonra gitgide teklemelerin sayısı ve vuruş şiddeti belirgin olarak artmaya ve vücudumu sarsmaya başladı.Hatta 2012 aralık ayının sonunda öyle güçlü seri bir tekleme olduki hissettiğim kadarıyla kalbim yaklaşık 7-8 saniye duraksadı.aşırı nefes darlığı yaşadım ve halsizlik. ondan sonra doktora gittim ve çeşitli testler( eko,ekg,holter) yaptırdım, kan,guatr vs testide oldu ve sonuçta kalbimde fiziki-organik olarak bir soruna rastlanmadı, kan,guatr vs. testlerde de kötü bir şey çıkmadı.sonuçlar için ayrı ayrı 3 kardiyoloji uzmanına başvurdum.bir uzman doçent, holtere göre kalbimde önemli aritmi olduğunu ve seri teklemelerin oluştuğunu, tekleme sayısının az olduğunu ama seri teklemelerin olmasının tehlikeli olduğunu ve yaktırma-ablasyon işlemini yaptırmam gerektiğini söyledi.Sonra iki kardiyoloji uzmanına daha danıştım. onlar da sonuçların çok normal olmadığını ama bayılma gibi belirtilerim yoksa(ki olmadı) ablasyon işlemini şu an yaptırmamamı söylediler ve ben de hangi doktorun dediğini yapacağıma bir türlü karar veremedim. ama şu bir gerçek ki aritmi sorunum her ne kadar eskisi gibi şiddetli ve fazla olmasa da aritmi problemini halen yaşıyorum ve kalbimin atışlarını,teklemelerini halen belirgin hissedebiliyorum.Gerçekten çok kötü bir durum. bazen ani otururken, bazen ani ayağa kalkarken oluyor, bazen de durduk yere hiç bir şey yapmadan oluyor.mesela seri bir şekilde(bir oluşta ortalama 6-7 kez) kalbimde tekleme olabiliyo).şu an 50mg beloc kullanıyorum günde 1. ama onun da faydası olmuyor gibi açıkçası.yada bazen oluyor bazen olmuyor, anlayamadım. sizce ne yapmam gerekiyor? beloc kullanmaya devam edip beklemeliyim yada başka ilaçlarla mı devam etmeliyim yada son çare olarak kaçınılmaz şey olan eps ve radyo frekans ablasyon mu(tehlikeli ve riskli olduğunu duydum) olmalıyım?size sitedeki mail adresinde eko, holter gibi tetkik sonuçlarını yolladım. bakıp durumumu değerlendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda, ancak genel bilgi verebilirim, aşağıdaki linkte aritmiler hakkında genel bilgiler vardır.

Kişiye özel teşhis ve tedavi ve ilaç önerisinde bulunmak tıbben doğru değildir ve kanunen de yasaktır. Geçmiş olsun.

http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat şenol
25/12/13

kalp damarımda tek damarda 3 yerde 30 30 33 daralma var ayrıca yavaş akım oldugunu söylüyorlar buna istinaden ne yapmam gerekiyor bu arada sigarada içiyorum teşekkürler ederim
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Öncelike sigarayı bırakın. Yavaş akımın bir çok nedeni vardır. Bu nedenlerin bulunup tedavi edilmesi gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Adem
24/12/13

hocam iyi gunler dılıyorum öncelıkler ben 17 yasımda iken kapalı kalp amelıyatı oldum eps kalpte dogustan bı damar fazla idi o yakıldı çok sukur ıyım o gunden bu gune ama ara sıra kalp teklemelerım var hocam bu benı çok rahatsız edıyo acaba sorun mu var dıye dusunuyorum bazen yoruldugum da tekleme oluyo ve geçiyo bazen normal oturdugum yerde bana yardımcı olurmusunuz hocam simdiden tşk ederım...
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "aritmi" hakkında genel bilgiler var. Buradan şikayetleriniz ve önemi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Raşit
22/12/13

Merhaba ben 48 yaşındayım hipersarplus tansiyon ilacı kullanıyorum cinsel gücü azaltırımi saygılar
Yaş:48
Cinsiyet:Erkek

Tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçların bir bazıları (hipersar plus dahil) cinsel gücü azaltabilir. Ancak hangi ilacın hangi hastada bu etkisinin olacağı önceden kestirilemez. Bünyenize uygun ilacı seçmek önemlidir. Bu konuda ancak muayene ile bünyenize uygun ilaç bulanabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

muslum
20/12/13

kalp romatızam var hocam vıskı ıyı gelır dıyolar dogrumu yada onerecegınız bısey var mı?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

İkisi arasında olumlu veya olumsuz bir ilişki yoktur.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TOLGA
19/12/13

MRB HOCAM BENDE MİNİMAL MİTRAL YETMEZLİĞİ VAR.CİNSEL İLAÇLARDAN KULLANSAM ZARARLI OLUR MU.ÖRNEGİN .CILAİS ,VİAĞRA V.S TÜR İLAÇLARDAN BİLİĞELERİNİZİ BEKLİYORUM
Yaş:35
Cinsiyet:ERKEK

Sitemizde bu konuda genel bilgi mevcut, kişiye özel öneri için ancak muayene olmanız gereklidir. Hiç bir doktor muayene etmeden ilaç tavsiyesinde bulunamaz, tıbben ve hukuken doğru değildir.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

selami usta
17/12/13

şeker tansıyon ve asd amelliyadlısıyim rikdim bozukluğu var benin raporum yüde kaçolur kusura bakmayın tüzeltme
Yaş:56
Cinsiyet:er

Bunun için heyete girip muayene olmanız gereklidir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CANER
16/12/13

kalp yetmezliği olan bir insan telefon kullanması sorun olurmu yasakmı tel kullanması ?
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Hayır yasak değildir. Sadece kalp pili veya ICD (şok cihazı) taşıyanlarda cep telefonu ile ilgili bazı kıstlamalar vardır. Sitemizde bu konuda bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_hastalar__na_oneriler-128.html

hazal melisa kınalı
15/12/13

merhabalar. benim mitral kapagimda orta derecede cokme var ve carpinti sikayetim oldugundan holter testi yapildi. sonucunda ise temel ritim sinus ritmi olup ortalama kalp hizi 97dk minimum kalp hizi 56dk maksimum kalp hizi ise 176dk. gun icinde 3 izole monomorfik vea izlenmis olup atriyal flutter vb bulunmadi diyor. bir ritim bozuklugum bulunmakta mi??
Yaş:16
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz "tedavi gerektiren" bir aritmi bulgusu değildir. Ancak kesin kararı sizi muayene eden doktor vermelidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gazi
14/12/13

merhaba hocam benim kalpte daamar tıkanıklığı vardı haratsızlandım hastaneye gittim stens taktılar ve 2 gün ssonra taburcu oldum ama bazen kalpte batma hissi oluyo 1-2 saniye birde göğüs bölgesinde yanma oluyo astım var bende bide nedenini öğrene bilirmiyim cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Yaş:53
Cinsiyet:erkek

Bu şikayetlerinizin stent ile ilişkisi yoktur. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

eda
11/12/13

18 yasindayim kalp carpintimdan dolayi beloc 50mg günde 2kere içiyorum kalbimde delik olduğu söylendi gelisim cagini tamamladiginda kapanacagini söylediler ilaçlarimi düzenli kullanmama ragmen bu aralarda kalp carpintim cok artti uyurken uykudan uyandigim zamanlar oluyo sizce ne yapmalıyım önemli bir sorun olabilir mi
Yaş:18
Cinsiyet:kiz

Kalbinizdeki delik ile çarpıntınız arasında ilişiki olup olmadığı önemli, muayene olup EKG çektirmenizde yarar var.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Oktay
09/12/13

Hocam merhaba. Ben aritmi hastasiyim ve Sabah aksam Rytmonorm 150mg, ogle yemeginden sonar ise Beloc zok 50 mg kullanmaktayim. Fakat Beloc kullanmaya basladiktan sonar bende kulak cinlamasi basladi. Belocu keseyim mi? yoksa ne onerirsiniz? tesekkur ederim.
Yaş:42
Cinsiyet:E

Rytmonorm genelde atriyal fibrilasyon gibi önemli aritmilerde kullandığımız bir ilaçtır. Basit aritmilerde pek kullanmayız. Ancak günde bir kez kullanım dozu yoktur, bu konuyu doktorunuza tekrar sorun, bir yanlışlık olmasın. Kulak çınlamanız doğrudan beloc ile ilgili olmayabilir. Beloc ve rytmonorm birlikte kalbi fazla yavaşlatıp kulak çınlamasına -belki yol açmış olabilir. Ancak onlarca farklı aritmi çelidi vardır, her birinin tedavisi farklıdır. Bu nedenle EKG lerinizi görmeden ve aritminiz hakkında kesin bilgi sahibi olmadan bu yorumlarım kesin ve bağlayıcı olamaz.  Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hüseyin
09/12/13

bay pass ameliyatı oldum.5 ay oldu.performans artırıcı kullanabilirmiyim. hangisini kullanmam gerekir.İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.
Yaş:57
Cinsiyet:erkek

Performans artırıcı ilaç kullanmanızın by-pas ameliyatından ziyade kalbinizin fonksiyonları ve kullandığınız diğer kalp ilaçları ile ilişkisi vardır. Bu konuda sitemizde bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Pembe
08/12/13

Merhaba uzun suredir nadir olmak uzere kalp carpintim var dr gittim tahlil ve ekg cekildi bir sorun olmadigni ogrendm . Fakat bu gun ani ayaga kalkinca yine carpintim tuttu ve panik oldum danismak istedim. Bu arada aksamdan beridir disim icin antibiyotik kullanmaya basladim alakasi olabilirmi ? Antibiyotigi birakmam gerekirmi? Panik olacak bir durum varmi
Yaş:21
Cinsiyet:Kiz

Bazı antibiyotikler aritmiye hassasiyeti olan kişilerde çarpıntı riskini artırabilir. Ancak hastalığınızı bilmeden, antibiyotik alın-almayın demem mümkün değil. Sizi muayene eden doktora danışın. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kazım
08/12/13

serdar bey merhaba rutin kontrol için gittim dr'a herhangi bir sorun veya problem yok dr'da aynı şeyleri söyledi ama bu defa efor testi istedi ve vasteral mr diye bir ilaç verdi 10 gün kullanıp efora öyle gelmemi söyledi kafam karıştı neden ilaç verildi ve ne yapmalıym? teşekkrler
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

İnternette genel bilgi verilebilir. Sizin durumunuza yönelik teşhis ve tedavi önerisinde bulunmak ancak sizi muayene etmekle mümkündür. Sanal ortamda ilaç hakkında öneride bulunamam. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Velitürkmenoğlu
07/12/13

hocam son 8yıldır panik atak olduğumu düşünen bir doktorla tadavi oldum ancak 6 ay sonra kendimi rahat hissetmem nedeni ile dokyorumun onayı ile ilacı bıraktım ancak bu esnada kalp çarpıntısına sebep oluyor diye sigarayıda bıraktım.4 ay önce safra taşı nedeni ile ceraha gittim kardiyoloji aurt damarınn 4mm olduğunu söyledi tedavi nedir dedim bana yaşlılık önemli değil dedi ancak 41 yaşındayım sorum şu bu normalmi iki ben çarpıntı dediğim ancak 100 bile olmayan bir çarpıntı oluyo özellikle oturduğum yerden kalkınca camide oturup namaza kalkınca çok bariz oluyo bunun sebebi nedir.psikiyatramı gideyim kardiyolojiyemi.panik atak olduğuma çevremde kimse inanmıyor bende panik yok yani korku arabaya binememe ölcem korkusu vs
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

Aort genişliği yaşla artabilir, ancak sizin yaşınız (41) henüz bunun için çok genç. Genelde 65 yaş ve sonrası için aort genişliğinde artış beklenir. Daha erken yaştaki artışlarda sebeplerini araştırmak gerekir. Çarpıntınızın bu durumla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ercan
07/12/13

Merhaba doktor bey. 21 yaşındayım. 3 gün önce bir arkadaşla şakalaşırken iki göğsümün tam ortasına (kemiklerin bulunduğu yere) biraz sert yumruk attı. Attığı anda kalbim çok hızlı, seri ve şiddetli bir şekilde atmaya başladı. Sonra sıcaklık bastı ve halsizlik oluştu. Daha sonra uzandım ve uzanınca 1 dk içinde kalp atışlarım normale dönmeye başladı. Sonra sol kolumda biraz ağrı oluştu. Derin nefes alıncada göğsümde biraz ağrı oluyordu. 2-3 gündür ise kalbimde 1-2 kez çarpıntı oluyor ama 3-4 saniye sürüp hemen düzeliyor. Aynı zamanda biraz başımda dönüyor. Sol kolumda çok az uyuşukluk var. Sizce kalbime aldığım bu darbe sonucu kötü birşey olmuş olabilir mi? Ritim bozukluğu vs. Korkulacak birşey varmıdır acaba?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Belki sadece yumuşak doku veya kemik zedelenmesi söz konusudur, bir kaç hafta sonra geçer. Ancak göğüs ortasına gelen ani travmalarda bazen (seyrek olmayarak) kalpten çıkan ana atardamar (aort damarı)  veya kalp zarı (perikard) zedelenebilir ki, bu durum tehlikelidir ve tehlikesi günler, haftalar sonra ortaya çıkar. Bence mutlaka muayene olun; ayrıca göğüs röntgeni ve ekokardiyografi çekilmesinizde yarar olabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

YEŞİM
05/12/13

Sayın hocam, daha önce bir soktor ekg sonucuna bakarak tel takılması gerekir derken, dün başka bir doktor aynı ekg ye bakarak hiç bir sorun olmadığını, bunların normal kalp hareketleri olduğunu söyledi. aklım çok karıştı. sonuçlarımı bir de sizin değerlendirmenizi rica ediyorum. saygılarımla. Vent rate. 85 bpm - PR int.116 ms - QRS dur.86 ms - QT/QTc int.352/394ms - P/QRS/T axis 68/72/24 - RV5/SV1 amp. 1.530/1.045 mV - 1100 Sinus rhythm - 2210 Short PR interval - 4012 Moderate ST depression - 9150 **abnormalECG**
Yaş:40
Cinsiyet:KADIN

İnternet ortamında ancak genel bilgi verebilirim. EKG veya tetkik sonuçlarına bakarak kesin bir tanı veya tedavi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. Sizin için normal olan bir rapor bir başkası için hastalık belirtisi olabilir; veya tersi mümkündür. Size özel bilgiyi ancak muayene ederek ve bünyenizi tanıyarak vermem mümkündür. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

YEŞİM
27/11/13

Sayın Hocam, 2 yıl önce ritim bozukluğu ve 1. derece üfürüm olduğu söylenmişti ve ritim düzenleyici verildi. ben ilacı tam olarak kullanmadığım gibi sonrasında takip de etmedim.fakat çarpıntı sıklığı ve süresi gittikçe uzadı ve sadece efor harcadığımda değil dinlenme halindeyken de oluyor.bunun için çekilen EKGde kısa pr olduğu, tel takılması gerekebileceği söylendi.EKO ve holter sonuçlarına ise "normal sınırlarda tetkik"şeklinde bir not düşülmüş.haftaya doktorum görecek ama sizin düşüncenizi de merak ediyorum. EKOda böyle bir sorun çıkarken, diğerlerinde bir sorun çıkmaması olağan bir şey midir? ya da EKG yanıltıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla
Yaş:40
Cinsiyet:KADIN

EKO ile EKG farklı tetkiklerdir, kalbin farklı fonksiyonlarını gösterir. Birisi tamamen normalken diğerinde hastalık belirtisi olabilir. Şikayetiniz ile iligli olarak, sitemizde "aritmiler" bölümünde ayrnıtlı bilgi bulabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

furkan
27/11/13

hocam benim kalp romatızmam var ve bunun ıgnesı bı ay kadar eczanelerde yok hastalıgımın ilerlememesi icin ne yapabilirim ve kalp romatızmasının asırı heyecan gıbı etkılerı var mı? tesekkur ederim
Yaş:16
Cinsiyet:erkek

İğne yerine tablet (hap şeklinde) kullanılan ilaçlar var. Sizi takip eden doktor ile görüşüp bu ilaçlardan kullanabilirsiniz. Kalp romatizmasının heyecanla ilişkisi yoktur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

26/11/13

Sayın hocam; oğlumda doktor hiçbirşeyim yokken baba sen 50 yaşını geçtin bir tetkik ettirelim diye başlattıkları muayene anjio ile sonuçlandı, anjio sonucu sağ koroner damar tıkalı (doktorun söylediği kalbin % 10'nunu besleyen damarmış)doktor bey ancak damarınız çok ince müdahale edemeyiz, ilaç tedavisi uygulayacağız dedi. Beloc 50 mg, Plavix, ator ve vasoxen verdi, verilen ilaçların yan etkileri oldu, miğde buluntası, baygınlık gibi.
Yaş:54
Cinsiyet:Erkek

50 yaşını geçmiş bir çok erkekte kalp damarında küçük daralmalar söz konusu olabilir. Bu daralmaların hangi damarda ve ne dercede olduğuna göre tedavisi değişebilir. Daralmanın ilerlememesi için kolesterol düşürücü ilaçlar ve aspirin kullanmak GENELDE gerekir. Ancak bünyenize ve yan etkisine göre farklı ilaçların seçilmesinde yarar var. Gereken ilaç çeşidine ve dozuna ancak muayene sonrası ve tetkiklerinizi görerek karar vermek mümkündür. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nizar
26/11/13

hocam benim kalp çarpıntım var eps oldum dediler bana kalp damar sapasağlam hiçbir sorun yok ama şimdi arasıra koştuğumda çarpıntım oluyor kardiyolog bana dedi ki stres ve psikolojik sıkıntıdan öyle oluyor bide doktorr dedi tehlikesi yoktur ne yapmamı önerrirsiniz hocam tahlillerrimde Allaha şükür tertemiz
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınıza göre endişe etmemeniz gerekiyor. Ancak daha başka bir tedavi tavsiyesinde bulunmam için tetkiklerinizi görmem gerekir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zafer
26/11/13

göğsümdeki yanma ve şiddetli mide bulantılarının (kusma ancak kusamama ve yanma) etkisiyle özel hastaneye gittim, gastroloji biz bu tür durumlarda kardiyolojidende bilgi alıyoruz dedi.ve kar. bl. önce TROPONİN 1 TESTİ istediler dğr 0,31 çıktı. Dr. normalden 6-7 kat yüksek dedi. efor testi yaptılar. iyi çıktı. anjiyo olacaksın dediler.kalbin alt tarafındaki damarın birinde %60 tıkanıklık olabilir bunu en iyi anjiyo yaparak çözeriz dediler. üç tane ilaç yazılar aldım ancak şu an kullanmaya başlamadım. daha önce kambimle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım.kolumdun kan alırken iyne çıkarken gelen kanın tam akışkan olmadığını gözlemledim. tansiyonum 12/6-7 lerde çıkıyor. ve nabız 60-70 lerde seyrediyor. şimdi 2. bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. sizin öneriniz varsa memnun olurum. selamlar iyi günler
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Sizden kan alınırken "kanın akışkan olmaması" gibi bir yorum söz konusu olamaz, endişe etmeyin. Efor testiniz normal çıktıysa anjiyo yaptırmanıza GENELDE gerek yoktur. Ancak muayene olmadan ve EKG lerinizi görmeden kesin yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Arzu Demir
25/11/13

Merhabalar..yaklaşık iki haftadır bir çarpıntı sorunu yaşıyorum iki sene önce panik atak tedavisi görmüştüm ve yine öyle. Bi sorun olduğunu düşündüm fakat bugün doktora gittim ve ekg sonucunda Dr aritmi olduğunu söyledi ve cordorone adlı ilaçtan sabah akşam almamı önerdi bu ilaç sizcede uygun bir ilaçmı çünkü aynı zamanda tiroid hastasıyım..ilginize teşekkürler ..
Yaş:39
Cinsiyet:Kadın

Cordaron BAZI aritmilerde kullandığımız önemli ve kuvvetli bir ilaçtır. Ancak yan etkileri olabilen bir ilaçtır. Sizi muayene etmeden ve EKG nizi görmeden yorum yapmam doğru olmaz, ancak genel olarak söyleyebileceğim tiroid sorunu olan bir kişi için cordaron benzeri bir ilacın uygun olmadığıdır. Yine de sizi muayene eden doktorun görüşü önemlidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ebru
25/11/13

hocam merhaba her gece eşim uyurken yada uyanıkken kalp atış sesini çok net duyuyorum 20 cm uzaklıkta bile çok net duyuluyor kendisini doktora gitmeye ikna edemedim kayınbabam 38 yaşında kalp krizinden öldü bu beni daha da korkutuyor bu bir kalp rahatsızlığı belirtisi olabilir mi eşimin yaşı 28
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Kalp seslerinin kuvvetli duyulması kalp hastalığı işareti sayılmaz. Ancak eşinizin babası kalp hastalığından genç yaşta vefat ettiyse, sadece bu sebeple bile eşiniz mutlaka muayene ve kontrol olmalıdır. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 

ERDAL KÜLTE
24/11/13

slm hocam 22.11.2013 tarihinde saat gece 01 de göğüs agrıları ile uyandim evde gecer diye 2 saat evde bekledim geçmeyince hastaneye acile gittim ilk önce agrı kesici iğne yapıldı.doktor bey yarm saat bekletti ama geçmedi ekg ve kan aldilar baktilar tekrar tekrar tekrar yaptilar baktilar sonra kalp krizi geciriyosunuz dediler ve baska bi hastaneye sevk ettiler. ordada baktilar ekg kan aldilar sonra anjioya aldilar tıkalı damar olmadigini sölediler. ben anlamadim ekg var kanda var cikti anjioda yok yardimi olurmisunuz bi yorum alabilirmiyim ailemde kalple problemlemi olan yok sağlikli ve spor yapan biriyim grip gecirdim bir tek 2 gün önce iyi günler tesekkurler
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Bu durumun birden fazla açıklaması olabilir.

1. Kalbi besleyen damarlarda küçük bir pıhtı olup anjiyo yapılana dek keniliğinden çözülmüş olabilir.

2. EKG veya kan tetkiki yanıltıcı olabilir.

Her iki durum da tıpta sık gördüğümüz durumdur. "..Kalpte probleminizin olmaması ve kendinizi sağlıklı hissetmeniz" günün birinde kap krizi geçirmenize ne yazık ki engel değildir. Her ihtimale karşı EKG nizi takip etmek, gerekirse efor testi ile yeniden değerlendirmekte yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

melek
23/11/13

yaklaşık iki haftadır çoğunluklu olarak şiddetli öksürüyorum bir haftadır da karnımın sol tarafında bir ağrı başladı yatarken öksürürken gülerken bazen de konuşurken şiddetli kısa süreli ağrım oluyor ve hala öksürüyorum, öksürmeye başladığımda da 15 dk öksürüyorum karın ağrımın problemi nedir?
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Şiddetli öksürük karın kaslarında ağrıya neden olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sevgi
23/11/13

Normal tempoda uzun süre yürüdüğüm zamanlar nefes darlığı problemi yaşıyorum (hatta nefes nefese kalıyorum), ayrıca bazen üzüldüğümde, stres maruz kaldığımda kalbim yerinden çıkıcak gibi atıyor (atışını net hissediyorum) ve nabzım bu gibi durumlarda 100vs. çıkıyor (tansiyonum olması gereken gibi). Sizce ritim bozukluğu vb. bir sorunum olabilir mi? Not: Kafein içeren içeceklerde içiyorum
Yaş:24
Cinsiyet:Kadın

Eforla veye kafein tüketimiyle kalp hızlanabilir. Ancak bir çok kalp hastalığında da ilk işaret kalbin hızlanması ve kalp çarpıntısı olabilir. Muayene olup kalp sağlığınızın iyi olduğundan emin olmanızda yarar var. Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

salih
23/11/13

merhaba hocam benim ekg sonuçlarımın burugoda çizgileri ile aynı olduğunu fakat araştırılması gerektiğini söylediler.Burugoda hastalığının tedavisi yok biliyorum.Tek çare pil.Benim yaşımdaki birinsana pil takılırsa benim yaşam kalitem düşermi ağır işlerde çalışabilirmiyim bupil ile nekadar yasarim
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Öncelikle Brugada tanısının kesinleştirilmesi gerekli. Brugada hastalığında pil değil, ICD takılması gerekir. ICD ler hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Yaşam kaliteniz ve çalışma şartlarınız hakkında ancak muayene ve kalp tetkik sonuçlarınıza göre karar vermek mümkündür. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

senem
22/11/13

BEN 2 GÜN SONRA UZUN YOLA CIKCAM VE BENIM KUSMA PROBLEMIM VAR BUNUN ICIN NE YAPMAM GEREKIYO
Yaş:22
Cinsiyet:kız

Uzmanlık alanım ve dolayısıyla sitemizin konusu kalp sağlığı ve kalp hastalıkları ile ilgilidir. Bu konuyu aile hekiminize danışmanızda yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neslihan
22/11/13

hocam haftaya salı günü babannem anjiyo olacak bu işlemden önce ecopirin kullanılması sakıncalı olurmu
Yaş:22
Cinsiyet:kadın

Bu sorunuzun yanıtı hastasına göre değişir. Bazı hastalarda aspirin ve diğer kan sulandırıcı ilaçları kesmek gerekirken, bazı hastalarda  anjiyodan önce bu tür ilaçları tam tersineözellikle kullanmasını isteriz. Hastayı ve anjiyonun neden yapılacağını bilerek karar vermemiz gerekli. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

halil
21/11/13

merhaba,20 yildir diabet hastasiyim , ayni zamùandada sigra kullandim , 30 yilidr .. beyne giden boyun damarinda 60% tikaniklik var ( birisinde )..4 aralik ameliyat tarhim,ama 1 ay once tansiyon yuksekligim ba$ladi,du$uk doz tansiyon ilaci i$e yaramadi, aile dr um aritminin yuzunden dolayi oldugunu du$unuyor tansiyonun, 24 saat boyunca kalbime yakin alet ta$idim test için, sonuçlari yarin kardiyolog degerlendirecek,ama sizinde fikrinizi sormak istedim, aritminin sebebini bilmeden, ameliyata engel olurmu soyleyebilirmisiniz?
Yaş:53
Cinsiyet:erkek

Ne ameliyatı olacağınızı tam anlamadım ? Eğer % 60 "damar tıkanıklığı" için ameliyat önerildiyse bu orandaki bir daralma için genelde ameliyat gerekmez. Öncelikle şekerinizin, hipertansiyonunuzun ve özellikle aritminizin tedavi edilmesi gereklidir. Beyin damar hastalıklarının ve felcin en sık sebebi yüksek tansiyon ve aritmidir. Bunların sebebine ve aritminizin cinsine göre ilaç tedavinizin düzenlenmesi esastır. Ancak sizi muayene eden hekimin kararı elbet daha önemlidir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Adnan
19/11/13

15-11-2013de kalp krizi gecirdim hemen anjio oldum ve stent takıldı. Yorgunluk hissi var bu ne zaman gecer birde yürüyüşe ne zaman başlayabilirim
Yaş:55
Cinsiyet:Erkek

Genelde kalp krizi sonrası, iki hafta içinde normal günlük yaşama ve bir ay kadar sonra da iş yaşamına dönmek mümkündür. Ancak bu tamamen GENEL bir öneridir. Kalp krizinin şiddeti, kalpte bıraktığı hasar, daha önceki kalp kuvveti eşlik eden diğer hastalıklar gibi bir çok faktöre bağlı olarak bu tavsiye HASTADAN HASTAYA ÇOK DEĞİŞEBİLİR. Bu nedenle size ait kesin öneriyi ancak sizi muayene ettikten ve kalp tetkiklerinizi gördükten sonra verebilirim, aksi halde sie yanıltıcı bilgi vermiş olabilirim.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

caglar
19/11/13

hocam merhabalar hkm hastasıyım ıcd takılması önerildi hkm hastalarında ani ölüm riski varmış ıcd ani ölüm riskinin ortadan kaldırırmı
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Hipertrofik kardiyomiyopati hastalığı hastadan hastaya çok farklı seyirler gösteren bir hastalıktır. Ani ölüm riski bulunmakla birlikte bu risk her hastada aynı derecede değildir. Bu nedenle ICD takılması ancak yüksek riskli hastalarda gerekir. her hastayı muayene, EKG, eko ve hatta genetik bulgularıyla ayrıntılı değerlendirip karar vermek mümkündür. Sitemizde bu konuda bilgi vardır.

http://www.kalpveyasam.com/hipertrofik_kardiyomiyopati-180.html

Ayrıntılı bilgi ve tedavi önerisi almak isterseniz 02166880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasasaglik.com

 

Ahmet Cevdet Yıldız
19/11/13

Merhaba Hocam bende şu sıralar artan bir nefes darlıgı var kalp atışlarım yükseliyor Daha önce Sigara kullanıyodum ama 6 aydan fazla bir süre oldu bıraktım şimdi ise çalışıyorum ve çalıştıgım ortam tozlu oldugu için olumsuz etkiliyor hastaneye gitmedim daha ne yapmamı önerirsiniz
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bir an önce hastaneye gidip muayene olun. Bir çok nedeni olabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ümit özlü
17/11/13

merhaba hocam,ben 2010 yılında by pass oldum. ama bundan önce 1996 da kalp krizi geçirip balon yapıldı.2007 de bir kriz daha geçirdim onda stent kondu.by passtan sonra ritim bozukluklarım oldu onada bir sağtarafa soğuk birde sol tarafa sıcak ablasyon yapıldı.fakat ritim bozukluklarım hala geçmedi.kullandığım ilaçlar ise plaviks dilatrend ve delix. bu ritim bozuklukları nasıl düzelir çünki yaşam kalitem çok aşağılarda cevabınız için önceden teşekkür ederim saygılarımla ümit özlü
Yaş:59
Cinsiyet:erkek

Ritim bozukluğu genel bir tanımdır ve onlarca ayrı çeşit ritim bozukluğu vardır. Tedavileri de farklıdır. Sizde koroner arter hastalığı öyküsü olduğu ve ablasyon yapıldığına göre tahminim aritminizin atriyal fibrilasyon olduğudur. Bu durumun farklı ilaçlarla da tedavisi mümkündür. Ancak EKG nizi görmeden kesin teşhis ve özellikle tedavi konusunda yorum yapmam elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ozcan
16/11/13

Mrb hocam ben 2 yıl önce anjiyo oldum stend takıldı beloc ve aspirin kullanıyorum aşırı sinirlilik hali oldu ilaçlar yüzünde olabilir mi hocam?
Yaş:53
Cinsiyet:erkek

Hayır, bahsettiğiniz ilaçlar sinirliliğe neden olmaz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sema dinçer
15/11/13

hocam bazen elimi nabzıma koyup dinlediğim zaman kalp atışımda tık tık üçüncü tıkda zorlanıyor gibi atıyor.yakında eko ile kalbime bakılmıştı bir sorun çıkmamıştı.ama ekg çekilmedi.aynı zamanda anksiyete hastasıyımda.bu şekilde atışlar tehlikelimidir
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Anlattığınız durum, bizim ekstrasistol" dediğimiz bir aritmiye benziyor. Bu durum sağlıklı kişilerde de olabilir.

Ancak bir kalp hastalığı bulunmadığından emin olmak için muayene olmanızda yarar var.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Batuhan
14/11/13

Merhaba ben kalbimle ilgili bir rahatsizligimin oldugunu dusunuyordum cok cidi carpintilar vucudumun her tarafinda uyusmalar oluyordu bunun yaninda sol kola agrida iniyordu sonra 15 yasinda oldugum icin cocuk kardiyolojiye basvurdum 2 kez EKG cekildi renkli ultrasonla kalbime mideme tiroid bezime bobregime bakildi ayrica 1 gun EKG holter takildi hicbir sey cikmadi kalp krizi geciriyorum dedigim gecede geciriyormuyum gecirmiyormuyum diye kan tahlili oldum her sey cok temiz cikti anlayacaginiz ama hala korkuyorum bir seyim var diye cunku eko cekilmedim sizce bendeki olay panik atakmi
Yaş:15
Cinsiyet:Erkek

"...ultrasonla kalbime bakıldı" yazdığınıza göre, eko yapılmış demektir, endişe etmeyin.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SAADET
12/11/13

TRIGILISERIT NEDIR
Yaş:42
Cinsiyet:KADIN

Bir çeşit yağ molekülüdür. Fazlalığı damar sertliğine ve pankreatit adını verdiğimiz önemli ve riskli bir hastalığa neden olur.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

11/11/13

merhaba, 2 yıl önce kalp ana damarıma 3 stand takıldı.medikal tedavi ve günlük yürüyüşlerimi düzenli yapıyorum.bir sıkıntım kalmadı.Karın bölgesi yağlarım için karın titreşimli masaj aleti kullanmamın bir sakıncası olur mu? bu konuda sağlıklı bir cevap bulamadım
Yaş:42
Cinsiyet:erkek

Hayır, bir sakıncası olmaz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
11/11/13

5 ay önce kalp romatizması teşhisi koyuldu.Bu cinsel açıdan bana sorun yaşatır mı aşırı heycan kalp krizine bunu dönüştürebilir mi?ayrıca çocuğum olur mu?lütfen cevap verirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar..
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Sitemizde kalp romatizması hakkında bilgi mevcuttur.

http://www.kalpveyasam.com/kalp_romatizmas__-187.html

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

emine şenhür
11/11/13

merhaba annem 14 yıl önce bypas amelyatı oldu 3 damar değişti yaklaşık 20 yıldan beri diltizem 60 ve diltizem 90 kullanıyor son zamanlarda kendisini çok yorgun hissediyor yapılan ekokardiyografide ciddi aort darlığı gradient:83/52mmhg kapak alanı :0.7cm2 hafif aort yetmezliği orta derece mitral yetmezliği sol ventrikül konsantrik hipertrofisi pulmoner hipertensiyon tanısı kondu bu durumda diltizem kullanmaya devam etmelimidir diltizem dışında ecopirin ve atacand plus kullanıyor annem 85 yaşında olduğu halde bazı günler birkaç saat arada dinlenerek yürüyebiliyor uzun yol yürümesinde bir sakınca var mı diltizem 60 ve 90 kullanmaya devam etmeli mi vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Yaş:85
Cinsiyet:kadın

Annenizin aort kapağında ileri derecede darlık var. Normal koşullarda bu darlığın ameliyat yoluyla tedavi edilmesi gerekli. Darlığın derecesi hayati tehlike içerecek boyutta. İlaç tedavisi hakkında muayene etmeden yorum yapmam, hukuken ve tıbben doğru değildir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nuriye
07/11/13

merhaba bir yıl önce ameliyat oldm asd yama yapıldı başarılı oldu rit bozukluğu var rytmonorm kullanıyorum öksürüğüm hiç bitmiyor ilaç neden oluyor olabilirmi. ayrıca akciğer tansyonomda yüksek 45 çıkıyor ne yapmalıyım hiç rahatım yok bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
Yaş:47
Cinsiyet:kadın

Rytmonorm akciğer bronşlarında yan etki olarak spazma neden olabilen bir ilaçtır. Bazı hassas kişilerde bu sebeple öksürüğe neden olabilir. Akciğer tansiyonunuz ASD ameliyatı öncesinden kalma bir hasarın belirtisidir. Ritim bozukluğu için öksürüğe neden olmayan ilaçlar da mevcuttur, hatta belki ilaç kullanmanız gerekli bile olmayabilir. Muayene olarak bu konuda detaylı bilgi almanızda yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
06/11/13

merhaba bu aralar sıkca kalp çarpıntısı yaşıyorum iki kat merdiven çıkıyorum çarpıntım artıyor boyun kısmımda çarpıntıyı hissediyorum bununla birlikte oturduğum yerden ayağa kalkıp yürüdüğümde bile çarpıntı oluyor sorunum çok ciddimi acil kalp doktoruna gözükmelimiyim. yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:30
Cinsiyet:bay

Her çarpıntı hastalık belirtisi sayılmaz. Ancak daha önce var olmayan ve eforlavortaya çıkan çarpıntılar en azından muayene olmanızı ve EKG çektirmenizi gerektirir. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SÜREYYA
05/11/13

merhaba,şuan sol kolum omuz kısmından kalbe giden kısma kadar çok feci ağrıyor.ve de bazen nefes almakta zorluk çekiyorum.3 gündür bu şekilde.sizce acil kalp damar doktoruna gözükmelimiyim.yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:26
Cinsiyet:BAYAN

Elbette, her ihtimale karşı muayene olmanızda yarar var. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Cemil
05/11/13

30/11/2012 de %80 ve70 tikali olan iki damardan 80 tikaliya balon -anjiyo yapıldı.islem sonrası,70 tikali olan damarın yari yarıya daraldigini söylediler.operasyondan once daralmadan korktuklarını soylemislerdi ve heyet kararı aldılar.gundemlerinde cerrahi müdahelede vardı!11 aylık süre zarfında aralıklı ağrısiz günlerim 2-3 ay anca tutar.bu agrilar kâh hafif kâh orta oldu.agrilar hala devam ediyor.bana bunların olabileceği söylendi.Ayrıca 2009 Aralık ayından beri hafif mitral kapak açıklığından dolayı olusan ritm bozukluğu nedeni ile riymenorm 150 mg1x1,VastarelMR35 mg 2x1,Beloc ZOK 50mg 1x1,asinpirine 100 mg 1x1aliyorum,anjiyo sonrası Monoket 20mg 2x1 verildi.Sayin Dr .bu şikayetlerim normalmi?Normal ise ağrılarımın azalması ve geçmesi icin ne yapmalıyım.kontrollara gittiğim baska Dr.da aynı seyleri söyledi 6 ay once.Yardimci olursanız bahtiyar olurum.En derin saygılarımla.
Yaş:71
Cinsiyet:E

Cemil Bey, sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim. Sizin damar sorununuz sadece yüzde darlıklara bakarak tedavi kararı verilebilecek bir durum değil, kalbinizin bir çok özelliğini de bilmem, anlamam sizi muayene etmem gerekli. Ayrıca internet ortamında teşhis ve tedavi önerisnde bulunmak hukuken de yasaktır.

En doğrusu muayene olmanızdır. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

aydoğanözsoy
03/11/13

merhaba hocam 17 yaşındaki yiğenimin aort kapakçığı 2 yaprakçıktan oluştuğu sağlık taramasında belirlendi.bir futbol kulübünde oynayan yiğenimin futbol oynamasında herhangi bir sorun teşkil edermi.teşekkür edrim saygılarımla
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Anlattığınıza göre yeğeninizde "biküspit aorta" hastalığı var. Bu durum doğuştan gelen hastalıktır. Kapatkata darlık ve yetmezlik olabilir. Spor yapıp yapamayacağı ancak darlık ve yetmezliğin derecesine göre söylenebilir. Muaneye olması ve ayrıntılı ekokardiyografi yapılması gerekir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

02/11/13

İyi gunler benim sorum su: 1bucuk yil once Mitral valv prolapsusu tanisi kondu.Nabzim 100 den assagi dusmuyordu.Suan 7 aylik hamileyim ve kimi zaman nabzim 150 oluyor.Epidural normal dogum yapmak istiyorum.Herhangi bir sorun teskil eder mi?
Yaş:23
Cinsiyet:kadin

Mitral valv prolapsusu çoğu zaman doğuştandır ve bünyeseldir. Eğer sizdeki durum buysa, gebeliğe ve doğuma engel bir durum oluşturmaz. Bazı hallerde prolapsus kalp romatizmasına bağlı olabilir; bu durumda gebelik ve doğum açısından önlem ve tedavi gerekebilir. Bu nedenle sizi takip eden doktorla bu konuyu sormanızda yarar var. Diğer yandan kalp hızı (nabız) gebelikte artar ancak sizde 150/dk olması fazla yüksek, bu durumun da araştırılması gereklidir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ezel
01/11/13

merhaba hocam. bu aralar sol göğsümün altında ağrılar oluşuyor ve beni çok rahatsız ediyor doğrusu çalıştığımdan doktora gitmeye pek fırsatımda yok. bunun sebebi kalpteki ritim bozukluğundan mı yoksa başka sebeplerden dolayımı bilgilendirirseniz sevinirim. hayırlı günler
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda, bu kadar kısıtlı bilgiyle teşhis konulamaz. Hukuken de doğru değildir. İnternet ortamında ancak genel bilgi ve tavsiyeler verilebilir. Hastalık ve şikayetlerinizin teşhis tedavisi için muayene olmalısınız.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa kemal boru
31/10/13

kalp kapaçakçık ameliyatı oldum ocak ayında be comedin 5mg dilantrad 6/25kulanıyorum yemeklerde doyman hissinde bulunmuyorum bide sürekili kilo alıyorum bunu nasıl engliyebilirim
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Bu durumun birden fazla ve farklı farklı nedenleri olabilir. Ayrıntılı muayene olmanız ve nedene göre önlem alınması gerekir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hasan
31/10/13

Parkinson hastasıyım.Tansiyonum sürekli yükseliyor.Kullandığım ilaçlardan olabilirmi hocam.Tansiyon ilaçlarini sürekli kullansam sorun olurmu.parkinson ilaçları ve tansiyon ilaçları beraber kullanılsa sorun olurmu.
Yaş:60
Cinsiyet:erkek

Parkinson ve tansiyon farklı ve ayrı hastalıkardır. Tansiyon olan bir kişinin tansiyon ilaçlarını zaten sürekli ve kesintisiz kullanılması gerekir. Aralıklı kullanmak doğru değildir, yarar yerine zarar verebilir. Diğer yandan Parkinson hastalığı nedeniyle bazı ilaçlar size yan etki yapabilir. Bünyenize uygun ilaçların kardiyoloji uzmanının kontrolünde tespit edilmesi ve düzenli ilaç kullanmanız gereklidir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

adnan
31/10/13

iyi gunlerler hocam.Yaklasık 2ay once çarpıntı şikayeti ile doktora gittim çarpıntılarım bazen az olurken bazen çok sıklaşıyor sanki kalbm gögüs kafesimi kıracak şekilde doktorum bana belok zok50 ve tranko busks verdi belok zok'u içtiknen sonra burnum kanamaya başlıyor ve ilacı içtiğim halde çarpıntılarım oluyor ekg sonucunda 60 çarpontın az diyor sizce hastalım nedir?
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda ancak genel tıbbi bilgi ve öneriler verebilirim. Tanı ve tedavi için muayene olmanız gerekir. Aksi, hukuken ve tıbben mümkün değildir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viasaglik.com

 

Melek
31/10/13

MERHABALAR BENİM ANNEM YAKLAŞIK 2 AY ÖNCESİNDE KALP DAMAR TIKANIKLIĞINDAN DOLAYI DOKTORA GİTİ VE DAMARINDA %98 ÇIKANIKLIK VARDI ANJİYO İLE AÇILMADI DOKTORLAR STENT TAKTI ANNEM ŞUANDA İYİ İLAÇLARINIDA DÜZENLİ KULLANIYOR AMA ÇOK ÇABUK SIKINTIYA GELİYOR SANKİ ESKİ ANNEM GİTTİ YERİNE YENİ HERŞEYİ DERT EDEN BİR ANNEM GELDİ. KENDİSİNE SORDUĞUMUZDA ÇOK KIZIYOR BEN SIKILMIYORUM DİYOR. ACABA SIKINTISI KALP DAMARINA TAKILAN STENTEN OLABİLİRMİ BİZİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVNİRİM.
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Hayır, bu durumun stent takılmasıyla ilişkisi olamaz. Geçmiş olamaz.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

bahri önal
30/10/13

ben 37 yaşındayım ve 13 yıllık polis memuruyum hocam , geçen gün oğlumun bi dersinden dolayı nabzımı ölçtük ve normalde 70-80 arası olması gerekirken benim nabzım 54-56 çıktı . ben mesleğiden dolayı geceleri çalışan biriyim , ne tavsiye edersiniz hocam.
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Erişkinlerde ortalama kalp hızı (dinlenme sırasında) 60-100/dk dolayındadır. Spor yapanlarda, gençlerde 55-60 / dk arasında da olabilir. Ancak, halsizlik, çabuk yorulma gibi yakınmalarınız varsa, muayene olmanızda yarar var. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ÖZGE
30/10/13

kalp ultrasonu ne işe yarıyor. kalp ultrasonu ile anjüyodaki aynı sonuçları alır mıyız ? yani kalp ultrasonundan sonra anjüyoya gerek var mı ?
Yaş:NAK
Cinsiyet:BAYAN

Kalp ultrason tetkiki "ekokardiyografi" dir.

 

Sitemizde bu konuda detaylı bilgi vardır. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=156

Ayrıca 02166880968 numaralı telefondan veya www.vivasaglik.com dan da ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

süreyya
30/10/13

Merhaba, Nabzım çok düşük 52 veya 53 ama tansiyonum normal(110-70)Kilom 58,sadece levatron 100mg(hipotiroid)kullanıyorum. Sizce bu bir sorun mudur? Teşekkür ederim.
Yaş:39
Cinsiyet:bayan

Nabız düşüklüğünün gerçekten sorun olup olmadığını anlamak için muayene olmanız gerekir. Holter EKG tetkiki yaptırmanız gerekebilir. Holter EKG için 02166880968 numaralı telefondan veya www.vivasaglik.com dan bilgi alabilirsiniz.

Levatiron kullandığınıza göre tiroid bezi hastalığınız (guatr) var ve az çalışıyor demektir. Bu durum kalbin yavaşlamasına neden olabilir. Aldığınız ilaç dozu yetersiz olabilir. Muayene olup bu açıdan kontrol olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Saliha Kaygana
28/10/13

Merhaba.Ben ben bundan 3 ay once ritim duzensizligi ve cabuk yorulma gibi sikayetlerle doktora gittim. Ekg ve eko gbi testlerden gectikten snra doktor aort kapagimda orta dercede yetersizlik oldugunu soyledi. Her ay igne oluyorum. Fakat uzun suredir uykumda iki elimin serce parmaklari uyusuyor. Bu kalp hastaligimla ilgilmidir bunun icin doktora basvurmalimiyim tekrar. Ve surekli kalbimin ritmi vucudu salliyor. Cok ritmi hizli olmasada siddetli sekilde carptigini hissediyorum.
Yaş:17
Cinsiyet:kız

Elinizdeki uyuşmanın kalple ilişkisi olduğunu sanmıyorum.

Ancak kalp kapağındaki orta derecedeki yetmezlik önemli bir bulgu. Bu açıdan takip altında olmanız gerekli. Koruyucu bazı ilaçlar almanız gerekebilir. Likayetiniz olmasa bile yılda bir kez kalp muayenesi olun, eko yaptırın, zaman içinde kapak ameliyatı gerekli olabilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Halil AK
28/10/13

Kalp pilim var. Günde 1 adet Monodur kullanıyorum. Ayrıca tip2 şeker hastasıyım. bir veya bir kaç günlük Monaduru keserek Viagra kullanabilirmiyim?
Yaş:57
Cinsiyet:erkek

Kalp pili tek başına viagra vb ilaç kullanmaya engel değildir. ancak kalp pili takılmasını gerektiren hastalığınız bu konuda sorun oluşturabilir. Monoduru almadığınız zaman kalbiniz desteksiz kalabilir. Sonuçta, bu konuda ancak sizi muayene edip bünyenizi tanıyıp karar vermek, yorum yapmak mümkündür. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yasin
25/10/13

okulda nabzım oturduğum haldeyken 90 atıyor ama bana çarpıntı falan yapmıyor sizce 90 atmsı normalmi ?
Yaş:15
Cinsiyet:erkek

Dinlenme sırasındaki kalp hızının normal aralığı 60 - 100 / dk dır. Kalp hızı normalken de çarpıntı sebebi olabilecek durumlar vardır. Bunların araştırışması gerekebilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

erman
24/10/13

hocam bunda 6 ay önce oturduğum yerde birden kalp çarpıntım oldu acile koştum nabız 130 du sakinleştirici verdiler düzene girdi bir sürü talil eko holter bişi yok doktorum tekrar olduğu zaman eko çektirmemi söyledi oluyor hemen gidiyorum ama bişi çıkmıyor şuan rytmonorm 150 kullanıyorum dinlenme halinde bağzı 60 bağzı 95arası yürürkende 105 nabız atışlarım değişiyo normalmidir bu durum teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Erişkinlerde dinlenme sırasındaki kalp hızı 60 - 100 / dk arası normaldir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

meryem
22/10/13

doktor bey merhaba eşim 1 ay önce dilate kardiyomiyopati tanısı kondu.çok sık gribal enfeksiyon ve benzeri hastalıklar geçiriyor ve artık çoğu soğuk algınlığı ilacını kullanması sakıncalı bende ona ballı zencefil hasta olduğu zamanlarda günde 1 çaykaşığı veriyorum zencefilin kan sulandırıcı özelliğinden dolayı çekiniyorum fakat hastalığınada iyi geldiği için vazgeçemiyorum bi sıkıntı olur mu ? teşekkürler
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Zencefil almasında doğrudan bir sıkıntı olacağını sanmam. Ancak dilate kardiyomiyopati çok önemli bir hastalıktır. Hayati tehlikelere neden olabilir. Sitemizde bu konuda ayrnıtlı bilgi vardır (seyrek görülen kalp hastalıkları bölümüne bakınız). Şu an için mutlaka tıbbi takip ve tedavi altında olması gerekir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viasaglik.com

 

emir
21/10/13

Meraba hocam. Ben 19 yaşındayım hiç bir kalp problemim yok, çarpıntım yada kalbimde hissettiğim en ufak bi anormallik yok, kan değerlerim çok iyi, sigara veya alkol tüketmiyorum. Sağlık raporu alabilmek için ekg çektirdim ama 141 çıktı sonucu. Sizce herhangi bi problem yaratırlar mı?
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

141 / dk hız, normal bir kalp hızı değil, çok yüksek, Heyecandan dolayı olabilir; ancak aritmi (ritim bozuklukları) gibi sorunları araştırmak gerekebilir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hira
20/10/13

18 yaşındayım ama nefesim daralıyor yani nefes alıyorum ama içime gitmiyor gibi oluyor ve bazen nabzım 96 oluyor sizce hasta mıyım?
Yaş:18
Cinsiyet:kadın

Bu bilgilerle hayır,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sengul
17/10/13

slm hocam yaklasik 10ay cektigim gögus ve sirt agrisi uzerine doktora glrundum agrilarim ilk aylarda hareket esnasinda agri olurken bu son aylarda dinlenme ve uyku arasindada gelmeye basladi doktorum anju olmami istedi sonuc olarak sol tarafta bir yuzde 50 civarinda bir tikaniklik oldugu stent takilmasi gerektigi söylendi ve takildi bu sirada bazi terslikler olustu cok ufak bir kalp kriziyle beraber stentin takildigi bölgede kan pihtilasmasi su an tehlikeyi atlatmis durumdayim ama nedense anju olmama ve damarin acilmasina ragmen önceden cekmis oldugum agrilar daha siddetlendi egildigimde bile gögsumde agri ve birden ter basiyor ve icime fenalik basiyor bunun sebebi ne olabilir beni aydinlatabilirmisiniz saygilarimla sengul
Yaş:70
Cinsiyet:bayan

Kalp damarlarındaki % 50 lik darlıklar ağrı sebebi değildir ve stent takmayız. Zaten ağrılarınızın geçmemesi de bu görüşümü destekliyor. Ağrılarınızın başka nedenleri olabilir. Ancak internet ortamında kesin bir yorum yapmam doğru olmaz. En sağlıklı teşhis ve tedavi muayene sonrası mümkündür.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ahmet Sait Koç
16/10/13

(arkadaşımın sorunu bayan) İnanın o kadar yoğun bir tedaviden geçip buralara geldim ki sonuç elde edilememesi beni yıpratıyor ve aldığım yoğun ilaç tedavisi beni yoruyor. İlk hastaneye yatışımda yoğun hırıltının sebebini cigerde biriken balgam olarak yorumladılar bronkoskopide cigerlerin temiz olduğu ortaya çıktı. Kortizonun nefes almama yardımcı olduğunu fark edince sabah akşam damardan 40mg prednole başladılar fakat geçen yaptığım bir araştırmada kortizonu ve oksijen tüpünü ne kadar çok kullanırsam bir sonraki kullanım isteğini vücut 9 kat arttırıyormuş. Psikoloğa gittim görüştürdüler psikolog psikolojik bir sebebin olmadığını söyledi her ihtimali denemek için adına lustral verdi fakat yarar sağlamadı alerjik her türlü test yapıldı testler temiz çıktı daha sonra hastalıgınız cigerle alakalı diyerek hastaneden çıkarttılar 2 ay sonra aynı şikayetle gittim bu kez başka bir doktor bronkoskopi yaptı. Mantar, kültür testleri parça alınıp bakıldı sonuçlar temiz çıktı. Kortizon tedavisi verilip hırıltıdan kaynaklanan nefes problemim gecene kadar yatırdılar. Arada bir kaç kez daha yattım. Her hastalık düşünüldü (abpa vb.) fakat yinede sonuç alınamadı. 2 ay önceki yatışımda reflüden şühelenildi endoskopi sonucuna göre reflü olmadığı ortaya çıktı. Şimdi tekrar rahatsızlandım ve ağır bir kortizon tedavisi alıyorum.Neefs testi sonuçlarını almaya nefesim yetmiyor bu arada üfleyemiyorum. Her türlü tomografi ve mr a girdim boyun mr i da dahil olagandısı sey gözlemlenemedi. Çok acil yardımınızı tavsiyelerinizi ve yorumlarınız bekliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Anlatığınız şikayetler kardiyoloji ile değil, göğüs hastalıkları uzmanlık alanı ile ilgili. Astım veya hava yolu duyarlılığı açısından araştırılmanız gerekebilir. Konuyla ilgili bir uzmana danışmanızı öneririm.

Geçmiş olsun. prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

çağlar
07/10/13

sayın hocam 6 yıl oldu kalp krizi nedeniyle anjio oldum ve bir damarda stent takıldı.verilen ilaçlardan birisi beloc.diğeride coraspirn.dengem değişti şuan beloc kullanmıyorum beni nasıl etkiler ve beloc bana nasıl faydası var sizden bunun cevabını rica ediyorum.saygılar.
Yaş:52
Cinsiyet:erkek

Kalp krizi geçiren bir kişi sonraki yıllarda yeniden kalp krizi geçirebilir. Stentler kalp krizini önlemez, hastalığı ortadan kaldırmaz.Kalp krizi geçiren kişilerde yeni krizlerin önlenmesi için aspirin ve beloc yararlı ilaçlardır. Başka ilaçlar da kullanılabilir.  Ancak herkesin bünyesine göre uygun ilaçların bulunması gerekir. Bu nedenle muayene olup sizin bünyenize uygun ilaçlar kullanmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YÜKSEL
06/10/13

KALBİN İKİ DAMARINA STENT TAKILDI,,ANCAK YORGUNLUK ANINDA GÖĞÜSTEN BOĞAZA DOĞRU ŞİDETLİ BASKI VE AĞRI DUYUYORUM,,DOKTORUMUN VERDİĞİ İLAÇLARI MUNTAZAMAN KULLANMAMA RAĞMEN BU AĞRILAR DEVAM EDİYOR SON GİTTİĞİM KARDOLOG ANA DAMARLAR AÇILDIĞINDAN KILCAL DAMARLARA YÜKLENME OLUYOR AĞRILARIN SEMEBİ BUDUR DEDİ,,SAYIN HOCAM,,BİRDE SİZDEN BUNUN SEBEBİNİ EĞER VARSA TEDAVİ EDİLİP EDİLEMİYECEĞİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM,,,
Yaş:78
Cinsiyet:ERKEK

Takılan stentler kalbin sadece o bölgesinde (stentin takıldığı bir kaç milimetrelik noktdaki) kan akımını artırır. Başka damarlardaki darlıklara veya kan akımına etkisi olmaz. Diğer kardiyoloğun kastettği mekanizmanın ne olduğunu tam anlamadım. Ağrılarınız kalp dışı nedenlere de bağlı olabilir. Eğer kalpteki diğer damarlara bağlı sorundan kaynaklanıyorsa ilaçlarınızın dozunu çeşidini yeniden düzenlemekte gerekir. 

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

asıye calıskan
02/10/13

merhabalar kolay gelsın ; myokard perfüzyon spect yapıldı yapılan sonucun yorumu; sol ventrıkül myokardında stres ve rest ımajlarında anteroseptal bolge bazalınde ızlenen rolatıf dusuk uptake bulguları ıskemı acısından kuskulu olup (meme atenüasyonu)olgunun klınıgı ve dıger dıger verılerıyle korlasyon onrılır dıger myokard duvarlarında perfuzyon normal sınırlardadır. yorum bu durum vahım mıdır pek bu dılden anlamadık dr anjıyo deyıp acıklama yapmadı bu yorum bıze nelere yasatır kalp krızı rıskı yuksek mı by pass olmamız gerekebılırmı lutfen acıl bılgılendırmenızı rıca edıyorum
Yaş:60
Cinsiyet:bayan

Kalp krizi riskini sadece bir rapora bakarak tahmin etmek mümkün değildir, hastayı muayene bulguları ve diğer tetkik sonuçlarıyla görmek gerekir. Bu SPECT raporuna göre ise doğrudan anjiyo yapma kararı vermek zor. Kadınlarda meme gölgesi nedeniyle kalp hastalığı varmış gibi sonuç çıkabilir (yanıltıcıdır), doğru karar için, mümkünse efor testi yapılıp sonra anjiyo (gerekirse) planlanabilir. Kalp hastalığında her zaman anjiyo ve by-pas gerekmez, her zaman yararlı da değildir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hüsyn
28/09/13

aspirin aldiktan ne kadar zaman sonra Levitra alabilirim? saygilar hy
Yaş:yilmaz
Cinsiyet:erkek

Aspirin ile levtira vb ilaçlar arasında zamanla konsunda bir ilişki yoktur. Kalp hastalığı ve diğer ilaçlar hakkında dikkatli olun. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

HATİCE ARGADAL
23/09/13

hacam kardeşim 13 yaşındayken ateşli eklem romtizması gecerdi kalp kapağında tutulum oluştu aort ve mitral kapakta üfürümler oldu ve sonrasında acık kalp ameliyatı oldu kapaklara yama ameliyatı yapıldı kardeşim şimdi 29 yaşında ve nişanlı ve cok üzülüyor acaba benim cocukum olurmu diye evlenmesinde ve anne olmasında sakıncalar varmı cok büyük bunalımda ameliyattan sonra durumu cok iyi ilaç kullanmıyor kontrollerinde ilerleme yok deniyor lütfer bize yardımcı olurmusunuz saygılarımla
Yaş:39
Cinsiyet:KADIN

Kardeşinizin kapak ameliyatları başarılı olduysa (ameliyat zamanında yapıldıysa ve cerrahi teknik olarak sorun olmadıysa) kardeşinizin gebelikte ve doğumda önemli sıkıntı yaşamasnı beklemeyiz. Ancak bazı ilaçları düzenli kullanması gerekir, gebelik sürecinde bu ilaçların mutlaka kontrol altında alması gerekir. bazı ilaçları gebeliğin farklı dönemlerinde kullanır, bazı dönemlerde kullanmayız. Kardeşiniz gebelik öncesinden başlayarak ve doğum süreci dahil kardiyoloji uzmanının da düzenli kontrolünde olmalıdır. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

tuncay
22/09/13

merhaba ; tansiyonum sürekli 15/10 VE 13/9 arasında değişiyor. sürekli hiç geçmeyen (dinlenmekle bile geçmeyen) yorgunluğum var. yüksek tansiyon böyle bir belirti verir mi ? yüksek tansiyon ilaçlarına baktığımda onlarında yan etkilerinde halsizlik yorgunluk olduğunu gördüm. o zaman hiç mi bu yorgunluk geçmeyecek. ilaçlarımı düzenli kullanarak bu yorgunluktan kurtulmam mümkün mü
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Yüksek tansiyon çoğu zaman belirti vermez. Ancak verdiği belirtiler arasında yorgunluk elbette vardır. Bahsettiğiniz kan basıncı rakamları yüksek. Tedavi olmanızda yarar var. Tansiyon belirti / şikayet vermese bile ileride kalp hastalığına, kalp krizine neden olabilir. Yaşınıza, bünyenize uygun şekilde tedavi olduğunuzda bu riskleriniz azalır.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
13/09/13

Selamlar, 24 saat holter sonucu bende taşikardi saptandı. Uyku apnesi tanısı da kondu ama orta dercede. Burnumda et ve kemik var ameliyat gününü bekliyorum.. bu arada hiç ilaç almıyorum. vasoxen denedim ama allerji ayptı bıraktım. özellikle uykuda apne yüzünden çarpıntılar gelip gidiyor.. gündüz de sert vurduğunu hissediyorum.. Daha önceki yıllarda alıç çayı kulanmıştım. şu ande herhangi bir ilaç yerine alıç çayı kullansam sorun olur mu? saygılar.
Yaş:43
Cinsiyet:Erkek

Uyku apnesinin bir çok nedeni vardır, burundaki et-kemik bunlardan sadece birisidir. Uyku apnesi (ameliyattan sonra bile) kalp hastalığı riskini artıran bir durumdur ve çok tehlikelidir. Uykuda apne (nefes durması) sırasında hem kalp duraklaması hem de taşikardi olabilir. Bu konuda ezbere ilaç kullanmanız tehlikeli olur. Kalp hastalığı aritmi riski açısından muayene olmanız, aritminin / taşikardinin cinsine göre tedavi olmanızı öneririm. Geçmiş olsun, www.vivasaglik.com

 

hüseyin
11/09/13

2004yılında mitral kapak ameliyatı oldum .sağlık kurulunda aldığım raporda rie normaldir ,sinüsler küntleşmiştir kalp enine büyüktür yazıyo teşhiste de mitral kapak replasmanı EF%53 , ve spastik bronşit yazıyo ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum
Yaş:karalar
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle söyleyebileceğim: kalbinizde büyüme olduğu (kapak hastalığına bağlı) ve akciğerde belki sigara, belki kalpten belki de allerijiden dolayı bazı değişiklikler olduğudur. geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

elmas etli
11/09/13

68 yaşında kalp kapakçığı değişen bir hasta ameliyattan 25 gün sonra neleri yapıp neleri yapmamalıdır
Yaş:68
Cinsiyet:kadın

Hastaya ve ameliyatın durumuna göçre değişir. Ameliyatı yapan doktorla görüşün lütfen,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esra
11/09/13

Merhaba hocam 30 yaşındayım nabzım hareket halinde olduğum zamanlar 120 oturup dinlendiğimde 110 a kadar düşüyorbu normalmidir.
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Dinlenme sırasında kalp hızı 100 / dk nın altında olmalıdır. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ada
10/09/13

merhaba hocam bi sorum olacak her bademcik enfeksiyonu geciren birinin kalp kapakciginda sorun olur muu yoksa bu dusuk ihtimal midirr?
Yaş:23
Cinsiyet:bayan

Bademcik iltihabı yapan çok sayıda farklı mikrop / bakteri vardır. Bunlardan beta grubuna ait olanlar kalp romatizmasına ve yıllar sonra kalp kapağında hasara sebep olabilir.

Geçmiş olsun,  Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com

 

Hasan Hüseyin Unsal
07/09/13

Merhaba Benim 15 yaşında oğlum son 2 haftadır bazen göğsümün sol tarafında göğüs hırıltısı gibi kalbimin tarafında titreşim oluyo diyor. Sizce bir kalp hastalığı belirtisi midir ? Ciddi Olabilir mi ? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim.
Yaş:47
Cinsiyet:Erkek

15 yaşındaki oğlunuzla ilgili olarak pediyatrik kardiyoloğa (çocuk kardiyoloji uzmanına) danışmanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun,

prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

naciye
04/09/13

Aort koki(20-37mm) aort kapak açolşogo (15-26mm) sol atriyum (19-39mm) sol ventrikül DSÇ:D (9-26mm) Sag atriyum : üst sınırda sag ventrikül üst sınırda IVS (6-11MM): 10 kalpta kalınşalma olduğu soylenıyor bu sonuçlardan bir bilgi cıkarabılırmısınız
Yaş:37
Cinsiyet:Bayan

Hayır, sadece bu sonuçlara bakılarak yorum yapılamaz. sağlıklı bir sporcunun da, hayati bir kalp hastalığı olanın da rakamları bu şekilde olabilir. Tıptaki en temel kural: Hastayı bilmeden rapora bakarak yorum yapmak doğru değildir. İnternette sadece genel bilgi verilebilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

esma yeşil
01/09/13

hocam panik hastasıyım.şu aralarzor günler geçiriyorum.her akşam 10 dk atak yaşıyorum nabzım 160 180 lere çıkıyor bu kalbime zarar veririmi
Yaş:29
Cinsiyet:bayan

Panik atak / panik bozukluk nedeniyle olan çarpıntı veya taşikardi kalbe zarar vermez. Panik bozuklukta kalp çok hızlanabilir; ancak 180 / dk hız panik atakta beklenen bir durum değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ilknur
30/08/13

HOCAM ANNECE 10 GÜN ÖNCE ANJU 1 ADET STENT TAKILDI OLDUU VUCUDUNDA BELİRLİ YERLERİNDE MORLUKLAR OLUŞTU AĞRISIZ ACABA NEDENDİR YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

Stent takma sırasında kan sulandırıcı ilaçlar veririz. Bu ilaçları bazen hayat boyu kullanmak gereklidir. Bu ilaçların yan etkisine bağlı olarak ciltte kanama-morarma olabilir. Bu durumun bir kaç gün içinde geçeceğini tahmin ediyorum. Ancak başka nedenler de söz konusu olabilir. Annenizin kullandığı ilaçlarının dozu-çeşidini değiştirmek gerekebilir. Bir kaç gün içinde geçmezse mutlaka muayene olmasını öneririm.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kerem
30/08/13

2. Derece aort yetmezliği olan ( kapak hastalığı )hasta viagra kullanilir mi kullanırsa sakıncası var mıdır? Teşekkürler
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Viagra ve benzeri ilaçlar ani tansiyon düşmesine ve aritmilere neden olarak hayati sorunlara yol açabilmekte. Bu yan etkiler daha çok kalp krizi geç,irmiş ve kalp kasılması bozuk, tansiyon düşmesine eğilimi olan kişilerde görülmektedir. 2. derecede aort yetmezliği kalbin kasılmasını etkileyebilecek derecede önemli bir yetmezlik derecesidir. Bu nedenle kalbinizin diğer fonksiyonlarıyla birlikte değerlendirileceği ayrıntılı bir muayene olmanızı öneririm. Muayene olmadan kullanmamanızda yarar var. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nermin
29/08/13

koha hastasıyım kullandığım ilaçlar kalp atışını hızlandırırmı diltizem ilacını kullanıyorum doğrumu tansiyonum normal kalp atışım 112 lerde
Yaş:61
Cinsiyet:kadın

KOAH veya astım tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu kalp hızını artırır. Diltizem tansiyon düşüren, ayrıca kalp hızını azaltan ve bazı aritmilerin tedavisinde kullandığımız bir ilaçtır. Size hangi amaçla önerildiğini elbet bilemem. Yazdığınız kalp hızı çok yüksek, KOAH hastalarında aritmi çok sık olur, bu yüzden muayene olun, tıbbi yardım alın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ayse
28/08/13

Ultrasonda bu cikti normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu nedir?
Yaş:19
Cinsiyet:kiz

Kalbin kasılma gücünün normal olduğunu ifade eder. Ancak kalbin diğer özellikleri veya varsa başka hastalıkları hakkında başka bilgi içermez. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

anıl
27/08/13

hocam iyi günler doktorlar sitesinden size soru yöneltme şansı bulabildim fakat sorumu tam iletemedim. Kız arkadaşım 21 yaşında ve ebstein anomalisi teşhisi konuldu. Bu hastalığa sahip bir insanın bu yaşa kadar hiçbir sorun olmadan gelmesi bir şans mı? yoksa hastalığın seviyesinin düşük olması mı? mitral triküspis anulüs arası 1.2 cm kalbinde ki delik ise 2 mm hocam ilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Ebstein anomalisinde (bugün doktorsitesi.com da da yazdığım gibi) bir çok ayrıntı vardır. Bu ayrıntılar hem muayene bulgusu hem de eko bulgusu olarak çok fazladır. Verdiğiniz bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapabilmem gerçekten zor. Gerçmiş olsun.

gazi
23/08/13

Hocam merhaba 48 saatlik holter sonucu temel ritim normal sinus ritmidir PR ve QRS sureleri normaldir Maksimum kalp hızı : 95 /dk Ortalama kalp hızı : 61/dk En düşük kalp hızı :43/dk dır Toplam 5000/gun adet ventiküler erken vuru izlendi.T Bununla birlikte Eko ve anjiyo sonucu normal Hocam bu verilere göre korkulacak bir durum varmı..? Kullandığım ilaç Beloc zok 100 mg Hocam arada bir viagra türü ilaç kullanmıyorum bir mahsuru olurmu. cevabınız için çok teşekkür eder meslek hayatınızda sonsuz başarılar dilerim.
Yaş:48
Cinsiyet:erkek

Holter EKG kaydınızda ventriküler erken vuru çok fazla, ancak bunun önemi hakkında yroum yapmam ve nasıl bir ritim bozukluğuna / kalp hastalığına işaret ettiğini söylemem sanal ortamda mümkün olmaz. Sadece tetkik raporları tek başına tanı koydurmaz. Viagra benzeri ilaçlar konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi var. Ancak öncelikle ritim bozukluğu açısından muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zeliha
22/08/13

kalbimde delik varmış ama zamanla kapanmış yinede ağrıdan duramıyorum bazen kalbim birden bire çok hızlı çarpıyor ne yapmam gerek
Yaş:15
Cinsiyet:bayan

Kalp delikleri ile ağrı arasında bir ilişki yoktur. Yine de ağrının nedenini bulmak için muayene olmanızda yarar var.

Geçmiş olsun, Prof. Prof. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa
20/08/13

merhaba hocammm...sorum şu bende geçmeyen 5 aydır çarpıntı sorunu var,2 farklı doktora ıkı farklı ekg ultrasyona gırdm,tansıyonlarımda hep 12 ye 8,doktorlar bana hıcbırşeyın yok dediler , pskolojık dedıler ama bı turlu geçmıyor...beloc 25 mg verdı doktorum , ilk defa ıctım 2 saat oldu ama suanda bı faydasını goremedm,sizce sorunum nedir
Yaş:Şatıroğlu
Cinsiyet:Erkek

çarpıntı öneml bir kalp hastalığı olmadan da hissedilebilir. Ancak kesin kararı vermek için, muayenenizle birlikte, Holter EKG (24 saat EKG kaydı tetkiki) yapılmasında yarar var. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ayşe
19/08/13

merhabalar hocam.ben 3 aydır karın bölgemde ve midemin üzerinde kalp atışı gibi bişey hissediyorum ve gözle görebilecek kadar sert atıyor.aort anevrizmasından şüphelenip doktora gittim üst batın ultrasyonu çekildi aort damarı çapı olağan çıktı.zaten panik ataklı biriyim sürekli çarpıntım oluyor ve nabzım çok yüksek bide bu atış eklenince 1 an bile rahat olamıyorum aort damarı normalse bu kalp atışı hissi neden olabilir veya ultrasyonda yanlış çıkmış olabilirmi aşırı derece panik ataklıyım bana yardımcı olun lütfen
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Zayıf ve ince yapılı kişilerde kalp atışları bazen vücutta ana damarlarda hissedilebilir. Anevrizma olmadan da kalp atışlarınızı hissedebilirsiniz. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hasan sepin
15/08/13

vasterel hakindan bilgimiz istiorus
Yaş:70
Cinsiyet:erkek

Vastarel, koroner arter hastalığı olan (buna bağlı göğüs ağrısında), başdönmesi olan BAZI hastalarda doktor kararı ile kullanılabilir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

özgur
12/08/13

iyi gunler hocam 1-2 derece aort kapak kaçagım var egzantirik aort köku 3,17 sol vetrıkul 4,6 benım sıkayetım kalbım atarken bırden anı şekılde teklemesı arabanın bırden cukura gırmesı gıbı vurus oluyo beloc 25 kullanıyorum ölümcul rıskım var mı amelıyat olsam bu sıkayet gecer mı evlenmemde bır sakınca var mıı
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Kapak hastalıklarının çok farklı sebepleri vardır, her birinin gidişatı ve seyri farklıdır. Bunları bilmeden sizin özelinizde yorum yapmam sağlıklı olmaz.  Aort kapak hastalıkları hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

12/08/13

Mrhb esim 4 aylik hamile doktorun verdigi ecoprin 100mg ilaci yanlislikla iki tane aldi sizce bir problem olurmu
Yaş:
Cinsiyet:

Bu konuyu eşinizin gebeliğini takip eden doktorunuza sormanızı öneririm, geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CAN
11/08/13

SAYIN HOCAM, SİZE ANNEMİN TEDAVİSİ HAKKINDA YAZIYORUM.ANNEM 1997 YILINDAN BERİ KALP RAHATSIZI VE DÜZENLİ TEDAVİ GÖRÜYOR.HASTALIĞI DILATE KARDIYOMIYOPATİ.DÜZENLİ KULLANDIĞI İLAÇLAR:BELOC 50MG,CORDARONE 200MG,DESAL 400 MG,SANOVEL 8MG.HASTALIĞI ÇOK CİDDİ SIKINTI ÇIKARMADAN HAFİF İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR SEYİR İZLEDİ.ANCAK GEÇEN KIŞ KALBİN AKCİĞERİ SIKIŞTIRMASI SONUCU AKCİĞERLER SU TOPLADI VE BU SÜRECİ ANNEM İLAVE İLAÇLARLA ÇOK SIKINTILI ATLATTI.ANNEMİN HASTALIĞI VE TEDAVİSİ HAKKINDA BİR ÖNERİNİZ VAR MI?NE YAPMAMIZ GEREKİYOR ACABA?İNTERNETTE SON ÇARE KALP NAKLİ DİYOR.YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜREDERİM...
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Kalp yetersizliği kalıcı ve kronik bir hastalıktır. Tedavi her hastaya göre ayrı planlanır ve zaman içinde hastanın bünyesine göre yeni ilaçlar-tedaviler eklenmesi gerekir. Bahsettiğniz ilaçlar genel olarak uygun ilaçlar. Ancak annenizin bünyensini bilmeden ayrıntılı bir yorum / öneride bulunamam. Kardiyomiyopati hastalığının seyri kişiden kişiye çok değişkenlik gösterir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CEMAL ACAR
01/08/13

hayırlı akşamlar.hocam annem 4 sene önce anjiyo oldu ecopirin 100 mg kullanın dediler.bu ilacı devamlı kullanacakmı veya bi mahsuru varmı
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Aspirin BAZI durumlarda kalp krizini önleyen bir ilaçtır. Anjiyografinin sonucuna göre kullanma süresi değişir. Midede ülser, gasrrti varsa yan tesiri olabilir. Anjiyo sonucuna ve EKG ye göre kullanma kararı almak gerekli. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zeynep
30/07/13

Dr.Bey iyi günler dilerim. Benim ventriküler ekstra atımlarım oluyor. İlk olarak 2005 senesinde olmuştu 1-2 ay zaman sonra geçmişti. Son olarak geçen sene sonunda yine başladı. Dr.lar tetkiklerden sonra beloc 25 kullanmamı önerdiler. Ben bu ilacı kullanıyorum. Arada dozu azaltarak bırakıyorum. Bir müddet sonra tekrar nüksediyor. Sanıyorum strese bağlı olarak.. Aynı zamanda gebe kalmayı düşünüyorum. Gebelikte bu ilacı nasıl kullanacağım. Bebek için zararlı olur mu? Cevap verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
Yaş:37
Cinsiyet:kadın

Beloc gebelikte kullanabildiğimiz ilaçlar arasındadır. Ancak genel kural çok zorunlu olmadıkça ilaç kullanılmaması yönündedir. Sadece ventriküler ekstra atımlar nedeniyle gebelikte ilaç kullanmanızı pek önermem. Ancak en sağlıklı yanıtı sizin muayene ve tetkiklerinizi görmekle verebilirim. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Ebru
27/07/13

İyi akşamlar babam 1 hafta önce kalbi durdu bilinç kapandı fakat kalbi çalıştırıldı fakat 8 gündür bilinç açılmadı ne zaman açılır yasa açılırmı teşekkürler syg
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

Bu sorunuza sanal ortamda, babanızı görmeden yanıt vermek mümkün değil. Kalbi durmuş bir kişide 3-7 dakika içinde beyin hasarı başlar ve hızla geri dönüşü olmayan bir noktaya doğru gider. Hasarın boyutu, o sıradaki kalp-dolaşım ve ve müdahalenin ne zaman ve ne kadar etkin yapıldığına göre değişir. Hastane dışında kalbi durup hastaneye getirilenlerde ne yazık ki hasarsız hayatta kalma oranı genelde çok düşüktür, düzelme süresi geciktikçe de bu oran daha da azalır. Babanız özelinde yanıtı ancak babanızı takip eden doktorlar verebilir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yelda
25/07/13

Değerli Hocam, Hamileliğimin 26.haftasındayım ve 14/9 olan tansiyonum nedeniyle doktorum 32. haftaya kadar coraspin önerdi, aile hikayemde hipertansiyon bulumakta ve düzenli ölçümlerimde tansiyonum 13/8-13/7- 14/9 seyrekmektedir, endişe ettiğim durum Coraspin kullanmamanın bebeğime bir zararı olurmu, saygılarımla,
Yaş:29
Cinsiyet:kadın

Gebelikte yüksek tansiyon hem anne karnındaki bebek, hem de anne için daha fazla tehlikelidir. Bu nedenle yüksek tansiyonun çok hızlı ve etkili bir şekilde tedavi etmeyi tercih ederiz. Yoksa sizde ve bebekte kalıcı kalp-böbrek sorunlarına yol açabilir. Sizin aspirinden ziyade kan basıncınızı "regüle edecek-düşürecek" tedaviye ihtiyacınız var. Bu konuda tedavi olmanızı öneririm. Aspirin tedavisi -benim bilgim dahilinde yüksek tansiyonu olan gebelerde gerekli bir tedavi değildir. Yine de öncelikle doktorunuzla görüşün. Kardiyoloji muayenesi olun.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ÖMER
23/07/13

Sayın Hocam merhabalar. Yaşım 31 boyum 170 kilom 100. Ayrıca çok ama çok kaygılı kendini dinleyen hastalık hastası bir yapım var. Reflü ve gastrit var.Boyun düzleşmem ve ufak boyun fıtıklarım var. 9 ay önce bazı şikayetlerimden dolayı kardiyoloğa gittim fiziki muayenem, eko. ekg. efor yapıldı sonuçlar iyi çıktı. Daha sonra evhamlı yapımdan dolayı da en son 6 ay önce kardiyolojiye gittim, ekg, eko, efor ve kan tahlili yapıldı sonuçlarda sıkıntı görülmedi. Ara olan şikayetleri de takmamaya çalışıyorum ama bazen yapamıyorum. en son dün şöyle bir şey oldu. masa başı çalışan biriyim. öğlen dinlenme saatinde 1 saat kadar uyudum sonra mesai saatinde çalışmaya başladım. Masa başında çalışıyorum.(Ayrıca bu aralar midemde ve bağırsaklarımda gaz şikayetimde mevcut.)Göğsümün ortasında böyle çok ama çok şiddetli olmayan yayılımı olmayan noktasal olarak iki baş parmağın büyüklüğünde bir baskı hissettim. yaklaşık 30 saniye kadar sürdü ve geçti tabi bu arada çok panik yaptım acaba kalp mi diye. bu arada nefes darlığım mide bulantım baş dönmem olmadı. tabi bende gün boyu bu olayı düşündüm durdum. acaba kalbimde sıkıntımı var. ve kendimi dinler oldum merdiven çıkarken kendimi dinliyorum acaba ağrı olurmu yürürken aynı şekilde kendimi dinliyorum. bu olana kadar merdiven çıkarken yokuş çıkarken göğsümde ağrı filan olmadı. böyle olunca dikkatim artık göğsümde heran bişey bekler gibiyim. Bazen bu baskı tarzı şeyler oluyodu fakat göğsümü ve3ya kollarımı hareket ettirsem sanki hemen geçiyordu. aslında dünküde öyle oldu gibi. bu aralar stresli günler geçiriyorum Kendimi dinleme takıntı hat safhada acaba bunların bir birikintisi mi. en son 6 ay önce kalple ilgili gereken tetkikleri yaptırdım. tekrarda aynı tetkikleri yaptırmama gerek var mı. doktorlara gitmekten de yoruldum. sizce ne yapayım tekrar bir kardiyoloji uzamanına mı görüneyim. yoksa farklı bir yol mu takip edeyim. 6 ay önceki tetkiklere güvenebilirmiyim. ŞSayın hocam şimdiden size çok ama çok teşekkür ederim. saygılar sunarım.
Yaş:31
Cinsiyet:ERKEK

6 ay önce yaptırdığınız tetkikleri ve sonuçları bilmiyorum. Bu konuda yorum yapamam.

Bahsettiğiniz şikayetler kalp hastalığı şikayetlerine pek benzemiyor. Ancak erkeklerde kalp hastalığının 25-30 lu yaşlardan itibaren başladığı malumdur.

Şikayetlerniz sebebiyle değil, ancak siz yaştaki bir erkek için belirli aralıklarla yapılması gereken kalp tetkikleri vardır. Bu tetkikler kalp hastalığı riskini belirlemek ve riski azaltmak için yapılır. Bu tetkiklerin hangileri olduğunu ise hastayı muayene ettiğimizde karar veririz, her hastaya farklı boyutta, farklı ayrıntıda tetkik yapmak gerekebilir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hatice Kuş
22/07/13

Bundan 1 ay kadar önce aferdersiniz ishal sorunu yaşadım,ishalden dolayı biraz baş dönmem ve halsizliğim vardı, bir anda gözlerim karardı, hemen oturdum sonrasında vücudumu bir sıkıntı bastı,terlemeye başladım ve bir anda istifra ettim ve sonrasında rahatladım ama gözlerimi açamıyordum, ambulans ile hastaneye kaldırılmışım, aynı zaman da şekerimde biraz yüksek (168 e yükselmiş)doktorlar ishale bağlı gerçeklşemiş dediler, terleme ve istifra olunca tedirginim kalple ilgili olabilir mi? (kalp krizi) yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Bu durum daha çok ishalin tetkiklediği bir tansiyon düşmesi ve bayılma tablosuna benziyor. Kalp krizi olduğunu sanmıyorum. Ancak tetkiklerinizi (özellikle EKG nizi) görmeden kesin bir şey söylemem mümkün değildir,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com

 

ayten yılmaz
22/07/13

Merhaba Ali bey.. Benim 2. derece mitral yetmezliğim var.. Çocuk sahibi olmak istiyorum ancak rahatsızlığımdan dolayı kaygılarım var.. Yetmezlik hastaları genellikle gebeliği iyi tolere ediyormuş.. Olası riskler,yapmam gerekenler vs. beni bilgilendirir misiniz lütfen..
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Mitral yetmezliği hastasında bu tür bir konuda karar vermek için, başka bilgilere de ihtiyaç duyarız. Kalbin boyutları nedir (büyüme var mı ?), pulmoner hipertansiyon var mı, kalbin kasılma gücü nedir ? Hiç bir şikayeti olmayan bir kişide bile bu tür sorunlar olabilir, yukarıdaki soruların yanıtına göre her şey değişir. Muayene ve eko yaparak ancak kapsamlı bir fikir edinmek ve öneride bulunmak mkümkündür.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

şule
18/07/13

merhabalar hocam.ritim holter cihazı takıldıgında yapışkan bantlardan biri çıktıgında herşey boşa gidermi?
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Tam olarak boşa gitmez, ancak o kanala ait kayıtlarda parazit olur. bu durumda biz biraz daha ayrıntılı bakar, rapor ederiz. Bazen bu parazit nedeniyle raporda eksik değerlendirme olabilir. Geçmiş olsun. Holter EKG hakkında ayrıntılı bilgi için www.evdeholter.com veya 0216 6880968 nuamaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

eşref
16/07/13

Hocam iyi günler, benim sorum eşimle ilgili; eşimin yaşı 47 nabzı genellikle 90-110 civarında çıkıyor, hastahaneye gittik ekg çekilerek kardiylog'un yanına girdik, ekg ye baktı ve herhangi bir kalp sorununuz yok dedi, eşime psikiyatri servisine gitmesini önerdi. Sizce bu nabız değerleri (normal değerlerin 50-100 arası olduğu düşünüldüğünde)normal midir, yüksek nabız kalp büyümesi yapar mı?
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Erişkinlerde istirahatteki kalp hızı ortalama 60-100 / dk arasındadır. Bu rakam aralığındaki tüm değeler normaldir, bünyeye ve çevre faktörlerine göre değişebilir. Örneğin uykuda kalbin yavaşlaması beklenir; 50-60 / dk arasında olması gerekir. Bazı hastalık hallerinde kalp hep hızlı olabilir. psikolojik nedenlere de kalple ilgili hastalıklara da bağlı olabilir. Bu durumda 24 saat Holter EKG kaydı yaparak emin olmakta yarar var. Holter EKG hakkında bilgi için 0216 6880968 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

KAYHAN
12/07/13

Hocam Merhaba. Yaklaşık bir aydır birkaç günde bir ara ara oluşan KALP AĞRISI VE BATMA HİSSİ var. Ayrıca ÇARPINTIMDA oluyor. göğsümde ağrı yada kolumda uyuşma veya başka bi şikayetim yok. REFLÜ mevcut. bildiğim başka bi sağlık sorunum yok. 5 ay önce bebeğimiz oldu. yemek ve uyku düzenimiz bozuldu ayrıca uykusuzlukve maddi sıkıntıdan ileri geldiğini düşündüğüm bir agresiflik ve aşırı sinirlenme oluyor. Neden olabilir ne yapmam gerekir ve hangi bölüme muayene olmam gerekir bilgi verebilirseniz sevinirim
Yaş:35
Cinsiyet:ERKEK

Şikayetleriniz gerçekten strese ve yorgunluğa bağlı olabilir. Ancak yaşınız ve cinsiyetiniz gereği (erkelerde kalp riski daha erken yaşlarda başlar) yüksek tansiyon ve kalp riski olmadığından emin olmakta yarar var. Bu nedenle iç hastalıkları uzmanına muayene olmanıza yarar var, sizi gereken şekilde yönlendirecektir.

Geçmiş olsun, Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Gülhan
08/07/13

hocam merhaba. Babamla ilgili bir sorum olacakti. babam 73 yaşında ve 27 senedir kalp hastasi. mitral yetmezlik triküspit yetmezlik aort darlığı gibi problemleri var. EF si %20 . orta dereceli koah ı ve böbrek yetmezliği mevcut. bütün bunlara rağmen babam hasta görünümünde değildi.yanlız son dönemde tansyonu 100-60 110-70 seyrediyor fakat eğilemiyor fazla yürüyemiyor.bacaklarında değil ama ayaklarında çift taraflı ödemleri olmaya başladı. doktoruna götürcez fakat size sormak istedim böyle bi hasta tansyon için ca kanal blokörü kullansa böbrekleri icin daha iyi olur mu
Yaş:Keser
Cinsiyet:bayan

Verdiğiniz bilgilere göre babanızda önemli derecede kalp yetersizliği var, kalbin kasılma-pompalama gücü çok azalmış. Vücutta fazla su ve tuz birikimi olur, bacaklardaki şişlik bunun göstergesidir. Bu durumda dört-beş çeşit ayrı ilaç kullanması ve düzenli kontrolde olması gerekir. Artimi ve ani ölüm riski mevcuttur, bu yönden de değerlendirilmesi gerekir. Kalsiyum antagonistlerinin bir çoğu kalp yetersizliği hastalarında (babanızdaki tabloya göre) kullanılması doğru değildir; önermem. Bazı hallerde kalp pili ve / veya ICD takılması gerekir.Kalp yetersizliği tedavisi hakkında ve kalp pilleri hakknda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i_nas__l_tedavi_edilir_-135.html

http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

ozgur
07/07/13

hocam bende orta derece aort kapak yetmezlıgı var aort capı 3.2 gecen ocakayında arkadsın aort kapak yetmezlıgınden krız gecırdı kapak hastalıgında boyle rısk var mı lutfen bır cevap verın bunalıma gırdımm ıyıceee
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Belirttiğiniz aort çapı normal sınırlar içinde; bu rakama bakarak yorum yapmak mümkün değil. Çünkü aort yetmezliğinin derecesini anlamak için başka önemli kriterleri vardır. Bunlar ancak ayrıntılı bir muayene ve eko tetkiki ile anlaşılır. İleri derecede aort yetmezliğinde kalp büyümesi, kalp yetersizliği ve bazen çok ileri hallerde ani yaşamsal risk ne yazık ki vardır. Bu nedenle sizdeki durumun anlaşılması için ayrıntılı muayene olun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

AHMET
22/06/13

Merhaba hocam.2 sene önce dvt geçirdim.1.5 sene coumadin kullandım.Genetik sonuçlarda mthfr homozigot mutasyonu çıktı.homosistein 34 ve lipoprotein a 100 çıktı.Şu anda homosistein 8 civarında ( folik asit, b12, b6 vitaminleri kullanıyorum).lp(a) aynı durumda .Şu anda coumadin yerine aspirin kullanıyorum. Hocam Ankara da muayene olduğumda lp(a) için hiç bir tedavi vermediler.( hatta hematoloji doktorları böyle bir değer hakkında bilgilerinin olmadığını söylediler.) LP(a) tedavisi için çelişkili yayınlar var.Yani ne olduğu ve tedavisi belli değil diye biliyorum. LP(A) konusunda ne düşünüyorsunuz. Benim rahatsızlığım ile ilgili Özellikle lp(a) için ne yapmam gerekir hocam. Teşekkür ederim
Yaş:32
Cinsiyet:ERKEK

Lipoproetin a yüksekliğinin damar sertliği ve ayrıca toplar damarlarda pıhtı riskini artırdığı uzun süredir bilinmekte. Ancak bugün için doğrudan bu moleküle yönelmiş bir ilaç veya tedavi söz konusu değil, denenen ilaçlar oldu, ancak ek bir yarar getirmediği anlaşıldı. 

Bu nedenle doğrudan bunu tedavi etmek yerine hastadaki toplam riski belirleyip en uyugn tedaviyi vermek gerekir. Bu tedavi aspirin, ve / veya coumadin olabilir. Başka tedaviler de olabilir. Ancak sizin bünyenize uygun tedaviyi ancak sizi muayene eden / edecek doktor belirleyebilir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
21/06/13

kalpte yavaş akım hastasıyım turizmle ugraşıyorum viagra kullana bilirmiyim teşekkür ederim
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Viagra ve benzeri ilaçların kullanımı hakkında öneride bulunmak için, kişinin kalp kirizi geçirip geçirmediği, kalp fonksiyonlarının durumu ve kullandığı diğer ilaçlar hakkında bilgimizin olması gerek. Bu konudaki öneriyi ancak o kişiyi muayene eden doktorun vermesi gerekir. Sitemizde viagra ve benzeri ilaçlar hakkında "genel" bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun.

Ahmet döner
15/06/13

hocam merhaba öncelikle göğsümde 3 gündür bir ağrı olmuştu nefes alırken zorlanma daralma en son bu gün otururken bir anda nefesim kesildi karnıma doğru bir ağrı geldi ayağa kalktım nefes alamıyordum yürüdüm açıldım biraz gittim tekrardan birdaha oldu hastaneye kan değerlerim normal EKG çekimi normalbişey yok dedi serum taktılar birde iğne oldum ama ağrı devam ediyor saygılarımla
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz şikayetler kalp hastalığına ait gibi görünmüyor.  İç hastalıkları uzmanına muayene olmanızı öneririm. Yine de "perikardit" adını verdiğimiz bir kalp zarı hastalığına bağlı olabilir.  Belki ikinci kez (kontrol) EKG çektirmeniz gerekebilir. Sizi muayene eden doktor gereken tetkiki yapacaktır.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mehmet Şahin
13/06/13

Sayın hocam, 1970 doğımluyum -Jeoloji Nühendisiyim. 2011 yılı ortasında ateşli hastalık geçirdim bademciklerim şişti.Faranjitte oldum kronik, bademcik ve faranjitim kalıcı oldu geçmiyor bazen bademciklerim iniyoy şişyor hasta olduğum zaman ateşim yükseldi yatağa düştüm ve kal atışlarım 130 çıktı 1-2 gün normal atışı olan 59-60 a 2 gün sonra düştü antibiyotik penesilin gibi ilaçlar kullandım o yılda ve iyileşetim attattım diye düşündün ve sonraları bende çabuk yorulma aşırı terleme yürümede zorluk oluştu bende kardiyolojiye gittim EKo yapıldı bende Sol ventrikül Diastolik Disfonksiyon (grade1) oluşmuş birt kaç ay sonra 2012 3.ayında tekra EKoı çektim başka yerde devlet hastanesinde gene aynısı çıktı Diastolik sidfonkdiyon grade1- en son olarak 2013 3. ayında EKO çektim siyami ersek hastanesinde gene Diastolik disfonksiyon grade1 çıktı ve tansiyonum 130-135/-143/80-82-85 civarınd aoluyor odiye doktor bana FLUDEX SR verdi onu 10 gün kullandım bu hap sistoli düşütüyor ama diatol basıncı yükseltttiğini gördüm ölçümlerden sonra bu hap yuttuktan sonra 85-88-90 a kadar çıktı ve genelde 85-88 çıkmaya başladı bende bu hafta içi özel doktora gittimn EKO ,efor ,EKG çektirdim bana Fludexi yutma Delix 2.5 mg verdi onu yutuyorum fakat bu hapa dün başladım ama disatolik tansiyonum 100 çıkmaya başladı gece 2-3 arası bu sebple size muayene olmak istiyorum. En son olarak özel bir doktor DİLATREND 12.5 mg verdi 10 gün yuttum iyi geldi sanırım ama başka doktora gittim EKO ma baktı bu haplar sana olmaz kalbini bozar bırak dedi .Sayın hocam ben kimi dinleyceğim şaşırdım. siz bana yardımcı olun Lütfen . Dilatrend di bırakalı beri nabzım ayağa kalkınca 90-96 oluyor sinirli oluyorum titriyorum oturduğum yerde huzurszuluk geliyor.bacaklarım baldır kısmından sanki tutmuyor yada bişeyler oluyor bacaklarıma ve kafamın arkjasına sol kısma ağrı ve bir tuhaf oluyor .Acaba kalbim kanı azmı pompalıuor bundanmı oluyor yoksa nedir hocam bu.?? Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Perşembe günü yarın tekrar EKO çektiricem size yada sizin önerdiğiniz bir Prof. Dr. 'aa muayene olmak istiyorum . Saygılarımla Acil cevabınızı bekliyorum Mehmet ŞAhin Jeoloji Y. Mühendisi 0536 070 60 88 0212 531 02 01(ev) sh.mehmet@gmail.com
Yaş:42
Cinsiyet:Erkek

Mehmet bey merhaba,
 
EKO da belirtilen bozukluğa odaklanmayın, tek başına fazlaca anlamı olan bir durum değil. Anlattıklarınız dahilinde diyastolik disfonksiyonunun sizde yüksek tansiyona bağlı bir bulgu olduğunu düşünüyorum (fazla kilonuz varsa buna da bağlı olabilir). Esas sorununuz bence tansiyon yüksekliğiniz, tansiyon yüksekliği için, yaşınıza / bünyenize ve eko bulgularınıza uygun ilaç almanız gerekir. Fludex ve dilatrend iyi ilaçlar olmakla birlikte size uygun ilaçlar olduğunu düşünmüyorum.
Onlarca çeşit tansiyon ilacı var, her ilacı hastaya ve bünyesine göre seçmek gerek. 
İlaç konusunda ezbere öneride bulunamam, ancak muayene sonrası önerilerim olabilir.
Muayene olmak ve danışmak isterseniz, 0216 688 09 68 numarali telefondan Derya hanimdan randevu alabilirsiniz. Muayanehanem Batı Ataşehir' dedir.
 
Geçmiş olsun,
Prof. Dr. Ali Serdar Fak
naciye
08/06/13

Merhabalar babam 5 haziran 2013 tarihinde kalp sıkışması ile gittiği hastaneninde yonlendirmeleri ile anjio oldu. Kalp damarlarından birinin%90 birinin %50 tıkalıoldgunu soylediler. 7 haziran 2013 de eve cıkMASına izin verdiler fakat şimdi tansiyonu 15-10 civarına oynuyor. Sizce ne yapabiliriz. Babam 1966 dogumludur.
Yaş:26
Cinsiyet:bayan

Babanızın kalp damarlarındaki darlık önemli ve kritik görünüyor. "Kalp sıkışması" çoğu zaman kalp krizi habercisi-kalp krizi öncesi bir durum anlamında kullanılır. Eğer babanız böyle bir hastalık atlattıysa, kan basıncındaki yükseklik (hipertansion) çok tehlikeli bir durumdur, kalp krizi riskini artırır. Bir an önce kan basıncının normal değelere indirilmesi gerekir, Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

meryem
07/06/13

merhaba,ben kök hücreden kalpkapağı hakkında bilgi almak istiyorum.2007 yılında ,ingilterede kök hücreden kapak yapıldı diye haberlerde duydum.bu kapak hastalara takılmaya baslandımı acaba.kalp kapak hastalarıiçin tıpta yeni gelişmeler varmı.hocam ben henüz amelyat olmadım o yüzden yeni gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum .tesekkürler
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

Kök hücreden kapak yapımı henüz deneysel aşamada. Kök hücreyle ilgili bir çok tedavi şekli (kan hastalıkları ve bazı kanser türleri hariç) henüz çok çok erken bir aşamada. Gazetelerin belirttiği her gelişme insanlara uygulanma aşamasında olan gelişmeler değildir; ne yazık ki ülkemizde tıbbi habercilik çok ayrıntılı ve özenli değil. Ameliyat konusunda çok endişe etmeyin, yapay kapak ameliyatından önce bozuk kapağın tamiri gibi daha ileri ve daha uygun teknikler var. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

recep duman
05/06/13

kalp kapagını alçak atması dediler.belok 50 mg kullanıyorum ama geçmedi anju gerekirmi aile hekimi bir anju yapılsın dedi
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapabilmem mümkün değil.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak

dilek acar
03/06/13

hocam bende anksiyette bozukluğu var.atak geldiği zaman nabzım 160 lara çıkıyor.böyle olduğu zamanlarda bazen elimi nabzıma koyduğum zaman kalbim düzensiz atıyormuş gibi geliyor.bu bir sıkıntı oluşturur mu.2 sene önce dr gitmiştim o zaman herşey normal denilmişti.neden düzansiz atıyor olabilir ?
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Panik atak veya her türlü stres kalpte hızlanmaya ve çarpıntı hissine neden olabilir. Ancak nabzınızın ısrarla düzensiz olması başka bir belirti olabilir. Başka bir aritmi olup olmadığını anlamak için 24 saatlik Holter EKG kaydı yaptırmanız gerekli olabilir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

gülden
30/05/13

merhaba,romatizmal mitral darlık hastasıyım.son eko şu şekildedir.romatizmal mitral kapak,mva planimetrik 1.4 cm,sağlar normal,lv çap ve fonksiyonları normal,gradyent max 16,ort9,ef yüzde 60,mitral yetersizlik min,duvar hareketleri normal,sinüs ritmi..doktor bey ekom nasıl,sizce nezaman ameliyat olurum.kalbin durumu nasıl..teşekkür ederim
Yaş:34
Cinsiyet:kadın

Kapak hastalıkları konusunda sitemizde genel bilgi mevcuttur, yararlanabilirsiniz.

Mitral kapak hastalarında (ve diğer kapak hastalarında da) ameliyat süresi hakkında hastanın eko bulguları VE muayene bulgularına / günlük hayattaki performansına bakarak karar veririz. Eko bulguları çok benzer olan iki hastadan birisi için ameliyat gerekmezken, diğeri için "gerekir" diyebiliriz. Bu nedenle her hangi bir hastanın sadece eko raporuna bakarak yorum yapmak sağlıklı ve bilimsel bir tavır olmaz. 6 aylık aralıklarla muayene olmanızı ve en geç yılda bir kez eko kontrolü yaptırmanızı öneririm.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali güner
28/05/13

hocam iyi aksamlar bbenim sorunum kalpimde aniden 5-10 saniyelik hizlanmalar oluyor sürekli degil ama 4 -5 ayda bir yanliz bende ritim bozuklugu var ekstralar da var ama bu türlü bir sey olmuyordu oan müthis bir heyacan oluyor bende acaba önemli bir aritmi cesitimidir,vereceginiz cvp icin cok tskler...
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Her çarpıntı önemli bir aritmi işaret değildir. Çarpıntı ve aritmi konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur. Yine de emin olmak için muayene olmanızı ve 24 saat Holter EKG kaydı yaptırmanızı öneririm.

Özellikle erkeklerde ve kalp hastalığı olanlarda (veya kalp riski taşıyanlarda) çarpıntıyı önemsemek gerekir.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

türkan
27/05/13

Merhaba Serdar Bey annem yaklaşık 10 yıl önce mitral kapak değiştirilip yapay kapak takıldı.bu spn çekilen ekg de kalp kapakçıgının kaçak yaptıgı sölenerek idrar söktürücü ilaç yazılmış.Fakat bu ilaçla önüne geçilebilcek bir durummu?tekrar ameliyat olmasımı gerekiyor?Bir çok kez ameliyat geçirdiği içinde çok korkuyor tam olarak doktorun ne sölediğinide anlatmadı..napabiliriz yönlendirebilirmisiniz..Teşekkürler
Yaş:54
Cinsiyet:bayan

Yapay kapak olanlarda çok hafifmiktarda kaçak olabilir. Bunun derecesi önemli. Belirli bir derecnin üzerindeyse veya muayenede kalp yetersilziği bulguları varsa, tedavi gerekebilir. Tedavi her zaman cerrahi olmak zorunda değildir. Bu konudaki planı ancak annenizi muayenesi sonucu yapılabilir. Geçmiş olsun,

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

faruk yıldırım
21/05/13

merhaba hocam.4 gün önce gögsümde agrı şikeyetim oldu nefes almakta bile zorluk cekiyordum hastaneye gittim ekg ve efor normal cıktı kan testinde troponin ilk gün 0,21 ikinci gün 3,3 cıktı.diger test sonucları hdl 26, ldl 95, trigliserid 186, total klesterol 159, vldl 37. cıktı.sonuc sizce nedir hocam saygılar
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Troponin testinin ikinci gün yüksek çıkması beklenen bir durum değil; troponin genelde kalp krizi geçiren kişilerde (kriz sırasında) yükselir. Ancak sizde efor testi normal bulunmasıyla troponin testi arasında önemli bir uyumsuzluk var. HDL kolesterol (iyi huylu kolesterol) düzeyiniz düşük, kalp hastalığı riskiniz yüksektir . Önerim; yendien ve etraflıca değerlendirilmeniz gerekir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hidayet demirel
19/05/13

cukurova balcalı hastanesinde kalpten dolayı cekap yaptırdım til testini tamamlayamadım bunun dışındaki tum tetkikler normal cıktı doktorlar kalpte ritim bozuklugu vardır teşhisi koydular bende bu söz uzerine acıbadem hastanesinde anjio yaptırdım ve temiz cıktı ama doktor ritim bozukluguna belock ilacının iyi gelecegini soyledi ve kullanmamı istedi ve kullanıyorum ancak balcalı universitesindeki doktar ise kullanmamamı soy ledi ve kafamı karıştıdı sizce bu ilacın ileride bir yan etkisimi olacaktamı bu sözu söyledi bu konuda beni aydınlatırsanız memmun olurum
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Ritim bozukluğunun onlarca farklı çeşidi vardır; her birisinin tedavisi farklıdır. Bu kadar çok tetkik yaptırmanıza neden gerek olduğunu tam anlayamadım. Bir önceki soruda Fatma Hanim'a yazdığım yanıtta beta blokerlerin yan etkileri hakkında bilgi bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

fatma
13/05/13

sayın doktorum 45 yaşında ev hanımıyım.1.derecede mitral yetersizliği tanısı konulmuştu 1 yıl önce.beloc zok 25 mg sonra 50 mg kullandım.bu ay holter sonucuna göre doktor 100mg a çıkardı.bu ilacın yan etkileri varmıdır bana ağır gelir diye endişeleniyorum.bu konuda beni bilgilendirir misiniz?şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim..
Yaş:45
Cinsiyet:kadın

Her ilacın az veya çok yan etkisi vardır. Beloc Zok ve benzer ilaçlar, örneğin astımı olan kişilerde astım atağını tetikleyebilir; kalpte yavaşlama ve bloklara neden olabilir. Ancak diğer yandan bu ilaçların yerinde kullanıldığında kalbe yarararları da vardır. 100 mg makul bir dozdur, ancak doz hastaya ve bünyeye göre değişir.  Bu blgiler genel bilgiler olup, hangi ilacın hangi dozda kullanılacağı ve kime hangi yan etkilerinin olacağı konusunda ancak hastayı muayene ederek karar verebiliriz.

Geçmiş olsun, Dr. Ali Serdar Fak,

www.vivasaglik.com

 

mustafa
30/04/13

iyi günle hocam benim babam bundan 9 ay önce kalp kapakcıkları değişti 3 ay öncede bacağında damar tıkanıklığı vardı ve ameliyat oldu ama damarlar açılmadı bu yüzden coumadin verdiler ama doktor yeterli olmadığını ve istenilen değerlerde çıkmadığını söyledi(çıkan değerler INR:1,3-1,4 ARASI ) NEDEN İSTENİLEN SEVİYEYE ÇIKMIYOR BU İLAÇIN TESİRİ
Yaş:acar
Cinsiyet:erkek

Mustafa Bey, coumadin" her hastada farklı doz gerektiren bir ilaçtır. her hastaya göre kan tetkiklerinin (INR) sonucuna bakarak dozunu ayarlarız. Babanızda INR düzeyinin 2,5-3 arasında olması gereklidir. Bu değeri bulana dek ilaç dozu ayarlanmalıdır. İlaç dozu hakkında ancak babanızın bünyesini tanıyan ve takibini yapan hekim karar vermelidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

murat coşkun
29/04/13

Hocam merhaba eşimle 1/2 kusak gerisi bir akrabalıgımız var. 2. cocugumuz zatüre bronşit teshisiyle 4 aylık iken vefat etti. 3 cü cocugum 4 aylık iken hastanede dilate kardiyomiyapati teshisi konuldu.7 aylık iken oda vefat etti. 2 ci cocukta gördümüz durumlar 3 cü cocukta ta gördüğümüz için onunda bronsit ten değilde bu hastalıktan dolayı vefat ettiğini düşünüyorum gözlerinde titremeler parmak ve dudaklarında morluklar vrdı 3 cü ölen cocugu ankara hacettepe cocuk hastanesinde kardiyoloji, nöroloji, genetik, metobolizma,patoloji,bölümlerinde ve ismini bilmediğim bir cok bölümde tedavi amaclı götürdüm bu bölümlerde kas biyopsisi haric (cocugun ömrü yetmedi)kan,idrar,doku,vitamin ve minarelle ilğili bütün testleri yaptırdım ayrıca beyin EMAR,EKO,EKG daha bircok testleride yaptırdım en son damagen isminde genetik lab. genetik test yaptırdım (ölmeden önce alınmıs kan serumu vasıtasıyla) ölşen cocuga aittir hala o serumdan 1 miktardaha var cocuktaki beliren rahatsızlıkar dudak ve parmaklarında morluklar soguk olması gözlerinde titreme(buda anladıgım kadarıyla hiper tansiyonun beyine oradanda gözlere vurmasıydı) kullandıgımız ilaclar kan gevsetme vitamin gibi ilaclardı bu yaptıklarımıza ragmen hiç bir sonuc alamadık elle tutulan hiç bir sonuc cıkmadı cocuga ait yaplımıs test ve muayenelerin bizim aile yapımızda içinde olmak kaydı ile dosya halinde elimde mevcuttur HOCAM SORUNUM KISACA BU SEKİLDE. BİZ ŞİMDİ COCUK İSTİYORUZ AMA HASTANE GÜNLERİMİZEDE DÖNMEK İSTEMİYORUZ. HAMİLELİK ESNASINDA VEYA DOGONDAN SONRA VEYA BU RAHATSIZLIGIN TEKRAR CIKMA SANSI VARMI YOKSA COCUK FİKRİNDEN VAZ MI GECMEMİZ LAZIM KOLAY GELSİN... 507 810 15 25
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Sorunuza sanal ortamda yanıt vermek kolay değil. Bir çok ayrıntılı bilgiye bakarak ancak karar verilebilir.

Genetik danışmanlık hizmetinin de verildiği büyük üniversite hastanelerine başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
26/04/13

selamlar hocam ben geçenlerde kalp çarpıntısı sonucu muayene oldum ve sonuç olarak şunlar çıktı. -sol ventrükül boyutları,sistolik fonksiyonları normal,duvar kalınlıkları artmış. -mitral kapak gevşek yapıda. -minimal my izlendi -kalp hızı yüksek seyretti böyle sonuçlar çıktı sizin yorumunuz nedir bu sonuçlar hakkında daha ilerlemiş bir hastanede kontrol gerekirmi saygılarımla.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Eko raporunuza göre kalp duvarlarınızda kalınlaşma var, bu durum çoğu zaman bazı önemli kalp hastalıklarının işaretidir. Sanal ortamda, sadece eko bilgilerine dayanarak  daha ayrıntılı bilgi vermem sağlıklı değildir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Süleyman
26/04/13

Sayın Hocam, 4 ay önce kalp krizi geçirdim 1. anjiyoda sol 2 damar açık, sağ damar dominant ve %70 tıkalı ve tıkanıklık pıhtı görünümlü idi. Stent takılmadı ve 15 gün sonraki 2. anjiyoda %20-30 tıkalı olduğu görüldü. Tahliller günde 300 mg Ecopirin kullanırken 1 ay önce yapıldı ve dokturum 100 mg' a düşebileceğimi söyledi. Ancak 100 mg sonrasında 2 kez göğüs ağrısı yaşadım. Anne tarafında ve akrabalarda varis, beyin damarlarında tıkanma gibi problemler, baba tarafında ve amcalarımda ise mide kaynaklı problemler var. Sizce 300 mg yada 100 mg hangi dozu kullanmalıyım ve bu doz ömür boyumu olacak. Saygılarımı Sunarım. Şimdiden Teşekkürler. 1x Beloc Zok 25 mg 1x Vastarel 1x Ecopirin 100 mg GLUKOZ 92 mg/dl ÜRE AZOTU 17,1 mg/dl KREATİNİN 1,05 mg/dl AST 24 U/L ALT 28 U/L KOLESTEROL 216 mg/dl HDL 41 mg/dl LDL 138 mg/dl TRIGLISERID 284 mg/dl TSH 2,57 uIU/ml HGB 16,9 g/dl HEMATOKRİT 53,3 % ERİTROSİT 5,86 10^6/ul MCV 91 fl MCH 28,8 pg MCHC 31,7 gr/dl RDW 13,3 % LÖKOSİT 8,9 10^3/ul NÖTROFİL % 56,1 % ABSOLÜ NÖTROFİL S. 5 10^3/ul LENFOSİT % 25,3 % ABSOLÜ LENFOSİT S. 2,3 10^3/ul MONOSİT % 8,5 % ABSOLÜ MONOSİT S. 0,8 10^3/ul EOSİNOPHİL % 9,8 % ABSOLÜ EOSİNOPHİL S. 0,9 10^3/ul BAZOFİL % 0,3 % ABSOLÜ BAZOFİL S. 0, 9 10^3/ul PLT 264 10^3/ul MPV 8,8 fl PCT 0,231 %PDW 16,5
Yaş:43
Cinsiyet:Erkek

Kalp hastalarında aspirinin 100 mg ve 300 mg arasındaki dozlarda kullanımını öneririz. Hangi hastanın hangi dozu kullanacağı hastanın riskinin derecesine, hastalığın şiddetine göre (muayene bulgularına göre) belli olur. Yaşınız genç olmasına rağmen yaygın damar hastalığınız var, ailede kalp sorunları fazla. Bu nedenle riskiniz fazla görünüyor. Ancak sanal ortamda ilaç / tedavisi önerisinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sercan
24/04/13

Merhaba hocam.Sizin üniversiteniz olan Marmara Üniversitesi Matematik öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. 2 ay kadar önce bir bavul kaldırmıştım ve saatler süren hafif bir göğüs ağrım oldu ancak acile başvurdum.Kısaca sonuç olarak mvp(regütirjan akım yok) ve b tipi wolff parkinson white sendromu bulundu.Ablasyon düşünüyorum ancak çarpıntım olmuyor,sadece bazen geceleri 1 dk kadar süren yattığımda ortaya çıkan bir çarpıntı oluyor.Konu ile ilgili çok sayıda makale ve yazı okudum ve birkaç doktor ile görüştüm.Asemptomatik wpw hastası sayılırım.Ancak ben bu sene kpss ye gireceğim(14 temmuzda) ve sonra ablasyon olmayı düşünüyorum. Doktorum bana sol kalpte çalışacağız dedi.Buraya nasıl ulaşılacak,aorta tersten mi girilecek.İmkanım olsaydı size ekgmi de yollayacaktım.Ekg'de delta dalgası görülüyor ve taşikardi mevcut.Femoral arterden girişim yapılması nasıl olmaktadır? Saygılar sunarım.
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Sol kalbe, kasıktaki toplardamardan önce sağ kalbe buradan da  sağ kulakçık ile sol kulakçık arasındaki duvar-bölme kateterle delinerek girilebilir. Bu işlemin geçici veya kalıcı seyrek ama bazı istenmeyen sonuçları olabilir. İşlemin olası riskleri hakkında bu lemi yapacak merkezden / doktordan ayrıntılı bilgi almanızı öneririm.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak

derya atay
22/04/13

Merhaba doktor bey sorum kendimle ilgili olacak yaklaşık olarak 20 yıldır kalp çarpıntılarım var fakat son 2 yıldır seyri çok arttı önceki yıllarda arada bir olurdu şimdi haftada 5 sefer ve 40 dk süreyle beni konuşamaz hale parmağımı kımıldatamayacak hale getiriyor ve bir anda bitiyor birden eski halime dönüveriyorum tabii sonrasında biraz halsizlik kalıyor 15 yıldır sigara içiyordum 7 ay oldu bırakalı 5 yaşında bir bebeğim var ev hanımıyım biraz telaşlı bir yapım vardır.bundan önceleri bir doktora göründüm ilaç veri çarpıntım olduğunda kullanıyorum ama seyri arttı ne yapmam gerek bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Yaş:37
Cinsiyet:bayan

Kalp çarpıntısının çok çeşitli nedenleri ve çeşitleri vardır. Bazen hayati sebepleri vardır, bazen de tedavi bile gerekmez. En doğrusu muayene olmanız ve Holter EKG kaydı ile 24 saat veya daha uzun süre ile EKG kaydı yaptırmanızdır. Sebebine göre tedavisi planlanabilir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

mehmet kocacenk
20/04/13

hocam babam 67 yş 125 kilo 10 gün önce kalp krizi geçirdi 1 damarı %98-99 2 damarı %75-85 tıkalı bypass önerdiler şu anda dinleniyor aciliyeti ne kadar acaba doktoru 15 gün dinlensin gelsin dedi doktorun verdigi ilaçlar oksapar 6000 igne monodur 60mg monovos 10 mg conoris 12.5 mg bu ilaçları ne kadaar kullanmalı
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Kalp krizi geçirmiş bir hastada (acil bir durum söz konusu değilse) hemen o günlerde by-pas ameliyatı yapılmaz, riskil olur. Bu nedenle hastalara (acil bir durum yoksa) bir ay kadar süre veririz. Kalp krizi geçirmiş kişiler (hiç şikayetleri olmasa bile) yaşam boyu bazı ilaçları kullanmalıdır; bu konuya dikkat edin. Ancak ilaç çeşidi vb hakkındaki sorunuzu sanal ortamda yanıtlama tıbben ve hukuken uygun değildir; her doktor ancak muayene ettiği ve sorumluluğunu üstlendiği hastaya ilaç-tedavi önerebilir,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak

Yaşar
20/04/13

merhabalar sayın hocam 2010 yılında ege ünv.bypass oldum üç arter damarımdan amaliyat öncesi bana farkında olmadan kriz geçirdiğim söğlendi ve sonrası taburcu oldum. daha sonraki mutad kotrollerimde değişik hastahanelere gittim. bana en son uzman kardiyolog daha önceki kalp krizinde kalbin bir bölümünün yüzde kırkının zarar gördüğünü söğledi vazoxen 5mg ilacı kesip beloc zok 50 mg ilacı kullanmamı önerdi vede recete verdi. beloc zok 50mg yan etkilerinden dolayı ikiye bölerek alsam hata etmiş olurmuyum.daha önceden ünv.hast. vasoxen 5 mg ikiye bölerek almam önerilmişti.diğer kullandığım ilaçlar ise dropia met 15-500mg, hipersar 20 mg,ecopirin 100mg,lipanthny 267mg , rosucor 10 mg ve xatral 10mg. sayın hocam 15 gün öncesi bir rahatsızlğım oldu aniden terlemeyele birlikte üst üste iki sefer istifra ettim acaba krizmi geçirdim yoksa vosaxseninin yan etkisinde bulantı ve kusma yazıyor ilacın yan etkisimi. saygılarımla-selamlar
Yaş:57
Cinsiyet:erk

İlaçlar sıklıkla bulantı ve kusmaya neden olabilir. Ancak sizin de endişe ettiğiniz gbi kalp krizi bazen bulantı, hazımsızlık gibi şikayetlerle de kendini belli edebilir ve yanıltıcı olur. Bunu anlamanın tek yolu muayene olmanız ve EKG çektirmenizdir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

kerim
18/04/13

merhaba doktor bey,34 yaşındayım yaklaşık 6 yıldır tansiyonum ara sıra yükseliyor,ünv hastanesine gittim renal anjiyo oldum sonuç temiz,sürrenal mr çektirdim sonuç temiz,ekg eko temiz,24 sat idrar wma temiz,beyin mr,böbrek ultrason temiz,kan testleri idarar testleri normal..yalnız sabahları kortizon ve noradrenalin çok az seviyede fazla...diladrent kullanıyordum şimdi değiştirdik sabahları hyzar akşamları diladrent alıyorum..tansiyon bende korku ve endişe yapıyor sürekli ölçüp duruyorum bazen xanaxda alıyorum...boynumda düzleşme var genelde sabahları tedirgin oluyorum...çok sıkıldım bu tansiyon işinden ne yapmalıyım nasıl kurutulucam bundan cevabınız için teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Kerim Bey, yüksek tansiyon bünyeden gelen, çoğunlukla genetik bir hastalıktır. Bir çok tetkik yaptırmışsınız, bunlara neden gerek duyulduğunu anlamadım. Biz genelde yüksk tansiyonun sebebini bulmak için değil, vücutta (kalpte, böbreket) hasara neden olup olmadığını anlamak için tetkik yaparız. Çünkü  tansiyonun nedeni % 95 oranda ailesel ve genetiktir. Yüksek tansiyonun tedavisi için tuz tüketiminizi azaltın, kilonuzu azaltın, düzenli egzersiz yapın. Çoğu zaman düzenli ve SÜREKLİ ilaç kullanmanız gerekecektir. Bu ilaçlar kalbinizi ve damarlarınızı yüksk tansion hasarından korumak içindir. İhmal etmeyin. Size en uygun ilaç ve ilaç dozunu ancak sizi muayene eden ve takip eden doktor önereblir,

Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

güray
09/04/13

selamlar hocam ben 2010 senesinde kalp krizi geçirdim bypass ameliyatı oldum ve dört damarım değişti şimdi sağlığım iyi buna şükür.size soruma gelince beloc zok 50mg,plavix 75,monodur60mg,ecopirin 150 g,cipram 20,crestor 20 kullanıyorum. bu ilaçları kullanırken wiagra yada benzeri ilaçlar kullanabilirmiyim bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz. şimdiden teşekkür ederim
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Viagra vb ilaçların kullanımı hakkında iki önemli noktaya göre karar veririz;

1. Hastanın kalp fonksiyonları ve efor kapasitesi. Bu durumu ancak muayene ve bazı tetkiklerle anlamak mümkündür.

2. Hastann aldigi diger ilaçlar, Monodur benzeri ilaç kullanan hastalarda viagra vb ilaç kullanımı hayati riski olacak tansiyon düşmesine neden olur; bu sebeple monodur vb ilaç kullanan hastalarin viagra vb ilaç kullanmasinin KESİNLİKLE önermeyiz.

Ancak, kalp krizi geçirmiş veya by-pas olmuş kişilerin çok azında gerçekten monodur kullanma gereği vardır, bu konuda mutlaka muayene olup, muayene sonrası karar vermenizi öneririm,

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

 

Gökhan
08/04/13

Merhaba hocam ben size dövme yaptirmakla ilgili soru sormuştum bendeki kapak rahatsizliginin romatizmal olup olmadigini bilmiyorum cok fazla çarpıntım oluyor diye 2001 de muayene oldum mvp teşhisi kondu romatizmal olup olmadgi nasıl ögrenebilirim ve ben genetik faktörlerden dolayı saç dökülmesi yaşiyorum saç ektirmek istiyorum gecen hafta bunun icin muayene oldum sac ekimi yapacak olan doktorum coraspin kullandigim icin bunu problem gördü (kanama faktörünun biraz fazla olacagini düsündü) ben aslinda dövmeyide bu acidan düsünerek sormustum peki saç ekimi benim icin risklimi? ( hem kanama hemde kapakta iltihap olusma riski açısından) bir de sizin bağlı olduğunuz bir hastane varmı ? Cevaplariniz için çok çok teşekkürler
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Gökhan bey, kalp kapağınızdaki sorunun romatizmal nedene bağlı olup olmadığı ekokardiyografi ile anlaşılabilir. Ancak romatizmal olmayan mitral kapak sorunlarında da (kapak yapısına ve kapaktaki yetmezlik derecesine bağlı olarak) iltihaplanma riski az da olsa mevcuttur. Dikkat edin. Her durumda ekokardiyografinizin yapılmasında yarar var. Ataşehir' deki özel muayenehanemde 0216 688 09 68 veya Academic Hospital' da 4440353 bana ulaşmanız mümkündür. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

serdar öztürkoglu
07/04/13

iyi günler hocam benim fazla bir şikayetim yoktu kontrol için doktora gittiğimde kalbimde ve ekgde sorun yoktu ama eko çektirdiğimde bikusbid olabilecegimi ama tekrar kontrol ediceğini söyledi bu hastalığın gelecekteki riskleri nedir neden hiç bir belirti vermedi insan ömrünü kısaltan bir hastalıkmıdır teşekkürler...
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Biküspit aorta hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Sol alttaki konu başlıklarında "seyrek görülen kalp hastalıkları" içinde konuyla ilgili bilgiler bulabilirsiniz,

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

murat
07/04/13

hocam saygılar sunuyorum .sorum şu şekılde olacak.ayda veya ıkı ayda belkı 1 hafta fılan çarpıntım oluyor en ufak bır hareketımde kalbım hemen hızlanıyor.ve nefesim bana yetmıyor derın almak ıhtıyacı duyuyorum.bır kat merdıven cıksam çarpıntı ve ona baglı nefes darlıgı oluyor hemen ıstıret edıyorum.nedenı ne olabılır..
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Şikayetnizin birden fazla olası nedeni vardır. Aritmi (ritim bozukluğu) atağı yaşıyor olabilirsiniz, kan basıncınız (tansiyon) yükselmesi olabilir. Kalp dışı nedenler bile olabilir. Ancak yaşınız ve cinsiyetiniz gereği kalp hastalığı riskiniz elbette mevcuttur. En doğrusu muayene olmanız ve gerekirse EKG, Holter EKG gibi tetkikleri yaptırmanızdır.

Geçmiş olsun, Prof. DR. Ali Serdar Fak

zehra
05/04/13

Ben 17 yaşındayım uzun zamandır rahat nefes alamıyorum sürekli esniyorum günde 25-30 kez esniyorum ve sürekli göğsümde bir baskı var bu durum gittikçe artıyor sürekli kalp çarpıntım da var sol kolumda da sürekli ağrı var ve mide bulantısıda var bende kendimi sürekli halsiz hissediyorum bende kansızlık da var doktora gittim oda beni kalp doktoruna yönlendirdi kalp doktoruna da gideceğim sizce bu durumun sebebi ne olabilir kötü bir hastalık var diye korkuyorum
Yaş:17
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınızın (yaşınızı da göz önüne alarak) kalp hastalığı ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Yine de en doğru teşhis ancak muayene olmanızla mümkündür.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak

Gökhan
03/04/13

Merhaba hocam bende mvp+ my vardi 2010 haziranda mitral kapak onarim ameliyati yapildi suan diltizem120 mg ve coraspin100 mg kullaniyorum dövme yaptirmak istiyorum bunun benim icin bir sakincasi var mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Mitral kapak onarımı, eğer kalp romatizmasına bağlı kapak hastalığı sebebiyle yapılmışsa, evet risk olabilir. Romatizmaya bağlı kapak hastalıklarında (onarım yapılsın veya yapılmasın) vücuttaki bazı cerrahi işlemler sırasında (diş çekimi, ameliyat vb) kapakta mikrop-iltiha oluşması riski vardır. Bu olasılık düşüktür, ancak özellikle dövme gibi bir nedenle bu riski göze almanıza değmez. Önermem,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak

seher koç
01/04/13

hocam bende kalpte çarpıntı oluyor.bir anda kalbim 140 150 atmaya başlıyor 10 15 dk içinde eski haline dönüyor.eko çekildi kalbimde hiç bir şey çıkmadı.2-3 ayda bir olup geçiyor.doktor istersen ablasyon yapalım dedi.ben istemiyorum.sizce bu işlemi yaptırmalımıyım veya ne zaman bu işleme başvurmalıyım.bu çarpıntıların kalbime zararı olur mu.saygılar
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz aritmi atakları kalp elektrik sisteminin doğuştan gelen bir özelliğine bağlıdır. Bazen stres, heyecan, afeinli içecekler bu durumu tetikleyebilir. Eğer ataklar seryek oluyor, gnlük hayatınızı etkilemiyo ve kendiliğinden kısa sürede geçiyorsa, bazen tedavibile önermeyiz. Ancak tersi hallerde ilaç tedavisi veya bazen ablasyon gerekebilir. Kime hangi tedavinin gerektiği ve hangi tedavinin tercih edileceğine EKG ye bakarak hastayla birlikte karar veririrz. Sanal ortamda ancak bu genel bilgiyi verebilirim.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

sema dinçer
01/04/13

hocam normal sabit otururken kalbim 60 70 arası atıyor.ayağı kalktığım zaman nabzımı kontrol edince 120 lere çıkıyor özellikle yemeklerden sonra çok kalbimi dinleyip heycanlanıncamı böyle yoksa bu hastalık belirtisimi.bu çarpıntılar kalbime zarar verir mi.2 sene önce eko çekilmişti normal çıkmıştı.tşk ediyorum
Yaş:30
Cinsiyet:bayan

Ayağa kalkınca, eforla kalp hızının artması normaldir.

Ancak bu sırada başka şikayetlerinizin olup olmaması önemlidir. Çünkü ayağa kalkmakla halsizlik, başdönmesi ve tansiyon düşüklüğü ile giden bazı seyrek hastalıklar vardır, biz daha çok bu durumları önemseriz. Bu konuda şikayetleriniz varsa muayene olmanızda ve 24 saatlik ritim Holter veya tansiyon Holter yaptırmanızda yarar olabilir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak

hatice
01/04/13

merhaba hocam yaklasik iki aydir zamandir uyurken kollarimda uyusuklukla uyaniyorum bazen iki kolum bazen tek kolum uyusuyor ama sadece uyurken o uyusuklukla uyaniyorum bunun ne gibi bir nedeni olabilir cevaplandirirsaniz cok memnun olurum simdiden ilginize tesekur ederim saygilarimla Hatice Askar
Yaş:32
Cinsiyet:kadin

Çok çeşitli nedenleri olabilir, ancak öncelikle kalp hastalığı ile olduğunu sanmıyorum.

Bunun dışında yatış şeklinizden olabilir, boyun omurlarınızda sıkışma, fıtık vb olabilir. Bazen de guatr (tiroid bezinin hastalığı) bu gibi şikayetlere neden olabilir. Öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına muayene olmanızı öneririm.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali SerdarFak

ALİÇO
26/03/13

HOCAM AÇIK 1 SENELİK KALP AMELİYATLIYIM ( AORT DAMARI+AOT KAPARÇIK+ 2 DAMAR BAYPAS) GÜNDE 7.5 MG COUMADİN KULLANMAKTAYIM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM KONU: MAYDANOZUN COUMADİN ÜZERİNDEKİ ETKİSİ ARTIRICIMI AZALTICIMI..BU KONUYLA İLĞİLİ ÇOK FARKLI BİLGİ VERİLMEKTE...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..
Yaş:52
Cinsiyet:Erkek

Coumadin K vitamininin kan pıhtılaşmasında K vitamininin görevi vardır; coumadin K vitamininin bu görevi yapmasını önler. Yeşil sebze ve diğer meyveler ise K vitamini yönünden zengin olduğu için, genelde coumadinin etkisini azaltıcı yönde etkileri olur. Ancak düzenli kontrolü yaptıran ve doktoruna danışarak dozunu ayarlayan bir hastada bu tür besinlerin önemli olumsuz etkisi olmaz. Önemli olan,  en az 4 haftada bir mutlaka INR kontrolü yaptırıp doktora danışmanızdır.

Geçmiş olsun,

Dr. Ali Serdar Fak

nurdan uluçınar
26/03/13

Merhaba hocam,ilk önce verdiginiz cevaplar için teşekürler.fakat sitedeki degişiklik yüzünden sorularımızın cevaplarına ulaşamıyoruz.ismimizi arama butonuna tıklayarak cevaplarımızı görebilsek çok iyi olacak.bunu belirtmek isterim,teşekürler.iyi çalışmalar.
Yaş:28
Cinsiyet:Bayan

Nurdan Hanım, ilginizi için teşekkür ederiz.

Önerinizde çok haklısınız, bu konudaki düzenleme en kısa sürede yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileriz,

Dr. Ali Serdar Fak

meral
22/03/13

merhaba doktor bey 27 yaşımda hamilelikte hipertansiyon hastası oldum, ilaç kullandım. Yeniden hamile kalırsam tansiyon tekrarlarmı ?
Yaş:32
Cinsiyet:k

Gebelikte yüksek tansiyonun iki nedeni vardır; 1. aileden gelen yatkınlıkla tansiyon yükselir, 2. ailede yüksek tansiyon eğilimi olmasa da doğrudan gebelik nedeniyle tansiyon yükselir. Her iki durumun da tedavi edilmesi gerekir. Gebelikteki yüksek tansiyon hem anne, hem de anne karınındaki bebek için çok tehlikeli olabilir.

Gebelikte yüksek tansiyon olduğunda bu durumun sonraki gebeliklerde tekrarlaması ve hatta gebelik olmasa da ileride yeniden ortaya çıkması çok mümkündür. Bu nedenle gebelik planlıyorsanız öncelikle şimdi tansiyon ve kalp açısından kontrol olun, doktorunuzun yardımıyla mutlaka önlem alın. Ayrıca gebeliğin başından itibaren tkan basıncınızı yakın takip edilmesi gereklidir. gebelikte kullanılabilecek ilaçlar mevcuttur.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak

ayşe
21/03/13

Tansiyon ilaçları ayakta şişlik yaparmı ? Böbrekten olabilirmi ?
Yaş:58
Cinsiyet:kadin

Olabilir, bazı tansiyon düşürücü laçlar (özellikle içindeki etkin maddeler: amlodipin, diltiazem, verapamil ve nifedipin olanlar) ayakbilekleri etrafında şişlik yapabilir. Bu durum aslında zararsız bir yan etkidir. Sizi çok rahatsız ediyorsa ilaç değiştirilebilir. Doktorunuza danışın. Ancak ayakta şişlik yapan başka nedenler de vardır. Böbrek ve kalp yetersizliği vb konusunda doktora danışmanızda yarar var.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak

Sınırlı Sorumluluk Beyanı : Sitemizin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Sitede ilgili yasa içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı yoktur.